Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Fiecare din voi să cinstească pe mama sa și pe tatăl său, și să păzească Sabatele Mele. Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru".
Leviticul 19:3

Cugetarea zilei
"Respectarea Sabatului înseamnă odihnă pentru trup și creștere spirituală pentru omul lăuntric."

Ovidiu A. Cosma

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 4
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Legi scrise în Vechiul Testament | Legi pe care nu știm încă unde să le categorisim
Pagina 1 din 4 1 2 3 4 >
Deconectat Ciucurii de la colțurile veșmintelor Numeri 15:38
avodah
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
2304. Postat la 28/02/2010 07:02 - 5543z14h27m
Spre exemplu care este explicatia voastra la porunca din numeri 15 care avea menirea de a aduce aminte de TOATE poruncile?
38
Vorbeste copiilor lui Israel si spune-le sa-si faca din neam in neam un ciucure la colturile vesmintelor lor, si sa puna un fir albastru peste ciucurile acesta din colturile vesmintelor lor.

Vedem ca mesianici poarta acesti "Tzitzi"(ciucuri) deci considera valabila porunca , si ma intreb care ar fi explicatia noastra ,(sambatari)?; sau consideram caci aceasta porunca si-a avut implinirea pe cruce?
Daca nu atunci inseamna ca este o porunca care simplu o desconsideram;
Sau credem ca aceasta porunca e stict doar pentru poporul evreu ?
Vreau sa mentionez :
In limba ebraica acolo unde femeia bolnava s-a atins de poala vesmintelor Lui , de fapt scrie ca a atins ciucurile vesmintelor (Tiztzi)

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
Deconectat RE: Ce anume s-a implinit in Yahushua Mesia,si ce a ramas pentru noi de pazit ?
Aurelc
2311. Postat la 28/02/2010 18:28 - 5543z3h0m
Eu aș vrea mai întâi să mă leg puțin de un amănunt ( pentru că i-ai amintit pe mesianici) despre veșmintele și ciucurii mesianicilor din zilele noastre. Sincer să fiu, încă nu știu exact cum arătau hainele sau "veșmintele" cum le numesc traducătorii Bibliei de limbaj mai vechi. M-am tot străduit să caut prin lexiconuri și prin cărți ce le-am prins la îndemână să văd care anume era portul de pe vremurile în care au fost date aceste porunci, sau măcar cele de pe vremea Mântuitorului . ( Voiam în primul rând să văd care era diferența dintre îmbrăcămintea femeiască și cea bărbătească) Nu am găsit mare lucru...
Oricum, revenind la ceea ce voiam să spun mai devreme, părerea mea e cam asta. Mi se pare o chestie neînsemnată dacă nu chiar fățărnicie ceea ce văd la acei mesianici. Adică DOMNUL spune în poruncă să aibă câte un ciucure la fiecare colț al hainei, iar ei iau o bucată de material ( alb și cu tot felul de modele pe el, stema israelului și tot felul de chestii făcute ca să atragă ochii, și să facă comerțul cât mai înfloritor) cu astfel de ciucuri și o pun pe ei în timpul slujbei ( de la sinagogă sau unde fac ei slujba) și apoi o dau repede jos de pe ei...

S-avem pardon, eu credeam că e vorba de veșmintele care se poartă zilnic, nu de show în timpul slujbei... Deci, la părerea mea personală despre ei, rămân deocamdată constant. Ei fac doar ce e le convine, și e mai provocator, adică ce îi scoate mai mult în evidență... Pt mine ei nu sunt și nu știu dacă vor fi vreodată un standard.

Despre poruncă o să scriu mai în jos ca să nu pun iar postări prea lungi...smiley

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Deconectat RE: Ce anume s-a implinit in Yahushua Mesia,si ce a ramas pentru noi de pazit ?
avodah
2313. Postat la 28/02/2010 18:57 - 5543z2h32m
Frate Ovi. Din scrierile tale imi dau seama ca esti putin dezamagit despre asa numita miscare mesianica, care intradevar in multe cazuri sunt crestini care isi pun un talit pe ei si se aduna Sambata, crezand ca aceasta face diferenta.
Vreau sa te antentionez, sunt mai multe feluri de mesianici. aici prin America calatorind prin mai multe state, am avut ocazia sa intalnesc mai multe grupari.
Unele grupari sunt sincere si iau lucrurile foarte in serios, respectand ca si noi Torah pazind poruncile si avand credinta in Yahushua.
Deci daca tu ai cunoscut in Ro. anumiti mesianici care te-au dezamagit in felul lor de puratre si slujire, si ti-a dat impresia ca nu te poti neaparat asocia cu ei , nu inseamna ca nu sunt si grupari sincere si dornice de a ajunge la caracterul dorit de Tatal Nostru.

