Daca stam sa cugetam mai bine, si cele enuntate de catre aurelc, sunt date de domnul lui Moise ... .
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
Eu am folosit expresia "Legea lui Moise" pentru ca este intalnita de cateva ori in Biblie in felul acesta si multi o și considera ca si cum ar fi inventat-o el...
Cred ca citate cu faptul ca Cel PreaInalt i-a dat-o lui Moise a amintit ceva mai inainte "Geta" Daca mai e nevoie, mai putem scrie, ca e plina Biblia de ele
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
cred ca discutia cu legea isi are alocul in tema cu legea..acum
am o chestiune..avand in vedere diferentele spirituale dintre inainte si dupa Jertfa Mantuitorului a tinea legea este un element fundamental spre mantuire..fara discutie...dar:---Exista exceptii??
Luca 23:39----Unul dintre talgharii rasticniti il batjocorea si zicea:ŽNu esti Tu hristosul?ŽMantuieste-Te pe Tine Insuti si mantuieste-ne si pe noi!ŽŽ
40.dar celalalt l-a infruntat si zicea:ŽNu te temi tu de Dumnezeu?tu care esti sub aceasi condamnare?Ž 41.pentru noi este drept caci primim rasplata cuvenita pentru faradelegile noastre;dar Omul acesta n-a facut nici un rau.
42. Si ia zis lui Isus:ŽDoamne adu-Ti aminte de mine cand vei veni in imparatia Ta!Ž
43. Isus ia raspuns:ŽŽAdevarat iti spun ca astazi vei fi cu mine in raiŽŽ
Credeti ca azi se mai pot fi mantuitiŽŽtalhariiŽŽ de pe cruce?
Crezii ca pot fi mantuiti numai aceia care tin Leagea....?
Credeti ca azii pot fi mantuitii si alti talharii...
talharul pe cruce, s-a cait, si era in ultima faza a vietii, dar tu ... .
Ceea ce ne mantuie este sangele Domnului Hristos, Jertfa Sa .
Dar dacă ne batem joc de sangele Său, ne pierdem dreptul de la mantuire.
Cum calci sangele Domnului, prin neascultare. Neascultare fata de ce?
De fapt ce crezi tu ca inseamna Legea, la fel ca si "duminicalii"?
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
Dragilor.. unul spune una, celalalt intelege altceva... Eu o sa fac o mica completare doar, si poate va veti intelege mai bine dupa aceea: Dobandirea mantuirii se face doar prin credinta in jertfa mantuitoare a Domnului Iisus, dar păstrarea ei, nu se poate face decat ne mai pacatuind, respectiv, pazind Poruncile si Legile lui Dumnezeu.
Iar daca ar fi sa luam cazul talharului, eu cred ca si in zilele noastre, Domnul este gata sa ierte pe cineva care pana cu cateva minute inainte de a muri nu a mai auzit de Dumnezeu, si de salvarea Sa data omenirii prin Fiul Sau, si dupa ce aude, crede si se intoaarce la Dumnezeu. Deci, dupa parerea mea, inca suntem in vremea Harului din acest punct de vedere.
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
pai sa fac o analiza la cele spuse:
io (sambataru) tu (aurelc)
tu: Dobandirea mantuirii se face doar prin credinta in jertfa mantuitoare a Domnului Iisus
io: Ceea ce ne mantuie este sangele Domnului Hristos, Jertfa Sa .
tu: dar păstrarea ei, nu se poate face decat ne mai pacatuind, respectiv, pazind Poruncile si Legile lui Dumnezeu.
io: Dar dacă ne batem joc de sangele Său, ne pierdem dreptul de la mantuire.
Cum calci sangele Domnului, prin neascultare. Neascultare fata de ce?
tu: Iar daca ar fi sa luam cazul talharului, eu cred ca si in zilele noastre, Domnul este gata sa ierte pe cineva care pana cu cateva minute inainte de a muri
io: talharul pe cruce, s-a cait, si era in ultima faza a vietii, dar tu ...
Finalul, este cu ce te-ai deosebit de mine, ideea este aceeasi, nu inteleg de ce ai zis:
Dragilor.. unul spune una, celalalt intelege altceva
freeman_andrei a scris:
cred ca discutia cu legea isi are alocul in tema cu legea..acum
am o chestiune..avand in vedere diferentele spirituale dintre inainte si dupa Jertfa Mantuitorului a tinea legea este un element fundamental spre mantuire..fara discutie...dar:---Exista exceptii?
Ai spus corect,este un element fundamental a mantuiri.
