As vrea ca cei care au dorinta sa imparta cu noi parerile lor despre casatoria cu cineva care nu e iudeo-crestin, fie el/ea penticostala, ortodoxa, catolica...
Te-ai gandit vreodata ca posibila varianta in viata acest tip de casatorie?
Crezi ca ar trebui sa ne negam a impartasi a astfel de legaturi?
Ai ingadui ca copiii tai sa se uneasca cu cineva no iudeo-crestin?
Toti stim ce zice Pavel despre acest tip de casatorie dar avem aceasi parere?
Trebuie sa consideram crestini de azi in general ca paganii de care vorbea Pavel.?
In primul rand idea de Iudeo-crestin este vazuta si inteleasa in mai multe feluri.
Spre exemplu America se zice ca este o tara care s-a fondat pe idei iudeo-crestine, ca atare s-ar identifica cu acest termen.
Depinde pe ce premise pleci.
Cred ca majoritatea suntem de acord ca Catolicismul in sine este o amestecatura de paganism , misticism, cu sigiliul crestin.
Parerea mea este ca orice denominatie care ridica un brad de craciun, sarabatoreste Easter cu oua si iepurasi, sarbatoreste pe Sfantul Valentin si altele de genul , nu ar trebui sa arate cu degetul spre paganismul aflat in Catolicism , pentru ca si ei urmeaza acest sistem pagan doar ca o fac legati la ochi.
Parera mea ar fi ca nu este indicat sa ne legam la un jug nepotrivit, daca dorim sa avem parte de pace si liniste ,care un jug nepotrivit din start ar aduce discomfort int-o familie.
Parerea mea este ca orice denominatie care ridica un brad de craciun, sarabatoreste Easter cu oua si iepurasi, sarbatoreste pe Sfantul Valentin si altele de genul , nu ar trebui sa arate cu degetul spre paganismul aflat in Catolicism , pentru ca si ei urmeaza acest sistem pagan doar ca o fac legati la ochi.
Parera mea ar fi ca nu este indicat sa ne legam la un jug nepotrivit, daca dorim sa avem parte de pace si liniste ,care un jug nepotrivit din start ar aduce discomfort int-o familie.
Sunt de acord cu tine asupra acestui subiect prin urmare răspuns corect.
Sunt probleme intre iudeo-crestin cu iudeica- crestina, dar mite mixt
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
19004. Postat la 29/06/2012 08:45 - 4691z12h35m
Iată-mă am sosit și eu cu părerea mea mai uzată din cauza anilor și experiențelor prin care am trecut, dar și din pricina sincerității care o cultiv cu mult interes.
Dezbaterea conținutului în care mi-am băgat din nou nasul, ar trebui să fie nu numai prin prisma părerilor politico religioase, ci cu mult calm și responsabilitate și prin călăuzirea Duhului Adevărului care este Sfânt și curat.
Eu am mai spus și o mai spun și acum, EU NU SUNT CREȘTIN, EU SUNT CREDINCIOS!!! Creștin înseamnă a avea o formă de credință, de evlavie, de ascultare, de practică, de trăire in familie și societate, în adunare, ș.a.m.d.
Pe când Credincios, însemnă să faci voia Tatălui YHWH (Dumnezeu) fără a precupeți (vorba cuiva) nici un efort, fără filosofii politico religioase și fară a pune în practică numai ce convine firii pământești și încăpăținării.
Când vorbesc despre un Iudeu credincios în Yeșua (Isus) înțeleg o credință curată pe care o enunță Iuda versetul 3 și în egală măsură înțeleg și pe unul care este altoit între acești Iudei și își primește seva (hrana) din același butuc.
Dar când vorbesc despre un Iudeu creștin, dați-mi voie să înțeleg un fel de amestecătură, de improvizație, de fațadă, de pocăință firească, ș.a.m.d.
Când vorbesc despre un Iudeu amestecat cu creștin, nu cred că este diferență între el și un creștin ne amestecat cu Iudeu.
Apoi trebuie să mai ținem cont că noi nu suntem Iudei născuți din părinți iudei, noi din cauza altoirii, ne numim iudei și atunci nu avem dreptul să tăiem în carne vie și să mutilăm pe cei care ar îmbrățișa sincer această credință, chiar prin ocazia căsătoriei.
Trebuie să recunoaștem că sunt familii de ne credincioși care pot da clasă familiilor credincioase. (une lor familii) Eu cred că de multe ori, o fată sau un băiat ne credincios Adevărului poate să fie un model de credincios, atât în familie, cât și în adunare și societate.
Dar dacă nu sunt de aceiași părere, atunci subscriu la ce a spus frații Abdon și Alin.
Dumnezeiește ai zis Abdoane: Sunt probleme intre iudeo-crestin cu iudeica- crestina, dar mite mixt.
Frate Alin, tot atât de dumnezeiește ai zis: Iudeii cu iudeii, crestinii cu crestinii.
Concluziile trase cu mintea mea.
Familiile mixte, dacă au devenit mixte pe parcurs și nu se poate rezolva să fie o singură credință, trebuie să rămână așa, cel ce a descoperit Taina Mântuirii, să fie model în căsnicie și Dumnezeu poate să omogenizeze, să nu mai fie mixte.
Dar dacă se vrea formarea/începutul familiei să fie mixt, am să vă deslușesc un secret:nu se poate forma mixt și să mă explic; Dacă un băiat credincios își ia o fată ne credincioasă, atunci acel băiat nu este credincios, ci numai se crede el sau și alții că este credincios.
Dacă o fată credincioasă, se căsătorește cu un băiat ne credincios, atunci aceia fată nu este credincioasă, ci numai se crede ea sau și alții că este credincioasă.
Așa că formarea familiei mixte Nu. SE. Poate!!!
Așa că atenție, ochii mari!
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!