Frate Pedro o sa iti dau un citat si sa-mi spui daca lucrurile stau exact asa cum ar apare la prima vedere.
De aceea eu sunt de parere sa nu se puna greutati acelora dintre Neamuri cari se intorc la Elohim;
ci sa li se scrie doar sa se fereasca de pangaririle idolilor, de curvie, de dobitoace zugrumate si de sange
De aici ar rezulta ca neamurile trebuie sa pazeasca o porunca din cele 10 si inca 3 din restul Torei .
Crezi ca a nu fura, sau a mintii sau lua Numele Lui in desert, sau a nu iti cinsti parintii, etc ,neamurile nu au obligatia in a le pazi?
Asa ar parea din text nu?
La fel eu inteleg ca odata ce calea inspre Locul prea sfant ne este deschisa si noua acum , chiar daca nu trebuie sa umblam in vesminte preotesti, principiul aflat in Tora este acel de a te afla cu capul acoperit in acel loc.
Nu cred ca Pavel a avut autoritatea sa schimbe acest principiu , la fel cum nu cred ca Pavel ar fi invatat pe neamuri doar aceste 4 lucruri sa le pazeasca.
Dupa parerea mea este o interpretare gresita data acestor scrieri ale lui Pavel de catre crestini, asa cum Petru ne-a avertizat de unele lucruri care sunt interpretate gresit din scrierile lui Pavel .
2 Petru 3:15
15. Să credeți că îndelunga răbdare a Domnului nostru este mântuire, cum v-a scris și preaiubitul nostru frate Pavel, după înțelepciunea dată lui,
16. ca și în toate epistolele lui, când vorbește despre lucrurile acestea. În ele sunt unele lucruri grele de înțeles, pe care cei neștiutori și nestatornici le răstălmăcesc ca și pe celelalte Scripturi, spre pierzarea lor.
17. Voi deci, preaiubiților, știind mai dinainte aceste lucruri, păziți-vă ca nu cumva să vă lăsați târâți de rătăcirea acestor nelegiuiți,(oameni fara cunostinta Legi) și să vă pierdeți tăria;
Bineinteles s-ar putea sa fiu gresit! Dar deocamdata asa inteleg.
BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39
Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
Deconectat
RE: Bărbații de astăzi- cu capul acoperit sau nu ?
Frate Avodah ce facem acuma? Sarim de la una la alta sau cum?
Vorbim si despre Faptele Apostololilor cap 15 daca doresti nici o problema,si citeste mai atent cap 15 si ai sa vezi ca nu ii chiar asa cum spui tu si cum inteleg cei mai multi ,caci doar cele 4 , trebuie tinute.
Dar sa revenim la subiectul imbracamintea preotilor.
Pavel ARE toata autoritatea sa vorbeasca ce vrea si cum vrea,fara a da explicatii cuiva.
NICIUNUL din noi NU avem nici o sansa sa putem deschide gura sa il judecam.
Pavel a primit Evanghelia direct de la Hristos fara intermediari si invatatii ca cei mai multi din zilele de astazi,asa ca TOT ce zice Pavel este cu Da si Amin,si nu ma intereseaza ce interpreatari trag unii spre pierzarea lor.
Tu esti preot dupa Levi sau dupa Hristos?
Tu esti cu Templu cel vechi sau cel nou?
(cand te hotarasti dupa care esti atunci o sa si pazesti cerintele care se cer la cele 2 preotii si cele 2 temple)
Pavel ii clar si FARA LOC DE INTERPRETARI ,in 1 corinteni 11 in legatura cu barbatul si femeia cu capul dezvelit si acoperit.
Sa ai Pace
Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
Deconectat
In momentul in care Marele Preot si-a rupt hainele in fata lui Hristos(Matei 26:65), sa terminat cu TOATE ritualurile preotesti,cu toata preotia,cu toate hainele fara valoare si putere in fata firii pamantesti si asupra duhurilor straine si necurate.
Prima data sa fim imbracati cu Efeseni 6:11:18 si sa vedem dupaia mai punem accent pe ideile oamenilor despre imbracaminte ,taiere imprejur,Trupul si Sangele Domnului odata pe an , etc care sunt fara putere,sa fim imbracati cu puterea Duhului Sfant ca cei din Credinta Sfintilor,nu cumva sa avem nadejdii inselatoare,sa umblam dupa apostoli si sa vestim pe Hristos Cel Rastignit ,nu alte lucruri care nu se pot tine fara Isus Hristos.
Numai Bine
Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
Deconectat
Lica a scris:
Frate Daniel înțeleg poziția ta cu privire la acest subiect însă personal nu găsesc nici în Tora, nici în Tanah sau ceea ce numim noi Noul Testament o astfel ce cerere.