Dar ordinea este urmatoarea:
Ti poruncile pentru ca esti mintuit nu ca sa fi mantuit
Suntem socotiti neprihaniti doar si numai prin credinta in hristos. Nimic in plus.
Asa e fost mintuit tilharul.
Acum daca tilharul ar fi trait in continuare, si ar fi ales sa continue felul lui de viata dinainte de al cunoste pe Mesia sa se ocupe de lucruri slabe, gasimin Galateni 5 21 ...
Citat:
Va spun ca cei ce fac astfel de lucruri (curvie ,desfrinare,inchinare la idoli,vrajitorie,ucideri,betii,etc,) si altele asemanatoare cu acestea, nu vor mosteni Imparatia lui D-zeu.
-deci se subintelege ca odata ce l-ai primit in inima ta, cauti sa faci acum si voia lui nu?
Citat:
Cel ce zice caci ma Iubeste , si nu pazeste poruncile este un mincinos
Deci pazim poruncile din cauza caci l-am cunoscut si caci il iubim ,si cautam sa facem voia lui , si de a deveni tot mai mult cu un caracter asemanator Lui, nu ca sa fim mintuiti.
Vedem caci tilharul a fost mintuit si fara a pazi poruncile,
-deci ce vreau sa zic caci odata plantata saminta va incepe a aduce roade.
Duhul va incepe a lucra in persoana respectiva ,si va incepe procesul de vindecare si de altoire la trupul Lui.
freeman_andrei a scris:
Credeti ca azi se mai pot fi mantuitiŽŽtalhariiŽŽ de pe cruce?...
Da ...absolut
freeman_andrei a scris:
Crezii ca pot fi mantuiti numai aceia care tin Leagea....?..
Nu
Spre exemplu:
Un musulman, ajunge sa inteleaga prin duhul caci Isus a fost si este Mesia, il acepta in inima sa,-> prin aceasta este considerat neprihanit(in acord cu galateni2:16 ), dar sa zicem caci el inca nu a ajuns sa inteleaga caci de fapt sabatul este sambata si nu duminica, (Deci prin urmare calca porunca) si sa zicem ca are accident si moare.
Daca el ar fi trait si ar fi fost sincer si ar fi continuat sa cerceteze scripturile, duhul iar fi descoperit mai devreme sau mai tirziu.
freeman_andrei a scris:
Credeti ca azii pot fi mantuitii si alti talharii...
Citat:
1În adevăr, Legea care are umbra bunurilor viitoare, nu înfățișarea adevărată a lucrurilor, nu poate niciodată, prin aceleași jertfe, care se aduc neîncetat în fiecare an, să facă desăvârșiți pe cei ce se apropie.
2Altfel, n-ar fi încetat ele oare să fie aduse, dacă cei ce le aduceau, fiind curățiți odată, n-ar mai fi trebuit să mai aibă cunoștință de păcate?
3Dar aducerea aminte a păcatelor este înnoită din an în an, tocmai prin aceste jertfe;
4căci este cu neputință ca sângele taurilor și al țapilor să șteargă păcatele.
5De aceea, când intră în lume, El zice: "Tu n-ai voit nici jertfă, nici prinos; ci Mi-ai pregătit un trup;
6n-ai primit nici arderi de tot, nici jertfe pentru păcat.
7Atunci am zis: "Iată-Mă (în sulul cărții este scris despre Mine), vin să fac voia Ta, Dumnezeule!"
8După ce a zis întâi: "Tu n-ai voit și n-ai primit nici jertfe, nici prinoase, nici arderi de tot, nici jertfe pentru păcat", (lucruri aduse toate după Lege),
9apoi zice: "Iată-Mă, vin să fac voia Ta, Dumnezeule." El desființează astfel pe cele dintâi, ca să pună în loc pe a doua.
10Prin această "voie" am fost sfințiți noi, și anume prin jertfirea trupului lui Isus Hristos, odată pentru totdeauna.
11Și, pe când orice preot face slujba în fiecare zi, și aduce de multe ori aceleași jertfe, care niciodată nu pot șterge păcatele,
12El, dimpotrivă, după ce a adus o singură jertfă pentru păcate, S-a așezat pentru totdeauna la dreapta lui Dumnezeu,
13și așteaptă de acum ca vrăjmașii Lui să-I fie făcuți așternut al picioarelor Lui.
14Căci printr-o singură jertfă El a făcut desăvârșiți pentru totdeauna pe cei ce sunt sfințiți.
