Aurelc a scris:
Atâta vreme cât există înlocuitor mai bun, la fel cum Hristos este întemeietorul Legământului așezat pe promisiuni mai bune, consider că trebuie să mă ghidez după acest Călăuzitor la tot adevărul. Și acesta este Duhul Sfânt, nu ciucurii. Asta îmi spune mie Biblia prin gura Domnului Isus, nu penticostalii cum pe nedrept acuză sword sau alții.
Citat VDC Ioan 14:26 Dar Mângâietorul, adică Duhul Sfânt, pe care-L va trimite Tatăl, în Numele Meu, vă va învăța toate lucrurile, și vă va aduce aminte de tot ce v-am spus Eu.
Shalom!
Acestăsta poruncă cu privire la ciucuri -Tatăl lui Yeshua a dat-o și nu un muritor de rând.
Mai mult "Biblia" - este rezultatul înțelegerii, interpretării și canonizării de către diferite institutii și organizații religioase a textului Scripturii de origine.
Pe când -Scriptura - este substanța narativă a planului Divin de mântuire, transpusă în litera prin inspirație exclusiv Divină.
Iar -Scriptura - Torah - nu poate fi desființată .
Yeshua nu a desființat această poruncă cu privire la ciucuri ci el însuși a purtat ciucuri conform poruncii Tatălui.
Din păcate ....omul în general este înclinat să uite....Divinul a știut lucrul acesta și de acea a dat această poruncă.
Nu este o poruncă grea - este bună dreaptă și sfântă.
Deconectat
RE: Ciucurii de la colțurile veșmintelor Numeri 15:38
Dragă soră Lavi,
In optica aceasta ar trebui ținut tot ce scrie în cărțile vechiului legământ. Inclusiv ucisul vrăjitoarelor, scrisorile de despărtire, circumcizia, etc..
Noul legământ face un popor nou: evrei+neevrei= OM NOU (făptură nouă)
Efeseni 2:14. Căci El este pacea noastră care din doi a făcut unul și a surpat zidul de la mijloc care-i despărțea, 15. și, în trupul Lui, a înlăturat vrăjmășia dintre ei (adică dintre evrei și neevei), Legea poruncilor, în orânduirile ei (de ex. cu ciucurii), ca să facă pe cei doi să fie în El însuși un singur om nou, făcând astfel pace;
Coloseni 3:10. și v-ați îmbrăcat cu omul cel nou, care se înnoiește spre cunoștință, după chipul Celui ce l-a făcut.
11. Aici nu mai este nici grec, nici iudeu, nici tăiere împrejur, nici netăiere împrejur, nici barbar, nici scit, nici rob, nici slobod, ci Hristos este totul și în toți.
2Corinteni 5:17. Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus: iată că toate lucrurile s-au făcut noi.
Moise a mijlocit (mediat) doar pentru un popor, Isus a mijlocit pentru toate popoarele. Ce este un mijlocitor (mediator)? Uite, de exemplu Moise a mijlocit scrisorile de despărțire, fiindcă atunci miresele se cumpărau și cei care vindeau mai și înșelau (vezi cazul lui Iacov si Laban cu Lea). Legea lui Moise nu permitea astfel de trucuri, cine era prins, i se putea returna fata. Isus le-a anulat. Fiindcă căsătoria trebuia pusă pe temeliile iubirii. Circumcizia este bună acolo unde clima este aridă. În Siberia nu are nici un efect, din contră, iarna tre. să te îmbraci mai gros ca să protejezi zona în cauză.
Lucruri vechi + Lucruri noi = Configurația noului legământ
Matei 13:52. Și El le-a zis: "De aceea orice cărturar, care a învățat ce trebuie despre Împărăția cerurilor, se aseamănă cu un gospodar care scoate din vistieria lui lucruri noi și lucruri vechi."
"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
Deconectat
Shalom!
După toată cristologia de mai sus, dumneavoastră considerați că Divinul Lui Israel se schimbă?
Maleahi 3:6 "Căci Eu sunt Iehova Eu nu Mă schimb de acea voi copii ai lui Iacov n-ați fost nimiciți.
Nimeni din creațiune nu poate modifica nimic la cuvântul Sau decât El însuși.
Yeshua nu a avut capacitatea să schimbe, el a spus doar ce ia spus Tatăl - Ioan 12:49 Căci Eu n-am vorbit de la Mine însumi, ci Tatăl, care M-a trimis, El însuși Mi-a poruncit ce trebuie să spun și cum trebuie să vorbesc.