Dacă El vroia ca tot poporul să își acolpere capul putea să spună direc acest lucru..nu să ceară doar pentru preoți și restul... să deducă
Frate Lica exista un text in Ezechiel 24 in care El se adreseaza casei lui Israel nu preotilor , si in acest text ar apare ca toata casa lui israel aveau turbane care vedem ca au fost cerute initial doar preotilor direct.
Cum de poporul aveau turbane, care au fost parte din imbracamintea preotesca?
Ar fi fost posibil ca ei sa invete acest principiu de la preoti , in a fi cu capul acoperit ?
Textul se refera din nou la timp de jale , si nici lor ca si la Aron nu le-a ingaduit sa-si descopere capul in acest timp de jale.
21"Spune casei lui Israel: "Așa vorbește YHWH Elohim: Iată, voi pângări Locașul Meu cel sfânt, fala puterii voastre, ce vă e mai scump în ochi, lucrul iubit de voi; și fiii voștri și fiicele voastre, pe care i-ați lăsat după voi, vor cădea uciși de sabie.
22. Și atunci veți face cum am făcut și eu. Nu vă veți acoperi barba și nu veți mânca pâinea de jale,
23. veți sta cu turbane pe cap și cu încălțămintea în picioare, nu vă veți jeli și nici nu veți plânge; ci veți tânji pentru nelegiuirile voastre, și vă veți văita între voi.
Pentru mine este o dovada ca restul poporului aveau si ei turbane.
Si nu cred ca le aveau ca asa era portul ci cred ca le aveu din motivul ca Tatal a cerut in mod special preotilor sa poarte capul acoperit in prezenta Sa ca sa nu moara , si ei au urmat principiul.
Daca nu credem ca ei aveau aceste turbane din aceasta cauza, si era o chestie optionala ,a avea turban atunci uni din ei probabil nu aveau deloc turban .
Atunci textul nu mai prea face sens;
Nu ar mai spune veti sta cu turbanele pe cap ci ar trebuii sa spuna in primul rand sa-si procure turbane pe care apoi sa le poarte in acest timp de jale.
Ceva la care sa meditezi
Deconectat
Avodah ma impresionezi cu ideiile concepute (atat in subiectul asta cat si in altele) de tine ce in noul legamant nu au nici o dovada biblica, si ma tot mir pana unde vrei sa ajungi...
Ne legam de niste lucuri care nu mai au nici o putere...Cateodata ma intreb: Pana unde vreau sa ajunga uni frati din aceasta credinta?
Fara nici o dovada biblica,rastalmacesc biblia, si impun niste lucruri ce se contrazic cu biblia..
Chiar nu va dati seama ce usor intra invataturile astea straine in biserici ( invataturi dracesti ca alcumva nu pot sa le numesc), si ce usor se da la o parte lucrarea Duhului Sfant?
Mai lasati fariseismul si nu va mai legati de marar atata, lasati si ideile care va vin peste noapte...
Numa bine
Deconectat
Frate avodah cu tot respectul insa am discutat mai sus despre acest subiect si am spus ca asteptam sa mai isi preyinte si altii parerea...insa vad ca nu te poti abtine
Referitor la noul tau argument din punctul meu de vedere poate fi consierat un text care arata ca cel lputin o clasa de omeni din popor aveau turbane pe cap...dar nu inseamna neaparat ca toti
Apoi...se pare ca trebuie sa ma repet: Istoric si religios...nici evreii nu sustin ca in acea perioada se purta capul acoperit in acea vreme...de ce sa ne chinuim noi sa aratam contrariul?
Referitor ma faptul ca suntem numiti preoti (nu am apucat sa iti raspund atunci)...
Daca trebuie sa intram in Sfanta Sfintelor cu capul acoperit pentru ca acoperamantul capului facea parte din hainele preotesti...atunci de ce sa nu luam intreaga imbracamine? Si inca ceva...suntem Mari Preoti sau preoti? Am intrat in Sfanta Sfintelor sau urmeaza sa intrăm? ...nu suntem preoti in mod literal dupa randuiala Levitica!!!
Imi pare rau dar chiar nu inteleg baza ta in acest punct... nici evreii si nici mesianicii evrei nu sustin ceea ce sustii tu si mai ales afirmi ca "sti mai bine ca ei" de cand isi acopera capul si de ce...
Sa nu te superi pe mine insa...esti foarte insistent si am inceput sa ne invartim in cerc...
Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
Deconectat
Mie nu mi se pare ca ne invartim in cerc , din moment ce am gasit un text care arata ca nu doar preotii purtau turbane,ci si poporul de rand aveau turbane, contrar ideilor religioase ce tu le-ai gasit.
