Verig-heta...aceasta da bătăi de cap....eu ce sa spun..nu o port dar sincer cand mi-a facut sotul cadou ( defapt parintii lui au facut doua verighete cu numele noastre incrustate pe ele)...m-am bucurat pentru ca era prima mea bijuterie din aur....pana atunci purtam ,ciudatenii.
Nu avusesem pana atunci un inel sau un lantisor sau o bratara ( din aur ) pana in momentul cand mi le facu-se cadou sotul meu.
Dar scurta mi-a fost bucuria pentru ca mi le-a luat de la gat ,mana ,deget si urechi..pentru a le vinde ,deoarece ne-am pocait.
Eu nu am purtat asa ceva nici inainte,pentru ca nu aveam aur si ai mei nu-si permiteau sa-mi faca astfel de daruri..si uite asa am renuntat la ce imi era oferit de la cea mai draga fiinta , pentru o scurta perioada de timp.
Imi aduc aminte cand eram o copila si cum batranul meu tata mi-a gaurit urechile cu un ac ( steril)..si mi-a introdus doua ate ca sa nu se astupe gaurile ...si purtam atele acele in urechi... si ma amuzam de noii cercei de ațe...si ce sa va spun ce-mi mai coceau urechile...ma rog ,simple amintiri....
Scriptura face referire Exodul 21:6 .... ca doar sclavilor li se faceau gauri in urechi...nu?
Uite ca mie mi le-a facut propriul tata...coincidenta...?
ELIAHU777 a scris:
Am făcut apel la răbdare și am depus eforturi serioase pentru a mă abține de la discuțiile acestui subiect
...
Cu mare satisfacție, pe 20.02.2013, am apreciat SINGURUL RĂSPUNS la obiect, ...PUR BIBLIC - DUHOVNICESC, ..
...
au avut numai tentativa de a evidenția Adevărul... DOAR pe baza unor păreri firești - lumești de a argumenta
...Pe mine (și cred că și pe alții) mă interesează să mă lămuresc asupra Voii Cerului!!!
...
Tu mergi, ...Tu mănânci ...
Ne interesează... cum ajungem la moarte... în lux??? sau... cum să fim sănătoși și fericiți în simplitate???
Pe mine... mă interesează cum te îmbraci TU, și ce verighetă ai TU, sau... să fim în părtășie... în Duh, și Adevăr, ...cu dragoste frățească???
...
În temeiul dreptului la opinie pe care îl apreciez mai puternic și sfânt față de dreptul pe care și-l arogă alții, ......................
ETC ETC
La cît de stufos vă exprimați, domnule, mă tem că s-a pierdut mult din ideile pe care le voiați accentuate.
Argumentarea este slabă, dar ceea ce ați scris vorbește de la sine despre cît de important considerați că este procesul dvs. de gîndire.
Degenerarea argumentării se poate vedea și din selectarea pe care am făcut-o [am irosit ceva timp citind rezultatele unei minți logice, dar încîlcită].
Har și pace!
P.S.: un user spunea că subiectul poate să fie închis, opinie la care mă raliez
---------------------------------------------------------------------
Dacă judeci un pește după abilitatea de a se cățăra în copac, va trăi toată viața fiind convins că nu este capabil de nimic.
Looky a scris: La cît de stufos vă exprimați, domnule, mă tem că s-a pierdut mult din ideile pe care le voiați accentuate.
Argumentarea este slabă, dar ceea ce ați scris vorbește de la sine despre cît de important considerați că este procesul dvs. de gîndire.
Degenerarea argumentării se poate vedea și din selectarea pe care am făcut-o [am irosit ceva timp citind rezultatele unei minți logice, dar încîlcită].
Da!!! ...înțeleg faptul că așa se vede prin prisma unei minți care refuză tot ce nu se încadrează în șabloanele și interesele ei. Da!!!
1. Cu umilele mele posibilități de gândire, mă întreb: ...dacă din mult și stufos se pierde mult, ...cu ce se rămâne din puțin și prost???
2. Argumentare slabă? ...regret, dar în postarea cu pricina, NU AM FĂCUT NICI O ARGUMENTARE, ci doar un succint rechizitoriu al PROBLEMEI (subiectului) STUDIULUI de caz, pe care, se pare că UNII USERS intenționezi să-l menți în cadrul OBIȘNUITEI BÂRFE.
4. Cine nu-și consideră important PROCESUL de GÂNDIRE? ...se vede, ...după procesul de intenție prin care sunt învinuit cu ,,O EXTRAORDINARĂ ACUZAȚIE,, ...EXPRIMARE STUFOASĂ!
5. Degenerarea (degradarea, stricarea, pipernicirea) argumentării; ARGUMENTAREA, poate fi cumva PERISABILĂ??? ...în timp??? ...în spațiu??? ...sau în mintea unui MITOMAN (care tinde să denatureze Adevărul) care urmărește DEFĂIMAREA celui care încearcă să restabilească Adevărul???
