Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Fiecare din voi să cinstească pe mama sa și pe tatăl său, și să păzească Sabatele Mele. Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru".
Leviticul 19:3

Cugetarea zilei
"Respectarea Sabatului înseamnă odihnă pentru trup și creștere spirituală pentru omul lăuntric."

Ovidiu A. Cosma

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 6
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Tineret | Căsătorie
Pagina 4 din 5 < 1 2 3 4 5 >
Deconectat RE: Sărutul înainte de căsătorie
ioan olah
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
5549. Postat la 10/12/2010 20:48 - 5258z0h34m
symy a scris:
Frate ioan olah,dovedeste cu Biblia ca sarutul dintre Iacov si Rahela este un sarut pe buze. smiley

este problema lor unde sau sarutat,eu am dovedit ça sau sarutat,pentru ça asta e tema ..sarutul inainte de çasatorie ..pe çare ăl numiti.. paçat..

çine se iubeste nu se saruta pe ..çeafă..

de aiçi poti lua dovada ..o iubea..

18 Iacov iubea pe Rahela, și a zis: "Îți voi sluji șapte ani pentru Rahela, fata ta cea mai mică."

20 Astfel Iacov a slujit șapte ani pentru Rahela; și anii aceștia i s-au părut ca vreo câteva zile, pentru că o iubea.
Lucia
5563. Postat la 11/12/2010 12:58 - 5257z8h24m
Frate Ioan,as trece cu vederea acest subiec, daca nu as sti ca el aduce multe PAGUBE SPIRITUALE in vietile tinerilor,mai mult,in BISERICILE noastre nu se cer sfaturi cu privire la o relatie de prietenie si nici nu se dau sfaturi voluntar,se critica si se condamna!Sinceritatea ta o apreciez,ceea ce nu inteleg este faptul ca ar trebui sa te intrebi: De ce sustin cu tarie unele persoane ca sarutul inainte de casatorie este PACAT?
1.O prietenie in vederea casatoriei nu te obliga sa te casatoresti cu el sau ea,ci doar sa o cunosti,la o anumita varsta este prmis sa cauti prin inprietenire PARTENERUL DE VIATA.
2.Logodna,este actul de ANUNTARE PUBLICA a CASATORIEI,si de aici se permite SARUTUL.
3.Ce este sarutul dintre un baiat si o fata pe buze?
ESTE O ACTIUNE DE STIMULARE A EMOTIILOR(HORMONILOR)CARE TREZESC TOATE ACELE DORINTE FIZICE,CARE NU POT FI SATISFACUTE.(decat in cadrul casatoriei)Este ca si cum deschid o USA a unei camere,dar nu am voie sa intru in ea,pragul ei este alunecos ca un derdelus,iar acolo ma asteapta PRAPASTIA-PACATUL.Dragii mei,acest lucru nu ne este ingaduit,stiu,este greu sa rezisti tentatiei,poti sa ramai la sarut,dar lucrul acesta aduce murdarie la nivelul mintii,a emotiilor si spiritului,unde este puritatea,unde este inocenta,unde este curatia sufletului si a trupului?Doi prieteni crestini au iubit aceias fata(fara sa stie),unul dintre ei a ajuns sa se casatoreasca cu aceasta fata,in timpul prieteniei si unul si celalalt au ajuns la sarut,atingeri si promisiuni fara sfarsit.Dupa casatorie prietenii s-au intalnit,binenteles si cu PRIETENA,care devenise sotie.
Marturisirea ei:m-am simtit un gunoi,simteam cum mi-am inselat sotul(desi totul s-a intamplat inainte),acel strain,m-a tinut in brate,m-a atins,m-a sarutat,a avut acces la fizicul meu,mi-a controlat emotiile,mi-a subjugat mintea cu toata fiinta lui, gandindu-ma zi si noapte la el,UITAND DE DUMNEZEU!Dar cel mai dureros a fost DEZAMAGIREA pe care am trait-o.Consecinta faptului ca m-am lasat condusa de fire,de pasiune si impulsurile acesteia.Nu pot privi in fata PRIETENUL sotului meu,dar si el MA evita,daca as putea da timpul inapoi, as exclude din acea PRIETENIE,partea fireasca a lucrurilor.Nu este rusinos sa ai prieteni,ci sa stii sa te tii intr-un cadru sfant,DUMNEZEIESC.

