Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 9
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Legi scrise în Vechiul Testament | Legea lui Dumnezeu
Pagina 5 din 5 << < 2 3 4 5
Deconectat RE: Încercând să definim Legea lui Dumnezeu
abdon
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
21107. Postat la 02/01/2013 13:23 - 4504z10h12m
Sa inteleg ca o Lege este alcatuita dintr-un anumit numar de porunci!?

Atunci cand intri intr-o discutie cu un om din afara mediului "sambatar", pentru a-l putea convinge de Lege, trebuie sa demostrezi ca ai habar de expresii si de formulari ale legii pamantesti, de pilda: cod, articol, decret, orodonanta, lege. Intrebam care este ordinea pamanteasca, scara acestor expresii? De pilda: o lege este alcatuita dintr-o serie de articole, sau decrete, care este mai mare articolul, decretul, ordonanta, sau ce alte elemente, expresii, definitii cuprinde o lege pamanteasca? Cunoscand definitia expresiilor, puterea lor in lege, atunci vei putea sa faci comparatii cu Legea lui Dumnezeu, vei putea dovedi care este cel mai important lucru in lege, si cel mai simplu. Mai dau un exemplu: Sanctiunea este una, si contraventia este altceva, nu sunt la fel ambele, pentru a face pe cineva sa inteleaga Legea lui Dumnezeu trebuie sa ai o definitie bine stabilita, pentru ca in Lege, sunt decrete, articole, sanctiuni, contraventii, etc.

Nu este nimeni care sa poata asterne aici denumirile "lucrurilor" care cuprinde o lege "fireasca"? Eu tot am cautat si nu am gasit. Cineva cu facultate la drept, procuratura, avocatura, notar, contabil? Eu sunt un simplu "amarastean" smiley

Am revenit, dupa o cautare mai insistenta, oooo cate "categorii legislative" sunt, greu de definit Legea lui Dumnezeu asa dupa oranduiala omeneasca, numai fratii Daniel Feurdeanu si Nelu Nasta ar mai putea sa faca asta. http://www.legislatie.3pedia.ro/lege_189_---Hot-arâreprivind-recunoasterea-Statutului-Cultului-Crestin-Penticostal---Biserica-lui_53305.html e vorba in general de "meniul" din stanga de jos.

Asa in scurte cuvinte definire a Legii lui Dumnezeu: Gal. 6:2  Purtați-vă sarcinile unii altora, și veți împlini astfel Legea lui Hristos.

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

Lavi
21110. Postat la 02/01/2013 19:38 - 4504z3h56m
Acum da .....ăsta da articol....am găsit un aliniat care mi-a sărit in ochi... anume..Art. 3. - Părintii, tutorii sau alti reprezentanti legali au dreptul exclusiv de a opta pentru educatia religioasă a copiilor minori, conform propriilor convingeri.
Când eu ca părinte apartin unei religii ( credintă -as putea spune) si am ales de bună voie , religia sau credinta Iudaică...de care cult apartin in conformitate cu hotararea guvernului statului in care locuiesc ca simplu cetătean?
Si care sunt drepturile si convingerile mele religioase ,care este identitatea mea ca persoană si cine din guvern imi apară aceste drepturi?
Avem nevoie de colaborare cu Statul pentru a fii recunoscuti ca si cult?
Dar noi,,sâmbătarii,,suntem recunoscuti ca si cult de Statul Român....sau de alte tări?
Suntem sâmbatari ..dar nu adventisti.
Suntem ai lui Mesia dar nu Mesianici.
Credem in YHVH dar nu suntem Martorii lui Yehova.
Suntem Biserica apostolică de ziua a saptea dar nu penticostali...
Si lista poate continua.
Care este identitatea noastră RELIGIOASĂ?
M-am gândit la un principiu pe care mi l-am asezat frumos pe o hârtie cu ceva timp in urmă.... ,,Câtâ vreme o personă nu incalcă legile tării unde locuieste pentru o perioadă ca ,,străin,,( desii cetătean cu drepturi),si isi plateste taxele si impozitele către stat ,are la rândul lui drepturi ,si statul la rândul lui este dator să ii indeplinească drepturile.,,
Dati Cezarului ce este a Cezarului si Celui Sfânt ce este a Lui.

