Legea ne invata sa nu cadem in groapa pacatului ; Evanghelia ne scoate din aceasta groapa .
Legea ne invata cum sa traim dupa ce am fost salvati din pacat; Evanghelia ne da putere sa traim ca niste oameni salvati.
Legea este oglinda care ne arata cat de murdari suntem; Evanghelia este sapunul care ne spala ca sa fim curati.
Legea este harta care ne invata sa nu ne ratacim; Evanghelia e salvatorul care ne ia pe umeri si ne duce la adapostul mantuirii.
Pentru un om mantuit, ascultatrea de Lege este raspunsul sau plin de recunostinta fata mantuirea realizata de Dumnezeu prin Evanghelie.
Legea si Evanghelia sunt, de fapt, cele doua fete ale aceleiasi monede. Ele sunt exprimari ale caracterului aceluiasi Dumnezeu. Ele au acelasi Izvor si, in final, Legea si Evanghelia isi dau mana intr-un efort comun pentru mantuirea ta si a mea. Legea nu poate mantui fara Evanghelie, nici Evanghelia fara Lege. Sinaiul si Golgota sunt cei doi stalpi pe care Dumnezeu a asezat intregul edificiu al mantuirii noastre.
Sa lasam Legea si Evanghelia in locul pe care l-a hotarat Autorul lor si sa ne bucuram de mantuirea care este gata sa se arate !
Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
valentina a scris:
Și ca să schimb cursul comentariilor , întorcându-ne la Legea lui Dumnezeu în plinătatea ei, să-l ascultăm pe Pavel , și descoperirea pe care i-a dat-o Duhul, și cum a priceput-o cea care râvnește la cununa împărătescă.
Filipeni cap. 3, începând de la versetul 7 până la versetul 21, ne spune că socotește ca o pierdere, ca un gunoi, râvna lui de-a fi neprihănit. Toată zbaterea aceasta de-a face, de-a respecta, de-a fi cel mai cel din din poporul lui, truda aceasta de-a fi la punct și virgulă în ceeace cere Legea, l-au secătuit de puteri și l-au dus departe de ceea ce cere Dumnezeu: CREDINȚĂ.
Singura râvna, luptă, strădanie, trebuie să fie pentru: să-L cunosc pe El și puterea învierii Lui și părtășia suferințelor Lui, și să mă fac asemenea cu moartea Lui; ca să ajung cu orice chip, dacă voi putea, la învierea din morți.( v.10,11).
Vedeți! Oamenii și-au făcut din dorința de-a intra în Împărăția lui Dumnezeu, un câmp de luptă: retragerea în peșteri, celibatul, retragerea în mănăstiri, postul, vegetarianismul, yoga, transcedentalul, îmbrăcămintea, înfățișarea, adunarea în spirale tip Bivolaru, și poate adăuga fiecare ce metodă folosește ca să " ajungă cu orice chip" și apoi să constate că la citirea catalogului nu se află printre cei aleși.
"Nu că am și căștigat premiul, sau că am ajuns desăvârșit; dar alerg înainte, căutând să-L apuc, întru-cât și eu am fost apucat de Hristos Isus( v.12)"
"Gândul acesta să ne însuflețească pe toți."
EL și doar " EL, va schimba trupul stării noastre smerite, și-l va face asemenea trupului slavei Sale, prin lucrarea puterii pe care o are de a-Și supune toate lucrurile. (v.21)"
Am înțeles că : CU ORICE CHIP nu înseamnă, chiar, cu orice chip. Mai lipsește ceva: lucrurile care sunt căștig să le socotim gunoi.
Sora Valentina nu vreau sa par ca am treaba cu dmv, insa asi dori sa inteleg cum imbinati intr-un raspuns armonios ,aceste doua mesaje ce le-ati scris in aceiasi zi ,dar care par ca se contrazic unul cu altul . Valentina a scris :
la subiectul Chat,
11500. Postat la 28/05/2011 06:02 - 12h34m
Prin aceasta se cunosc copiii lui Dumnezeu și copiii diavolului. Oricine nu trăiește în neprihănire, nu este de la Dumnezeu; nici cine nu iubește pe fratele său. 1 Ioan 3;10
Și cine stă în picioare, să ia seama să nu cadă.
isaac a scris:
Poate cineva sa-mi explice cu argumente scripturale ce inseamna:
Romani 10:4 Cãci Hristos este sfârºitul Legii, pentru ca oricine crede în El, sã poatã cãpãta neprihãnirea.?