?

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
alin
5573. Postat la 11/12/2010 17:25 - 5257z3h57m
Treaba e în felul urmator: Cine zice ca e nascut din Dumnezeu, trebuie sa faca fapte vrednice si asta trebuie sa se vada in viata fiecaruia!

Acea persoana care crede ca slujeste Tatalui, ca este calauzit de Duhul Sfant, stie unde sa puna punct si sa se opreasca si tot odata stie si unde sa puna virgula si sa continue!

Uni chiar nu vad nimik rau in a saruta o persoana inainte de casatorie, si daca suntem putini realisti, chiar nu gasim nimik rau, dar fiecare trebuie sa fim constienti caci orice lucru care ni se pare ca este pacat, sau ca poate duce la pacat, trebuie scos chiar din radacini, adika de cand incepe sa incolteasca in gandul nostru!

Pe alta parte ar trebui sa stim ca noi facem parte dintr-o biserica, si pt a evita ca uni frati sa se poticneasca, facem ca Pavel, renuntam la ele.

Va dau un exemplu: Un frate mai in vastra mi-a spus, ca odata a trecut pe langa un parc, iar in parc pe o banca erau doi tineri se sarutau...Prima data fratele nu a bagat de seama, dar cand sa uitat mai bine, a recunoscut tanarul, care facea parte din aceasi biserica unde mergea el.. Nu a zis nimic si a plecat, in duminica urmatoare ce sa vezi? La biserica acel tanar din parc, tinea ora de rugaciune...

Am stat si m-am gandit la lucrul asta si am ajuns la aceasi concluzie ca Petre

Cine crede sau zice ca are Duhul Sfant sau frica de Dumnezeu in el,ori nascut din nou cu siguranta vede ca nu se poate: si pupatul si predicatul,si pupatul si cantatul,si pupatul si rugatul,si pupatul si Isus Hristos,si pupatul si DUhul Sfant, si pupatul si apropierea de Dumnezeu.

Si tot odata trebuie sa intelegem, caci chiar daca anumite lucruri ne sunt ingaduite, unele chiar nu sunt de folos.

Numa bine!
Lucia
5575. Postat la 11/12/2010 17:40 - 5257z3h42m
Alin,este bine sa ne dam seama de acest lucru,sa punem punct si sa cerem Lumina.eu,sincer imi doresc mult acest lucru,cum spui tu,sa taiem RADACINA acestor lucruri care MURDARESC.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Pedro V
5592. Postat la 11/12/2010 20:12 - 5257z1h10m
Frate Alin tu sti ca cine seamana in firea pamanteasca tot in fire va si secera,asa ca nu are rost sa ramanem uimiti cum frati sunt atrasi de lucrarile firii pe care le promoveaza,fiindca DUhul Sfant ii basme pentru cei mai multi din pacate si cu regret spun.
De era Duhul Sfant in asa zici crestini atunci s-ar vedea in rugaciune, cantare, predica, la scoala, la serviciu, in societate, in vacanta, in tabara, la strangeri, dar sa nu creaza cineva ca il inseala pe Dumnezeu care ne vede TOTDEAUNA.
Sa privim spre IsuS Hristos daca vrem sa ajungem cu El.

Sa ai Pace

Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
beniamin
5600. Postat la 11/12/2010 21:51 - 5256z23h31m
ce interesante lucruri frati mei dragi,sunt lucruri atat de importante in sfanta scriptura care ar trebui implinite,cum ar fi taierea imprejur a inimi si pe urma in carne,si multe altele nu un lucru care chiar nu este pacat,frate alin frate pedro ,lucia,etc,etc cercetati biblia nu va dati voi cu parerea numai,aduceti raspunsuri din biblie,si atuncea toti au sa fie fericiti

Cine zice ca ramane in El,trebuie sa traiasca cum a trait Isus-1 Ioan1:6
gershom
5601. Postat la 11/12/2010 21:51 - 5256z23h31m
ioan olah a scris:
a sarutato ..tema este sarutul inainte de çasatorie-nu sarutul pasional

Geneza 29
11 Apoi Iacov a sărutat pe Rahela, și a început să plângă tare.
18 Iacov iubea pe Rahela, și a zis: "Îți voi sluji șapte ani pentru Rahela, fata ta cea mai mică."

