fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
20153. Postat la 01/11/2012 05:45 - 4566z15h12m
Dacă ești om bun, înseamnă că ești om prost?
Asta susțin cele aproximativ 1.280.000 de rezultate la o simplă căutare pe Google.
Fiecare rezultat atinge mai mult sau mai putin tema aceasta, bunătatea sub toate formele ei. Daca esti bun esti: prost, sclav, ușor de manipulat etc.. De aici urmând și decizia domnișoarelor de a fi , fete rele, să nu cumva să le ajungă cineva la nas.
Băieții vor să ajungă în anturaje puternice, sa înjure ca șmecherii și să țină , blazați, berea în mână ca să nu fie luați de proști. Oameni în toată firea se plâng că au fost, prea buni, la viața lor, iar acum nu mai cred nimic! Mă întreb, poți fi , prea bun?
Nu despre oricine se spune că e om bun, nu oricine e asemănat cu Dumnezeu, ceea ce e o onoare imensă! Dar, dacă vrei să fii asemenea Lui, dacă vrei să-ți definești un caracter bun, fii om bun!
Dumnezeu categoric este! Numeroase versete atestă lucrul acesta :
1 Cronici 16:34 : Lăudați pe Domnul, căci este bun, căci îndurarea Lui ține în veac!
Psalmii 100:5 : Căci Domnul este bun; bunătatea Lui ține în veci, și credincioșia Lui, din neam în neam.
Psalmii 107:1 : Lăudați pe Domnul, căci este bun, căci în veac ține îndurarea Lui!
Naum 1:7 : Domnul este bun; El este un loc de scăpare în ziua necazului; și cunoaște pe cei ce se încred în El.
Fii BUN și acceptă un sfat : Gustă și vezi ce bun este Domnul!
Ferice de omul care se încrede în El! Psalmii 34:8 (Un material luat din Revista- Respiro)
Da, Valentina, "Ceea ce face FARMECUL unui om este bunatate lui."
Imi place mult proverbul asta si ma intreb si eu , cat farmec am in mine?
Am invatat in aceasta viata, ca bunatatea noastra, face mai multi prieteni decat cei puternici, plini de bani si care se cred destul de inteligeti ca sa capete respectul celor din jur.
Nu pot sa nu aduc aici in discutie pe sotul meu, un om bun, care daca stai de vorba cu el percepi bunatatea lui cu inima si mai mult, daca ii stai alaturi, nu poti sa nu devii si tu mai bun, m-a ajutat mult pe calea credintei, m-a ajutat sa fiu mai buna fata de aproapele , sa incerc sa apar viata celorlalti, sa sufar paguba in favoarea bunului mers al aproapelui, sa sufar nedreptatea, in favoarea dezvaluirii bunatatii lui Dumnezeu in noi...
Bunatatea da mana cu mila si numai asa cresc si rodesc in noi ajutandu-ne sa ne lepadam de eul nostru, Duhul Sfant este cel ce ne ajuta sa devenim o jertfa fara cusur al carui bun miros ajunge sa fie cunoscuta de cei din jur.
Bunatatea lui Dumnezeu ne indeamna prin puterea Sa sa fugim de RAUTATEA din noi si sa intelegem ca uneori nu putem fugi de rautatea celor din jur, care incearca sa instaureze intre noi un climat de cearta si nefericire...
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Minunat scumpele mele!
Am citit recent dintr-o carte ( citesc ce să fac ,acesta e cusurul meu) ..si in cartea aceasta scrie asa...,,Cred cu toată convingerea că fiecare dintre noi este rezultatul propriei copilării si despre acest lucru ingaduie-mi să îti vorbesc''.Citind prin ea am spicuit ceva care mi-a acaparat toata atentia intr-un mod aparte si plăcut...iatăl,,Copii vin pe lume cu ,,hardul curat ''.Noi părintii si educatorii lui ,suntem cei care le ,,instalam''majoritatea programelor si neindoios ,pe cele de bază.Dacă noi nu stim ce ,,programe'' să instalam si cum să ,,rulam'',dacă nu stim cum să ,,intretinem''si să lucrăm cu acest ,,compiuter''de performantă nebănuită ,il ,,defectăm''incă de la inceput si nici o dată nu va mai functiona la parametrii săi reali.
