Celor căsătoriți le poruncesc nu eu, ci Domnul, ca nevasta să nu se despartă de bărbat. 1 Corinteni 7:10
Dar Eu vă spun că oricine își va lăsa nevasta, afară numai de pricină de curvie, îi dă prilej să preacurvească; și cine va lua de nevastă pe cea lăsată de bărbat preacurvește. Matei 5: 32
Oricine își lasă nevasta și ia pe alta de nevastă preacurvește; și cine ia de nevastă pe cea lăsată de bărbatul ei preacurvește. Luca 16: 18
As vrea sa ma lamureasca si pe mine natanael cum vede lucrurile astea. Daca el crede ca a ajuns la o treapta mai inalta ca noi, sunt curios cum vede si el lucrurile astea!
In adevar asa trebue sa fie ! Asta se aplica pentru cei ce Tin CREDINTA DATA SFINTILOR O DATA PENTRU TODEAUNA (yudav3 )
Cu parere de rau nu se aplica si in babilon
acolo in babilon fiecare face ce vrea
am fost si eu acolo!
Dar am iesit!
Cind eram pagin ma duceam la idolii cei muti dupa cum eraM CALAUZIT DE DUHUL BABILONULUI (duhul zis sfint)
si traiam in felul babilonului ...Dar am auzit o strigare Iesiti din babilon...am ascultat strigarea si am esit la EL (Yahweh)
Yahweh nu tine seama de vremile de nestiinta (cind eram in babilon)
Am inceput pocainta de la ZERO ;si nu socotesc timpul cit m-am tavalit in mocirla babilonului ;unde de altfel cei mai multi sint astazi ,dar nu recunosc ,nici nu vor sa iese afara..mocirla e calduta si prielnica asa ca balaceala continua Viata mea este dedicata ADEVARATULUI MINTUITOR YAHUSHUA(h)
si nu ma mai gindesc la ce am lasat in babilon ..privirea mea este spre
Kohen ha Gadol(marele preot) Yahushuah...asa ca cei ce se agata de trecutul meu ..treaba lor;aveti dreptul sa va agatati ca oricum sinteti tot in babilon
In rest mat 5 v32 e clar se aplica celor ce sint in credinta ..nu la pagini
Nu va lasati nevestele pentru ca sinteti in babilon ..pocaiti-va
Exact asa e frate natanael, dar numi spune mie ca atunci cand ai facut pasu asta erai in vreme de nestiinta, pentru ca versetele astea le stiai si iti erau cunoscute. Asa ca versetul asta nu mai are nici o valabilitate pentru cei care stiau aceste lucruri si nu le-au facut...
Si inca ceva frate natanael, vreau sa sti ca eu nu am nimik cu tine, zic Doar ca Domnul sa aiba mila de noi, de toti, si nu am nimik cu trecutu fiecaruia...
Dar vreau sa spun la toti cei care incearca sa dea invatatura la alti ( si de multe ori invata aberatii pe ceilalti) inainte viata voastra ( a invatatorior) trebuie sa fie un exemplu, deageaba staruiti pe o parte cu anumite chesti si pe alta parte sunteti "varza"...
De multe ori invatam pe alti ce am invatat de la altii, si aceia la randul lor au invatat de la alti, si asa ne lasam dusi de val de orice fel de invatatura... Fratilor chiar nu ne dam seama ca fara puterea Duhului Sfant in viata noastra, de multe ori putem da gresi?
Daca Temelia nu este dupa cum cere Scriptura, atunci toata constructia zidita pe temelie este gresita!
Cine implineste Legea si calca intr-o singura porunca se vace vinovat de toate!
Da recunosc ca am facut multe treburi rele cind eram in babilon ..in babilom m-am inchinat idolilor cum de altfel fac si TOTI care sint inca in babilon acum ; Eu m-am pocait de viata babiloniana si vreau sa ma pocaesc si mai mult
Tu crezi ca mat 5 v32 si alte versete nu le stie si ortodocsi? si celelante confesiuni . da le stiu si le fac ca d...l e bun si...
