Păi le poți comprima să încapă în 2MB, că doar există posibilitatea ajustării între debit și frecvența de eșantionare în cazul unui mp3. Dacă nu te descurci, te pot ajunta cu informații tehnice ... și astfel rubrica de negative cu acordeoane și acordeoniști să devină fruntașă la statistici...
De asemenea cei dintre acordioniști sau muzicați în general care nu se descurcă, să solicite ajutor...
"Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2
Tocmai asta este problema că limita de 2MB nu poate fi mărită din cauza unor probleme de limită strict tehnice care nu țin de portal. Așa că trebuie să ne mulțumim cu ce avem și să apelăm la compresie.
Astfel ar trebui să mulțumim tuturor muzicanților, inclusiv acordeoniștilor pentru înțelegere referitor la această limitare....
Și ca să revenim la topic, așteptăm să azium fișiere cu acordeoane și acrodeoniști pe portal în limita a 2 MB.
"Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2
Cu ajutorul Domnului si al omului, si al lui Ovidiu, si al lui Lay Arman, am rezovat problema largimii, latimii, inaltimii si adancimii de banda, le-am comprimat, si ti le-am trimis, sa le vad puse pe portal, si spor la descarcat tuturor, posibil sa sune rau, si tehnicii mele, duzina de erori a mainilor si "gegetelor" mele, dar si a tehnicii de ingustare, de stramtorare a fisierelor, dar e un pas inainte fata de fratii mei care au promis, si au ramas cu promisiunea, ... mai cand va mai aud, mi se preda lectii de seriozitate, si altii is paralel cu asta ... .
Nici nu e mult, peste 4000 EUR, la mana a doua, dar ce face ... .
Oricum sa am bani nu as da Rolandul asta pe nimic clasic, e adevarat ca si de se topeste acumulatorul ..., dar si cat tine, Salva Domnului, merita sa fie laudata cu asa ceva.
Deconectat
RE: Acordeoane și acordeoniști cu discuțiile lor.
CorneliuS (detalii numai pentru membrii conectaţi)
6927. Postat la 15/01/2011 18:43 - 5222z4h41m
E super acordionul asta dar si pretul
"Răsplata smereniei, a fricii de Domnul, este bogăția, slava și viața"
Si eu sunt unu care mai bâjbaie printre clape si basi. Conteaza cu ce cânti sau cat de bine sti sa mânuiesti instrumentul,sau important e sa canti din inima. Ca pentru DOMNUL.
Scuzati-ma ca intervin si eu, dar fiindca sun si eu acordeonist indraznesc sa postez aici. Eu sunt binecuvantat de Domnul in aceasta privinta, si am un acordeon foarte bun FARFISA cu 120 de basi. Se poate canta la el prin statia lui proprie, se poate canta electric fara statie, si asa la rece.
Important este sa-l laudam pe Dumnezeu din toata inima cu sau fara acordeon. Consider ca si noi cantareti avem o mare responsabilitate inaintea lui Dumnezeu, pentru darul pe care l-am primit. Multi ar vrea sa cante la acordeon, dar nu pot. Acum noi sa nu ne umflam de mandrie sau sa ingropam talantul primit, ci cu ravna sa lucram in via Domnului premarind-ul pe Stapanul Universului prin Domnul Isus.
Genul meu de a canta este una melodioasa prin care mesajul cuvintelor sa strapunga inimile ascultatorilor. Rareori imi place sa cant ritmic, doar atunci cand vreau sa trezesc adunarea. Uneori trebuie si acest lucru, chear va recomand tuturor. Nu imi place sa cant muzica populara nemteasca, sau evreiasca in care adunarea sa inceapa sa se legene si sa bata din palme. Eventual,... doar in cazuri extreme cum ar fi in aer liber , undeva retras de oameni cu ocazia unor adunari de tineret .... acolo chear va recomand sa batem din tobe ... si chear sa saltam de bucurie. In adunare insa trebuie sa pastram o admosfera sfioasa de meditatie si inchinare.
Cine mai stie canta la acordeon sa posteze aici, ca sa ne cunoastem.
