Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Fiecare din voi să cinstească pe mama sa și pe tatăl său, și să păzească Sabatele Mele. Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru".
Leviticul 19:3

Cugetarea zilei
"Respectarea Sabatului înseamnă odihnă pentru trup și creștere spirituală pentru omul lăuntric."

Ovidiu A. Cosma

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 6
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Personaje și caractere din Biblie
Pagina 2 din 2 < 1 2
Deconectat RE: Cum a trait Isus ?
Nikky
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
11308. Postat la 23/05/2011 12:55 - 5094z9h29m
smiley, frate Aurel,

Imi cer iertare de la inceput daca am suparat pe cineva. Nu asta e intentia mea . Il iau ca martor pe Dumnezeul cerurilor si al pamantului ca nu am alta intentie decat de a afla adevarul si numai adevarul, nu rastalmaciri si interpretari omenesti .

Din alte carti , scrise de altii , nu din experiente personale, nu din relatia ta proprie cu Dumnezeu nu poti presupune si trai dupa ureche. Astfel, Domnul Isus ne lasa pilda celor 10 fecioare . Toate sunt fecioare, dar nu toate intelepte, 5 sunt chiar nebune.

E o nebunie sa crezi ca poti imprumuta din Duhul Sfant dat altuia, datorita credintei lui si relatiei lui cu Dumnezeu.

Este PERSONALA relatia cu Dumnezeu. Am o relatie cu sotul prin alta femeie, sau alt barbat. Este un lucru normal, firesc ?

Asa cum spune sora Lucia, fiecare trebuie sa guste ce bun e Domnul. Nu te poti uita la un frate cum mananca o placinta si sa spui :" ce buna e placinta !", dar tu habar n-ai ce gust are.

Trebuie sa faci un efort, sa te deplasezi, sa iei o gura si apoi sa simti gustul.

Deci, eu vreau sa vad dvs. cum traiti dupa modelul Domnului Isus , pentru ca nu-i cunosc pe sambatari si culmea, ca ei nu scriu.

N-am comentat la ce nu era de comentat.

Va multumesc ca m-ati primit intre dvs., am ales sa ma inregistrez tocmai ca sa putem comunica , sa va pot cere amanunte din viata si trairea dvs. in Hristos, deoarece nu am stiut ca exista un astfel de cult.

Nemultumirile mele se ridica ( si daca observ nu scriu fratii apostolici de ziua a saptea ), ca raspunsurile nu sunt biblice.

Deci, ca sa va raspund la intrebare, ma refer la viata dupa botez, ca de aici ni se tine si noua socoteala si sa fac o paralela ( proasta, dar ca sa fiu inteleasa):

Pana barbatul se casatoreste nu i se tine seama cate prietene are, dar dupa casatorie , i se pretinde sa fie fidel sotiei . Acuma, daca ne logodim cu Hristos de la botez incoace, El are pretentia sa-i fim credinciosi.

Ce facem , ce nu facem, cum traim , cum nu traim de nu indeplinim minunile si semnele pe care le-a facut El, cat despre " mai mari" nici atat.
costy
11310. Postat la 23/05/2011 13:22 - 5094z9h2m
Sora Nikky ce as putea sa ati raspund la aceasta intrebare referitor la Domnul nostru Isus Hristos dupa cum bine stim cu toti ca Este Fiul Celui Preainalt , Tatal Ceresc la trimis pe pamant ca noi oameni sa fim Mantuiti crezand in EL si ascultand ce ne-a poruncit . Acum gasim scris ;
Matei 5:17 Să nu credeți că am venit să stric Legea sau Prorocii; am venit nu să stric, ci să împlinesc.
Domnul a pazit Legea data de Tatal si ascultat intrutotul de Lege, si pe deasupra ne-a mai invatat ceva Dragostea si Iubirea in primul rand de Dumnezeu apoi de aproapele nostru ;
Luca 10:27 El a răspuns: Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, cu toată puterea ta și cu tot cugetul tău; și pe aproapele tău ca pe tine însuți.
,
Luca 10:28 Bine ai răspuns, i-a zis Isus, fă așa, și vei avea viața veșnică.
Vedem ca viata Domnului nostru pe pamant , EL nu a trait in pacat si nici nu a pacatuit . A pazit Sarbatorile Tatalui IL gasim pe Domnul la Sarbatoarea Corturilor IOAN 7
Isus în Ierusalim la praznicul Corturilor.
Ioan 7:10 După ce s-au suit frații Lui la praznic, S-a suit și El, dar nu pe față, ci cam pe ascuns.