Eu am adus un text din scriptura si nu parerile istorice a unor oameni. Cel putin in vremea lui Ezechel biblia ne arata ca si oamenii de rand aveu turbane.Ca le-or fi tinut in cui sau or fi umblat cu ele , lasam la intelegerea fiecaruia.
Eu nu afirm ca stiu mai bine ca ei, ci am dedus principiul acoperamantului capului din scriptura si nu din surse straine.
Nici eu nu zic ca suntem preoti in mod literal , si nu inteleg ca trebuie sa purtam imbracamintea preoteasca, insa inteleg principiul cerut preotilor sa nu se afle cu capul descoperit in prezenta Sa. Vorbesc de principiu nu de hainele preotesti.
Evrei 10:19 spune
Astfel dar, fratilor , fiinca prin sangele lui Yahshua avem o intrare sloboda in Locul prea sfant , ...
22. sa ne apropiem cu o inima curata ...
de aici inteleg ca calea acum este deschisa si pentru noi prin Marele Preot Yahshua.
Frate Lica e in regula , nu mi-am dat seama ca te plictisec.
Am dat intamplator peste acest text din Ezechel si m-am gandit sa-l aduc in discutie, dar se pare ca tu crezi ca eu incerc sa te conving, fiind prea insistent .
Cu cine sa dicut cu Alin si cu Pedro?
Asi dori din partea lor sa dea putin mai multa dovada de iubire frateasca, rabdare cu cei ce nu au ajuns sa vada ca si ei, blandete si Shalom in care ar trebuii sa se afle copiii Lui , cei care au Duhul Sfant, cu care ei se tot lauda ca sunt condusi de El ,dar care nu se prea vede ;din vorbele si tonurile ce le folosesc nu prea dau dovada de o calauzire a Duhului Sfant.
Frate Alin eu nu impun la nimeni , si daca citesti mai sus recunosc ca s-ar putea sa inteleg gresit .
Dar tu ma invinui ca aduc invataturi dracesti , cand acest principiu se afla in Tora. Vrei sa spui ca acoperamantul capului este de origine draceasca?
Las-o mai moale frate si da dovada ca Duhul lui Yahshua este in tine, si ai grija cum te exprimi sa nu te afli si tu printre aceia care ne invinuie de alte invataturi cum ar fi recomandarea mancarurile curate , ca aducem invataturi dracesti, ca asa inteleg ei din 1 Timotei4
1. Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor,
2. abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor.
3. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor, pe care Elohim le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul.
4. Căci orice făptură a lui Elohim este bună: și nimic nu este de lepădat, dacă se ia cu mulțumiri;
5. pentru că este sfințit prin Cuvântul lui Elohim și prin rugăciune.
Ei citesc acest text si se gandesc ca noi sambatari suntem acestia ,din cauza ca noi predicam abtinerea de la mancarea necurata, prin alte cuvinte numesc invataturile Torei dracesti.
Cam asa mi se pare ca ai facut si tu cu acest principiu al acoperamantului capului, care se gaseste in Tora, il numesti dracesc.
Alin a scris:
Chiar nu va dati seama ce usor intra invataturile astea straine in biserici ( invataturi dracesti ca alcumva nu pot sa le numesc), si ce usor se da la o parte lucrarea Duhului Sfant?
Deconectat
Sa ai pace.!. Stai linistit ca nu am nimic cu tine,dar tu crezi ca vorbesti frumos cu frati nostri penticostali ,adventisti ,ortodoxi,etc?
Sau ei sunt verisori cu tine?¿ Cu tine NU vreau sa umblu si NU pot pe ocolite fiindca cunosti Adevarul sau cel putin asa zici ,dar vrei sa bagi invaturile mesianicilor ,a oamenilor,etc in Credinta Sfintilor lucru imposibil la mine sa le cred,fiindca acestea NU sunt dupa Hristos,dupa apostolii,dupa proorocii, si ORICE INVATATURA IN AFARA LUI HRISTOS si Evangheliei ESTE ANATEMA. Ce nu te lasa sa vorbesti cu mine frate Avodah? Mandria cumva? Sau crezi ca intelegi prea bine Biblia,sau mai bine zis Tora?
Eu nu stiu si nu pot sa port manusi cu minciuna in afara lui Hristos,de Biblia!
Nu mi-ai raspuns la nici o intrebare dupa care templul slujesti si al cui preot esti,deci sa cred ca dupa nici unul?
Nu se poate sa iei hainele din vechime ale preotilor si sangele din Noul Legamant.
