De cate ori a stabilit Dumnezeu ceva bun pentru om, primul lucru pe care l-a facut omul a fost sa-l distruga.
Prima fapta a omului a fost sa cada in pacatul neascultarii si sa rupa orice legatura cu Dumnezeu.
Doresc sa facem o calatorie pe drumul care se cheama CALEA INGUSTA si sa aducem fiecare din noi cate un exemplu de personaj biblic (sau din viata noastra) care a cazut in aceasta extrema. Sa invatam din expunerile noastre, ca este spre binele nostru sa nu impiedicam planul Domnului cu privire la noi. Sa incercam sa nu mergem catre RUINA.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
RE: Ruina omului
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
13518. Postat la 02/09/2011 18:36 - 4992z2h44m
Codul, nescris, al bunelor maniere forumiste, cere ca cel ce propune tema, să scrie primul. Te așteptăm.
Valentina, daca ai fi citit cu atentie ce am scris, ai fi vazut ca fara a cunoaste ,,bunele maniere nescrise ale forumistilor"am dat primul exemplu a primului om Adam, caruia i s-a pregatit viata vesnica, un Paradis pamantesc si prin neascultare a ajuns la RUINA, a pierdut tot.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
cautatorul (detalii numai pentru membrii conectaţi)
13534. Postat la 03/09/2011 11:54 - 4991z9h26m
Buna ziua
Da asa este , daca Adam care afost creat in Eden dupa chipul lui Dumnezeu nu a fost creat ca un robot sau o masinarie care sa fie minuit dupa cum doreste stapanul . Eu vad aici ca Dumnezeu a creat pe om cu libertate de a alege ,de a dori de a hotari el , si Dumnezeu respecta alegerea omului . Cred ca Dumnezeu si-a asumat un mare risc creandune asa r0; cu libertate de alegere , a vrea r0;. Dar totodata impreuna cu aceasta putere de a alege ne-a inzestrat cu ratiune , si ca urmare a gandirii sa putem lua decizi , sa alegem .
Ioan 5 Vindecarea de la Betezda ne dezvalue ceva interesant acest om bolnav de 38 de ani daca vreti simbolizeaza intreaga lume cazuta in pacat si inevitabil pe fiecare individ .
Cum abordeaza Domnul acest caz :
-Vrei sa te faci sanatos ? era o itrebare retorica cum nu dorea (vrea ) acest om sa fie vindecat, cu cata infocare , dorinta arzatoare dorea el vindecarea . Permiteti o comparatie cu cata dorinta infocata dorim noi vindecarea de pacat cat de mult dorim biruinta asupra pacatului , O si cat dorim sa facem alegeri bune . Cred ca toti am vrut si am ales in viata aceasta si am facut si alegeri bune si rele . Un gand spune ; r0; nu spune am gresit ci e o lectie de viata r0; . Nu zic ca a gresi e bine dar a nu invata din greseala pe care am facut-o e mai grav si mai rau .
-Isus nu i-a cerut acestui bolnav să creadă în El; i-a zis doar: "Scoală-te, ridică-ți patul și umblă". Credința omului se prinse de cuvânt. Fiecare mușchi și fiecare nerv vibrau de viață nouă și o putere vindecătoare se cobora în picioarele lui paralizate. Fără să mai întrebe, și-a supus voința să asculte porunca lui Isus și toți mușchii au răspuns voinței lui. Sărind în picioare, se simțea ca un om în toate puterile.
Isus nu-l asigurase cu privire la ajutorul divin. Omul putea să se îndoiască și să piardă unica lui ocazie de vindecare. Dar a crezut cuvântul lui Hristos și, acționând în virtutea lui, a primit putere.
- Prin aceeași credință, putem primi și noi vindecare spirituală.
- Prin păcat, am fost despărțiți de viața lui Dumnezeu. Sufletele noastre sunt paralizate.
-Prin noi înșine, nu suntem în stare să trăim o viață sfântă, cum nici omul neputincios nu era în stare să meargă. Mulți își dau seama de starea lor de slăbiciune și doresc acea viață spirituală care să-i aducă în armonie cu Dumnezeu; în zadar ei se luptă să o câștige. În disperare, ei strigă: "O, nenorocitul de mine! Cine mă va izbăvi de acest trup de moarte?" (Rom. 7,24). Acești oameni descurajați, prinși în luptă, să privească în sus. Mântuitorul Se apleacă asupra acelora pe care i-a răscumpărat prin sângele Său, zicând cu nespusă duioșie și milă:
"Vrei să te faci sănătos?"
