emanolake (detalii numai pentru membrii conectaţi)
8397. Postat la 13/02/2011 14:07 - 5193z6h49m
LEVETIC 19/19
Să păziți legile mele. Să nu împreunezi vite de două soiuri deosebite; să nu semeni în ogorul tău două feluri de semințe; și să nu porți o haină țesută din două feluri de fire.
DEUTRONOM 22/9-11
Să nu semeni în via ta două feluri de semințe, ca nu cumva să întinezi și rodul seminței pe care ai semănat-o și rodul viei.
Să nu ari cu un bou și un măgar înjugați împreună.
Să nu porți o haină țesută din felurite fire, din lână și in unite împreună.
Voi să vă sfințiți și să fiți sfinți, căci Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru.
Să păziți legile Mele și să le împliniți. Eu sunt Domnul care vă sfințesc.
Mai sint valabile aceste cuvinte ale Domnului care lea dat poporului sau, sau nu? Fac parte din Lege si ce a dat Domnul zice ca este da si amin. Pentru ceau fost date in vechime poate ma poate ajuta vreun moderator sau vreun frate care au cunostinta mai multa si cunosc mai bine Legea Domnului sau vreo informare de pe la vreun mesianic de ce era si pentru ce a fost aplicata legea cu doua tesuturi, doua seminte sau doua soiuri.
Frate Emanolake , inainte sa mergem mai departe asi dori sa pun si eu o intrebare:
Este tot din Deut. 22 versetul 6
6. Dacă întâlnești pe drum un cuib de pasăre, într-un copac sau pe pământ, cu pui sau ouă și mama lor șezând peste pui sau peste ouă, să nu iei și pe mama și pe puii ei,
7. ci să dai drumul mamei și să nu iei decât puii, ca să fii fericit și să ai zile multe
Acum ca suntem sub Noul Legamant , mai este valabila aceasta porunca?
Eu unul nu v-asi sugera sa testati ,
De ce am considera aceasta porunca valabila , iar cateva versete mai jos ,din acelasi capitol , ne punem intrebarea daca sa le mai dam importanta sau nu?
Să nu semeni în via ta două feluri de semințe, ca nu cumva să întinezi și rodul seminței pe care ai semănat-o și rodul viei.
Aici deja avem raspunsul la intrebare, si anume sa nu intinam .
Un taran probabil ne-ar explica mai bine, ce inseamna hibrid.
Din cate stiu eu, produsul combinarai a doaua seminte diferite produce un produs, care are o putere de germinare mult mai slaba, sau chiar deloc.
Astfel ajungi ca la anul semeni din acest produs iesit din doua soiuri de seminte diferite , si te trezesti ca samnata nu are putere de germinare si nu mai iasa din pamant, sau daca iasa , este foarte amarata .
Un alt exemplu ar fi daca semeni castraveti langa lebenita, o sa iasa un produs mutant, cu o compozitie moleculara nefamiliala organismului nostru ,la care nu stim cum corpul nostru va reactiona .
Parerea mea personala este ca multe feluri de cancer din ziua de azi se datoreaza , tocmai calcari acestui principiu biblic.
Să nu ari cu un bou și un măgar înjugați împreună.
Acest concept se gaseste si in scrierile lui Pavel spre Corinteni, unde ne sfatuieste sa nu ne injugam la un jug nepotrivit, cum ar fi sa ne casatorim cu un necredincios, etc.
Magarul fiind mai mic , i-ar fi mult mai greu .
In versetul de mai sus cu pasarea , si nu numai ,putem vedea compasiunea Creatorului, cand vine vorba si de animale .
Pe urma am citit ca boul nu poate suferi mirosul de magar, astfel se creeaza o situatie mai putin armonioasa .
Să nu porți o haină țesută din felurite fire, din lână și in unite împreună.
Unul din motive ar fi ca lana la mai multe spalari s-ar strange iar inul nu , astfel ajungi sa ai un produs de o calitate mai slaba.
Un alt studiu spune ca uneori aceste doua , inul cu lana amestecate impreuna, mareste energie statica, la punctul de mici arsuri in clima foarte calda.
In ziua de azi , cei ce manufactoreaza imbracaminte , de obicei nu imbina aceste doua, insa in ziua de azi avem firele sintetice amestecate cu in , etc
Parerrile difera, insa in iudaism se intelege ca este vorba strict de in si lana, nu si de alte materiale.
