Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Fiecare din voi să cinstească pe mama sa și pe tatăl său, și să păzească Sabatele Mele. Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru".
Leviticul 19:3

Cugetarea zilei
"Respectarea Sabatului înseamnă odihnă pentru trup și creștere spirituală pentru omul lăuntric."

Ovidiu A. Cosma

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 6
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Personaje și caractere din Biblie
Deconectat Sotia lui Iov
Ionica
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
26724. Postat la 19/01/2015 05:01 - 3757z15h14m
Cum o vedeti pe sotia lui Iov?

Sora Valentina a scris:

" (nu ca sotia lui Iov: Iov 2:9,10) -

Ca orice om, a avut si ea un moment de slabiciune. A durut-o asa de mult durerea lui incat nu a gasit alt mod de-al "ajuta" decat spunandu-i cuvintele acelea, fara sa judece. Sa ne amintim de Petru , cand pe munte Ii spune lui Iisus: ar fi bine sa facem aici trei colibe- una pentru Ilie, una pentru Moise si una pentru Tine- caci nu stia ce sa zica asa de mare spaima il apucase.( Marcu 9;6).
Totusi ea l-a ingrijit toata perioada cat a fost el bolnav. Ia fost alaturi. Ea a fost mama urmatorilor copiii.
E de dorit asa sotie."

Ce spuneti?

Draga sora,

Era frumos sa fi fost asa. Insa textul nu da amanunte pozitive despre ea.
Multi oameni rai sunt binecuvantati pentru oamenii buni din jurul lor. Nu stiu daca sotia lui Iov a fost o femeie rea, insa de ce crezi ca Iov a fost nelinistit fata de copii lui?

Prolog
1 În țara Uț, trăia odată un om al cărui nume era Iov. Omul acesta era curat la suflet și drept, se temea de Dumnezeu și se ferea de rău.
2 I s-au născut șapte fii și trei fiice.
3 El avea șapte mii de oi, trei mii de cămile, cinci sute de perechi de boi, cinci sute de măgari și un număr mare de slujitori. Era cel mai însemnat om dintre toți locuitorii Răsăritului.
4 Fiii lui obișnuiau să meargă și să țină, pe rând, câte un ospăț în casa fiecăruia în parte; ei le chemau și pe cele trei surori ale lor ca să mănânce și să bea împreună cu ei.
5 Când se termina câte un șir de ospețe, Iov îi chema și îi sfințea. El se trezea dimineața devreme și aducea arderi-de-tot pentru fiecare dintre ei, zicând: "Poate fiii mei au păcătuit și l-au blestemat pe Dumnezeu în inimile lor." Așa obișnuia Iov să facă.

Deci, nelinistea asta de a nu fi blestemat pe Dumnezeu de unde venea? Puteau copii lui sa aiba un exemplu negativ in familie? Raspunsul este 50-50. Putea fi, putea sa nu fie. Insa vazand ca sotia lui Iov a indemnat la blestem, ma face sa ridic procentul la 51 la suta.

7 Satan a ieșit din prezența DOMNULUI și l-a umplut pe Iov de bube dureroase din talpa piciorului până-n creștetul capului.
8 Iov a luat un ciob de lut cu care să se scarpine și s-a așezat în cenușă.
9 Atunci soția lui i-a zis: - Încă rămâi neclintit în curăția ta? Blestemă-L pe Dumnezeu și mori!
10 El i-a răspuns: - Vorbești ca o femeie nebună. Ce?! Să primim de la Dumnezeu doar binele și să nu primim și răul? În toate acestea Iov nu a păcătuit deloc prin vorbele sale.

"INCA ..."

Unde este ea cu balsamul alintator?

Unde este aici matroana miloasa de care scrii?

15 Sunt un străin pentru oaspeții și slujitoarele mele; în ochii lor sunt un necunoscut.
16 Îmi chem slujitorul, dar el nu-mi răspunde, deși mă rog de el cu gura mea.
17 Soția mea nu poate suferi suflarea mea, fiii mamei mele mă consideră dezgustător.

Nu numai ca nu a fost langa el, dar nici macar slugilor nesupuse nu pare ca le-a ordonat sa aiba grija de el, desi el ii striga: "deși mă rog de el cu gura mea".

Scenele acestea sunt negative si ma face sa cred ca astepta sa scape cat mai curand de el. Eu o vad ca o femeie lumeasca, fara evlavie religioasa, capricioasa, fara empatie fata de suferinzi, temperamentala la maxim, nebunatica.

"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
Deconectat RE: Sotia lui Iov
fullban10
26736. Postat la 19/01/2015 19:00 - 3757z1h14m
Scenele acestea sunt negative si ma face sa cred ca astepta sa scape cat mai curand de el. Eu o vad ca o femeie lumeasca, fara evlavie religioasa, capricioasa, fara empatie fata de suferinzi, temperamentala la maxim, nebunatica.

Si cine a purtat in pantece copiii lui Iov?

Dupa ce ne lamurim cu doamna Iov: dar o sotie ca Vasti?

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Lucia
26762. Postat la 20/01/2015 21:02 - 3755z23h12m
Mi se pare ca o judecam aspru pe SOTIA lui IOV,
as vrea ca sa ne punem fiecare in locul ei.
Inainte de "nenorocire"ea era un exemplu de sotie, a nascut sapte fii si trei fice , a fost credincioasa in toate.
Insa, sub privirea acestei femei, s-au dus in mormant cei zece copii, slujitori, case, mii de animale, au ajuns in pragul saraciei, si sa nu uitam ca ea avea o viata dedicata lui Dumnezeu, cei din jur si prietenii i-au parasit, mai mult, cei trei prieteni ai lui Iov a inceput sa-i judece, ca numai unor nelegetuiti li s-ar putea intampla asa nenorocire.
As vrea sa ne punem in locul acestei femei, care si-a pierdut tot, durerea nemarginit de mare , si inima zdrobita pentru moartea copilasilor ei, si ca si cum asta nu ar fi insemnat nimic, sotul ei iubit Iov, se trezeste cu o boala incurabila, pielea plina de bube care supurau, si care la un moment dat s-au umplut de viermi, incepand sa se strice si sa miroasa, vreau sa va imaginati acest tablou terifiant, ce ati fi facut?
Cine o judeca pe sotia lui Iov, mai intai ar trebui sa se intrebe daca isi poate permite sa faca acest lucru, pentru ca nici unul din noi nu am suferit mai mult decat aceasta femeie...
Si as vrea sa va spun, ca desi in disperarea ei a vorbit ca o nebuna, Dumnezeu nu a nimicit-o si pe ea, ci a binecuvantat-o iarasi cu copii, bogatii si cu un sot sanatos...

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
fullban10
26764. Postat la 20/01/2015 21:26 - 3755z22h49m
Si putem presupune, ca neavand slujitori, tot ea a slujit pe sot si pe prietenii care au stat ceva vreme in preajma lui Iov.
Iov doar nu statea gol golut. Ii trebuiau haine de schimb, apa de spalat si hrana.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19163402 vizite unice Powered by PHP-Fusion