Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 6
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Legi scrise în Vechiul Testament | Legea lui Dumnezeu
Pagina 3 din 5 < 1 2 3 4 5 >
Deconectat RE: Încercând să definim Legea lui Dumnezeu
emanolake
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
5277. Postat la 06/12/2010 15:02 - 5262z8h48m
Care este deci întâietatea iudeului sau care este folosul tăierii împrejur? Oricum, sunt mari. Și, mai întâi de toate, prin faptul că lor le-au fost încredințate cuvintele lui Dumnezeu. Și ce are a face dacă unii n-au crezut? Necredința lor va nimici ea credincioșia lui Dumnezeu? Nicidecum! Dimpotrivă, Dumnezeu să fie găsit adevărat, și toți oamenii să fie găsiți mincinoși, după cum este scris: rCa să fii găsit neprihănit în cuvintele Tale și să ieși biruitor când vei fi judecat.r1;
beniamin
5278. Postat la 06/12/2010 16:57 - 5262z6h53m
Frate avodah,in mare parte vad ca parererile din scriptura sunt la fel avem o lege care este dreapta si nu sa sfarsit cum ziceau uni,pe tine frate olah nu te cunosc inca.dar am o intrebare pentru noi toti.Am vrea sa fim copii lui Avraam?suntem copii lui Avraam?prin care lucru ne-am identifica ca am fii copii lui Avraam?nu zice ca orce copii din semintia lui Avraam sa fie taiat imprejur?aratati mie din sfanta scriptura unde arata ca taierea imprejur sa terminat,Isus ia adus sfarsit.vedem ca binecuvantarea a ramas care era la fete si taierea care era la baieti sa terminat.sunt sigur ca nu o sa aflati asa ceva,in chiar Isus a fost un sustinator a taieri imprejur.Domnul sa ne lumineze.AMIN

Cine zice ca ramane in El,trebuie sa traiasca cum a trait Isus-1 Ioan1:6
avodah
5296. Postat la 06/12/2010 18:29 - 5262z5h21m
sabatul façe parte din çele 10 porunçi,iar noi am primit çredinta prin jertfa lui isus ça neamuri,nu m am nasut in israel,çi in isus

Frate Ioan ati explicat asa de frumos originea Shabatului:
Originea sabatului: Ideea ca porunca de a pazi sabatul zilei a saptea a fost data doar evreilor si ca ea exista doar de la darea Legii pe Sinai este o prejudecata.
si ati aratat ca Shabatul a fost dat inainte de Sinai.
La fel "circumcizia" a fost data inainte de Sinai,si nu a fost data numai evreilor, ci toti stim ca daca un strain vroia sa manance si el Pastile trebuia sa se circumcida.
Ce strain ar fi vrut sa manace Pastile? Doar acel in care s-a nascut o dorinta de a urma pe Elohimul lui Israel.
La fel eu vad in zilele noastre. Circumcizia pentru neamuri, nu trebuie impusa , ci trebuie last strainul, el insusi sa ajunga la aceasta dorinta, care sa plece din inima, si atunci doar va face acest pas.
Este adevarat ce ati spus:
çe le foloseste taierea imprejur,daça nu primesç pe isus,d-zeu ne aççepta in starea in çare l-am çunosçut,si nu ne impune ça dupa çe il çunoastem sa ne taiem imprejur çi ne spune sa ne botezam si sa implinim porunçile,si legea prin adunari sfinte nu çu jertfe de animale.inçerçati sa nu façeti din çredinta in d-zeu,ça fariseii,sau mai nou ça niste fundamentalisti.

Nu foloseste absolut la nimic, daca nu il primesc pe Yahshua , care aduce adevarata taiere imprejur , cea in inima.
Insa noi discutam de persoane care deja l-au acceptat pe Yahshua ca salvatorul lor personal.
Este foarte adevarat ca El ne accepta in starea in care l-am cunoscut, si nu ne impune , ci doreste ca sa vada o transformare in noi, care ea insusi duce la dorinta de a pazi legile si poruncile Sale.
Aceasta asi dori ca toti frati sa inteleaga, pe cei ce au ajuns sa faca si circumcizia, ca aceasta dorinta pleaca din fundul inimii, si nu cautam o justificare prin acest act, ci insusi iubirea fata de Mesia a nascut aceasta dorinta de a pasi si peste acest prag.
Si este foarte important pentru cei ce au ajuns sa faca circumcizia , sa nu se regaseasca in papucii fariseilor, care pretindeau neamurilor ca inainte de toate , ei trebuie sa se circumcida, sa pazeasca toata Tora.
Trebuie sa-i acceptam asa cum sunt, si duhul sfant ii va mana in aceasta transformare , care ii va impinge in a considera pazirea tuturor poruncilor, asa cum a facut cu fiecare din noi, daca ne uitam in insusi viata noastra.
Coloseni 2

11În El ați fost tăiați împrejur, nu cu o tăiere împrejur, făcută de mână, ci cu tăierea împrejur a lui Hristos, în dezbrăcarea de trupul poftelor firii noastre pământești

Asa este frate, taierea imprejur cea in carne , fara cea facuta de Hristos in inima este fara valoare dupa jerfirea Sa.
Isa mie unul mie frica sa invat pe altcineva ca o porunca din tora s-a desfintat. Mesia ne-a avertizat de lucrurl acesta. Nici cea mai mica.
Il gasim pe Pavel la sfarsitul vietii sale , dovedind ca toate lucrurile ce s-a auzit despre el cum ca ar fi invatat ca ei sa nu-si mai circumcida copii, sau sa se lepede de Moise , au fost neadevarate. Dupa parerea mea simplu , au fost neintelese .
Fapte 24 :14
Îți mărturisesc că slujesc Dumnezeului părinților mei după Calea, pe care ei o numesc partidă; eu cred tot ce este scris în Lege și în Prooroci,

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
ioan olah
5349. Postat la 08/12/2010 10:40 - 5260z13h10m
Proverbe 24
26 Un răspuns bun este ca un sărut pe buze.

paçe!apreçiez raspunsul dat de fratele avodah,çare refleçta un raspuns çrestinesç,si nu unul ataç la persoana,dupa çum am inteles de la administratori este ça noi ne dam punçtul nostru de vedere,in niçi un çaz nu am dorit sa desfiintez legea sau porunça respeçtiva,iar daça spui sa vedem çe sçrie in galateni 3,atunçi frate beniamin te rog sa dai un raspuns la açeste versete din galateni 3 çu:

22Dar Scriptura a închis totul sub păcat, pentru ca făgăduința să fie dată celor ce cred, prin credința în Isus Hristos.
23Înainte de venirea credinței, noi eram sub paza Legii, închiși pentru credința care trebuia să fie descoperită.
24Astfel, Legea ne-a fost un îndrumător spre Hristos, ca să fim socotiți neprihăniți prin credință.
25După ce a venit credința, nu mai suntem sub îndrumătorul acesta.
26Căci toți sunteți fii ai lui Dumnezeu, prin credința în Hristos Isus.
27Toți care ați fost botezați pentru Hristos, v-ați îmbrăcat cu Hristos.
28Nu mai este nici Iudeu, nici Grec; nu mai este nici rob nici slobod; nu mai este nici parte bărbătească, nici parte femeiască, fiindcă toți sunteți una în Hristos Isus.
29Și dacă sunteți ai lui Hristos, sunteți "sămânța" lui Avraam, moștenitori prin făgăduință.