Tu fa cum esti indemnat , eu unul si sotia ne-am hotarat sa nu mai cumparam haine care sunt cu fire amestecate.
E simplu ,te uiti la eticheta, te gandesti la la scriptura si faci o alegere
BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39
Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
Deconectat
RE: Doua soiuri; doua seminte; doua fire?
emanolake (detalii numai pentru membrii conectaţi)
8647. Postat la 22/02/2011 11:52 - 5184z9h5m
Fratele meu tocmai cea ce mai intrebat despre subiectul cu pui si mama lor eu unu cred ca tot ce este este valabil ca este scris:
Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuie în veci, și la ceea ce face El nu mai este nimic de adăugat și nimic de scăzut, și că Dumnezeu face așa pentru ca lumea să se teamă de El.Ce este a mai fost, și ce va fi a mai fost; și Dumnezeu aduce iarăși înapoi ce a trecut.
Deci prin credinta desfintam noi Legea?Nicidecum.Dimpotriva, noi intarim Legea.
Deconectat
Michael Roman (detalii numai pentru membrii conectaţi)
8662. Postat la 22/02/2011 21:54 - 5183z23h3m
Shalom!
Fratele Avodah are dreptate intrutotul... Dar, s-o luam cu inceputul...
Legea respectiva se numeste shaatnez. Ea vorbeste despre fire si tesaturi, dar nu numai despre ele, ci despre hibrizi in general. Creatorul a dat porunci-principii, si aceasta este una dintre ele... ea vizeaza firele, dar NU NUMAI firele... Porunca expresa a DOMNULUI era aceea de a umple Pamantul pana cand el musteste de viata vegetala, animala si umana, in contrast impreunarea lucrurilor diferite, care duce la hibridizare, la sterilitate, la moarte...
Insa putem vedea si mai departe de atat...DOMNUL a dat porunca pastrarii lucrurilor in categorii esentiale diferite, iar interdictia data femeii de purtare a imbracamintii barbatesti si data barbatilor, ca sa nu poarte imbracaminte femeiasca, tine de shaatnez... Daca se incalca acest principiu, barbatii vor ajunge sa poarte haine femeiesti, sa se comporte efeminat si sa devina malahi, adica homosexuali, eventual sa-si faca operatii de schimbare de sex si gender, iar femeile vor deveni masculinizate, vor adopta comportamente aberante, inclusiv sexuale... Transgresarea dintr-o categorie in alta, desi pare un fleac la inceput, poate duce la pacate grave...
Sa ne ajute Adonai sa ramanem puri, sau sa ne continuam truda pe calea virtutilor.
In slujba lui Mesia,
Michael Roman.
Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.
Buna Ziua. Dar despre versetul acesta ce parere aveti pentru ca este tot
in BIBLIE si se refera tot la LEGE. EZECHIEL Cap.20.Ver.25 BA Inca le-am
dat si legi cari nu erau bune, si porunci prin cari nu puteau sa traiasca.
Va multumesc.
Coloseni Cap.2 Ver.14 A sters zapisul cu poruncile lui care statea Inpotriva
noastra..........
Galateni Cap.5 Ver. 1 Ramaneti dar tari si nu va plecati iaras supt jugul
robiei.
Deconectat
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
21923. Postat la 07/03/2013 07:34 - 4440z13h23m
Această situație e asemănătoare cu situația lui Adam și Eva în Eden. Se știa că nu vor duce până la capăt misiunea, și s-a întocmit Planul de mântuire. Cu sânge am fost răscumpărați, zapisul a fost șters dar nu înțelegem și ne așezăm iar la jug. Ne place, acesta e adevărul. Ne place îndreptățirea noastră , nu îndreptățirea Lui.
Pentru vflc si valentina am două intrebari mici in care am niste nelamuriri .
1. Ce intelegeti prin jugul robiei ?
2. Cam ce credeti ca contine-a acel Zapis care ne statea noua impotrivă ?
Astept raspunsurile dvs dar sa fie sincere si in primul rand Adevarate ca daca se gaseste un singur verset care demonstreaza contrariul ma tem sa nu intrati sub incidenta porunci a 9 .Astept
Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Vflc, vezi tu, Dumnezeu a pus Legi peste natura, ploaia cade cand vrea El, pasarile cerurilor se inmultesc instinctiv, fiecare dupa specia lor, nu au ratiune, dar fiecare asculta in mersul lor de Creator...
