Bine precizat frate Lica: (unul din beneficii).
Am citit si eu asemenea explicatie rabinica .
Din alt unghi de vedere s-ar putea sublinia cuvantul : cand va uitati la ciucuri , sa va aduceti aminte de toate poruncile, cand spui toate sunt toate nu doar cele referitoare la un aspect , iar cuvantul curvie se poate intelege si in contextul curviei cu idoli sau alti dumnezei straini, nu neaparat doar in contextul curviei la propriu.
Un exemplu in Lev 20 :6
Daca cineva se duce la cei ce cheama pe morti si la ghicitori, ca sa curveasca dupa ei,Imi voi intoarce Fata impotriva omului aceluia, si-l voi nimici din mijlocul poporului lui
Un aspect in menirea ciucurilor este spre a ne aminti de poruncile Sale , asa cum versetul 40 finalizeaza:
Sa va aduceti aminte de poruncile Mele , si sa le impliniti, si sa fiti sfinti pentru Elohim al vostru
La nivelul spiritual ramane de descoperit ce semnificatie are firul albastru in acesti ciucuri?
BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39
Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
Deconectat
RE: Ciucurii de la colțurile veșmintelor Numeri 15:38
Frate Daniel suntem ambii de comun acord că rolul ciucurilor era de a aduce persoanei care o purta (și nu numai) de poruncile Tatălui. Însă după venirea lui Mesia apar unele modiicări sau mai bine spus împliniri prin adâncirea spirituală a poruncilor în Mesia. Astfel încât tot ceea ce ținea de jertfe este înlocuit de Mesia (se împlinesc în El) așa cum profeții au spus că urmează să se întâmple (un exemplu ar fi Isaia 53:5). Tot profeia a aratat că urmează să se mai întâmple ceva și cu Legea:
"
Ci iată legământul, pe care-l voi face cu casa lui Israel, după zilele acelea, zice Domnul: Voi pune Legea Mea înăuntrul lor, o voi scrie în inima lor; și Eu voi fi Dumnezeul lor, iar ei vor fi poporul Meu. Ieremia 31:33
Dacă Legea Lui este în inima noastră, dacă Mesia care este și El însusși Legea este în inima noastră și avem această dorintă de a deveni una cu El...nu creză că este aceeași situație ca și în cazul mielului pascal spre exemplu? Care mai este rolul ciucurilor în acest context nou?
Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
Deconectat
Dacă Legea Lui este în inima noastră, dacă Mesia care este și El însusși Legea este în inima noastră și avem această dorintă de a deveni una cu El...nu creză că este aceeași situație ca și în cazul mielului pascal spre exemplu? Care mai este rolul ciucurilor în acest context nou?
Frate Lica, Tatal inca de pe vremea cand a dat porunca sa purtam ciucuri , a dorit ca Legea Lui sa fie in inima noastra , doar ca atunci Duhul Sfant nu era peste toti asa cum s-a impartit la Cinzecime peste toti cei ce credeau in Mesia, ci era doar peste anume oameni cum gasim prin scriptura.
Mesia a facut disponibil pentru orice om acest dar.
Dar dorinta Tatalui a fost de la inceput, o inima circumcisa , chiar daca in acelasi timp a cerut o circumcizie in carne , cea in inima nu desfinteaza pe cea in carne.
Deutr. 10 :12
Acum Israele , ce alta cere dela tine YHVH Elohim (dupa ce a dat porunca sa porti ciucuri) , sa umbli in toate caile Lui , sa iubesti si sa slujesti YHVH Elohim, din toata inima ta si din tot sufletul tau.
16. Sa va taiati dar inima imprejur , si sa nu va intepeniti gatul
Se vede clar dorinta Tatalui de a avea o inima circumcisa, inca de pe vremea cand a dat aceste porunci in carne , respectiv a purta ciucuri.
Fratilor nu va fie frica de prea multa aducere aminte a poruncilor Sale, si sa nu credeti ca daca sunteti sub Noul Legamant ,Satana s-a dus in vacanta, sau ca are mai putina putere asupra voastra.