Oricum in babilon nu e nimic bun ;eu am fost acolo si recunosc ca e dezastru
Dar tu si nici alti nu cunosc situatia mea reala ..nu caut scuze
si cei ce ma improasca cu noroi pentru viata mea care am petrecuto in babilon fara Yahweh...treaba lor .Natanael nu mai este persoana din babilon
a murit ;si cel ce a inviat in Yahushua (h) traeste pentru Yahushua(h)
Nu ma mustra cugetul de niciuna din zilele mele pe care le -am trait si le traiesc cu Yahushua(h)
ca vreau uni sa ma faca varza ...n-au decit sa ma toace
e GREU CIND OMUL NU VEDE CA SE INCHINA DRACILOR DIN BABILON (apoc 18 v2)
Eu am iesit de acolo...sint Liber ..Yahushua(h) ma facut slobod
Nu-mi pasa de ce cred uni sau alti
Ceia ce vreau e sa-i trezesc pe alti din somnul Morti si din letargia religioasa in mcare se balacesc
De acum nimeni sa nu ma mai necajeasca ;ca port semnele (numele) lui Yahushua(h)
Ra-ah Natt
Deconectat
RE: Recasatoria
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
18982. Postat la 28/06/2012 07:17 - 4692z14h15m
Vă doresc o zi senină și la propriu și la figurat (și pe cer și în minte și caracter).
Ținând cont de topicul la care postăm și nu batem câmpii cu multe babilonii, folosesc și eu expresia cuiva de pe aici, cred că discuțiile de aici sunt numai și numai despre "re căsătorie", așa că eu o voi lua ca atare.
Am dorința să analizăm la rece cu dorința de a înțelege și de a zidi pe temelia care se numește stânca care venea după poporul Lui Yahweh prin pustie.
Fratele Natanael, vorbește la subiectul re căsătoria, că el s-a bălăcit în Babilon și de aici eu poate și alții înțeleg că fratele Natanael este recăsătorit.
Acuma îmi voi spune și eu concluziile pe care le-am tras, sigur prin prisma celor 7 ani de acasă, că re căsătoria este un punct controversat în toate Babilon urile (confesiuni religioase), pentru că se calcă un jurământ făcut care este valabil cât trăiești, acuma să zici că dacă zici numele sfinte pe ebraică, gata prima nevastă sau primul bărbat nu mai există și ești des legat mi se pare o aberație să propovăduiești și să înveți pe alții în felul acesta.
Da , este o mică derogare, dacă așa zisa desfacere a căsătorie, (zic așa zisa ) pentru că eu nu cred că se poate desface căsătoria, ci se dă o carte de despărțire numai într-o anumită situație, dar atâta timp cât trăiește una din părți ești legat.
Da, accept cu plăcere poezia, am ieșit din Babilon, numai nu pot accepta când iei babilonul cu tine, dându-i un alt nume și bălăcindu-te cu mai multă plăcere în el.
Stăteam de vorbă cândva despre acest subiect cu un frate care este în această situație, când era Ortodox, s-a despărțit, asta a fost de foarte mulți ani în urmă, s-a recăsătorit tot acolo, acum s-a pocăit, ține Sabatul și Sărbătorile Lui Elohim, dar zicea că el trebuie să țină cont că, prima lui nevastă trăiește, acum el nu mai poate face nimic pentru că are copii mari cu a doua nevastă, toată familia este pocăită, dar zicea că el își vede de lungul nasului și nu poate aspira să fie prezbiter sau diacon, el este mulțumit că a primit dreptul să se facă copil a Lui Yahweh și mie mi se pare o decizie singura valabilă, nu se poate să nu mai ții cont de toată viața petrecută în așa zisul Babilon, pentru că orice ai face primul partener cât trăiește, ești legat din acest punct de vedere!
Aduc mai aproape versetele pe care fratele Alin le-a postat mai sus și sincer eu așa cred!