Omul are minte, si totusi nu asculta de El, legea cu privire la soiuri, seminte, doua fire, sunt legi prin care daca alegem sa lucram pamantul si tinem cont ca nu trebuie sa semanam doua seminte diferite la un loc, este spre binele nostru, recolta va fi frumoasa si sanatoasa!
Daca pun doua animale la jug diferite, nu am nici randament si nu-i bine din punct de vedre a fortei, unul mic si unul mare, cel mic va obosi si va ingreuna munca celuilalt, oare, nu si din fire invatam ca nu este bun acest lucru?
Apoi, daca o haina este facuta din doua fire, sa zicem lana si bunbac, cand se spala lana va intra la apa (adica se va micsora),pe cand bunbacul va ramane intact, cum va arata acel tesut?
Dragii mei, desi aceste legi le vedeti iesite din context, ele sunt facute pentru binele meu si al tau, daca tinem cont de ele!
Nu cred ca aceste legi le vom sterge, pentru ca atat timp cat va fi pamantul, va fi semanat si secerat, animale vom creste, si tesuturile vor fi utile pentru imbracamintea noastra.
Valentina, desi spui ca esti crestina, iesi mereu din contextul Bibliei, de ce?
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
21940. Postat la 08/03/2013 09:28 - 4439z11h28m
Fiindcă, după omul din lăuntru îmi place Legea lui Dumnezeu: dar văd în mădularele mele o altă lege, care se luptă împotriva legii primite de mintea mea, și mă ține rob păcatului, care este în mădularele mele. O, nenorocitul de mine! Cine mă va izbăvi de acest trup de moarte?
Acesta a fos strigătul de milenii al creștinului către Dumnezeu. Cum să fac Doamne ? Cum să mă împac pe mine cu Tine? Tu mi-ai dat o Lege, în mine am altă lege, nu reușesc să le pun în acord și sunt rob păcatului. Și Dumnezeu, a ascultat gemetele de neputință ale copiilor Săi:
Mulțumiri fie aduse lui Dumnezeu, prin Isus Hristos, Domnul nostru!....Astfel dar, cu mintea, eu slujesc legii lui Dumnezeu; dar cu firea pământească, slujesc legii păcatului.
Iată cheia : Domnul Isus Hristos.
Lucia, precizează cu ce sunt greșită , că nu mi-a căzut fisa.
Pentru Domnul Costy, jugul robiei în opinia mea este Legea grea,despre care Apostoli ne-au vorbit noua Neamurilor prin DUHUL SFÂNT Fapte Apost. Cap.15. Ver 5. (de la) Neamurile trebuie să fie tăiate, împrejur și să li se ceară să păzească Legea lui Moise.
Apostolul nostru Petru ne-a lăsat clar scris în vers.10 din același capitol despre JUGUL care nici părinți noștri nici noi nu l-am putut purta.
DOMNUL ISUS HRISTOS ne vorbește prin evanghelia lui Luca Cap.11:Ver. 46: Vai și de voi Învățători ai LEGI A răspuns ISUS Pentru ca voi puneți pe spinarea oamenilor sarcini grele de purtat... Etc.
ROMANI Cap. 7 Ver. 6 Dar acum am fost izbăviți de LEGE și suntem morți fata de LEGEA aceasta care ne ținea robi... etc.
Zapisul cu poruncile lui draga Domnule- Costy cuprindea foarte multe lucruri ce ne erau împotrivă, fiind neamuri din naștere fără Hristos fără de cetățenie fără Dunnezeu și plini, depăcate, prin Isus Hristos nu numai că am primit iertarea și împăcarea cu Dumnezeu dar a înlăturat vrăjmășia dintre noi și DUMNEZEU LEGEA PORUNCILOR. Efeseni Cap 2 Ver.15.
TREBUIE SĂ ASCULTĂM MAI MULT DE DUMNEZEU DECÂT DE OAMENI Fapte
APOSTOLILOR Cap.5 Ver.29
CU RESPECT POP VASILE VFLC
Deconectat
ioan olah (detalii numai pentru membrii conectaţi)
21949. Postat la 08/03/2013 11:48 - 4439z9h9m
vfc a scris
Coloseni Cap.2 Ver.14 A sters zapisul cu poruncile lui care statea Inpotriva
noastra..........