-El îți spune tie mie să te ridici în sănătate și pace. Nu aștepta să simți că ești sănătos. Crede cuvântul Lui și el se va împlini. Pune voința ta de partea voinței lui Hristos. Slujește-L și, lucrând după cuvântul Lui, vei primi putere. Oricare ar fi obiceiul rău și patima cea rea, care din cauza îndelungatei practicări a robit sufletul și trupul, Hristos e în stare și dorește să te elibereze. El va da viață sufletului "mort în greșeli" (Efes. 2,1). El îl va elibera pe robul prins în slăbiciune de nenorocire și de lanțurile păcatului.
Puterea de a alege ( de a vrea )in acest caz e unita cu credinta . In ce ? in cuvantul Lui Isus BIBLIA . Numai cooperand supunand , predand vointa noastra lui Dumnezeu El poate lucra si vointa si infaptuirea Lui in noi altfel lucreaza atcineva voia si infaptuirea lui in noi .
Cu respect .
Hai sa aducem in discutie un nou personaj din Biblie,care desi Dumnezeu l-a salvat in mod miraculos, a ajuns la ruina, nu ca Dumnezeu nu s-ar indura de noi in orice circumstante, insa ce vreau eu sa scot aici in evidenta, este faptul ca noi putem distruge ceea ce Dumnezeu pregateste bun pentru noi.
NOE-scapat din potopul care inecase o lume intreaga, ce face?Se imbata in familie si fetele lui se culca cu propiul tata...totul se naruie, mai mult , incest, autoritatea lui se pierde, si rodul pacatului sunt copii care se nasc.
Se distruge o lume pentru a incepe o viata noua si curata cu Dumnezeu, insa pacatul si aici isi face loc, cu fata lui hidoasa.
Credeti ca putem invata din aceste exemple?
Deconectat
13577. Postat la 04/09/2011 19:54 - 4990z1h26m
Lucia, șterge ce-ai scris că e bai mare. Lot a fost scos din Sodoma, fetele l-au îmbătat și s-au culcat cu el. Cu Noe e altă treabă.
Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat
13580. Postat la 05/09/2011 04:25 - 4989z16h55m
Noe a început să fie lucrător de pământ și a sădit o vie. A băut vin , s-a îmbătat și s-a dezgolit în mijlocul cortului său. Ham, tatăl lui Canaan, a văzut goliciunea tatălui său, și a spus celor doi frați ai lui afară.........................Noe s-a trezit din amețeala vinului, și a aflat ce-i făcuse fiul său cel mai tânăr. Și a zis: Blestemat să fie Canaan!........................................- Gen 9;20-25
Deconectat
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
13581. Postat la 05/09/2011 04:40 - 4989z16h40m
ȘI Pace multă.
Încerc și eu să aduc câteva exemple din Sfânta Scriptură și mai apoi să trag o mică concluzie.
Daniel 5:20 Dar când i s-a îngâmfat inima și i s-a împietrit duhul până la mândrie, a fost aruncat de pe scaunul lui împărătesc și a fost despuiat de slava lui;
Zaharia 1:15 și sunt plin de o mare mânie împotriva neamurilor îngâmfate; căci Mă mâniasem numai puțin, dar ele au ajutat spre nenorocire.
Obadia 1:3 Căci mândria inimii tale te-a dus în rătăcire, pe tine, care locuiești în crăpăturile stâncilor, și domnești în înălțime; de aceea, tu zici în tine însuți: "Cine mă va arunca la pământ?"
Aș putea să mai aduc încă multe argumente cam cum a fost omul ruinat, sau s-a auto-ruinat, dar m-am oprit aici,să privesc pe teren și mi se pare, dar asta este cam puțin spus, că de la mare la mic, suntem puțin sau poate mai mult, afectați de foarte puțină mândrie, adică privim mai de sus, decât s-ar cuveni la semenii noștri, adică noi păzim ......, și suntem ........ .
Că dacă nu mă voi cântării eu, și vorba îngerului din Apocalipsa 14: 6. Și am văzut un alt înger care zbura prin mijlocul cerului, cu o Evanghelie veșnică, pentru ca s-o vestească locuitorilor pământului, oricărui neam, oricărei seminții, oricărei limbi și ori cărui norod.
7. El zicea cu glas tare: "Temeți-vă de Dumnezeu, și dați-I slavă, căci a venit ceasul judecății Lui; și închinați-vă Celui ce a făcut cerul și pământul, marea și izvoarele apelor!"
