fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
2682. Postat la 27/03/2010 22:01 - 5515z22h39m
Blandetea lui Moise nu statea in aceea ca puteai sa-i faci, si sa-i zici orice si el sa te priveasca bland. Blandetea lui sta in caracterul lui.
-" Acum lasa-Ma; mania Mea are sa se aprinda impotriva lor; si-i voi mistui; dar pe tine te voi face stramosul unui neam mare" zice Dumnezeu lui Moise
- "Pentru ce sa se aprinda, Doamne, mania Ta impotriva poporului Tau.......... intoarce-Te din iutimea maniei Tale si lasa-Te de raul acesta , pe care vrei sa-l faci poporului Tau.
- Iarta-le acum pacatul ! Daca nu, atunci sterge-ma din cartea Ta, pe care ai scris-o !.
De aceea s-a spus despre Moise ca era cel mai bland om din lume.
Eu cred ca da. Nu se spune : maniati-va dar nu pacatuiti ?.
Mila biruieste judecata!!. Daca ar fi inteles oameni : Mila voiesc nu jertfe.
Vedem ca Tatal este interesat unde ne este inima intai de toate.
gasim in evrei 12 :10
Yhwh ne pedepseste pentru binele nostru, ca sa ne faca partasi sfinteniei Lui.11 Este adevarat ca orice pedeapsa , deocamdata pare o pricina de intristare, si nu de bucurie;dar mai pe urma aduce celor ce au trecut prin scoala ei, roada datatoare de pace a neprihanirii.
El doreste ca noi sa ajungem la acea stare de maturitate , in care nimic nu ne va mai clatina,asa cum Yahshua si ucenici au ajuns pana acolo ca inaintea morti sa putem spune: "In minile tale imi incredintez sufletul" avand pacea in suflet . Blandetea Lui reflecta stare inimi Sale, care intelegea scopul Sau pe pamant.
Care este scopul nostru pe pamant? Cred eu de a dovedi ostirilor ceresti ca in ciuda a tot ce poate oferi aceasta lume ,(firea pamanteasca) alegem smerenia si blandetea in El care odata ajunsi sa intelegem adevarata lor valoare ne aduce odihna si pacea acea care doar El poate sa o ofere.
Dacă comparăm Moise cel mai blând om și Domnul Isus blând și smerit concluzionăm și aici nu este vorba de cine este mai mic sau cine este mai mare ci de felul slujbei, Moise destinat pentru scoatrea poporului Israel și Yeshua Mesia pentru mântuirea tuturor oamenilor (mai ales a celor credincioși) avem de înțeles că atitudinea lui Moise este transferată de Dumnezeu lui Moise întrucât avea în fața sa un popor ales (responsabil în fața lui Dumnezeu) și nu de atunci ci de pe vremea lui Avram, cu alte cuvinte poporul vedea în Moise pe Dumnezeu (cea ce se întâmplă și astăi cu poporul lui Israel), astfel amestecul de blâdețe (care de fapt este lumina de fața lui Moise ) și duritatea mâniei o caracteristică a lui YAHVE l-a făcut pe Moise foarte aproape de asemanarea cu Dumnezeu. Acesta a fost și unul din motivele îngropării secrete pentru evitarea căderii în idolatrie a poporului având în vedere ce înălțime spirituală a avut Moise
BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39
Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
Deconectat
RE: Blândețea Lui Moise
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
2851. Postat la 10/04/2010 22:01 - 5501z23h39m
O, de-am fi blinzi ca Moisa, om ai pacii ca Elisei, fara prihana ca Iov, iubiti de Dumnezeu ca David, si continuati si cu alte exemple.
Si daca ei au fost numiti asa de Dumnezeu, ce putem spune noi in plus sau in minus ?.
E ca si cum ai intreba : de ce Cel ce a zis SA NU UCIZI, a zis lui Israel sa stearga pomenirea de pe pamant a atator popoare ?
Nu mi se pare potrivit ca noi sa punem astfel de intrebari .