abdon
21111. Postat la 02/01/2013 21:06 - 4504z2h28m
Sora Lavi, noi suntem "bapticostali de ziua a VII-a dupa Evanghelie ai lui Yehova, mesianici"

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

Lavi
21112. Postat la 03/01/2013 10:45 - 4503z12h50m
Cred că noi ,,sambatarii,, ar trebuii să intelegem ce au inteles cei din tinutul Gosen din vechime....si care era identitatea lor.
Frate Abdon ...când am spus unei persoane ( cadru didactic) că religia mea este Iudaică ...mi-a răspuns cam asa ...,,Si tu crezi că religia vostră va răsturna celelante religii cu susul in jos?,,Mi-a spus asa, deoarece am refuzat poezia pe care trebuia să o invete fetita mea ...pentru ,,Mosu,,si bineinteles că am fost privită ca o mamă care nu gândeste la ce este frumos ...traditia si obiceiul strămosesc....si nu este de acord ca micutii ei să aibe amintiri frumoase cu prilejul venirii Mosului...
Nu este prea simplu să explici crezul ....esti văzut ca un ,,nimeni,, atunci când iti deschizi gura să vorbesti despre ceea ce crezi că este mai important pentru propriul copil.
Nimeni pe lumea aceasta nu are dreptul de ai face pe micututii nostrii să creadă in falsuri ...si de a submina credinta părintilor in favoarea unor obiceiuri făra folos.
De aceasta avem nevoie de o credintă aparte si să nu ne lăsăm la fund ci să facem să răsune adevărul in care ne-am pus nădejdea.

costy
21116. Postat la 03/01/2013 12:44 - 4503z10h51m
Ma bucur pentru ca stai tare in Credintă sora Lavinia , si Domnul sa te intareascaă si pe viitor , nu uita ca am fost avertizati de Domnul ca vom fii urati de toti din pricina Numelui Lui , dar ne bucuram in această nadejde cu totii ca suferim pentru Credinta noastră , dar intr-o buna zii vom fii rasplatiti pentru aceste lucruri prin care trecem .
Sa ne rugam pentru toată lumea ca Domnul sa-i lumineze si pe ei sa inteleagă mesajul Evangheliei , pentru ca alfel cum spune si Cuvantul provaduirea Mantuirii este o nebunie pentru cei care inca nu cunosc pe Domnul .

Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
abdon
21119. Postat la 03/01/2013 17:46 - 4503z5h49m
Ma scuzati ca nu vreau sa fiu taios, deoarece in multe cazuri am procedat la fel ca si voi, dar hai inapoi sa incercam sa definim Legea!

emanolake
21123. Postat la 03/01/2013 23:37 - 4502z23h58m
Legea Domnului este desăvârșită și înviorează sufletul.
Legea Ta este adevărul.
legea desăvârșită, care este legea slobozeniei.
Neprihănirea pe care o dă Legea, fără prihană.
Legea este duhovnicească
Lege vine cunoștința deplină a păcatului.
Așa că Legea, negreșit, este sfântă, și porunca este sfântă, dreaptă și bună.

Ar fi multe de explicat despre LEGE deoarece eu unu n-ui pot găsi definitia sa o definsc ca vorbeste toata scriptura despre ce este LEGEA, pentru ce este?, de ce este? cum se aplica? ce valoare are LEGEA? carei ai scopu ei? etc. Dar in principiu ca să examinam un pic cea ce am postat mai în sus este ca fara Lege omul nu poate trăi cît spiritual, duhovniceste sau literal. YHWH a pus cu un un scop Legea pentru om, omul trebuie sa se supune legi pentru a trăi si sa aibe viată.