NU are nici o legatura Ezechiel 24 cu purtarea oamenilor in ziua de astazi a capului acoperit CI SCRIE CLAR ACOLO ,,:Iată, voi pângări Locașul Meu cel sfânt, fala puterii voastre,.ESTE CLAR VORBA DESPRE TEMPLU si nu are nici o legatura cu templul Duhului Sfant,cu imbracarea si incaltarea DIN EFESENI 6 care NE SUNT FOLOSITOARE PENTRU A TRAI MANTUIREA SI ADEVARUL,SI PRIMIREA MANTUIRI.
1--UNDE ESTE PORUNCA IN EZECHIEL SA PURTAM TURBANE? 2--De ce nu poti turbane ca turcii? Mitra ii mitra,scufia ii scufie si turbanul ii turban. 3--Unde porti pe cap mitra si hainele? Doar in biserica sau si afara?
DE CE CONTRAZICI BIBLIA?A uitat Pavel ,apostolii,Hristos sa vorbeasca despre haine,scufii,taiere imprejur,botez a 2 oara,Cina Domnului odata pe an ...etc
NU mai imbinati atata Evanghelia caci nu putem desfinta nimic. Se contrazice Pavel cu Biblia? Se contrazice Biblia?De ce nu se crede Corinteni 11?
Frate Avodah Biblia ii putin mai mult decat cele 5 carti ale lui Moise,sau iti este frica de Pavel?
NIMIC nu iasa daca scoatem si adaugam cum ne taie capul,doar sa fiu la fel ca evrei sau mesianici dupa a lor cult si nu dupa Hristos.
Umbla dupa Hristos si nu dupa oameni si ideile lor. Sa ai pace.
Deconectat
Vrei sa spui ca acoperamantul capului este de origine draceasca?
Sa clarificam niste lucruri:
1. In primul rand nu vreu sa spun si nu am spus ca acoperamantul capului este de origine draceasca, fiindca facea parte din vechiul legamant , dupa preotimea lui Levi..
Cea cea ce vream eu sa spun cu asta e ca Apostolul Pavel aminteste in Corinteni caci pentru barbat este o rusine sa aibe capul acoperit cand proroceste si cand se roaga ( mai pe scurt cand este intro biserica). Tot el ne invata ca orice alta invatatura care vine si se contrazice cu Biblia sa fie ANATEMA. Din moment ce invatatura asta se contrazice cu biblia( dupa noul legamant), te las pe tine sa decizi ce invatatura e.
Dar tu ma invinui ca aduc invataturi dracesti , cand acest principiu se afla in Tora.
Tora, Tora si Tora... si cei cu asta?
In al doilea rand eu voi fi judecat dupa Evanghelie nu dupa Tora, fi sigur ca imi este de ajuns Biblia.
Frate Alin eu nu impun la nimeni , si daca citesti mai sus recunosc ca s-ar putea sa inteleg gresit
Atunci de ce te chinui sa explici niste lucruri, ce pur si simplu, nu folosesc la nimic
Ei vor sa fie invatatori ai Legii, si nu stiu nici macar ce spun, nici ce urmaresc. (1Tim.1:7)
Las-o mai moale frate si da dovada ca Duhul lui Yahshua este in tine, si ai grija cum te exprimi sa nu te afli si tu printre aceia care ne invinuie de alte invataturi cum ar fi recomandarea mancarurile curate
Dar pentru tine invataturile lui Pavel si Noul Testament ce valoare au?
Tu mergi dupa ele?
Recomandarea mancarurilor curate are dovada biblica atat in vechiul cat si in noul legamant. Cea ce a luat sfarsit la cruce a luat SFARSIT, poate sa zica cine ce-o vrea.
Din nomentul ce avem un mare Preot dupa randuiala lui melhisedec, sa dus cu toate hainele preotesti si cu chipele lor. Cu ce haine avem nevoie sa fim imbracati? Le explica Pavel destul de bine in efeseni
NU VA MAI CHINUITI SA EXPLICATI CEVA CE SE CONTRAZICE CU BIBLIA IN NOUL LEGAMANT.
Alb pe negru:
"Orice bărbat, care se roagă sau prorocește cu capul acoperit, își necinstește Capul său."
Cine este CAPUL?
Dar vreau să știți că Hristos este Capul oricărui bărbat
Deci pe cine necinsteste?
Numa bine
Deconectat
Fraților consider că trebuie să intervin în calitate de moderator!
Avodah a scris:
Cu cine sa dicut cu Alin si cu Pedro?
Consider că această firmatie atrage atenția strict la faptul că ai simțit că ești criticat de către ei prin lipsă de dragoste frățească după cum ai spus mai departe și nu făcând un atac la capacitatea lor intelectuală cum s-ar mai putea înțelege!
Pedro și Alin vă rog de asemenea să încercați să vorbiți pe un alt ton deoarece aici încercăm să ne învățăm unii pe alții și să studiem împreună și nu să ne certăm care are dreptate! Putem fi frați și dacă eu am chipa și voi nu!