15Lucrul acesta ni-l adeverește și Duhul sfânt. Căci, după ce a zis:
16"Iată legământul pe care-l voi face cu ei după acele zile, zice Domnul: voi pune legile Mele în inimile lor, și le voi scrie în mintea lor".
Deci vedem caci apare de 2 ori cuvantul Lege in acest contex
(1) apare legea jerfelor care este desfintata prin jerfa suprema a fiului lui D-zeu (verstul. 1)
(2)-legea care va fi scrisa in inima si mintea oamenilor (versetul 16)
- vedem ca a (2)-a referire la lege nu scrie caci vor fi desfintate ci ca vor fi scrise in in inimile lor
Care sunt acestea care nu se desfinteaza ci se iniparesc in inimile oamenilor???
Sunt aceleasi din Vechiul Testament
- cartea catre Evrei cand a fost scrisa nu a existat Noul Testament
A desfintat pe cea dintai (1) ca sa puna in loc pe a (2)-a
Pacat ca majoritatea denominatiunilor nu vor sa inteleaga acest adevar explicat aici asa de simplu
Nu vor sa faca parte din ramasita semintei:Apoc 12 :17
Citat:
Și balaurul, mâniat pe femeie, s-a dus să facă război cu rămășița seminței ei, care păzesc poruncile lui Dumnezeu, și țin mărturia lui Isus Hristos .
-pentru ca ei spun caci hristos a rastignit totul
Nu vor sa primeasca adevarul , mai bine aleg sa creada o minciuna
1Ioan 2:4
Citat:
Cine zice: "Îl cunosc", și nu păzește poruncile Lui, este un mincinos, și adevărul nu este în el.
Pedro V a scris Isus este sfarsitu legii pacatului, nu a Legii Lui Dumnezeu!!!
Un lucru interesant...
1 Timotei 1:5 Ținta poruncii este dragostea, care vine dintr-o inimă curată, dintr-un cuget bun, și dintr-o credință neprefăcută.
Cuvantul folosit pentru tinta este acelasi cuvant (telos) care este folosit si in Romani 10:4. acest cuvant poate fi tradus ca 'sfarsit' sau ca si 'scop, tinta'....
Traducerea lui deducandu-se din context...cum cel care a tradus crede ca legea nu mai este in vigoare.....(in lb romana totusi cuvantul 'sfarsit' poate fi interpretat si ca 'tinta' insa nu este asa in toate limbile...)
Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
Pace scumpi frati in Domnul.Daca citim de la vers.1 vedem in ce context Pavel a scris acest verset. Cum priveau evreii din Roma pe crestinii evrei din Roma, cum priveau jerfa Domnului. Care e de fapt problema in acest capitol? E adevarat ca dupa acest verset ,patru, vine versetul noua, dar de fapt ce se intimpla cu un om care cestea credinta in Domnul nostru in acele timpuri antice, care era pretul sau riscul pe care si-l asumau crestini din acele timpuri. Pentru crestinii Bisericii primare di Roma era de ajuns aceasta marturie verbale dar care facea sa aplaneze asupra lor o viata de martiri. Azi e deajuns doar acest verset pentru a intelege ce vrea Dumnzeu sa ne zica referitor la viata noastra ?
Pentruca noi credem ca omul este socotit neprihanit prin credinta fara faptele Legii. ( alte traduceri : prin credinta nu prin faptele Legii )
Sa nu uitam un aspect important : Pavel vorbeste romanilor , in vremea cand evreii considerau ca prin faptele Legii ajungeau desavarsiti.
Pana in ziua de azi evreii care nu cred in Mesia , tot asa cred.
Scriptura ne spune clar ca doar prin sangele lui Mesia vom fi considerati neprihaniti, si care este un dar din partea Lui pentru oricine il doreste.
Efeseni 2 :8 Caci prin har ati vost mantuiti , prin credinta. Si aceasta nu vine de la voi;ci este darul lui Elohim.
9. Nu prin fapte , ca sa nu se laude nimeni.
Asa cum pe vremea iesirii din Egipt , i-a salvat pe Israeliti de ingerul mortii neconditionat, trebuia doar sa crezi ca daca iti vei unge usiorii usii vei fi salvat, ca atare prin credinta au fost scapati, la fel si acum intreaga omenire doar prin credinta in Mesia vor putea fi salvati , ca atare faptele Legii nu te vor mantui fara credinta in Mesia. Dar sa avem grija sa nu spunem cea ce Pavel nu a spus; si anume prin credinta se desfinteaza Legea
Trei versete mai jos Pavel are grija sa ne lamureasca de acest aspect.
