Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Fiecare din voi să cinstească pe mama sa și pe tatăl său, și să păzească Sabatele Mele. Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru".
Leviticul 19:3

Cugetarea zilei
"Respectarea Sabatului înseamnă odihnă pentru trup și creștere spirituală pentru omul lăuntric."

Ovidiu A. Cosma

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 8
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Personaje și caractere din Biblie
Deconectat Caracterul lui Iacov.
Lavi
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
16782. Postat la 08/02/2012 09:39 - 4833z10h58m
Geneza 33:10 Și Iacov a răspuns: "Nu; te rog, dacă am căpătat trecere înaintea ta, primește darul acesta din mâna mea; căci m-am uitat la fața ta cum se uită cineva la Fața lui Dumnezeu, și tu m-ai primit cu bunăvoință.

1.Putem invăta ceva din comportamentul lui Iacov?

Cu totii stim ca Dumnezeu este nevazut :1 Timotei 1:17 A Împăratului veșniciilor, a nemuritorului, nevăzutului și singurului Dumnezeu, să fie cinstea și slava în vecii vecilor! Amin.

2. De ce s-a uitat astfel Iacov la fața fratelui său ca la Dumnezeul Cel nevăzut?

Si ca punct de plecare avem o invatatură pe masura intelegerii noastre ca oameni deoarece noi ne vedem la față.

1 Ioan 4:20 Dacă zice cineva: "Eu iubesc pe Dumnezeu", și urăște pe fratele său, este un mincinos; căci cine nu iubește pe fratele său, pe care-l vede, cum poate să iubească pe Dumnezeu, pe care nu-L vede?

Astept cu mare interes din partea fratilor si surorilor explicarea acestor aspecte biblice.
Multumesc.

Deconectat RE: Caracterul lui Iacov.
ioan olah
16784. Postat la 08/02/2012 10:03 - 4833z10h34m
Pacea Domnului Isus Hristos !

Matei 5

43. Ati auzit ca s-a zis: "Sa iubesti pe aproapele tau si sa urasti pe vrajmasul tau."

44. Dar Eu va spun: iubiti pe vrajmasii vostri, binecuvantati pe cei ce va blestema, faceti bine celor ce va urasc si rugati-va pentru cei ce va asupresc si va prigonesc,

45. ca sa fiti fii ai Tatalui vostru care este in ceruri; caci El face sa rasara soarele Sau peste cei rai si peste cei buni si da ploaie peste cei drepti si peste cei nedrepti.

