Deconectat |
RE: Sărutul înainte de căsătorie |
Lucia (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
6274. Postat la 29/12/2010 16:00 - 5239z5h18m |
|
|
Frate Dinu,si eu sunt placut surprinsa ca va implicati in discutii pe forum,faptul ca am lucrat cu tinerii, in mare parte cunosc problemele cu care se confrunta ei.Si aceasta problema este privita cu multa libertate,va rog sa-mi recititi postarea si sa vedeti ca nu am impus nici o regula,ci vreau sa canalizez pericolul care pandeste,atunci cand libertatea este prea mare,de fapt am spus ca fiecare dintre noi trebuie sa ne impunem reguli stricte si cu ajutorul Duhului Sfant le putem respecta,dvs.sunteti o persoana care dupa cate stiu va preocupa mai mult decat pe mine situatia tinerilor,iar libertatea pe care o afisati ar putea dauna perspectiva PURITATII BISERICII noastre,mai mult,de ne place sau nu ,lui Dumnezeu nu-I plac jummatati de masura de sfintenie,cu riscul sa fiu ferma in ceia ce spun,asta este ADEVARUL.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau. |
|
Deconectat |
Dinu (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
6278. Postat la 29/12/2010 17:50 - 5239z3h28m |
|
|
Aveti dreptate soră Lucia in ceia ce spuneti. Eu am vorbit la modul general, si nu am făcut neaparat referire la postarea d-voastră.
,,Podoaba voastră să nu fie podoaba din afară ... ci sa fie omul ascuns al inimii..." 1Petru 3:3
,,Rămaneti in Mine, si Eu voi ramanea in voi.... caci despartiti de Mine, nu puteti face nimic" Ioan 15:3
Eu consider ca acei tineri, care il au in inimă pe Hristos, pot să aibe o stăpânire de sine si stiu să faca diferenta dintre ce e bine si ce nu e bine, dar pe de cealaltă parte tinerii care nu-L cunosc pe Hristos incă,... acelora le recomand mai intai să se pocaiască.
Tinerilor iertati-mă, dar eu vreau să țin cu voi ! Pocăinta e bună.
Soră Lucia, referitor slujba pe care o fac eu in comunitatea noastră nu este nicidecum departamentul tineri, ci eu sunt in departamentul administrativ-financiar. La tineri coordonator este Ovidiu (si poate va fi si Simona), de care ne mândrim că ii avem printre noi. (Apropo, a primit fr. Nicu o scrisoare cu organigrama activitatii tinerilor? Am pus scrisoarea saptamana trecută)
Vă rog să nu vă supărati pe mine, asa cum ati zis că dacă tot nu am mers la sanie să facem si noi ceva, dar nu cumva să ne trezim că ne contrazicem, ca să nu creada cineva că ne certam, si tocmai asta NU vrem noi. Multă pace!
Acum las tinerii să vorbească despre sărutul dinainte de căsătorie. Dar mai apare o intrebare: câte ore inainte de căsătorie? Spoor la discutii.
,,Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui" Proverbe 19:22 |
|
Deconectat |
DaniEl (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
6330. Postat la 31/12/2010 17:51 - 5237z3h28m |
|
|
Pace voua!
Sunt mai nou pe forum, insa unele subiecte m-au motivat sa particip si eu la discutii.
Daca ar fi sa trag o concluzie la postarile de mai sus,as spune ca exista doua tipuri de sarut si doua scopuri in vedera carora acesta era practicat. Si aume:
1.Sarutul fratesc sau symbolic cum l-ati mai numit, care era folosit in situatia in care cele doua parti ori se intalneau ori se desparteau, cum a fost in cazul lui Iacov si Rahela, Iacov si Laban, cazuri, care au fost dezbatute foarte armonios si clar in contextual in care apar. Mai exista si multe alte cazuri in Biblie de acest gen. Deobicei sarutul acesta era folosit si se foloseste, intre membrii familiei, rudenii, intre oameni care apartin aceluiasi popor, prieteni etc. Acest sarut exprima legatura frateasca si unitatea dintre cele doua parti si simbolizeaza dragostea frateasca. In unele din scrierile sale Pavel il numeste r0;sarut sfantr1;(rom.16.16, 1tes.5.26, 1cor16.20, 1petru5.14 etc.),asta pentru a demostra ca iubirea(agape) dintre noi tre sa fie sfanta ,curata fara alte intentii. Este gresit si murdar atunci cand vrei sa te folosesti de acest sarut fratesc sau sfant pentru a ajunge la buzele celeilalte persone.
