Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Fiecare din voi să cinstească pe mama sa și pe tatăl său, și să păzească Sabatele Mele. Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru".
Leviticul 19:3

Cugetarea zilei
"Respectarea Sabatului înseamnă odihnă pentru trup și creștere spirituală pentru omul lăuntric."

Ovidiu A. Cosma

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 7
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Personaje și caractere din Biblie
Pagina 2 din 2 < 1 2
Deconectat RE: Absalom - "blestemul ambitiei de inaltare..."
Lavi
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
23398. Postat la 27/04/2013 14:12 - 4389z7h58m
Da, am vazut si eu cand a procedat astfel Papa de la Roma.
Dar,cei ce l-au urmat pe Absalom l-au insotit in prostia lor:2 Samuel 15:11 Două sute de oameni din Ierusalim, care fuseseră poftiți, au însoțit pe Absalom; și l-au însoțit în prostia lor, fără să știe nimic.
Iti dai seama, sora Lucia?
L-au insotit in prostia lor,fara sa stie nimic.
Dar stii ce am mai inteles..?
Faptul ca el era fara cusur din crestetul capului pana in talpa picioarelor ,stii ...multi se uita la exterior, nu la inima,(pentru ca inima omului este cercetata de Duhul Sfant) asa a procedat si Samuiel cand a mers sa unga imparat in casa lui Iese si cand colo era cel de la oi..David,care era cu oile!
Deci ,Cel Prea Inalt ,nu se uita la ce se uita omul ,adica la frumusetea care izbeste ochiul , ci la INIMA ,pentru ca inima omului trebuie intodeauna sa fie conectata cu MINTEA.
Deci,in fiecare om este ascunsa o binecuvantare ,care nu trebuie nicidecum zdrobita ..caci ce sti tu omule,...ca Eu l-am ales! Nu?
Si mai stim ca David nu a indraznit sa ridice mana asupra unsului Shaul,macar ca Shaul cauta sa-l omoare.
Imi amintesc de invatatura apostolului Shaul zis si Pavel ..el a transmis aceasta,Romanilor:Romani 16:16 Spuneți-vă sănătate unii altora cu o sărutare sfântă.
Corintenilor:1 Corinteni 16:20 Toți frații vă trimit sănătate. Spuneți-vă sănătate unii altora cu o sărutare sfântă.
Testalonicenilor:1 Tesaloniceni 5:26 Spuneți sănătate tuturor fraților cu o sărutare sfântă.
Petru invata la fel:1 Petru 5:14 Spuneți-vă sănătate unii altora cu o sărutare de dragoste. Aici apare cuvantul dragoste,este vorba de dragostea frateasca .
Dar am vazut de exemplu ca Iuda s-a folosit de un semn ( sarutul)...sa vedem ce a zis Iuda si ce mustrare i-a facut Yașua cu privire la sarut...Matei 26:48 Vânzătorul le dăduse semnul acesta: "Pe care-l voi săruta eu, acela este; să puneți mâna pe el!"
Si l-a sarutat mult ...Marcu 14:45 Când a venit Iuda, s-a apropiat îndată de Yașua, și I-a zis: "Învățătorule!" Și L-a sărutat mult.
Si mustrarea lui Yașua:Luca 22:48 Și Yașua i-a zis: "Iudo, cu o sărutare vinzi tu pe Fiul omului?"
Deci,vedem ca o banala sarutare este egala cu vanzarea-tradarea...stim ca Iuda, cand si-a dat seama ce a facut nu s-a mai putut ierta pe el insusi si s-a sinucis.
Despre un astfel de vanzator ,Mantuitorul a spus asta:Matei 26:24 Negreșit, Fiul omului Se duce după cum este scris despre El. Dar vai de omul acela prin care este vândut Fiul omului! Mai bine ar fi fost pentru el să nu se fi născut!"
Deci,cu siguranta, atunci cand printre frati ( ma refer la partea barbateasca) asculta si inteleg care este semnificatia unui sarut sfant si care este semnificatia unui sarut ( ca un semn ) in vederea vanzari-tradarii...care ,dupa parerea mea ,sunt intelegeri ,pacturi...trebuie sa fie extrem de constiinciosi,avand o teama sfanta si cu o curatie a inimii.
Acest gen de sarutare cu intinderea mainii si sarutarea pe obraji sunt si printre marii politicieni si marii afaceristi in vederea comertului,etc....

Lucia
23401. Postat la 27/04/2013 15:32 - 4389z6h37m
Lavi, povestea lui Absalom este un exemplu prin care noi trebuie sa invatam ca dragostea pentru Dumnezeu trebuie sa ne insoteasca, nu dorinta de inaltare.
Dorinta de a ne trai viata in Hristos, ne va aduce binecuvantare.
Dorinta de inaltare, ne va aduce blestem.

Sunt doua sarutari diferite, ai dreptate...un gest care poate ascunde doua atitudini diferite...cea mai mare durere o avem atunci cand suntem tradati de cei din casa noastra, cum Absalom si-a tradat propriul tata...
Insa, cand Dumnezeu prin Duhul Sfant te umple de dragoste, poti sa ierti si sa mergi mai departe.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Lavi
23403. Postat la 27/04/2013 15:46 - 4389z6h24m
Ai dreptate...si iata ce scrie in Timotei:1 Timotei 3:16 Și fără îndoială, mare este taina evlaviei... "Cel ce a fost arătat în trup, a fost dovedit neprihănit în Duhul, a fost văzut de îngeri, a fost propovăduit printre Neamuri, a fost crezut în lume, a fost înălțat în slavă."
Si cati au crezut in El ,din timpul lui...?El nu s-a inaltat pe sine,a fost pasnic cu toti oamenii ,a stiut ce este in om!

Lucia
26159. Postat la 14/09/2014 11:27 - 3884z10h43m
Mare este TAINA EVLAVIEI!

Poveste lui Absalom ne este expusa ca sa invatam din ea anumite lucruri.
Atata timp cat dorinta de inaltare te face sa nu ti in seama de nimeni si nimic, si calci in picioare tot ce-ti sta in drumul catre podium...atunci situatia ta este foarte grava.
Pacatul din Eden il mostenesti...si nu este de mirare ca lupti impotriva celor care nu te-au atins nici macar cu o vorba.
Satan s-a razboit in cer pentru putere crezand ca poate lua locul lui Dumnezeu, azi, oamenii firesti se razboiesc cu oamenii lui Dumnezeu crezand ca pot birui, insa Dumnezeu este de partea celor smeriti si blazi cu inima, a celor care cauta pacea si alearga dupa ea, a celor care se incred in El si il iau scut de aparare.
Asa cum Absalom a avut un sfarsit groaznic, ar trebui sa se gandeasca fiecare ce sfarsit va avea, daca pentru inaltare pamanteasca distruge tot ce Dumnezeu a cladit.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Pagina 2 din 2 < 1 2
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19163786 vizite unice Powered by PHP-Fusion