fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
25224. Postat la 16/02/2014 15:15 - 4094z5h24m
Ultimele generații au crescut în libertate, nu au avut probleme cu Sabatul. Nu i-a întrebat nimeni de ce nu vin sâmbăta la școală sau ce religie au. Părinții au trudit pentru ei și le-au oferit totul. Așa se face că unii au ajuns mari, fără experiențe cu Dumnezeu, fără a-L cunoaște pe Dumnezeu.
E posibil ca un copil să crească în familie, in scoala si in biserică și să nu aibă experiențe cu Dumnezeu? Să ajungă în anii adolescenței și să nu cunoască pe Dumnezeu?
Cum am putea remedia situatia? De unde ar trebui sa incepem? Care ar fi primele masuri?
Toate aceste intrebari mi le-a ridicat situatia ivita recent intr-o familie. Fiica de 15 ani a plecat de acasa lasand un bilet ca se duce la manastire. Pe fata aceasta nu o mai bucura olimpiadele la care a luat locul I, nu o mai bucura starea materiala din familie, nu o mai bucura laudele ci dorea mai mult : sa-L cunoasca pe Dumnezeu. Parintii trudesc,dar pun intro punga sparta rezultatul trudei, daca fiii si fiicele lor nu sunt condusi la Dumnezeu.
Valentina, te rog sa clarifici un pic subiectul...
La care familii te referi, al credinceosilor sau a celor din lume?
Titlu, se refera la familiile crestine, azi tot omul se numeste crestin, iar partea a doua pare sa vorbeasca despre cei din lume...
Scuza-ma daca nu am inteles bine.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
RE: Familia crestina
25228. Postat la 16/02/2014 20:49 - 4093z23h50m
Fata a fugit de acasa la o manastire. Deci o familie crestina.
Daca era o familie cu adevarat crestina, cum de fata s-a indreptat catre o manastire?
Intr-o familie crestina Dumnezeu este usor de gasit, chiar daca adolescentul nu a ajuns sa experimenteze o viata cu El, cu siguranta a vazut experientele celor din jur, a parintilor, a fratilor, nu?
Apoi, la adunare cu siguranta pana la 15 ani a auzit vorbindu-se de Dumnezeu, la scoalile de Sabat...la studiul biblic.
Tocmai asta nu am inteles...a predica Evanghelia copiilor si ai invata prin ceea ce le spunem din Cuvant, nu cred ca acest lucru va aduce rezultate satisfacatoare daca nu dezvaluim credinta copiilor nostrii prin ceea ce facem, si mai mult prin ceea ce suntem.
Apoi, daca vom avea obiceiul sa pretindem de la copiii nostrii mai mult decat suntem noi in realitate, puterea de ai influenta in mod pozitiv va fi egala cu zero.
Este ca si cum l-am trimite la Dumnezeu, nu l-am conduce la El.
Din punctul meu de vedere, un adolescent care pana la 15 ani nu a ajuns sa mosteneasca un gram de credinta de la parinti, cu greu ii mai poti influienta viata, avand in vedere ca la aceasta varsta capcanele lumii sunt poleite si atragatoare pentru el-ea.
Asa ca, a preveni este mai usor decat a trata.
Adolescentii care nu au fost educati la vremea potrivita, pot fi usor asemanati
cu niste plante care au fost lasate sa creasca in voie, buruenile le-au acoperit, si cand ajung marisoare , nu dau rod, atunci ne dam seama ca trebuie sa le scoatem din buruieni(pacate), insa este prea tarziu, incercand sa smulgem buruienile, constatam ca radacinile lor s-au impletit si le smulgem si pe ele.
Este foarte greu sa scoti din viata tanarului obiceiurile si apucaturile rele, cere timp, indelunga rabdare, putere si multa, multa osteneala.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
25240. Postat la 17/02/2014 18:40 - 4093z2h0m
Acum te intreb eu: crestini nu merg la manastire?.Sau numai noi suntem crestini?