Vs31 Deci , prin credinta desfintam noi Legea? Nicidecum. Dimpotriva noi intarim Legea.
Yahushua ne-a indrumat in
Matei 5:17 Sa nu credeti ca am venit sa stric Legea sau Prorocii; am venit nu sa stric ,ci sa implinesc.
19. Asa ca oricine va strica una din cele mai mici din aceste porunci , si va invata pe oameni asa, va fi chemat cel mai mic in Imparatia Cerurilor; dar oricine le va pazi, si va invata pe alti sa le pazeasca , va fi chemat mare in Imparatia Cerurilor
Eu unul ma stradui sa le implinesc , nu in speranta ca voi fi considerat neprihanit prin acestea ,ci pentru ca vreau sa imi iubesc aproapele si Il iubesc pe YHVH.
Toate instructiunile Legi sunt pentru noi. El nu are nevoie de ele. Daca le pazim ne aratam dragostea fata de El , si ne alegem cu binecuvantarea.
1 Ioan 5 :3 Caci dragostea de Elohim sta in pazirea poruncilor Lui. Si poruncile Lui nu sunt grele.
Orice alegere are un effect.
Daca le calcam ne alegem cu blestemul(urmarea pacatului;Ex: daca furi, probabil vei fi pedepsit de catre autoritati)
Apocalipsa vorbeste de o ramasita: 12:17
care pazesc poruncile Lui Elohim si tin marturia lui Yahushua Mesia.
Ce Pavel vrea sa spuna : Tinerea poruncilor fara credinta in Mesia nu putea sa te faca desavarsit , ca atare niciodata prin faptele noastre nu vom ajunge la desavarsirea ceruta ca intr-o zi sa putem sa Imparatim cu Tatal; dar prin sangele Lui aceasta s-a facut posibil.
Aceasta este credinta>>
P.s. Petru ne avertizeaza in 2 Petru 3 :16
In epistolele lui Pavel , In ele sunt unele lucruri grele de inteles . pe care cei nestiutori si nestatornici le rastalmacesc ca si pe celelate scripturi, spre pierzarea lor.
BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39
Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
Deconectat
RE: Încercând să definim Legea lui Dumnezeu
ioan olah (detalii numai pentru membrii conectaţi)
5235. Postat la 05/12/2010 19:24 - 5263z4h26m
'Dacă Mă iubiți', spune Domnul Iisus Christos, 'păziți poruncile Mele". Ioan 14 :15
Teologia Evului Mediu a introdus lozinca r0; Crede și nu cerceta r0; , în timp ce Biblia spune : r0; Cercetați toate lucrurile și păstrați tot ce este bun" (1 Tesalonicieni 5 : 21 ) .
Dumnezeu a spus ca omul sa cercetze scripturile caci ele marturisesc despre
Dumnezeu si foarte multi oameni sunt inconstienti caci nu cunosc adevarul si nu au lumina, de acea cad in misticism si traditie si sunt usor prada unor obiceiuri omenesti si pagane. Această ideologie a inculturii este și astăzi perpetuată de cărțile asa zise r0; sfinte r0; sau bisericesti, despre r0; tradiții r0; , ale diverselor religii , slujitorii lor neurmărind nimic altceva decât umflarea burților și a buzunarelor si amagirea celor ce nu cunosc si nu cerceteaza Cuvantul lui Dumnezeu. Exorcizarile si toate actele asa zise divine ce se desfasoara in biserici, sunt de natura spiritista pentru a atrage cat mai multi adepti, in lucrarea bisericii de a sluji la dumnezei morti, prin impresionarea cu tot felul de semne si minuni a oamenilor, care cred in necunostinta lor ca se realizeaza cu puteri supranaturale chiar de Dumnezeu, dar realitatea e alta si cine cunoaste cuvantul Domnului si adevarul, stie ca nimic din acestea nu au legatura cu El sau planul Sau de mantuire, caci Domnul Iisus nu a creat o religie sau dogme, traditii si obiceiuri umane, ci a format discipoli numiti crestini de la numele Sau, prin propovaduirea imparatiei lui Dumnezeu si a cuvantului Sau si prin implinirea Legilor, asa cum sta scris in proroci si nu stricarea lor prin adoptarea zilei intai ca zi de inchinare, ca urmare a invierii sale asa cum invata biserica, caci Domnul Iisus sa odihnit ziua a saptea si a respectat Sabatul, caci El a implinit tot ce s-a cuvenit sa se