Celor căsătoriți le poruncesc nu eu, ci Domnul, ca nevasta să nu se despartă de bărbat. 1 Corinteni 7:10
Dar Eu vă spun că oricine își va lăsa nevasta, afară numai de pricină de curvie, îi dă prilej să preacurvească; și cine va lua de nevastă pe cea lăsată de bărbat preacurvește. Matei 5: 32
Oricine își lasă nevasta și ia pe alta de nevastă preacurvește; și cine ia de nevastă pe cea lăsată de bărbatul ei preacurvește. Luca 16: 18
Așa că oricât de ieșit din Babilon ai fi, nu poți să fugi de articolul care este ultimul verset de mai sus.
Și mai cred că ieșirea din Babilon și adusul babilonului în altă parte, este mult mai contagios și periculos, de cât lăsat acolo la locul lui.
Trebuie să mă iertați dacă am fost cam răutăcios, pentru că prea multe Babilon uri am văzut cărate și așezate aici.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Mult SHALLOM prigonitorilor mei; Caci chiar daca am cunoscut pe Mesia in felul lumii ; acum nu mai cunoastem in felul lumii; Daca este cineva in Mosh-Yah(mesia) Yahushua(h) este o FAPTURA NOUA ,cele vechi s-au dus...dus
dus...dus .stiti voi unde scrie.
Deconectat
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
18992. Postat la 28/06/2012 17:00 - 4692z4h31m
Când fosta trăiește. La tine toate sunt noi , la ea toate sunt noi, dar voi ați fost unul. Se poate șterge totul, când repeți păcatul în fiecare zi?
Poți fi unul cu altcineva? Poți, dar se cheamă curvie. Acesta e tristul adevăr. Cel ce este în neorânduială, să nu dea învățătură.
Până ce moartea vă va despărți. Atunci, da, te poți recăsătorii, cu o persoană cu același statut, sau care n-a mai fost căsătorită.
Prigonire? Oare sti care este diferenta dintre a prigoni, si a da adevarul si lucrurile pe fata asa cum sunt? Stai linistit ca nimeni nu te prigoneste si nimeni nu te condamna, Te condamna BIBLIA nu noi!
...Nu va inselati; in privinta aceasta ; nici curvarii;nici INCHINATORI LA IDOLI ,nici preacurvarii, nici Malahii ,nici sodomitii;nici hoti nici cei lacomi;nici betivii,nici defaimatorii, nici raparetii,nu vor mosteni imparatia lui Yahweh( n-ai nici una din astea ,fi sincer ,nu minti pe CEL Vesnic)
Si asa erati unii din voi (eu)
DAR ATI FOST SPALATI;ATI FOST SFINTITI,ATI FOST SOCOTITI NEPRIHANITI
IN NUMELE LUI YAHUSHUA (H) HA MOSH-YAH(MESIA)... (1cor 6 v9-11)
natanaelbarlea a scris:
In adevar asa trebue sa fie ! Asta se aplica pentru cei ce Tin CREDINTA DATA SFINTILOR O DATA PENTRU TODEAUNA (yudav3 )
Cu parere de rau nu se aplica si in babilon
acolo in babilon fiecare face ce vrea
am fost si eu acolo!
Dar am iesit!
Cind eram pagin ma duceam la idolii cei muti dupa cum eraM CALAUZIT DE DUHUL BABILONULUI (duhul zis sfint)
si traiam in felul babilonului ...Dar am auzit o strigare Iesiti din babilon...am ascultat strigarea si am esit la EL (Yahweh)
Am inceput pocainta de la ZERO ;si nu socotesc timpul cit m-am tavalit in mocirla babilonului ;unde de altfel cei mai multi sint astazi ,dar nu recunosc ,nici nu vor sa iese afara..mocirla e calduta si prielnica asa ca balaceala continua Viata mea este dedicata ADEVARATULUI MINTUITOR YAHUSHUA(h)
si nu ma mai gindesc la ce am lasat in babilon ..privirea mea este spre
Kohen ha Gadol(marele preot) Yahushuah...asa ca cei ce se agata de trecutul meu ..treaba lor;aveti dreptul sa va agatati ca oricum sinteti tot in babilon
In rest mat 5 v32 e clar se aplica celor ce sint in credinta ..nu la pagini
Nu va lasati nevestele pentru ca sinteti in babilon ..pocaiti-va
Ra-ah Natt
in care babilon erati in banilonul biserici? eu stiu ca babilonul e afara nu in biserica..