Postarea mea este compusa din doua momente; o meditatie si un caz real care a zdruncinat opinia publica din Romania. Amandoua m-au facut sa-mi pun , si sa va pun si voua intrebari.
In familia crestina sunt probleme. Unde se greseste?
Spune-mi te rog, de ce merg "crestinii" la manastire?
Da un exemplu.
Deconectat
25248. Postat la 18/02/2014 15:21 - 4092z5h18m
Datorita luminii primite de ei ( nu s-au intalnit cu sambatari sau adventisti), se duc acolo pentru a-L cunoaste pe Dumnezeu mai bine.
Ei sunt Cornelius, crestinii la care tu le-ai pus ghilimele, care stiau sa zica: " zi numai un cuvant si robul meu va fi tamaduit" (Mat.8;8), sau mai marele inchisorii unde a fost inchis Petru, sau Rut. Sunt credinciosi pagani, barbari. Crestini pagani, care stiu sa spuna cuvinte despre care Domnul Isus spune ca nici in Israel n-a gasit o credinta asa de mare ( Matei 8;10), sunt acei care se intorc la Isus si-I multumesc ca i-a vindecat, acei care Ii spun ca si cainii mananca firimiturile de sub masa, sau ca Abilemec paganul, care din fire 'lucrau cu inima curata" ( Gen.20;5), si ca sa termin cu exemplele, sunt ca faraonul Neco, paganul, ( 2 Cron.35;21)care trimite vorba lui Iosia sa nu i se impotriveasca, ca altfel va muri, deoarece Dumnezeu este cu el. Dumnezeu sa fie cu paganii? " Va spun ca vor veni multi de la rasarit si de la apus si vor sta la masa cu Avraam, Issac si Iacov..."
Da , Lucia. Sunt crestinii de care Isus nu s-a rusinat.
Numai noi, noi nu-i consideram crestini deoarece nu au credinta noastra.
Diferenta este ca ei vor primi lovituri mai putine. Caci cine a primit mult, i se va cere mult, si cine a primit putin , i se va cere putin.
Am impresia ca avem o impresie asa de buna despre noi ca suntem crestini adevarati, incat in familie nici nu ne mai dam silinta sa-i invatam pe copiii credinta. Parintii s-au ocupat sa le asigure partea financiara. Credinta ?.
Draga mea, dupa cum ai vazut inca de la initierea acestui subiect, eu eram in dubii cu expunerea ta, de aceea te-am cerut lamuriri.
Ca sa inteleg mai bine parerea ta despre ce inseamna pentru tine O FAMILIE CRESTINA, te rog sa-mi raspunzi la urmatoarele intrebari:
Ce inseamna pentru tine cuvantul CRESTIN?
Ce semnifica pentru tine a fi o FAMILIE CRESTINA?
Cuvantul nu face nici o deosebire intre familiile din lume si cele crestine?
Ce iti spune tie combinatia pe care ai facut-o de CRESTIN-PAGAN, este vreo referire biblica in acest sens?
..............................
Spui la final ca ai o impresie atat de buna despre tine ca esti o crestina adevarata, incat nu-ti mai dai silinta sa-ti inveti copii credinta, asta este foarte grav...poate din cauza asta iti sunt in lume, e bine ca recunosti.
Deconectat
25253. Postat la 18/02/2014 19:12 - 4092z1h27m
Am impresia ca avem o impresie foarte buna....
Nu despre mine e vorba. Copiii mei au plecat din cuib inainte de-a primi eu botezul.
Atunci Petru a inceput sa vorbeasca, si a zis: In adevar, vad ca Dumnezeu nu este partinitor, ci ca, in orice neam, cine se teme de El, si lucreaza neprihanirea este primit de El.
Dar in cazul lui Iona. Cine era crestin si cine era pagan, adica din lume cum ne-am obisnuit noi sa zicem?
Fiindca atit de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica.
Am impresia ca avem o impresie asa de buna despre noi ca suntem crestini adevarati, incat in familie nici nu ne mai dam silinta sa-i invatam pe copiii credinta
Cuvantul "avem", include persoana ta...se pare ca ai gresit in exprimare.
