Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Fiecare din voi să cinstească pe mama sa și pe tatăl său, și să păzească Sabatele Mele. Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru".
Leviticul 19:3

Cugetarea zilei
"Respectarea Sabatului înseamnă odihnă pentru trup și creștere spirituală pentru omul lăuntric."

Ovidiu A. Cosma

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 7
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Legi scrise în Vechiul Testament | Legi pe care nu știm încă unde să le categorisim
Deconectat LEGEA BUCURIEI
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
23925. Postat la 29/05/2013 18:49 - 4357z3h3m
Bucurați-vă totdeauna în Domnul! Iarăși zic: Bucurați-vă! (Filipeni 4:4)

Dacă vezi pe cineva strălucind de bucurie și cu zâmbetul agățat după urechi îți vin deja în minte câteva posibile argumente explicative, în funcție de ceea ce ar putea fi pentru tine însuți un motiv de bucurie: fie a câștigat mulți bani, fie e îndrăgostit, fie a luat examenul cu o notă mare sau a primit o ofertă incredibilă de lucru etc. Pentru câți creștini dintre noi oare zâmbetul este un semn distinctiv între toți ceilalți oameni? Putem alătura cei doi termeni, creștinism și bucurie? Și nu mă refer aici la zâmbăreala iresponsabilă, ci la bucuria pe care ar trebui să o purtăm în suflet indiferent ce ne este dat să trăim în această lume, la bucuria că ne-a găsit, că suntem ai Lui?!
O biserică cu fața lungă, posomorâtă, este oare potrivită pentru a putea reprezenta corect mireasa Mântuitorului cel înviat și gata să revină? Își împlinește ea misiunea de a fi încurajare, lumină și căldură pentru semeni?
Bucuria este cea care dă mărturie clară despre speranța care este sădită în inima noastră, ea dă autenticitate credinței noastre în El, ne dă putere și ne face să fim în stare să o experimentăm chiar în mari nevoi și probleme e o bucurie care nu depinde de împrejurări, ci depinde de relația cu Tata! Zâmbetul poate fi un termometru al sufletului care arată cât de fierbinte sau cât de geroasă este relația noastră cu El! Bucuria este o roadă a Duhului Sfânt. Înaintea ei se află doar dragostea.

Și exemplifică această tânără ce a făcut-o să scrie aceste rânduri:

Era un Sabat Amicus și, ca studenți, pregătiserăm un program special din care nu lipseau, bineînțeles, cântările. Ca sopran, stăteam în primul rând la cor și eram, vizibilă, pentru cei din sală, iar atunci când cânt, bucuria mi se întipărește pur și simplu pe chip! Nu e nici teatru și nici maimuțăreală! La sfârșitul programului, o soră mai în vârstă vine lângă mine și mă anunță că dorește să-mi spuna ceva. O urmez curioasă pentru ca mai apoi să rămân .....gură-cască! Dânsa considera că zâmbetul meu nu se potrivea cu atitudinea pe care trebuie să o avem la cor. Era nevoie, după părerea dânsei, de ceva mai sobru și mai serios, nu de veselie!

( Alina Iacob. Revista Respiro.)

Când am citit acest articol, mi-am adus aminte de situațiile îm care am fost apostrofată că zâmbesc prea mult. Da, întradevăr zâmbetul meu e larg în momentul când la biserică mă-ntâlnesc cu surorile mele dragi. Mă topesc de bucurie când le întâlnesc după luni de absență din cauza bolii, sau când se-ntorc din străinătate. Nu mă puteți vedea , din cauza ecranului smiley, cât mă bucur când , un membru al forumului, zidește Cuvântul lui Dumnezeu în inima mea.
Care sunt bucuriile voastre dragi prieteni?