Subiectul este "Bărbații de astăzi- cu capul acoperit sau nu ?" și discutăm despre acest aspect istoric și biblic fără a critica sau jigni persoane, culte etc
Deconectat
Sa aveti Pacea lui Hristos caci avem nevoie de ea.
Multumesc frumos ca ati sters ultimul mesaj postat si pentru avertisment(nu ii ironie).
Si acuma sa lamurim niste lucruri: as dori sa vad si eu unde am jignit pe cineva,vorbit urat,ridicat tonul, unde am scris atacuri la persoana in afara Bibliei etc?
Si atunci ce scrieti de lipsa de iubire frateasca etc?Nu scrie cumva caci dragostea se bucura de Adevar?Sau iubesti pe aproapele vestindu-i minciuni?Ce facem cu Biblia? O contrazicem pentru idelile noastre sau pentru un fratele x sau y?
Eu NU am de ce sa fiu suparat pe cineva si am ceva cu cineva,nici vorba,si nici ca fr Avodah vorbeste de calitatile intelectuale,nici vorba,fiindca Isus parca scrie ca la cei mici,nebagati in seama,saraci le-a descoperit tainele Imparatieietc si pentru mine ii capati Ioan 15:5 ,,Despartiti de mine NU PUTETI FACE NIMICŽŽ.
Asa ca ridicati-va ca sa aveti de unde cadea,faceti-va din datorie noastra sa implinim Biblia ceva ca in plus si luati-va singuri ideii ca suntem ca apostolii si proorocii,dar mie frica sa privesc la diferente.
Nu o sa ma vedeti pe mine vreodata ca o sa ma cert cu cineva din BIblie si nu m-ati vazut,iara daca va doare ce scrie in Biblie ii problema voastra.
Nu ma faceti sa imi amintesc de sfaturii in care au facut circ ,mai rau ca in comediile lumii acesteia.
Ce faceati daca Hristos ca lua cu zbiciul in templu? Daca va numea Ioan pui de naparci? Daca va zicea ca lui Nicodim cine nu se naste din nou,apa si Duh nu vede si nu va intra in Imparatia Cerurilor?Toti se laudau ca cunosc Legea,oamenii ai cartii,etc
Poti citi 10000 de carti religioase,istorice etc daca prima data nu crezi Biblia 100% si sa incercam cu ajutorul Duhului Sfant sa o punem in practica.
Sa se ajunga sa se spuna caci hainele acelea lungi sunt hainele sfinteniei?
Sa se spuna ca Cina Domnului este masa dracilor?
Sa se ajunga sa bagam taierea imprejur ca mantuire etc?
Jertfa lui Hristos adica trupul si sangele Domnului(1),care sunt la Cina Domnului SUNT PESTE TOATE RANDUIELILE,LEGILE SI PORUNCILE, si lucrarea Duhului Sfant(2) LA FEL DE IMPORTANTA,fiindca suntem prea slabanogi,goii,uscati,fara putere sa implinim ceva. ACESTEA SUNT BAZA MANTUIRII,CRESTERII SI CUNOSTINEI LUI DUMNEZEU ,ISUS SI DUHUL SFANT,nu povesti batranesti.
Sa aveti Pace
Deconectat
Postarea ta a fost ștearsa deoarece ai continuat discuția fără să ți cont de atenționarea dată!
Forumul trebuie să fie unul spre zidire atat pentru frații sâmbătari cât și pentru orice alt vizitator, utilizator...ceea ce nu s-a întâmplat la acest subiect în ultimele postări!
V-am cerut doar să schimbați tonul discuției!
Frate Pedro atenționarea nu era făcută în mod special pentru tine...așa cum se pare că ai înțeles!
Repet :
Subiectul este "Bărbații de astăzi- cu capul acoperit sau nu ?"
Sper că de data asta s-a înțeles!
Orice postare care va mai fi pusă aici și nu va ține cont de avertisment sau nu va fi despre subiect va fi ștearsă!
Pace!
Deconectat
Cum am mai spus si voi mai spune; S-ar putea ca eu sa fi inteles gresit,dar la fel s-ar putea ca voi sa-l fi inteles pe Pavel gresit.
Ce e de facut? sa cautam in scriptura;Scriptura ne spune sa umblam impreuna in lucrurile la care vedem la fel , iar in celelate sa ne rugam pentru lumina de sus.