,,Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui" Proverbe 19:22
Frate Dinu, cred ca trebuie organizat si un "simpozion" cu muzicantii , auzi ce scrie liviu, si ca el mai sunt multi, care au nevoie de sprijin, cred ca si Ioan Olah, e de parere sa se faca o intrunire muzicala, prin care sa se cunoasca cantaretii, si tot odata , sa cunoasca si fratii prezbiteri cu cine sa mearga in misiune.
Totusi ideea cu , ca Domnul primeste oricum, nu zic ca nu, dar este ca cei cu vorbirea in limbi, daca vorbesc in limbi, trebuie sa staruie si dupa darul talmaciri, asa si cu , daca ai un instrument, trebuie sa il si stapanesti.
Apropo de genuri muzicale, mie imi place stil lautaresc, e autohton, romanesc, de ce sa cant traditional dupa taranestile altei tari, pe cand pot canta dupa ale tarii mele, din care m-am nascut, ca sunt crestin e adevarat, dar sunt crestin roman, nu evreu, nici neamt, corect.
Sa sti ca am vazut undeva un astfel de ,,simpozion" de acordeonisti, dar nu iese bine si nu stiu de ce. Se auzea o galagie infernala si un ritm incalcit, asta probabil din cauza stilurilor diferite al acordionistilor. Mai ales cand unii fac si floricele... e o nebunie nu se intelege nimic. Eu de exemplu cand mai sunt langa mine alti doi acordeonisti care canta, si daca nu ma aud prea bine ce cant, foarte usor imi pierd cararea. Asta era doar o paranteza.
Bineanteles ca este bine sa ne cunoastem. Probabil la Adunarile de tineret sau la cele cu familiile tinere v-om avea aceasta ocazie sa ne intalnim.
Sa stiti ca avem un rol foarte important in Adunari noi cantareti, de multe ori mai mult ca un predicator. Muzica placuta misca inimile, pregateste ogorul pentru Cuvantul Domnului.
E adevarat trebuie sa ajutam prezbiterii care vor merge in misiune. Probabil prima iesire a lor va fi in Moldova, dar nu stiu cand. Ei vor trebui insotiti de cativa cantareti. Care mergeti dintre voi? Cheltuielile de transport va vor fi decontate din banii comunitatii. Si in zona OLTENIEI se vrea a se face evanghelizare. Cine merge acolo?
Asadar antrenati-va sa fiti pregatiti. Succes ! Dar avem si noi cantaretii unele probleme: cantam cantarile altor comunitati ! De ce oare? Cautati printre noi poeti si compozitori de melodii, caci interpretii stau pregatiti.
De ce oare Adunarile reactioneaza pozitiv la o cantare noua?
Pace tuturor!
,,Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui" Proverbe 19:22
Eu dispun de mici resurse de inregistrare, am statie , si boxe, mixer, microfoane, calculator, soft, desi nu prea e nevoie de asa ceva, pentru inregistrare, ci de o placa de sunet, mai speciala.
Ce vreau sa zic, spui ca cantam cantarile altor comunitati, se poate canta si ale noastre, dar nu sunt mediatizate, de pilda fratele Nelu de la Sebis, are multe cantari compuse de el, eu am facut publica o cantare a lui, la Studio Speranta, prin cantareata Ramona Lita, cantarea E sarbatoare , e sarbatoare, de pe volumul Isus dorul suprem, daca as avea placa de sunet, si fratele Nelu ar fi de acord, as merge la el, si l-as inregistra, pentru un volum muzical, cu cantarile din comunitatea noastra, un volum pentru comunitatea noastra.
+ ca avem o sora in Roma - Italia, care e textiera si compozitoare, a multor cantari cantate de Eugen Ruje, ea este din comunitatea noastra, si nu putem sa ne intalnim in vederea efectuarii unui volum muzical cu specific credintei noastre.
O si am uitat sa amintesc ca avem si un mic poet, un tanar , frate Daniel, de la Batesti - Faget TM, care are o serie de poezii, dar posibil sa duca lipsa de doua ajutoare, un corector , si un sponsor, sau poate ca este modest si nu vrea sa se afirme!?