O traducere gresita duce oameni,culte si biserici in ratacire,bineinteles pe toti aceia care se intemeiaza pe rastalmacirii fara sa ia in considerare contextul si care nu cerceteaza Scriptura.
In Bibliile mele Portugheze versetul respectv nici nu pomeneste de Porunci (Mandamentos),ci spune de Randuieli (Ordenanças),si anume a sters Zapisul ( scrisului de mână )cu greselile-Pacate ale noastre,care erau contra noastra prin Randuila pe care am primito .
Havendo riscado a cédula que era contra nós nas suas ordenanças
Ștergerea scrisului de mână care era împotriva noastră în rânduielile
Prin urmare (A sters zapisul cu poruncile lui) este o adulteratie de traducere,intentionata malefic de catre traducator.
Ca sa intelegem dupa traducerea Popii Cornilescu ar insemna ca a sters toate Poruncile si nu ar mai fi valabile niciuna,deorece au fost pironite pe cruce.Acest verset este utilizat pentru a combate Sabatul.
Contextul aminteste de Randuiala versetul 4 si 5 :
Spun lucrul acesta, pentruca nimeni să nu vă înșele prin vorbiri amăgitoare.Căci măcarcă sînt departe cu trupul, totuș cu duhul sînt cu voi, și privesc cu bucurie la buna rînduială.
Contextul din versetul 6 si 7,aminteste :
sa fim ziditi in Yahshuah,sa umblam in el,sa fiminradacinati in el si intariti.Daca Yahshuah a fost inradacinat in Porunci si lea implinit,cum putem spune ca lea pironit pe cruce .
Astfel dar, după cum ați primit pe Yahshua haMashiach, așa să și umblați în El,fiind înrădăcinați și zidiți în El, întăriți prin credință, după învățăturile cari v'au fost date, și sporind în ea cu mulțămiri către Yahveh.
Contextul din versetul 8 este foarte clar si anume : să nu vă fure cu filosofia și cu o amăgire deșartă, după datina oamenilor, după învățăturile începătoare ale lumii.
Luați seama ca nimeni să nu vă fure cu filosofia și cu o amăgire deșartă, după datina oamenilor, după învățăturile începătoare ale lumii, și nu după Yahshua.
Astazi Rastalmacitorii pentru a combate Legea Morala,Sarbatorile,Sabatul... folosesc acest argument si anume : învățăturile începătoare ale lumii ....dar uita cu buna stiinta ca învățăturile începătoare ale lumii sunt datina oamenilor(Duminica,Craciunul,Sarbatorile adulterate)si astfel se lasa inselati si amagiti de filosofia Teologiei de Inlocuire.
si celelalte versete in Contextul lor arata clar,dar ajunge sa vedem ce inseamna doua soiuri la un loc,adica Minciuna amestecata cu Adevar.
De aceea poporul Meu va cunoaște Numele Meu; de aceea va ști in ziua aceea că Eu vorbesc și zic: "Iată-Mă!" (Isa.52:6)
Am primit iertare prin Hristos, iar Duhul Sfant a scris Legea Sa pe tablita inimii noastre si tot El o implineste, daca ne lasam calauziti de El si luptam cu firea noastra, care la randul ei se lupta cu Duhul datator de viata!
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Draga D-mnule OLAH eu nu ma ghidez si numa conduc dupa BIBLII
portugheze Ba mai mult nici nu am scris nimic cu privire la desfintarea Sabatului eu nu rastalmacesc scripturile DAR NICI NU ACEPT NIMIC IN CONTEXT vorba unui domn ce vorbeste la televizor Spunand Citez; Aceasta nu trebue sa o Intelegeti asa ci in context Am incheiat Citatul. EU Inteleg numai asa cum scrie fara sa zadarnicesc credinta cuiva.
Care sunt Invataturile Incepatoare ale lumi ? Noua nea vorbit DOMNULISUS HRISTOS prin Evanghelii si neau vorbit Apostoli Si ne vorbesc de peste 2000 de Ani. PENTRU mine In afara de BIBLIE nu
exista nici o carte dupa care sa ma ghidez nici brosuri traduceri sau prorocii venind din afara BIBLIEI eu doresc sa fiu lamurit doar de Cuvantul SFINTEI SCRIPTURI DOAMNE AJUTAMI.