Pacea Domnului !
Legea e oglinda care ne arata PACATUL. Legea nu mantuieste, ci Sangele sfant si scump este cel care ne curateste de orice pacat.
Pacatul = Faradelege ( fara de Lege sau fara Dumnezeu )
o paralela ( subtire, ca de obicei, dar ca sa se inteleaga ):
de ce avem Codul rutier ? de ce nu circulam dupa ureche si cum ne vine ? de ce avem stabilite niste indicatoare care sa ne avertizeze. nu detaliez.
acuma, Codul rutier iti salveaza viata ? nu, el iti arata CUM trebuie sa circuli.
Daca esti oprit de politist ca ai depasit viteza si scapi fara amenda, cand urci la volan accelerezi sau mergi sub limita de viteza ?
Dupa ce a platit Fiul lui Dumnezeu cu viata pentru tine, accelerezi, poti face ce vrei de-acum incolo, ca nu mai conteaza, sau te uiti la fiecare indicator ( porunca, lege, invatatura, oranduire - a se vedea rugaciunea lui David pentru Solomon, 1 Cronici 29:19) si traiesti in ascultare fata de Cel ce a dat pretul suprem ?
Pace sa aveti in inimi !
Deconectat
RE: Încercând să definim Legea lui Dumnezeu
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
11889. Postat la 12/06/2011 20:49 - 5074z3h50m
avodah, n-am mai avut ocazia să răspund.
Nu știu cum să mă împart, între Tora și Legile lui Dumnezeu, că în amândouă e același subiect. Dar răspund, aici, la întrebarea ta. Mă întorc la Filipeni 3 și la Pavel. Observi la ce concluzie a ajuns el?.
Și mă întrebai și pe mine de neprihănirea noastră și neprihănirea pe care o dă Dumnezeu. Citește iar și iar pe Pavel și ascultă-l unde l-a dus neprinănirea lui: tăiat împrejur, încrezător în lucrurile pămăntești ( aici eu văd ceremoniile, sărbătorile),evreu din evrei, în ce privește Legea, fariseu, în ce privește râvna, prigonitor al bisericii, cu privire la NEPRIHĂNIREA pe care o dă Legea, FĂRĂ PRIHANĂ.(3-6) . Toate acestea erau C Â Ș T I G U R I. Cum câștig este pentru o femeie să-și acopere capul, să nu poarte pantalon, să facă copiii câți vin, la ciclu menstrual să nu intre în biserică,, bărbatul să-și lase barbă, botezarea, musai, în apă curgătoare, sărbătorile și aș putea adăuga încă o sută de " neprihăniri".
De ce le-a găsit , Pavel, pe toate o pierdere, un gunoi?
La Isus Hristos în grila de examen pentru absolvire nu erau scrise aceste cerințe. Isus a cerut credință, Tatăl a cerut credință. Nu noi putem să ne dăm neprihănirea. Dumnezeu dă neprihănirea. El schimbă trupul stării noastre smerite și-l face asemenea trupului slavei Sale, prin lucrarea puterii Lui pe care o are de a-și supune toate lucrurile.
Vezi nu noi trebuie să-I demonstrăm cu faptele noastre ( pe care le consideră ca o cârpă murdară) că suntem neprihăniți.. Nu-i plac jertfele noastre. Neprihănirea noastră e credința. Singurul lucru care ne-a spus să-l facem, este:
- să ne iubim
- să facem ucenici,
- sa facem ce a făcut El când a luat cina cu ucenicii,
- să primim botezul în numele Tatălui , Fiului și Sfântului Duh, și
- să ținem porunca a 4-a. Punct.