Din contra lupta lui este cu noi cei ce vrem ca inima sa ne fie predata in totalitate. Am decis nu de mult sa port acesti ciucuri si intradevar ii gasesc o adevarata binecuvantare. La lucru spre exemplu mintea continu imi alerga pe diferite meleaguri, iar cand se intampla sa vad unul din acesti ciucuri de la pantaloni imediat ca si un intrerupator, gandurile mele se reindreapta spre cele ziditoare .
Va recomand sa incercati , iar daca dupa o zi nu veti gasi o adevarata binecuvantare va rog sa-mi spuneti .
Pentru cei interesati va puteti confectiona singuri din cateva fire albe si unul albastru o impletitura la care puteti face 5 noduri (in traditia evreiasca semnifica cele 5 carti -Tora)sau puteti sa faceti creatia voastra unica. Nu exista detali cum acestia trebuie sa fie exact . Eu am mai multe perechi unele facute de mine, sau de sotie, iar in Shabat am o vestuta subtire speciala cu ciucuri , care se poate lua sub orice bluza sau camasa, care am cumparat-o de pe internet http://www.tzitzitetc.com/Location.html Pentru mine acesti ciucuri amplifica posibilitatea de a mentine constant o legatura prin Duhul Sfant cu cerul , si sunt foarte bucuros de ajutorul acesta. Cum ati putea sti valoarea acestei porunci daca nu incercati intai?
Tatal stie ca suntem slabi , si vrea sa ne ajute chiar si prin acest aspect de a purta ciucuri-- nu refuzati acest mic ajutor , vine de sus, El stie mai bine.
well! eu port fringets dupa porunca lui Yahweh( numeri 15 v 37-41 ) de ce pentru ca sint Ysraelit si Yahweh a spus ; vorbeste copiilor lui Ysrael- acum chiar daca aceasta porunca nu-si mai afla menirea ; dupa cum cred uni,Eu cred ca e o porunca din categoria ;pentru todeauna(forever). pare putin cam ciudat in societatea romaneasca sa porti asa ceva ...ca nu e in agrement cu societatea , ca e orbil ca e meschin ce ca e...ysraeliti nostri romani aleg doar ce le place ce e convinient din LEGEA Dumnezeului lui Ysrael; chiar daca acestea sint categorisite la porunci mici(sic) Totusi sint poruncile lui Yahweh si vorba lui aurelc ; unde-i Lege nu-i tocmeala. Problemele care si le pun uni; cite noduri cite fire cite rasucituri... asta e non sens .. de unde stim noi cit de lungi trebue sa fie , sau cit de grosi;Torah nu mentioneaza asta .. chiar ultra ortodocsi evrei nu au o porunca , chiar rabinicala , ci urmeaza o traditie din generatie in generatie . rabinul Michael rood o figura proeminenta in mesianism spune ca in aceasta problema nu e o indicatie speciala cum sa fie facuti ; doar trebue sa fie cu un fir albastru( unele traduceri spun ; violet; ) nu este o lungime specifica , nu e o grosime specifica .. fiecare denominatie are specificul ei .. dar toti poarta ciucuri ma refer la mesianici- Frati nostri sambatari nu poarta de regula fringeti. desi uni au inceput sa inteleaga aceasta porunca.. dece nu poarta ei fringets? well ! fratii penty de ziua a saptea si penty din care provin marea majoritate au aceasta invatatura ca ; la STAUROS (cruce, sic) toate aceste porunci evreesti au fost anulate . Oare e chiar asa ? sa revenim din nou la ciucuri; CE E RAU CU CIUCURI ACESTIA PORUNCITI DE DUMNEZEU ??? A ,da mi-am adus aminte de adevarata menire alor. ; cind va veti uita la ei... ca sa nu va lasati tiriti la curvie . O noi avem