Deuteronomul 6:23,24
Domnul ne-a poruncit atunci să împlinim toate aceste legi și să ne temem de Domnul Dumnezeul nostru, ca să fim întotdeauna fericiți și să ne țină în viață, cum face astăzi. Vom avea parte de îndurarea Lui, dacă vom împlini cu scumpătate toate aceste porunci înaintea Domnului, Dumnezeului nostru, cum ne-a poruncit El.

Problema e in felul urmator, ca multi zic ca legea nu mai e valabila, eu însă ce cunosc si am invatat este ca Domnul este un Domn al rânduielilor, care are legi,porunci si rinduieli. Si daca se cerceteaza toata scriptura cu mai claritate si cu ajutorul duhului adevarului ne explica destul de clar ce este definitia LEGI.

Deuteronomul 13:4
Voi să mergeți după Domnul Dumnezeul vostru și de El să vă temeți; poruncile Lui să le păziți; de glasul Lui să ascultați; Lui să-I slujiți și de El să vă alipiți.
fullban10
21155. Postat la 06/01/2013 09:12 - 4500z14h23m
Lege vine cunoștința deplină a păcatului

Pot să încerc a defini păcatul din lege? Am câteva idei și de aceea , dacă vedeți că nu sunt bune , vă rog să mă îndreptați.
Pruncii sunt foarte frumoși.
Sunt două categorii de oameni care privind la ei văd:

1 - un prunc născut cu o natură și o moștenire atât de coruptă, încât este pierdut și condamnat odată cu prima lui respirație, un ghemotoc mic infectat cu păcatul lui Adam și al Evei.

2 - tabloul inocenței. Probabil nu este un alt timp din viață când o ființă omenească este mai liberă de orice întinăciune a răului.

Pruncii se nasc inocenți sau vinovați?
Omul păcătuiește non-stop sau câteodată? Trăim noi oare întro continuă stare de păcătuire încât avem nevoie continuu de iertare pentru păcatul unei naturi stricate, corupte? Oare care este natura acelui păcat pentru care noi suntem condamnați și pierduți pentru veșnicie?
Iată un răspuns de la Iacov:
- Cine știe să facă binele și nu-l face săvârșește un păcat. ( Iacov 4;17)
Și un răspuns de la Dumnezeu:
Dacă ați fi orbi, n-ați avea păcat: dar acum ziceți "vedem". Tocmai de aceea, păcatul vostru rămâne. ( Luca 9;41)

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Lavi
21171. Postat la 07/01/2013 11:03 - 4499z12h32m
Frate Costi ,in cea ce ma priveste, eu,imi cunosc drepturile si cunosc si drepturile copiilor mei ,chiar daca activeaza intr-o institutie a statului (gradinita ,scoala) acest lucru nu ma poate silii sa fiu de acord cu,, mancarea'' pe care trebuie sa o manance fortat copiii mei.
Articolul 18.-din drepturile omului...suna cam asa:
Orice om are dreptul la libertatea gândirii, de constiinta si religie; acest drept include libertatea de a-si schimba religia sau convingerea, precum si libertatea de a-si manifesta religia sau convingerea, singur sau împreuna cu altii, atât în mod public, cât sl privat, prin învataturi, practici religioase, cult si îndeplinirea ritualurilor.Intrucat si ....Articolul 26.
Orice persoana are dreptul la învatatura. Învatamântul trebuie sa fie gratuit, cel putin în ceea ce priveste învatamântul elementar si general.. .....
Parintii au dreptul de prioritate în alegerea felului de învatamânt pentru copiii lor minori.
In consecinta daca guvernul incalca aceste drepturi ,el isi pierde legitimitatea si trebuie inlaturat.
Multi ganditori ai legii si-au exprimat parerea despre o ,,Lege naturala a lui Dumnezeu''....pe mine ma intereseaza care este acest ,,dumnezeu natural?''...daca ne gandim bine chiar in cele zece porunci gasim o porunca sa nu ,,poftesti''...nimic din ce este al aproapelui tau,aceste sunt drepturi inalienabile,prin urmare aceasta lege naturala consta in faptul ca nici un om nu are dreptul de a stapanii peste alt om ...cum spunea Solomon ,,ca sa-l faca nefericit''.
Unii ganditori precum spune si Th.Hobbes si J Locke,vorbesc de pilda despre legea naturala ,care consta in faptul ca nici un om nu are dreptul sa lipseasca pe alt om de viata ,sanatate,proprietate si la liberte sunt naturale:ele ii apartin fiecaruia prin insusi faptul ca sa nascut om .Rostul guvernamantului este acela de a le proteja.