Dar cel mai mult este faptul ca EL ne-a Iubit cu o Dragoste mare , pentru ca sa jerfit pentru noi pacatosii ca sa avem viata vesnica deci sa-i multumim pentru jerfa minunata de la Golgota , deci daca ne-am predat inima Lui ISUS sa traim frumos in neprihanire si ascultare de Cuvantul pe care ni la lasat , Domnul sa ne ajute pe aceasta cale .

Romani 13:13 Să trăim frumos, ca în timpul zilei, nu în chefuri și în beții; nu în curvii și în fapte de rușine; nu în certuri și în pizmă;

Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Nikky
11312. Postat la 23/05/2011 13:32 - 5094z8h51m
Multumesc. N-a fost greu nu-i asa ?smiley

Am specificat ca am facut botezul la AZS si cercetand Scripturile in continuare, am simtit ca nu e normal, nu e bine sa nu pazesti Sarbatorile Domnului.

Am tot cautat. Stiam ca evreii daca nu se boteaza in Hristos, nu intra la socoteala. Am ales AZS din cauza sabatului pe care l-am gasit. Mergand mai departe, am gasit lacune mari si-am ajuns la sarbatori.

Merg si mai departe , ca sa vad cum traiesc fratii.

Credinta e o scara , pe care trebuie sa urcam . Si suntem chemati intai la pocainta, apoi la sfintire.

Pacea Domnului cu dvs.!
fullban10
11314. Postat la 23/05/2011 14:21 - 5094z8h3m
Ce să-ți spun frate Aurelc, frate de credință, care nu înțelegi ce fel de vin a făcut Împăratul, Împăraților și Domnul Domnilor! Cel al cărui cuvânt e DA! Care nu Își ia cuvântul înapoi și nu cere ce El nu a făcut întâi. Ar face El vin despre care a zis să nu fie băut? Lemuele, Lemuele, nu se cade împăraților să bea vin, nici voievozilor să bea băuturi tari; ca nu cumva, bând, să uite legea, și să calce drepturile celor nenorociți. Cum să bea și să facă vin Sfântul lui Dumnezeu, când preoților le era interzis să bea vin?
Învățătorul Isus, Mântuitorul Isus, Judecătorul Isus a făcut un vin fară alcool în el.
Să bem și noi vin făcut de Isus, ca să-I proslăvim Numele aici și-n veșnicii. Pe noul pământ fiecare vom avea via noastră. Ce vin va curge din boabele ei ?

Cele patru puncte enumerate se regăsesc în Biblie: Și- atât. Nu pe masa anului 2011. Chiar nu se vede că azi nu mai e nimic din ce a zis și a făcut Isus?

Și pentru a mă apropia de temă aș vrea să aduc o pagina din Biblie. (ca un fin amănunt la postarea unor frați și surori care mă iubesc)

El ( îngerul) mi-a arătat pe marele preot Iosua, stând în picioare înaintea Îngerului Domnului, și pe Satana stând la dreapta lui ca să-l pârască. Domnul a zis Satanei: Domnul să te mustre, Satano!. El care a ales Ierusalimul! Nu este el, Iosua, un tăciune scos din foc?
Dar Iosua era îmbrăcat cu haine murdare, și totuși stătea în picioare înaintea Îngerului.
Iar Îngerul, luând cuvântul, a zis celor ce erau înaintea Lui: Dezbrăcați-l de hainele murdare de pe el! Apoi a zis lui Iosua: Iată că îndepărtez de pe tine nelegiuirea, și te îmbrac cu haine de sărbătoare! Zaharia 3; 1-4.