46. Daca iubiti numai pe cei ce va iubesc, ce rasplata mai asteptati? Nu fac asa si vamesii?

47. Si daca imbratisati cu dragoste numai pe fratii vostri, ce lucru neobisnuit faceti? Oare paganii nu fac la fel?

48. Voi fiti, dar, desavarsiti, dupa cum si Tatal vostru cel ceresc este desavarsit.

De aceea poporul Meu va cunoaște Numele Meu; de aceea va ști in ziua aceea că Eu vorbesc și zic: "Iată-Mă!" (Isa.52:6)
emylas
16967. Postat la 18/02/2012 07:10 - 4823z13h27m
Pace multa tuturor.
Intradevar din viata lui Iacov avem de luat multe invataturi.Unele bune cum sa facem si noi,iar altele rele cum sa nu facem,mergand dupa planul lui Dumnezeu si nu inaintea pasilor Lui.Stim ca Iacov,nu a venit sa se intalneasca cu fratele lui fara o pregatire temeinica,si o cercetare profunda a sufletului.Ne amintim ca la plecarea lui din casa tatalui,fiind un fugar,un strain printre oameni,neajutorat,fara un sprijin,si mai pe sus de toate,simtea ca a pierdut totul,legatura cu Dumnezeu,caminul,toate acestea ai ofereau o stare deznadajduita.In felul acesta,in starea aceasta,Dumnezeu il iubea.In dragostea Lui,El vede in Iacov un material bun,care ar putea aduce din nou slava Lui.Iacov trece cu bine aceasta stare deznadajduita,si merge mai departe cu speranta pe care o avea in Dumnezeu,in urma acelui vis impresionant.Am putea spune ca Iacov vede prima oara fata lui Dumnezeu,dar printrun vis.Cu putin timp inainte sa se intalneasca cu Esau,Iacov stie ca nu poate sta singur inaintea maniei fratelui sau.Si ca,doar Dumnezeul tatalui sau,putea sa imblanzeasca aceasta manie.Dar Iacov,inca avea pe inima pacatul inselarii fratelui sau.Stia ca a pacatuit impotriva lui Dumnezeu,asa ca nu putea sta fara sa faca ceva.Din acea intalnire,in noaptea aceeaa,in lupta pe care a avuto cu Ingerul,Iacov a inteles ca orice lupta cu Dumnezeu,nu e zadarnica niciodata.In ver.30 de la cap.32,Genesa,ni se spune "Iacov a pus locului acelui numele Peniel;"caci",a zis el,"am vazut pe Dumnezeu fata in fata,si totusi am scapat cu viata".Ce intelege Iacov,din aceasta experienta?Ca daca esti lasat sa vezi fata lui Dumnezeu,si nu esti omorat pe loc,inseamna ca ai capatat trecere.Asa ca Iacov,din experienta,spune el lui Esau,observati cum incepe pledoaria sa,cu certitudinea faptului ca a fost primit,si ceea ce ia dat dovada acestui fapt,a fost experienta sa de mai inainte,ca daca ai fost last sa vezi sa pe Dumnezeu,inseamna ca ai capatat trecere.Din experienta lui Iacov,putem lua statornicia si perseverenta cu care lupta el,in atingerea scopului bine hotarat.Pentru el biruinta era mai de pret decat lasitatea.Nu a precupetit nici un efort,atata timp cat avea in minte ca doar la Dumnezeu mai putea fi ajutor.Fie ca in momentele de criza,singurul loc in care sa incheiem lupta sa nu fie,dand bir cu fugitii,sau facad compromisuri,ci mergand pe prima linie a frontului,sa ramanem verticali,chiar daca aceasta va cere sa ne luptam cu Dumnezeu.Biruinta noastra sta in lupta cu Dumnezeu si cu oamenii.Multa pace.

Crede,roaga-te si lucreaza!
Lucia
16970. Postat la 18/02/2012 13:45 - 4823z6h52m
Lavi, interesant subiect, unul din care avem foarte multe de invatat...
Mai intai voi dezbate partea subliniata de tine:
"...m-am uitat la fata ta cum se uita cineva la fata lui Dumnezeu..."
Cineva- am putea fi oricare dintre noi, si fiecare am putea privi in sus cu "teama"pentru ca in spatele nostru se gaseste cate ceva care sa ne umple fata de rusine, nu?Este cineva fara pacat?
Insa Iacov si-a dat seama de greseala fata de fratele sau si a vrut sa faca totul pentru a gasi bunavointa lui Esau si sa se iubesca mai mult ca inainte, chiar.
Faca Bunul Dumnezeu ca si noi sa ne dam seama de greselile facute fratilor nostri si sa cautam impacarea si trairea in dragostea sfanta.
In caracterul lui Iacov gasim destule lucruri si bune si rele din care avem de invatat, insa voi lasa si pe altcineva sa ni le descopere , voi reveni ...

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Lavi
17059. Postat la 23/02/2012 09:28 - 4818z11h9m
Multa pace fratii mei, frate Emil, am o intrebare pe cine crezi ca a vazut Iacov in urma acelui vis ? Pe Dumnezeul cel nevazut ?
Iata ce scrie in 1 Tim.cap 6.13-16.
13.Te îndemn, înaintea lui Dumnezeu, care dă viață tuturor lucrurilor, și înaintea lui Hristos Isus, care a făcut acea frumoasă mărturisire înaintea lui Pilat din Pont,
14. să păzești porunca, fără prihană și fără vină până la arătarea Domnului nostru Isus Hristos,
15. care va fi făcută la vremea ei de fericitul și singurul Stăpânitor, Împăratul împăraților și Domnul domnilor,
16. singurul care are nemurirea, care locuiește într-o lumină, de care nu poți să te apropii, pe care nici un om nu L-a văzut, nici nu-L poate vedea, și care are cinstea și puterea veșnică! Amin.

