Michael Roman (detalii numai pentru membrii conectaţi)
19500. Postat la 31/08/2012 22:27 - 4627z23h35m
ȘALOM, ĦAVERIM!
Am intrat pe topicul acesta și am văzut că undeva, mai sus, sora Lavinia1 solicita frățietății virtuale să se implice în discutarea acestui subiect. Era menționat și numele meu, mi se solicita aportul.
Eu, personal, cred că situația este foarte gingașă...din câteva puncte de vedere:
1. Un învățător poate să fie itinerant, la fel ca un evanghelizator. El poate merge din loc în loc, dând o învățătură biblică, iar apoi poate pleca în alt loc...lăsându-l pe păstorul din adunarea respectivă cu frământări pe cap, în sensul că păstorul trebuie să fie acela care va trebui să lucreze cu adunarea, să le slujească, să-i înduplece să ia aminte la învățătura dată de oaspete, să-i convingă, să-i roage, să mijlocească pentru adunare, să o mustre, dacă e necesar și să caute să ia învățătura dată de învățător și s-o împartă, s-o porționeze în așa fel încât bebelușii să nu se înece cu ea, iar cei maturi să nu spună că a fost prea puțin.
Uneori, însă, există riscul ca învățătura să nu fie în conformitate cu Sfintele Scripturi...și atunci tot păstorul iese "șifonat"...
2. Eu nu aș dori să dau vreo învățătură care să nu fie acceptată de păstorii sau presbiterii voștri. Ei sunt aceia care se trudesc și vă slujesc, eu nu am această vocație pastorală. În plus, eu sunt mesianic și în nici un caz nu aș dori să ajung să dau cuiva vreo învățătură cu care păstorii să nu fie de-acord, întrucât nu vreau să subminez autoritatea nimănui. Mi-ar fi teamă să fac asta, deoarece "Ce însămânțează omul..."
3. Per ansamblu, subiectul deschis aici e foarte gingaș...și "blestemat să fie cel care face lucrarea DOMNULUI cu nebăgare de seamă!", neatent, fușerind-o, bagatelizând-o...
Așa încât, prins între, pe de-o parte, solicitarea voastră și necesitatea de a discuta această chestiune serioasă și, pe de altă parte, dorința de a respecta autoritatea supraveghetorilor puși să vă slujească, eu vă ofer o a treia variantă (gândesc evreiește, asta e smiley ):
vă voi scrie
RÂNDUIELILE SARCINII, NAȘTERII ȘI STERILITĂȚII ÎN VREMURILE IUDAISMULUI BIBLIC!
Și fiecare dintre frățiile voastre, cei interesați, veți citi, veți înțelege și veți face cum vă va lumina Cel Preaînalt!
Așadar, nu vă propun un studiu biblic, ci mai degrabă un studiu de antropologie culturală și religioasă... Nu vă voi da răspunsuri, ci voi schița pașii care trebuie făcuți pentru a descoperi voi înșivă ceea ce se credea ATUNCI și ACOLO...și veți înțelege cum trebuie trăit ACUM și AICI...
Dacă veți fi de-acord, îmi veți da de știre.
BERAĦOTH!
Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.
19542. Postat la 02/09/2012 17:23 - 4626z4h39m
Soră Lavinia,
Îți scriu un link:
http://messianicrestorer.wordpress.com
Când intri pe blog, caută categoria JUDAICA. Am postat acolo câteva eseuri de cultură și civilizație evreiască.
Dacă vrei să aprofundăm temele, te poți înscrie pe site-ul www.mesianic.org.
Îmi dau seama că e incomod să citești pe blog și să dialoghezi pe site, eu aș fi postat eseurile astea direct pe site, dar am probleme tehnice, nu mă pricep la postări și caut un webmaster serios.
Până găsesc, blogul și site-ul funcționează așa...
Berakhoth!
Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.
n general, la naștere femeia era asistată de o moașă experimentată, dar existau și cazuri când femeia avea o naștere prematură sau departe de casă, și atunci înfrunta singură această încercare extrem de dureroasă.[9]
Am o intrebare :Rahela l-a nascut cumva prematur pe Beniamin?
Intreb asa deoarece intr-o anumita imprejurare Rabi Saul (Pavel) care este din semintia lui Beniamin spune ...si mie ca unei strârpituri..1Corinteni 15:8 După ei toți, ca unei stârpituri, mi s-a arătat și mie.
Intr-o alta traducere mai moderna (a lumii noi) scrie avorton.
Acum stim cu totii ca un copil poate traii chiar daca se naste la 6 luni si la 7 luni si unul si altul traiesc ..... dar sunt nascuti inainte de vreme numiti si prematuri,totusi adevarata binecuvantare este aducerea la termen al unui copil.
Ce parere ai ?
Deconectat
RE: avort sau contraceptie
19545. Postat la 02/09/2012 18:49 - 4626z3h13m
Soră Lavinia,
Ai pus un...ce?... Un url?...
Slavă lui Adonai pentru cei ce pricep tehnica asta...
Îți scriu pe fugă, atingând întrebările și promițând să revin...
1: Pavel nu era avorton sau stârpitură, ci fraza era "CA", așadar avem o figură de stil: comparația.
2: Din cauza muncii fizice grele, sigur, existau copii - mult mai mulți ca astăzi - care se nășteau înainte de termen... Adevărata binecuvântare era faptul că femeia "prindea rod" (cum se spune în ebraică) sau "lua în pântece" (cum se traduce ad-litteram din greacă)... Orice copil era o binecuvântare, dar, cu certitudine, de prematuri părinții se ocupau mai atent. Era muncă mai multă, mai grea... Unii-i disprețuiau, alții nu (la fel ca astăzi cu persoanele cu handicap și dizabilități), dar depindea de părinții fiecărui copil, de atitudinea lor lăuntrică dacă îi considerau blesteme sau binecuvântări "deghizate"...
E mai mult de lucru cu ei, dar și bucuriile sunt mai mari... Eu știu, am fost asistent maternal pentru 8 copii cu "nevoi speciale"...într-o viață trecută
Berakhoth!
Cu url-ul acela este simplu si pe mine m-a invatat cineva de pe portal ,este floare la ureche ,vezi acolo unde scrii ca sa postezi ai jos casutele acelea din primul rand ,atunci cand inserezi un linck ,trebuie neaparat sa-ti fie in albastru ,ca si atunci cand dai copy-paste ,cand ti-a aparut in albastru atunci dai clic pe casuta unde scrie url-a patra de la stanga la dreapta.
...................
Acum.... sa trecem la oile noatre,cred ca ai dobandit multa experienta cu acei copilasi cu dizabilitati, extraordinar! spui mai sus binecuvantari ,,deghizate '' acum chiar ca am de gandit.
Am ajuns la punctul 37 si m-am oprit asupra lui ca sa meditez...iata ce scrie :
Se întâmpla ca un cuplu steril să-și petreacă o mare parte din timp examinând greșelile trecute ca să găsească printre ele un păcat nemărturisit. Cu lacrimi în ochi, soția se pocăia de toate păcatele ei conștiente. Apoi soțul aducea o jertfă potrivită pentru ispășirea oricărui păcat inconștient(Lev. 4:2). Sterilitatea devenea tema esențială a rugăciunilor cuplului. Iată de exemplu cum L-a rugat Isaac pe Domnul să îngăduie soției lui să aibă un copil (Gen. 25:21). Ana a plâns înaintea Domnului și I-a promis că dacă îi va da un fiu, îl va consacra în slujba Sa (l. Sam. l:ll).[37]
Interesant, scrie mai sus despre un pacat nemarturisit ,femeia se pocaia de pacatele ei constiente ( adica pe care le cunostea) iar sotul aducea o jertfa comform lev... pentru pacatele inconstiente ,adica (din nestiinta)....."Vorbește copiilor lui Israel, și spune: "Când va păcătui cineva fără voie împotriva vreuneia din poruncile Domnului, făcând lucruri care nu trebuie făcute;
Crezi ca din pricina calcarii vreuneia din poruncile sfinte si astazi unele cupluri nu au copii?