si daça poti sa dai o expliçatie la:

Filipeni 3

3Căci cei tăiați împrejur suntem noi, care slujim lui Dumnezeu, prin Duhul lui Dumnezeu, care ne lăudăm în Hristos Isus, și care nu ne punem încrederea în lucrurile pământești.
Coloseni 2

11În El ați fost tăiați împrejur, nu cu o tăiere împrejur, făcută de mână, ci cu tăierea împrejur a lui Hristos, în dezbrăcarea de trupul poftelor firii noastre pământești,
12fiind îngropați împreună cu El, prin botez, și înviați în El și împreună cu El, prin credința în puterea lui Dumnezeu, care L-a înviat din morți.
13Pe voi, care erați morți în greșelile voastre și în firea voastră pământească netăiată împrejur, Dumnezeu v-a adus la viață împreună cu El, după ce ne-a iertat toate greșelile.

si la :

Romani 2

25Tăierea împrejur, negreșit, este de folos, dacă împlinești Legea; dar dacă tu calci Legea, tăierea ta împrejur ajunge netăiere împrejur.
26Dacă deci, cel netăiat împrejur păzește poruncile Legii, netăierea lui împrejur nu i se va socoti ea ca o tăiere împrejur?
27Cel netăiat împrejur din naștere, care împlinește Legea, nu te va osândi el pe tine, care o calci, măcar că ai slova Legii și tăierea împrejur?
28Iudeu nu este acela care se arată pe dinafară că este Iudeu; și tăiere împrejur nu este aceea care este pe dinafară, în carne.
29Ci Iudeu este acela care este Iudeu înăuntru; și tăiere împrejur este aceea a inimii, în duh, nu în slovă; un astfel de Iudeu își scoate lauda nu de la oameni, ci de la Dumnezeu.

doresç un punçt de vedere verset çu verset ,çhiar as dori sa se impliçe mai multi frati çu punçtul lor de vedere
Pedro V
5513. Postat la 10/12/2010 12:12 - 5258z11h38m
Ce credem noi despre circumcizie?
Ne desparte ea de Hristos?
Este doar pentru iudei, sau pentru orice om care doreste sa paseasca si in acest legamant? ;
Este sau nu mai este valabila atat pentru iudei , cat si pentru cei dintre neamuri?

1. Daca cinevaa fost chemat pe cand era taiat imprejur, sa ramana taiat imprejur. Daca cineva a fost chemat pe cand era netaiat imprejur, sa nu se taie imprejur. (1Cor.7:18)

CUM erAI CAND AI FOST CHEMAT?

2.In El ati fost taiati imprejur, nu cu o taiere imprejur facuta de mana, ci cu taierea imprejur a lui Hristos, in dezbracarea de trupul poftelor firii noastre pamantesti, (Col.2:11)

Caci cei taiati imprejur suntem noi care slujim lui Dumnezeu prin Duhul lui Dumnezeu, care ne laudam in Hristos Isus si care nu ne punem increderea in lucrurile pamantesti. (Filip.3:3)

Si taiere imprejur este aceea a inimii, in duh, nu in slova; un astfel de iudeu isi scoate lauda nu de la oameni, ci de la Dumnezeu. (Rom.2:29)

TE-A TAIAT ISUS HRISTOS IMPREJUR PRIN DUHUL SFANT?CREZI IN MESIA?
Atunci ce taiere imprejur facuta de oameni vrei?

3.Caci, in Isus Hristos, nici taierea imprejur, nici netaierea imprejur n-au vreun pret, ci credinta care lucreaza prin dragoste. (Gal.5:6)

Taierea imprejur nu este nimic, si netaierea imprejur nu este nimic, ci pazirea poruncilor lui Dumnezeu.(1Cor.7:19)(NU CU VORBA SE VORBESTE DESPRE PORUNCI SI CU FAPTA IN FIECARE ZI. NE UITAM CUM ESTE APLICATA BIBLIA IN VIATA NOASTRA?

Caci, in Hristos Isus, nici taierea imprejur, nici netaierea imprejur nu sunt nimic, ci a fi o faptura noua. (Gal.6:15)

iL CREZI PE PAVEL? CHIAR CREZI IN DOMNUL HRISTOS?
ESTI IN ISUS HRISTOS SAU CAUTI TAIEREA IMPREJUR A OAMENILOR,care nu are nici o valoare si putere?

4.Iata, eu, Pavel, va spun ca, daca va veti taia imprejur, Hristos nu va va folosi la nimic. (Gal.5:2)

CINE SE TAIE IMPREJUR CREDE CA POATE IMPLINI TOATA LEGEA,SI MAI MARE MINCIUNA SI INSELARE CA ACEASTA NU EXISTA.
(fara jertfa lui Isus Hristos si Duhul Sfant sa FACEM UITATE TOATE RANDUIELILE,SARBATORILE,LEGILE ETC,noi nu putem NIMIC SA IMPLINIM)

5. Caci nici ei, care au primit taierea imprejur, nu pazesc Legea; ci voiesc doar ca voi sa primiti taierea imprejur, pentru ca sa se laude ei cu trupul vostru. (Gal.6:13)

NU VA LASaTI clatinati DE OAMENII CARE NU UMBLA DUPA EVANGHELIA LUI HRISTOS SI CARE NU CRED TOATA BIBLIA.

!!!Daca Pavel zicea aceste lucruri despre taierea imprejur,el care era plin de Duh Sfant,a primit direct de la Hristos Evanghelia, era taiat si imprejur, etc ..CUM INDRAZNESC AZI OAMENIi care le lipseste mult calauzirea si umplerea Duhului Sfant SPUNA ALTCEVA DECAT PAVEL?

6. 1. Va fac cunoscut, fratilor, Evanghelia pe care v-am propovaduit-o, pe care ati primit-o, in care ati ramas
si prin care sunteti mantuiti, daca o tineti asa dupa cum v-am propovaduit-o; altfel, degeaba ati crezut. (1Cor.15:2)

Sa aveti Pacea Domnului Hristos .!.

Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
avodah
5554. Postat la 11/12/2010 05:24 - 5257z18h27m
Frate Pedro oare nu asa vin alti crestini , cu versete , din care ei inteleg ca in Isus nu mai trebuie tinuta nici o zi mai presus ca cealata, astfel desfiintand Shabatul .
Tot asa vin cu alte versete din care ei inteleg ca sarbatorile sunt invataturi incepatoare, si Pavel le-ar spune ca iar se duc inapoi spre aceste invataturi sa tina zile de sarbatoare , luni , etc, si astfel inteleg ca nu mai trebuie tinute.
Tot asa vin cu alte versete din care ar reiesii ca Pavel ii invata ,cand mergi la cineva sa manaci tot ce iti pune pe masa , si sa nu cercetezi.
Oare asa invata Pavel sau este o lipsa de intelegere din partea majoritatii crestinilor?
Fratioare , eu vad mai degraba o lipsa de intelegere din partea noastra cu privire si la acest aspect :Circumcizia, la fel cum tu vezi o lipsa de intelegere din partea lor cu privire la Shabat , etc
Le putem lua toate versetele la rand si sa le analizam, daca vrei, iar acum voi atinge aspectele ce tu le-ai evidentiat.
1.Daca cinevaa fost chemat pe cand era taiat imprejur, sa ramana taiat imprejur. Daca cineva a fost chemat pe cand era netaiat imprejur, sa nu se taie imprejur. (1Cor.7:18)

Frate daca tu intelegi versetul acesta ca trebuie sa ramai , asa cum ai fost in momentul cand l-ai primit pe Yahshua ca mantuitorul tau personal, atunci inseamna ca atatea milioane de crestini trebuie sa ramana la ziua de odihna Duminica, pentru ca cei mai multi, acolo l-au primit.
Oare asta a vrut Pavel sa ne spuna?
Ei vezi frate , lucruile nu sunt cum par la prima vedere.
Dupa parerea mea Pavel a vrut sa spuna, daca un pagan accepta pe Yahshua, lasa-l sa-l primeasca asa cum el se afla in acel moment. Nu ii cere ca trebuie sa faca aia, aia si aia , si apoi va fi primit de catre comunitatea ta unde te aduni.
Primeste-l asa cum e , si lasa-l sa-l primeasca pe Yahshua in primul rand,iar pe urma Duhul Sfant il va indrepta in TOT ADEVARUL

2.In El ati fost taiati imprejur, nu cu o taiere imprejur facuta de mana, ci cu taierea imprejur a lui Hristos, in dezbracarea de trupul poftelor firii noastre pamantesti, (Col.2:11)

Asa este , taierea imprejur in Hristos, este cea care ne transforma intr-o faptura noua .
Cei care sunt taiati imprejur , fara a-l avea pe Mesia ca Mantuitor in viata lor, nu le va slujii la nimic.

Caci cei taiati imprejur suntem noi care slujim lui Dumnezeu prin Duhul lui Dumnezeu, care ne laudam in Hristos Isus si care nu ne punem increderea in lucrurile pamantesti. (Filip.3:3)

Absolut adevarat.Cine nu se lauda cu Hristos, poate sa incerce sa pazeasca toata Legea ,caci daca va gresi in una va fi vinovat de toate, iar pacatul este aducator de moarte. Doar prin Mesia vom putea trece pragul.Toata lauda i se cuvine Lui.

Si taiere imprejur este aceea a inimii, in duh, nu in slova; un astfel de iudeu isi scoate lauda nu de la oameni, ci de la Dumnezeu. (Rom.2:29)

Aceasta a fost voia Tatalui inca de pe vremea lui Moise.
Deut30:6
YHWH Elohim al tau , iti va taia imprejur inima ta , si vei iubi pe YHVH Elohim al tau din toata inima ta si din tot sufletul tau , ca sa traiesti.
8. .. si vei implini toate aceste porunci pe care ti le dau astazi

Circumcizia in inima , nu anuleaza cea in carne, ci cea din inima te va indemana sa pazesti toate poruncile .
3.Caci, in Isus Hristos, nici taierea imprejur, nici netaierea imprejur n-au vreun pret, ci credinta care lucreaza prin dragoste. (Gal.5:6)

Prin alte cuvinte poti sa fi taiat imprejur , sau sa nu fi , daca nu ai Credinta in Yahshua , este degeaba.
Taierea imprejur nu este nimic, si netaierea imprejur nu este nimic, ci pazirea poruncilor lui Dumnezeu

Prin alte cuvinte poti sa fi iudeu din nastere si sa ai taierea imprejur, sau poti sa fi dintre neamuri si sa nu o ai, si unul si altul daca nu pazesc poruncile LUI nu le foloseste la nimic, nici circumcizia celor ce o au, nici celor ce nu o au.
O faptura noua , nu o poti dobandi prin circumcizie , sau prin necircumcizie, ci ai neaparat nevoie de Duhul lui Mesia, pe care El il da doar celor ce cred in El.
4.Iata, eu, Pavel, va spun ca, daca va veti taia imprejur, Hristos nu va va folosi la nimic. (Gal.5:2)

Ca sa intelegi ce spune Pavel aici trebuie sa citesti si urmatoarele 2 versete ale textului:
2. Iată, eu, Pavel, vă spun că, dacă vă veți tăia împrejur, Hristos nu vă va folosi la nimic.
3. Și mărturisesc iarăși încă odată oricărui om care primește tăierea împrejur, că este dator să împlinească toată Legea.
4. Voi, care voiți să fiți socotiți neprihăniți prin Lege, v-ați despărțit de Hristos; ați căzut din har.

Ei vezi frate , Pavel se refera la cei care inca cautau o neprihanire care o dadea Legea , atunci Hristos degeaba a venit, daca neprihanirea se capata prin Lege.
Eu nu sunt dintre aceia, ci eu cred ca si tine , ca doar prin credinta in Yahshua Mesia se poate ajunge la neprihanirea necesara , ca intr-o zi sa ne putem infatisa inaintea Tatalui.
La fel este cu celelate porunci . Nu le tinem in speranta ca prin tinerea lor vom castiga neprihanirea necesara, ci din cauza ca l-am primit pe Mesia in inima noastra , se produce o transformare , si samnta ce el a sadito in noi nu mai poate gasi placere in nelegiure , ci se bucura in implinirea poruncilor.
Aceasta este adevrata circumcizie in inima, si anume ca pazesti poruncile, nu ca neparat trebuie ci dragostea ce o ai fata de El te indeamna in pazirea lor, si nu poti sa-ti mai imaginezi altfel.
Astfel dragostea ce o am pentru El m-a indemnat sa fac si circumcizia , si nu caut prin acest act nimic altceva.
Din acelasi motiv tin si Shabatul, sarbatorile, etc.
Ele nu aduc mantuirea sufletului, dar si fara ele nu pot sa-mi mai imaginez viata.Dragostea ce o am fata de El m-a adus la aceasta stare, la dorinta sa traiesc dupa instructiunile ce El le-a dat pentru noi, si din nou spun fara credinta in Mesia totul este in zadar, fie ea si circumcizie, Shabat , etc.
Inchei cu Fapte 21:
20. Când l-au auzit, au proslăvit pe Dumnezeu. Apoi i-au zis: ,Vezi, frate, câte mii de Iudei au crezut, și toți sunt plini de râvnă pentru Lege.
21. Dar ei au auzit despre tine că înveți pe toți Iudeii, care trăiesc printre Neamuri, să se lepede de Moise, că le zici să nu-și taie copiii împrejur, și să nu trăiască potrivit cu obiceiurile.
22. Ce este de făcut? Negreșit, mulțimea are să se adune, căci vor auzi că ai venit.
23. Deci, fă ce-ți vom spune noi. Avem aici patru bărbați, care au făcut o juruință.
24. Ia-i cu tine, curăță-te împreună cu ei, și cheltuiește tu pentru ei, ca să-și radă capul. Și astfel vor cunoaște toți că nu este nimic adevărat din cele ce au auzit despre tine, ci că și tu umbli întocmai după rânduială, și păzești Legea.