................................
Nu mi-ai raspuns la intrebari, pentru ca esti omul intrebarilor, corect este sa raspunzi si tu la intrebari, ce zici?
Deconectat
25256. Postat la 18/02/2014 19:42 - 4092z0h58m
Mi-a cazut laptop-ul . Bateria .
Crestin. Dumnezeu ne-a spus tuturor LUME, S-a rugat sa fim lasati in LUME.
Familia crestina , este aceea care Il face cunoscut pe Dumnezeu membrilor familiei.
Daca e o diferenta intre familia crestina si familia din lume? Noi suntem obiectivi. Sunt situatii in care familia crestina nu-si merita numele si de asemenea sunt situatii cand in lume se gasesc familii care merita sa fie numiti crestini.
Nu . Nu este in Biblie expresia crestin- pagan. Insa Abimelec, Neco, locuitorii din Ninive, Cornelius, Rut, Rahav, sunt pagani care , la un moment dat s-au comportat ca niste crestini. Si Avraam, in doua ocazii, s-a comportat ca un pagan. Putem sa-l numim si pe Solomon aici?
Nu crezi ca multi sunt cei care vin cu filozofia LUMII ca sa le iasa teoriile?
Am sa vin cu ce sta scris, poate asa vei intelege...
"...sa ne pazim neintinati de LUME."(Iacov 1.27)
Cum putem fi intinati de LUME, daca o consideram crestina?
"Nu stiti ca prietenia LUMII, este vrasmasie cu Dumnezeu?"(Iacov 4.4)
Daca te consideri totuna cu lumea este foarte grav, Hristos ne-a scos de acolo ca sa devenim lumina in ea.
Ce vrei sa spui prin:"Noi suntem obiectivi"?
Cine include pe "noi"?
Intre fratii adventisti se vorbeste foarte mult de sistemul lumesc, nu vrei sa-l studiezi un pic si sa-ti dai seama ca este vorba despre oamenii fara Dumnezeu?
"Oricine este nascut din Dumnezeu biruieste lumea."
...........................
Recitind postarea ta, ai adaugat ceva foarte interesant, ai spus, ca uneori familiile crestine sunt ca cele din lume si invers, cum ai ajuns sa crezi acum ca mine?Deci, este o diferenta, nu suntem LUME...tu ai scris!
Deconectat
25277. Postat la 19/02/2014 17:27 - 4091z3h13m
Si lumea asta e de mai multe categorii, si in lumea aceasta Dumnezeu are sfintii Sai.
In Israel erau multe vaduve, dar Eu l-am trimis pe Ilie la o vaduva din Sarepta.
In Israel erau multi leprosi , dar numai Naaman sirianul, a fost vindecat.
Lumea si despre lume nu sunt filozofii. Pentru lumea aceasta a venit Iisus pe pamant, nu pentru sfinti, ci pentru pacatosi. Daca nu ar fi asa nu ar fi spus : nu este niciun om neprihanit, niciunul macar. Nu este niciunul sa aibe pricepere. Nu este niciunul care sa caute cu tot dinadinsul pe Dumnezeu. Toti s-au abatut si sunt niste netrebnici. Nu este niciunul care sa faca binele, niciunul macar. Rom 3;10-12.
Dumnezeu a iubit aceasta LUME incat a dat pe singurul Sau Fiu, ca oricine CREDE in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica.
Noi am fost LUMEA, prin credinta nu mai suntem LUMEA, ma intelegi?
Cat despre filozofii , iata ce zice Cuvantul:
"LUATI SEAMA ca nimeni sa nu va fure cu filozofia."(Col.2.8)Deci, exista filozofi si filozofii!
Eu vin cu ce sta scris, asa ca nu voi da gres, ce zici?
Multi chemati, putini alesi!
Cei chemati sunt din LUME, dupa acceptarea credintei , nu mai fac parte din lumea asta, ci din TRUPUL LUI HRISTOS.
..........................
Sper ca intelegi ca trebuie sa ne aliniem la o discutie despre familia crestina.