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat RE: LEGEA BUCURIEI
Lavi
23928. Postat la 29/05/2013 20:19 - 4357z1h33m
Scumpa mea ..Vali , te-ai obisnuit cu mine?
Am citit .....tu vorbesti de crestinism si bucurie si tu cam stii si cunosti felul meu cu privire la crestinism ...asta este, eu ce gandesc astern pe foaie.
Eu am spus la un alt topic ca imi sunt dragi crestinii insa ,bucuria mea o impartasesc cu ,credinciosii.
Dar,ca sa-ti fac o bucurie ,pentru ca atat de frumos ai meditat pe aici ,zambetul,rasul... este de mai multe feluri.
Eu am descoperit mai multe tipuri de zambetesmiley
De exemplu: un om ,care ar vrea sa rada ,dar nu are cu ce (adica nu are dinti,din pacate) si isi cam acopera gura...
Unuia ii este frica sa nu-si scape proteza....asa ca se abtina sa rada....
Un ranjet...adica ,omul ar dorii sa rada cu ceilanti ,dar temperamentul lui de om sobru , il face sa se blocheze...smiley,asa ca ,nu prea poate intra in asentimentul celorlanti...zambarici...(asta in afara adunarii,probabil in familie sau locul de munca).
In adunare,mai sunt si oameni care vin cu diverse necazuri ,pe care nu le arata prin expresii ale fetei ci sunt foarte discreti ca ceilanti sa nu afle.
Acesti oameni isi aduc,,ascunsul lor necaz la picioarele Mantuitorului'' si cand acestora li se implinesc rugaciunile, au lacrimi de bucurie si toata fata li se schimba si radiaza,multumitori...pe astfel de oameni ,ti-as dorii sa-i vezi zambind!
Acest tip de bucurie,apare atunci cand lacrima este stearsa de pe obraji si apare soarele in ochii lor!
Cand ,fratii se strang in brate,exclamand:Eu te iubesc mai mult decat ma iubesti tu,iar celalant sa spuna la fel...ba nu ,eu te iubesc mai mult decat ma iubesti tu!Asta vreau eu sa vad prin adunari.
Zambetul lor este minunat!
Parca aud aceea persoana cum zicea candva :,,Voi radeti,eu va fac sa radeti,dar mie imi plange sufletul''
Pe o astfel de persoana ,as vrea eu sa o vad zambind!
Cu multumire.

fullban10
23930. Postat la 29/05/2013 20:47 - 4357z1h5m
Acele persoane amintite de tine , triste, cu necazuri în familie, cu boli care le macină trupul, vor zâmbi la dragostea noastră, Lavi. Eu caut ca să cunosc necazul sorei. Îmi este apropiată și de aceea nu e ascuns necazul ei. Lângă rugăciunea ei se află și genunchiul meu plecat. Ele nu se pot bucura singure fără noi, cele care zâmbim bucurându-ne, fără noi care le-am căutat frăția. Ele așteaptă un suflet care răspândește bucurie din toți porii. Îl știe deoarece îi este cunoscut. E cea care Sabat de Sabat o întreabă de sănătate. E cea care o mângăie pe batic și o sărută pe obraz. E cea care o ajută să-și dea jos paltonul și-i ia din mână bastonul, o mângăie pe mână când ochii i se închid de oboseala nopților nedormite și-i explică ce s-a spus în predică atunci când nu a prins mesajul.
Da, Lavi. În biserica niciuneia dintre noi, nu ar trebui să fie surori cărora să nu le știi boala sau tristețea. Și dacă se-ntâmplă să nu fi pus la punct acest aspect al frățietăți, iartă-mă că îți spun în față, dar e GRAV.

Lucia
23934. Postat la 29/05/2013 23:16 - 4356z22h36m
Bucuria este o roada a Duhului Sfant si se naste din dragoste...ea ne insufla cantari de veselie in "noapte".
Exemplele Vechiului Testament, si nu numai...ne da certitudinea reusitei viitoare daca ne incredem in Domnul din toata inima noastra.
Ce frumos ar fi fost daca israelitii ar fi cantat de bucurie inainte de a trece Marea Rosie, si nu dupa ce au fost izbaviti.
Azi CREDINTA din noi ar trebui sa ne faca ca Pavel si Sila, care au slavit pe Dumnezeu inainte ca portile inchisorii sa se deschida.
Dar cati dintre noi am putea avea o cantare in inima chiar si atunci cand nu ne asteptam la un final fericit?
Cum ne comportam in momentele cand suntem impovarati si totul pare sumbru?
Un frate scump, a trecut prin "valea umbrei mortii"si doar Dumnezeu i-a adus izbavirea, aducandu-l de la moarte la viata, Slavit sa-I fie Numele!
Iar noi am plans, am plans...totusi, bucuria mantuirii trebuie sa ramana in noi, sa cantam intelegand ca Dumnezeu este proslavit atunci cand il laudam prin credinta, neintelegand motivul pentru care trecem prin "noapte", dar stiind ca El, Lumina lumii, va ramane langa noi in momentele de incercare.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Lavi
23936. Postat la 30/05/2013 10:21 - 4356z11h31m
valentina a scris:

Da, Lavi. În biserica niciuneia dintre noi, nu ar trebui să fie surori cărora să nu le știi boala sau tristețea. Și dacă se-ntâmplă să nu fi pus la punct acest aspect al frățietăți, iartă-mă că îți spun în față, dar e GRAV.

