Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 6
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Legi scrise în Vechiul Testament | Legea lui Moise
Deconectat Legea jertfelor
Aurelc
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
2343. Postat la 02/03/2010 00:27 - 5541z22h20m
Aici mi-ar place să discutăm despre tot ce ținea de această lege a jertfelor. Vom începe printr-o scurtă descriere dacă se poate...

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Deconectat RE: Legea jertfelor
emanolake
2348. Postat la 02/03/2010 12:12 - 5541z10h36m
Da frate ovi ami place aicia subiectul si as aduce in cunostinta din Levetic 5 primele4 versuri si al cincelea la fel...

1. Când cineva, fiind pus sub jurământ ca martor, va păcătui nespunând ce a văzut sau ce știe, și va cădea astfel sub vină,
2. sau când cineva, fără să știe, se va atinge de ceva necurat, fie de hoitul unei fiare sălbatice necurate, fie de hoitul unei vite de casă necurate, fie de hoitul unei târâtoare necurate, și va băga apoi de seamă și se va face astfel vinovat;
3. sau când cineva, fără să ia seama, se va atinge de vreo spurcăciune omenească, de orice spurcăciune care face pe cineva necurat, și va băga de seamă mai târziu și se va face astfel vinovat;
4. sau când cineva, vorbind cu ușurință, jură că are să facă ceva rău sau bine, și nebăgând de seamă la început, bagă de seamă mai târziu, și se va face astfel vinovat:
5. Când cineva deci se va face vinovat de unul din aceste lucruri, trebuie să-și mărturisească păcatul.

Da frate ce vreau sa zic in astea dupa cum vedem din versuri cand o persoana pacatuia trebuia aduse cateo jertfa ca sa ti se iarta in zilele de astazi nu mai aducem ca avem pe Domnul Isus si Mantuitorul nostru si stim cu toti asta dar daca persoana tot pacatuieste calcand una din porunci si stie acela ce rasplata va avea?
Lica
2355. Postat la 03/03/2010 15:13 - 5540z7h35m
Cred că deasupra tuturor clasificării jertfelor și deasupra preciziei și adâncimii existente în ele stă Mesia....sistemul jertfelor fiind ca o săgeată care arată spre El...ca jertfă Supremă. smiley

Ca să fac o introducere în sistemul jertfelor voi enumera tipurile jertfelor iar apoi, dacă doriți, vom discuta pe marginea fiecăreia:

1. Arderea de tot
2. Jertfa de ispășire
3. Jertfa pentru vină
4. Jertfa de pace sau mulțumire
5 Jertfa de mâncare și băutură

Câteva lucruri despre jertfe se găsesc și pe blogul Shalom la http://shalom.blog-gratuit.ro/Shalom-b1/Sistemul-Jertfelor-b1-p43.htm

Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
CorneliuS
2368. Postat la 04/03/2010 20:25 - 5539z2h23m
Toate jertfele trebuiau aduse la Cortul Întâlnirii sau mai târziu la Templu. Cei care aduceau jertfe în alte locuri, erau pedepsiti cu moartea:
Leveticul 17
3Dacă cineva din casa lui Israel junghie în tabără sau afară din tabără un bou, un miel sau o capră,
4și nu-l aduce la ușa cortului întâlnirii, ca să-l aducă dar Domnului înaintea cortului Domnului, sângele acesta va fi pus în socoteala omului aceluia: a vărsat sânge; omul acela va fi nimicit din mijlocul poporului său.
9și n-o aduce la ușa cortului întâlnirii, ca s-o aducă jertfă Domnului, omul acela să fie nimicit din poporul lui.

Toate darurile de mancare aduse Domnului, trebuiau sarate cu sare:
Leviticul 2:13
Toate darurile tale de mâncare să le sărezi cu sare; să nu lași să lipsească niciodată de pe darurile tale de mâncare sarea, care este semnul legământului Dumnezeului tău; la toate darurile tale de mâncare să aduci sare.

Câteva detalii despre arderea de tot:
-este jertfa din care nu se putea manca, vita sau pasarea adusa pt jertfa se ardea complet
Leviticul 1:13
Să spele cu apă măruntaiele și picioarele, și preotul să le aducă pe toate și să le ardă pe altar. Aceasta este o ardere de tot, o jertfă mistuită de foc, de un miros plăcut Domnului.

-se aducea ca un dar lui Dumnezeu in Shabat, Sarbatori si Luna Noua+ în fiecare zi dimineata si seara cate un miel obligatoriu(necurmat)
Ezechiel 46:13,15
În fiecare zi vei aduce Domnului ca ardere de tot un miel de un an fără cusur; pe acesta îl vei aduce în fiecare dimineață.