În privința circumciziei - Yeshua a fost un slujitor al circumcizie iar această poruncă este veșnică.Romani 15: 8. Mashiah a fost, în adevăr, un slujitor al tăierii împrejur, ca să dovedească credincioșia lui Elohim , și să întărească făgăduințele date părinților;
9. și ca Neamurile (Națiunile ) să slăvească pe Elohim , pentru îndurarea Lui, după cum este scris: "De aceea Te voi lăuda printre Neamuri, și voi cânta Numelui Tău.
Da, toți care se cred astăzi ceva în sistemele religioase , toți cei care se învârt în jurul unui cult al personalității numit "Isus",vor împlini scriptura admițând cele scrise la Ieremia 16.
Idolatrizarea unui cult de origine greco-romană în jurul căruia gravitează un sistem religios de factură păgână care nu are nimic de aface cu adevăratul Yeshua HaMashiah, aceasta este marea lucrare de rătăcire pe care Divinul a permis-o cu un scop bine definit în scripturi, pentru a împlini taina bisericii adevărate, a miresei lui Yeshua.
Nu poți urma pe Divinul după un Mashiah fals numit Isus catolic, Isus ortodox, Isus reformat, Isus neoprotestant, Isus Evanghelic, Isus Carismatic, etc.
Națiunile vor trebui să se conformeze ordinii divine iar aceasta înseamnă că ei vor trebui să se închine Divinității lui Israel, să învețe să urmeze căile lui și al adevăratului Mashiah .
Cercetați cu atenție Ieremia 12:16-17.
Deconectat
emanolake (detalii numai pentru membrii conectaţi)
27737. Postat la 20/11/2017 16:16 - 2721z5h56m
Lavinia ma bucur ca esti plin de rivna pentru regulile lui Adonai...Dar as fi curios oare tu porti ciucuri??? Ciucuri au fost doar pentru barbati sau si pentru voi femeile sa le purtati???Hai ca copii inteleg ca sunt mici si nu stiu sa deosebeasca stinga de dreapta dar cei mari pot si ei care sint??? numai barbati sau si femeile se includ in Legea cu ciucuri???
Deconectat
Shalom!
După cum ai pus întrebările cu sinceritate îți scriu că nu te bucuri de râvna mea de aceea nici nu vei primii răspuns decât un îndemn.
Din pricina Cuvântului Sfânt mă tem de aceste cuvinte
:,,Elohim al nostru este în cer, El face tot ce vrea." Și nu mi-aș permite să stric una din poruncile Creatorului ci mai degrabă sa ascult și să împlinesc.
Caută și fa la fel.
Deconectat
emanolake (detalii numai pentru membrii conectaţi)
27739. Postat la 26/11/2017 18:50 - 2715z3h23m
N-am nimica cu tine si nu te contrazic daca porti sau nu dar am vazut multe femei de evrei ce nu poarta doar barbati si ma gindeam la capacitatea sau studiile care le ai si de ai studiat tora la ce concluzie ai ajuns... eu daca fac un lucru nu ma ascund si nu mie rusine sa marturisesc ,insa multi am observat ca vorbesc si se ascund de rusine...
Deconectat
Shalom!
Doresc și eu sa specific că nu am nimic cu tine personal.
Dar am dreptul sa gândesc sa vorbesc sa scriu si sa mă exprim întocmai cu sinceritate din pricină că nu suport prostia și nebunia și nici nu stau în preajma nebunilor ignoranți (nu fac referire la tine personal).
Pot sa-ti transmit un singur lucru .Divinul Lui Israel are nevoe de oameni devotați nu de ignoranți.
Cea ce stă scris în Torah - Iosua 1:8. Aceasta caut sa aplic în casa mea ce fac "alții" nu mă privește.
Cat despre ignoranți și palavragii îmi este satul sufletul.
Pentru liniștea ta, află că bărbatul si fiul este cel care poartă ciucurii iar femeia(de cele mai multe ori) care este acasă intre copii, pune în mintea lor cea ce stă scris la Deutronom 6.
Aceasta datorie sfântă o are atât tatăl cât și mama sa pună în mintea ( căci omul gândește cu creierul nu cu inima) copilului legile,poruncile și rânduielile Creatorului.
Deconectat
Aurelc a scris:
Atâta vreme cât există înlocuitor mai bun, la fel cum Hristos este întemeietorul Legământului așezat pe promisiuni mai bune, consider că trebuie să mă ghidez după acest Călăuzitor la tot adevărul. Și acesta este Duhul Sfânt, nu ciucurii. Asta îmi spune mie Biblia prin gura Domnului Isus, nu penticostalii cum pe nedrept acuză sword sau alții.