Sora ,Vali.Este intradevar cum spui,dar sunt si frati sau surori care nu spun ( acestia asteapata in rabdare) si dupa implinirea cauzelor,atunci spun, cu lacrimi de bucurie :De la Cel Prea Inalt am cerut,bucurati-va impreuna cu mine!''
Si toata adunarea, se bucura cu aceea persoana,pentru ca, toata adunarea s-a rugat pentru cauza deosebita a acelei persoane.
In cea ce afirmi tu surioara draga, ca ar fii grav ,am sa-ti dau un exemplu.
O data...in adunare ,o femeie nu-si spunea necauzul ei ( ea in tacere si curatire de inima i-si aducea cerearea in ascuns).
Ca raspuns ,la cea ce a cerut,a primit raspunsul exact in aceea sarbatoare de Shabat Mare ,imediat dupa ora jertfei de dimineata.
Fața ei, nu mai era brazdata de lacrimi,chipul ei era luminat,lacrima ei era stearsa,pentru ca cel(pentru care se ruga) nu fuse-se la ora de rugaciune impreuna cu ea, dar aparuse in adunare,in urma cererii ei.
Ca drept multumire,dupa parerea ta,scumpa mea si draga mea ,cum crezi ca a multumit femeia aceea?
Un alt exemplu,tot intr-o sarbatoare mare,aceiasi femeie nu arata prin expresia feței ei, ( cea ce era ascuns inlauntrul ei),incerca sa zambeasca,incerca sa acopere tristetea de pe propria-i fața, dar ...o sora mai invarsta,a sesizat durerea ei.
A luat-o langa ea ,a luat-o in brate,a luat-o de mana si a imbratisat-o cu multa dragoste si i-a spus: ca , si ea a trecut prin greutati asemanatoare si a indemnat-o sa nu-si piarda credina ca totul va fi bine.
Si peste ani, aceasta femeie, isi va amintii de acele cateva cuvinte ale sorei mai invarsta si de gesturile care, i-au ridicat moralul,a intarit-o in credinta, ca sa aibe nadejde.
Rugaciunile sunt ascultate daca sunt facute in ascuns dintr-o inima curata!
Rratii si surorile sa aibe aceleasi simtaminte unii fata de alti,deoarece ,toti trecem prin incercari,unii intr-un fel,altii in altfel.
Si toti ne bucuram la fel ,chiar daca, unii intrun fel iar altii in altul,important este sa fim alaturi unii de altii ,vorba scumpei mele sore Lucia ,,uniti in lantul dragostei''!
Matei 6:6 Ci tu, când te rogi, intră în odăița ta, încuie-ți ușa, și roagă-te Tatălui tău, care este în ascuns; și Tatăl tău, care vede în ascuns, îți va răsplăti.
Doar, de la El avem rasplata ,daca stim sa oa asteptam in rabdare!
Cu multumire.

fullban10
23944. Postat la 30/05/2013 17:14 - 4356z4h39m
La voi nu prea se vorbește în biserică. Fiecare ține ascuns necazul lui și caută să vină sărbătoarea ca să facă dezvăluirea reușitei, pentru a fi eroul care a învins. O câte laude i se aduc și cum plâng frații pe umărul eroului. Bravo. Iată un alt fel de-a fi slăvit tu și doar tu și dacă mai este timp , și Dumnezeu. Dar frațietatea? Frațietatea care e misiunea ei? Frățietatea e doar corul lăudătorilor, a plângătorilor?. A contribuit cu ceva la necazul semenului? Nu s-a gândit nimeni să-i spună : bine dragă soră, dragă frate, n-ai putut să ne spui și nouă ca să te susținem în rugăciune? N-ai vrut să împărtășești cu noi bucuria reușitei? Să ne fi bucurat împreună de vinderare, de împăcare, de biruință?. Să aducem slavă lui Dumnezeu împreună ? Aceasta nu e frățietate. E egoism.
Voi sunteți mădulare unii altora?