Deci, o familie crestina dupa cum ai spus si tu, are cunostinte despre Dumnezeu si ii face voia.
Si ma repet, te rog sa-mi raspunzi la intrebari...multumesc.
Deconectat
cautatorul (detalii numai pentru membrii conectaţi)
25282. Postat la 20/02/2014 08:21 - 4090z12h18m
Buna ziua
Doamna Valentina spune ; E posibil ca un copil să crească în familie, in scoala si in biserică și să nu aibă experiențe cu Dumnezeu? Buna intrebare .
Probabil tanara respectiva asa a inteles ea ca poate avea o experiențe cu Dumnezeu . Sa mearga la manastire .
Dar cum intelegem noi experiențe cu Dumnezeu ? Ce inseamna experienta cu Dumnezeu ?
Doresc sa dau un exemplul de o familie credincioasa . O numesc asa pt ca barbatul familiei era un patriarh .
Familia lui Iacov , care era destul de numeroasa .
Se spune ca frati lui Iosif il urau .
Il urau din senin ?
Scritura spune ca ;
- Iosif era un paracios
- Iacov il iubea mai mult decat pe ceilalti
- I-a facut o haina deosebita
- Probabil era putin mai rasfatat decat ceilalti
Probabil ca aveu niste motive sa se comporte asa cu el . Aceasta nu inseamna ca pacatul lor era scuzabil .
Anii au trecui si Iosif a ajuns mare in Egipt , dar pt Iosif hainele cu care a fost imbracat ( haine sumare ) , ca si-a ras capul si barba nu era un pacat , dar considera ca e pacat sa te culci cu nevasta stapanului .
Pe cand Ruben si Iuda nu si-ar fi schimbat fainele si sa-si rada barba pt ei aceasta era pacat si probabil ar fi fost dispusi sa moara pt aceasta . Dar Iuda si Ruben nu au considerat pacat ex . Iuda sa se culce cu norusa si Ruben sa se culce cu Bilha .
Probabil ca tatal sau mama intr-o familie nu va reusi sa prezinte un comportament perfect intodeauna si chiar daca va reusii sa prezinte un comportament perfect inaintea copiilor aceasta nu garanteaza ca copilul sa calce pe urmele parintilor . Putem vorbi de posibilitate mai mare ca copilul sa apuce pe aceasta cale dar nu putem garanta .
In cazul de fata ( familia lui Iacov ) nimeni nu e perfect atat parintii cat si copiii . Copiii au libertatea de alegere pe o cale sau alta . Fiecare individ a avut greseli dar a invatat ceva din experienta vietii .
O zi buna
Deconectat
25286. Postat la 20/02/2014 16:20 - 4090z4h20m
Am raspuns la intrebari. Nu mi se pare ca ne-am departat de subiect. Iata mai sus o familie crestina prezentata de fratele nostru.
Dupa cum vedem sunt momente cand nu prea esti crestin. Nu-i asa?
Numai Dumnezeu , si noi, cunoastem de cate ori in familia noastra crestina nu au fost momente care nu ne-au facut cinste.
Doamna Valentina spune ; E posibil ca un copil să crească în familie, in scoala si in biserică și să nu aibă experiențe cu Dumnezeu? Buna intrebare .
Probabil tanara respectiva asa a inteles ea ca poate avea o experiențe cu Dumnezeu . Sa mearga la manastire .
Dar cum intelegem noi experiențe cu Dumnezeu ? Ce inseamna experienta cu Dumnezeu ?
Iata, intrebari fara raspuns si am sa-ti aduc inca una facuta de mine.
De cate categorii este LUMEA?
Exemplu cautatorului, este unul foarte bun, un tata partinitor aduce cearta intre frati, invidie si gelozie.
Deconectat
25290. Postat la 20/02/2014 18:32 - 4090z2h7m
Da, Cautatorule. E posibil ca un copil crescut intr-o familie crestina sa nu aibe experiente cu Dumnezeu: tanarul bogat. Tanarul bogat era dintr-o familie crestina dar nu a avut experiente cu Dumnezeu , pana nu s-au intalnit fata-n fata. Si familia celor doi fii era crestina. Unul si-a cerut mostenirea si-a plecat iar celalalt , ce sa mai zicem.