........................
Tocmai aceste câteva rânduri de mai sus mi-au adus aminte de cea, ce, sustine fratele nostru Nica despre duhul omului că este un ,,hard'' ii dau dreptate!
...............................
Totul pleacă din casa părintească...bunătatea si răutatea ,pe care o vede copilul in casă.
El sau EA (copii fiind ) se pot intreba ...Cine este el..ea?
Ce loc ocupă in ierahhie?
Asa gândeste orice om normal ...asa gândeste si copilul .
El stie că face parte dintr-un grup-familia lui ,unde,,EA e MAMA ,El e TATA si EU sunt COPILUL''si fiecare face ceva:mama cutare lucru,tata cutare lucru si EU ce?
............
Cea ce imi place la, aceasta carte este că se bazează pe pildele lui Solomon si pe psalmi .
Deconectat
RE: LEGEA BINELUI
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
20201. Postat la 04/11/2012 03:46 - 4563z17h11m
Bravo scumpele moșului, ce profesoare bune sunteți, de data asta trebuie să recunosc, la această lege a binelui, nu am ajuns nici cel puțin să fiu un elev de Doamne ajută, prin faptul că eu recunosc două lucruri:
1) Că eu nu am ajuns să fiu nici la statura de elev, în privința acestei legi și:
2) Voi sunteți foarte bune profesoare în acestă lege, aveți înălțătoarea obligație, să vă ocupați de mine c-a să ajung să mă descurc câtu-și de puți.
După umila și puțina mea cunoștință, eu înțeleg, că, bunătatea/binele este rezultatul, a recunoașterii, iubirii și respectării, Rânduielilor, Poruncilor și Legii Lui Elohim - Dumnezeu.
După dimensiunea cunoștințelor mele arătată mai sus, eu înțeleg că; Un om bun începe cu cei 7 ani de acasă, apoi cu șablonul care se numește PĂRINȚII și părinții dacă se încadrează și ei în șablonul "FRICA DE DUMNEZEU" care este începutul înțelepciunii, apoi mediul, colegii și anturajul în care crește cineva, acest cineva la maturitate va avea un caracter bun, sau un caracter nai puțin bun (rău). Referință Biblică:
Omul bun scoate lucruri bune din vistieria bună a inimii lui, iar omul rău scoate lucruri rele din vistieria rea a inimii lui; căci din prisosul inimii vorbește gura. Luca 6:45 .
Cred că era corect după versetul de mai sus, ca titlul topicului să fi fost: Legea răului și binelui, așa că aveți datoria, să veniți cu referințe Biblice, că bunătatea/binele are lege, pentru că în versetele aduse de sora Valentina, acolo arată Caracterul Lui Dumnezeu, nici vorbă că Dumnezeu ar respecta o lege, sau, că Dumnezeu a dat o lege a binelui sau răului.
Așa că ocupați-vă vă rog frumos și veniți cu documente, pentru că dacă nu veniți cu documente că Dumnezeu a dat legea binelui, vă sugerez să mai scoateți un topic cu legea suflatului în ciorbă, sau legea șiretului de pantof.
Aștept cu nerăbdare, să citesc în Sf. carte, despre această lege.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Deconectat
20204. Postat la 04/11/2012 06:07 - 4563z14h50m
De aceea scrim sub un , subiect, care poartă tilul de : Legi pe care nu știm încă unde să le categorisim.
Deci frate Nica, nu este consemnată în Biblie, dar Biblia conține legea aceasta pe fiecare filă. Dumnezeu este bun, deci fiți și voi buni, asta după mine este o lege.
Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat
20205. Postat la 04/11/2012 06:29 - 4563z14h28m
Soră scumpă, dacă Biblia nu conține această teorie, eu sunt de acord cu vorbele tale, numai că pentru ce este scris negru pe alb în Biblie și este Lege, tu lupți din toate puterile să spui ca acum nu mai este valabilă (Legea Sărbătorilor), iar despre ce nu scrie în Biblie că este lege, pentru tine este lege, mă sperii și uite de ce:
14. Când Neamurile, măcar că n-au lege, fac din fire lucrurile Legii, prin aceasta ei, care n-au o lege, își sunt singuri lege;
15. și ei dovedesc că lucrarea Legii este scrisă în inimile lor; fiindcă despre lucrarea aceasta mărturisește cugetul lor și gândurile lor, care sau se învinovățesc sau se dezvinovățesc între ele. Romani 2.