Frate, argumentarea d-voastră căci sărutul este permis înainte de căsătorie pe baza versetului 11 din Gen 29, unde scrie caci Iacov a sărutat pe Rahela cred căci este total greșită. Nu putem să luam numai un verset, ieșit din context spre a ne justifica un punct de vedere al nostru.

Hai să analizăm toată împrejurarea și toate versetele de unde ai luat să citezi și atunci vom vedea care este înțelegerea. De la versetul 11 la versetul 18 mai sunt alte șase versete smiley care trebuiesc citite și ele ca să înțelegi toată împrejurarea.

4. Iacov a zis păstorilor: "Fraților, de unde sunteți?" "Din Haran", au răspuns ei.
5. El le-a zis: "Cunoașteți pe Laban, fiul lui Nahor?" "Îl cunoaștem", i-au răspuns ei.
6. El le-a zis: "Este sănătos?" "Sănătos", au răspuns ei. Și tocmai atunci venea Rahela, fata lui, cu oile.
7. El a zis: "Iată, soarele este încă sus, și-i prea devreme ca să strângeți vitele: adăpați oile, apoi duceți-vă și pășteți-le iarăși."
8. Ei au răspuns: "Nu putem, până nu se vor strânge toate turmele; atunci se prăvălește piatra de pe gura fântânii, și vom adăpa oile."
9. Pe când le vorbea el încă, vine Rahela cu oile tatălui său; căci ea le păzea.
10. Când a văzut Iacov pe Rahela, fata lui Laban, fratele mamei sale, și turma lui Laban, fratele mamei sale, s-a apropiat, a prăvălit piatra de pe gura fântânii, și a adăpat turma lui Laban, fratele mamei sale.
11. Apoi Iacov a sărutat pe Rahela, și a început să plângă tare.
12. Iacov a spus Rahelei că este rudă cu tatăl ei, că este fiul Rebecii. Și ea a dat fuga de a spus tatălui său.
13. Cum a auzit Laban de Iacov, fiul surorii sale, i-a alergat înainte, l-a îmbrățișat, l-a sărutat, și l-a adus în casă. Iacov a istorisit lui Laban toate cele întâmplate.
14. Și Laban i-a zis: "Cu adevărat, tu ești os din oasele mele, și carne din carnea mea!" Iacov a stat la Laban o lună.
15. Apoi Laban a zis lui Iacov: "Fiindcă ești rudă cu mine, să-mi slujești oare degeaba? Spune-mi ce simbrie vrei?"
16. Laban însă avea două fete: cea mai mare se numea Lea, și cea mai mică Rahela.
17. Lea avea ochii slabi; dar Rahela era frumoasă la statură și mândră la față.
18. Iacov iubea pe Rahela, și a zis: "Îți voi sluji șapte ani pentru Rahela, fata ta cea mai mică."

Iacov era înspre drum la Haran când a întâilnit păstorii pe câmp cu turmele și i-a întrebat de unde sunt. Când ei i-au răspuns căci sunt din Haran, Iacov i-a întrebat dacă î-l cunosc pe Laban și când a aflat ca-l cunosc i-a întrebat de sănătatea lui adică cum este.
Chiar atunci venea Rahela cu oile.
Cum știa Iacov căci acea fata era Rahela, fata lui Laban pentru că el nu o văzuse înainte? Bineinteles căci păstorii care deja erau la fântană i-au spus cine este fata care vine cu oile.
Ce-a făcut atunci Iacov când a văzut pe Rahela? In versetul 10 scrie căci a prăvălit piatra de la gura fântânii și a adăpat turma lui Laban.
După ce a adăpat oile, atunci a sărutat-o pe Rahela și a început să plângă tare. Ambele acțiuni din acest verset și împrejurare (sărut și plânsul tare) indică emoțiile și obiceiurile de salut practicate la o astfel de întâlnire, mai ales rude care nu s-au văzut sau văzut de mult timp. Sărutul cu siguranță a fost unul simbolic, practicat la întâlniri sau despărțiri.
De ce a plâns tare Iacov? De obicei când cineva nu se vede de mult și se întâlnesc , sau se despart, trec prin aceste momente de emoții unde lacrimile curg necontrolate. Poate să fie lacrimi de bucurie la întâlnire sau lacrimi de părere de rău la despărțire.
Ce a făcut Iacov după aceea? Dupa aceea (dupa ce a sarutat-o) i-a spus Rahelei că este rudă cu tatăl ei. Rahela atunci a alergat acasă și a spus lui Laban tatăl ei tot ce se întâmplase.
Ce a făcut Laban când a auzit căci fiul sorei lui este acolo? Și el a alergat înaintea lui Iacov. De ce? Tot din acel impuls - bucurie a întâlnirii.
Ce a făcut Laban când l-a văzut pe Iacov? L-a îmbrățișat și sărutat (același obicei al bucuriei întâlnirii si de salut cum a facut Iacov cu Rahela)
După ce Laban l-a dus în casă și Iacov i-a istorisit cele întâmplate, Laban i-a zis căci este os din oasele lui și carne din carnea lui, ceea ce indică ca a confirmat căci este întradevăr ruda lui.