Revenind la ce ai scris nu stiu daca ai inteles exact intrebarea. Cred ca tu te referi la Talit (vălul de rugaciune)in raspunsul tau si nu la Tzitzi (ciucuri vesmintelor).
Deci intrebarea ramane la porunca propriuzisa de a avea ciucuri la vesmintele care le puratam ,(Tzitzi ) nu ma refeream la Talit .
Nu trebuie sa ne uitam la mesianici ca sa ne decidem daca trebuie sau nu implinita o porunca ce se afla in scriptura, doar i-am amintit ca am observat ca majoritatea au ciucuri la vesminte ce le poarta zilnic, si ma intreb noi de ce nu luam in considerare porunca ?
Ai amintit de ei ca ei citez :
fac doar ce le convine
, dar cum ramane cu noi la acest capitol? Se pare ca si noi alegem si desconsideram unele . Sau avem vreo explicatie?
Ar putea cineva sa-mi explice?

CorneliuS
2323. Postat la 01/03/2010 17:51 - 5542z3h37m
Aurelc a scris:
Ei fac doar ce e le convine, și e mai provocator, adică ce îi scoate mai mult în evidență...

Ovi, ceea ce spuneai tu, cred ca are legatura cu:

Matei:23.5
Toate faptele lor le fac pentru ca să fie văzuți de oameni. Astfel, își fac filacteriile late, își fac poalele veșmintelor cu ciucuri lungi...
smiley

Fr. Daniel, in Deutronom 22, pe langa problema ciucurilor, sunt multe alte porunci greu de inplinit ex:"Să nu porți o haină țesută din felurite fire, din lână și in unite împreună" , pe vremea aceea era "in" si "lana" dar acum sunt tot felul de materiale, aproape ca nici macar nu mai sti din ce e haina ce o porti smiley
Nu mi se pare corect sa luam numai ce ne convine...

"Răsplata smereniei, a fricii de Domnul, este bogăția, slava și viața"
Lica
2325. Postat la 01/03/2010 18:01 - 5542z3h28m
Foarte bine specificat fraților...nu trebuie să luăm din Lege doar ce ne convine însă ați dat și câteva exemple (la care se mai pot adăuga) de porunci care nu se pot respecta întocmai sau chiar deloc.

Acum întrebarea este ce facem noi cu acele porunci? Le clasificăm ca fiind strict pentru un anumit timp sau punct geografic (Israel)? sau există o altă explicație a faptului că porunca există în Lege și noi nu o păzim (deoarece nu se poate respecta). dacă nu aveți un răspuns general pentru acele porunci...le putem trata separat, în parte...doar să ajungem la o explicație cât mai clară.

Toate cele bune! smiley

Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
Aurelc
2341. Postat la 02/03/2010 00:00 - 5541z21h29m
Citind ce ați scris mai sus, mi-am amintit că inițial am vrut să fac un capitol întreg pe forum legat de toate lucrurile menționate în Lege, în special legea mozaică și acolo să putem discuta pe câte un subiect fiecare lucru, poruncă separat. (ca să nu le amestecăm )