Nica Schirod
21190. Postat la 08/01/2013 10:04 - 4498z13h31m
Dați-mi voie să mă confesez puțin înainte de a încerca să definesc Legea.
Eu poate voi părea mai dur, pentru că până la 45 de ani, am fost învățat și am practicat minimalizarea Legii până la cota 0 (zero), după cei 45 de ani, când Mântuitorului I s-a făcut milă și mi-a uns ochii ca să vă Adevărul, acum mă port tot cu aceeași ardoare, numai că susțin și respect această Lege a slobozeniei tot din toată puterea.

Pentru a înțelege mai bine, rolul Legii în lucrarea de mântuire a credincioșilor, trebuie mai întâi să pun două întrebări, la care voi răspunde tot eu cum văd lucrurile, apoi vă las ca și voi să vă dați cu părerea.

- 1.) Pentru a fi cu adevărat copilul Lui Dumnezeu, trebuie să cunoști voia Lui?

- 2.) Dar deosebire ce Îi place Lui Dumnezeu și ce îi place Diavolului trebuie să faci?

Un răspuns scurt dar sigur este: În Lege este Dreptarul cunoștinței depline și al Adevărului, Romani 2: 17 - 18.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Lavi
21195. Postat la 08/01/2013 10:49 - 4498z12h46m
Am să dau un răspuns după sufletul meu ...bine frate Nică?
Dacă in Lege am dreptarul deplin si prin acest dreptar capăt cunostinta adevarului si ce este adevărul?.... atunci ,eu,doresc să trăiesc cu speranta neclintită, inclinându-mă spre tara care are in constitutia ei legile,poruncile si rânduielile sfinte...nu?
Păi care este tara?
Nu Israelul?

abdon
22100. Postat la 15/03/2013 22:05 - 4432z1h30m
In seara aceasta cu ocazia pregatirii studiului Biblic pentru "scoala de Sabat", am descoperit ceva frumos:
Pe baza celor scrise de Apostolul Pavel, din ce cauza Hristos nu a venit sa strice Legea? Galateni 4:6; Matei 5:17; Ieremia 31: 31-34; mai concret Ezechiel 36:27

ioan olah
22106. Postat la 16/03/2013 15:24 - 4431z8h11m
Deci ce vom zice? Legea este ceva păcătos? Nici de cum!

Credinta si Implinirea Poruncilor lui YHVH

Pentru unele persoane Credința este sinonima cu o simpla "credință", care spune, pur și simplu cred în Yahshuah sau YHVH, Tatăl, pentru că este scris:

Tu crezi că YHVH este unul, și bine faci; dar și dracii cred... și se înfioară! ( Iacov 2:19 )

Factorul care ne răscumpără înaintea Creatorului este de a implinii și a pune în practică poruncile lui YHVH stabilite prin Lege ca o mărturie a credinței noastre, pentru că în acest fel faptele noastre sunt în conformitate cu voința Eternului.

Scriptura ne atesta că cei care calca Legea nu vor fi salvati dacă nu abandoneaza practicile lor contrare Legii Creatorului .

Și faptele firii pămîntești sînt cunoscute, și sînt acestea: preacurvia, curvia, necurăția, desfrînarea,închinarea la idoli, vrăjitoria, vrăjbile, certurile, zavistiile, mîniile, neînțelegerile, desbinările, certurile de partide,pizmele, uciderile, bețiile, îmbuibările, și alte lucruri asemănătoare cu acestea. Vă spun mai dinainte, cum am mai spus, că cei ce fac astfel de lucruri, nu vor moșteni Împărăția lui YHVH. (Gálateni 5:19-21)

Scriptura ne atesta ca Satana și urmașii săi lucrează contrar Legii Creatorului.