Da! După versetele acestea , te înțeleg perfect.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
Frate Nica, poti sa-mi traduci BINELE din acest verset?(asa ca sa nu suflu in ciorba...)
"Cat despre voi, ascultarea voastra este cunoscuta de toti. Ma bucur dar de voi, si doresc sa fiti intelepti in ce priveste BINELE, si prosti in ce priveste RAUL."(Rom.16:19)
Iata cum vad eu lucrurile, prin CREDINTA se creeaza Legea dragostei in inimile noastre care da nastere prin Duhul Sfant la Legea binelui...
Pentru ca pentru noi binele trebuie sa devina o lege...insa cu cat ma silesc sa fac binele , raul sta lipit de mine...
Daca nu intelegem sa ne facem din BINE o lege, atunci viata noastra nu va aduce niciodata roada!
Mintea si trupul nostru sunt intr-o continua lupta, legea Duhului de viata sau a binelui, cu legea pacatului si a mortii sau altfel spus, legea raului se gasesc intr-o lupta continua pentru suprematie.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
20213. Postat la 04/11/2012 17:39 - 4563z3h19m
Scumpă soră Lucică, iubesc felul tău finuț, ai tu ceva aparte. că , ... cu unii ești foarte înțelegătoare și printre ei văd că mă număr și eu, dar indirect zici ce ai de zis.
Nici eu nu pot să reacționez dur, la cele zise de tine, dar hai împreună să analizăm încet și sigur ce am scris mai sus:
După dimensiunea cunoștințelor mele arătată mai sus, eu înțeleg că; Un om bun începe cu cei 7 ani de acasă, apoi cu șablonul care se numește PĂRINȚII și părinții dacă se încadrează și ei în șablonul "FRICA DE DUMNEZEU" care este începutul înțelepciunii, apoi mediul, colegii și anturajul în care crește cineva, acest cineva la maturitate va avea un caracter bun, sau un caracter nai puțin bun (rău). Referință Biblică:
Omul bun scoate lucruri bune din vistieria bună a inimii lui, iar omul rău scoate lucruri rele din vistieria rea a inimii lui; căci din prisosul inimii vorbește gura. Luca 6:45 .
Versetul pe care l-ai adus tu și cu cel pe care l-am adus eu , parcă se complectează, dar ca să zici că este Lege , aici este somnul minții.
Deconectat
20215. Postat la 04/11/2012 18:40 - 4563z2h17m
Deci, după câte îmi dau seama din postări, frate Nica , nu accepți legea binelui. ca o lege, deoarece nu-i scrisă expres în Scriptură. Dar legea circulației o accepți? Ea nu e scrisă în Scriptură.
Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat
20218. Postat la 04/11/2012 19:14 - 4563z1h43m
Soră Valentina, dacă vă place să vă jucați cu vorbele, mă gândesc să vă dau apă la moară, dar îți pun o întrebare.
....... Binele este Unul singur. .... Știi cine a zis așa? Și despre cine este vorba că este binele?
"Daca impliniti LEGEA IMPARATEASCA , potrivit Scripturii: "Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti", BINE FACETI. "(Iacov 2:8)
Deci, orice lege pamanteasca care vrea binele aproapelui, este BINE sa o implinim!
Legea circulatiei nu sta scrisa in scripturi, dar ne vrea binele...
Deconectat
20221. Postat la 05/11/2012 06:08 - 4562z14h49m
Credeam că voi primi răspuns la întrebarea de mai sus, dar pauză.
Cred că cel mai bun comentariu despre *legea binelui* este de la sora Lucica - ultimul.
Acuma pe bune, voi comenta și eu în ce constă așa zisă a legii binelui, dar încep cu o întrebare:
Era bine ca Adam să mănânce din fructul pomului, sau ara bine să nu mănânce?
