Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Fiecare din voi să cinstească pe mama sa și pe tatăl său, și să păzească Sabatele Mele. Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru".
Leviticul 19:3

Cugetarea zilei
"Respectarea Sabatului înseamnă odihnă pentru trup și creștere spirituală pentru omul lăuntric."

Ovidiu A. Cosma

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 6
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Tineret | Căsătorie
Pagina 1 din 4 1 2 3 4 >
Deconectat Cresterea copiilor
viorica
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
6358. Postat la 01/01/2011 18:47 - 5236z2h0m
Daca tot se vorbeste despre casatorie si tot ce tine de acestea cred ca se poate vorbi si despre cresterea copiilor .
Am vazut ca sunt subiecte despre tineri atunci sa fie si despre copii ,bineânteles ca pentru noi ca si parinti in ochii nostri sunteti copii chiar si cand imbatranitismileysmiley
Aici putem vorbi de diferite probleme in cresterea lor ,bineânteles daca sunt de acord moderatori si n-am calcat in strachini smileysmileysmiley
Deconectat RE: Cresterea copiilor
Avram_76
6384. Postat la 02/01/2011 10:23 - 5235z10h24m
Pentru ca sunt marcat de sfera aforismelor nu pot sa nu spun unul si aici smiley

"Copiii se fac usor dar se cresc greu".

"Puiul" de om este cel mai neputincios, necesita cea mai mare perioada de ingrijire si atentie pana ca acesta sa mearga pe picioare si la propriu si la figurat.

Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!!
viorica
6421. Postat la 02/01/2011 16:22 - 5235z4h25m
Chiar daca majoritatea sunt barbati cei care intra pe forum nu cred ca ei nu se ocupa de educatia copiilor !

Cu siguranta toti cei care au copii sau lucreaza cu ei,au intampinat opozitie din partea lor.

Ce parere aveti de metoda:"bataia e rupta din rai"? smiley
pop jeniffer
6425. Postat la 02/01/2011 16:43 - 5235z4h4m
Pace! Nu am mai postat de mult pe forum dar am urmarit unele discutii si aceasta mi se pare foarte interesanta si utila mai ales pentru noi cei care suntem parinti de putin timp.
Despre metoda amintita mai sus "bataia e rupta din rai" ar fi multe de spus cred eu deoarece sunt situatii diferite in care se poate sau nu aplica.
Eu personal cred ca nu pe orice copil il poti educa numai cu bataia , ba chiar din contra sunt copii la care aceasta metoda este cu totul deplasată.
Baietelul meu de exemplu este un copil care si-a mai luat peste fund cand a fost nevoie dar mereu i-am explicat de ce este pedepsit (statul in colt) ca sa stie care sunt lucrurile pe care nu trebuie sa le repete, dar pe langa aceasta metoda am folosit ceva ce cred eu a dat mai multe roade si pe care inca il mai folosesc si anume "limbajul dragostei" e nevoie de mai mult timp si de rabdare (marturisesc ca uneori as mai avea nevoie de rabdare) dar da rezultate.
Deocamdata atat pe parcurs voi mai scrie smiley daca veti fi curiosi smiley

,,Eu-zice Domnul-te voi invata,si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi,te voi sfatui si voi avea privirea indreptata asupra ta."

psalmul 32,8
Dani
6427. Postat la 02/01/2011 17:18 - 5235z3h29m
Viorica a scris:

Chiar daca majoritatea sunt barbati cei care intra pe forum nu cred ca ei nu se ocupa de educatia copiilor !

Eu cred că responsabilitatea de a crește copiii revine ambilor părinți, este adevărat în majoritatea cazurilor mamele se ocupă de copii, dar sunt cazuri unde tați sunt mai răbdători cu copiii decât mamele.

Fiecare familie are un model de-aș educa copiii, așa cum cred ei de cuvință, caracterele la copii diferă de la un copil la altul, pedepsele nu sunt standard pentru toți copiii, așa ca fiecare dintre noi ne educăm copiii așa cum știm mai bine.

Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
lnedelea
6432. Postat la 02/01/2011 18:11 - 5235z2h36m
Este foarte important timpul alocat de părinte zilnic pentru educația copiilor. În acest sens îmi amintesc de o "mărturisire" a fratelui Richard Wurmbrand care spunea că, deși era foarte ocupat, el aloca zilnic o oră din timpul lui pentru educația copilului său focalizându-se exclusiv numai pe aceasta în acel interval de timp.

"Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2
rachel
6531. Postat la 04/01/2011 16:52 - 5233z3h55m
viorica a scris:

Ce parere aveti de metoda:"bataia e rupta din rai"? smiley

Înca nu sunt casatorita si nici nu am copii.. ca sa aplic metoda.. dar vreau sa spun din punctul de vedere al unui copil... acum sunt destul de mare ca sa imi dau seama cand gresesc si nu mai primesc bataie sau chestii de genu.. dar cand eram mai mica si faceam prostioare, nu ascultam de parinti... bineinteles ca se ajungea si la aceasta metoda... insa de cele mai multe ori se discuta ... insa eu mai bine prefer sa primesc "cateva palme" decat sa mi se "tina teorie" .. ca, cu bataia scapi mai repede .smiley...
viorica
6562. Postat la 05/01/2011 17:52 - 5232z2h55m
Întradevar rachel cu o palma la fund scapi mai repede si se uita repede ,dar morala ramane si data viitoare nu mai greseai smiley asai??
mai dadeam si eu cate o nuia la fund ,spun nuia pentru ca am facut o greseala cand erau copii mai micuti ,dadeam cu palma la fund si altadata cand vroiam sa-i mangai sau ferit ,atunci mi-am dat seama ca nu trebuie sa dau cu palma si am inceput sa-i pedepsesc trimitandu-i in coltul de pedeapsa unde aveau o perna neagra pe care stateau smiley
Eu am pus aceasta inbtrebare pentru ca la o intalnire cu parinti la care a venit un psiholog ne-a pus aceasta intrebare si eram curioasa sa vedem ce parere aveti si voi .

BUN acuma vreau sa va intreb ce putem sa facem sa invatam copii sa cante sa spuna poezi in adunarii,spun copii de la 3 la 15 ani am observat ca nu se pune accent pe un program cu copii in adunarii sa aiba si ei 15 minute un program ??
Lucia
6565. Postat la 05/01/2011 18:30 - 5232z2h17m
Atunci ce vom zice,a gresit Dumnezeu cand a spus:
,,Nu cruta copilul de mustrare,
caci daca il vei LOVI cu nuiaua nu va muri...
Lovindu-l cu nuiaua,
ii scoti sufletul din Locuinta mortilor"
Proverbe 23.13,14.

Daca vreti,as dori sa comentam acest verset.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Dani
6603. Postat la 06/01/2011 11:10 - 5231z9h37m
Viorica a scris;

BUN acuma vreau sa va intreb ce putem sa facem sa invatam copii sa cante sa spuna poezi in adunarii,spun copii de la 3 la 15 ani am observat ca nu se pune accent pe un program cu copii in adunarii sa aiba si ei 15 minute un program ??

Este adevărat la noi în Biserici nu prea se alocă un timp și copiilor, dar sunt unele adunări din țară unde alocă timp și tinerilor și copiilor, dar avem în plan pe viitor să promovăm acest demers în toate bisericile din țară.

Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
symy
6644. Postat la 06/01/2011 19:36 - 5231z1h11m
Dumnezeu nu greseste niciodata!

Aceasta metoda se aplica dupa conceptul DRAGOSTEI:
Rabdare_indelunga-rabdare_nuia.

Apoi aici intervine varsta,nu la fel poti actiona cu un copil de :
0-3 ani,5-10 ani sau la un adolescent de 12-16 ani,nu?

Lucrez cu copiii si in decursul anilor am constatat ca cei mici sunt foarte posesivi,doresc totul,aici,de preferat este mustrarea,daca nu dispunem de fermitate copilul ne poate domina,cum?Excesul plansului,SARACUTUL!
Asta este arma lui,plansul acesta nu vine in urma unei dureri,ci eul copilasului care nu este satisfacut,este important sa nu te lasi convins usor de aceste lacrimi,pentru ca pierzi batalia,copilul castiga si in acelas timp devine egoist.Totul este a lui.Autoritatea noastra,va fi invatarea primilor pasi pentru a vedea autoritatea lui Dumnezeu cand cresc mai mari.
Nuiaua nu este de folos in aceasta perioada.
De la 5 la 10 ani as putea spune ca este perioada cunoasterii,a valurilor de intrebari,merg la gradinita scoala,scoala biblica...cursuri diferite,aici rabdarea si indelunga rabdarea este la ea acasa,daca nu se vor face reguli si programe,copiii nu vor deveni ordonati,nu vor sti ca au responsabilitati si drepturi,aceste doua trebuie sa functioneze intr-un continu echilibru:Nu ai invatat(responsabilitate),nu mergi azi la joaca(drepturi),iata si pedeapsa!
In aceasta perioada se aplica cel mai mult NUIAUA,de ce?Copii tind sa dea dovada de neascultare in toate privintile,este bine sa se spuna o data si sa se auda de mai multe ori,insa este invers: Eu zic,eu aud! Si atunci cu toata dragostea de care dispunem,cu indelunga rabdare,inrtr-un final se aplica nuiaua,stiu nu-i bine,este dureros,dar copilul ca prin minune devine ascultator,Tata ne-a aplicat aceasta masura foarte rar...nici nu ne mai amintim ,dar a adus rezultate.
Perioada adolescentei este cea mai dificila,copiii se vad mari,isi formeaza personalitatea,se lucreaza la caracter,ce se implementeaza in anii copilariei,in aceasta perioada se aranjeaza lucrurile,discerne ce este bine si ce este rau,daca s-a lucrat bine la acest nivel,va fi mai usor,dar daca s-a trecut cu vederea si copiii incep sa aleaga gresit,atunci este foarte grav,pentru ca aici nu se aplica metoda nuielii,ci FRICA DE DOMNUL care aduce rezultate deosebite! Citirea si studierea Bibliei este de mare ajutor si foarte important,mustrarea nu-si mai are locul,ci mai degraba motivarea copilului in implicarea activitatilor crestine si impulsionarea lor in a fi utili in orice privinta(excursi,cursuri de muzica,concursuri,studierea Bibliei si memorarea versetelor . . . )si de ce nu,rasplatirea efortului prin premierea lor.