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
avodah
2345. Postat la 02/03/2010 06:10 - 5541z15h19m
Fratilor daca nu ar exista evrei mesianici , pe cine am da vina ca nu vrem sa tinem o porunca care nu se incadreaza la cele asa numite de voi greu de tinut?
Suntem oare in masura sa interpretam noi ce e in inima fiecarui mesianic si pe urma din cauza purtari lor sa tragem concluzi ce anume sa tinem si ce nu?
Fratilor ce treaba avem noi ce fac altii?; ce zice scriptura sa ne intereseze , ca daca ne uitam la noi insine inaite de a ne uita la altii ,nu stiu care ar vrea sa se laude.
Sa fim umili fratilor ca doar prin Harul Sau intelegem cat intelegem, si sa fim bucurosi daca ni s-o descoperit mai indeaproape, si sa dam ragaz si la cei care nu au ajuns pe aceste trepte a intelegeri, caci si de noi tot Tatal s-a indurat si poate s-a indura si de ei.
Sa-i purtam mai degraba in rugaciuni decat in vorbe .
Daca ne uitam in urma vedem ca Tatal lucreaza in mod diferit cum noi am fi lucrat.
Cat timp a durat si cate reforme s-au facut de la primele reforme bisericesti incepand de pe vremea lui Luther?; la ce nivel de intelegere se aflau ei atunci si unde ne aflam astazi?
Rugativa ca voia Lui sa se faca si sa nu desconsideram ce ce El poate deja are in vedere.
Stam in picioare prin credinta;sfatul lui Pavel este sa nu ne ingamfam dar ci sa ne temem! Sa ramanem in bunatatea Lui, si sa ne amintim de asprimea Lui fata de ramurile firesti , unde noi am fost altoiti.Sa nu ne falim fata de ramuri, ca nu prea avem cu ce. smiley
Ar putea sa imi spuna cineva dintre voi din ce motiv este greu de tinut porunca aceasta, pana sa trecem la altele?

CorneliuS
2350. Postat la 02/03/2010 17:28 - 5541z4h0m
avodah a scris:
Ar putea sa imi spuna cineva dintre voi din ce motiv este greu de tinut porunca aceasta, pana sa trecem la altele?

Asta nu pot sa spun ca e greu de tinut. Sa porti niste ciucuri la haina nu e o mare greutate.
Intrebarea era: daca mai e valabila, daca mai trebuie tinuta? Pana acuma vad ca nimeni nu a dat vreun verdictsmiley

Frate, poti sa ne dai cateva detalii despre aceasta porunca, poate sti mai multe, ca in biblie nu se gasesc prea multe detalii:
-cand se purtau, tot timpul sau numai la biserica si cine tot poporul sau numai preotii si levitii?
-la care haine se pun, la haina de deasupra sau la toate hainele?
-cum trebuie inpletiti si din ce material sa fie firul?
-ce rol au acesti ciucuri?
-din cate fire si ce culori?

avodah
2361. Postat la 03/03/2010 18:13 - 5540z3h15m
Frate Cornel. Eu inteleg din Evrei 10 ca Jertfele nu puteau sa ne faca desavarsiti , ca intr-o zi sa putem sa ne infataisam inaintea Tatalui. Astfel a fost necesara Jerfa Suprema. Odata ce aceasta a avut loc pe Golgota, au fost desfintate cele dintai si pus in loc pe a doua(trupul Sau).
In rest toate au ramas in picioare , unele chiar amplificate de catre Mantuitor(divortul, ura fratelui, etc)
Mai mult a trimis un mangaitor, care corecteaza chiar si rugile noastre, pentru noi.
Yahushua este Marele nostru preot, dupa un alt sistem nu cel Levit, ca atare nu mai avem nevoie de Preoti leviti , nici sa mai aducem ferfe.
Cea ce nu se refera la Preoti, Templu sau Jertfe, sau in corelare cu acestea Mesia ne-a sfatuit sa le tinem .
Matei 5:19
Asa ca oricine va strica una din cele mai mici din aceste porunci , si va invata pe oameni asa, va fi chemat cel mai mic in Imparatia cerurilor;dar oricine le va pazi , si va invata pe alti sa le pazeasca , va fi chemat cel mai mare in Imparatia cerurilor.

Detali despre cum si de ce nu cred ca ar trebui sa trecem peste ce este scris.
Evreii in general au trecut peste ce este scris si din aceasta cauza au ajuns sa nu realizeze ca Yahushua este Mesia.
- Scriptura nu ne spune ca numai leviti sau preoti
Numeri 15 :38
Vorbeste copiilor lui Israel...

- cand mergi la adunare nu cred ca atunci atunci ai nevoie ca sa iti aminteasca de porunci ci mai degraba cand esti in treburile tale ;ca atare consider ca ar trebui purtat tot timpul
-la hainele cu care te imbraci in fiecare zi, si nu face sens sa le pui la tricou ,bluza si geaca in acelasi timp .
-daca ii ai la oricare din o haina ce o porti cred ca implinesti cuvantul
.....un ciucure la colturile vesmintelor

- scriptura nu specifica ce material , si cate noduri(uni considera 5 noduri )
-scriptura specifica rolul
39.
Cand veti avea ciucurile acesta , sa va uitai la el si sa va aduceti aminte de toate poruncile lui YHWH, ca sa le impliniti...