Si mie imi place sa cant mult. Acum nu am un acordeon dar sunt printre straini si cred ca va aduce Domnul ziua cand sa am in brate ceva frumos. Si eu am cantat doar pe acordeoane vechi si nu prea mi-au dat satisfactie. Daca as avea un roland cum zice FR ABDON... Mafa. Merita. Am vazut live pe cineva in Augsburg cantand la unu. Ramai praf. Pe mine unul ma fascineaza acum un hohner. Daca Domnul hotaraste ziua aia o sa vin si eu la intrunirea de care se vb...Cand va fi ea. Numai de bine.
Acum stiu cu care Liviu discut , tu nu esti chiar unu care canta printre clape, si printre basi, ai ceva ani in spate de cantat, si nu pe scenele lumii, ci in Casa Domnului, Domnul sa te binecuvinteze, daca gasesti si pentru mine Hohner Atlantic IV, negru , cu 120 basi, cu 50 EUR, sa imi iei si mie unu, serios, si iti dau 100EUR, pe el.
In primul rand, a observat Ovidiu, la persoana mea ca imi place sa fiu mediatizat, mda, e un adevar, ca de atata cant, sa ma bucur cu altii, si sa il laud pe Domnul, nu in baie, ci in casele Domnului, si facand asta , te cunoaste toata lumea, aia se numeste mediatizare, dar de o perioada, am lasat-o balta, si respectiva mediatizare, si m-am retras din orice activitate, mi-am sters conturi de peste tot, si am cerut inlaturarea mea si de pe acest portal, si am amplificat absenta mea prin diverese case de rugaciune, pentru a face fericiti in mare parte pe toata lumea, care nu incape de mine , ajungand la implinirea cuvintelor fratietatii la care spun, ca pe Dumnezeu il multumesti si cu lauda buzelor, cantand in casa ta.
Dar ce facem cu cei care nu le place sa fie mediatizati, ca nu ii cunoaste nimeni, si spune fratele Dinu, sa iasa la inaintare cantaretii, dar unde sunt, care sunt, cine sunt?
Pentru a ajunge la o intalnire cu acordionistii, trebuie sa stim cine canta la acordion, pentru a face o chemare, un apel sa ne intalnim cu totii, si sa ne invatam unii pe altii, sa stabilim o zi, ca de pilda, ziua a I-a saptamanii, sa nu facem lucrare in Sabat, un loc, o localitate, si sa cante fiecare personal, pentru a avea o idee ce stie fiecare, dupa care sa se treaca la invataura ... .
Imi pare rau, ca nu au curajul sa se afirme, sa se mediatizeze, si au si motiv, datorita dispretului pe care il primesc din partea altora, totusi, convoc pe toti forumistii, sa alcatuim o lista cu cantaretii , al acordion, pe care ii cunoastem pentru a intra in legatura, sfaturi, idei, formule, etc.
In aceasta lista daca nu sunt contra, includ urmatorii acordionisti ai comunitatii de "sambatari"
1) Fr. Dinu Rodila - Recea MM
2) Fr. Corneliu Sofroni - Giulbaz TM
3) Fr. Iosif Usciuc - Barna TM
4) Fr. Petre ... - Batesti TM
5) Fr Elisei Antal - Torino IT (Italia )
6) Fr. Samuel ... - Micula SM
7) Fr Grigoriciuc Dumitru - SV
8) Fr Gag ( aici sunt mai multi ) - Ineu AR
9) Fr Dan Gag - Arad
10) Fr Adi ... - Alba Iulia
11) Fr Florin ... - Alba Iulia
12) Fr Liviu ... - Bocsig AR
13) Fr Caludiu ... - ... Oradea - BH
14) Fr Hantig Vasile - Ancona IT ( Italia )
15) Fr Delu, Daniel Cosma - Amstetten A ( Austria )
16) Fr Cornel Trif - Ludus TG
17) Fr Daniel Pop - Roma IT ( Italia )
18) Fr Agenor ... - Resita (CS)
19) Fr Buhai Daniel - Recea MM
Nu vreau sa zic in rest, ca ceilalti nu sunt resturi, sunt fratii mei, pe care ii aprciez, pentru darul lor, nu am retinut numele celui de la Recea - MM, un tinerel cu ochleari, nepot al Fr Miti, care canta bine, Clujul nustiu ce sambatari acordionisti au, si Rebra, are pe Teofil, dar nu are timp, desi poate si-ar face, mai scrieti voi, cine mai canta la acordion. Nustiu daca cumnatul meu Fr Lucian Cosma, mai canta, in Campia Turzii !? Sergiu Dalalau, nustiu acum pe care flanc este, ca si credinta, si in ce tara sade!? Barna mai are acordionisti, dar nustiu prea multe de ei.