Versetul 14 continuă spunând căci Iacov a stat la el o lună și numai dupa aceea , adică după o lună Laban vorbește cu Iacov despre simbrie etc, și se înțeleg asupra ei cu privire la Rahela pe care spune ca o iubea. Asta după ce a avut timp o lună sa fie în casa lui Laban și să o cunoască, incluzând pe Lea fata cea mai mare a lui Laban care nu era frumoasa. Deci a avut timp să se orienteze și să facă o alegere.

...Și acum, după atâta scris, să ajung și la concluzie - sărutul lui Iacov din versetul 11 a fost unul simbolic, de salut, și nu are nimic de-a face cu versetul 18 (unde lucrurile se petreceau deja după o lună) și unde Iacov declară căci o iubea pe Rahela. Nu de aceea a sărutat-o Iacov pe Rahela atunci (versetul 11)pentru că o iubea, ci din emoțiile bucuriei întâlnirii și a obiceiului de salutare. Cred caci dacă Lea ar fi fost cu oile atunci pe câmp și nu Rahela, Iacov ar fi procedat în același fel în acele momente.

Nu luați versetul 11 de aici ca să justificați acceptarea sărutului între băiat și fată înainte de căsătorie căci el nu are nimic de a face cu dragostea/sărutul dintre un băiat și o fată.
Dumnezeu să lucreze în inimile copiilor Săi, în special al tinerilor și să-i umple de Duhul sfânt ca să știe să discearnă în toate lucrurile și împrejurările.

Shalom
symy
5603. Postat la 11/12/2010 22:53 - 5256z22h29m
symy a scris:
Frate ioan olah,dovedeste cu Biblia ca sarutul dintre Iacov si Rahela este un sarut pe buze. smiley

Multumesc frate gershom,Domnul sa te binecuvinteze,acesta este raspunsul pe care il asteptam.
Sper din tot sufletul ca toti tineri sa faca deosebirea intre BINE si RAU.
SARUT = SALUT (BIBLIC)

Ma voi lasa influentata numai de Dumnezeu si . . .voi invata numai de la Hristos!
Aurelc
5605. Postat la 12/12/2010 00:13 - 5256z21h10m
Chiar mă pregăteam să scriu și eu o explicație la textul din Geneza dar se pare că a făcut-o cu multă meticulozitate fratele gershom. Mulțumesc pentru ajutor, șu eu aș fi scris cam aceleași lucruri. Se pare că înțelegem multe lucruri la fel - mă bucur smiley

Eu în toată Biblia am găsit deocamdată un singur exemplu care face diferența dintre un sărut ca aspect al salutului și sărutul care are rolul de a stârni poftele firești. Exemplul este inedit pentru că se află, clar în Cântarea Cântărilor... smiley Am mai postat asta pe ceva pagini, probabil tot la subiectul acesta. Acolo este vorba de o poveste de dragoste la propriu în primul rând și apoi de simbolistică (Mesia și mireasa Lui și altele). Ei, dacă fata de acolo spune că l-ar fi sărutat pe iubitul ei când l-ar fi întâlnit pe uliță, dar lucrul acesta i-ar fi luat în nume de rău, înseamnă că e clar că nu își permitea să-l sărute "de mama focului" și să mai fie considerată o fată ok și la locul ei dup-aceea...
Citat VDC : Cîntarea Cântărilor 8:1  O! de ai fi fratele meu, care a sub la țîțele mamei mele! Când te-aș întâlni în uliță, te-aș săruta, și nimeni nu m-ar ținea de rău