S-au dus apostolii la cincizecime, s-au dus la sărbătoarea corturilor, au ascultat și au stat în Ierusalim și la vremea hotărâtă a coborât Duhul Sfânt în ziua proorocită în Vechiul Testament, dar nu ca această zi, sau celelalte, să devină un idol căruia să-i slujească. Atenție la porunca a 2-a.
Aceasta este cunoștința la care am ajuns, și nu-i nevoie ca toți să o accepte, sau și mai rău, să arunce cu pietre.
Iti respectam credinta, Domnul (Yehova) sa te binecuvinteze si sa te creasca la noi trepte de cunoastere.Sa nu crezi ca sti totul "si viata vesnica este aceasta:sa te cunoasca pe Tine....."....cat despre intreg planul de mantuire atat tu cat si noi mai avem de invatat.Problema este ca unii sunt constienti de asta iar altii nu.
Ceea ce scriu in randurile urmatoare nu este o aruncare cu pietre ci este doar o mica explicatie ca sa ne fie clar un aspect.
Legea lui dumnezeu nu este impartita in doua mari capitole asa cum cred unii:Legea celor zece porunci si Legea ceremoniala (acest din urma termen nici macar nu se regaseste in Biblie).
Daca ar fi asa, asa ar trebui sa fie si pazit dar zecimea, unii, o dau....dar citesc in Legea "ceremoniala"...alimentatia o tin dar citesc in Legea "eremoniala"
.Sa nu fim copii la minte.Asa cum orice stat are o Lege fundamentala, constitutia, tot asa are si imparatia lui Dumnezeu (cele 10 porunci).Numai ca in oricare stat te vei duce si mergi cu 314 km la ora cu masina, nu ai sa fi amendat conform ...Constitutiei tarii respective ci, conform Legii circulatiei.
Concluzia?Sunt mai multe categorii de legi, ca unii nu le recunosc sau nu le cunosc sau le ignora sau au impresia ca nu exista, sa nu creada ca nu vor fi amendati daca merg cu ce viteza le trece lor prin cap.
Intr-un stat sunt multe categorii de legi.Tot asa, si in Biblie sunt mai multe categorii de legi.Decalogul este format, evident, din 10 porunci, dar totalitatea poruncilor date de Dumnezeu sunt in jur de 600.Evident ca la cruce unele s-au desfiintat, altele au fost inlocuite deoarece tipul s-a intalnit cu antitipul iar, altele au trecut de cruce neschimbate.Dar sa ne iasa din cap ca doar cele 10 porunci au trecut peste cruce.Gresit!O porunca din cele 600 suna asa:"Sa nu te culci cu o vita".Daca crede cineva ca in Isus putem sa ne culcam cu o vita deoarece Legea este "ceremoniala" se inseala amarnic.O alta spune" Sa nu iei pasarea de pe cuib"...daca cineva crede ca Isus face altfel decat Tatal si ca va sparge cuibul, se inseala amarnic.
Si ca sa ne fie clar cu privire la neprihanirea prin Lege si neprhanirea prin credinta, am sa scriu urmatoarele:
In cadrul legislatiei divine exista un capitol aparte si nume, LEGEA JERTFELOR.Pentru calcarile de porunca, oamenii se uitau in lista, aducea jertfele respective, satisfaceau pretentia legii si pentru aceasta SE CONSIDERAU INDREPTATITI, NEPRIHANITI, PRIN FAPTELE LEGII.Dar ei , cei mai multi dintre ei ramaneau la fel de rai.Deci asta inseamna sa te crezi neprihanit prin faptele Legii, sa aduci jertfe.
Aceasta lege a jertefelor a fost defiintata si inlocuita cu ceea ce simboliza aceasta legislatie, si anume, cu JERTFA DOMNULUI HRISTOS, cu neprihanirea ce se capata prin credinta in aceasta jertfa suprema.
Aceasta este diferenta intre cele doua neprihaniri.
Afirmatie de meditataca crede cineva ca in legea neprihanirii prin credinta se poate culca cu o vita , poate sa faca asta, dar noi nu-i recomandam asa ceva.
Si ca sa ne fie si mai clar, sa ne uitam in cuvantul profetiei, Daniel 7 cu 25.