Poporul evreu a asteptat dea lungul istoriei un proroc ca Moise ,care sa le vorbeasca cuvintele lui Dumnezeu ,la muntele Sinai au fost cutremurati cand le-a vorbit Divinitatea si ce au cerut ei atunci ?
Exodul 20:19 Ei au zis lui Moise: "Vorbește-ne tu însuți, și te vom asculta: dar să nu ne mai vorbească Dumnezeu, ca să nu murim."

Acum intreb pe cine a vazut Iacov ?

Sora Lucia, astept in continuare parerea ta despre caracterul lui Iacov ,intradevar in spatele nostru apare intodeauna ceva care ne umple fata de rusine ,deoarece este scris ...,,ca toti au pacatuit si sunt lipsit de slava lui Dumnezeu,,.
Noi, ar trebuii sa ne intrebam in sinea noastra ,daca am capatat trecere inaintea Tatalui Domnului nostru Mesia Sfantul lui Israel?

Cum ne vom da seama ,daca am capatat trecere inaintea Celui nevazut ?
Nu cumva daca mai avem ceva ascuns in noi, impotriva unui frate sau a unei sore?
Cum ne privim in ochi sau la fețe unii pe altii?
Frate Ioan Olah astept in continuare si parerea ta cu privire la caracterul lui Iacov,multumesc tuturor care se implica,sa ma faca si pe mine sa inteleg cum stau lucrurile.

Sa aveti Binecuvantare.

Lucia
17061. Postat la 23/02/2012 12:08 - 4818z8h29m
Draga Lavi, iata-ma din nou aici...

Eu vreau sa-ti raspund la intrebarea ta:
"...pe cine a vazut Iacov?"

Personal Iacov a declarat si sta scris in Genesa 32:30:
"...am vazut pe Dumnezeu fata in fata..."
Experienta personala cu Dumnezeu, l-a facut sa creada acest lucru, sa nu uitam ca el declara ca un Om a venit la el si s-a luptat...

De data asta vreau sa discutam despre ,,favoritismul"sau aceasta atitudine din caracterul lui Iacov.
Desi eu cred ca aceasta atitudine era implementata de mama sa, atunci cand a facut deosebire intre Esau si Iacov, noi toti care stam si privim de pe margine avem de invatat un lucru din aceasta poveste, trebuie sa lucram fara partinire cu copiii nostri pentru a lasa o mostenire aleasa in ei, iubirea.
,,Israel iubea pe Iosif mai mult decat pe ceilalti fii ai sai..."
Desi acest lucru era evident pentru Iosif si ceilalti frati, Iacov nu s-a oprit aici... i-a facut o haina deosebita(pestrita).Se poate ca aceste lucruri Iacov sa le fi facut involuntar, insa ceilalti au vazut diferenta si acest lucru le-a strecurat in inima ura pentru Iosif, fapt ce i-a determinat la actiiunile lor.
Prin aceste lucruri Domnul si-a desfasurat planul de salvare a familiei lor, tot raul a fost spre bine.
Insa dragii mei, Biblia ne da un sfat:"Si voi, parintilor, nu intaratati pe copiii vostrii la manie, ci cresteti-i in mustrarea si invatatura Domnului"(Efeseni 6:4)
Toate lucrurile sunt scrise spre invatatura noastra, insa multi parintii se justifica cand tine parte unui copil cu atitudinea lui Iacov, insa nu tine cont de consecintele acestei atitudini de favoritism care face pe un copil sa fie alintat si pe celalalt ranit, ne intrebam uneori de ce copii nostrii nu asculta si au o atitudine de razvratire? Mai intai ar trebui sa ne verificam noi parintii sa vedem unde gresim.
O astfel de atitudine ca a lui Iacov o mai vedem astazi si in bisericile noastre unde Pstorii nostri lucreaza dupa cum le intra in gratii membrii sau le sustin parerile, acest favoritism are drept rezultat neascultarea, ura si dezbinarea in adunari, nu-i asa?