Așa cum a scris sora Lucia mai sus și de fapt ceilalți pe această idee, sărutul amoros este primul factor important care contribuie la aprinderea poftelor.. Iar Biblia la capitolul ăsta e destul de categorică:
Citat VDC:1 Tesaloniceni 4:3  Voia lui Dumnezeu este sfințirea voastră: să vă feriți de curvie;
4  fiecare din voi să știe să-și stăpânească vasul în sfințenie și cinste,
5  nu în aprinderea poftei, ca Neamurile, care nu cunosc pe Dumnezeu.

În fine, nu am nimic cu nimeni, dacă cineva pretinde că-și sărută iubita ( mă refer la un sărut amoros, nu la un sărut pe obraji în sens de salut) și nu simte nimic, e treaba lui. Dar personal dacă nu simte nimic l-aș sfătui s-o lase că înseamnă că nu are nimic pentru ea smiley

În rest, dacă se întâlnesc frați și surori ce țin unii la alții, și nu s-au văzut de ceva vreme, și se sărută pe obraji sau pe frunte, sau pe mână, sau se îmbrățișează atunci când se întâlnesc, nu cred că dau semn de oameni care doresc să-și aprindă poftele... Mă rog, asta e părerea mea.

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
beniamin
5607. Postat la 12/12/2010 07:45 - 5256z13h37m
Aduceti niste subiecte din biblie care nu au nici o legatura cu subiectul acesta sarutul inainte de casatorie,sarutul nu se poate numi curvie,sarutul nu poate fi unul din lucrurile care spunea pavel,sa nu aprindem pofta ca neamurile nu are nici o legatura,daca saruti o fata/baiat nu cred ca vasul tau poate fi necurat,vedem ca daca era interzis sarutul in mare parte era scris in legea lui Dumnezeu ca era interzis,ca vedem ca din lege este scos ce ai voie sa faci ce nu,daca era interzis spunea,sarutul dintre 2 tineri ininte de casatorie sa fie ucisi cu pietrele,mai bine nu scoateti tot felul de neadevaruri de la firea voastra pamanteasca,caci firea va spune ca sarut=pacat,nu vreau sa fie nici o acuza din partea nimanui dar macar aduceti exemple din biblie care spun chiar interzis sarut,acept sarut,la genesa unde Iacov a sarutat pe Rahela.ce mai este de intrebat ca oare pe buze a sarutato,este clar caci pe bune,nu cred ca doi tineri care se iubesc enorm se saruta pe fata sau pe frunte.Mai bine unu fiecare neam uita la alte lucruri din sfanta scriptura care trebuie implinite sigur,cum ar fi taierea imprejur.am o intrebare pt frati mai fratilor care va tot contraziceti aicea (barbati)aveti taierea imprejur a inimi si pe urma a trupului desigur?care este un lucru obligatoriu,ca identitate inaintea lui Dumnezeu.numai cu taierea imprejur a trupului,putem sa zicem ca suntem fii lui Avraam alcumva degeaba.

Cine zice ca ramane in El,trebuie sa traiasca cum a trait Isus-1 Ioan1:6
Lica
5608. Postat la 12/12/2010 07:53 - 5256z13h29m
Se pare ca trebuie sa intervin în calitate de moderator.

Frate Beniamin ideea de forum presupune faptul expunerii a mai multor păreri făcută desigur prin mai mulți utilizatori. Din aceasta rezultă că fiecare are dreptul să își spună părerea referitoare la un subuiect fără a îl ataca sau a aduce în discuție argumente irelevante care se vor a fi de fapt atacuri la persoanele care nu împărtășesc aceeași încredințare cu a ta, pentru "tăierea împrejur" avem un loc special de discuții și nu are nici o legătură cu subiectul dezbătut aici!

Deci subiectul este Sărutul înainte de căsătorie și ne aducem fiecare argumentele istorice, biblice sau actuale care au relevanță în cadrul subiectului!

Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
ioan olah
5636. Postat la 12/12/2010 17:07 - 5256z4h15m
paçe ! daça luati in çonsiderare istoria lui iaçov si rahela,adiça sarut si dupa 7 ani çasatoria ,ar trebuii sa luati si çe anume se vede din iubirea lor,in primul rind este stapanirea de sine ,iar daça çonsiderati sarut=paçat,atunçi si istoria lor de iubire e un paçat,problema este ça in ziua de azi nu se mai doreste ,,sarut" se doreste sa aiba çat mai multa avere sa aiba un anumit statut lumesç çare primeaza mai mult deçit stapanirea de sine ,,, sintem moderni numai e valabil sarutul lui iaçov,si mai nou çei çare çonsidera sarutul paçat au oçazia sa se iubeasça virtual,se indragostesç din priviri.
Lucia
5657. Postat la 12/12/2010 18:39 - 5256z2h43m
Dupa cat se vede frate Ioan,tii atat de sarutat incat nici bun simt nu mai exista,ma gandesc ca si curvarii ar putea sa isi gaseasca portita in BIBLIE,prin poligamia care se practica in vechime,ce zici,se poate fuma?Apoi SATANA este siret vine cu CUVANTUL,te-ai agatat de acel verset si scuza-ma ca iti spun,roaga-te frate ca desi se scrie la greu ca a saruta este o murdarie mintala ,fizica si spirituala,tu,te zbati pentru sustinerea unui lucru de nimic.

Beniamin,pari sa fii o persoana sincera in ce spui,Esti atat de legat frate de sarutat,spunene-mi de ce nu poti sa te lasi de el?Iti tine de foame,te inspira,hai sa fim seriosi,este o rusine,daca ar vedea BATRANII NOSTRII ce scrieti aici......Apoi sustii ca ai taierea inprejur si te lauzi cu ea,dar daca nu te poti infrana ca sa ajungi la sarut,la ce-ti foloseste?

Aurelc
5663. Postat la 12/12/2010 20:45 - 5256z0h37m
Soră Lucia, vă rog frumos... Ceea ce scrie în regulament și ce a scris Lică mai sus referitor la atacul la persoană e valabil pentru toți. Aici dezbatem idei nu parsoane, care-i mai pupăcios sau mai firesc.

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Lucia
5729. Postat la 13/12/2010 22:11 - 5254z23h11m
Multumesc frumos pentru interventie,Ovidiu.Se pare ca ma preocupa mult situatia tinerilor,ei sunt cei care vor prelua STAFETA sau STEAGUL CREDINTEI noastre,sa nu uitam ,ca sunt zilele din urma cum spune CUVANTUL si sa nu lasam EREZIILE NIMICITOARE sa-si faca prezenta in bisericile noastre.2Petru cap.2

Dani
5740. Postat la 14/12/2010 12:28 - 5254z8h54m
Soră Lucia toți suntem preocupați de viitorul tinerilor este și normal, tot odată și adevărul trebuie păzit cu sfințenie, dar cu duhul blândeței trebuie să demonstrăm această preocupare cu privire la tineri noștri, dar fără să aducem atac la persoană, astfel vom putea avea o imagine bună înaintea lui Dumnezeu.

Am scris într-o postare cum văd eu acest forum, el este o oglindă pentru noi și trebuie să rămânem în lumină, fără a ne judeca unii pe alți.

Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
Lucia
5744. Postat la 14/12/2010 17:47 - 5254z3h35m
Va multumesc si dvs.pentru interventie,frate Dani.Cine urmeaza?Ma gandesc ca lucrurile vor merge bine,daca spuneti dvs.