5. Ceea ce nu înțeleg eu, ...este cum o MINTE LOGICĂ (adică o minte coerentă, cu sens, cu justificare, lizibilă, clară), poate fi o MINTE ÎNCÂLCITĂ (adică neclară, ilizibilă, încurcată sau sucită).
Cu acestea, ...a continua în replici și contradicții, mi se pare stupid!
Întotdeauna am apreciat și mi-au plăcut confruntările între adversari (pentru că am avut mulți adversari), dar am scârbit și scârbesc confruntările dintre dușmani (pentru că eu nu pot fi dușman).
Un dicton românesc zice că, ...dacă doi inși (indivizi) îți spun că ești beat, trebuie... să te duci... să te culci, chiar dacă nuai băut nimic!
În condițiile în care DOI USERS au picat de acord că este bine să seîncheie subiectul, mi se pare duhovnicește și apreciez ca fiind mai nobil să mă retrag eu, decât să se încheie un SUBIECT din cauza abordărilor mele!
Cel Prea Înalt să judece între oaie și oaie, între berbeci și țapi (Ezechiel 34.17)!
<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
Deconectat
RE: O verighetă pocăită?
Moderator1 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
21861. Postat la 28/02/2013 19:12 - 4447z2h12m
Off topic, vă rugăm să reveniți la subiectul ,, o verighetă pocăită?,, postările ce nu vor fi la subiect vor fi șterse.
Vă mulțumim pentru înțelegere!
Moderator
Deconectat
vcherloaba (detalii numai pentru membrii conectaţi)
25472. Postat la 19/03/2014 17:22 - 4063z4h2m
pace!
totusi, cate karate ori cate grame ar trebui sa aibe o verigheta a unei persoane care traieste dupa voia lui D-zeu???
Deconectat
CorneliuS (detalii numai pentru membrii conectaţi)
25473. Postat la 19/03/2014 18:33 - 4063z2h51m
Depinde de cat de pocaita e persoana respectiva si de marimea credintei
"Răsplata smereniei, a fricii de Domnul, este bogăția, slava și viața"
Poti sa porti verigheta si sa fi cel mai mare curvar, poti sa nu o porti si sa fi cel mai mare curvar. Nu intr-o verigheta sta puterea si nici in nepurtarea ei.
Paganii, indiscutabil au avut si au multe aspecte gresite, dar sa nu uitam ca originea lor este tot in Noe si Adam. Ne folosim de lucrurile inventate de cei de alta convingere, fara sa clipim, spunem ca credinciosul sfinteste aceste lucruri si este adevarat. Dar imi sta bine daca eu care stric cantarul cand ma urc pe el, critic pe acela care are o doza de bere de 0,25 ml, cu o concentratie de 1 la suta alcool pe masa? Sau ca el bea vin si nu must la Cina Domnului? Sau cum imi sta daca ma imbrac numai in magazine selecte dar il critic pe cel care poarta o cravata? Cica e simbol falic, pagan! Bietul frate criticat nici nu stie ce este un simbol falic. Sau cum imi sta sa critic un frate sau sora ca se imbraca lumesc, cand eu ma imbrac numai de la magazine in voga, am masina ultimul racnet, vila ca milionarii si vacante exotice ca bancherii?
Ma intreb pentru ce a facut Dumnezeu aurul? Si daca acest metal ar fi nepotrivit, de ce a avut o intrebuinatre atat de onorifica in Templul de la Ierusalim? Si de ce Domnul si Mantuitorul nostru Isus nu se sfieste sa intrebuinteze un inel, ca sens descriptiv al unei onorari, in una din pildele sale (pilda fiului risipitor). Ca sa nu mai vorbesc de scenele din Apocalipsa, care vorbesc de aur ... Oh, da, sunt simboluri. Traiasca contraargumentul!
"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
In Cuvant se vorbeste mult despre casatorie, avem pe Adam si Eva in gradina, dupa cadere, se pare ca doar i-a imbracat Dumnezeu, nu am gasit sa le fi pus inele pe deget...
Oamenii dealungul timpului si-au tesut haine, s-au impodobit, ca sa devina cat mai frumosi, nu?!
Se pare ca se cauta atat de mult in timp sa se gaseasca dovezi daca azi Cuvantul a ramas intact, si este foarte bine, dar, cautam noi in timp sa vedem de unde vin obiceiurile din diferitele evenimente ale vietii?
..........
Verigheta, acea banda aurita isi trage semnificatia de la vechii faraoni egipteni care credeau ca acest "cerc" care nu are nici inceput, nici sfarsit reprezinta eternitatea.
Obiceiul de a darui un inel de logodna inainte de nunta isi are radacinile de la romani, la inceput acesta se confectiona din fer, ca in jurul anului 100 i. H.sa se confectioneze din aur.
Si as incheia cu un mic aforism:
"Verigheta este cea mai mica CATUSA din lume."
Ar fi bine sa meditam mult la acest aforism, sa nu purtam VERIGHETA pentru a ne incatusa in mandrie, dar nici sa o impunem partenerului din gelozie.