"se va INCUMETA sa schimbe sarbatorile si legea"
Aici este vorba despre doua categorii de Lege, legea celor 10 porunci si Legea....SARBATORILOR.Iata inca o dovada incontestabila, deavolul , prin fiara, se INCUMETA sa schimbe cele 10 porunci (anul 321 schimba ziua de odihna) iar in 325 schimba data la care trebuie praznuite sarbatorile.
Cine se incumeta sa schimbe data sarbatorilor, ba mai mult, sa le desfiinteze cu totul, nu face altceva decat sa lucreze mana in mana cu fiara.Suna dur cuvintele dar asa citim in profetie.
Domnul aiba mila de noi.
Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!!
Deconectat
12321. Postat la 29/06/2011 14:30 - 5057z10h9m
Am deschis Biblia la Daniel 7; 25................și se va încumeta să schimbe vremile și legea...............................
Deoarece mai departe scrie de - o vreme, două vremi, și o jumătate de vreme, mă găndesc că e vorba de vreme , ca timp: cum ar fi data de Paște, de rusalii cu cincizecimea.
Nu știu de ce ai scris, sărbători, că în text nu e scris.
25. Și va grăi cuvinte de defăimare împotriva Celui Preaînalt și va asupri pe sfinții Celui Preaînalt, și își va pune în gând să schimbe sărbătorile și legea, și ei vor fi dați în mâna lui o vreme și vremuri și jumătate de vreme.
Citatul este luat din Biblia ortodoxa
Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Deconectat
12344. Postat la 30/06/2011 06:04 - 5056z18h35m
OK! Am înțeles.
Mai rămâne de văzut cum e scris în alte traduceri.
În traducererea "Cornilescu II" (traducere literară nouă București 2001 - disponibilă și la secțiunea Descărcări de la adresa http://www.melhisedec.ro/downloads.php?cat_id=1), textul din din Daniel 7:25 este "Și el va rosti cuvinte împotriva Celui Preaînalt și va asupri pe sfinții locurilor preaînalte și va gândi să schimbe timpurile hotărâte și legea; și ei vor fi dați în mâna lui până la un timp și timpuri și o jumătate de timp".
Aici sărbătorile (cu datele aferente pentru sărbătorire) sunt menționate ca "timpurile hotărâte".
"Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2
Imi cer scuze, sora Valentina, pentru nespecificarea traducerii, pentru mine (noi) aceste lucruri ne sunt atat de familiare incat uitam ca altii nu stiu aceste detalii.Multumesc fratiorilor pentru completarile necesare.
In traducerea Gala Galaction apare:"Se va incumeta sa schimbe praznicele si legea"
Intr-o traducere in limba franceza apare : "Se va incumeta sa schimbe calendarul si legea"
Deci este clar ca este vorba de doua categorii de lucruri sfinte, pe de o parte Legea (cele 10 porunci) iar pe de alta parte sarbatorile.A schimba ceva din aceste doua categorii este numita incumetare, deoarece asa de sfinte sunt!
Aceasta profetie este atat de clara incat a contat in proportie de peste 70 % atunci cand mi-am reconsiderat credinta.
Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!!
Deconectat
ioan olah (detalii numai pentru membrii conectaţi)
13565. Postat la 04/09/2011 14:28 - 4990z10h11m
Harul
Tit 2:11-13
11. Caci harul lui Dumnezeu, care aduce mantuire pentru toti oamenii, a fost aratat
12. si ne invata s-o rupem cu paganatatea si cu poftele lumesti si sa traim in veacul de acum cu cumpatare, dreptate si evlavie,
13. asteptand fericita noastra nadejde si aratarea slavei marelui nostru Dumnezeu si Mantuitor Isus Hristos.
Iuda.1:4
Caci s-au strecurat printre voi unii oameni, scrisi demult pentru osanda aceasta, oameni neevlaviosi, care schimba in desfranare harul Dumnezeului nostru si tagaduiesc pe singurul nostru Stapan si Domn, Isus Hristos.
Tit 1:15,16
15. Totul este curat pentru cei curati; dar pentru cei necurati si necredinciosi, nimic nu este curat: pana si mintea si cugetul le sunt spurcate.