TREBUIE SĂ ASCULTĂM MAI MULT DE DUMNEZEU DECÂT DE OAMENI
Deconectat
ioan olah (detalii numai pentru membrii conectaţi)
21964. Postat la 08/03/2013 20:52 - 4439z0h5m
Eu ti am dat ca ex.traducerea in Portugheza a Bibliei asupra versetului A sters zapisul cu poruncile ),iar ca sa intelegegi ce vrea sa spuna acel verset ti am explicat din Biblia Romana Cornilescu,in nici un caz nu ti am citat din Brosuri.Nimeni nu te obliga sa intelegi ca mine,dar daca tot ati doresti sa stii adevarul citeste si contextul,nu doar ce ti place tie.
De aceea poporul Meu va cunoaște Numele Meu; de aceea va ști in ziua aceea că Eu vorbesc și zic: "Iată-Mă!" (Isa.52:6)
Pentru că ZAPISUL cu PORUNCILE nu prea face parte din Topic, dacă tot s-a abordat, îmi cer iertare pentru intervenție, apreciind aceasta ca fiind mai importantă spre lămurirea unui NONSENS BIBLIC CORNILESCIAN, în fața problemei create despre amestecul de soiuri, semințe și fire, care în afara unei pregătiri de specialitate cel puțin universitare la nivel de cercetare, este mai ușor și mai bine să ne oprim la ascultarea de Sfântul Cuvânt, fără prea multe întrebări... de ce? ...de ce?? ...de ce??? ...pentru că așa a zis Creatorul nostru!!! Nu așa a făcut și șarpele din Genesa 3.1?
Simplu, porunca sau legea contra amestecului a fost dată pentru a se evita corcirea... până la noi oamenii cu religiile noastre, ajunși niște corcituri (un alb și un negru cu un galben în brațe și cu un mulatru de mână), cu zei, cu idoli și cu dumnezei corciți (creștino-ateo-islamo-budisto-ecumenici)!
Dragă frate VFLC! Nu vreau să te supăr, și cu atât mai mult să supăr pe cei care nu pot sau nu vor să priceapă că se poate si altfel, ...să încercăm să vedem pe unde este DREPTATEA, după cum zici că nu te ghidezi după Biblii portugheze, apreciind se pare... mai mult pe Cornilescu în limba română.
Personal, ...EU AM primit Adevărul despre Sărbători de la o unguroaică din Biblia Ungurească (cam după un an de când auzisem de Sfințenia Sărbătorilor pe care toți din jurul meu le disprețuiau și le batjocoreau, cum vedem și printre noi câte o intervenție din când în când).
La ora actuală eu am 12 ediții din 3 variante de Biblii care, în prea multe locuri și privințe nu se aseamănă una cu alta, cu atât mai mult cu cât nu creștinismul este leagănul Religiei și credinței (Ieremia 6.16: Așa vorbește YaHVeH: Stați în drumuri, uitați-vă și întrebați care sunt cărările cele vechi, care este calea cea bună: umblați pe ea, și veți găsi odihnă pentru sufletele voastre!Dar ei răspund: Nu vrem să umblăm pe ele!).
La Coloseni 2.13 și 14 stă scris: ,,Pe voi, care erați morți în greșelile voastre și în firea voastră pământească netăiată împrejur, Dumnezeu v-a adus la viață împreună cu El, după ce ne-a iertat toate greșelile. A șters zapisul cu poruncile lui, care stătea împotriva noastră și ne era potrivnic, și l-a nimicit, pironindu-l pe cruce,, (adică, ni s-au iertat toate greșelile, prin simpla manevră de ștergere a zapisului cu poruncile - exprimare cel puțin prostească pe seama unui Dumnezeu pe măsură), ...la fel ca și la Efeseni 2.15: ,,în trupul Lui, a înlăturat... legea poruncilor, în orânduirile ei,,. Această ,,ștergere a zapisului cu poruncile,, poate fi o mare Înșelătorie biblică (varianta masoretică - D.Cornilescu), descoperită foarte ușor când cel interesat de Adevăr citește și alte traduceri (cea mai concludentă mi s-a părut a fi Gala Galaction): ,,El a șters CU poruncile, zapisul cel despre noi, care era potrivnic nouă, și l-a luat din mijloc, pironindu-l pe cruce.