Citat VDC Ioan 14:26 Dar Mângâietorul, adică Duhul Sfânt, pe care-L va trimite Tatăl, în Numele Meu, vă va învăța toate lucrurile, și vă va aduce aminte de tot ce v-am spus Eu.
Shalom!
Acestăsta poruncă cu privire la ciucuri -Tatăl lui Yeshua a dat-o și nu un muritor de rând.
Mai mult "Biblia" - este rezultatul înțelegerii, interpretării și canonizării de către diferite institutii și organizații religioase a textului Scripturii de origine.
Pe când -Scriptura - este substanța narativă a planului Divin de mântuire, transpusă în litera prin inspirație exclusiv Divină.
Iar -Scriptura - Torah - nu poate fi desființată .
Yeshua nu a desființat această poruncă cu privire la ciucuri ci el însuși a purtat ciucuri conform poruncii Tatălui.
Din păcate ....omul în general este înclinat să uite....Divinul a știut lucrul acesta și de acea a dat această poruncă.
Nu este o poruncă grea - este bună dreaptă și sfântă.
Lavi a scris:
Dar am dreptul sa gândesc sa vorbesc sa scriu si sa mă exprim întocmai cu sinceritate din pricină că nu suport prostia și nebunia și nici nu stau în preajma nebunilor ignoranți
Lavi, ceea ce nu înțelegi nici tu, nici cei care susțin faptul că făcutul și purtatul ciucurilor de la haine (țițit) este o poruncă ce trebuie aplicată chiar și în ziua de azi, de către poporul Legământului Înoit, este că noi nu desființăm o poruncă, (aceea cu purtatul ciucurilor) ci accentuăm că curvia începe de la nivelul gândului și al imaginilor și doar în punctul culminant, după ce se trece de câteva etape esențiale se ajunge la actul propriu-zis, pentru care au fost concepuți ciucurii să-i amintească omului să nu comită păcatul curviei.
Este o mare diferență între adevărata mireasă a lui Ieșua haMașia și cei care se pretind a fi, dar în adevăr sunt împlinitorii unor porunci-surogat, transformate în tradiții iudaice în loc să cheme și să lase Duhul Sfânt să-i stăpânească și să-i învețe cum să se ferească de curvie.
Iată exemple de oameni din Scriptură, care conform TRADIȚIEI IUDAICE care se baza și atunci pe o poruncă divină, (dar porunca a ajuns să fie ignorată iar TRADIȚIA ciucurilor păstrată...) au ajuns o națiune de curvari cu tot cu ciucurii de la colțul hainelor... din nefericire.
Citat Ezechiel 22:11 În mijlocul tău, fiecare se dedă la urâciuni cu nevasta aproapelui său, fiecare se spurcă prin amestecare de sânge cu nora sa, fiecare necinstește pe sora sa, pe fiica tatălui său.
Citat VDC Osea 4:6. Poporul Meu piere din lipsă de cunoștință. Fiindcă ai lepădat cunoștința, și Eu te voi lepăda, și nu-Mi vei mai fi preot. Fiindcă ai uitat Legea Dumnezeului tău, voi uita și Eu pe copiii tăi!
7. Cu cât s-au înmulțit, cu atât au păcătuit împotriva Mea. De aceea, le voi preface slava în ocară.
8. Ei se hrănesc din jertfele pentru păcatele poporului Meu, și sunt lacomi de nelegiuirile lui.
9. Dar și preotului i se va întâmpla ca și poporului; îl voi pedepsi după umbletele lui, și-i voi răsplăti după faptele lui.
10. Vor mânca și tot nu se vor sătura, vor curvi și tot nu se vor înmulți, pentru că au părăsit pe Domnul și poruncile Lui.
11. Curvia, vinul și mustul iau mințile omului.
12. Poporul Meu își întreabă lemnul lui, și toiagul lui îi prorocește; căci duhul curviei îi duce în rătăcire, și sunt necredincioși Dumnezeului lor.
13. Aduc jertfe pe vârful munților, ard tămâie pe dealuri, sub stejari, plopi și terebinți, a căror umbră este plăcută. De aceea, fetele voastre curvesc, și nurorile voastre sunt prea curve.
14. Nu pot pedepsi pe fetele voastre pentru că sunt curve, nici pe nurorile voastre pentru că sunt preacurve, căci ei înșiși se duc la o parte cu niște curve, și jertfesc împreună cu desfrânatele din temple. Poporul fără minte aleargă spre pieire.