din cunostinta mea eu stiu ca mergeati la biserica iainte de recasatorire....pe mine nu ma deranjeaza nu eu raspund pt dvs dar ma ingrozesc ceea ce citesc....imi trebuie dictionar.....chiar ma oftica lucrul asta, mi se pare cam multa ingaduinta.....
asa se intampla uneori din prea multa ravna fara pricepere se ajunge aici...si pe langa asta incercam sa mai tragem si pe alti dupa noi la ceea ce noua ni se pare bine si cand colo e o aberatie totala
"...iarta-ma ca vin prea des in fata Ta pentru a cere....si prea rar pentru a da..."
Deci asta e o aberatie de a ta, o usa de "scapare" cum sa zice, ca de cand incepi sa pronunti in ebraica numele , incepi alta viata si cele vechi s-au dus...
Deci akum foarte seriosi, inainte de a te casatori stiai ca nu e dupa randuiala sa faci pasul asta? Stiai, si nu exista scuze . Erai in biserica, cunosteai biblia!
Atata timp cat traiesti cu a doua, se numeste curvie , indiferent cat am suci noi si am incerca sa scapam de constiinta.
Toti suntem cu greseli, niciunul nu este perfect, dar eu cel putin nu iau invatatura de la unul care traieste in preacurvie si punct! Ce am de invatat de la el?
Un subiect deschis ca sa fie discutat la modul cel mai serios.
Relatia dintre cei doi, sot-sotie este o imagine a ceea ce suntem de fapt, daca aici jos stim sa o pastram curata, acolo sus vom fi Mireasa.
Daca aici jos voi fi infidela partenerului, cum pot deveni eu Mireasa acolo sus?
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Atata timp cat traiesti cu a doua, se numeste curvie , indiferent cat am suci noi si am incerca sa scapam de constiinta.
Traesc cu UNA ,nu cu doua.(deot 24 v1)
Legea este Dreptarul(rom 2 v20)
Cuvintul lui Yahweh(Torah) este dupa ce ma ghidez acum In babilon ma ghidam dupa DS (duhul satanei)
Am mai spus si repet ,am iesit din babilon (biserica)
Am mai spus ,un frate in Credinta (duhovnicesc pe romaneste) ma poate judeca ;nu voi care inca sinteti in babilon ..Voi judecatori mei.
Peretii varuiti ,care strecuratii tintarul si inghititi camila
Stati sa ma judecati dupa Lege ? si ma osinditi impotriva Legii?
Serpii ,pui de napirci ,cum veti scapa de focul Gehenei?
Deci, in concluzie ce am inteles eu, tr sa iesim din babilon, din biserica......de ce mai mergeti la biserica daca acolo e babilon?
de ce cantati? de ce va rugati? de ce faceti lucuri din babilon?
ravna asta o aseman cu ravna evreilor care nu cred in Isus si tin legea....e o ravna degeaba...
"...iarta-ma ca vin prea des in fata Ta pentru a cere....si prea rar pentru a da..."
Deconectat
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
19068. Postat la 01/07/2012 07:14 - 4689z14h18m
Natanael, du-te și te spală cu apă rece pe ochi, poate ai să îți mai revii puțin, că așa cum te comporți și te dai balenă în ligeanul cu apă, nu dai exemplu de om pocăit de nici un fel.
Cu tine se întâmplă așa cum citești mai jos:
1 Imparati 19:11. Domnul i-a zis: "Ieși, și stai pe munte înaintea Domnului!" Și iată că Domnul a trecut pe lângă peșteră. Și înaintea Domnului a trecut un vânt tare și puternic, care despica munții și sfărâma stâncile. Domnul nu era în vântul acela. Și după vânt, a venit un cutremur de pământ. Domnul nu era în cutremurul de pământ.
12. Și după cutremurul de pământ, a venit un foc: Domnul nu era în focul acela.