Așa că dacă nu mă voi teme, ci mă voi îngâmfa/mândrii, se va împlini vorba înțeleaptă din popor: Mândria merge înaintea căderii !
Și tot multă Pace.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Noe a stiut ca bautura i-a mintile, asa ca dupa cum am spus exagerarile inclina si duc la cadere...nu are nici o scuza.
Mergem mai departe in calatoria noastra si voi aduce un nou exemplu, eu ma bucur de comentariile voastre , indiferent de natura lor:
Ce a facut poporul Israel cand s-a dat Legea?
Au facut un vitel de aur sa i se inchine, a cazut in pacatul neascultarii...s-a dus catre ruina, numai a cartit , a fost nemultumit, si acest lucru a dus la pribegia lor si moartea in pustie.
Vreau sa meditam sa vedem ce tendinte avem noi astazi.
Recunosc Valentina, Lot s-a culcat cu fetele, Noe s-a dezonorat ...vad ca insisti sa-mi recunosc greseala, sper ca esti multumita acum!
Este frumos sa ne recunoastem si cinstit.
Deconectat
13646. Postat la 08/09/2011 18:59 - 4986z2h21m
" Domnul a văzut că răutatea omului era mare pe pământ, și că toate întocmirile gândurilor din inima lui erau îndreptate în fiecare zi numai spre rău." Genesa 6; 5.
Întocmirile gândurilor lui....................
Lucia. Nu trebuia nici un comentariu. Nu pentru mine ceream corectura, ci pentru fidelitatea textului.
.........................erau îndreptate numai spre rău.
De ce să presari spini cănd scrii așa de frumos despre ruina răului.
Deconectat
13661. Postat la 09/09/2011 08:59 - 4985z12h21m
Să fie multă Pace.
Scumpii moșului, eu voi continua nu istoric, ci contemporan, respectând cerința sorei Lucica:
Lucia a scris: Prima fapta a omului a fost sa cada in pacatul neascultarii si sa rupa orice legatura cu Dumnezeu.
Doresc sa facem o calatorie pe drumul care se cheama CALEA INGUSTA si sa aducem fiecare din noi cate un exemplu de personaj biblic (sau din viata noastra) care a cazut in aceasta extrema. Sa invatam din expunerile noastre, ca este spre binele nostru sa nu impiedicam planul Domnului cu privire la noi. Sa incercam sa nu mergem catre RUINA.
Este foarte ușor să vedem și să judecăm cum au greșit alții, ce bine știm când au greșit, ce bine știm ce trebuiau să facă alții, dar ce greu îi să să ne uităm la noi cu aceia-și ochi și să facem aceia-și constatare.
Vă voi spune pe scurt, o înâmplare de acum trei zile în urmă, care mia lăsat un gust amar, tare amar, iată întâmplarea:
Acum trei zile, sudam o cupă la un graifăr, și a venit o femeie pe care o cunosc de când era mică, de când a venit pe lume, părinții erau pocăiți, ea a fost dusă la binecuvântare și încredințată Domnului, a crescut educată în coraiul pocăinței și s-a căsătorit.
Au plecat la lucru în Spania, au lucrat câțiva ani acolo, acum au venit în concediu și au cumpărat un loc de casă pe strada/ulița mea, au închiriat graifărul pe care îl sudam eu și ea a venit să vadă dacă mai am mult de sudat.
Când a venit a zis Pace, eu cum sudam am ridicat capul să văd cine zice Pace și mirare, era fata despre care vorbeam, dar nu era fata pe care o cunoșteam, cum o cunoșteam, era o femeie bine din punct de vedere a lumii contemporane (lumea de acum), dar fără pocăință, pentru că ne cunoșteam foarte bine, mi-am permis să o îmtreb, și am întrebat-o imediat: Tu mu mai ești pocăită? Da, cum să nu fiu pocăită, sigur sunt pocăită, dar nu cu pocăința aia veche, înapoiată, ci cu pocăința cultă, care se practică în Occident, inima conteză nu haina sau cochetăria, doar nu se zice că cei frumos și lui Dumnezeu îi place?
Și îmi spunea mai departe, merg la adunare regulat, postesc, mă rog, cred cum am crezut, numai portul l-am schimbat, că am tot ce vreau și de ce să nu mă port cum îmi place.
Asta da ruină, ce bine a zis Pavel:
2 Timotei 4:3. Căci va veni vremea când oamenii nu vor putea să sufere învățătura sănătoasă; ci îi vor gâdila urechile să audă lucruri plăcute, și își vor da învățători după poftele lor.