Prin explicatiile mele in legatura "de ce port capul acoperit cand ma rog "nu incerc sa lamuresc pe nimeni sa faca si el asa, ci incerc sa prezint lucrurile cum eu le inteleg , in speranta ca daca odata se va ivi ocazia ca eu sau un alt frate mesianic sa partasim impreuna cu voi, frati care inteleg altfel decat noi acest text din Corinteni, sa fie in cunostinta de cauza ,care sunt motivele acestei alegeri si intelegeri .
Va salut cu 1 Corinteni capitolul 13. Shalom
Deconectat
Ar fi minunat sa intelegem in totalitate cuvantul lui DUMNEZEU,nu vreau sa critic nici o "tabara"ar fi minunat cand avem vreao nelamurire sa cadem cu fata la pamant si sa improram prezenta lui DUMNEZEU si mila lui peste noi ca EL sa ne deschita cuvantul sau,adevarul sau,eu sunt de o parere caci nu este bine ca sa fie barbatul cu capul acoperit,ci numai femeia,eu nu vreau sa te critic frate care iti acoperi capul,ci vreau ca DUMNZEU CEL SFANT sa ne deschida adevarul sau.
Frate care iti acoperi capul,puneti te rog o intrebare in mintea ta in inima ta si intreabate este bine sa te rogi cu capul acoperit?meditand la cuvantul lui Dumnezeu din corinteni11:4. DOMNUL SA NE DESCHIDA ADEVARUL AMIN
Cine zice ca ramane in El,trebuie sa traiasca cum a trait Isus-1 Ioan1:6
Deconectat
Cuvântul lui Elohim se răspândea tot mai mult, numărul ucenicilor se înmulțea mult în Ierusalim, și o mare mulțime de preoți veneau la credință.Fapte 6:7
Beniamin a scris: Frate care iti acoperi capul,puneti te rog o intrebare in mintea ta in inima ta si intreabate este bine sa te rogi cu capul acoperit?meditand la cuvantul lui Dumnezeu din corinteni11:4. DOMNUL SA NE DESCHIDA ADEVARUL AMIN
Frate Beni acesti preoti ar fi fost foarte confuzi de intelegerea ta si majoritati crestinilor de astazi din acel text.
Cuvantul Sau nu se schimba nici nu se contrazice. Cea ce El a cerut preotilor , nu a putut deveni un lucru rusinos dupa moartea Sa.
Scrierile noului legamant trebuie sa se alinieze cu cele ale Torei.
Cand ele nu se alineaza inseamna ca suntem noi cei care nu le intelegem, pentru ca Yahshua ne-a spus de la inceput: Sa nu credem ca El a venit sa desfinteze Tora sau Legea
Deconectat
Frate avodah nu am timp momentan sa ma alaturi discutiilor insa cred ca ar fi necesar sa explici interpretarea ta referitoarea la textul din corinteni deoarece nu este suficient sa spunem ca o interpretare nu este corecta atata timp cat nu punem o alta mai plauzibila in locul ei!
Deconectat
Frate avodah se intelege dupa cum spui tu ca corinteni 11;4 este tradus gresit?
Am cercetat mai multe bibli care sunt la ora actuala la indemana noastra si sunt destule eu zic dar nici una nu difera prea mult in traducere cu privirea la corinteni 11;4.
Deci dupa cum spunea si Lica ar trebui sa aduci dovezi mai concrete cu privire la acest subiect care vad ca se extinde de ceva vreme si nu sa adus prea multa lumina ,daca trebuie acoperit capul sau nu?
Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
Deconectat
Ma simt nevoit sa repostez una din postarile mele anterioare din pagina 1 unde am dat unele explicati referitoare la o posibila confuzie la ce anume s-a referit Pavel acolo.
Va intreb din nou. Cum credeti ca ar fi privit acesti preoti din Fapte 6 :7
,
și o mare mulțime de preoți veneau la credință.
, pe Pavel , daca l-ar fi auzit vorbind ca orice barbat care se roaga cu mitra sau turban pe cap ,greseste.
Sa tinem in minte ,ca pe aceea vreme aceste scrisori ale lui Pavel nu erau inca anexate la Tora.
Daca Pavel ar fi predicat ceva impotriva Torei ar fi fost considerat profet mincinos, si nu ar fi fost acceptat de restul ucenicilor care l-au urmat pe Mesia indeaproape , inaintea lui.
Atunci inseamna ca Pavel nu a invatat impotriva Toarei asa cum s-a mai dezvinovatit el de astfel de invinuiri cu alta ocazie:
Fapte 21:24
Ia-i cu tine, curăță-te împreună cu ei, și cheltuiește tu pentru ei, ca să-și radă capul. Și astfel vor cunoaște toți că nu este nimic adevărat din cele ce au auzit despre tine, ci că și tu umbli întocmai după rânduială, și păzești Legea.