Fratele meu si acum ca si atunci , nimic nu este adevarat din cele auzite despre Pavel:
Cum ca ar fi desfintat Shabatul , Sarbatorile, mancarurile curate, taierea imprejur, etc, ci el a umblat intocmai dupa randuiala si a pazit Legea , calcand pe urmele lui Hristos.

Numele Sau sa fie laudat.

Pedro V
5591. Postat la 11/12/2010 20:07 - 5257z3h43m
Frate Avodah eu vorbesc cu sta scris,si nu ma misca nici filosofia oamenilor dupa datini evreiesti,omenesti,si orice alt cult.
Daca vrei sa vorbim cu Toata Biblia atunci ii ok,daca vrei doar cu 5 cartii ale lui Moise atunci eu nu pot sa vorbesc doar atat,si nici tu nu crezi tot ce scrie acolo.
NU ma intereseaza ce spune Stan si Bran ci doar ce zice Evanghelia. Amin
Daca nu crezi ce spune Pavel ,Isus,Evanghelia si DUhul Sfant nu am ce sa iti fac,fiindca ii specificat clar cu taierea imprejur,si nu vorbim ce nu scrie,ci exact cum spune Pavel.
Pune pret pe lucrurile de valoare din Cuvant ca Jerfta Domnului Isus si lucrarile DUhului Sfant care sunt la pamant in majoritatea bisericilor din tara si strainatate,si fara ele sa uitam de Randuieli,Legi etc fiindca unde nu ii Duhul Sfant nu este Adevar oricat ar vorbi si zice oamenii.

Sa ai Pace

Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
alin
5606. Postat la 12/12/2010 02:09 - 5256z21h42m
Fratilor cititi cu atentie aceste versete:

Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor.

Fratilor ori de cate ori citim versetele astea, stiti pe unde ne duce gandul pe uni din noi? Ca, cutare cult sa departat de credinta devarata, ca penticostali tin nu stiu ce sarbatori si sau departat, ca baptisti nu mai stiu ce fac, dar va intreb pe voi si pe mine: De ce ne place sa ne uitam in curtea si in gradina altuia, cand invataturile astea, si ereziile intra pe furis si la noi in biserici? DE CE?

Cand Duhul Spune lamurit, atunci trebuie sa asculti de Duhul, nu de filosofi si gandiri scoase din stomac, asa venite peste naopte. Au intrat invataturile cu taierea imprejur in carne in bisericile noastre, si tacem lasam ca ereziile si invataturile astea sa circule prin biserici, si taierea imprejur a inimi NEIN...a venit invatatura cu rebotezarea, invataturi ce pt noi ar trebui sa fie anatema.

Alt lucru foarte important care l-au scos din Biserici , e Lucrarea Duhului Sfant, deja au falimentat bisericile...

Fratilor ne mai numim biserica Sfintilor, spunem ca detinem adevarul curat, MINCIUNA FRATILOR, pana sa ajungem sa fim ca biserica sfintilor si sa avem credinta lor mai este, dar mai ales la adevar! Nu mai spuneti ca suntem biserica sfintilor, INCERCAM SA FIM CA EA!

Chiar nu va dati seama ca biblia se implineste sub ochii nostri? Intra invataturi stricate in biserici si noi stam cu maine incrucisate...!

De multe ori ma intreb, unde-i acel Pentru in ziua de azi? La o singura predica de lui sa se converteasca mai multi de 3000..Undei acel Pavel, plin de Duhul Sfant sa mustre ori ce fel de invatatura stricata, ? Undei?

Frate avodah, am vazut multe subiecte in care ai scris, in unele nici nu mam bagat sa scriu, sa numi mai umplu capu cu nimikuri dinastea, fara dovada biblika..dar de la atata tora ai uitat ca exista si o evanghelie dupa care vom fi judecati..

Stiti cum santem fratilor? Facem cu versetele din biblie, ca, cu un fir de par, il despikam in 4 sau mai mult daca se poate, asa le sucim si le invartem, poate poate dau la cea ce sustinem...interpretam scripturile spre pierzarea noastra!

Pe uni dintre noi ne supara adevarul, ne taie pe inima, exact cum pateau fariseii, cand ii mustra Pavel...

Oare nu mai vine odata Isus si sa ia biciul si sa scoata odata afara toate invataturile astea stricate?

Totusi are dreptate biblia, caci daca nu ar fi vremurile scurtate, nici unul dintre noi nu am fi scapta, la cate erezii sunt in lume!
avodah
5614. Postat la 12/12/2010 11:14 - 5256z12h36m
Frate Alin te sfatuiesc citeste in context , ca sa nu te ratacesti.
1. Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor,
2. abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor.
3. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor, pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul.
Nu cred ca e cazul la noi in biserici , frate, pentru ca eu , sau frati de ai nostrii nu invata asa ceva.
Imi pare foarte rau de suferinta ce vad ca o porti in suflet , si impresia ce eu ti-o dau, prin intelegerea mea fata de cuvant.
Fratele meu il gasim pe Pavel facand el insusi circumcizie la Timotei care tatal sau era grec nu era iudeu.Fapte 16
3. Pavel a vrut să-l ia cu el; și, după ce l-a luat, l-a tăiat împrejur, din pricina Iudeilor, care erau în acele locuri; căci toți știau că tatăl lui era Grec
Explica-mi te rog ce face Pavel aici , daca tu consideri acestea erezii?
Pavel le spune Galatenilor in 6 :12 sa nu se circumcida doar sa multumeasca pe evrei, deci nu cred ca ar fi facut chiar el ce invata pe alti sa nu faca.
Sau explica-mi daca tu crezi sau nu ca lucrurile auzite de despre Pavel nu sunt adevarate , cum gasim in Fapte 21
21. Dar ei au auzit despre tine că înveți pe toți Iudeii, care trăiesc printre Neamuri, să se lepede de Moise, că le zici să nu-și taie copiii împrejur.....
Și astfel vor cunoaște toți că nu este nimic adevărat din cele ce au auzit despre tine, ci că și tu umbli întocmai după rânduială, și păzești Legea.

Sau tu crezi ca pazea toata Legea in afara de circumcizie?
Textul spune clar , alb pe negru, ca nu este adevarat ca Pavel ar fi invatat ca ei sa nu-si mai taie copii imprejur.
Spune-mi te rog unde este erezia de care ma invinui?
Te rog sa iei fiecare verset ce le-am explicat in postarea anterioara, si sa imi spui ce anume am gresit, ca sa ma corectez.

Pedro V
5617. Postat la 12/12/2010 12:41 - 5256z11h10m
. Daca cinevaa fost chemat pe cand era taiat imprejur, sa ramana taiat imprejur. Daca cineva a fost chemat pe cand era netaiat imprejurSA NU se taie imprejur. (1Cor.7:18)

Amin.

.Caci, IN Isus Hristos(multi viseaza ca sunt ), nici taierea imprejur, nici netaierea imprejur N-AU VREUN PRET , ci credinta care lucreaza prin dragoste. (Gal.5:6)

Amin.