Așa a trăit și așa trăiește Isus.

Spre deosebire de noi care nu-L lăsăm să ne de-a jos hainele murdare, mulți au înțeles, și L-au lăsat.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Nikky
11357. Postat la 24/05/2011 11:32 - 5093z10h52m
Pacea Domnului !

Vreau sa va rog sa motivati tot la capitolul acesta : De ce s-a botezat Isus ?

Vreau sa aduceti argumente in favoarea botezului , de ce este conditionat de mantuire, pentru cei care mai au dubii in privinta botezului.

Isus s-a botezat :

-pentru toti acei care nu mai au posibilitatea botezului , ca si talharul de pe cruce;

Si acum vin cu experienta, ca de teoreticieni ii plina lumea.

Bunicul meu a fost bolnav de cancer si stiam ca trebuie sa-i vorbesc de Dumnezeu, de Domnul Isus si de jertfa Lui.
Am facut tot posibilul si tot ce m-a indemnat Duhul lui Dumnezeu sa-i spun. Aproape inainte sa moara ( eu nu eram botezata ) , mi-a zis ca daca trebuie , sa-l duc sa se boteze .

Si va spun cum vorbeam eu cu Dumnezeu la dragostea dintai. Era un lucru mare , pe care nici eu nu l-am facut si in care nici nu credeam ca e necesar, aveam cunostinta, Domnul imi deschisese ochii inimii, nu-mi placeau costumasele de duminica si in rest oameni lumesti, ziceam mai bine ca mine, eu eram sigura pe Domnul meu ca ma va calauzi.

Asa cum am spus, era un lucru mare. Si m-am rugat Domnului si I-am spus :" Doamne, daca trebuie sa se boteze, te rog sa-mi dai un vis cu copii si eu voi stii ca asa vrei Tu!"

Toata noaptea am visat cu oameni , dar maturi, care mergeau in toate directiile, si ma uitam in vis pe dupa ei ca nu cumva sa se ascunda vreun copil si eu sa nu-l vad . Am zis : asta a fost voia Domnului si eram impacata cu gandul ca am facut ce trebuia.

La botezul meu, prin gura pastorului meu, care se intoarce inspre mine, Domnul spune :"Domnul Isus s-a botezat si pentru cei care nu mai aveau timp, ca si talharul de pe cruce !"

-ca sa ne dea un exemplu , desi fara pacat , ca sa-L urmam in cele mai mici detalii de umblare crestina.

Acum experienta mea :

Asa cum am spus , cu toata cunostinta pe care o aveam de la Domnul pana atunci, vedeam ca botezul este obligatoriu ." Cine crede , se boteaza "
si m-am rugat :" Doamne, daca botezul este obligatoriu , te rog da-mi gandul cel bun si deschide-mi ochii ". Imediat mi-au venit in minte urmatoarele cuvinte, lucru la care nu ma mai gandisem niciodata pana atunci :

"De ce nu a zis Domnul Isus , in apa Iordanului, aduceti copiii sa sa boteze ?"

Atunci m-am decis sa ma botez . De ce Ioan nu boteza copii, pentru ca nu constientizau pacatul . Si ce e pacatul ? Pacatul e faradelege, pacatul e sa stii sa faci ce e bine si sa nu-l faci si sunt convinsa ca ei nu au maturitate nici omeneasca , cu atat mai putin spirituala.

I-am spus sotului meu, indiferent de consecintele care urmau, ca vreau sa ma botez , pentru ca niciodata nu se pusese problema botezului in casa noastra, iar el a raspuns : "si eu ".