pe Dudul Sfint , sare unul de colo; El ne calauzeste si ne aduce aminte de poruncile Domnului- nu mai avem nevoe de ate legate la curea.Duhul Sfint iti spune tie sa nu ti ,pazesti o porunca a Domnului? Eu cred in Ruach ha kodesh(duhul sfint) cred in manifestarile Duhului; cred in tot ce e scris in ! cor 12 si 14 si mie personal Ruach ha Kodesh ( Duhul Sfint ) mi-a vorbit si mi-a spus sa pazesc toate poruncile pe care Yahweh le-a poruncit cu privire la neprihanire ,sfintenie s icuratie ... in aceste e inclusa si porunca de a purta fringets.... E cool fratilor barba fringets porunci sarbatori Duhul Sfint rindueli Legea lui Dumnezeu -ului lui Ysrael; fiti Ysraeliti Amen
Deconectat
Atâta vreme cât există înlocuitor mai bun, la fel cum Hristos este întemeietorul Legământului așezat pe promisiuni mai bune, consider că trebuie să mă ghidez după acest Călăuzitor la tot adevărul. Și acesta este Duhul Sfânt, nu ciucurii. Asta îmi spune mie Biblia prin gura Domnului Isus, nu penticostalii cum pe nedrept acuză sword sau alții.
Citat VDC Ioan 14:26 Dar Mângâietorul, adică Duhul Sfânt, pe care-L va trimite Tatăl, în Numele Meu, vă va învăța toate lucrurile, și vă va aduce aminte de tot ce v-am spus Eu.
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Deconectat
Frate Ovi acest Calauzitor intotdeauna te va calauzi in pazirea poruncilor , pentru ca Cuvantul Sau este adevarul, si nu ar trebuii sa te calauzeasca in a renunta la ele.
Acel care te calauzeste in renuntarea la cea mai nesemnificata sau cea mai mica porunca , nu este Duhul Sfant , din cate stiu eu , acel job ii revine inamicului .
Sword ti-a dat un sfat: Tineretul se uita la tine ca la un lider al lor , si este foarte important cea ce inveti.
Raspunderea ta este una mai mare.
Eu unul , asi ezita in a invata ca Porunca ciucurilor de la vesminte si-au pierdut rolul , odata ce Duhul Sfant s-a pogorat peste apostoli.
Mesia ne-a invatat :
Matei 5 17. Să nu credeți că am venit să stric Legea sau Proorocii; am venit nu să stric, ci să împlinesc.
19. Așa că, oricine va strica una din cele mai mici din aceste porunci, și va învăța pe oameni așa, va fi chemat cel mai mic în Împărăția cerurilor; dar oricine le va păzi, și va învăța pe alții să le păzească, va fi chemat mare în Împărăția cerurilor.
Ucenicii dupa ce au primit Duhul Sfant crezi ca o fi uitat de versetele de mai sus , ce Yahshua le-a spus mai devreme ?
Daca fariseii nu au gasit nici o vina in Pavel in Fapte 23:9 inseamna ca Pavel inca mai purta ciucuri si dupa ce Calauzitorul a fost trimis.
El insusi spune despre el , si nu cred ca a mintit atunci:
Fapte 25 :8
Pavel a început să se apere, și a zis: "N-am păcătuit cu nimic, nici împotriva Legii Iudeilor, nici împotriva Templului, nici împotriva Cezarului."
Daca Pavel nu ar mai fi purtat ciucuri dupa lege ar fi fost gasit vinovat , si cuvintele lui de aparare l-ar fi condamnat.
Parerea mea :
Daca tu ai ajuns la concluzia ca nu mai trebuie ciucuri , tine-o pentru tine ,tu vei raspunde in dreptul tau , insa nu impiedeca pe alti ce poate ar vrea sa poarte , dar aud invatatura de la tine si se intorc in a pazii porunca, pentru ca gasesc comfort in versetele postate de tine .
Nu de alta , dar sa nu te faci vinovat de ce se afla scris in Matei 5:18. Shalom!