Puteti sa bagati la filosofie cata vreti,cine ramane in Cuvant nu va crede,fiindca stie caci NU ARE NICI O PUTERE CONTRA FIRII,la fel ca hainele sfintenie(povesti),numele care difera la fiecare persoana cum pronunta si doar se incalce limba in gura, si 3,4 botezuri adica doar sau udat,in rest nimic.etc.
CUVANTUL DOMNULUI NU ESTE FILOSOFIE, CI PUTERE,dovedita cu fapta.

Numa Bine

emanolake
5619. Postat la 12/12/2010 13:02 - 5256z10h49m
Filipeni 3

3Căci cei tăiați împrejur suntem noi, care slujim lui Dumnezeu, prin Duhul lui Dumnezeu, care ne lăudăm în Hristos Isus, și care nu ne punem încrederea în lucrurile pământești.

Amin frate ioan olah frumoase sint cuvintele Domnului caci cei taiati inprejur suntem noi care slujim lui Dumnezeu prin Duhul sfint si sintem a lui Hristos caci taierea aicia este in inima si daca nu avem taierea in inima nu sintem a lui Hristos ci ai lumii care traiesc in pacat si in faradelege.

Romani 2

25Tăierea împrejur, negreșit, este de folos, dacă împlinești Legea; dar dacă tu calci Legea, tăierea ta împrejur ajunge netăiere împrejur.
26Dacă deci, cel netăiat împrejur păzește poruncile Legii, netăierea lui împrejur nu i se va socoti ea ca o tăiere împrejur?
27Cel netăiat împrejur din naștere, care împlinește Legea, nu te va osândi el pe tine, care o calci, măcar că ai slova Legii și tăierea împrejur?
28Iudeu nu este acela care se arată pe dinafară că este Iudeu; și tăiere împrejur nu este aceea care este pe dinafară, în carne.
29Ci Iudeu este acela care este Iudeu înăuntru; și tăiere împrejur este aceea a inimii, în duh, nu în slovă; un astfel de Iudeu își scoate lauda nu de la oameni, ci de la Dumnezeu.

Draga frate daca luam tot capitolu sil analizam aicia se refera apostolu Pavel la cei din roma care se laudau ca au taierea inprejur dar nul aveau in inima ei se laudau ca cunosc adevarul si legea dar pavel le explica unele lucruri care le zice pe fata lor ca lauda nu e de la oameni ci dela Domnul, Așadar, omule, oricine ai fi tu, care judeci pe altul, nu te poți dezvinovăți; căci prin faptul că judeci pe altul, te osândești singur; fiindcă tu, care judeci pe altul, faci aceleași lucruri.Și faptul acesta se va vedea în ziua când, după Evanghelia mea, Dumnezeu va judeca, prin Isus Hristos, lucrurile ascunse ale oamenilor.

17. Tu, care te numești iudeu, care te rezemi pe o Lege, care te lauzi cu Dumnezeul tău,
18. care cunoști voia Lui, care știi să faci deosebire între lucruri, pentru că ești învățat de Lege;
19. tu, care te măgulești că ești călăuza orbilor, lumina celor ce sunt în întuneric,
20. povățuitorul celor fără minte, învățătorul celor neștiutori, pentru că în Lege ai dreptarul cunoștinței depline și al adevărului; r11;
21. tu deci, care înveți pe alții, pe tine însuți nu te înveți? Tu, care propovăduiești: rSă nu furir1;, furi?
22. Tu care zici: rSă nu preacurveștir1;, preacurvești? Tu, căruia ți-e scârbă de idoli, le jefuiești templele?
23. Tu, care te fălești cu Legea, necinstești pe Dumnezeu prin călcarea acestei Legi?
24. Căci rdin pricina voastră este hulit Numele lui Dumnezeu între Neamurir1;, după cum este scris.

Tăierea împrejur, negreșit, este de folos, dacă împlinești Legea; dar dacă tu calci Legea, tăierea ta împrejur ajunge netăiere împrejur.

Legea cum o pazesti prin taiertea carni sau a inimi? Asa si aicia Legea o are fiecare dreptul so inplinieasca si aia o inplinesti prin taierea a inimi si nu a carni legea este duhovniceasca si in lege ai dreptarul cunostintei si adevarului.

Cel ce vă dă Duhul și face minuni printre voi le face oare prin faptele Legii sau prin auzirea credinței?

Așa că cei ce se bizuie pe credință sunt binecuvântați împreună cu Avraam cel credincios.
Căci toți cei ce se bizuie pe faptele Legii sunt sub blestem; pentru că este scris: Blestemat este oricine nu stăruie în toate lucrurile scrise în cartea Legii, ca să le facă.
Și că nimeni nu este socotit neprihănit înaintea lui Dumnezeu, prin Lege, este învederat, căci ,cel neprihănit prin credință va trăi.
Însă Legea nu se întemeiază pe credință; ci ea zice: Cine va face aceste lucruri va trăi prin ele.

Fraților, (vorbesc în felul oamenilor) un testament, chiar al unui om, odată întărit, totuși nimeni nu-l desființează, nici nu-i mai adaugă ceva.
Acum, făgăduințele au fost făcute rlui Avraam și seminței lui.r1; Nu zice: rși semințelorr1; (ca și cum ar fi vorba de mai multe), ci ca și cum ar fi vorba numai de una: rși seminței taler1;, adică Hristos.
Iată ce vreau să zic: un testament pe care l-a întărit Dumnezeu mai înainte, nu poate fi desființat, așa ca făgăduința să fie nimicită de Legea venită după patru sute treizeci de ani.
Căci, dacă moștenirea ar veni din Lege, nu mai vine din făgăduință; și Dumnezeu printr-o făgăduință a dat-o lui Avraam.
alin
5628. Postat la 12/12/2010 16:22 - 5256z7h29m
Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor, pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul.

Dani tu crezi ca doar astea sunt duhuri inselatoare? Pavel a enumerat oar cateva, si toate celelalte care se contrazic cu scriptura intra aici in categoria aceasta!

Pavel il invata pe TIT ca sa tina cuvantul curat, care este potrivit cu invatatura SANATOASA, caci si in timpul acela existau oameni care se tineau de flecari , dinastea de basme evreiesti,si care se intorceau de la adevar, exact ca astazi, prin bisericile noastre! Introduc basmele evreiesti si mesianice in bisericile noastre!

9. să se țină de Cuvântul adevărat, care este potrivit cu învățătura, pentru ca să fie în stare să sfătuiască în învățătura sănătoasă, și să înfrunte pe potrivnici.
10. În adevăr, mai ales printre cei tăiați împrejur, sunt mulți nesupuși, flecari și amăgitori,
11. cărora trebuie să li se astupe gura.
14. și să nu se țină de basme evreiești, și de porunci date de oameni, care se întorc de la adevăr.

Fratele meu il gasim pe Pavel facand el insusi circumcizie la Timotei care tatal sau era grec nu era iudeu.Fapte 16
Explica-mi te rog ce face Pavel aici , daca tu consideri acestea erezii?