16. Ei se lauda ca cunosc pe Dumnezeu, dar cu faptele Il tagaduiesc, caci sunt o scarba: nesupusi si netrebnici pentru orice fapta buna.
Dragostea de Dumnezeu
1 Ioan 5
1. Oricine crede ca Isus este Hristosul este nascut din Dumnezeu; si oricine iubeste pe Cel ce L-a nascut iubeste si pe cel nascut din El.
2. Cunoastem ca iubim pe copiii lui Dumnezeu prin aceea ca iubim pe Dumnezeu si pazim poruncile Lui.
3. Caci dragostea de Dumnezeu sta in pazirea poruncilor Lui. Si poruncile Lui nu sunt grele;
4. pentru ca oricine este nascut din Dumnezeu biruie lumea; si ceea ce castiga biruinta asupra lumii este credinta noastra.
2Ioan.1:6
Si dragostea sta in vietuirea dupa poruncile Lui. Aceasta este porunca in care trebuie sa umblati, dupa cum ati auzit de la inceput.
1Ioan.3:22,24
Si orice vom cere vom capata de la El, fiindca pazim poruncile Lui si facem ce este placut inaintea Lui.
Cine pazeste poruncile Lui ramane in El, si El in el. Si cunoastem ca El ramane in noi prin Duhul pe care ni L-a dat.
Romani 2:12,13
12. Toti cei ce au pacatuit fara Lege vor pieri fara Lege; si toti cei ce au pacatuit avand Lege vor fi judecati dupa Lege.
13. Pentru ca nu cei ce aud Legea sunt neprihaniti inaintea lui Dumnezeu, ci cei ce implinesc Legea aceasta vor fi socotiti neprihaniti.
Apoc.14:12
Si balaurul, maniat pe femeie, s-a dus sa faca razboi cu ramasita semintei ei, care pazesc poruncile lui Dumnezeu si tin marturia lui Isus Hristos.
Apoc.14:12
Aici este rabdarea sfintilor, care pazesc poruncile lui Dumnezeu si credinta lui Isus."
De aceea poporul Meu va cunoaște Numele Meu; de aceea va ști in ziua aceea că Eu vorbesc și zic: "Iată-Mă!" (Isa.52:6)
Pentru inceput Beyond ,daca doresti sa ne spui si noua cu scriptura ce este pacatul , ca sa stim sa ne ferim de el , si ca sa fim pe aceiasi pagina , ca altfel pentru tine un anumit lucru poate sa nu fie considerat pacat , iar pentru mine l-asi considera ca pacat. Suntem cu totii de acord ca nu putem continua a pacatuii mereu pentru a se inmultii harul
Nu am fost eliberati pentru a avea libertatea de a pacatuii fara consecinte.
Deci sa definitizam pacatul , in acordanta cu scriptura.
BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39
Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
Deconectat
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
14522. Postat la 03/10/2011 20:49 - 4961z3h50m
Pace.
Dacă sunteți îngăduitori cu moșu, atunci moșu încearcă după mintea lui să definească Legea Lui Dumnezeu.
Cel mai periculos tecxt din Bibie, care atunci când eu desființam și călcam în numele Domnului Isus Legea și Poruncile Domnului, textul acesta mă îngrozea:
Romani 2: 11. Căci înaintea lui Dumnezeu nu se are în vedere fața omului.
12. Toți cei ce au păcătuit fără lege, vor pieri fără lege; și toți cei ce au păcătuit având lege, vor fi judecați după lege.
Normal om fără păcat nu există, de aici eu înțeleg că dacă eu păcătuiesc fără să țin cont de Lege, sentința este "pierit" Harul nu mă poate ajuta cu nimic.
vizitator1 a scris: Multe controverse a creat expresia : " Sub Lege , sau sub Har " .
Acuma iată definiția Legii:
Matei 7: 21. 21. Nu orișicine-Mi zice: "Doamne, Doamne!" va intra în Împărăția cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu care este în ceruri.
Așa că eu dacă fac voia Tatălui care este în ceruri, nu mai am nevoe de Lege.
Da da, dar cum pot să aflu eu care este Voia Lui Dumnezeu? Dar să fiu sigur că nu mă înșel.