implineasca si nu a schimbat o litera din Scripturi, ci le-a implinit la litera, asa ca mai bine cercetati inainte de a crede ceva si de a lua totul de-a gata, asa cum fac cei ce urmeaza traditia omeneasca si nu-l afla pe Dumnezeu, caci nu au cunoasterea cuvantului Sau si sunt rataciti pe cai omenesti, caci calea ce duce la Dumnezeu e stramta si sinuoasa si nu oricine o afla, iar calea ce duce la pierzare e larga si usoara si toti o urmeaza caci e placuta firii lor inclinate spre placeri si traditii omenesti. Eu sunt Domnul, Dumnezeul tãu, care te-am scos din tara egiptului, din casa robiei" (Ex.20,2). YHWH, pe care ei ÎL cunoscuserã pânã acum ca Eliberatorul si Cãlãuzitorul lor, care II scosese din tara egiptului, deschizând pentru ei o cale prin mare, care a nimicit pe faraon si ostirea lui, care Se dovedise a fi mai presus de toti zeii egiptului - YHWH era Acela care rostea acum Legea. Legea lui Dumnezeu poate fi rezumata prin dragoste si primele patru ne arata cum sa Ii raspundem lui Dumnezeu in dragoste sa nu avem alti dumnezei si sa ne inchinam lor si daca IL iubim cu adevarat IL asezam pe El pe primul loc in viata noastra mai presus de orice, vom respecta numele Sau si ne vom odihni si ruga in ziua aleasa de El adica SABATUL. Daca IL iubim pe El ne vom iubi implicit si semenii nostri si nu vom aduce prejudicii de nici un fel celor de langa noi, mintind, inseland sau furand, cu care convietuim caci asa spun celelalte sase. Suntem raspunzatori pentru actiunile noastre, suntem raspunzatori pentru comportamentul nostru si cine zice ca IL cunoaste si urmeaza pe Dumnezeu pazeste poruncile Lui. Firea pamanteasca vrea sa faca numai ceea ce doreste ea si inima neconvertita vrea sa isi placa doar siesi si daca luptam sa ascultam de Dumnezeu avem probleme legate de iubire si aceptare a Adevarului, caci atunci cand inima este pe deplin supusa lui Dumnezeu ascultarea este o placere. Legea nu era rostitã acum numai pentru folosul exclusiv al evreilor. Dumnezeu i-a onorat fãcându-i apãrãtori si pãstrãtori ai Legii Sale, dar ea trebuia sã fie consideratã ca un tezaur sfânt pentru lumea întreagã. Preceptele Decalogului sunt scrise pentru întreaga omenire si au fost date pentru instruirea tuturor. Zece precepte scurte, dar cuprinzãtoare si pline de autoritate cuprind datoria omului fatã de Dumnezeu si fatã de semenii sãi; si toate bazate pe marele si fundamentalul principiu al Iubirii. "Sã iubesti pe Domnul, Dumnezeul tãu, cu toatã inima ta, cu tot sufletul tãu, cu toatã puterea ta si cu tot cugetul tãu; si pe aproapele tãu ca pe tine însuti" (Luca 10,27; vezi, de asemenea, Deut.6,4-5; Lev.19,18). În Cele Zece Porunci, aceste principii sunt arãtate în mod amãnuntit si fãcute aplicabile la conditiile si împrejurãrile în care se aflã omul.
Deconectat
5236. Postat la 05/12/2010 19:28 - 5263z4h22m
Legea lui Dumnezeu
Dumnezeu - Biblia despre Dumnezeu, Mai este nevoie de Legea lui Dumnezeu?
Mântuirea este darul lui Dumnezeu. Nimeni nu o poate cumpăra. Nu putem fi suficient de buni pentru a o merita.
Cu această ocazie vom afla răspunsul la întrebări foarte importante: Care este rolul Legii lui Dumnezeu? Dar care este rolul harului? Oare ne eliberează harul de respectarea poruncilor lui Dumnezeu?
1. Legea lui Dumnezeu este transcrierea caracterului divin și descrierea voinței Sale. Fără Lege n-ar exista noțiunea de păcat. Cum definește Biblia păcatul ?
1 Ioan 3,4.
BIBLIA SPUNE: Oricine face păcat, face și fărădelege; și păcatul este fărădelege."
Există mulți creștini sinceri care consideră că Legea lui Dumnezeu a fost desființată.
Dacă acest lucru ar fi adevărat, atunci și păcatul ar fi desființat, pentru că unde nu este o lege, acolo nu este nici călcare de lege." Romani 4,15.