Deci, El a șters cu poruncile, zapisul despre păcatele noastre! Ce stă la mijloc? r30;între om și Cel Sfânt? Păcatul prin călcarea legii, rânduielilor (sărbătorilor) și poruncilor! Messia, Mântuitorul, purtând disprețul în locul nostru, prin sângele Său (care a curs pentru noi), a luat asupra Sa, atât vina cât și pedeapsa noastră pironindu-le pe lemn. ,,A șters zapisul CU poruncile, zapisul CEL despre noi,, (Gala Galaction), nu este tot una cu ,,A șters zapisul cu poruncile lui,, (Cornilescu) și nu înseamnă că ,,s-au șters poruncile... pironite pe lemn,,! Putem concepe că Poruncile nu mai sunt valabile? Ar fi o altă aberație, și mai mare! Poruncile sunt multe și sunt veșnice, ca și Legea veșnică; aproape fiecare lege are cel puțin o poruncă, și la fel ca Cele 10 porunci (așa zisul Decalog), toate sunt VEȘNICE! Deci, cea mai corectă exprimare în privința ȘTERGERII zapisului CU PORUNCILE, este dată în Biblia editată după traducerea lui Gala Galaction pe care, nu o are chiar orice om de rând.
Zapisul sau răbojul, este un înscris al unor datorii sau fapte, care pentru a nu fi uitate sau date uitării, sunt scrise pe ceva. Zapisul, este înscrisul datoriilor unui om, față de un creditor, față de o bancă, față de un comerciant sau față de un bogătaș; datorii, pe care, cândva trebuie să le achite datornicul. Zapisul acesta, este un înscris în cărțile cerului, cu greșelile, cu nelegiuirile și cu păcatele pe care, omul trebuie să le ispășească dar, slavă Iubirii nemărginite, prin Jertfa de la Golgota... ,,zapisul cu înscrierile lui, care stătea împotriva noastră și ne era potrivnic,,, a fost pironit pe lemnul de tortură. Acesta este zapisul cu păcatele noastre, care este, și care... va fi șters cu sângele Mîntuitorului; nu legile, nu rânduielile, nu poruncile și nu învățăturile sfinte au fost șterse, ci zapisul cu înscrisul păcatelor noastre!
Așa că iartă-mă frate VFLC, dar... pentru că TOATE SFINTELE SCRIPTURI sunt scrise de oameni și pentru că ORICE OM este STĂPÂNIT de PĂCAT în IMPERIUL INTERESELOR (iată și eu am interesul să ajung în Împărăția din Daniel 2.44, după modelul din Matei 13.44), ...sfatul meu, ...experimentat și practicat de mine, este... să citești tot ce prinzi în mână și să asculți orice îți este îngăduit să citești și să auzi. În biserică eu am fost învățat de frații și de surorile binevoitoare, ca să nu ascult la nimeni din afara bisericii și să nu citesc alte scrieri în afara Bibliei Cornilescu și în afară de SINGURA Mărturie bună (a sorei White). Nenorocit am fost... până când doar Duhul Adevărului mi-a deschis ochii și mintea să ascult la un (așa zis de ei) rătăcit eretic și trădător al organizației, care a ieșit din biserica lor! Binecuvântările nu s-au lăsat așteptate, și fratele care m-a ajutat să văd cu ochii bibliei mizeria din biserica sfințită prin interpretarea Bibliei, mi-a făcut cunoștință cu... UN ALT rătăcit eretic CORTURAR care ținea sărbătorile, ...la care am ascultat! Din confuzia în care eram, atât de mult am fost ridiculizat, că cercetând tot ce auzeam și tot ce citeam despre Sărbători, ...ele au ajuns parte din ființa mea și eu am ajuns să le simt ca făcând parte din mine, ...la punct și virgulă după Biblie (Noul și Vechiul Legământ), după Torah (Pentateuch), după Nevi'im (Prophets) și K'tuvim (Scriptures).
Astfel, ...sfatul meu este nu te iei nici după mine, nici... după nimeni (Ieremia 17.5). Ia-te după... 1 Tesaloniceni 5.21: Cercetați toate lucrurile și păstrați ce este bun, și mulțumește Cerului că te-a adus pe Melhisedec pe care, ...să nu uiți să-l binecuvintezi (cel puțin cât încă mai fac și eu parte din el).
<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
Vedeti valentina si vflc toata Scriptura este o marturie impotriva a tot ce ati afirmat , acum dacă ati facut-o din nestintă sau o impotrivire, raspunsurile voastre sunt nule . Si va voi demonstra de ce .