Deconectat
Cuvintele Mantuitorului "nu am venit sa stric Legea sau Proorocii" nu se refera la faptul ca niciodata nu a fost schimbat, inlocuit sau desfiintat ceva din cele aproximativ 613 porunci cate s-au dat.
Extremele sunt periculoase:
Unii zic ca toate poruncile s-au desfiintat (total gresit).
Altii zic ca niciuna nu s-a desfiintat, schimbat sau inlocuit. (total gresit).
Diferenta se face in intelegerea corecta a ceea ce s-a desfiintat, schimbat, inlocuit la cruce.
Dar teoria ca numai jetfele s-au desfiintat este total eronata.
Cat despre ciucuri...no coment, nu pe un portal public.Imi pasa de baptistul care intra si vede.... ce vede?
Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!!
Deconectat
avodah a scris:Frate Ovi acest Calauzitor intotdeauna te va calauzi in pazirea poruncilor , pentru ca Cuvantul Sau este adevarul, si nu ar trebuii sa te calauzeasca in a renunta la ele.
Frate Dani, eu nu știu de unde deduci tu că eu aș fi spus faptul că Duhul Sfânt m-ar conduce sau călăuzi să nu mai împlinesc poruncile? Dragule, în felul în care înțeleg eu lucrurile, (și ți-am dat pe celelalte pagini câteva exemple) poruncile sunt una, iar ciucurii - care aveau rolul să-mi amintească de porunci- nu mai au sens să îmi aducă aminte de porunci devreme ce Duhul Sfânt are această misiune.
Îți dau un exemplu practic, dar aș vrea să-l iei ca pe un exemplu, nu ca pe un fapt real și să crezi că-l spun în bătaie de joc... De exemplu pe vremuri oamenii ca să deplaseze mai repede și mai confortabil circulau cu bicicleta ( altceva nu exista mai bun pe atunci) Dar acum există avioane. Ce să facem, să urcăm în avion cu tot cu biciclete ca să nu renunțăm la ele pentru că au fost bune cândva? Frate, eu te cred că ciucurii au avut o misiune, dar se pare că a eșuat misiunea lor. Eventual poate îmi arăți vreun exemplu biblic în care cineva și-a privit ciucurii și a renunțat la păcatul ce era gata să-l comită. ( chiar și să găsești, eu îți arăt dovada faptului că cu tot cu ciucuri la haine oamenii au fost și vor rămâne robi păcatului, dar când au Duhul Sfânt în ei, Acesta îi mustră în conștiință, și chiar că le aduce aminte de porunci, în inimă , nu superficial. să luăm câteva versete în sensul acesta:
Iată de exemplu cât de învinuit este un popor întreg de oameni care aveau ciucuri, iar acești ciucuri trebuia să-i îndemne să se ferească de păcat, dar nici vorbă. Au devenit o obișnuință pentru ei pentru că toate lucrurile literale devin obișnuințe odată cu trecerea timpului:
Citat VDC: Ieremia 7:3 "Așa vorbește Domnul oștirilor, Dumnezeul lui Israel: "Îndreptați-vă căile și faptele, și vă voi lăsa să locuiți în locul acesta.
4 Nu vă hrăniți cu nădejdi înșelătoare, zicând: "Acesta este Templul Domnului, Templul Domnului, Templul Domnului!"
5 "Căci numai dacă vă veți îndrepta căile și faptele, dacă veți înfăptui dreptatea unii față de alții,
6 dacă nu veți asupri pe străin, pe orfan și pe văduvă, dacă nu veți vărsa sânge nevinovat în locul acesta, și dacă nu veți merge după alți dumnezei, spre nenorocirea voastră,
7 numai așa vă voi lăsa să locuiți în locul acesta, în țara pe care am dat-o părinților voștri, din veșnicie în veșnicie.
8 Dar iată că voi vă hrăniți cu nădejdi înșelătoare, care nu slujesc la nimic.
9 Cum? Furați, ucideți, preacurviți, jurați strîmb, aduceți tămâie lui Baal, mergeți după alți dumnezei pe care nu-i cunoașteți!..."