Până la urmă am găsit un mijloc sigur ca să știu care este voia Lui Dumnezeu și iată cum găsim sigur:
Romani 2: 18. care cunoști voia Lui, care știi să faci deosebire între lucruri, pentru că ești învățat de Lege;
DEFINIȚIA LEGII LUI DUMNEZEU, este VOIA LUI DUMNEZEU.
Așa înțeleg eu și multă Pace.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Deconectat
14878. Postat la 05/11/2011 18:33 - 4928z5h6m
Legea lui Dumnezeu derivă din natura și frumusețea caracterului și a codului moral desăvârșit al lui Dumnezeu. Este universală, transcendentă și inspirată pentru a ne îndemna să trăim deplin și complet la umbra harului Său.
M-ram uitat peste postarile de mai sus si m-am intrebat daca se poate trai fara a respecta anumite reguli si legi ale statului pre exemplu.
Tot ce exista in lume, pe pamint in natura, in univers toate au defapt legi si rinduieli de care depinde viata. Viata in sine are legge.
As vrea putin pentru cei care conduc masina de ce nu am in cerca sa conducem le partea stinga sau sa nu ne oprim la culoarea rosie al semaforului oare ce sar intimpla? Viata ar fi in pericol. Tot asa Dumnezeu pentru om a lasat niste legi si rinduieli ca sai asigure vista.
Deconectat
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
21096. Postat la 31/12/2012 09:10 - 4506z14h29m
Mai întâi a-și îndrăzni să minimalizez Legea, pentru ca să pot face o comparație cât mai aproape de original.
Deci fără Lege:
- O casă fără temelie.
- Un avion fără flaps uri.
- O bicicletă fără ghidon.
- O mașină fără volan.
- Un vapor fără cârmă.
- O trăsură cu cai fără frâie.
- Un doctor fără nici o școală.
- Și un om fără minte și fără vedere (or.
Tot ce am arătat aici, înseamnă catastrofă, chiar dacă pentru unii ce lipsește este aproape nimic, adică: o temelie, un flaps, un ghidon, un volan, o cârmă, o sfoară care se leagă la cai, o diplomă care de fapt este o hârtie, la ultimul, nu vreau să comentez.
Acum să definim împreună, valoarea Legii Lui YHWH - Dumnezeu, când în tot ce am așezat mai sus va fi respectată Legea pentru fiecare în parte, cred că s-ar potrivi foarte bine, acest verset:
Dumnezeu S-a uitat la tot ce făcuse; și iată că erau foarte bune. Exod 1: 31.
Dar pentru ca YHWH - Dumnezeu, să zică așa, va trebui să respectăm numai de cât versiunea asta:
Apocalipsa 2:18, Îngerului Bisericii din Tiatira, scrie-i: "Iată ce zice Fiul lui Dumnezeu, care are ochii ca para focului, și ale cărui picioare sunt ca arama aprinsă:
Apocalipsa 3:18. te sfătuiesc să cumperi de la Mine aur curățit prin foc, ca să te îmbogățești; și haine albe, ca să te îmbraci cu ele, și să nu ți se vadă rușinea goliciunii tale; și doctorie pentru ochi, ca să-ți ungi ochii, și să vezi.
Mai precis, definitivarea Legii, este pur și simplu, un ochi bun, sănătos Duhovnicește, care să vadă bine că; mântuirea are o Lege, fără de care totul va fi un haos!!!
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Am cautat, si inca caut ce cuprinde Legea, pentru a putea compara cu Cuvantul. De exemplu o Lege cuprinde mai multe Legi, sau mai multe decrete, poruncile din care parte din Lege fac parte, ele sunt asa zisele articole?