Eu cred că era bine să nu mănânce și asta consta în păzirea Poruncii Lui Dumnezeu.
Concluzie:
Legea binelui este să păzim cu scumpătate; RÂNDUIELILE , LEGILE și PORUNCILE Lui YHWH - Dumnezeu.
Deconectat
20222. Postat la 05/11/2012 06:24 - 4562z14h33m
Sigur că da, frate. Răspunsul este Dumnezeu.
Dar legea asta a binelui, , am vrut să arăt, că nu este strict legată de Scriptură. Avem lege a binelui în legislatie, în natură, la animale. Sunt nenumărate cazuri când animalele au adoptat alte animale. O cloșcă atunci când a rămas fără puii ei, s-a atașat de puii de cățeluși abandonați de mama lor. Binele se arată oricui urmărește binele. Poate nu-i corect să o numim lege. Dar ea există, face parte din legea de conduită a creștinului. E o stare.
Și pentru că vorba românească are mai multe înțelesuri și prin bine se poate înțelege starea aceea de : o duc bine, nu duc lipsă de nimic, sunt bogat. De starea aceasta să fugim cât mai departe.
Ce, imi...plac... discutiile voastre .... ,sunteti minunati,se vede frumos de pe margine ..se simte o stare de BINE
Era tare bine ...dacă se numea topicul Legea răului si a binelui... dupa cum ,vede fratele Nica....se poate modifica (onorată moderatie ?)
Frate Nica, acesta este răspunsul ? ...Matei 19:17 El i-a răspuns: "De ce mă întrebi: ,Ce bine?' Binele este Unul singur. Dar dacă vrei să intri în viață, păzește poruncile."
Dar si Mesia a mai spus si aceste vorbe...Luca 18:19 "Pentru ce Mă numești bun?" i-a răspuns Isus. "Nimeni nu este bun decât Unul singur: Dumnezeu.
Acum, eu il gasesc pe Dumnezeu in adunarea Lui Dumnezeu..
Psalmii 82:1 Dumnezeu stă în adunarea lui Dumnezeu; El judecă în mijlocul dumnezeilor.
Nu am voie să stau impreuna cu cei răi...de ce ? din pricina asta...Psalmii 26:5 Urăsc adunarea celor ce fac răul, și nu stau împreună cu cei răi.
Sarpele nu a stat degeaba in Eden ,el a sfatuit-o pe femeie ,cam asa....
Geneza 3:5 dar Dumnezeu știe că, în ziua când veți mânca din el, vi se vor deschide ochii, și veți fi ca Dumnezeu, cunoscând binele și răul".
Si...Evrei 5:14 Dar hrana tare este pentru oamenii mari, pentru aceia a căror judecată s-a deprins, prin întrebuințare, să deosebească binele și răul.
1 Petru 3:17 Căci este mai bine, dacă așa este voia lui Dumnezeu, să suferiți pentru că faceți binele decât pentru că faceți răul!
3 Ioan 1:11 Preaiubitule, nu urma răul, ci binele.Cine face binele, este din Dumnezeu: cine face răul, n-a văzut pe Dumnezeu.
Desi am vz o postare foarte frumoasă a fratelui Nica si zic ca Domnul sa-l Binecuvinteze si ai multumesc ca este langa noi si ne impartaseste din experienta lui,as vrea sa adaug si eu putin la acest subiect deschis , daca deschidem paginile Sfintei Scripturi si o citim cu multa intelepciune pe care o da Domnul binenteles de la capat la coada vedem o categorie de OAMENI , deoarece au fost intradevar oameni deoarece sunt oamenii grei ai Bibliei cu care Domnul si-a facut lucrarea pe acest pamant . In prima fază il avem pe numarul 1 ca om pe pamant Avraam , daca privim cu atentie si avem si dovada el a ascultat de Cel Pre Inalt a pazit Sabatul , Sarbatorile etc fara sa fii existat Legea .