Deci oamenii aceștia aveau cu toții ciucuri la haine, dar au călcat poruncile Domnului atât de mult și de intens încât au ajuns să fie duși în robie din țara lor. Uite ce frumos face Pavel diferența între lucrul literal și cel duhovnicesc:
Citat VDC: 1 Timotei 4:6 Dacă vei pune în mintea fraților aceste lucruri, vei fi un bun slujitor al lui Hristos Isus, fiindcă te hrănești cu cuvintele credinței și ale bunei învățături pe care ai urmat-o până acum.
7 Ferește-te de basmele lumești și băbești. Caută să fii evlavios.
8 Căci deprinderea trupească este de puțin folos, pe când evlavia este folositoare în orice privință, întrucît ea are făgăduința vieții de acum și a celei viitoare.
Pentru mine versetul 8 spune mult, prin deprindrea firească, ( sau exercițiu trupesc, firesc).
Iată însă momentul în care a venit schimbarea și trecerea de la îndemnul pe care-l puteau da ciucurii pentru a ne feri de păcat și îndemnurile Duhului Sfânt:
Citat VDC:Romani 8:2 În adevăr, legea Duhului de viață în Hristos Isus, m-a izbăvit de Legea păcatului și a morții.
3 Căci-lucru cu neputință Legii, întrucît firea pământească (Grecește: carnea, aici și peste tot unde e "firea pământească".) o făcea fără putere-Dumnezeu a osîndit păcatul în firea pământească, trimețînd, din pricina păcatului, pe însuși Fiul Său într-o fire asemănătoare cu a păcatului,
4 pentru ca porunca Legii să fie împlinită în noi, care trăim nu după îndemnurile firii pământești, ci după îndemnurile Duhului.
5 În adevăr, cei ce trăiesc după îndemnurile firii pământești, umblă după lucrurile firii pământești; pe când cei ce trăiesc după îndemnurile Duhului, umblă după lucrurile Duhului.
Deci eu înțeleg că ciucurii și-au avut vremea lor de acțiune, iar acum acționează Duhul Sfânt, în a ne îndemna să păzim poruncile. Dacă nu acționează El, oricum e bai pentru că prin strădanii proprii nu se prea poate învinge firea pămândească și patimile și poftele ei. Prin Duhul Sfânt în schimb, și prin credință în jertfa Domnului Isus, da.
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Deconectat
Frate Pedro eu unul ii port in fiecare zi. Ma gandesc ca nu la biserica avem nevoie in a ne aminti de poruncile lui , ci in viata de zi cu zi , in societate .
Frate Ovi , la fel ar putea spune cineva despre legea necuratirii, si anume aceasta lege de fapt privea aspectul sfiintirii.
Acum suntem sfintiti prin sangele lui Mesia, asta inseamna ca legea dinainte si-a pierdut menirea?
Spunemi te rog care este cea mai mica porunca, ca sa stiu sa nu o desfiintez , asa incat sa nu ma aflu in afara poruncilor rostite de Mesia?
Stim noi toate conotatiile unei porunci.
Noi ne uitam doar la nivelul fizic al porunci, insa stim noi conotatia spirituala ?
Stii tu semnificatia firului albastru intre acesti ciucuri? De ce a fost neaparat trebuinta de inca un fir albastru? De ce nu a fost rosu?
O, adâncul bogăției, înțelepciunii și științei lui Dumnezeu! Cât de nepătrunse sunt judecățile Lui, și cât de neînțelese sunt căile Lui!
Deconectat
Pai daca trebuie sa porti ciucuri pentru a-ti aduce aminte de poruncile lui Dumnezeu atunci e o problema. Suntem ca acei "POCAITI" care numai cand ii ajunge mania lui Dumnezeu se mai roaga. Asta pentru ca cineva sau ceva trebuie sa ii aduca aminte de rugaciune.