Exemple sunt destule... Nu este nici o diferență între evreii de atunci și cei acum, respectiv cei care se alipesc în mod firesc de tradițiile evreiești actuale, cu acoperitul capului la bărbați, sărutatul sulurilor Torei și alte lucruri care nu au deloc a face cu adevăratul popor al Celui Preaînalt. Și atunci, ca și acum, cei care sunt firești au ajuns și ajung să curvească la propriu cu tot cu ciucurii de la veșminte. În schimb, eu spuneam că Mântuitorul ne-a spus:
Matei 5:27. Ați auzit că s-a zis celor din vechime: "Să nu preacurvești."
28 Dar Eu vă spun că oricine se uită la o femeie, ca s-o poftească, a și preacurvit cu ea în inima lui. Ioan 14:26 Dar Mângâietorul, adică Duhul Sfânt, pe care-L va trimite Tatăl, în Numele Meu, vă va învăța toate lucrurile, și vă va aduce aminte de tot ce v-am spus Eu.
Deci eu nu vorbesc aici despre anularea unei porunci așa de dragul de a nu o mai ține, ci despre un nivel superior la care cu ajutorul Duhului Sfânt trebuie să trăim.
Citat VDC Evrei 7:18 Astfel, pe deoparte, se desființează aici o poruncă de mai înainte, din pricina neputinței și zădărniciei ei -
19. căci Legea n-a făcut nimic desăvârșit - și pe de alta, se pune în loc o nădejde mai bună, prin care ne apropiem de Dumnezeu.
Astfel dacă Duhul Sfânt este peste noi, nu vom mai permite gândurilor să ne ducă la curvie și în felul acesta purtatul de ciucuri devine istorie. Cine nu ascultă de îndemnurile Duhului, nu se va abține nici de la curvie datorită unor ciucuri la haine.
Regret faptul că voi în loc să puneți accentul pe călăuzirea Duhului Sfânt, îl puneți pe factori exteriori, despre care Scriptura spune printre altele:
1 Timotei 4:8 Căci deprinderea trupească este de puțin folos, pe când evlavia este folositoare în orice privință, întrucât ea are făgăduința vieții de acum și a celei viitoare.
Nu se pot agăța ciucuri și la conștiință, la gândire... acolo doar Duhul Sfânt lucrează. Și chiar dacă omul nu ajunge la curvia propriu-zisă, dacă poftește în inima lui pe o femeie, păcatul a și luat contur.
Cam asta vrea să spună Scriptura în înțelegerea pe care o am eu. Cine nu vrea să înțeleagă, să poarte tot felul de ciucuri, dacă îi vor ajuta, bravo lui.
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Deconectat
Shalom!
Stimate Aurelc, Duhul Sfânt nu ne învață să ne întoarcem urechea de la Tora, dimpotrivă,Duhul Sfânt ne învață să facem mai întâi și apoi sa ascultăm.
Cine face ce cere porunca acela împlinește.
Cine doar se uita după unul și altul acela seamănă cu unul care nu a înțeles nimic din cuvintele Divinului Lui Israel.
Tora este totul restul sunt vorbe.
Ce este scris la Numeri cap15:37-41 este pentru oameni care cred mai mult în porunca Divină decât în cuvintele oamenilor muritori.
Au fost oameni care au spus: Vom face și vom asculta!
Sunt și astăzi.
De astfel de oameni are nevoie Divinul care a poruncit sa se pună ciucurii-nu de ignoranți.
Ignorați au fost și vor mai fi dar Tora rămâne veșnic în picioare.
Și cine dintre muritori poate intra la judecată cu Cel care este mai mare decât el?
Sa ne ferească Divinul.
Deconectat
Distinsă Lavi, dacă cineva nu înțelege că scopul poruncirii ciucurilor a fost să ajute păzirea altei porunci, aceea ce nu permitea ca un bărbat să păcătuiască cu o femeie care nu-i era soție, este problema lui. Eu am subliniat faptul că în zilele noastre, de la Mesia încoace, păcatul adulter este tratat și mai profund, la nivel de gândire. Duhul Sfânt, primit de la Tatăl în Numele lui Isus Christos are menirea aceasta de a ne ajuta să nu păcătuim nici în gând nici cu fapta. Tânărul din Proverbe cap.7 avea 100% ciucuri la haine si totuși a ajuns la adulter. Asemeni lui au păcătuit mulți alții.
DOAMNE lasă Duhul Tău peste noi ca să ne putem feri de păcat!
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.