Dar chiar asa de greu este sa intelegi versetele astea? Acolo spune clar caci din pricina Iudeilor care erau akolo..Dar de ce? Pavel nu predica evanghelia doar la neamuri, el intra si in sinagogile evreilor, si normal, daca mergea Timotei sa le predice evanghelia credeti ca l-ar fi ascultat? Nicidecum, la cat de incapatanati se credeau evrei, credeau ca doar ei sunt mantuiti, doar cei care erau taiati imprejur. Din pricina asta l-a taiat pe timotei,( ca sa nu aiba ei motiv sa spuna: Cum vine uul netaiat imprejur sa ne predice noua?) nu pentru ca era un principiu, Acest lucru sa terminat la CRUCE. Sper ca ai inteles!

Farisei care crezusera si sau convertit,cand sa facut adunare biserici in ierusalim, sau ridicat si au zis ca si neamurile trebuie sa fie taiate imprejur, de acea Petru le spune caci nu are rost sa puna un jug pe capul fratilor(neamurilor), pentru ca nu foloseste la NIMIK.

Sau tu crezi ca pazea toata Legea in afara de circumcizie?
Textul spune clar , alb pe negru, ca nu este adevarat ca Pavel ar fi invatat ca ei sa nu-si mai taie copii imprejur.

Ce vorbesti frate? Unde e alb pe negru? Zici ca Pavel nu invata pe neamuri sa nu se taie imprejur? Ia citeste versetele astea si te convinge:

Daca cineva a fost chemat pe cand era taiat imprejur, sa ramana taiat imprejur. Daca cineva a fost chemat pe cand era netaiat imprejurSA NU se taie imprejur. (1Cor.7:18)

Aici ce ii invata Pavel? Sa se taie sau sa nu se taie?

.Caci, IN Isus Hristos, nici taierea imprejur, nici netaierea imprejur N-AU VREUN PRET , ci credinta care lucreaza prin dragoste. (Gal.5:6)

DAr aici? Are vreun folos taierea imprejur? Niciunul

. Dar ei au auzit despre tine că înveți pe toți Iudeii, care trăiesc printre Neamuri, să se lepede de Moise, că le zici să nu-și taie copiii împrejur.....
Și astfel vor cunoaște toți că nu este nimic adevărat din cele ce au auzit despre tine, ci că și tu umbli întocmai după rânduială, și păzești Legea
.

Nici asta nul intelegi? Ce lucruri sau auzit despre Pavel? Ca invata pe toti iudei sa nu-si taie imprejur copii, si mai in jos spune ca e o minciuna. E adevarat,Pavel pe iudei niciodata nu ia invatat sa nusi taie copii, pt ca ori si cat lear spune nu lar fi inteles( si nu lar fi ascultat), caci ei aveau ochii pironiti in lege, El ia lasat sa se taie in continuare caci doar el a spus ca nici taiarea iprejur nici netaierea nu inseamna nimik, El nu spunea Iudeiilor care erau printre neamuri sa nu se taie, el spunea Neamurilor, ca nu are rost sa se taie, ca nu ajuta la nimik.

Spune-mi te rog unde este erezia de care ma invinui?

Unde e? Faci acelasi lucru cum incercau sa fac uni farisei in timpul acela, puneau jug pe capul neamurilor, si nici macar ei nuputeau sal duca.

Dani daca tu crezi ca ai nevoie de taierea imprejur, atunci tineao pentru tine.
Pavel niciodata u se contrazice in biblie, dar noi luam unele verete si le intelegm gresit.

Nuna bine!
ioan olah
5630. Postat la 12/12/2010 16:29 - 5256z7h22m
paçe fratilor !stiu ça multi sintem simpatizanti ai israelului si ne doare ça nu lau primit pe isus, çum nu au primit pe multi proroçi çare dumnezeu le trimitea, sa le desçhida oçhii la baalii çare se inçhinau, sint multe luçruri çare din simpatie pentru ei le çopiem, unele fiind stabilite de oameni de rind ,altele stind ça odata çu isus si au sçhimbat modalitatea de a fii respeçtate, intrebarea mea este atunçi de çe a mai murit isus pentru noi, azi maine din simpatie pentru faptele firii ale israelului o sa ajungem sa pretuim mai mult traditiile lor deçit sa implinim porunçile, am vazut pe multe postari pe youtube ça mai nou fratii propovaduiesç u un çearçeaf pe ei astea de unde le luati ,azi maine o sa ne spuneti a trebuie sa purtam pe çap açelas luçru pe çare al poarta ei,poate in loç de implinirea porunçilor o sa spuneti sa aduçem jertfe de animale,poate din simpatie o sa reinfiintam preotia,poate o sa ne spunem ça ar fii bine sa partçipam si la razboaiele lor----atunçi de çe a mai murit isus ? pe çine urmam ? stim foarte bine desi sint çopii a lui dumnezeu si se dadeau la alte traditii si altii dumnezei erau pedepsiti,asta nu inseamna ça daça le simpatizam sintem obligati sa preluam totul de la ei .
avodah
5687. Postat la 13/12/2010 00:23 - 5255z23h28m
Frate Alin te-am rugat :
Te rog sa iei fiecare verset ce le-am explicat in postarea anterioara, si sa imi spui ce anume am gresit, ca sa ma corectez.

Adica vroiam sa-mi spui unde am gresit in explicatiile mele, si nu am vrut sa-mi repeti cea ce Pedro deja o scris.
Ai scris ca erezia mea consta in :
Unde e? Faci acelasi lucru cum incercau sa fac uni farisei in timpul acela, puneau jug pe capul neamurilor, si nici macar ei nuputeau sal duca.

Te rog arata-mi unde am pus eu jugul acesta.
Din contra iti reamintesc ce am scris mai sus despre circumcizie:
Nu foloseste absolut la nimic, daca nu il primesc pe Yahshua , care aduce adevarata taiere imprejur , cea in inima.
Insa noi discutam de persoane care deja l-au acceptat pe Yahshua ca salvatorul lor personal.
Este foarte adevarat ca El ne accepta in starea in care l-am cunoscut, si nu ne impune , ci doreste ca sa vada o transformare in noi, care ea insusi duce la dorinta de a pazi legile si poruncile Sale.
Aceasta asi dori ca toti frati sa inteleaga, pe cei ce au ajuns sa faca si circumcizia, ca aceasta dorinta pleaca din fundul inimii, si nu cautam o justificare prin acest act, ci insusi iubirea fata de Mesia a nascut aceasta dorinta de a pasi si peste acest prag.
Si este foarte important pentru cei ce au ajuns sa faca circumcizia , sa nu se regaseasca in papucii fariseilor, care pretindeau neamurilor ca inainte de toate , ei trebuie sa se circumcida, sa pazeasca toata Tora.Trebuie sa-i acceptam asa cum sunt, si duhul sfant ii va mana in aceasta transformare , care ii va impinge in a considera pazirea tuturor poruncilor, asa cum a facut cu fiecare din noi, daca ne uitam in insusi viata noastra
.
Am subliniat exact opusul la ce tu ma invinui.
Frate Alin te rog din toata inima , sa fi mai atent in vorbire.
Si eu ca si tine , ma lupt sa fiu pe placul Sau, in felul cum eu inteleg ca este Voia Sa.
Fiecare din noi intelegem unele diferit, dupa cum vezi in legatura cu spalarea, cum si cand sa se faca, in legatura cu Pastile , cu cina , etc, iar inca una la acestea este circumcizia.
Daca incepem si lovim unul in altul cu invinuiri de genul ca cutare sau cutare aduce erezii, in biserica, sau cei care i-au cina odata pe an sunt mai slabi ca ceilalti, sau ca biserica le va falimenta , si chestii de genul acesta, acestea nu cladesc ci jignescsi darama relatiile dintre noi. Trebuie sa intelegi ca nu toata lumea gandeste ca tine sau ca Pedro.Poate voi aveti lumina mai multa , dar trebuie sa ne ingaduiti si pe noi ,si sa ne astepatati poate sa ajungem si noi , unde voi sunteti , si sa nu ne invinuiti ca aducem invataturi dracesti.
Circumcizia este un legamant intre om si Elohim.Nu este o invatatura draceasca.Ca mai trebuie sau nu , putem dezbate, dar in momentul cand ma invinuiesti ca vorbesc lucruri dracesti, cum crezi ca ma faci sa ma simt eu fratiorul tau?
Hai sa dam dovada de maturitate si iubire frateasca si sa intelegem ca fiecare cautam Sa-l slujim cum intelegem mai bine, dar asta nu ne face dusmani, sau de-ai deavolului.