Un alt exemplu ar fi Bereenii Fapte 17:11
Iudeii aceștia aveau o inimă mai aleasă decât cei din Tesalonic. Au primit Cuvântul cu toată râvna, și cercetau Scripturile în fiecare zi, ca să vadă dacă ce li se spunea, este așa.
Pe vremea lor era doar Vechiul T. Aceasta scriptura o cercetau bereeni, sa vada daca ce le spunea Pavel este adevarat. Daca el ar fi invatat ca orice barbat , atunci inseamna ca si preotii, invatatura care ar fi venit in conflict cu invatatura Torei.
Pavel nu putea sa fie in conflict cu invatatura Torei , pentru ca atunci acesti Bereeni nu l-ar fi crezut .
Prin urmare textul din corinteni dupa parerea mea nu este inteles corect .
Mai jos este postarea mea din prima pagina unde va reamintesc este o posibila explicatie, si nu vreau sa spun ca este cu siguranta aceasta explicatia.
Cum am mai spus , Pavel le raspunde in urma scrisorii corintenilor catre el, pe care nu le avem , ca sa stim cu exactitate la ce se refera Pavel in acel text,si context, si in acelasi timp sa nu vorbeasca impotriva Torei.
avodah a scris:
Ma bucur daca putem tine atmosfera de pace si respect, si sa nu uitam ca oricare din noi am putea intelege gresit unele lucruri . Eu cred ca inca acel "in parte "nu s-a sfarsit de care amintea Pavel.
Nu trebuie sa fi suparat frate Ovi ca doar nu numa sambatari din Ro vor ajunge in cer. Spre exemplu aici in America eu nu cunosc sa existe nici o grupare macar de Sambatari, asa cum sunt in Ro si in Moldova.Aici sambatari ar fi cei de la UCG, iar cei mai multi ar fi Mesianici , la care intalnesti exact aceste pareri care eu le-am impartasit in legatura cu acest subiect.Acum sa zic ca suntem pierduti daca nu vedem unele ca si sambatari din Ro, si ca doar ei au ajuns la adevarul absolut?Ar fi cam mic raiul nu crezi?
Deci trebuie sa fi mai ingaduitor cu parerile altora care in alte tari s-ar putea sa fie majoritatea nu minoritatea , situatie care este acum in Ro.
. Da frate Ovi si eu cred ce scrie in Evrei. Dar sunt unele aspecte care Tatal le-a spus atunci lui Aaron care nu au a face cu Noul legamant ,
Spre exemplu : Binecuvantarea poporului: Numeri 6 : 23 YHWH a vorbit lui Aaron si i-a zis
Asa sa binecuvantati pe copii lui Israel ....
Acum daca sistemul Levitic a fost inlocuit cu ceva mai bun , nu inseamna ca aceasta binecuvantare nu mai are nici o valoare spirituala nu?
La sarbatori, inlocuim jerfele cu jerfa suprema , iar restul raman , cum ar fi spalarea picioarelor , care preotii o faceau si ei inainte de a intra in slujba, noi acum o facem cu o intelegere in Mesia care inca ramane o taina (vedem ce raspunde lui Petru)
-deci ce vreau sa spun unele au ramas in picioare capatand o alta valoare mult mai semnificativa , chiar daca acel sistem preotesc s-a implinit in jerfa Sa
Prin aceasta prisma de a vedea lucrurile , am ajus si la concluzia ca daca pentru preoti a cerut ca nu cumva sa isi descopere capetele oricare ar fi motivul , chiar cel de jale , de ce ar cere ca la oameni de rand din acel timp, care cum tu ai spus poporele din acea regiune purtau turbane din cauza soarelui cel mai probabil , de ar cere ca ei sa-si descopere capul cand vin inaintea Lui?
Eu nu vad logica.
Daca nu ar exista acel cuvant :
ca sa nu moara
asi desconsidera acoperamantul capului , la fel cu celelate haine preotesti.
Dar ceva insemnat se afla in spatele acoperamantului capului, ca ar fi putut aduce moartea celui nesupus.
Lucrul acesta imi da de gandit, si nu pot sa trec usor, ca acum nu mai conteaza ca nu mai suntem subt acel sistem.
Cum am mai spus textul din corinteni nu se refera la turban sau mitra ca acoperamant al capului, ci se refera la parul lung ca acoperamant al capului.
versetul 13 si 14 concluzioneaza discutia lui Pavel:
[i]Judecați voi singuri: este cuviincios ca o femeie să se roage lui Elohim dezvelită?
14. Nu vă învață chiar și firea că este rușine pentru un bărbat să poarte părul lung,
15. pe când pentru o femeie este o podoabă să poarte părul lung? Pentru că părul i-a fost dat ca învelitoare a capului.