Slavit sa fie Numele Domnului pentru ce a facut in viata mea!
emylas
17088. Postat la 24/02/2012 11:19 - 4817z10h5m
Sa fie pace!
Isus,Maestrul Divin,sia trait cei 30 de ani,pe acest pamant,printre oameni,printre ispite,printre incercari si chiar suferinte.Si toate acestea au fost din plin in viata Sa,pana in ceasul mortii Sale,toate lea purtat pe umerii Sai,fara sa scoata nici cel mai mic oftat.Daca vrem modele de viata,o viata de tagaduire de sine,de lepadare,de sacrificiu,de rugaciune,atunci aceasta e viata lui Isus.Se spune ca pe umerii nici unui om din univers,nu au apasat poveri,pacate,ispite si incercari ca pe umerii lui Isus.Acea cruce a Sa,in mod simbolic cotinea toata vina mea.Asa a trait Isus,si mai putem adauga multe altele la viata Lui.
Acum,suntem chemati sa calcam pe urmele Lui.Avem si noi poveri? Si Isus a avut. Avem servic?Si Isus a avut. Avem parinti? Si si Isus a avut. Avem ispite? Si Isus a avut. Avem incercari? Si Isus a avut. Atunci daca avem si noi,ce a avut si El,ce lucruri mai mari am vrea sa facem,noi niste aburi,niste viermi,ca sa fim multumiti noi,cai slujim cu adevarat?
Exact in felul in care se deruleaza viata noastra,in acest fel de viata,Isus vrea in fiinta noastra,sa iasa in evidenta.In fiecare aspect al vietii,calcand pe acolo unde a mers si Isus,Domnul doreste sa,actionam exact asa cum a actionat El.Aceasta inseamna al urma pe El.
Este adevarat ca,uneori viata ne fura cele mai pretioase clipe,rugaciunea,pacea,linistea,partasia cu familia,studiul,uneori odihna.Dar tocmai de aceasta viata,aveam mare nevoie eu si dumneavoastra.
O viata tihnita,nu ar fi fost cheia biruintei noastre.Dar o astfel de viata,care tinde sa ne fure si sufletul,uneori si suflarea din noi,este cel mai bun mod de al sluji pe Dumnezeu. Isus vede prin ce treci tu zi de zi.Stie cu ce probleme te confrunti,si mai stie zelul tau de ai fi credincios.Stie ca ati doresti Sai slujesti in cea mai desavarsita starea,dupa voia Lui,iar El e multumit cu ceea ce tu te comfrunti.Abia acum El poate sa lucreze pentru tine,si sasi arate bratul Sau Mantuitor.
Exact in stresul si multitudinea de lucruri in care e angrenata viata noastra,din tumultul acesta striga Dumnezeu "Opriti-va!Si sa stiti ca eu,sunt Dumnezet".
O femeie ca dumneavostra,cum poate mai rar intalnesti azi,cu siguranta auzind glasul Domnului,ati fi gata sai raspundeti ca si Samuel. "Vorbeste Doamne caci robul tau asculta!".
Dar mai este o parte rareori neglijata.Este mult prea posibil sa fim lipsiti de zel,ceea ce nui bine,si este mult prea posibil sa fim prea plini de zel ceea ce iar nu e bine.Si in prima si in a doua,putem fi ispititi de satan sa fortam nota,si sa mergem intro extrema,din care Domnul nu near scoate,noi nu am mai iesi niciodata de acolog.
Fie ca dorinta de a sluji lui Dumnezeu,sa fie pusa pe altarul Sau de jertfa,iar focul Duhului Sfant,o va sfinti o va curatii,o va albii,o va inobila,cu ganduri curate,fapte nobile,discernamant si intelepciune.
Sa fie multa pace.

Crede,roaga-te si lucreaza!
Moderator2
21983. Postat la 09/03/2013 22:27 - 4437z22h57m
valentina a scris:

10 lucruri pe care le-a spus Iisus și pe care creștinii le uită:

În prezent, există trei mari tendințe greșite în care se încadrează bisericile: egoismul, lipsa de viziune și lipsa de compasiune față de oricine pătrunde pe ușa bisericii pentru prima dată. În opinia pastorului Joe McKeever, aceasta este consecința neascultării de poruncile date de Iisus, pe care creștinii le uită intenționat.