geana
5696. Postat la 13/12/2010 09:17 - 5255z14h34m
fratilor toate lucrurile ce se facea in sau la Templu se facea dupa niste legi intreb Taiere Inprejur avea Legea Ei si daca avea eu stiu ca nici Evreul Evreu nu o poate aduce la indeplinire finca ia se facea la Templu cu Preot si ceremonie dar finca acum nu mai au preot o fac Doctori prin spitale,nu stiu in Israel daca doctori mai fac macar ceremonia finca ei nu sunt preoti,dar in tarile tuturor nemuti fac taierea chiar doctori pagini sau necurati,intreb o fac dupa Lege,dupa Credinta.Eu nu cred nici una nici alta,fina credinta trebue sa lucreze mina in mina cu Legea

Shalom Tuturor celor care tin ADEVARUL curat
avodah
5778. Postat la 15/12/2010 20:49 - 5253z3h2m
Frate Geana iti respect opinia, isa eu inteleg ca circumcizia nu era necesar a se face doar la Templu sau sa fie facuta doar de preoti, cu anumite ceremonii , etc.
Spre exemplu unele triburi erau la o departare mai mare de 8 zile fata de Templu, cea ce ar insemna ca nu puteau ajunge in timp la Templu ,sa poata efectua circumcizia a 8-a zi.
In Lev 12 aminteste femeii , ca nu se va putea apropia de Templu , decat dupa zilele destinate necratirii ei dupa nastere, dar nu spune ca trebuie sa aduca copilul la templu, ci spune ca odata terminata acea perioada , ea va trebuii sa vina la Templu pentru a aduce o jerfa pentru curatire.
Acelasi lucru se poate vedea in Luca 2 :21
21. Când a venit ziua a opta, în care trebuia tăiat împrejur pruncul, I-au pus numele YAHSHUA , nume, care fusese spus de înger înainte ca să fi fost El zămislit în pântece.
22. Și, când s-au împlinit zilele pentru curățirea lor, după Legea lui Moise, Iosif și Maria au adus Pruncul la Ierusalim, ca să-L înfățișeze înaintea Domnului, -
23. după cum este scris în Legea Domnului: "Orice întâi născut de partea bărbătească va fi închinat Domnului",
24. și ca să aducă jertfă: o pereche de turturele sau doi pui de porumbei, după cum este poruncit în Legea Domnului.

L-au adus la Templu , dupa zilele necuratiri.
Pe urma , cand Tatal a dat aceasta porunca a circumciziei, nu a cerut anumite ceremonii, sau jerfe, ci a spus lui Avram:
Gen17
9. Elohim a zis lui Avraam: "Să păzești legământul Meu, tu și sămânța ta după tine, din neam în neam.
10. Acesta este legământul Meu pe care să-l păziți între Mine și voi, și sămânța ta după tine: tot ce este de parte bărbătească între voi să fie tăiat împrejur.
11. Să vă tăiați împrejur în carnea prepuțului vostru: și acesta să fie semnul legământului dintre Mine și voi.
12. La vârsta de opt zile, orice copil de parte bărbătească dintre voi să fie tăiat împrejur, neam după neam: fie că este rob născut în casă, fie că este cumpărat cu bani de la vreun străin, care nu face parte din neamul tău.
13. Va trebui tăiat împrejur atât robul născut în casă cât și cel cumpărat cu bani; și astfel legământul Meu să fie întărit în carnea voastră ca un legământ veșnic.
14. Un copil de parte bărbătească netăiat împrejur în carnea prepuțului lui, să fie nimicit din mijlocul neamului său: a călcat legământul Meu."

Evreii in ziua de azi continua sa faca ce Avraam si-a facut lui si celor din casa lui, si ei nu considera ca acest act trebuia facut la Templu.
Ca o fac rabinii, sau doctorii ,mie mi se pare fara importanta, ce este important sa nu se desfinteze o porunca prin datini mostenite.
Oricum in ziua de azi ,stiinta a ajuns sa recomande circumcizia , si a ajuns sa inteleaga de ce a 8-a zi.
In the United States of America today, approximately 65% of newborn males are circumcised, and approximately 77% of the male population overall have been circumcised

In America aprox. 65% a noilor nascuti de parte barbateasca in ziua de azi devin circumcisi, fie ei evrei sau nu, , si aproximativ 77% din populatia intregii Americi la ora actuala sunt circumcisi.
Puteti verifica linkul de mai jos pentru statisti.
http://www.circs.org/reviews/rates/usa.html
Daca verificatii statisticile , o sa observati ca prin anii 1930 cei circumcisi reprezentau doar 30 %.

De ce astazi numarul celor circumcisi a ajuns la 77%?
Pentru ca doctori au ajuns sa pronunte" bun" cea ce YHVH le-a oferit copiilor lui Israel de peste 4000 de ani, si doctorii au ajuns sa recomande fiecarui nou nascut baiat in ziua de azi ce se naste in America.
Stiinta ajunge sa dovedeasca ca cea ce a cerut Elohim de la oameni, este de fapt asa cum oamenii ar trebuii sa si traiasca, pentru o mai buna convietuire.

De ce a 8-a zi?
http://www.apologeticspress.org/articles/2204

Stiinta a ajus sa descopere ca a 8-a zi din viata unui om pe pamant este ziua cu nivelul cel mai ridicat din viata unui om pe pamant a vitaminei K, care face ca ficatul sa produca prothrombin elementul care controleaza hemoragia.
Cu cat mai mult prothrombin ai in corp cu atat stoparea sangelui se produce mai repede.
In viata unui om ziua 8-a este ziua cu cel mai inalt nivel de prothrombin ce un om il va avea vreodata pe cai naturale, in viata lui. smiley
Imi vine sa rad ,cat de ascunse sunt caile Lui !!!
Bineinteles in ziua de azi , doctorii dispun de aceste elemente necesare coagulari rapide a sangelui, dar pentru acele vremi, daca tot trebuia sa faci o taiere in carne unui om , ziua 8-a a vietii lui era cea mai buna zi pentru a face aceasta. smiley Uimitor nu?