Acestia sunt deocmadata cei cu care putem iesi la inaintare pe ogorul Domnului, luatii si folositii, nu ii marginalizati, indeosebi Pastorii.
sambataru a scris:In primul rand, a observat Ovidiu, la persoana mea ca imi place sa fiu mediatizat
Scumpule, m-ai înțeles greșit. Eu nu am zis că îți place să fii mediatizat ci că te oftici atunci când vezi că sunt mediatizați alții care nu prea știu să cânte, și de tine nu pomenesc nimic pentru că nu ești de credința lor ( vorbeam atunci de felul cum sunt apreciați anumiți " cântăreți" pe la alte credințe în deosebi.)
Vezi că pe mine nu m-ai trecut printre acordeoniști Nu crezi că dacă anunțați o întâlnire cu acordeonșitii o să învăț și eu la acordeon în câteva luni? Deja Do major știu să prind și la clape și la bași
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Hai mai draga frate Abdon ca eu is mai modest din fire. Da chear ca mi-ar surade sa facem o intrunire da mai in vara,ca atunci suntem mai liberi. Sti cum e... Orice schimb de experienta nu pote fi decat ceva constructiv. Si mai si avem atatea de invatat... Abea astept. Multe salutari la toti claparii.
nu stiu daca am sa apuc sa vad vreodata o orchestra de acordeoane cantand aceiasi melodie , cred ca ar fii ceva de nedescris de frumos .. Domnul ISUS sa va binecuvinteze pe totii care laudati numele LUI . AMIN
Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Ovidiu, tu treci la rubrica chitara, si fa o lista, si aduna-i , sti si tu do maior, apropo, mai sunt altii care stiu do maior? Ai dreptate Ovidiu, ca am intalnit acordionisti care cantau fara sa stie de ce sunt basii gauriti, sau de ce au pietre de "diamant", unele acordioane, la basi.
Bravo voua fratilor care Laudati numele Domnului cu orice instrument , pentru cu nu ne-ar ajunge 1000 de vieti sa ai multumim Domnului ISUS pentru ce a facut pentru noi .
Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Deconectat
RE: Acordeoane și acordeoniști cu discuțiile lor.
CorneliuS (detalii numai pentru membrii conectaţi)
6960. Postat la 16/01/2011 16:45 - 5221z6h40m
Frate Abdon, nu cred ca se cuvine ca eu sa fiu pus pe lista acordionistilor, eu sunt slabut fata de cei enumerati mai sus, eu nu am scoala de muzica, cant dupa ureche si dupa ce am mai "furat" de la altii .
Ideea cu intrunirea, imi surade si mie, asa as invata si eu sa cant mai bine
"Răsplata smereniei, a fricii de Domnul, este bogăția, slava și viața"
Frate Abdon, nici eu nu sunt vrednic sa fiu inclus in lista acordionistililor pentru ca sunt si eu slabut si nestiutor in multe lucruri. Cu toate acestea, mi se pare binevenita si utila organizarea unei intruniri asa cum a fost expusa mai sus. Domnul sa ne ajute sa si punem in practica ceea ce propunem!
P.S. Cred ca sunteti de acord ca in aceasta lista sa fie inclus si fratele Daniel Buhai din Recea(MM). Probabil ca a fost o mica neatentie din partea fr Abdon.