2.Sarutul pasional este sarutul dintre o fata si un baiat (folosindu-si buzele),care pleaca de la premiza ca se iubesc. Si se iubesc atat de tare,incat e prea mult sa mai astepte pana la casatorie.Cei doi stiu ca adulterul e pacat si nu vor sa ajunga acolo,dar isi permit sa se sarute. Numai ca, in timpul unui astfel de sarut pe buze, ceva se intampla in interiorul celor doi. Intra in actiune anumite functii stimulate de sarut care pregatesc corpul si mintea pentru actul conjugal. Atat sarutul cat si mangaierile sunt factori care stimuleaza organismul si-l pregatesc pentru realtia fizica. Daca stiu lucrul acesta de ce mi-as permite sa mai practic sarutul, cand nu vreau sa ajung la adulter? Daca stiu ca aduterul e pacat atunci tre sa stiu ca sarutul stimuleaza si hraneste pofta sexuala, cu alte cuvinte aprinde poftar30;iar Pavel spune r1;r30; nu in aprinderea poftelor ca neamuriler30;r1;
Dumnezeu doreste sa avem integritate, puritate,inocenta totala si nu doar partiala. Asadar sarutul il vad a fi permis doar in cadrul casatoriei, a treia varianta eu nu am gasit-o.
Daca o gaseste cineva sa ma anunte...
"Dragostea fara adevar insala, iar adevarul fara dragoste omoara" |
|
Deconectat |
symy (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
6393. Postat la 02/01/2011 12:22 - 5235z8h56m |
|
|
Ma bucur sa vad tineri care gandesc intr-un mod curat si sincer. 
Domnul sa te binecuvinteze , frate DaniEl!
Ma voi lasa influentata numai de Dumnezeu si . . .voi invata numai de la Hristos! |
|
Deconectat |
gershom (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
6426. Postat la 02/01/2011 16:55 - 5235z4h23m |
|
|
Domnul să te binecuvinteze pentru răspunsul dat la acest subiect frate DaniEL - foarte frumoasă rezumare. Ar merita copiată/marcată și pusă undeva mai la vedere pentru o accesare mai rapida din partea tinerilor 
Ți-am văzut postarea imediat după ce ai pus-o și am vrut să comentez la ea dar am amânat, ca să fie citită de cat mai mulți.
Sper să fie primită mai bine de tineri din cauză că este scrisă de un tânar și să ajute și pe alții la înțelegerea acestui subiect, important pentru ei.
Căutați pe Domnul câtă vreme se poate găsi; chemați-L, câtă vreme este aproape - Isaia 55:6 |
|
Deconectat |
Avram_76 (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
6492. Postat la 03/01/2011 18:46 - 5234z2h33m |
|
|
Cu precizarea ca relatia extraconjugala a doi tineri necasatoriti se numeste curvie si nu adulter.Adulter este cand protagonistii sunt casatoriti sau cel putin unul din ei.
Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!! |
|
Deconectat |
beniamin (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
10302. Postat la 13/04/2011 20:47 - 5134z1h31m |
|
|
Domnul sa ne lumineze
Cine zice ca ramane in El,trebuie sa traiasca cum a trait Isus-1 Ioan1:6 |
|
Deconectat |
marcella (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
16189. Postat la 04/01/2012 21:44 - 4867z23h34m |
|
|
Traiesc intr-o tara in care prieteniile sunt dictate de parinti de la varste cat mai fragede, si copii de 5- 6 ani sunt invatati asa zisa "arta sarutului"...
Am citit si eu aici...si desi Biblia spune sa fugim de POFTELE tineretii, spunem foarte usor: sa ne lumineze Domnul...
In ce sens frate beniamin?
Cine sunt eu !? |
|
Deconectat |
beniamin (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
16312. Postat la 09/01/2012 08:47 - 4863z12h31m |
|
|
Eu ma las de toate aceste lucruri,nu ma mai contrazic cu nimeni ,sa ne lumineze in toate dar fiecare intelegeti e vreti....sanatate asa cum zice Pavel
Cine zice ca ramane in El,trebuie sa traiasca cum a trait Isus-1 Ioan1:6 |
|
Deconectat |
marcella (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
16317. Postat la 09/01/2012 11:05 - 4863z10h13m |
|
|
M... foarte bine fratioare...daca te lasi de sarutat, ori te-ai insurat ori te-ai infranat!
Cine sunt eu !? |
|
Deconectat |
Lecrametfomit (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
16863. Postat la 11/02/2012 18:27 - 4830z2h52m |
|
|
Cum s-a scris mai sus la 15,16,17 ani , nu e de folos sau chiar deloc sa ai iubita/iubit pentru ca, hai sa fim sinceri nici nu stim ce inseanma iubire sau dragoste.
Hai sa zicem ca dupa vreo 20,20 si ceva de ani iti vine mintea la cap si ai vrea sa te casatoresti fiind fata sau baiat,poti aluneca foarte repede si atunci cu toate ca zici ca esti mai stapan pe tine decat ca la 15,16,17 ani si cine sti daca te mei poti ridica. acum ce sa mai zic cred ca si prieteniile astea prea lungi pot fi o mare capcana pentru unii dupa parerea mea nu?
Parerea mea este sa nu faceti aceste gesturi inainte de binecuvantarea casatoriei.
Oare tot timpul asta de dupa oficierea slujbei de binecuvantare si pana moartea va va desparti nu este el al vostru tot? si atunci dece sa-l consumati inainte??
Lasati-va condusi de Duhul Domnului si nu ve-ti esua....... |
|