Lucia
5781. Postat la 15/12/2010 22:16 - 5253z1h34m
Chiar,UIMITOR ,ce-i si cu stiinta asta....si mie imi vine sa rad...dar sa revenim la Cuvantul lui Dumnezeu.La Galateni,cap.2.scrie destul de clar ca nu mai trebuie aceasta taiere.Si la Consiliul de la Ierusalim,hotararea unanima si intarita de Duhul Sfant a fost sa nu se mai taie imprejur.apoi spune,dar Schilozesca-se cei ce va tulbura.Ramane o singura intrebare,fratii mei.Daca trebuia mai departe sa se practice acest lucru,nu cred ca Dumnezeu ar fi ingaduit sa spuna chiar si pentru un timp ca nu mai trebuie acest lucru.El nu-si I-a vorba inapoi,Priviti tot Cuvantul,ce a anulat este anulat,ce a ramas in vigoare ramane vesnic.A fost o hotarare la mijloc,nu? UN CONSILIU,CE PUTERE DE CONVINGERE mai putea avea cei care credeau in taiere?Avram i-a fost socotita taierea inainte de a face acest lucru,pentru ca avea in vedere zilele de acum ,el este tatal si a evreilor si a neamurilor,puteti face acest lucru,nu este usor,dar lasati pe fiecare sa se convinga,sa creada,nu se impune.Daca vreti si CEREMONIE si PREOTI,fratilor,unde se merge,pe ce strada?

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
avodah
5784. Postat la 15/12/2010 23:06 - 5253z0h44m
Se pare ca trebuie sa repostez aceste randuri fiecarui membru :
Si este foarte important pentru cei ce au ajuns sa faca circumcizia , sa nu se regaseasca in papucii fariseilor, care pretindeau neamurilor ca inainte de toate , ei trebuie sa se circumcida, sa pazeasca toata Tora.Trebuie sa-i acceptam asa cum sunt, si duhul sfant ii va mana in aceasta transformare , care ii va impinge in a considera pazirea tuturor poruncilor, asa cum a facut cu fiecare din noi, daca ne uitam in insusi viata noastra

Sora Lucia eu am incercat sa fiu destul de clar , ca acest act nu se impune, ci trebuie lasat sa vina din inima.
Pe urma am explicat diferitele pasaje ce privesc circumcizia, ca acestea pot fi inteles si dintr-o alta perspectiva, din aceiasi perspectiva din care dmv. intelegeti ca Pavel nu desfiinteaza Shabatul cand spune ca toate zilele sunt la fel , etc...
Am redat textul unde Pavel dovedeste ca el insusi pazeste toata legea , si cum ca nu este adevarat cele auzite despre el, ci de fapt a fost neinteles, cum astazi este neinteles de catre majoritatea fratilor crestini, cu privire la alte aspecte din Lege.
Ati scris:
Daca trebuia mai departe sa se practice acest lucru,nu cred ca Dumnezeu ar fi ingaduit sa spuna chiar si pentru un timp ca nu mai trebuie acest lucru.El nu-si I-a vorba inapoi,Priviti tot Cuvantul,ce a anulat este anulat,ce a ramas in vigoare ramane vesnic.A fost o hotarare la mijloc,nu? UN CONSILIU

Sora Lucia asi dori sa-mi raspundeti sincer , daca la fel ganditi cand e vorba de celelate aspecte discutate la acel CONSILIU.
Si anume la acel consiliu s-a hotarat ca pentru cei dintre neamuri , care s-au intors sa nu li se puna alte greutati , in afara celor 4 cerinte.

Pe cand eu inteleg ca aceste 4 sunt un inceput de drum , iar vs 21 spune ca il au pe Moise , ce este citit in toate zilele de Shabat, ca rezultat Duhul Sfant ce acum se afla in ei , ii va lumina in legatura cu restul instructiunilor (torei) pe parcurs.
Este adevarat ,nmeamurilor nu trebuie sa li se ceara sa se taie imprejur, ci trebuie lasati sa vina la Hristos,asa cum sunt iar oadata ce l-au acceptat, vor primii Duhul Sfant care ii va lumina in tot adevarul:Shabatul, sarbatorile , ...etc

Lucia
5797. Postat la 16/12/2010 16:04 - 5252z7h47m
Eu m-am referit la toate postarile,in ansamblu.Si cei ce au taierea si cei fara taiere,sunt fratii nostrii,daca in America este facuta doar pentru igiena si alti o cred ca fara de ea nu se poate ajunge in cer,fiecare sa fie deplin incredintat,dar lucrul acesta nu ne aduce nimic mai mult ,daca nu avem dragoste.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
fullban10
11528. Postat la 29/05/2011 07:30 - 5088z17h21m
Și ca să schimb cursul comentariilor , întorcându-ne la Legea lui Dumnezeu în plinătatea ei, să citim la ce concluzie a ajuns Pavel , și descoperirea pe care i-a dat-o Duhul.
Și,................................. dacă vă interesează, cum a priceput-o cea care râvnește la cununa împărătescă. Împărăția cerurilor se ia cu năvală, nu vor fi primiți cei care stau și nu fac nimic.

Filipeni cap. 3, începând de la versetul 7 până la versetul 21, ne spune că socotește ca o pierdere, ca un gunoi, râvna lui de-a fi neprihănit. Toată zbaterea aceasta de-a face, de-a respecta, de-a fi cel mai cel din din poporul lui, truda aceasta de-a fi la punct și virgulă în ceeace cere Legea, l-au secătuit de puteri și l-au dus departe de ceea ce cere Dumnezeu: CREDINȚĂ.
Singura râvna, luptă, strădanie, trebuie să fie pentru: "să-L cunosc pe El și puterea învierii Lui și părtășia suferințelor Lui, și să mă fac asemenea cu moartea Lui; ca să ajung cu orice chip, dacă voi putea, la învierea din morți.( v.10,11). "
Vedeți! Oamenii și-au făcut din dorința de-a intra în Împărăția lui Dumnezeu, un câmp de luptă: retragerea în peșteri, celibatul, retragerea în mănăstiri, postul, vegetarianismul, yoga, transcedentalul, îmbrăcămintea, înfățișarea, adunarea în spirale tip Bivolaru, și poate adăuga fiecare ce metodă folosește ca să " ajungă cu orice chip" și apoi să constate că la citirea catalogului nu se află printre cei aleși.
"Nu că am și căștigat premiul, sau că am ajuns desăvârșit; dar alerg înainte, căutând să-L apuc, întru-cât și eu am fost apucat de Hristos Isus( v.12)"
"Gândul acesta să ne însuflețească pe toți."
EL și doar " EL, va schimba trupul stării noastre smerite, și-l va face asemenea trupului slavei Sale, prin lucrarea puterii pe care o are de a-Și supune toate lucrurile. (v.21)"
Am înțeles că : CU ORICE CHIP nu înseamnă, chiar, cu orice chip. Mai lipsește ceva: lucrurile care sunt căștig să le socotesc gunoi.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Pagina 3 din 5 < 1 2 3 4 5 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164884 vizite unice Powered by PHP-Fusion