În fiecare dimineață, vor aduce astfel mielul și darul de mâncare împreună cu untdelemnul, ca o ardere de tot veșnică.r1;

"Răsplata smereniei, a fricii de Domnul, este bogăția, slava și viața"
CorneliuS
2407. Postat la 09/03/2010 17:40 - 5534z5h8m
Pentru cultura generalasmiley, cateva cuvinte despre animalele care erau sacrificate la jertfe, ele erau bune pentru jertfe doar in aceste intervale:

Miel- se putea aduce jertfa din a 8-a zi de la nastere pana la 1 an dar nu mai mult, dupa un an intra la alta categorie(nu mai era miel), de preferinta dupa a 30-a zi de la nastere
Berbec- de la 14 luni pana la 2 ani
Ied- de la a 8-a zi pana la 1 an (de preferinta dupa a 30-a zi)
Capra- de la a 8-a zi pana la 2 ani (de preferinta dupa a 30-a zi)
Vitel- de la a 8-a zi pana la 2 ani (de preferinta dupa a 30-a zi)
Taur- de la 1 an pana la 3 ani
Vaca,vitea- pana la 3 ani

Lica
3528. Postat la 22/08/2010 16:41 - 5368z7h7m
Se obișnuiește să se sublinieze că animelele pentru jertfe trebuiau să fie fără cusur reprezintă oare o excepție jertfe de bunăvoie?

Leviticul 22:23 Ca dar de bună voie vei putea să jertfești un bou sau un miel cu un mădular prea lung sau prea scurt; dar, ca dar pentru împlinirea unei juruințe, nu va fi primit.

CorneliuS
4808. Postat la 25/11/2010 18:35 - 5273z4h13m
Se pare ca da frate Lica, daca asa scrie.......

In legatura cu momentul(ora) cand se aducea jertfa zilnica necurmata, pentru noi astazi orele de rugaciune( 3-6-9 dupa ora din israel si 9-12-15 la noi), am auzit mai multe pareri.
Doua dintre ele am sa vi le spun:
1. rugaciunile se fac intre orele: 9-10 ;12-13 ;15-16
2. ruraciunile se fac intre orele: 8-9 ;11-12 ;14-15 (pentru ca ora 1 este de la 0 la 1 nu de la 1 la 2)

As vrea sa discutam putin problema aceasta cum faceti si cum ar trebui facut?
Intre ce ore se aducea mai exact jertfa necurmata zilnica?

Lucia
4926. Postat la 28/11/2010 16:32 - 5270z6h15m
ACESTE CUNOSTINTE,LA CE NE SERVESC?1Timotei 6:3-4.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Lica
4927. Postat la 28/11/2010 16:43 - 5270z6h5m
Mesia a venit ca implinitor a Legii...dar nu ca un simplu implinitor...ci am putea sa spunem ca El a fost si este singurul care s-a potrivit perfect in acest sablon al Legii...ceea ce a facut o multime de oameni sa creada ca El este Mesia....acesta cred ca este un raspuns

Apoi..un alt raspuns ar fi ca acolo unde nu este lege, oranduiala este haos..fiecare face cum vrea....noi daca spunem ca suntem oameni care vreau sa se asemenea si sa cunoasca mai mult pe Tatal si prin Lege atunci trebuie in mod normal sa cercetam ce ne spune legea si sa implinim ceea ce ni se cere in raport cu ea.

Tora - Lege...o traducere mai buna poate ar fi "instructiuni in neprihanire" sau "pedagog"...nu o cercetam pentru a deveni mantuiti prin ea...mantuirea vine 100% prin Iisus Yeshua insa daca vrem sa cunoastem ca El este Mesia....daca vrem sa il cunoastem mai mult pe El...atunci in mod inevitabil vom trece pe La Tora smiley

Personal consider ca textul dat de tine nu este impotriva Torei...ci chiar pentru ea...ea fiind o invatatura sanatoasa. Tora poate deveni un blestem pentru noi doar daca privim la ea inlaturand pe Mesia care a venit si inlaturand faptul ca EL a venit ca implinitor si a dus Tora la un alt nivel...ne-a aratat ca El este centrul Universului si El trebuie sa fie centrul inimii noastre smiley

Lucia
4933. Postat la 28/11/2010 18:26 - 5270z4h21m
Subiectul este LEGEA JERTFELOR,nu am stiut ca in aceasta LEGE este inclus LEGILE,PORUNCILE SI RANDUIELILE.Eu credeam ca LEGEA JERTFELOR s-a ABROGAT si a ramas JERTFA LUI HRISTOS.Conform: Evrei 9,ar fi bine de citit tot CAPITOLUL.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Lica
4936. Postat la 28/11/2010 18:38 - 5270z4h10m
Legea Jertfelor spune de asemenea ca Yeshua este Mesia...sau daca nu ne spune asta ar insemna ca El nu este Mesia.