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
emylas
17085. Postat la 24/02/2012 08:07 - 4817z12h30m
Sa fie pace!
Am sa incerc sa raspund si eu la intrebarea ta,Lavinia.Iacov,in noaptea aceea a mers un pic la departare de corturile sale,pentru a se ruga.El stia ca toata asigurarea ca fratele sau nu va veni manios,vine de la Dumnezeu.Stia ca nu El,mai poate face o schimbare in al unsprezecelea ceas.Asa cum era singur,si se ruga;in linistea noptii apare un om.Iacov garantat,pentru prima oara a crezut ca este un om care vrea sai ia viata.Ori Iacov,era un barbat puternic,si era imposibil sa fie rapus.Dar a observat,ca nul poate invinge.Tot asa a vazut si omul.Atunci Omul acela la lovit la incheietura coapsei,deplasandui coapsa.Aceasta lovitura,pentru Iacov,a fosta ca un fulger ce lumina personalitatea celui cu care se lupta.Dovada faptului ca era convins ca,se luptase cu o fiinta cereasca este,ca atunci cand a vrut sa plece,Iacov ia zis ca nui va da drumul pana nul va binecuvanta."....caci ai luptat cu Dumnezeu,...".Iacov ne spune,ca era un om.Si asa si era.In intunericul noptii nu era decat un om.Apoi el a priceput ca nu era o fiinta pamanteasca,ci una cereasca.In concluzie acea persoana era Domnul Hristos.In alte scrieri ni se spune ca era un inger.Osea 12 cu 4.Cam atat am avut de spus.Daca sunt nelamuriri in ce priveste personalitatea acelui Om,voi revenii,cu argumente Biblite.Sa fie pace.

Lavi
17087. Postat la 24/02/2012 09:11 - 4817z11h27m
Va astept in continuare aici, sora Lucia si frate Emil sa mai scrieti .
Sora Lucia ai explicat foarte frumos despre ,,favoritism,,fi binecuvantat-a,poti continua.

Frate Emil poti spune de ce nu i-a spus omul acela lui Iacov cum il cheama ?,ca doar Iacov l-a intrebat.
Omul acela era Mesia ? poti explica in continuare,multumesc.

Gen 32..29
. Iacov l-a întrebat: "Spune-mi, Te rog, numele Tău." El a răspuns: "Pentru ce Îmi ceri numele?" Și l-a binecuvântat acolo.
La fel a procedat si Manoah in jud cap 13...17,18. Și Manoah a zis Îngerului Domnului: "Care-Ți este numele, ca să-Ți aducem slavă, când se va împlini cuvântul Tău?"
18. Îngerul Domnului i-a răspuns: "Pentru ce Îmi ceri Numele? El este minunat."
Astept cateva explicatii ,multumesc.