Erai un heruvim ocrotitor, cu aripile întinse; te pusesem pe muntele cel sfînt al lui YHVH, și umblai prin mijlocul pietrelor scînteietoare.Ai fost fără prihană în căile tale, din ziua, cînd ai fost făcut, pînă în ziua cînd s'a găsit nelegiuirea în tine. (Ezechiel 28:14-15)

Voi aveți de tată pe diavolul; și vreți să împliniți poftele tatălui vostru. El dela început a fost ucigaș; și nu stă în adevăr, pentrucă în el nu este adevăr. Oridecîteori spune o minciună, vorbește din ale lui, căci este mincinos și tatăl minciunii. (Ioan 8:44)

Să nu mărturisești strîmb împotriva aproapelui tău. (Êxod 20:16)

Vîntul suflă încotro vrea, și -i auzi vuietul; dar nu știi de unde vine, nici încotro merge. Tot așa este cu oricine este născut din Duhul.`` (Ioan 3:8)

Deci ce vom zice? Legea este ceva păcătos? Nici de cum! Dimpotrivă, păcatul nu l-am cunoscut decît prin Lege. De pildă, n'aș fi cunoscut pofta, dacă Legea nu mi-ar fi spus: ,,Să nu poftești!`` (Romani 7:7)

Dacă Avraam ar fi avut Credinta in YHVH și pur și simplu ca să se justifice în a spune ca crede in YHVH, dar fara a pune nimic în practică,atunci Credinta lui nu avea nici o valoare in fata Eternului.

In cartea Eclesiastului este scris:

Să ascultăm dar încheierea tuturor învățăturilor: Teme-te de YHVH și păzește poruncile Lui. Aceasta este datoria oricărui om. (Eclesiast 12:13)

Dovada adevărului acestor cuvinte se găseste în Apocalipsa unde ne spune :

Aici este răbdarea sfinților, cari păzesc poruncile lui YHVH și credința lui Yahshuah. (Apocalipsa 14:12)

Credința în Yahshuah este de a face exact ceea ce a făcut el, și in aceleași lucrări,el însuși a confirmat in Evanghelie despre Vestea Bună :

Adevărat, adevărat, vă spun, că cine crede în Mine, va face și el lucrările pe cari le fac Eu; ba încă va face altele și mai mari decît acestea; pentrucă Eu mă duc la Tatăl: Dacă Mă iubiți, veți păzi poruncile Mele.

Cine are poruncile Mele și le păzește, acela Mă iubește; și cine Mă iubește, va fi iubit de Tatăl Meu. Eu îl voi iubi, și Mă voi arăta lui.`` Cine nu Mă iubește, nu păzește cuvintele Mele. Și cuvîntul, pe care -l auziți, nu este al Meu, ci al Tatălui, care M'a trimes. (Ioan 14:12,15,21,24)

Poruncile predate de catre Yahshuah sunt fundamentate în Lege, asta este atunci când Yahshuah a spus "Să iubești pe YHVH Creatorul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău,cu tot cugetul tău, și cu toată puterea ta.

și: ,Să iubești pe YHVH Creatorul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, cu tot cugetul tău, și cu toată puterea ta`; (Marcu 12:30)

Yahshuah i-a răspuns: ,,Să iubești pe YHVH Creatorul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, și cu tot cugetul tău.(Matei 22:37)

El a răspuns: ,,Să iubești pe YHVH Creatorul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, cu toată puterea ta și cu tot cugetul tău; și pe aproapele tău ca pe tine însuți.`` (Luca 10:27)

Să iubești pe YHVH Creatorul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și cu toată puterea ta. (Deutronôm 6:5)