Jertfa de Paste de exemplu ne vorbeste despre Mesia...de fapt toate jertfele ne vorbesc despre mesia...ele erau premergatoare lui Meisa...Legea nu are doar o latura literala si plictisitoare in afara Templului...Legea jertfelor chiar daca este interpretata duhivniceste ne da lectii in viata noastra spirituala.

Jertfa lui Hristos a venit lasand in urma jertfele vechi...insa jertfa lui Mesia a fost o jertfa caree se potrivea perfect in sablonul jertfelor vechi.

Ai folosit o ironie pentru a iti evidentia punctul de vedere...personal am fost si sunt sincer so fara vreo intentie de a te jigni. Putem discuta pe marginea unui subiect si fara a recurge la astfel de masuri.

Pe de alta parte avand in vedere ca subiectul este creat si sunt frati care il gasesc util....si este un subiect Biblic...nu cred ca avem dreptul sa il desconsideram.

Biblia este un intreg...si tooaaata Biblia ne vorbeste ...nu doar textele preferate smiley

Multa pace

Lucia
4939. Postat la 28/11/2010 18:58 - 5270z3h49m
Si eu sunt de acord cu ce ai scris mai sus si referinta mea spune acelas lucru,dar daca tu o ei ca o ironie...e treaba ta,mai degraba,felul tau de a te adresa unei persoane mai in varsta ,arata lipsa de respect,esti moderator si stii ca as putea sa-ti fiu mama,nu cred ca te-am jignit cu ceva spunandu-mi PAREREA.

CorneliuS
4943. Postat la 28/11/2010 19:41 - 5270z3h6m
1Timotei 6:4 "... este plin de mândrie și nu știe nimic; ba încă are boala cercetărilor fără rost și a certurilor de cuvinte, din care se naște pizma, certurile, clevetirile, bănuielile rele..."

Draga sora Lucia, ce va determinat sa credeti ca sunt asa?

La aceste ore, se aduceau jertfe si se faceau rugaciuni atat in vechiul cat si in noul Legamant. Petru la ceasul al saselea s-a suit pe acoperis sa se roage, si sunt multe alte evenimente importante care s-au implinit la aceste ceasuri nu cred ca trebuie neglijate si nici nu caut cearta intreband de ele.

Lica
4973. Postat la 29/11/2010 04:24 - 5269z18h23m
ACESTE CUNOSTINTE,LA CE NE SERVESC?1Timotei 6:3-4.

apoi:

Subiectul este LEGEA JERTFELOR,nu am stiut ca in aceasta LEGE este inclus LEGILE,PORUNCILE SI RANDUIELILE

Rezulta ca da...v-ati spus parerea. Insa si ceilalti au dreptul la o parere plus ca...ati atacat atat subiectul cat si persoanele implicate in discutie in mod evident!

Va respect insa faptul ca aveti o varsta nu inseamna ca nu trebuie ca si dvs. sa acordati respect celorlalti. --- pana sa nu imi atrageti atentia asupra varstei nu m-am uitat la profilul dvs si nu am stiut ce varsta aveti...insa oricum v-am respectat si va respect (poate v-at referit la formule de politete...care pe un forum nu se folosesc foarte des din motive lesne de inteles)

Revenim la subiect: Legea jertfelor

Lucia
5010. Postat la 29/11/2010 20:01 - 5269z2h47m
Este o provocare,EU NU AM ATACAT NICI O PERSOANA,scuza-ma,nu am dreptul sa-mi spun parerea despre un anumit subiect?E dreptul fiecaruia,eu asa am inteles,faptul ca v-am contrazisț,cu privire la acest subiect v-a suparat,nu am nimic personal cu nimeni,cu atat mai putin cu persoana ta,ba inca apreciez pe cei care lucreaza pe acest forum.

Lica
5011. Postat la 29/11/2010 20:05 - 5269z2h42m
Ce stiti despre jertfele arse afara din Curtea Templului/ Cortului Intalnirii? Unde erau arse...ce fel de altar exista acolo?

Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164455 vizite unice Powered by PHP-Fusion