emylas
17090. Postat la 24/02/2012 12:49 - 4817z7h48m
Sa fie pace!
Sora Lavinia,sa inteleg ca,aceasta tema,nu tie necunoscuta.Adica vreau sa spun,tu ca un bun invatator stii lectia,dar doresti sai duci pe elevii tai,la un liman binecuvantat.
Ca un elev,ce sunt,ma consacru,iar cu sumarele si putinele mele cunostinte,cand voi fi scos la tabla voi raspunde ceea ce stiu.
De ce Omul acela,nu ia dat numele la cerinta lui Iacov,aparent am putea spune,ca a pastrat intrun mod confidential aceasta,din motivul pe care numai Dumnezeu il stie.Se pare ca Iacov intreaba din impuls de moment,manat de faptul ca si el a fost intrebat si a raspuns.
Motivul pentru care Omul,nui da numele este,ca nui era de trebuinta. "Pentru ce Imi ceri numele?".In mod normal,ca si la Manoah,Iacov ar fi trebuit sa specifice la ce ai este nevoie.Dar din scrierile Sfinte reiese ca,Iacov nu avea un motiv intemeiat pentru ce iar trebui.La Manoah,i sa spus deoarece, a prezentat motivatia la ce iar fi de trebuinta, "....,ca sa-Ti aducem slava,..?".Vedem ca aceasta inamplare nu io povesteste nimanui,Iacov.Dar cä, ceilalti stiau ca este un om al rugaciunii,si au vazut cu ochii lor minunile Lui.
A doua intrebare,oare era Mesia omul acela?Da.In tot vechiul testament,vorbeste,Mesia,cu putine exceptii unede vorbeste Tatal, unde se face specificatia.Centrul Vechiului si Noului Testament,este Hristos,Mesia!Daca parcurgem,doar viata lui Iacov,nu mai mult,vom gasii dovada ca acel,Om,iar Osea spune,un Inger,ca era Dumnezeu Mesia.In toata Scriptura,unde vorbeste Tatal,se face specificatia.Oriunde se aduce rugaciune,ori lauda,Tatalui,se specifica.Restul sunt Cuvintele lui Mesia,aratarile lui Mesia,prezenta Lui,si uneori chiar insotit de ingeri.In cap.35,Domnul i se arata din nou.De data aceasta,nu stim sub ce forma,dar cert este ca din verset reiese ca,Dumnezeu era acelasi,pe care La vazut in vis,deasupra la capatul scrii,si acelasi,cand i sa descoperit ca Om.(genesa 35:9)
In cartea lui Osea cap.12 versetul 4 si 5,ni se spune,ca acel om era un inger,si ca atunci cand a fost trimis din noua la Betel pe acest Inger,la intalnit iarasi.In versetul 5 spune "Domnul este Dumnezeul ostirilor;Numele lui este Domnul".
Caruia ai spunem noi Domnul?Domnului Hristos,lui Isus,lui Mesia.
Sa mergem la Manoah. "Ingerul Domnului i-a raspunssmileyentru ce Imi ceri Numele?El este minunat".Vedeti,cum a spus ca-L cheama?Sa mergem in Isaia cap.9:6. ."......Il vor numi:"Minunat,.....".
Cine are acest nume minunat,despre care Ingerul,a spus, "El este minunat."?
Este Mesia.
Sa mergem,inapoi tot in Judecatori cap.6:23,24. Ghedeon speriat,ca pana in acel moment nu a fost,isi rosteste vaiul si spune "Vai de mine,Stapane Doamne".Asa dar il face pe Inger,Stapan si Domn,este normal sa spunem ingerilor asa,celor care sunt slujitori ca si noi?
"Si Domnul i-a zis; "Fii pe pace,nu te teme,caci nu vei muri".Ghedeon a zidit acolo un altar Domnului,(in cinstea ingerului?),si i-a pus numele "Domnul pacii".
In Isaia,vom gasii numele acesta pe care-L are Domnul,adica Mesia.In concluzie Domnul este cel care li sa aratat de multe ori oamenilor.Numele lui este Mesia,slavit sai fie Numele.
Sa fie pace.