Și dacă păcatul nu mai există, ce nevoie ar mai fi de harul iertător și curățitor de păcat? Ce rost mai are un Mântuitor care să ispășească ceva ce nu există?
2. Care este rolul Legii lui Dumnezeu? Romani 3,20.
BIBLIA SPUNE: Căci nimeni nu va fi socotit neprihănit înaintea Lui, prin faptele Legii, deoarece prin Lege vine cunoștința deplină a păcatului."
3. Ca etalon moral, este Legea lui Dumnezeu veșnică și de neschimbat?
Psalmul 111,7.8
BIBLIA SPUNE: Lucrările mâinilor Lui sunt credincioșie și dreptate; toate poruncile Lui sunt adevărate, întărite pentru veșnicie."
Nu-Mi voi călca legământul și nu voi schimba ce a ieșit de pe buzele Mele.
Legea lui Dumnezeu este fundamentul guvernării Sale. Legea a fost dată pentru a asigura pacea, ordinea, armonia și unitatea în univers. Nerespectarea legii aduce suferință, durere, chin și moarte (Proverbe 5, 22; Romani 6, 16. 23).
4. Cu ce aseamănă Biblia Legea divină? Iacov 1,23-25.
BIBLIA SPUNE: Căci dacă ascultă cineva Cuvântul, și nu-l împlinește cu fapta, seamănă cu un om care își privește fața firească într-o oglindă; și, după ce s-a privit, pleacă și uită îndată cum era. Dar cine își va adânci privirile în legea desăvârșită, care este legea eliberarii, și va stărui în ea, nu ca un ascultător uituc, ci ca un împlinitor cu fapta, va fi fericit in lucrarea lui." Legea este ca o oglindă care îl ajută pe om să se cerceteze și să descopere nevoia sa de har salvator.
5. Care este rolul harului? Romani 1,16 ;
BIBLIA SPUNE: Căci mie nu mi-e rușine de Evanghelia lui Christos; fiindcă ea este puterea lui Dumnezeu pentru mântuirea fiecăruia care crede: întâi a Iudeului, apoi a Grecului'' Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu'' Efeseni 2,8.
Harul reprezintă puterea lui Dumnezeu care ne absolvă de greșelile trecute și ne face
în stare să trăim în prezent o viata neprihanita. Harul este favoarea nemeritată pe care Dumnezeu o acordă păcătosului, pentru a-l aduce din nou în armonie cu Creatorul nostru. Singurul temei al îndreptățirii noastre este harul.
Harul este expresia dragostei dintotdeauna a lui Dumnezeu, manifestată anume față
de ființa căzută în păcat. Harul înseamnă iertare, milă, dragoste și bunătate (Genesa 6,8; Romani 4,1-4; Efeseni 2,4-8). Harul ne eliberează de sub condamnarea Legii.
Astfel, prin har trecem din moarte la viață (Romani 5,8-10; 8,1.2). Harul este făgăduit celor care se întorc din răzvrătire la ascultare (Romani 2,13; Psalmul 103,17)
6. Ce atitudine are cel convertit față de Legea morală? Romani 7,22.
BIBLIA SPUNE: Fiindcă, după omul dinăuntru îmi place Legea lui Dumnezeu."
Un creștin autentic trăiește Legea (Psalmul 119,34; Romani 3,31) și o iubește (1 Ioan 5,2.3; Psalmul 40,8). Un creștin meditează la Legea lui Dumnezeu și recunoaște permanent valabilitatea ei (Psalmul 1,2; 119,60).
Foarte frumos si adevarat expus !!!
Cu ultimele randuri in minte vreau sa intreb:
Un creștin autentic trăiește Legea (Psalmul 119,34; Romani 3,31) și o iubește (1 Ioan 5,2.3; Psalmul 40,8). Un creștin meditează la Legea lui Dumnezeu și recunoaște permanent valabilitatea ei (Psalmul 1,2; 119,60).
Ce credem noi despre circumcizie?
Ne desparte ea de Hristos?
Este doar pentru iudei, sau pentru orice om care doreste sa paseasca si in acest legamant? ;
Este sau nu mai este valabila atat pentru iudei , cat si pentru cei dintre neamuri?
Deconectat
5244. Postat la 05/12/2010 20:21 - 5263z3h28m
Romani 2
25Tăierea împrejur, negreșit, este de folos, dacă împlinești Legea; dar dacă tu calci Legea, tăierea ta împrejur ajunge netăiere împrejur.