Eu cred ca odata ce poruncile si randuielile lui Dumnezeu sunt tiparite in inima si in minte, nu mai vad rolul unui lucru sa imi aduca aminte de ele.
Cand esti calauzit de Cristos prin puterea Duhului Sfant nu mai ai nevoie de lucruri ajutatoare, pentru ca exista acel cineva in tine care nu face altceva decat sa te conduca in tot adevarul si sa iti aduca aminte de ce e bine si ce nu e bine ssa faci.
Fiti binecuvantati de Domnul, El care a facut cerurile si pamnatul.
Cantati Domnului caci a facut lucruri stralucite:sa fie cunoscute in tot pamantul.
Deconectat
10. Dar iată legământul, pe care-l voi face cu casa lui Israel, după acele zile, zice Domnul: voi pune legile Mele în mintea lor și le voi scrie în inimile lor; Eu voi fi Dumnezeul lor, și ei vor fi poporul Meu. (Evrei 8:10)
Acest adevar biblic da greutate explicatiilor de mai sus a fratelui nostru Ovidiu.
Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!!
Deconectat
Fratilor acum ca suntem sub Noul Legamant, si avem poruncile scrise in mintea noastra , si in inima noastra , si mai mult avem in noi Mangaitorul(Duhul Sfant), vreau sa-mi raspundeti daca totusi mai pacatuim?
Daca totusi mai pacatuim ,avand Duhul Sfant atunci nu inteleg ce vreti sa spuneti, si de ce vreti sa desfiintati o porunca .
Daca odata avand acest Mangaitor, nu am mai pacatuii , atunci asi intelege si eu ca acesti ciucuri nu ar mai avea nici un rol, dar atat timp cat inca ispititorul ne mai biruieste, avem nevoie de toate armaturile si scuturile posibile, si poate cel mai neinsemnat dintre ele ar fi acesti ciucuri, insa eu unul nu vreau sa subestimez un ajutor in plus, poruncit de insusi Creatorul meu care ma stie cel mai bine din ce material sunt facut, si in acelasi timp El il stie cel mai bine si pe inamic si modul lui de operare.
Cine suntem noi sa spunem ca odata fiind sub Noul Legamant nu mai avem nevoie de acest ajutor, si desfintam o porunca divina, atat timp cat inca tot mai calcam aceleasi porunci, iar rolul acestor ciucuri este de a ne amintii constant de ele?
Deconectat
Bla Bla Bla...azi maine trebuie sa ne lasam perciuni ca ultra ortodoxi evrei, ca nah "ne-a luminat" Domnul si in privinta asta...vai si amar, unde vreti sa ajungeti?
Din cate am vazut eu pe acest forum, desi am incercat si incerc sa nu mai scriu, pentru ca nu are rost sa imi bat capu cu niste chesti ce nu valoreaza nimik, tu dani (avodah) te legi numai de lucruri ce au fost date in vechiul legamant dupa preotia lui Aron. Nu incerca sa introduci lucruri din iudaism in biserici, ca nu folosesc la nimik, daca tu crezi( de exemplu ca trebuie sa porti ciucuri, sa te tai imprejur, sa porti nu stiu ce haine preotesti, sa te botezi de nu stiu cate ori, sau nu stiu ce lucruri, pt a fi mantuit) atunci pastreazale pentru tine, nu interpreta versetele.
Cel putin petru mine, marle preot e MELHISEDEC (ISUS HRISTOS) si tot el imi spune cum sa ma imbrac ca sa tin piept vrasmasului. Cu armatura DUHULUI SFANT nu cu haine preotesti!
Numa bine!
Deconectat
Moderator3 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
8144. Postat la 08/02/2011 16:16 - 5198z6h2m
Stimate frate Alin:
Ne bucurăm că ești printre noi pe forum și ne putem împărtăși cu argumente unele teme din cuvântul Domnului ,dar te-aș ruga să citești regulamentul.