daniele
5947. Postat la 19/12/2010 16:26 - 5249z4h56m
Din cate am citit eu,majoritatea sunt impotriva sarutului inainte de casatorie si eu cred la fel este un subiect care ajuta foarte mult tineri si ar trebui sa fie dezbatut de mai multi membri.Sa posteze si cei care au gresit si sa-si spuna pe unde au trecut si cei care au experienta sa ajute la intelegerea subiectului.
Lucia
6268. Postat la 29/12/2010 12:37 - 5239z8h45m
Pace,tuturor!Eu daca nu pot calatorii la munte la mare in aceasta perioada,iata-ma aici,incercand sa-mi umplu timpul scriind,sperand sincer sa fiu de folos cuiva...
Desii m-am gandit mult,daca mai este necesar sa scriu la acest subiect,ma simt indemnata de Duhul sa mai expun cate ceva cu ajutorul Lui.
Voi aduce argumente cu Biblia despre sarutul pasional,unde se practica si de cine?
Sa citim la Proverbe 7.13-in jos...unde spune:21-ea l-a INCANTAT cu vorbe si l-a CONSTRANS cu buzele.Ce a facut cu buzele?L-a constrans sau mai bine zis l-a AMAGIT,FORTAT.
Aceste lucruri ia mintile omului,ce face?Ia mintile!
Daca citim mai departe spune : Dupa aceia el s-a dus ca boul in lat(capcana,pacat).Ce este de facut ca sa ne ferim de ispite?Sa fugim!Numai ca firii ii place si sta.Hai,sa vedem ce au facut fratii nostrii din trecut si voi aduce in discutie un personaj din Vechiul Testament,Iov.
In tanguirile lui dureroase spunea:Am facut un legamant cu ochii,ca nu vor privii o fecioara(nu este citat,ci povestit),de ce?Doar avea sotie!Ce evita el prin aceasta?Era cel mai neprihanit om de pe pamant si cu siguranta era stapan pe sine,dar vedeti ca NEPRIHANIREA aceasta era cladita pe multe reguli impuse de el insusi,nu regulile bisericilor,pastorilor,parintilor,fratilor vor aduce roade,ci regulile lui Dumnezeu implementate de noi insine vor aduce curatie in sufletele si trupurile noastre,azi suntem mai mult decat pe vremea lui Iov avantajati prin Duhul care ne ajuta,daca ne lasam calauziti de El,Ce credeti,nu este asa?

Dinu
6270. Postat la 29/12/2010 13:17 - 5239z8h5m
Pace tinerilor. Soră Lucia sunt plăcut surprins de interesul pe care-l acordati acestui subiect. Asta e bine, inseamnă că vă preocupă educatia care să o dati copiilor dumneavoastră.

Insă nu uitati că modul prin care trebuie să fugim de ispite fiecare il intelege diferit. Cineva poate intelege că nu trebuie să se mai sărute deloc oamenii laolaltă decât membrii familiei intre ei, alcineva crede că nu trebuie sa mai priveasca asupra unui fecior sau fecioara, sau altcineva crede că trebuie să se izoleze singur intr-o pădure, că doar asa v-or fi curati.
Am auzit frati care atunci cand merg la adunare se descultă de incaltaminte si isi iau alte haine pe ei mai curate, considerand că poate pe drum s-au atins de vre-o femeie care era la soroc, sau de ceva necurat.
Așa consideră unii că isi pot păstra curat sufletul lor (si trupul). Si nu este rău acest lucru. E bine.

Domnul Isus in predica Sa de pe munte ne descrie starea noastră de păcătoșenie in care suntem. Deși credem că suntem implinitori ai Legii lui Dumnezeu, se pare că uneori suntem călcatori. Gânditi-vă: de cate ori ne-am mâniat pe fratele nostru? ... atunci ne numim ,,ucigasi". De câte ori am privit si am poftit? ... atunci ne numim ,,preacurvari "in inima. Sună greu. Ne e greu să ne recunoastem. De cate ori cumpăram o pâine de la magazin si fără să stim constatam că painea a facut-o o femeie care era la soroc.

Asadar, este bine să ne ferim de anumite ispite care ne pot duce in păcat, insă nu trebuie să facem din aceste modalitati lege..., caci atunci tinerii ar trebui să umble pe stradă cu ochii inchisi sau să stea inchisi in casă singuri. Tocmai asta e proba! Să stăm neclintiti in mijlocul furtunii!
In evrei 9:13 Pavel ne descrie rolul sangelui Domnului Isus in viata noastra.

Tinerilor: Fiti cu capul pe umeri! Nu aveti frică de apă, nu aveti frică de pește, dar aveti grijă să nu vă inecati! Pace multă tuturor. Duhul lui Dumnezeu să fie in fiinta noastră, iar noi să ne lăsăm călăuziti de El.
Tinerii nostri să fie pocăiti, apoi ei isi vor cunoaste fiecare limitele admise.

,,Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui" Proverbe 19:22
Pagina 4 din 5 < 1 2 3 4 5 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19163860 vizite unice Powered by PHP-Fusion