Pentru valentina frumos verset ati scos la interval dar oare ati inteles ce a vrut sa spună Apostolul Pavel in acel verset :
Fiindcă, după omul din lăuntru îmi place Legea lui Dumnezeu: dar văd în mădularele mele o altă lege, care se luptă împotriva legii primite de mintea mea, și mă ține rob păcatului, care este în mădularele mele. O, nenorocitul de mine! Cine mă va izbăvi de acest trup de moarte?
Deci sa dezbatem putin, deci omului din interior imi place Legea Lui Dumnezeu , DAR in madularele noastre este o alta lege numita legea pacatului sau FIREA PAMANTEASCA care inabusă Legea Celui Preinalt , pană aici totul este foarte clar, ce stim noi despre LEGE? este că prin ea noi oameni avem cunostinta deplina a pacatului , dar ce facem cu firea pamantească aceasta fire este ca o buriană in inimile noastre si singura solutie ca sa o eliminam este prin Duhul Sfant care odata ce este in interiorul nostru ea este Rastingnită cu totul si atunci LEGEA impreună cu Duhul Sfant in inimile noastre distruge toate zidurile si toate barierile si tot ce ne poate desparti de Domnul .De acea:
Romani 7 . 12 Așa că Legea, negreșit, este sfântă, și porunca este sfântă, dreaptă și bună.
.Cautati să scapati sora valentina de firea pamantească si atunci o sa iubiti Legea Lui Dumnezeu cu singurantă si cand loviti in Fire dati fară milă loviti atat de tare să o scoateti si din radacină, aceste indemnuri este pentru noi toti daca intradevar mai avem ramuri firesti in interiorul nostru .
Si deasemenea pentru fratele Pop, draga frate cu totii vom fii judecati după Legea Lui Dumnezeu si iată dovada :
Romani 2. 12 Toți cei ce au păcătuit fără Lege vor pieri fără Lege; și toți cei ce au păcătuit având Lege vor fi judecați după Lege.
13 Pentru că nu cei ce aud Legea sunt neprihăniți înaintea lui Dumnezeu, ci cei ce împlinesc Legea aceasta vor fi socotiți neprihăniț
Cu atat mai mult o dovadă care vine din vechime , sau mai bine spus un Cuvant din partea Sfantului Lui Israel si anume : Ieremia 31. 33 Ci iată legământul pe care-l voi face cu casa lui Israel după zilele acelea, zice Domnul: Voi pune Legea Mea înăuntrul lor, o voi scrie în inima lor; și Eu voi fi Dumnezeul lor, iar ei vor fi poporul Meu.
Woau vedeti ce spune Cuvantul Domnului va pune in NOUL Legamant Legea in inimile noastre adica poporului Evreu si nouă Neamurilor , care defapt nu mai sunt doua popoare ci unul SINGUR ( Efeseni 2) . Dar dacă noi o desfintam si o aruncăm inapoia noastră vă intreb cum oare sa ne mai infatisam inaintea Domnului in rugaciune ? Desi semnalul de alarma este transmis nouă de multă vreme in urma , atentie Proverbe 28.9
Deoarece cunosti ceva din Scriptură si sti doar ce sa intamplat cu jerfele de animale , de asemenea cunosti ce sa intamplat cu taierea imprejur , cunosti despre schimbarea Preotiei dar nu uita pentru toate acestea avem dovezi biblice ca nu mai sunt, dar celelalte raman in picioare .
De asemenea cum poti considera Legea Celui Sfant o povară sau un jug , pentru mine este o bucurie in inima mea este o desfatare in Domnul mă simnt fericit ca am ajuns sa cunosc voia Celui Preinalt poti intreba fratii si surorile de pe acest Portal este Legea Lui Dumnezeu o povară pentru ei , NICIDECUM , este o bucurie sa ne infatisam Domnlui in Sarbatorile sale cele Sfinte din Levetic 23 , de asemenea să facem ce este bine , să facem dreptate si sa iubim pe aproapele noastru cu adevarat aceasta este implinirea Legii.
Psalmul 119. 165 Multă pace au cei ce iubesc Legea Ta și nu li se întâmplă nicio nenorocire.