Toți utilizatorii acestui forum au drepturi egale să-și spună părerea și pot să susțină orice dacă au argumente,prin urmare nu se permite atacul la persoană ca în cazul utilizatorului Avodah.
Dacă ai o altă părere poți să o susți cu argumente ,dacă nu poți posta alte subiecte pe acest forum.
Moderator
Deconectat
Frate Daniel imi poti trimite o poza sa vad cum ai ciucurii la haina,pe mesenger sau aici daca tu doresti sa postezi.
Sunt curios cum porti ciucurii la bluza tricou etc,caci daca numai vorbesti atunci ,mai bine taci.
Inseamna ca tu nu porti nici 2 feluri de culori la haine,daca asa mare pret au pentru tine ciucurii.
Frate cum de ciucurii au pret mai mare ca Duhul Sfant?
Mai bine porti ciucurii si ai oprit femeia care vorbea in limbi prin DUhul Sfant?
Sa faci o verificare serioasa la credinta, ca sa nu te trezesti ca lupti contra Cuvantului, cu BIblia in mana.
Nu va da-ti seama ce promovati? Voi judecati la penticostali , opriti lucrarile Duhului si nici nu le aveti in biserica dar promovati haine, mitre etc.
NU exista la apostolii NICI VORBA despre vreo haina,etc, ci ei traiau si vesteau Efeseni 6:11-18,ajuta-ne Doamne sa intelegem.
Sa ai Pace
Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
Deconectat
Ne bucurăm că ești printre noi pe forum și ne putem împărtăși cu argumente unele teme din cuvăntul Domnului ,dar te-aș ruga să citești regulamentul.
Am citit regulamentul,pt ca nu e prima data cand postez pe forum.!
Toți utilizatori acestui forum au drepturi egale să-și spună părerea și pot să susțină orice dacă au argumente,prin urmare nu se permite atacul la persoană ca în cazul utilizatorului Avodah.
Arata-mi unde am atacat pe cineva?, aratami unde l-am atacat pe avodah?, Cea ce am spus mai in sus este cea ce se vede din postarile lui, nicidecum nu l-am atacat.
Argumente? Dar ce fel de argumente? Cand biblia ii destul de clara, nu stiu de ce mai are rost interpretarea gresita a unor versete!
Dacă ai o altă părere poți să o susți cu argumente ,dacă nu poți posta alte subiecte pe acest forum
Aici argumente, desi leam mentionat si mai in sus!
EFESENI 6
Îmbrăcați-vă cu toată armătura lui Dumnezeu, ca să puteți ține piept împotriva uneltirilor diavolului.
De aceea, luați toată armătura lui Dumnezeu, ca să vă puteți împotrivi în ziua cea rea, și să rămâneți în picioare, după ce veți fi biruit totul.
numa bine!
Deconectat
Alin , ai pomenit expres numele lui. Tu de unde sti cine este Moderator 3, daca este avodah ?
Deconectat
Moderator2 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
8212. Postat la 09/02/2011 18:51 - 5197z3h27m
Subiectul este:"Ciucurii de la coltul vesmintelor" nicidecum comentarea unui avertisment din partea moderatorilor. Orice neclaritate cu privire la regulament se poate discuta pe mesaj privat cu moderatorul.
Va rog sa reveniti la subiectul discutiei pentru a evita off-topicul in continuare.
Multumesc pentru întelegere!
Moderator
Deconectat
ok, permiteti-mi sa reformulez, dar va dau un avertisment, cand am sa vad ca alte persoane iasa din sfera, am sa ma fac auzit, deocamdata este discriminare.
reformulare:
nu putem sa ne legam de cei care poarta ciucuri, fratilor, este bine sa fim atenti, deoarece Cuvantul spune ca in lume s-au ivit de toti, astfel sa traim in pace si armonie cu toti din lume, sa nu suparam, pe toti, sa nu uitam ce scriem, de cine am pomenit, si cele relatate pro si contra ciucurior.
Deci va rog atentie fratilor, sa nu jignim pe nimeni, deoarece ficare poarta ce vrea.