Ma voi lasa influentata numai de Dumnezeu si . . .voi invata numai de la Hristos!
rachel
6646. Postat la 06/01/2011 19:37 - 5231z1h10m
Lucia a scris:
Atunci ce vom zice,a gresit Dumnezeu cand a spus:
,,Nu cruta copilul de mustrare,
caci daca il vei LOVI cu nuiaua nu va muri...
Lovindu-l cu nuiaua,
ii scoti sufletul din Locuinta mortilor"
Proverbe 23.13,14.
Daca vreti,as dori sa comentam acest verset.

La mine in familie nu a fost crutata nuiaua deloc si nici alte ustensile smiley) cum ar fi lingura de lemn smiley...si cred ca au facut bine acest lucru, respectand porunca si invatandu-ne sa facem ce e bine, si la fel cum parintii pamantesti ne mai dau cu nuiaua spre binele nostru cand facem o prostioara tot asa si Tatal Ceresc ne mai aminteste ca am gresit prin diferite consecinte ale faptelor noastre.

DANY CRESTINUL a scris:
Este adevărat la noi în Biserici nu prea se alocă un timp și copiilor, dar sunt unele adunări din țară unde alocă timp și tinerilor și copiilor, dar avem în plan pe viitor să promovăm acest demers în toate bisericile din țară..

Eu personal de mica spuneam poezii si cantam impreuna cu surorile mele un timp foarte indelungat in timpul programului din adunare asta pentru ca suntem putini si era timp.

Ce am mai observat eu este ca la o anumita varsta cum ar fi 14-15 ani incepe sa ne fie rusine sa mai supunem poezii considerandu-ne deja mari pentru a recita poezi sau a canta cantari de copii mici.

Eu pot sa spun ca am avantajul ca sunt apropiata ca varsta de surorile mele si am trecut de la cantecele si poeziile scurte la cele pentru tineri (ca sa zic asa) mai inaintate.

Parerea mea este ca, copii trebuie invatati de mici sa laude pe Domnul si sa spuna poezii , trebuie sa fie "impinsi de la spate", incurajati si chiar daca au mai crescut nu e o rusine sa citeasca o poezie sau un psalm in adunare.
symy
6730. Postat la 09/01/2011 18:51 - 5228z1h56m
Unul din lucrurile cele mai distructive in procesul educatiei copiilor,este mania necontrolata.

As avea o intrebare:

Ce consecince distructive poate avea mania necontrolata asupra copiilor(psihic,fizic si moral)?

Ma voi lasa influentata numai de Dumnezeu si . . .voi invata numai de la Hristos!
rachel
6755. Postat la 10/01/2011 16:14 - 5227z4h33m
Păi... simo... consecintele distructive ar fi comportamenul violent si alte cele,

care dupa parerea mea se datoreaza violentei parintilor,copii reflecta mediul in care traiesc, daca in familia lor sunt mereu certuri si tot felul de conflicte de genu si ei sunt tot tipul stresati si maniosi si mania duce de foarte multe ori la violenta, iar consecintele sunt adesea grave.

As avea si eu o intrebare, de ce tot timpul copii sunt judecati dupa parinti?
de exemplu intr-o familie parintii nu ii incurajeaza pe copii si alte cele si pe urma copii cand au crescut si-au intemeiat si o familie si si-au dat seama de greselile parintilor si ei incearca sa nu faca acelasi lucru ca si parintii dar societatea(adica cei din jur, vecinii. rudenii ) mereu ii judeca, spunadu-le ca si ei o sa faca la fel ca si parintii.... DE CE? smiley
CorneliuS
6778. Postat la 10/01/2011 20:42 - 5227z0h5m
Nu numai ca sunt judecati, dar sunt si pedepsiti copiii pentru greselile parintilor. Un parinte, daca isi iubeste cu adevarat copilul, ar trebui sa ia bine seama cum traieste ca nu cumva copilul sa ajunga sa plateasca pentru greseala parintelui.