Care sunt pasii, in familia crestina, ca fiii si fiicele sa aibe experiente cu Dumnezeu?
Dupa parea mea, experienta cu Dumnezeu este cand , in rugaciune, esti , ca si cum in duh El este acolo.
Lumea este :
1- pagana
2- crestina
3- indiferenta
4- atee
5- musulmana
...........
Dar poate un alt topic ar fi binevenit deoarece sunt multe de scris.
Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat
cautatorul (detalii numai pentru membrii conectaţi)
25291. Postat la 20/02/2014 19:32 - 4090z1h8m
Buna seara
Mai putem aminti de preotul credincios Elisei el nu cred ca a facut ce faceau fiii sai .
Fiii lui Eli erau niște oameni răi. Nu cunoșteau pe Domnul.
Și iată care era felul de purtare al acestor preoți față de popor. Când aducea cineva o jertfă, venea sluga preotului în clipa când se fierbea carnea. Ținând în mână o furculiță cu trei coarne,
o vâra în cazan, în căldare, în tigaie sau în oală; și tot ce apuca cu furculița, lua preotul pentru el. Așa făceau ei tuturor acelora din Israel care veneau la Silo.
Chiar înainte de a arde grăsimea, venea sluga preotului și zicea celui ce aducea jertfa: "Dă pentru preot carnea de fript; el nu va lua de la tine carne fiartă, ci vrea carne crudă".
Și dacă omul zicea: "După ce se va arde grăsimea, vei lua ce-ți va plăcea", sluga răspundea: "Nu! dă mi acum, căci altfel iau cu sila".
Tinerii aceștia se făceau vinovați înaintea Domnului de un foarte mare păcat, pentru că nesocoteau darurile Domnului.
Elisei nu a fost un exemplul negativ pt copiii sai si totusi cum au ajuns ei asa ? In aceiasi situatie a ajuns si copiii lui Samuel .
Nu putem vorbi ca familiile sunt perfecte sunt probleme, neintelegeri , greseli etc . Copiii vor ajunge la randul lor sa judece/gandeasca si sa aleaga in viata ce doresc .
Un lucru important ai punctat cautatorule, o familie care cunoaste adevarul lui Dumnezeu, si face voia Sa, este cu neputinta sa nu experimenteze viata cu Domnul, deasemeni, nu poate sa nu greseasca, insa ea persista in fapte bune si ascultare de Dumnezeu.
Copii ajung mari si aleg, pocainta nu se mosteneste, desi parintii credinceosi isi doresc lucrul asta.
Eu cunosc doar doua cai, una buna, una rea, una necurata, cealalta sfanta, din lume am iesit si noi prin Isus Hristos, lumea toata zace in cel rau, Hristos a murit ca noi sa credem , sa iesim din lumea aceasta, si sa ne nastem din nou.
O viata noua este despartita de lumea aceasta, categoriile enumerate de Valentina nu sunt decat cele doua cai, daca nu avem intelepciunea sa distingem partea rea a lucrurilor, ne vom confunda cu lumea, vom fi imagini de sfinti in adunari, iar afara vom fi persoane care pasesc dupa "mersul lumii acesteia".
Familiile crestine, trebuie sa fie de sorginte dumnezeiasca, sfanta in concept si in purtare, va primi o dubla respingere , una din interior, impotriva mediului viciat, din aceasta lume, si o respingere din afara, impotriva credintei lor.
Valentina, familiile noastre nu se pot acomoda dupa caz si loc asa pe CATEGORII cum le-ai enumerat tu, pagano-crestina, musulmana, indiferenta, atee, daca insa o familie poate sa reuseasca PERFORMANTA sa slujeasca la doi stapani, atunci nasterea din Dumnezeu nu s-a produs in aceasta familie, va ramane o famile doar cu numele.