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
Bibliile varianta masoretică, traducere Dumitru Cornilescu (BVC), arată:
Daniel 7.25:
El (papa) va rosti vorbe de hulă împotriva Celui Prea Înalt, va asupri pe sfinții Celui Prea Înalt, și se va încumeta să schimbe (1) vremile și legea; și sfinții vor fi dați în mâinile lui timp de (2) o vreme, două vremi și o jumătate de vreme''
Genesa 1.14 : Dumnezeu a zis: ,,Să fie niște luminători în întinderea cerului, ca să despartă ziua de noapte; ei să fie semne care să arate (1) vremile, zilele și anii; ca și
Galateni 4.10,11: ,,Voi păziți zile, luni, (1) vremi și ani. Mă tem să nu mă fi ostenit degeaba pentru voi''; cuvântul ,,vreme, vremi'' nu corespunde Adevărului.
(1) exprimă un termen, ,,vremea sărbătorilor'' - din ebraică ,,moed''; (2) exprimă o perioadă (cei trei ani si jumătate din Daniel 9.27 sau cele trei zile și jumătate din Apocalipsa 11.11).
Bibliile ediție GBV Germany, aceeași variantă (BVC), arată:
Daniel 7.25: ,,El va rosti cuvinte împotriva Celui Prea Înalt, va nimici pe sfinții Celui Prea Înalt și se va gândi să schimbe timpurile și legea'';
Genesa 1.14: Dumnezeu a zis:
,,Să fie niște luminători în întinderea cerului, ca să despartă ziua de noapte ; ei să fie niște semne care să arate anotimpurile, zilele și anii'';
Galateni 4.10:,, Voi țineți zile, luni, timpuri, și ani''
Bibliile varianta septuaginta-sinodală a Bisericii ortodoxe române (BOR) , arată:
Adevăr: Daniel 7.25:
,,Și (???) va grăi cuvinte de defăimare împotriva Celui Preaînalt și va asupri pe sfinții Celui Preaînalt, și își va pune în gând să schimbe sărbătorile'';
Minciună: Facerea 1.14:,,
Să fie luminători pe tăria cerului, ca să lumineze pe pământ, să despartă ziua de noapte și să fie semne ca să deosebească anotimpurile, zilele și anii'';
Galateni 4.10:,,Țineți zile și luni și timpuri (minciună) și ani?
Idolatrie: Iezechiel 9.4: ,,
Treci prin mijlocul cetății, prin Ierusalim, și însemnează cu semnul crucii (litera ,,tau'' care în alfabetul vechi grec avea forma unei cruci) pe frunte, pe oamenii care gem și care plâng din cauza multor ticăloșii care se săvârșesc în mijlocul lui''.
1. Mântuitorul s-a născut evreu (Ioan 4.22), și nu are nici o legătură cu crucea idolatră greacă;
2. Ezechiel, este profet, al poporului Israel - limba ebraică nu are nici semnul aritmetic,,+''
Adevărul este dat în varianta BOR: SIRAH 43.7-9:
,,Și Luna, totdeauna exactă, însemnează lunile și împarte timpul. Din lună este semnul sărbătorii, lumină care scade până la sfârșit. Lunile anului sunt după mersul ei, minunate schimbări face crescând.''
Bibliile ungurești editate sub influența catolică, prezintă corect:
Genesa 1.14: Dumnezeu a zis:
,,Să fie niște luminători pe întinderea cerului, care să despartă ziua de noapte; ei să fie niște semne care să arate sărbătorile, zilele și anii''
Pentateuh - Tora - ebraică:
În Cartea întâi a lui Moșe: Bereșit 1.14 sau Facerea (Genesa 1.14):
,,Și a zis YHVH;''să fie niște luminători din întinderea cerului, care să deosebească între zi și noapte, și să fie ca semne; și pentru a arăta moadim - sărbătorile, și pentru a arăta zilele și anii.''
Clar, simplu și frumos! Concluzia: Adevărul Sfânt este profanat de ,,om'' învățătorii și conducătorii religioși ,,niște călăuze oarbe; și când un orb călăuzește pe un alt orb, vor cădea amândoi în groapă''.
Matei 15.14. Vedem că înșelarea este lucrarea profeților mincinoși - preoții, pastorii și predicatorii ,,bisericilor aprobate de lume'' pregătiți și plătiți de biserici: Ioan 10.11-12
,,Păstorul cel bun Își dă viața pentru oi. Dar cel plătit, care nu este păstor și ale cărui oi nu sunt ale lui, când vede lupul venind, lasă oile și fuge.''