Când Yahshuah a spus: "Iar a doua Porunca asemenea ei este: Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți." (Matei 22:39 / Matei 19:19 / Marcu 12:31 / Luca 10:27).

să cinstești pe tatăl tău și pe mama ta``; și: ,,Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți.``(Matei 19:19)

Iar a doua, asemenea ei, este: ,Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți.` (Matei 22:39)

Iar a doua este următoarea: ,Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți.` Nu este altă poruncă mai mare decît acestea.`` (Marcu 12:31)

El a răspuns: ,,Să iubești pe YHVH Creatorul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, cu toată puterea ta și cu tot cugetul tău; și pe aproapele tău ca pe tine însuți.`` (Luca 10:27)

Legea spusa de apostolii din Romani 13:9 / Galateni 2:8/ Iacov 5:14,toate acestea cuvinte au fost bazate pe Lege

....De fapt: ,,Să nu preacurvești, să nu furi, să nu faci nici o mărturisire mincinoasă, să nu poftești``, și orice altă poruncă mai poate fi, se cuprind în porunca aceasta: ,,Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți.`` (Romani 13:9)

Căci într'un loc a vorbit astfel despre ziua a șaptea: ,YHVH S'a odihnit în ziua a șaptea de toate lucrările Lui.``Rămîne dar o odihnă ca cea de Sabat pentru poporul lui YHVH.Fiindcă cine intră în odihna Lui, se odihnește și el de lucrările lui, cum S'a odihnit YHVH de lucrările Sale. (Evrei 4:4,9,10)

căci Cel ce făcuse din Petru apostolul celor tăiați împrejur, făcuse și din mine apostolul Neamurilor- (Gálateni 2:8)

Este vreunul printre voi bolnav? Să cheme pe presbiterii (Sau: bătrîni.). Bisericii; și să se roage pentru el, după ce -l vor unge cu untdelemn în Numele Domnului. (Iacov 5:14)

sau în Levitic 19:18 care spune :

"Să nu te răzbuni, și să nu ții necaz pe copiii poporului tău, dar sa iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți. Eu sunt YHVH."

Drept raspuns, Yahshuah i-a zis: "Daca Ma iubeste cineva, va pazi Cuvantul Meu, si Tatal Meu il va iubi. Noi vom veni la el si vom locui impreuna cu el.Cine nu Ma iubeste nu pazeste cuvintele Mele. Si Cuvantul pe care-l auziti nu este al Meu, ci al Tatalui, care M-a trimis.

V-am spus aceste lucruri cat mai sunt cu voi.Dar Mangaietorul, adica Duhul Sfant, pe care-L va trimite Tatal in Numele Meu, va va invata toate lucrurile si va va aduce aminte de tot ce v-am spus Eu.

Va las pacea, va dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o da lumea. Sa nu vi se tulbure inima, nici sa nu se inspaimante.Ati auzit ca v-am spus: "Ma duc, si Ma voi intoarce la voi." Daca M-ati iubi, v-ati fi bucurat ca v-am zis: "Ma duc la Tatal"; caci Tatal este mai mare decat Mine.

Si v-am spus aceste lucruri acum, inainte ca sa se intample, pentru ca atunci cand se vor intampla, sa credeti.Nu voi mai vorbi mult cu voi; caci vine stapanitorul lumii acesteia. El n-are nimic in Mine; (Ioan.14:24-30)

Credința are valoare doar dacă aceasta este rezultatul unei acțiuni corespunzătoare voinței Creatorului exprimată în Legea lui, și anume, adevărata Credinta fiind îmbrățișată de către om in Legea lui YHVH, asa cum citim in aceste versete :

,,Luați aminte ceruri, și voi vorbi; Ascultă, pămîntule, cuvintele gurii mele.Ca ploaia să curgă învățăturile mele, Ca roua să cadă cuvîntul meu, Ca ploaia repede pe verdeață, Ca picăturile de ploaie pe iarbă!