-cate fire nu este specificat, doar sa fie un fir albastru intre ele
38
... si sa se puna un fir albastru peste ciucurile acesta din colturile vesmintelor

Filozofi sunt multe pe baza acestui subiect la fratii Evrei (care exact sunt colturile , nu se stie exact ce culuare albastruie si ca atare nu pun decat fire albe, cate noduri,cat dse lungi etc,)dar scriptura e clara si simpla:
Sa iti faci un ciucure la fiecare colt , sa pui un fir albastru la fiecare , si acestea sa iti aminteasca de poruncile Lui in viata de zi cu zi.

CorneliuS
2366. Postat la 04/03/2010 16:49 - 5539z4h40m
Multumesc fr.Daniel, am inteles care e pozitia ta fata de aceasta porunca si k important e sa porti acesti ciucuri si sa aiba fir albastru restu nu conteaza.

Sa zicem ca asta se poate implini, dar ceea ce ma framanta pe mine e: ce facem cu celelalte care nu sunt la fel de usoare ca asta? ramane la alegerea fiecarei persoane sa inplineasca din ele fiecare cat poate?
Nu pre imi vine mie sa cred ca Dumnezeu a dat porunci ca omul sa inplineasca din ele numai cat poate.smiley

Deconectat RE: Ciucurii de la colțurile veșmintelor Numeri 15:38
Aurelc
2367. Postat la 04/03/2010 20:05 - 5539z1h24m
Dintotdeauna au cam fost oameni foarte zeloși pentru a împlini Cuvântul și alții foarte nepăsători. Ei bine, dacă limbajul Torei a fost păstrat integru ( datorită unor astfel de oameni foarte zeloși, care su considerat că nu se cuvine să adapteze textul Torei la limbajul pe care-l aveau ei atunci și acolo), în felul și forma în care a fost scris atunci lucrul acesta a devenit cu trecerea secolelor și chiar a mileniilor atât un fapt pozitiv cât și unul negativ. Ce vreau să spun cu asta? Evreii, datorită perseverenței au învățat mereu limbajul în care a fost scrisă Tora, și au putut și pot s-o citească fără probleme și acum... dar se pare că nu după multă vreme au început să se confrunte cu interpretarea unor expresii din ea. Și unul dintre aceste lucruri este întâlnit și la ciucurii de la colțurile veșmintelor. ( nu dau aici alte exemple ca să nu ajungem să schimbăm subiectul. După cum vedeți, am creat noile secțiuni despre lege, și acum putem deschide câte un subiect separat pentru fiecare ca să nu sărim de la un subiect la altul)

Spuneam mai sus că aici discutăm o problemă legată de vestimentație. Legea a fost dată într-un context anume, unor oameni cu un port anume, ( și care s-a modificat destul de mult se pare) și cu niște precizări uneori destul de exacte și de separatiste. Înainte să mă pronunț dacă această lege e încă valabilă, universal aplicabilă și importantă aș mai pune câteva întrebări pentru discuție. Avem voie să ne îmbrăcăm așa cum e îmbrăcămintea zilelor noastre sau e obligatoriu să ne îmbrăcăm ca și cei de acum aprox 3500 ani? Indiferent dacă ne îmbrăcăm ca ei sau ca cei din zilele noastre, care sunt colțurile veșmintelor? Ce ne facem atunci când nu avem veșminte cu colțuri, călcăm porunca?

De fapt încep să mă întreb... atunci când au fost date poruncile pentru om - și mă refer începând de la Adam, nu de la Sinai- ele au fost date pentru a fi purtate pe frunte, în tot felul de simboluri ( cum sunt în cazul de față ciucurii la colțurile hainelor) , să le avem tot timpul cu noi purtând o Biblie ca fr. Tanțău?? Sau să le avem în inimă, și să cugetăm zi și noapte la ele?