Lucia
17099. Postat la 25/02/2012 13:45 - 4816z6h52m
Domnul Isus la Ioan spune ca nimeni nu a vazut pe Dumnezeu afara de El.
In V. Testament Ingerul Domnului sau a lui Dumnezeu, este se pare... forma vizibila prin care a lucrat Dumnezeu, insa trebuie sa invatam un lucru, atunci cand Biblia tace, noi nu suntem in masura sa presupunem ca a fost, ca ar fi...acestea sunt doar supozitii, hai, sa intelegem ca puterea si minunile facute prin Ingerul Domnului, prin oameni si Profeti, prin Duhul Sfant , a facut uneori pe oameni sa spuna ca a vazut pe Dumnezeu IN FATA.
Daca Domnul Isus ar fi fost printre noi sub o forma sau alta in decursul istoriei, nu s-ar mai fi spus ca are sa vina...(in vechime). Fiecare miscare, fiecare etapa sau perioada a istoriei si-a avut rolul ei in desfasurarea planului de mantuire, si nu de putine ori anumite lucruri si persoane au prefigurat pe Mesia-Salvatorul...Melhisedec, David, Moise...Muntele Sionului, Ierusalimul Ceresc, Canaanul Ceresc si multe alte lucruri cum sunt Sarbatorile Domnului, prefigureaza evenimentele ce s-au intamplat sau se vor succede in decursul istoriei pamantene.
Isus a venit ca Mantuitor, a murit si a inviat , acum sta la dreapta Tatalui, insa ar fi periculos sa spunem ca in duh Isus este cu noi...o asemenea greseala s-a intamplat pe vremea lui Pavel si multi au incercat sa devieze de la adevar, scriind chiar false epistole, ca Domnul Isus a revenit in duh deja.
Avem un Mangaietor, Duhul Adevarului pana la revenirea Domnului Isus.
Am adus aceste exemple pentru ca vor veni multi sa spuna:"Uita-L acolo , sau uita-L aici pe Isus!
Insa sa fie anatema!
Frate Emil, motivul pentru care in vechime Ingerul Domnului nu si-a spus numele este pentru ca doar Tatalui Ceresc trebuiea sa-I aduca inchinare si cinste, nu Ingerilor prin care lucra, isi arata puterea si minunile Dumnezeu!

emylas
17103. Postat la 25/02/2012 18:01 - 4816z2h37m
Sa fie pace.
Sora Lucia,sami fie cu iertare,dar nu pot sa fiu deacord cu dumneavostra,asa dar va contrazic.Prin ceea ce am sustinut,nu este nici o speculatie,sau vreo rastalmacire.Ceea ce cred eu e purul adevar.Au fost momente,cand oamenilor li sau aratat ingeri,alteori a fost chiar Isus,luand corp uman.Daca am lua atatea relatari unde vorbeste Dumnezeu,si leam pune cap la cap,am vedea,ca in toata Biblia vorbeste,se arata,in chip de om,presonal Domnul Isus.Am mai scris si mai spus,si ma repet si acum.Este adevarat ca nu trebuie sa dam inchinare ingerilor.Dar oare poate face Ghedeon Stapan si Domn pe un inger?Si dupa ce se sperie,cei spune Domnul:"Si Domnul ia zis "Fii pe pace,nu te teme,caci nu vei muri".Cine ia zis?Domnul.
Sa fie pace.

Lavi
17147. Postat la 28/02/2012 14:00 - 4813z6h37m
Multa Pace ,Frate Emil nu sunt un bun invatator si eu ca tine si ca sora Lucia suntem doar invatacei care au de invatat de la marele Invatator Mesia.
Nu le stim pe toate dar incet ,incet cu pasi siguri putem intelege cat ne este dat de sus si cat putem cuprinde din punct de vedere omenesc.
Uite,eu am observat ceva despre numele pe care l-a purtat Iacov din spusele fratelui sau Esau...Geneza 27:36 Esau a zis: "Da, nu degeaba i-au pus numele Iacov; căci m-a înșelat de două ori. Mi-a luat dreptul de întâi născut, și iată-l acum că a venit de mi-a luat și binecuvântarea!"
Acum eu mai inteleg alt lucru din spusele omului aceluia care s-a luptat corp la corp cu Iacov vazand ca nu-l poate biruii ....si anume l-a intrebat ,,care-ti este numele?''Iacov evident raspunde ,,Iacov''.
Si totusi Omul acesta ii raspunde ...gen 32 cu 28 ,,Apoi a zis: "Numele tău nu va mai fi Iacov, ci te vei chema Israel (Cel ce luptă cu Dumnezeu); căci ai luptat cu Dumnezeu și cu oameni, și ai fost biruitor."
Ce invatam din spusele lui Esau ...Da, nu degeaba i-au pus numele Iacov caci m-a inselat de doua ori ,cum vine asta ,,m-a inselat de doua ori?''
Sub ce nume a umblat Iacov cu viclesug ?
Evident sub numele de Iacov ,dar acest Iacov nu s-a lasat de omul acela pana nu a primit binecuvantarea numindu-l Israel ,peste acest nume a venit binecuvantarea.