.
Tu dai îndurare până la al miilea neam de oameni, și pedepsești nelegiuirea părinților în sânul copiilor lor după ei. Tu ești Dumnezeul cel mare, cel puternic, al cărui Nume este Domnul oștirilor!

In general, copii calca pe urmele parintilor lor si pentru ca traiesc acea perioada din viata, in care copilul acumuleaza cea mai multa informatie, alaturi de parinte si de multe ori chiar il copiaza in tot ceea ce face. Din cat cunosc eu, procentul este de 85% pentru copiii care incearca sa faca ceea ce au facut si parintii lor.
Scriptura vorbeste mult despre lucrul acesta.

El a făcut ce este rău înaintea Domnului, întocmai cum făcuseră părinții lui

Nu fiți ca părinții voștri și ca frații voștri, care au păcătuit împotriva Domnului

"Răsplata smereniei, a fricii de Domnul, este bogăția, slava și viața"
rachel
6780. Postat la 10/01/2011 20:53 - 5226z23h54m
Da corne inteleg dar de ce nu crezi ca poate acei copii chiar se schimba si vor ca sa nu faca aceleasi greseli ca si parintii lor. (vorbind aici de greseli)
Aurelc
6784. Postat la 10/01/2011 22:23 - 5226z22h24m
Deși cunosc și recunosc de fapt regula " așchia nu sare departe de trunchi", totuși știu și de cealaltă parte a proverbului "excepția întărește regula". Și deoarece cunosc personal cazuri în care copii nu tocmai seamănă cu părinții (unii la bune, alții la rele) îi consider înțelepți pe cei care nu clasifică oamenii după prejudecăți, ci fac cercetări temeinice înainte să-și eticheteze semenii smiley

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Sz Ani
6794. Postat la 11/01/2011 18:33 - 5226z2h14m
Mediul în care crește un copil, are după părerea mea și consecințe în formarea sa ca individ. Dacă acesta crește într-un mediu în care este abuzat emoțional (abuz verbal, respins, amenințat, izolat,manipulat, etc), abuzat fizic (când spun asta mă refer la mai mult de o palmă) sau neglijat , normal că vor exista repercusiuni pe viitor. Însă dacă există factori ca: existența unei persoane (din afara mediului familial) care oferă sprijin copilului, copilul are preocupări , activități care îi oferă un sentiment de eficiență și satisfacție sau experiențe ulterioare de afiliere și de dragoste, acesta poate să dezvolte caracteristici, calități care să îl facă să conștientize greșelile făcute de părinți și să nu le mai repete. Cred că nu putem generaliza astfel de lucruri și, la fel cum spunea și Ovidiu cred că sunt oameni înțelepți cei care nu clasifică oamenii după prejudecăți.
Rahe, pentru mai multe informații în domeniu, contacteaza-mă.Am foarte mult material în domeniu smiley
Lica
6795. Postat la 11/01/2011 18:42 - 5226z2h5m
Nu spun că nu aveți voie să discutați despre acest subiect (din contră chiar vă încurajez) însă am observat un lucru cel putin curios urmărind postările de la acest subiect și anume

CEI CARE SUNT CEL MAI INTERESAȚI DE SUBIECT NU NU SUNT PĂRINȚI smiley ...poate aveam eu așteptări greșite.

Subiectul este creșterea copiilor și cei care discută în loc să fie o majoritate formată din părinți este una formată din copii!

În ce măsură considerați că un părinte influențează viitoarea viață religioasă a copilului?

Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
rachel
6798. Postat la 11/01/2011 19:40 - 5226z1h7m
Si ce daca nu sunt parinte, asta nu inseamna ca nu pot sa imi exprim punctul de vedere, si sa pun intebari care ma framanta ca si copil,

si ca sa nu deviez sa iti rapund la intrebare din punctul meu de vedere, consider ca influenta unui parinte este foarte mare, din frageda copilarie, copii nu sunt capabili sa isi aleaga calea pe care vor sa mearga si bineinteles ca parintii ii indruma si ii influenteaze ducandu-i la biserica, invatandu-i sa cante, sa se roage si sa faca alte lucruri care tin de viata religioasa. smiley
Pagina 1 din 4 1 2 3 4 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19163628 vizite unice Powered by PHP-Fusion