Căci voi vesti Numele lui YHVH. Dați slavă lui YHVH al nostru!El este Stînca; lucrările Lui sînt desăvîrșite, Căci toate căile Lui sînt drepte; El este un YHVH credincios și fără nedreptate, El este drept și curat. (Deutronôm 32:1-4)

căci eu vă dau sfaturi bune: nu lepădați învățătura mea. (Provérbe 4:2)

Acum, dacă fac ce nu vreau, mărturisesc prin aceasta că Legea este bună. (Romani 7:16)

Noi știm că Legea este bună dacă cineva o întrebuințează bine, (1 Timótei 1:8)

Și atunci când folosim Legea în Credinta iata ce ne spune Scriptura :

Ferice de omul care nu se duce la sfatul celor răi, nu se oprește pe calea celor păcătoși, și nu se așează pe scaunul celor batjocoritori! Ci își găsește plăcerea în Legea lui YHVH, și zi și noapte cugetă la Legea Lui! (Ps. 1:1-2)

Ferice de cei fără prihană în calea lor, cari umblă întotdeauna după Legea lui YHVH! (Ps. 119:1)

Suspin după mîntuirea Ta, YHVH, și Legea Ta este desfătarea mea. (Ps. 119:174)

Cînd l-au auzit, au proslăvit pe YHVH. Apoi i-au zis: ,Vezi, frate, cîte mii de Iudei au crezut, și toți sînt plini de rîvnă pentru Lege. (Fa.Ap. 21:20)

Îți mărturisesc că slujesc lui YHVH al părinților mei după Calea, pe care ei o numesc partidă; eu cred tot ce este scris în Lege și în Prooroci, (Fa.Ap. 24:14)

Și în acest context, extragem înțelegerea perfectă a cuvintelor scrise în Iacov 2:8-24 și contextul, care spune:

Dacă împliniți Legea împărătească, potrivit Scripturii: ,,Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți``, bine faceți.Dar dacă aveți în vedere fața omului, faceți un păcat, și sînteți osîndiți de Lege ca niște călcători de lege.

Căci, cine păzește toată Legea, și greșește într'o singură poruncă, se face vinovat de toate.Căci, Cel ce a zis: ,,Să nu preacurvești``, a zis și: ,,Să nu ucizi``. Acum, dacă nu preacurvești, dar ucizi, te faci călcător al Legii.

Să vorbiți și să lucrați ca niște oameni cari au să fie judecați de o lege a slobozeniei: căci judecata este fără milă pentru celce n'a avut milă; dar mila biruiește judecata.Frații mei, ce -i folosește cuiva să spună că are credință, dacă n'are fapte? Poate oare credința aceasta să -l mîntuiască?

Dacă un frate sau o soră sînt goi și lipsiți de hrana de toate zilele,și unul dintre voi le zice: ,,Duceți-vă în pace, încălziți-vă și săturați-vă!`` fără să le dea cele trebuincioase trupului, la ce i-ar folosi?

Tot așa și credința: dacă n'are fapte, este moartă în ea însaș.Dar va zice cineva: ,,Tu ai credința, și eu am faptele.`` ,,Arată-mi credința ta fără fapte, și eu îți voi arăta credința mea din faptele mele.``

Tu crezi că YHVH este unul, și bine faci; dar și dracii cred... și se înfioară!Vrei dar să înțelegi, om nesocotit, că credința fără fapte este zădarnică?

Avraam, părintele nostru, n'a fost el socotit neprihănit prin fapte, cînd a adus pe fiul său Isaac jertfă pe altar? Vezi că credința lucra împreună cu faptele lui, și, prin fapte, credința a ajuns desăvîrșită.