Fiti binecuvantati.

emylas
17157. Postat la 29/02/2012 06:16 - 4812z14h21m
Da,este adevarat.Dar eu la ce am scris,sau la ceea ce cred nu am vrut sa fiu mai presus.Imi pare rau daca asa se vede.Sunt si eu un invatacel,asa ca voi invata sa invat de acum in colo.Dar nu am prea inteles ce ai vrut sa scoti in evidenta.E adevarat,ca e foarte umilitor sa porti numele acesta,si mai ales printre straini.Lavinia,dar nu ai continuat sa spui ce ai inteles din spusele Omului aceluia?Va sa zica,si noua ne va schimba Domnul numele din inselatori.Da prefect deacord,vom primii un nume nou,si e minunat!
Sa fie pace.

Lavi
17163. Postat la 29/02/2012 10:27 - 4812z10h10m
Multa Pace frate Emil ,sa nu crezi ca asa se vede ,ca si cum ai vrea sa fii mai presus departe de mine acest gand,sau de noi toti ,la urma urmei toti suntem egali inaintea Tatalui .
Si ai dat un exemplu foarte bun cu scosul la tabla ,chiar am gasit-o de un bun augur ,asa trebuie sa fim ,sa stim sa raspundem ,si chiar daca nu dam raspunsul corect din prima,mai avem si a doua sansa si a treia pana dam raspunsul corect.
Eu vreau sa invat ca la scoala ,aici consider ca pot da teste,calificativele mi le dau singura , am observat aici de multe ori ca nu cunosc asa cum ar trebuii ,un alt frate sau o sora mi-a deschis de multe ori ochii ca sa pricep mai adanc lucrurile spirituale ,vorba sorei Lucia ,,pentru a intelege scriptura este nevoie de timp si rabdare ,, ii dau o mare dreptate.
Eu citesc singura scriptura,dar in echipa se descopera lucruri minunate ,totusi zic si eu ca si Etiopeanul acela....Filip a alergat, .....El i-a zis: "Înțelegi tu ce citești?"
Famenul a răspuns: "Cum aș putea să înțeleg, dacă nu mă va călăuzi cineva?".... Deci eu consider ca am nevoie de calauza in a intelege scripturile.
Uite ,in ultima mea postare din pricina timpului nu am reusit sa mai scriu ,dar am observat ca te-ai apropiat foarte mult de ceea ce eu doream sa scot in evidenta ,si ce nu am scos eu, ai scos tu in evidenta foarte bine .
Tu spui.....
Lavinia,dar nu ai continuat sa spui ce ai inteles din spusele Omului aceluia?Va sa zica,si noua ne va schimba Domnul numele din inselatori.Da prefect deacord,vom primii un nume nou,si e minunat!
Sa fie pace.

Da,ne va schimba si noua numele din cel dintai care era inselator de doua ori ,in numele cel minunat .
Tu ai dat raspunsul forte bine.
Dar care este numele ,,cel minunat,,?

Pentru ca omul acela a spus ...căci ai luptat cu Dumnezeu și cu oameni, și ai fost biruitor."
Si l-a binecuvantat numindu-l Israel.
Acum eu am mai gasit scris .....Deuteronomul 32:39 Să știți dar că Eu sunt Dumnezeu, Și că nu este alt dumnezeu afară de Mine; Eu dau viață și Eu omor, Eu rănesc și Eu tămăduiesc, Și nimeni nu poate scoate pe cineva din mâna Mea.

Pe cine a biruit Iacov de fapt prin lupta pe care a avut-o?(A biruit moartea?)
Avea omul acela puterea sa-i i-a viata lui Iacov ,da sau nu?

Multa pace sa fie peste noi toti.

Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19163564 vizite unice Powered by PHP-Fusion