Eu a-ș prefera să fiu, nu unul din cei ce spune Pavel, ci un om care crede și trăiește și învață pe alții, cam așa:
Iacov 1: 16. Nu vă înșelați preaiubiții mei frați:
17. orice ni se dă bun și orice dar desăvârșit este de sus, pogorându-se de la Tatăl luminilor, în care nu este nici schimbare, nici umbră de mutare.
Doamne ai milă de noi și multă Pace.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
Deconectat
13667. Postat la 09/09/2011 14:59 - 4985z6h21m
Pocăită, dar nu cu pocăința cea veche?.
Asta da ruină, deoarece din cele spuse, ea chiar o ducea mai bine după pocăința cea nouă decât atunci când avea pocăința veche.
Așa au "evoluat" cei ce-au părăsit vatra strămoșească ?.
Valentina , ori nu te-ai vindecat de felul tau de a fi... care duce la ruina, sau esti atenta doar sa vanezi greselile.
Fratele Nica a vorbit de un caz particular, iar tu ne-ai cuprins prin exprimarea ta ,,cei ce-au parasit vatra stramoseasca", pe noi toti cei plecati.
Ar trebui administratia sa te urmareasca pentru ca postarile tale jignesc, nu ai macar respect, ca sa nu vorbesc de dragostea sfanta.
Deconectat
13680. Postat la 09/09/2011 20:19 - 4985z1h0m
Mai așteptă încă un martor, sau doi, care să fie jicniți de cuvintele mele. Doar pe mărturia a doi sau trei , se pedepsește un om. Am zis eu ceva de tine?. Nici să întreb nu am voie?. Eu am exemplele mele în familie, fratele Nica ne-a făcut cunoscut un exemplu, și depun mărturie eN persoane, de cum au pierdut credința cei plecați. E o realitate cu care se confruntă biserica. Într-un moment de sinceritate, chiar tu ai scris, undeva, dacă-mi amintesc bine, că sunt momente de îngrijorare în familie, când copii tăi au imprumutat obiceiuri de care nu ești mulțumită. De aceia chiar în Biblie scrie să nu se părăsească adunările, cum au unii obicei.
Și pentru că suntem la ruina omului, să vorbim mai pe larg cum s-a ruinat Lot.
Lot este omul care merge cu grupul. Avraam iese din Ur, Lot îl urmează. Avraam merge spre Canaan, Lot merge și el. Cuminte acest om, Lot. Nici nu avea motive de revoltă sau nesupunere. Alegea Avraam pentru el. Dar a venit un drum de răscruce: stânga sau dreapta? Acum e momentul ca el să aleagă. Alege Câmpia Iordanului. Intoarce spatele lui Avraam, întoarce spatele altarelor, și-și îndreaptă privirea spre Sodoma. Era pe imașurile pline de iarbă ale câmpiei, și încet încet, orașul cu școlile de un nivel înalt pentru copii, piețele în care-și vindea marfa, căștigurile din afacerile cu vitele, l-au tras în oraș. Era sigur că , înarmat cu credința care o avea, va izbuti să reziste păcatelor din cetate. Avea ca exemplu pe unchiul său Avraam care și-a condus familia după cuvântul lui Dumnezeu. Așa va face și el cu familia lui. Cu ocazia unor lupte cade prizonier, dar această experiență nu îl face să renunțe la oraș, și să plece cu Avraam, salvatorul lui. Mai aveau copii de terminat studiile, și gineri plini de bani pentru fete. Regretele, totuși, îi măcinau nopțile și ziua îl găseste stând la poarta cetății. De data aceasta întoarce spatele Sodomei, și privește spre altarele lui Avraam de unde se ridica fumul jerfelor de seară și de dimineață. Acolo îl găsesc îngerii. Scos din Sodoma, este sfătuit să meargă la munte, dar el alege o peșteră în Țoar. Peștera i-a adus ruina definitivă.
Etapele ruinii:
- compromisul
- prioritatea interesului personal
- credința că el va schimba Sodoma
Deconectat
13695. Postat la 10/09/2011 20:22 - 4984z0h57m
Acum avem mare nevoie de multă Pace.
Soră Valentina, comentariile dumneavoastră sunt cam dure adresate celor ce au plecat printre străini ca să câștige o bucată de pâine, să aibă cu ce să-și crească copii, să-și facă ceva în țară și la urma urmei, nu ne dă nimeni dreptul ca să-i comparăm mai ales cu Lot.