Doresc sa cautam in timp radacinile acestui obicei...
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Frate Ionica, sincer...de cand scrii am inteles ca doresti sa dialogam in mod constructiv, asa ca am evitat sa raspund obiectiilor tale, si sa te fac sa intelegi mai degraba ca a merge la radacina acestui obicei, vom intelege si adevarul cu privire la el, ce crezi?
Totusi, am sa-ti raspund la o intrebare:
Ionica a scris:
"Ma intreb pentru ce a facut Dumnezeu aurul?"
In primul rand trebuie sa stim ca aurul ca zacamant nu este curat, el trebuie sa treaca prin cuptoare ca sa fie curatit.
CREDINTA in Dumnezeu este mai de pret decat aurul curat.
"...eu iubesc Poruncile Tale mai mult decat aurul...da, mai mult decat aurul curat"(Ps119.127)
Aurul ca metal, trebuia folosit in asa fel, ca sa dea cinste lui Dumnezeu, nu omului.
"Tot argintul si tot aurul sa fie inchinat Domnului..."(Iosua 16.9)
Interesant ca INCERCAREA CREDINTEI noastre este mai de pret ca aurul curat, dar probabil , nu stim sa facem deosebire azi.
"...pentru ca incercarea credintei voastre, e cu mult mai scumpa decat aurul care piere..."(1Petru 1.7)
Cat despre mine, ca femeie, iata ce ma invata Cuvantul:
"femeile sa se roage in mod cuviincios, nu cu impletituri de par , nici cu aur..."1Petru 3.3)
"te sfatuiesc sa cumperi de la Mine aur curatit prin foc..."(Apoc. 3.18)
Pentru ca aurul face parte dintre metalele pretioase, sunt o valoare, ca si banii, nu este pacat sa-i depozitezi ca bani in banca, insa sa nu uitam ca ei pot deveni IDOLI daca tinem mai mult la aceste valori decat la Dumnezeu.
Pot sa-ti mai spun, ca atunci cand verigheta este mai mult decat un semn al casatoriei, este un lucru care nu-i place Domnului...cum ai spus si tu, orice lucru pe care il facem ca sa ne mandrim cu el, casa, masina, haine, BANI pot deveni ca si metalele pretioase, IDOLI.
Inca un lucru de retinut, toti dumnezeii falsi, statui, icoane, chipuri de tot felul, lantisoare cu cruci si sfinti sunt din aur sau suflate cu aur pentru a le da valoare, insa, TOATE sunt IDOLI!
Eu cred ca trebuie sa preferam mai degraba viata lui Petru care la un moment dat a spus:
"argint si aur n-am, dar ce am iti dau..."(Fapte 3.6)
Ce avea Petru?
De fapt AURUL nostru trebuie sa fie curatia inimii noastre, a vietii de zi cu zi, a credintei noastre in Dumnezeu.
Purtati o verigheta, dar nu uitati o clipa, sa traiti ADEVARUL lui Dumnezeu!
Orice comoara pamanteasca poate deveni o capcana pentru noi...deci sa fim atenti...
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Pace si har sora Lucia,
Multumesc de raspuns. Nu sunt miner, nici geolog, dar indiferent cum privesc lucrurile, toate le-a facut Dumnezeu si nu numai ca le-a facut, ci si le-a intrebuintat in scopuri nobile, pentru gloria sa. Si nu numai el, ci si credinciosii din VT. Iov nu a refuzat inelele de aur, nici Rebeca sculele de aur trimise de Avraam. Evident ca noi suntem indemnati la moderatie, ca podoaba noastra sa nu fie in exterior. Nu vad o interdictie, ci mai degraba un indemn la moderatie: sa nu te impodobesti. Eu nu am decat o verigheta si sincer nici nu imi trebuie mai mult. Cine are legea moderatiei in inima lui, in orice domeniu al vietii, e un om cumpatat, o virtute laudata si care duce la onoare si viata lunga, cu bucurii.
Legat de studiul originii inelelor de logodna, nu este de lepadat, insa eu nu ma ghidez dupa semnificatiile de atunci. Fiind maghiar folosesc cuvantul Is-Ten nu in sensul folosit de pagani, ci in sens biblic. In multe domenii ne-am putea incurca daca am cladi pe un unilateralism de interpretare. De aceea unii resping chilotii, sutienul, inelele de logodna, rochia alba de mireasca, cravata si unii chiar casatoria civila.
Toate lucrurile, Dumnezeu le-a facut cu un scop nobil, ai dreptate!
Ceea ce imi doresc sincer, este ca cel ce poarta o verigheta, sa nu dispretuiasca pe cei care o resping sau invers.
Toate lucrurile, Dumnezeu le-a facut cu un scop nobil, ai dreptate!
Ceea ce imi doresc sincer, este ca cel ce poarta o verigheta, sa nu dispretuiasca pe cei care o resping sau invers.
Amin! Sunt de acord draga sora Lucia. Dumnezeu sa te binecuvateze impreuna cu familia si cei dragi!