Probabil chiar dacă a existat o vreme în care oamenii au avut parte de o perioadă mai săracă din punct de vedere al spiritualității, și au fost nevoiți să facă tot felul de lucruri literale, care aveau doar aparent a face cu combaterea păcatului, dar care se pare că nu au făcut parte din Marea Soluție de rezolvare a problemei păcatului pe care a făcut-o DOMNUL de cunoscut prin Fiul Său la vremea potrivită . Am spus doar probabil, rămâne să mai discutăm pe parcurs câte ceva smiley

avodah
2372. Postat la 05/03/2010 05:22 - 5538z16h6m
Interesanta abordarea . Fiecare din noi avem dreptul sa alegem , si fiecare din noi intelegem unele lucruri diferit. Pana cand acest in parte se va sfarsi.
Yahushua legandu-se de Farisei le-a dat urmatoarea porunca sau sfat:
Nu o sa redau toate se pot gasi in Matei 23 , o sa ating doar aspectul cel mai important
23
Voi dati zeciuala din iszma , din marar si din chimen, si lasati nefacute cele mai insemnate lucruri din Lege: dreptatea , mila si credinciosia;pe acestea trebuie sa le faceti si pe acelea sa nu le lasati nefacute.

Daca ar fi sa il intrebam pe El astazi in legatura cu ciucuri de la vesminte( Tzitzit),cred ca la fel ne-ar raspunde:sa nu le lasam nefacute
Tot El este acela care spune in Ioan 10:35
Scriptura nu poate fi desfintata

Din nou in Matei 15 ;6 se leaga de Farisei in legatura cu o porunca despre a cinsti parintii , cum fariseii prin interpretarea oarecare a cuvantului''l-am inchinat lui YHVH"
ca atare fariseii invata:
6
nu mai este tinut sa cinteasca pe tatal sau sau pe mama sa
.
Yahushua le raspunde:
Si ati desfintat astfel cuvantul

Chiar daca pare o porunca mica si nu foarte semnificativa sau simbolizeaza ceva ,sau nu ,scriptura ne invata sa nu le stricam:
Matei 5 19
Asa ca ori si cine va strica una din cele mai mici din aceste porunci ,si va invata pe oameni asa ,va fi chemat cel mai mic in Imparatia cerurilor;dar oricine le va pazi si va invata pe altii sa le pazeasca va fi chemat mare in Imparatia cerurilor.
Caci va spun ca daca neprihanirea voastra nu va intrece pe cea a fariseiilor si cartuarrilor , cu nici un chip nu veti intra in Imparatia cerurilor.

Vedem ca unele sunt mai importante , dupa cum El a spus dar sa avem grija ce invatam pe altii despre altele mai mici, si imi spun prima data mie.
Sa aveti Pace

CorneliuS
2374. Postat la 05/03/2010 13:22 - 5538z8h7m
"Fiti la fel de atenti cand respectati o porunca marunta ca si una importanta, caci nu stiti ce rasplata veti obtine pentru fiecare" (Iuda ha-Nasi)

"Este interzis sa indeplinesti o porunca a Torei cu pretul incalcarii altei porunci" (Simon bar Iohai)

Pedro V
2382. Postat la 07/03/2010 12:33 - 5536z8h55m
" Vorbeste copiilor lui Israel si spune-le sa-si faca, din neam in neam, un ciucure la colturile vesmintelor lor si sa puna un fir albastru peste ciucurele acesta din colturile vesmintelor.
Cand veti avea ciucurele acesta, sa va uitati la el si sa va aduceti aminte de toate poruncile Domnului, ca sa le impliniti si sa nu urmati dupa poftele inimilor voastre si dupa poftele ochilor vostri, ca sa va lasati tarati la curvie. "
(Num.15:38,39)

Fratilor de ce ne place sa interpretam , sa luam lucrurile firesti , si lasam lucrarile duhovnicesti si ale Duhului Sfant ???

NUMAI IESITI DIN CONTEXT PENTRU SUSTINERE FIRESTI!

Pentru ce era haina ?

1) Sa iti amintesti de poruncile Domnului Dumnezeu!!!!
Poruncile Domnului DUmnezeu in NOUL LEGAMANT sunt pe mana,haina,pereti etc?????

Cum de ne place sa lasam lucrarile interioare ale Duhului Sfant si celelate lucrari si luam ce ii firesc si exterior?
Credeti ca tinem Adevarul fara lucrarile Duhului Sfant? NICIODATA!

Sa faci ciucuri la cele patru colturi ale hainei cu care te vei inveli. (Deut.22:12)

Cum ii scris?

1) Avem 4 colturi la bluza,tricou,sacou camasa etc???
2) Ne invelim cu tricou?Ne invelim cu bluza? SA FIM SERIOSI

Si legat de :smileyeut 22:11. Sa nu porti o haina tesuta din felurite fire, din lana si in unite impreuna.

Deci:::

1) Lana si in impreuna se poate? Purtati asa ceva? Ati vazut asa ceva?>

sa NU ajungem sa spunem 2 culori diferite insa au ACELASI material!