Eu am spus aceia întâmplare care mia adus destul de multă întristare și am crezut că fac bine să împărtășesc durerea sufletescă cu voi, dacă știam că dumneavoastră o să loviți atât de tare în inima celor plecați cum am zis mai sus, îmi puneam degetele pe ceva și le dădeam cu ciocanul.
Sigur că acum s-ar putea să vă supărați unii dintre dumneavoastră, dar aș vrea să mai comentăm un fel de ruină a omului, la care am putea să contribuim chiar noi, voluntar sau involuntar, da noi care ne fălim cu Legi și Porunci și voi împrumuta un cuvânt din Sfânta Scriptură ca să vedem cum:
Ieremia 18:18. ....... "Haidem să-l ucidem cu vorba, și să nu luăm seama la toate vorbirile lui!"
Nu credeți că am putea să ucidem pe cine-va cu vorba chiar aici pe portal?
Și vă rog să nu mă forțați ca să divulg, cine pe cine dacă nu se oprește reușește să ruineze psihic pe cine-va de aici și încă pe cine-va scump.
Cred că aici îi bine ca toți să ne vedem de lungul nasului, să fim frați, să fim credincioși și cu vorba și cu fapta, dar și cu degetele când scriem aici.
Să știți că normal nu eu ar trebui să atenționez, dar astăzi o soră scumpă mia trimis mesaj , că iasă de pe portal pentru că este bombardată și la vedere și pe m.p. cu fel de fel de jigniri, am înbărbătat-o cât am putut, mia plâns inima când am văzut cum unii procedează și cu riscul ca frații șefi să mă pedepsească, că miam băgat nasul unde nu trebuie, dar miam vărsat amarul și l-am împărtășit cu voi și pe acesta, cer clemență fraților șefi și dacă mă veți pedepsi, să mă pedepsiți cu milă.
Acum am nevoie de multă Pace.
Deconectat
13697. Postat la 10/09/2011 21:00 - 4984z0h20m
Un martor.
Dacă mai vin, mă paște excluderea totală.
Caut martori, cine pune un cuvânt pentru mine?
Rog pe surioara mea, lezată în ființa ei de mesajul privat, să-l posteze pentru a fi văzut de toți, a fi judecat și aplicată pedeapsa. Și pentru că legea lui Moise zice că cel greșit trebuie să fie omorât de cel ce-l acuză, rog pe sora mea să de-a cu piatra prima.
Postarea 13670 este o postare plină de dragoste creștină.
De unde atâta ură?
Și astfel ați scăpat de un intrus care vă strică forumul cu idile lui, cu citatele lui, cu dorințele lui de-a afla mai mult, cu nasul lui lung care se vâră unde nu-i fierbe oala. Răstigniți-l, răstigniți-l, ce caută el de ne tulbură apele? Afară cu el. Scoateți-l din cetate.
Deconectat
cautatorul (detalii numai pentru membrii conectaţi)
14069. Postat la 19/09/2011 21:08 - 4975z0h12m
Buna seara
O alta posibilitate a ruinei omului este;
Declarația care spune: ce rcugetă [omul] în inima lui, așa este elr1; (Proverbe 23,7) atinge problema fundamentală a vieții. Un om este ceea ce cugetă el. Este gândirea un proces fizic? Poate să există gând în afara vreunui mecanism care să dea naștere gândirii? Orice gând determină purtarea. Dacă un om gândește în direcția cea bună, purtarea lui este de asemenea bună. Dacă mintea lui se ocupă cu lucruri rele, faptele lui vor fi și ele rele.
Geneza 6.5. Domnul a văzut că răutatea omului era mare pe pământ, și că toate întocmirile gândurilor din inima lui erau îndreptate în fiecare zi numai spre rău.
Decaderea umana care a dus la nimicirea lumii la potop a pornit de la minte , toate întocmirile gândurilor din inima lui erau îndreptate în fiecare zi numai spre rău.
Romani 12. 2. Să nu vă potriviți chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceți, prin înnoirea minții voastre, ca să puteți deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută și desăvârșită.
O alta traducere spune ; sa va schimbati prin inoirea mintii , sau sa va transformati prin reanoirea mintii .