Apoi urmeaza Moise care si el a facut ce este BINE inaintea Domnului , venind Legea a pazit si el tot ce era scris acolo in Lege . De aici urmeaza o alta categorie de oameni care ascultă si ei de Dumnezeu prin Moise fiind Legea data deja , la o urmarire atenta toti acesti Oameni au fost ascultatori intru totul Domnului pazind tot ce este scris in aceasta carte minunată . Doar atunci putem sa spunem ca este Bine cand ascultam in tot de Domnul .Taind si desfintand ce nu avem dovada Biblica nu stiu daca mai suntem pe calea binelui . Frt. Nica a scris :
Concluzie:Legea binelui este să păzim cu scumpătate; RÂNDUIELILE , LEGILE și PORUNCILE Lui YHWH - Dumnezeu.
După parerea mea aceasta concluzie a fratelui este SAH-MATU acestui topic deschis , nu se mai poate scrie nimic peste aceste cuvinte - deoarece aceasta este-- CUVANTUL BINE-- ca Lege nu este cel putin eu n-am gasit-o .
Domnul Fie Binecuvintat si Laudat in veci . Amin
Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Deconectat
20233. Postat la 06/11/2012 06:22 - 4561z14h35m
Scrie Lavinia
Nu am voie să stau impreuna cu cei răi...de ce ? din pricina asta...Psalmii 26:5 Urăsc adunarea celor ce fac răul, și nu stau împreună cu cei răi.
Și totuși ceri la topicul să adăugăm și răul?
Nu se poate două săbii într-o teacă.
Meditând la :BINE, am tresărit , ca la descoperirea unei mari minuni, că binele se regăsește în : BINECUVÂNTARE.
Deci atunci când propovăduim Cuvântul, noi facem un bine. Hai să facem cât mai mult bine! Să nu ne mai legăm de scăpările șchioape ale gândurilor greșite, de cioatele nenorocite ale patimei urii. Să avem întotdeauna în fața ochilor, că cel pe care-l umilim cu slovele noastre e un împreună slujitor cu mine. Să arătăm că suntem frați. Dacă aici pe pământ nu încap de X sau Y , tu, fratele meu , crezi că vei fi primit în cer lângă Isus?
Tu știi că bine faci bine găsești: iubește-mă așa cum sunt ca să găsești iubirea.
Ai dreptate ,sora mea dragă ..in biblie este binecuvantarea si blestemul ...mai exact vorbirea de bine si vorbirea de rău..intodeauna omul creste ( spiritual),când este vorbit de bine si suferă când este vorbit de rău.......pănă si pe un copilas dacă-l tot tachinezi cu ,,răule!, sau ,,esti un rău!...,,ajunge ,el insusi să creadă că este de fapt un rău.
Hai sa schimbăm răul in bine si nu binele in rău...nu?
Binele se regaseste in Mantuitor, El este Cel care a zugravit binele in cel mai minunat tablou al istoriei noastre, in Jertfa de pe Calvar, a mai facut cineva un BINE mai mare ca El?
Nimeni...dragii mei!
Apoi, este drept ca vorbim despre faptul, ca nu prin faptele noastre vom fi mantuiti, si sta scris acest lucru, as vrea sa pun acum aceasta intrebare si sa-mi raspunda cineva, care crede ca are meritul sa intre in Imparatie.
Ai tu, oricare ai fi, fapte care te face sa meriti viata vesnica?
Va rog sa raspundeti!
Sora Lucia este buna intrebarea pusa , insa nimeni nu cred ca va putea sa a-ti raspundă ,pentru ca Mantuirea nu atarna de noi ci de Domnul care va da lucrarea fiecaruia pe fata in ziua Cea Mare , ce putem face noi ? Este sa facem BINE si sa Ascultam de EL pentru ca la vremea potrivita vom SECERA, si Biblia afirma :
Ioan 5 . 28 Nu vă mirați de lucrul acesta; pentru că vine ceasul când toți cei din morminte vor auzi glasul Lui
29 și vor ieși afară din ele. Cei ce au făcut binele vor învia pentru viață; iar cei ce au făcut răul vor învia pentru judecată.
Deci in concluzie nu ne ramane decat sa trecem repede repejor la infaptuirea doar de fapte bune , si cu Credinta sa mergem tot inainte, si Domnul se va indura de Sufletele noastre pentru ca avem aceasta promisiune .
Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!