Astfel s'a împlinit Scriptura care zice: ,,Avraam a crezut pe YHVH, și i s'a socotit ca neprihănire``; și el a fost numit ,,prietenul lui YHVH.``Vedeți dar că omul este socotit neprihănit prin fapte, și nu numai prin credință. (Iacov 2:8-24) Shalom !!!

sursa : http://israel-shabbat-shalom.blogspot.pt/2013/02/deci-ce-vom-zice-legea-este-ceva.html

De aceea poporul Meu va cunoaște Numele Meu; de aceea va ști in ziua aceea că Eu vorbesc și zic: "Iată-Mă!" (Isa.52:6)
Lucia
23643. Postat la 10/05/2013 14:35 - 4376z10h0m
Dorind sa definesc intr-un fel Legea lui Dumnezeu, mi-a venit in minte acest lucru:

Credinta in Domnul Isus stabileste LEGEA DRAGOSTEI in inima noastra, prin credinta Duhul Sfant preia controlul si stabileste roada lui, DRAGOSTEA.
De fapt prin credinta Duhul pazeste pentru noi Legea, tot El ne invata, ne calauzeste in tot adevarul.
"Dragostea este deci implinirea Legii"(Rom. 13.10)
Legea lui Dumnezeu este si Legea lui Hristos, pentru ca El a venit sa o implineasca.
Deci cine implineste Legea lui Hristos, implineste Legea lui Dumnezeu, caci El a venit sa faca VOIA Tatalui Sau.
Legea lui Moise desi cuprinde si Legea lui Dumnezeu, in ea avea acel "blestem" de care ne vorbeste Biblia si de care ne-a rascumparat Hristos.
"BLESTEMAT ESTE ORICINE NU STARUIE IN TOATE LUCRURILE SCRISE IN CARTEA LEGII, CA SA LE FACA"(Deut, 27.26)
Nimeni nu a putut sa implineasca toate lucrurile scrise in cartea Legii prin propriile forte, deci toti au fost SUB BLESTEMUL EI.(Deut.cap.27)
Legea lui Dumnezeu prin DUHUL SFANT este implinita!

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Lucia
26727. Postat la 19/01/2015 10:09 - 3757z13h26m
Ionica, la topicul "Cand inviaza cei rai?", aduci cateva versete de la Romani, despre o LEGE care nu mai trebuie tinuta.
Pentru ca subiectul nu ne permite sa continuam pe aceasta tema acolo, as vrea sa-ti pun aici urmatoarea intrebare:
Despre care LEGE se vorbeste?

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Ionica
26754. Postat la 20/01/2015 16:00 - 3756z7h35m
Lucia a scris:
Ionica, la topicul "Cand inviaza cei rai?", aduci cateva versete de la Romani, despre o LEGE care nu mai trebuie tinuta.
Pentru ca subiectul nu ne permite sa continuam pe aceasta tema acolo, as vrea sa-ti pun aici urmatoarea intrebare:

Intrebi pe Balac sau pe Balaam? smiley
Tatal ceresc sa te binecuvanteze sora, prin invatatura curata a scumpului sau Fiu, Domnul si Salvatorul nostru Ieshua Unsul!

"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
Lucia
26757. Postat la 20/01/2015 17:41 - 3756z5h54m
Lucia a scris:
Ionica,

Asta era intrebarea.

Ionica
26791. Postat la 22/01/2015 17:42 - 3754z5h53m
Bine ar fi de definit mai intai ce este o lege. Care ar fi definitia legii? Ce este o lege? Se poate schimba o lege? Persii credeau ca nu, Pavel credea ca da, probabil de la Gamaliel.

Evrei 7:12 Atunci când este schimbată preoția, este necesară și o schimbare a Legii.

Aceasta schimbare este toatala, Dumnezeu nu lucreaza cu jumatati de masura.

Schimbarea legii nu se putea face fara a intra sub incidenta penala a legii, act pe care si l-a asumat Fiul lui Dumnezeu, luand blestemul legii asupra Lui: Galateni 3:13, 2Corinteni 5:21.

Insa sensul schimbarii nu este in sensul de ceva ce nu a mai fost, nu in sensul unui produs complet nou, ci in sensul de "innoit":

lucruri vechi+ lucruri noi= o noua lege

Sper sa nu fiu inteles gresit.

Berakoth!

"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
Pagina 5 din 5 << < 2 3 4 5
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164766 vizite unice Powered by PHP-Fusion