Vedem ca sunt copii ,chiar multi si in familiile care nu cunosc randuielile biblice ...sau acesti copii care se nasc , sa inteleg eu mai bine ,este cea ce sustii ...,,ce insamanteaza omul''....???
Multumesc si pentru explicatia cu Saul.
Lavi, Dumnezeu da ploaie si peste cei buni si peste cei rai, este adevarat ca pacatul s-a inmultit si cu el firul vietii s-a scurtat, desi medicamentele sunt multe si detergentii deasemeni, bolile sunt mai numeroase, virusi mai multi, cu cat stiinta creste si cu ea tehnologiile, acestea polueaza mai mult Pamantul, iar noi ne autodistrugem.(radiatii de tot felul, substante chimice, integratorii alimentari, erbicide, insecticide...)
Se vrea comoditate si lipsa de griji prin avorturi si contraceptive, si prin asta se pune amprenta bolilor genecologice-onocologice, si cu ele boldul mortii aduce teroare peste familii si familii( care nu cheltuie pentru ingrijirea unui copil, ci pe tratamente si interventii chirurgicale)
Iata, rezultatul neascultarii noastre!
Lavi, multe familii care nu cunosc pe Dumnezeu au copii multi si sanatosi...asa ca eu spun ca nu putem judeca dupa mintea noastra lucrurile din vremea aceasta, ci la nivel planetar trebuie sa se implineasca ce a spus gura Domnului.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Este foarte bine ce ai spus surioara mea Lucia ,dar eu cred ca este o singura Binecuvantare ,iar aceasta Binecuvantare vine pe doua parti pamanteasca si cereasca , acum noua nu ne mai ramane decat sa o urmarim ,ca ea sa cada peste cei ce o cauta din generatie in generatie ,dupa cum este scris.
Soră Lucia ,eu cred că in spatele contraceptivelor ( de oricare fel ar fii ele ) șade bine un sistem bine gândit din umbră si manipulează masele de oameni,incepând din casele credinciosilor.
Privesc spre trupul plăpând pe care il avem sub soare si că de fapt tot un pâmant si o apă suntem si din acest pământ răsare câte-o floare si o dată cu inmultirea florilor ,cineva s-a gandit mult, să inventeze un ,,ierbicid''si pentru ele, ca să nu răsară si să cuprindă suprafata pământului ,inmiresmând totul in jur cu parfumul lor.
In loc, ca acest pămnânt să fie plin de flori si pomi roditori pe plan(ceresc si pământesc) ,este din ce in ce mai afectat de poluarea care este in aer si cum bine zici ne afectează si pe noi.
Când vezi cate o grădină cu flori si livadă de pomi fructiferi ,,exclami ,,Ce frumos si ce parfum!''
Dar când vezi o grămadă de măracini si mizerie in jur ...exclami ,,Ce urât ,ce priveliste sinstră!''
Nu ?
Cu privire la contraceptive ar fii multe de spus si necesită invatatură intesă de la caz la caz si nu in ultimul rând cu lumină de sus.
Pâna si inceputul cuvântului ne spune clar a fi contra sau impotriva cuiva ...impotriva conceptiei (zamislirii) a unui om ,mai exact impotriva conceptiei.
Cine a fost impotrivitorul de la inceput ...si cum a reusit el să se impotriveasca si cui?
Deconectat
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
23087. Postat la 17/04/2013 19:51 - 4399z2h11m
Am citit acest articol si intrebarea a venit : a cui copiii sunt acestia? In lumina Scripturii, cum sa intelegem. V-am mai povestit eu ca nepotul Adam , a fost pus gata fecundat in uterul mamei si azi are 4 ani. Dar ca sa nasti pentru alti parintii? Mame surogat, un job.