Prin vocabularul pe care îl folosești, dacă ai avea puterea să îți revii pentru o clipă, ai observa, că aduci slujire nu Lui Dumnezeu, ci aduci deservicii Lui YHWH, pentru că se vede de la o poștă că Adonai nu este nici în vântul care despică munții și stâncile și nici în cutremurul care te caracterizează și încă un amănunt; vorba înțeleaptă din popor: Cine se aseamănă se adună! Numai cei ce sunt în situația ta de bălăceală în vorbe urâte pe care eu nu îmi permit să îi zic nici unui animal.
Cum poți să zici că; trăiești cu una nu cu a doua, pe undeva vorbele tale cu două înțelesuri, au și un sâmbure de adevăr, că în România nu este permisă poligamia, așa că ai dreptate că trăiești numai cu una din ele, dar se pune întrebarea; cu a câtea din ele?
Eu mai știu și politica care unii o aplică, că apărarea cea mai sigură este atacul și am observat că cei care au bubele pe care le ai tu, nu numai că aceia îți dau dreptate, dar sunt exact ca tine.
Mă mir că administrația nu îți atrage atenția, nu numai pentru precedentul pe care vrei să îl creionezi aici, adică; înainte de a trece la numele sfinte pronunțate în ebraică și înainte de lua a "N" botezuri, poți să-ți rezolvi și problema de ați lua o alta, care să fie mai perfectă, apoi după botezul în numele Lui Mesia, ești îngropat în moartea lui și la ieșirea din apă, vezi doamne că ești curat, prima sau primele au fost îngropate și gata ești sfânt, dar și pentru injuriile, catalogările prin care ne jignești.
Până acum am vorbit cu tine prin prisma versetului: Nu răspunde nebunului după nebunia lui, ca să nu semeni și tu cu el. - Proverbele 26:4.
Dacă nu îți revii nici acum, voi încerca mai târziu să stau de vorbă cu tine prin prisma următorului verset: Răspunde însă nebunului după nebunia lui, ca să nu se creadă înțelept. -Proverbele 26:5.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Nu am spus cu doua, am spus cu a doua ( a 2-a).Nu intelege gresit.
Legea este Dreptarul(rom 2 v20)
Exact, si eu in lege in dreptar am gasit ca nu-ti poti lasa nevasta din orice motiv, si dupa sa te recasatoresti si mai ales cu o femeie lasata de barbat! S numeste preacurvie si punct!
Peretii varuiti ,care strecuratii tintarul si inghititi camila
Cui a adresat Pavel acest verset? Fariseilor care pe dinauntru erau vai de ei, si pe dinafara erau "sfinti", care aveau dor o forma de evlavie, care se credeau mai luminati de cat ceilalti, se credeau "mai iesiti din babilon" ca aveau Tora ( Legea).
Am mai spus si repet ,am iesit din babilon (biserica)
Repet, repet, si repet. Nu e o scuza, asa ca nu are rost sa o mai folosesti. Stiai lucrurul acesta ( ca e pacat), l-ai facut, nu exista scuze!
Ce ar fi akuma sa ma apuk eu sa fac de toate, si una si alta, nemaitinand cont de Cuvantul Sfant, si dupa, sa acept ideiile tale, si indiferent de ce am facut, indiferent de gravitatea lucrurilor pe care le-am facut, eu akum sunt un om nou, adika nimeni nu poate sa-mi spuna nimik. Nu ti se pare un lucru destul de absurd?
Deci nu exista scuze, indiferent cat ai incerca tu sa te "scoti".
Natanael, oprindu-ne in dreptul RECASATORIEI, ce stiai tu, atunci cand erai la neadevar si ce stii mai mult acum...cu privire la casatorie?
De ce ai pacatuit luand alta nevasta, in ce carte ai citit atunci ca poti face acest lucru si cum te-ai trezit acum ca ar fi pacat?
Inainte nu ai citit Tora care este cuprinsa in Biblie?
Tora o citim si noi cei din babilon, cum spui tu, si ea ma invata sa nu preacurvesc, desi nu am ajuns la inaltimea ta, deja stim acest lucru.
Daca ai fost pagan ca noi, inseamna ca atunci cand ai luat-o pe cea de a doua femeie stiai ca o sa pacatuiesti toata viata, cum bine vezi asa pacatosi, noi stim acest lucru...
Oare nu cunva tu, esti cel inselat, nu noi?
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.