26Dacă deci, cel netăiat împrejur păzește poruncile Legii, netăierea lui împrejur nu i se va socoti ea ca o tăiere împrejur?
27Cel netăiat împrejur din naștere, care împlinește Legea, nu te va osândi el pe tine, care o calci, măcar că ai slova Legii și tăierea împrejur?
28Iudeu nu este acela care se arată pe dinafară că este Iudeu; și tăiere împrejur nu este aceea care este pe dinafară, în carne.
29Ci Iudeu este acela care este Iudeu înăuntru; și tăiere împrejur este aceea a inimii, în duh, nu în slovă; un astfel de Iudeu își scoate lauda nu de la oameni, ci de la Dumnezeu.
Filipeni 3
3Căci cei tăiați împrejur suntem noi, care slujim lui Dumnezeu, prin Duhul lui Dumnezeu, care ne lăudăm în Hristos Isus, și care nu ne punem încrederea în lucrurile pământești.
Coloseni 2
11În El ați fost tăiați împrejur, nu cu o tăiere împrejur, făcută de mână, ci cu tăierea împrejur a lui Hristos, în dezbrăcarea de trupul poftelor firii noastre pământești,
12fiind îngropați împreună cu El, prin botez, și înviați în El și împreună cu El, prin credința în puterea lui Dumnezeu, care L-a înviat din morți.
13Pe voi, care erați morți în greșelile voastre și în firea voastră pământească netăiată împrejur, Dumnezeu v-a adus la viață împreună cu El, după ce ne-a iertat toate greșelile.
esty taiat imprejur frate olah?daca nu esti atuncea nu vorbi lucrurile asa usor,la toate aceste vesrsete nu arata ca nu ar mai exista taierea imprejur.
UN exemplu.in vechime la baiat era taierea imprejur la 8 zile si binecuvantarea la fata la 14,binecuvantarea mai exista vedem in toate adunarile,dar taierea imprejur la copill de ce nu mai este.Uitativa foarte atenti in Galateni cap 3 unde vorbeste de un testament,faceti legatura cu genesa cap 17.si daca neam uita umpic prin ieremia sa vedem pedeapsa va veni peste noi fara taiere imprejur.Spune foarte clar caci Isus era un sustinator a taieri imprejur .Dumnezeu sa ne lumineze.AMIN
Cine zice ca ramane in El,trebuie sa traiasca cum a trait Isus-1 Ioan1:6
Deconectat
5253. Postat la 05/12/2010 22:05 - 5263z1h44m
beniamin a scris:
esty taiat imprejur frate olah?daca nu esti atuncea nu vorbi lucrurile asa usor,la toate aceste vesrsete nu arata ca nu ar mai exista taierea imprejur.
UN exemplu.in vechime la baiat era taierea imprejur la 8 zile si binecuvantarea la fata la 14,binecuvantarea mai exista vedem in toate adunarile,dar taierea imprejur la copill de ce nu mai este.Uitativa foarte atenti in Galateni cap 3 unde vorbeste de un testament,faceti legatura cu genesa cap 17.si daca neam uita umpic prin ieremia sa vedem pedeapsa va veni peste noi fara taiere imprejur.Spune foarte clar caci Isus era un sustinator a taieri imprejur .Dumnezeu sa ne lumineze.AMIN
nu sint cuvintele mele sint cuvintele biblie ale noului testament
Frate Beniamin ,nu este asa de usor de inteles aceste lucruri, si daca plecam cu astfel de atitudini, nu cladim .
Trebuie sa intelegem ca avem de a face cu decenii de invatatura contra circumciziei, si nu putem schimba aceasta peste noapte.
In plus daca Duhul nu deschide ochi omului , el nu va putea vedea ce tu vezi in exact aceleasi randuri ale scripturi.
Frate Ioan ce eu vreau sa considerati , este ca la fel cum noi sambatarii citim in noul testament , pasaje care au de-a face cu mancuri , sarbatori, shabate, si intelegem ca ele nu s-au desfintat, in acelasi timp alti crestini , citesc aceleasi pasaje , si ei inteleg ca s-au desfiintat in Mesia.
Dansi vin si ei cum dmv. ati gasit , anumite versete , care la prima aparenta ar parea ca desfiinteaza Shabatul, mancarurile , in cazul nostru circumcizia etc.
Mai jos redau raspunsul meu unui frate care m-a intrebat daca fratii iudei intorsi la Mesia mai fac sau nu circumcizie copiilor lor, pentru o explicatie mai pe larg la cea ce vreau sa spun:
Cat despre circumcizie mesianici nu inteleg cea ce crestinii in general inteleg cand vine vorba de anularea unui legamant, sau unei porunci.