Mica 3.5:
,,Așa vorbește Cel Prea Înalt despre prorocii care rătăcesc poporul ... care, dacă au de mușcat ceva cu dinții, vestesc pacea, iar dacă nu li se pune nimic în gură, vestesc războiul sfânt''
De ce s-au schimbat sărbătorile și Legea?
Ioan 15.5: ,,Căci, despărțiți de Mine, nu puteți face nimic.'' - Unde s-a ajuns prin idolatrie și prin schimbarea vremii de închinare?
Ca și fariseii, credincioșii de astăzi nu așează voința lor de partea Celui Veșnic; ei vor să aducă voința Sa de partea lor. Pentru că nu le convine Adevărul, ei caută și primesc o cale confuză.
Marcu 7.7,,Degeaba mă cinstesc ei, dând învățături care nu sunt decât niște porunci omenești'', Marcu 7.9 și 7.13 ,,Ați desființat frumos porunca lui YHVH, ca să țineți datina voastră'';,,Și așa ați desființat Cuvântul Mântuitorului, prin datina voastră. Și faceți multe alte lucruri de felul acesta.'' - Cum a ajuns omul să schimbe adevărul, și omenirea să accepte schimbările?
Romani 1.22: ,,S-au fălit că sunt înțelepți, și au înebunit; și au schimbat slava Creatorului nemuritor într-o icoană care se aseamănă cu omul muritor''!
Toate acestea din cartea Adevăr sau Neadevăr -carte scrisă de bătrânul Georgian Teodorescu.
Sper că este de folos si pentru invătătură.
Bun si in toate astea care este definirea ( definitia ) Legii lui Dumnezeu?
Spuneam si repet din punct de vedere pamantesc ce inseamna si ce cuprinde o Lege?
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
Frate Abdon eu m-as limita deocamdată la câteva cuvinte in definirea Legii Creatorului.
Dacă este o lege cerească ,este si o lege pământească ,dar dacă nu o intelegem pe cea cerească ..cum o putem intelege pe cea pământească!?
Adevărata Lege s-a coborât din cer ,de unde a primit Legea desăvârsită si in această Lege desăvârsită nu este nici schimbare nici umbră de mutare....si aceasta ,ca invătătură, pentru orice pământean....ecl.cap.11,,Cuvintele înțelepților sunt ca niște bolduri; și, strânse la un loc, sunt ca niște cuie bătute, date deun singur stăpân.
Încolo, fiule, ia învățătură din aceste lucruri; dacă ai voi să faci o mulțime de cărți, să știi că n-ai mai isprăvi, și multă învățătură obosește trupul.
Să ascultăm dar încheierea tuturor învățăturilor: Teme-te de Dumnezeu și păzește poruncile Lui. Aceasta este datoria oricărui om.
Căci Dumnezeu va aduce orice faptă la judecată, și judecata aceasta se va face cu privire la tot ce este ascuns, fie bine, fie rău.''
Vedem dar' că incheierea tuturor invătărurilor este mai bună decât inceputul altor învățături.
Cine s-a coborat din cer?
Si ce Lege era scrisă in inima Fiului omului,care s-a coborât din cer?
Eu cred că adevărata Lege cuprinde porunciile acelea care sunt date de un sigur stăpân si care fac parte din Legea Duhului de viată ,care constă in ascultarea Celui care le-a dat,ca orice om venit in lume să asculte si să trăiască.
Apostolii au fost credinciosi adevăratului stăpân când au spus: "Trebuie să ascultăm mai mult de Dumnezeu decât de oameni!fapt.5cu 29.
Chiar dacă un om ( un impărat de ex) se impotriveste Legii Creatorului ,noi trebuie să ascultăm mai mult de adevăratul Impărat care a murit pentru ca noi să avem viata si a cărei impărătie nu a fost din lumea aceasta.
Pentru că cel care a spus ,,Eu Sunt Cel Ce Sunt''...intreb, ce este cel ce este ?
Răspunsul l-a dat insăsi gura Iudeului Rabi Mesia lui Israel ,,Eu sunt VIAȚA !''
Acesta este adevăratul dătător al Legi.