In versetul 2 Pavel ii lauda ca isi aduc aminte de el, cea ce denota ca corinteni ar fi scris lui Pavel si el le raspunde prin aceste 2 epistole.
Lucrul acesta il confirma capitolul 7: 1
Cu privire la lucrurile despre care mi-ati scris, eu cred ca este bine ca omul sa nu se atinga de femeie.
Uni Scholari au ajuns la concluzia ca corinteni erau nedumeriti de ce Pavel si-a ras capul imediat ce plecase din Corint , care se gaseste in Fapte 18:18
Ce Pavel incerca sa le spuna la Corinteni era :Singura data cand pentru barbat a purta parul lung , nu era o rusine , era doar atunci cand ei faceau o jururinta de nazireat , in acel caz avand par pe cap dezonoreaza pe YHWH, in acordanta cu legea nazireului .( la inceputul si la sfarsitul perioadei nazireatului trebuiau sa se tunda)
Nu tot asa este si in cazul femeilor!
In cazul femeilor ele sunt slava barbatului . Daca locuiste in casa tatalui lor, ele ar trebui sa instiinteze pe tatal lor despre juramantul luat.
Daca este casatorita barbatul ar trebui sa stie despre juramantul luat.
Daca o femeie isi taie(rade) parul (asa cum un barbat isi taie parul cand intra si cand iasa dintr-un juramant)ea isi taie semnul autoritati, astfel dezonoreaza capul ei (barbatul sau tatal ei)
Deci femeia nu este datoare si nu trebuie sa-si tunda parul pentru a intra in juruinta,(asa cum barbatul trebuie) pentru ca barbatul sau tatal ei reprezinta autoritatea asupra lor , si care in anumite conditii pot chiar sa anuleze juramantul facut de femeie.
Pavel incheie zicand : Noi n-avem un astfel de obicei -adica ca femeia sa se rada la fel ca barbatul cand acesta i-a un juramant.
In greaca , - "juruinta"este εuχή si "rugaciune " este εuχομαι . Cuvantul "jururinta" ( εuχή ) este derivat din cuvantul rugaciune ( εuχομαι ).
Cam asta inteleg eu ca s-a intamplat . Sa fiu gresit in intelegerea mea? Tot ce este posibil. Sa fie gresiti toti sambatari Mesianici? Tot ce sa fie posibil.
Sa fie gresiti crestini si sambatari din Ro? Tot ce este posibil.
Asa ca sa ne aceptam unul pe altul si sa ne lasam manati de duhul.
Deconectat
Frate Avodah daca esti inca dupa preotia levitica si cu tempul vechi atunci ai dreptate ca poti purca scufie,chipa,hainele ,cadelnite,jertfe ale animalelor,SI NU SCOATE NIMIC DIN TOATE PORUNCILE DE ACOLO,altfel degeaba vestesti doar parti din ele.
Tu esti preot dupa Aron sau dupa Hristos?
(daca esti dupa preotia levitica ,aceasta sa dus de mult de la Hristos si citeste TOATA CARTEA EVREI)
Cum de Apostolii,Isus au uitat de chipe,scufii,haine etc?
Cum de ei au uitat sa le poarte?
Cum sa zici ca 1 Corinteni 11 ii gresit?
Sau nu ii clar acolo ca vorbeste si despre acoperamantul femei si fara la barbat?
Daca ar fi vorbit doar despre barbat era ok,se putea gresi,dar spune clar si despre femeie.
Luati haine,scufii,chipe,sandale si fugitii de Efeseni 6:11-18,de lucrarile DUhului Sfant si de trupul si sangele lui Hristos.
(ia aminte la : - (Prov.30:6) ( (1Cor.4:6) , (1Cor.15:1,2 ; )
Numai Bine
Deconectat
Luati haine,scufii,chipe,sandale si fugitii de Efeseni 6:11-18,de lucrarile DUhului Sfant si de trupul si sangele lui Hristos.
(ia aminte la : - (Prov.30:6) ( (1Cor.4:6) , (1Cor.15:1,2 ; )
Nu cred cred că subiectul de aici este "lucrările Duhului Sfânt" sau "trupul și sângele lui Hristos" astfel încât aducerea lor în discuție este irelevantă...mai ales că din câte știu eu acuzația ta nu este justificată pentru că avodah nu este împotriva Duhului Sfânt si nici gnostic sau împotriva lui Hristos Mesia!
Pedro cred că discuția pe o temă nu trebuie să implice și caracteristici sau cuzații la adresa unei comunități sau încredințări ale unor frați! Fiecare are dreptul la o părere! Noi doar discutăm subiecte care ne intereseză
Discutăm despre "acoprământul capului la bărbați" fără abateri care nu au nici un sens vă rog încă o data!