Teritotiul de lupta al ispitei e mintea , Gandirea , judecata
Noi suntem lucrarea lui Dumnezeu, iar Cuvântul Lui ne descrie ca: r16;r17;o fãpturã asa de minunatãr17;r17;. El a pregãtit aceastã locuintã vie(corpul ) pentru minte; este un templu r16;r17;tesut în chip ciudat r16;r17; , pe care Domnul Însusi l-a fãcut potrivit Duhului Sãu cel Sfânt ca sã locuiascã în el. Mintea controleazã întreaga fãpturã. Toate faptele noastre, bune sau rele, îsi au originea în minte. Mintea este cea care se închinã lui Dumnezeu si ne apropie de fiintele ceresti . Toate organele fizice sunt slujitorii mintii, iar nervii sunt solii ce transmit ordinele sale, cãlãuzind miscãrile masinãriei vii.
Cu respect
Deconectat
14096. Postat la 21/09/2011 05:41 - 4973z15h39m
Bună dimineața și multă Pace.
Încă o posibilitate de a ajunge ruinați și de care ne împiedicăm foarte des, crezând că facem bine, așa ca pritenii lui Iov, ținând parea Lui Dumnezeu.
Iacov 4: 11. 11. Nu vă vorbiți de rău unii pe alții, fraților! Cine vorbește de rău pe un frate, sau judecă pe fratele său, vorbește de rău Legea sau judecă Legea. Și dacă judeci Legea, nu ești împlinitor al Legii, ci judecător.
Doamne dăne minte și multă Pace.
Frate Nica, versetul pe care l-ai adus in discutie, eu l-as expune in toate ADUNARILE noastre, cred ca vorbitul de rau si judecata este BOALA care s-a extins si afecteaza BISERICA la nivel general si care ne duce la ruina.
Sa fie pace!
Stau si ma gandesc,cate zeci de drumuri,sa nu gresesc sa spun mii,prin care omul poate merge cu cea mai desavarsita certitudine spre ruina.Se spune ca "Drumul spre IAD,este pavat cu bune intentii".Sau Scriptura spune "Multe cai pot parea,bune omului;dar la urma se vad ca duc la Moarte".
Durerea cea mai mare pe care o resimt personal,este pentru tinerii din generatia noastra,iar pentru cei mai mici,plang cu lacrimi de "dor".
Societatea in care traim nu e prielnica dezvoltarii unui caracter tanar,neincercat,lipsit de maturitate,neexperimentat.Iar pentru copilasii,este atat de greu sa mai fii copil.Sunt atatea lucruri pe care trebuie sa le stie,nu au incotro;atatea cu care sa se joace,dar numai bune pentru un caracter de crestin nu.
Pentru tineri in general,si aplicam acest verset intrun mod special tinerilor de azi,Solomon ne scria:"Bucura-te tinere,in tineretea ta,fii cu inima vesela cat esti tanar,umbla pe caile alese de inima ta si placute ochilor tai;dar sa stii ca pentru toate acestea te va chema Dumnezeu la judecata".
Multi tineri,spre ruina lor,inconstienti de ceea ce fac,si de decizia lor,aleg prima parte a acestui verset.Probabil multi din ei,mai devreme sau mai tarziu,vor descoperi si cealalta parte a versetului,si se vor intoarce.Asta in cazul daca,nu au mer prea departe in timpul cand au crezut ca,pot face orice,cu viata lor.
Azi traim un timp de har,atat de scurt,iar zilele de proba sunt pe sfarsite,si totusi tinerii cred ca toata viata o au inainte.Timpul va trece,iar caracterele lor raman asa cum si leau format.In timpul acesta de har,cand puteau sa afle ceea ce Dumnezeu cere si asteapta de la ei,nu au facut-o.Iar cand harul lui Dumnezeu se va inchide,atunci isi vor da seama ce au pierdut,si abia atunci vor dori,sa studieze Cuvantul,vor cauta pe cineva sa le spuna un cuvant de speranta,dar nu se va gasii.
"Iata,vin zile,zice Domnul Dumnezeu,cand voi trimite foamete in tara,nu foamete de paine,nici sete de apa,ci foamete si sete dupa auzirea cuvintelor Domnului.Vor pribegi atunci de la o mare la alta,de la miaza,noapte la rasarit,vor umbla istoviti,incoace si incolo,ca sa caute Cuvantul Domnului,si tot nul vor gasi. In ziua aceea se vor topi de sete fetele frumoase si flacaii."
E trist dar adevarat,ca timpul de azi nu e pretuit in a stii,ceea ce trebuie,pentru a fi pregatit pentru viitor.
"A nu stii,sau a nu vrea sa stii,ceea ce trebuie sa stii, intrun timp de criza,este considerat o crima.
Multa pace.