Poti sa te imbraci cu ciucuri pana la pamant ca farisei si haine numai o culoare si o tesatura fiindca astea sunt NUMAI firesti ,INSA daca NU ne IMBRACAM dupa cum scrie in Efeseni 6:15-18 DEGEABA DEGEABA DEGEABA!
(nu ma refer la imbracamintea indecenta si lumeasca)

Dar vine ceasul, si acum a si venit, cand inchinatorii adevarati se vor inchina Tatalui in Duh si in Adevar; fiindca astfel de inchinatori doreste si Tatal. (Ioan.4:23)

sa aveti Pacea Domnului Isus Mesia!

Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
avodah
2390. Postat la 07/03/2010 23:31 - 5535z21h58m
Frate Pedro.Ce te face sa crezi ca o persoana care se straduieste sa implineasca si aceasta porunca nu poate sa se incadreze in acea clasa de inchinatori in duh si adevar?
Eu unul consider ca frati sambatari majoritatea il slujesc pe Tatal in duh si adevar , ca doar prin Duhul Sfant am ajuns sa intelegem cat intelegem, si tot el este acel indrumator care ne-a luminat si indreptat rugile noastre.
Mesia este cel mai bun exemplu, de inchinator in Duh si Adevar. Crezi ca El a tinut aceasta porunca sau nu?

Pedro V
2392. Postat la 08/03/2010 06:30 - 5535z14h59m
Cum se manifesta la tine DUhul Sfant?

Ca in Biserica Sfintilor, proorocilor,ucenicilor?

(tu poate inca esti ca si evrei in vechiul legamant cu poruncile la ciucuri, cu poruncile pe pereti,cu poruncile pe maini si NU IN INIMA cum ii in Noul Legamant)

Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
avodah
2396. Postat la 08/03/2010 18:17 - 5535z3h12m
Petrica inainte sa raspunzi la o intrebare cu alte 2 intrebari te rog sa raspunzi obiectiv si la subiect, si sa nu te mai legi de persoana mea , pentruca ca inca nu ne-am cunoscut si ca atare s-ar putea sa te inseli.
smiley

Pedro V
2397. Postat la 08/03/2010 19:49 - 5535z1h39m
Sa ma leg de tine?
De ce ai impresia ca sunt suparat sau am ceva cu cineva?

Insa orice minciuna nu vine din Adevar!
Eu am treaba cu minciuna si neadevarul din Biblie!

De ce tot eviti sa imi raspunzi?

Si la necuratie si aicea?

Pai sa nu citim romaneste si explicam turceste sau cum vreau niste oameni!
(sa fim atenti cand vb despre lucrurile din vechiul cort si despre lucrurile din Noul Legamant,de le luam fizice ca in vechime am facut omleta si am ramas cu firescu)

Sa ai Pace!

emanolake
2398. Postat la 08/03/2010 20:37 - 5535z0h52m
Frate Daniel o intrebare as vrea sa te intreb? Ai cumva incuvintarea de la Domnul sau prin Duhul Sfant sa porti ciucuri?intradevar am vazut ca pareri sint multe si cam multe sint contra acestei subiect daca mai e valabil sau nu vedem ca aicia simbolizeaza in numeri 15/39,40.

39. Când veți avea ciucurele acesta, să vă uitați la el și să vă aduceți aminte de toate poruncile Domnului, ca să le împliniți și să nu urmați după poftele inimilor voastre și după poftele ochilor voștri, ca să vă lăsați târâți la curvie.
40. Să vă aduceți astfel aminte de poruncile Mele, să le împliniți și să fiți sfinți pentru Dumnezeul vostru.

Daca vei urmari pagina asta vei vedea o alta forma care evrei o port pentru a pazi legile si poruncile Domnului.
http://notzria.blogspot.com/2009/12/tefillin.html

Să-ți fie ca un semn pe mână și ca un semn de aducere aminte pe frunte între ochii tăi, pentru ca legea Domnului să fie totdeauna în gura ta; căci cu mână puternică te-a scos Domnul din Egipt. - Shemot/ Exod 13:9

Intrebarea e in felu urmator va trebui sa purtam si noi asa ceva pe frunte si pe mana si pe deasupra si ciucuri ca sa ne aducem aminte de legi si porunci sau mergem cu versetele astea