Prima afirmație a lui Iisus care nu este respectată este rsă-ți iubești aproapele ca pe tine însuți". Pastorul McKeever declară că această poruncă nu este respectată din cauza concepției eronate că religia este ceva privat, ce este doar între credincios și Dumnezeu. Cu toate acestea, afirmația lui Iisus vine chiar sub forma unei porunci (Evanghelia după Matei, capitolul 22), prin urmare nu este ceva facultativ.

A doua poruncă pe care credincioșii nu o pun în practică este cea legată de hrănirea celor înfometați, îmbrăcarea celor săraci, vizitarea celor bolnavi sau în închisoare din Evanghelia după Matei, capitolul 25. Iisus Christos cere tuturor ccredincioșilor să facă asta, la fel cum a făcut-o și El când a trăit pe Pământ. De aceea, oricând avem ocazia, este bine să avem grijă de cei sărmani.

Un al treilea aspect pe care îl uităm este că iubirea semenilor și a lui Dumnezeu nu este o emoție, ci o acțiune, relevată în versetul în care Domnul Iisus ne-a cerut să ne iubim dușmanii (Evanghelia după Luca, capitolul 6). Nimeni nu le poate comanda emoțiilor, dar acțiunea presupune rugăciune, binecuvântare, ajutor concret - toate fiind acțiuni voite, afirmă McKeever pentru Christian Post.

Un al patrulea aspect pe care uităm ca ni l-a spus Iisus este că trebuie să ne așteptăm să fim tratați rău (Ioan 16:2). De cele mai multe ori, creștinii așteaptă să fie iubiți și apreciați, dar în schimb sunt priviți cu ostilitate. Asemenea așteptări, diferite de cele afirmate de Mântuitorul, denotă o înțelegere greșită a Bibliei, conchide pastorul.

Din ultimele două aspecte derivă și iubirea dușmanilor. Din păcate, creștinii dau adeseori dovadă de o ostilitate ieșită din comun, față de cei care nu le împărtășesc opiniile. Pastorul dă câteva exemple pe care le-a observat în rețelele sociale, unde comunicarea facilitează ascunderea în spatele unui avatar sau pseudonim.

De asemenea, creștinii uită și de invitarea la masă a celor rsăraci, pe schilozi, pe șchiopi, pe orbi" (Evanghelia după Luca, capitolul 14). Chiar dacă în ochii societății, aceștia sunt rcetățeni de calitatea a doua", McKeever subliniază că aceștia sunt la fel de valoroși ca oricine altcineva în ochii lui Dumnezeu și că jertfa lui Iisus pe crucea Golgotei acoperă și păcatele acestora.

Al șaptelea element despre care a vorbit Iisus și pe care creștinii îl uită este faptul că El mântuiește, iar ei sunt chemați să prezinte acest adevăr și celor care nu îl cunosc. Chiar dacă îi ajută pe cei în nevoie, creștinii au o chemare mai înaltă: să ofere oamenilor o altă perspectivă și anume posibilitatea de a fi mântuiți.

În al optulea rând, creștinii uită că a-L urma pe Iisus presupune schimbare. Deși este dificil să ieși din inerție și din zona personală de confort, Dumnezeu ne îndeamnă să renunțăm la obiceiurile dăunătoare pentru a avea o viață autentică de credință.

Un alt lucru pe care creștinii îl disconsideră este scopul credinței, care nu este ascultarea de legi și de reguli, ci ascultarea de Dumnezeu. Legalismul conduce, între altele, la omiterea lucrurilor esențiale, care fac parte din perspectiva mai largă a trăirii creștine.

Iar în ultimul, dar nu în cel din urmă rând, creștinii omit să citească Biblia, dar aleg să scoată din context anumite versete. Pericolul este acela că acestea pot fi folosite ca argumente, deși în context ele înseamnă altceva și creștinii le pot folosi și înțelege greșit.

(Sursa: Semnele timpului)

Moderator
Pagina 2 din 2 < 1 2
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19163869 vizite unice Powered by PHP-Fusion