Lavi
23950. Postat la 31/05/2013 07:51 - 4355z14h2m
La noi in adunare se aduc cereri impreuna cu multumiri.
Da!
Suntem, unii altora,madulare care simnt unele cu altele.
Daca ai fii inteles,macar ,,esenta ''din cea ce am scris mai sus....
Esenta ,,tare,, este tinuta in sticluta mica,draga mea.
Cerea facuta in ascuns, in odaita,este ascultata in ascuns.
Raspunsul il primesti cu certitudine,de la Cel care este in ascuns, asculta in ascuns,vede in ascuns.
Si ,daca-L vei intelege pe deplin,ti-ar face de cunoscut ca El,strange lacrimile tale in burduful Sau,si raspunde cererilor tale,pentru ca, la vremea cand iti aduci jertfa de multumire,El este acolo,in sarbatoare!
Si daca, tu...te afli in sarbatoarea Lui,intituita de El ,afla, ca pentru faptul ca spui ,oricine ai fi si care citesti aceste randuri:,,Trebuie numaidecât ca sărbătoarea care vine, s-o fac în Ierushalim''!
Tu,care citesti aici, si in ascuns (in odaita ta, ai spus ca si Shaul,ca trebuie numaidecat sa fii la sarbatoare) si ca drept urmare ,al cererii tale, facuta cu credinta,ai ajuns in adunarea unde este chemat NUMELE Celui Vesnic Preainalt.
Astfel,ti-ai implinit cuvantul dat,prin faptul ca ai ajuns cu trupul in sarbatoarea respectiva,ti s-a implinit cererea!
Si in conformitate ,cu ceea ce ai cerut ,ai ajuns in final la sarbatoarea mult dorita de sufletul tau,ca sa te intalnesti cu fratii si surorile,tale.
Si toate cererile tale, facute in Sarbatorile sfinte ,vor ajunge la implinire!
Iar tu, iti vei aduce rodul buzelor tale,ca drept multumire,tot in sarbatori.
Prin acest fapt ,ai fost ascultat si toate cererile tale,daca sunt facute in conformitate cu Planul Ceresc,vor primii raspuns!
Vei fii vinedecat!
Vei fii mantuit!
Ti se vor implinii planurile,tale!
Legea bucuriei,conform temei deschise de tine,sora Vali este ESENTA!
Dar ,daca ai intelege,aceasta esenta,i-ai simtii mireasma.

fullban10
23955. Postat la 31/05/2013 16:23 - 4355z5h30m
Cerea facuta in ascuns, in odaita,este ascultata in ascuns.
Raspunsul il primesti cu certitudine,de la Cel care este in ascuns, asculta in ascuns,vede in ascuns.

Daca totul e in ascuns, de ce nu ramane in ascuns ?

Suntem, unii altora,madulare care simnt unele cu altele.

Deoarece totul e ascuns, cum simti?

Lucia
23978. Postat la 06/06/2013 08:17 - 4349z13h35m
TOTUL?!
Acest cuvant adaugat, lasa impresia de altceva...
Eu nu pot decat sa spun ca orice padure are si uscaturi, iar unde este BUCURIA SFANTA nimic din ce vine de afara nu ne poate intrista.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Lavi
23980. Postat la 07/06/2013 16:00 - 4348z5h52m
Sora Vali ,aminteste-ti putin de Ana,cum se ruga ea.
Hai ca te ajut eu cu versetul din:1 Samuel 1:13 Ana vorbea în inima ei, și numai buzele și le mișca, dar nu i se auzea glasul.
Asa este o rugaciune (dupa inima mea,ca si a Anei),am vazut si auzit multe pana la aceasta varsta...cu privire la rugaciuni si cereri.
Dar ,daca acestea nu sunt facute in conformitate cu ce este scris in lege,(in care avem dreptarul cunostiintei si al adevarului)nu sunt făcute bine.
De multe ori,cei care nu cunosc acest dreptar se roaga mai mult ,varsa mai multe lacrimi,fac rugaciuni lungi,postesc mai mult...of,of,si cate nu ar mai fi.
Dar ,rugaciunile facute cu credinta si cand acestea merg paralel cu faptele, prin cunostiinta legii,parca uleiul din candela se inmulteste si lumineaza tot trupul.

Un astfel de om ,care se roaga astfel,creste in credinta,este prevazator si mai mult decat atat ,stie cum sa ceara in rugaciunile lui.
Am fost si sunt in continuoare atrasa de rugaciuni in comun ,facute cu intelepciune cu randuiala cu o baza in credinta,pentru care pot sa vin cu multumiri si cereri pentru toti oamenii .
Evident ,vreau sa stiu pentru ce ma rog,vreau sa cunosc cauzele comunitatii de care apartin,ca sa stiu cum sa ma rog pentru aceste cauze,asta este clar.
In adunare se aduc cauze si se spune problema,daca este pentru bolnavi,pentru intoarcerea copiilor la adevar, si cate as mai putea insira.
Pentru Israel,iarasi este o rugaciune deosebita!
Dar,sunt lucruri (particulare) pe care nu le putem spune cu voce tare,dar in odaita ni se bucura inima,pentru implinirea cererilor si ce mare este bucuria!
Dupa implinire ,atunci, poti spune cu adevarat :De la Yahveh am cerut,bucurati-va impreuna cu mine!
Cu multumire.

Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19163666 vizite unice Powered by PHP-Fusion