Crestinii in general inteleg ca Pavel vorbea impotriva circumciziei, asa cum inteleg ca vorbea impotriva manacarurilor curate, a shabatului, etc.
Asa cum Pavel este neinteles la celelalte, la fel este de neinteles de catre ei la capitolul acesta.
Pe scurt Pavel vorbea impotriva justificari prin tinerea Torei, inclusiv cea a circumciziei.
Daca justificarea vine prin tinerea Torei ,atunci degeaba a murit Mesia.
Fariseii considerau ca cei veniti dintre neamuri , trebuie sa se circumcida in ordine ca sa poata fi Salvati. Adica prin alte cuvinte intelegeau ca trebuie ca neamurile sa devina iudei, in ordine sa creada in Mesia iudeilor, si sa poata fi salvati. Pe cand in Mesia nu mai suntem iudei , greci, etc, ci formam un singur trup.
La acel consiliu s-a determinat sa nu se puna un alt jug pe cei dintre neamuri intorsi la Elohim, ci ei au pe Moise ce se predica in fiecare Shabat.
Prin alte cuvinte acceptatii asa cum sunt, lasatii sa creada, iar cu timpul vor invata Tora, si vor invata pana la urma si despre circumcizie, si alte lucruri, care pentru un iudeu sunt parte din mostenirea lor, dar pentru neamuri sunt lucruri neintelese , care ar fi fost un jug fara nici o semnificatie spirituala pentru ei.
Duhul Lui ii va indruma , in tot adevarul, pe parcurs , cu timpul citirii si auzirii Torei , de care ei au fost straini.
Partea trista este ca dupa scurt timp de la moartea ucenicilor , cei dintre neamuri au fost persecutati si ei de catre regimuri, si in loc sa continuue a merge sambata la sinagoga sa auda pe Moise(tora) si-au facut bisericile lor unde au inceput sa mearga Duminica, si unde in loc sa se citeasca Tora, sau crestinizat tot felul de obiceiuri pagane.
Partea bucuroasa este ca in zilele noastre se produce o trezire , o reintoarcere a crestinilor la radacinile de unde au fost taiati , la Tora.
Noi sambatari am fost cei ce am suflat din fluier , dar acum multi altii ni se alatura.
Aici in America foarte multi crestini , incep a tinea shabatul, mancaruri curate, etc, si inceraca sa invete si pe alti de prin bisericile pe unde umbla.
Stiu cazuri unde biserica intreaga a renuntat a se mai aduna Duminica, si se aduna in Shabat acum.
La corturi , anul acesta am cunoscut o grupare intreaga de la Adventisti, care au inceput a tine sarbatorile, chiar daca au fost obligati in a renunta la dreptul de a mai fi membru la Adventisti.
Este tot mai greu pentru oameni sa ignore adevarul , si ceva se intampla global.
Insusi intre Sambatari , frati ajung sa reconsidere circumcizia , si ma rog ca ei sa nu raneasca pe cei ce nu au ajuns la aceiasi concluzie.
Nu suntem cu nimic mai buni uni ca altii. Ci asa cum a spus fratele , acestea nu sunt nascociri ci ele pleaca din inima.
Atunci de ce sa ne judecam uni pe altii.
Nu cautam justificare prin ele, ci vrem sa ne lasm calauziti dupa omul dinlauntru :
BIBLIA SPUNE: Fiindcă, după omul dinăuntru îmi place Legea lui Dumnezeu."
Deconectat
5274. Postat la 06/12/2010 13:03 - 5262z10h46m
sabatul façe parte din çele 10 porunçi,iar noi am primit çredinta prin jertfa lui isus ça neamuri,nu m am nasut in israel,çi in isus
Coloseni 2
11În El ați fost tăiați împrejur, nu cu o tăiere împrejur, făcută de mână, ci cu tăierea împrejur a lui Hristos, în dezbrăcarea de trupul poftelor firii noastre pământești
çe le foloseste taierea imprejur,daça nu primesç pe isus,d-zeu ne aççepta in starea in çare l-am çunosçut,si nu ne impune ça dupa çe il çunoastem sa ne taiem imprejur çi ne spune sa ne botezam si sa implinim porunçile,si legea prin adunari sfinte nu çu jertfe de animale.inçerçati sa nu façeti din çredinta in d-zeu,ça fariseii,sau mai nou ça niste fundamentalisti.