Evrei 10/16
16. Iată legământul pe care-l voi face cu ei după acele zile, zice Domnul: voi pune legile Mele în inimile lor și le voi scrie în mintea lor,

Ieremia 31/31-34
31. Iată, vin zile, zice Domnul, când voi face cu casa lui Israel și cu casa lui Iuda un legământ nou.
32. Nu ca legământul pe care l-am încheiat cu părinții lor, în ziua când i-am apucat de mână să-i scot din țara Egiptului, legământ pe care l-au călcat, măcar că aveam drepturi de soț asupra lor, zice Domnul.
33. Ci iată legământul pe care-l voi face cu casa lui Israel după zilele acelea, zice Domnul: Voi pune Legea Mea înăuntrul lor, o voi scrie în inima lor; și Eu voi fi Dumnezeul lor, iar ei vor fi poporul Meu.
34. Niciunul nu va mai învăța pe aproapele sau pe fratele său zicând: rCunoaște pe Domnul!r1;, ci toți Mă vor cunoaște, de la cel mai mic până la cel mai mare, zice Domnul; căci le voi ierta nelegiuirea și nu-Mi voi mai aduce aminte de păcatul lor.r1;

In privinta raspunsului care e cea mai mare porunca multumesc de raspuns asai si ea e cea mai mare( Asculta Israele ) cea ce si noi avem datoria sa acultam. Nu vreau sa ma intelegi gresit in privinta ca sa crezi ca te critic sau sint inpotriva ta cu subiectul acesta doar vroiam sa stiu daca ai ceva vreo cuvintare de la Domnul si doar vrei sa sti daca mai e valabila sau nu.
Ori cum aceasta tema e o taina care multi vad si putini o pricep, si ramane de dezbatut incontinuare pentru a afla adevarul.
avodah
2399. Postat la 09/03/2010 04:16 - 5534z17h12m
Frate Emanolake, personal cred ca dorinta de a implini orice porunca data de Tatal , este o indrumare de la Tatal prin Duhul Sfant.
Ezech 36:26
Va voi da o inima noua si voi pune in voi un duh nou;voi scoate din trupul vostru inima de piatra , si va voi da o inima de carne.
27. Voi pune Duhul Meu in voi si va voi face sa urmati poruncile Mele si sa paziit si sa impliniti legile Mele

Frate Emanolake am fost invinuit de catre un Penticostal ca predic ca Legea si poruncile au ramas in picoare , doar sistemul Levitic cu legea jerfelor cu iertarea pactelor si mantuirea prin har s-au implinit in Mesia si totusi aleg ca unele sa nu le tin cum ar fi aceasta spre exemplu, care nu face parte din Sistemul Levitic.
Am incercat sa vin cu explicatii, si mi-a fost reprosat ca de fapt si eu aleg doar ce imi convine, pe langa cele ce sustin ca s-au implinit pe Golgota.
M-a pus pe ganduri.Desi ma invart printre mesianici de ceva buna vreme , nu am considerat niciodata sa imi fac ciucuri pina acum de curand. L-a lucru deseori aplecandu-ma vad acesti ciucuri mai tot timpul, si efectul este unul pozitiv. Imediat imi redresez gandurile si cuget in mintea mea mai mult la cele spirituale decat cele pamantesti. Acesta de fapt este si scopul de ai purta;
Am si o bratara subtirica de piele la mana pe care scrie Shema Israel , cat despre semnul pe frunte astept vremea cand :
Ei vor vedea fata Lui , si Numele Lui va fi pe fruntile lor

Asa cum ne straduim sa implinim la vremile necuratiilor, si ne gandim ca El apreciaza chiar daca ramane de dorit, la fel ma gandesc si la aceaste porunci.
Mesia a zis ca nu avenit sa desfinteze Legea , ca atare a ramas sfanta dreapta si buna si e pentru noi ca El nu are nevoie de ele.
Din nou va cer sa nu ma judecati , ci sa va rugati intai , si sa tineti in minte ca si eu doar cu Mesia ma laud ca si voi , chiar daca am ajuns la concluzi diferite, ele nu ne inalta sau nu ne coboara.
Prin Noul Duh ce l-a sadit in noi incercam sa tinem aceleasi porunci dar nu spre a castiga mantuirea ci simplu doar ca Il Iubim
Love You Abba, Love You Yahushua, Love you My Brothers smiley

Pagina 1 din 4 1 2 3 4 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19163901 vizite unice Powered by PHP-Fusion