Cu atat mai mult draga frate Domnul Isus nu a desfintat nimic
Matei 5. 17 Să nu credeți că am venit să stric Legea sau Prorocii; am venit nu să stric, ci să împlinesc.
, apostolii la fel , dar oameni au indrasneala sa invete pe altii ca Legea nu mai este valabila dar asi vor lua dreapta rasplatire iar cei care asculta de ei de acesti mincinosi nu vor avea nici o scuză in ziua Judecatii .
In incheiere vflc si valentina as dori sa va fac de cunoscut un verset care il stiti foarte bine si anume :
Romani 3. 31 Deci prin credință desființăm noi Legea? Nicidecum. Dimpotrivă, noi întărim Legea.
Sper ca v-am putut fii de folos prin ceia ce am scris .Domnul sa lucreze la inimile noastre si dacă mai trebuie ceva completat pe calea Sfantă El să ne instinteze prin Duhul .
Legea +Credinta in Jerfa de la Golgota trimite pe omul pacatos( barbat si femeie) in Imparatia Celui Ce este Vesnic Sfant , Creatorul intregului Pamant Binecuvintat sa Fie Numele Sau in veci de veci si in veci vecilor. Amin
Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Foarte Frumos. Nu pot decat sa Incep cu Sfirsitul Postari D-voastra si sa spun ca DOMNUL SA VA BINECUVINTEZE Pe D-voastra D-ule ELIAHU
777, Saitul Melhisedec precum si pe Toti acei ce se ostenesc pt.DOMNUL.
Sunt intru totul de acord cu expresia " corcire" privind amestecul de seminte este cea mai populara si Romaneasca expresie si adevarata
demna de luat in serios nu numai ca porunca a DOMNULUI ci si ca o
practica a zilelor noastre.
CU privire la "zapisul cu porunci" ma vad nevoit sa aduc un mic
amendament, si eu am amintit de stergerea pacatelor noastre si ca eram fara drept la cetatenie in Israel dar AMENDAMENTUL care vreau
s-al fac este ca nici o data EU NU AM PUTUT SA SPUN SI NU VOI
PUTEA SPUNE CA s-au sters Legile si poruncile LUI DUMNEZEU.
Adica DOMNUL spune sa nu ucizi "eu sa vin sa spun nu poti sa ucizi, DOMNUL spune sa nu furi , sa nu curvesti sa nu poftesti etc;
"eu sa spun nu acestea sau sters" NU nici decum nu mam referit
la acestea CI O SPUN ACUM RASPICAT ACESTEA TOATE TREBUIESC
TINUTE SI RESPECTATE CA PORUNCI A DOMNULUI PE VECIE.
DOMNULUI OLAH iam scris ca nu ma ghidez dupa Biblii portugheze
deoarece dInsul spunea ca In Biblia portugheza nu scrie versetul cu
privire la Sters zapisul cu porunci pe cand in BIBLIA Romana scrie
de aceia am spus acea exprimare pt. care daca lam suparat pe
D-mnul OLAH pe aceasta cale Ii cer scuze cu biandete.
VA MULTUMESC VFLC
TREBUIE SĂ ASCULTĂM MAI MULT DE DUMNEZEU DECÂT DE OAMENI.
Deconectat
21990. Postat la 10/03/2013 11:58 - 4437z8h59m
.Cautati să scapati sora valentina de firea pamantească si atunci o sa iubiti Legea Lui Dumnezeu cu singurantă si cand loviti in Fire dati fară milă loviti atat de tare să o scoateti si din radacină, aceste indemnuri este pentru noi toti daca intradevar mai avem ramuri firesti in interiorul nostru .
Costi , acest lucru e imposibil. Doar în moarte firea pământească este suprimată. Aș dori un exemplu în care cineva a reușit, prin Duhul Sfânt, să scape de firea pământească. Neghina rămâne împreună cu grâul pâna la secerat. Abia atunci se strânge neghina în snop și i se dă foc.
Tot s-a depășit topicul: Un posibil răspuns pentru finalul postării tale se găsește la topicul- Cum a trăit Isus-, la subiectul : 10 lucruri pe care le-a spus Isus și pe care creștini le uita:
- Un alt lucru pe care creștinii îl desconsideră este scopul credinței, care nu este ascultarea de legi și de reguli, ci ascultarea de Dumnezeu. Legalismul conduce, între altele, la omiterea lucrurilor esențiale, care fac parte din perspectiva mai largă a trăirii creștine.