Extenuata dar fericita dupa o nastere lunga si dificila, Carole Horlock isi tine in brate baietelul nou-nascut inainte de a-l da pentru totdeauna parintilor sai. Nu-l va mai vedea niciodata.
Pentru mamele care nu au mai trecut prin asa ceva, este ingrozitor. Dar Carole este in aceasta lume prolifica a mamelor surogat si acesta este cel de al 13-lea copil pe care-l da. Dar este convinsa ca este ultimul.
Acum, la cei 46 de ani ai sai, Carol spune: rCand le privesc parintii tinandu-i in brate pentru prima oara si vazd bucuria din ochii lor r11; nimic pe lumea asta nu poate fi mai satisfacator. De aceea fac asta. Imi place sa nasc, insa e greu. Am dat nastere unor tripleti. Am stat in travaliu 18 ore, apoi a nascut prin cezarianar1;.
Carole a fost pentru prima oara mama-surogat in 1995, pe cand avea 27 de ani. Avea doua fete, era singura si muncea la spalatorie.
Inspirata de un articol din ziar, ea a decis sa devina mama-surogat pentru a ajuta alte cupluri care, pentru un motiv sau altul, nu puteau avea copii.
rAm realizat ca nu voi putea schimba viata nimanui daca voi continua sa lucrez la spalatorie. Insa devenind o mama-surogat ma va face sa ma uit in urma si sa spun ca am facut asta pentru a ajuta atat de multe cupluri.
Imi place sa fiu insarcinata. Nici nu ma gandesc cum m-as fi simtit daca nu as fi putut avea copii.r1;
In toti acesti ani Carole a nascut cinci baieti si opt fetite, dintre care un set de gemeni si unul de tripleti.
Deoarece platile pentru mamele surogat sunt ilegale in Marea Britanie, Carole accepta donatii. Acestea erau cuprinse intre 10.000 si 15.000 de lire.
Apoi nu mai area alte pretentii decat o scrisoare pe an si o fotografie. Unele familii pastreaza legatura, altele dispar din viata ei.
Fotografiile le pastreaza intr-o cutie la ferma din Franta unde locuieste impreuna cu partenerul ei, Paul Brown, cu care este de 14 ani.
Cu partenerul ei....?
Nu-i este sot...ci partener,interesant.
Stii cum vad eu acest gen de sarcini ( nu ma refer acum la faptul ca Adam ,nepotelul tau s-a zamislit altfel decat ceilanti copii).Desii ,dupa parerea mea acesta zamislire este la un loc tainic ascuns de alti ochi si eu merg pe baza Legii ...ca doar sta scris:Leviticul 15:32 ,Leviticul 22:4 ,Numeri 5:2
Deconectat
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
23153. Postat la 20/04/2013 13:09 - 4396z8h53m
Lavi, eu inteleg ca sunt sot, sotie. Dar sotia, din varii motive, poate ca sa nu-si deformeze trupul, sau sa nu treaca prin durerile facerii, sau nu poate avea copii, alege sa-l dea alteia sa il poarta. Atunci ovulul fecundat intr-o eprubeta, cred,, este introdus intr-o mama surogat, care duce ea sarcina 9 luni, iar dupa nastere, , preda "coletul". Copilul revine celor care l-au conceput dar mama nu l-a purtat in pantece. Copilul este in familia lui. Poarta el sangele parintilor , daca el creste si este alimentat cu sangele altei persoane?. Are el ADN-ul parintilor? La Dumnezeu , care-i sunt parintii: mama surogat sau mama care l-a primit gata facut?
Nepotul meu a fost fecundat in eprubeta, din elementele lor,{ deoarece un defect intern impiedica ca fecundarea sa se efectueze acolo unde se face fecundarea , 11 ani de casatorie} si gata fecundat a fost introdus in uter si l-a purtat mama lui 9 luni.