Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Fiecare din voi să cinstească pe mama sa și pe tatăl său, și să păzească Sabatele Mele. Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru".
Leviticul 19:3

Cugetarea zilei
"Respectarea Sabatului înseamnă odihnă pentru trup și creștere spirituală pentru omul lăuntric."

Ovidiu A. Cosma

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 6
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Tineret | Căsătorie
Deconectat "Amănunte" legate de nuntă
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
8225. Postat la 09/02/2011 20:13 - 5197z0h11m
Cand s-a complicat legatura casatoriei? : rochie alba de mireasa, buchet, inel, o zi anume - doar duminica, stare civila, pastor
Ce simplu era: Isaac a dus pe Rebeca in cort si.................gata.
Avem in Biblie o porunca in privinta aceasta?

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat RE: Amănunte legate de nuntă
CorneliuS
8275. Postat la 10/02/2011 19:45 - 5196z0h39m
Chiar si in Biblie, este prezentata o Mireasa foarte frumoasa si foarte impodobita.
In zilele noastre, s-au mai schimbat podoabele, de altfel nici nu stiu daca un om de rand si-ar permite asemenea podoabe ca ale Miresei prezentate in Biblie.

"Răsplata smereniei, a fricii de Domnul, este bogăția, slava și viața"
Lica
8279. Postat la 10/02/2011 20:29 - 5195z23h54m
Valentina lucrurile evolueaza...insa nu neaparat spre rau.

Cred ca suntem cu toții de comun acord că pe lângă Biblie există obieiuri sau tradiții care dacă nu sunt împotriva Bibliei nu pot fi clasificate ca fiind rele.

Așa cum spunea si CornelS depinde la ce aspect privim...poate că la unele am avea surprize să să se fi simplificat și nu complicat.

Valentina a scris:

Oare să fi fost tot chiar atât de simplu?

Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
Aurelc
8281. Postat la 10/02/2011 20:43 - 5195z23h40m
Lică, așa cum se mai spune câteodată - mi-ai luat vorba din gură! smiley Eu sunt de părere că Biblia în principal nu e o culegere de documente culturale cu toate că în unele cărți conține și destul de multe ampnunte de felul acesta. Ea este o carte de natură spirituală, și tratează de obicei aceste aspecte.
Dacă vom privi mai atent vom vedea mai multe aspecte chiar și din ceea ce s-a pregătit pentru căsătoria celor doi, și din ce s-a petrecut. Dar acum nu cred că o să reușesc să intru în detalii. Dacă nu o să o facă altcineva între timp, mă voi strădui să revin cu detaliile despre care scriam mai sus.

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
fullban10
8362. Postat la 12/02/2011 14:19 - 5194z6h5m
Si chiar daca nu scrie explicit, cred ca a adus-o, la Avraam sa i-o prezinte macar.
Biblia ne da voie sa ne imaginam si sa complectam ? Mereu ma opriti cand imi imaginez niste lucruri, zicand: nu scrie-n Biblie, sau unde-ai gasit scris in Biblie?
Uite un caz concret pe care daca l-am lua motamon ( iertare ca nu stiu cum se scrie corect) am face din acest aspest o regula : asa scrie, asa fac. Ia-o ca-mi place, o duc in cort si ......gata.

Avram_76
8370. Postat la 12/02/2011 18:17 - 5194z2h7m
Cuvantul pentru care nu ai avut siguranta, se scrie corect in urmatorul mod: mot a mot.Nu trebuie sa te iertam, nu ne-ai gresit cu nimic, nici o problema, invatam impreuna.Cat despre subiectul propriu zis, am obosit sa ma pierd in detalii de genul asta.

Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!!
Deconectat RE: "Amănunte" legate de nuntă
gershom
8375. Postat la 12/02/2011 21:16 - 5193z23h8m
valentina a scris:

Zic și eu că lucrurile nu au fost așa de simple cum apar scrise smiley. Dacă ne uităm un pic prin Biblie vedem căci orice eveniment important din viața oamenilor a fost întâmpinat într-un mod deosebit, specific ocaziei, fie căsătorie, naștere sau înmormântare.
Doar câteva exemple: când Isaac a fost înțărcat, Avraam a dat un ospăț mare - deci a fost petrecere în toată regula. Apoi, când Iacov la sfârșitul celor șapte ani de slujire lui Laban, când a venit timpul să o ia pe Rahela de nevastă, iarăși s-a făcut un ospăț mare, iar apoi înțeleg căci toată ceremonia căsătoriei a durat șapte zile.
Vechiul testament nu dă prea multe detalii despre procesiunea căsătoriilor, dar în Noul testament găsim mai multe mențiuni despre nunți (chiar Isus a participat la nunta din Cana), apoi el însuși vorbește despre nunți (Marc 2:19-20; Matei 25:1-13, Matei 22:1-14), Deasemeni, referința nunții Mielului din Apoc. 19:5-9, unde se menționează și haina de in curat a miresei (în unele traduceri "haina alba" ).
Mai este un loc și în Vechiul testament cu referire la mire și mireasă, hainele lor și podoabe (Isaia 61:10)

Deci vedemn căci cu toate că nu sunt prea multe detalii specifice despre nunți, Biblia totusi menționeaza destule elemente ale căsătoriei ca să putem să ne dăm seama căci ocazia căsătoriei însemna de fapt ceva mai mult decât "a luat-o la el în cort". smiley
Recunosc căci astăzi, la nunți, se practică și multe obiceiuri care nu-și au obârșia în Biblie, fiind adăugate/împrumutate de-a lungul anilor de la diferite popoare și culturi, și care nu ar avea ce să caute la nunțile creștine.

Bunul Dumnezeu să ne lumineze în toate.

Căutați pe Domnul câtă vreme se poate găsi; chemați-L, câtă vreme este aproape - Isaia 55:6
lisha
8385. Postat la 13/02/2011 09:29 - 5193z10h54m
valentina a scris:
Cand s-a complicat legatura casatoriei? : rochie alba de mireasa, buchet, inel, o zi anume - doar duminica, stare civila, pastor
Avem in Biblie o porunca in privinta aceasta?

Pe internet se gasesc explicatii la fiecare.....chiar si crestinii au incercat sa dea cate-o explicatie pentru fiecare.....dati un search

eu cred ca o mireasa trebuie sa fie imbracata mai deosebit, nu e obligatoriu rochia alba, de examplu mama a fost imbracata in crem, mai "pe vremuri" la pocaiti nu se imbraca in rochia alba smiley

Daca ne-am lua dupa ceea ce simbolizeaza rochia alba......ar fi putine mirese in ziua de azi.....stiti voi la ce ma refer

Referitor la starea civila....."dati cezarului ce este al cezarului", daca asa se practica in lumea care traim...de ce sa fim noi mai cu coarne ?

Alegerea zilei cred ca tine mai mult de lumea in care traim.....duminica este o zi libera.....

Inelul este din punctul meu de vedere un semn pentru cei din afara....ca esti deja sotia/sotul cuiva.

Daca toate astea le inteleg.......nu stiu cum se face ca nu inteleg alte lucruri....domnisori de onoare, porumbei....si altele
Cei din lume au domnisoare de onoare....dar eu inca nu am vazut nunta in care sa fie imbracate la fel.....la noi la pocaiti s-a preluat obiceiul si s-a facut mai ceva...i-am mai pus noi ceva cornite , le-am si inbracat "idem"

La astea ce aveti de zis?
fullban10
8457. Postat la 14/02/2011 19:21 - 5192z1h3m
Inca? , mai ?, nici acum ?, o sa iesim?
CAND O SA IESIM DIN LUME?

Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19163459 vizite unice Powered by PHP-Fusion