Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 5
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Diverse | Muzică
Pagina 3 din 6 < 1 2 3 4 5 6 >
Deconectat RE: Acordeoane și acordeoniști cu discuțiile lor.
abdon
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
6980. Postat la 16/01/2011 21:50 - 5221z1h37m
Fratilor, slabuti, nevrednici, voi sunteti fratii mei, si cantretii pentru Domnul, stiti pe altcineva mai buni in gruparea aceasta, oare cu ce sunt eu mai presus decat voi, ca nu la toti le place stilu meu, si nu toti suporta cum cant eu, unii mai degraba le place cum cantati voi, de atat visez la o intalnire generala, in ciuda harmalaiei care ar iesi, cei din afara nu ar intelege nimic, dar schimbul de experienta, si noile stiluri de acorduri, numai voi o sa le invatati, si o sa le aplicati mai departe, si o sa faceti ucenici pe altii la randul vostru.

Iosif, multumesc de informatie, am atasat.

Cred ca la voi la Barna ar fi un spatiu ideal de "concert acordionesc", ca e zona retrasa, si ucrainienii nu ar fi deranjati de sunetul de acordion.

Care mai poate recomanda o zona, sala de intalnire, pentru un studiu "acordionesc"?
Dinu
7031. Postat la 17/01/2011 21:45 - 5220z1h43m
Salutari sfinte, tuturor acordeonistilor! Dumnezeu sa ne binecuvinteze cu Duhul Sau ce Sfant.

,,Saul a zis: Gasiti-mi un om care sa cante bine, si aduceti-l la mine! .... David lua arfa si canta cu mana lui. Saul rasufla atunci mai usor, se simtea usurat si duhul cel rau pleca de la el" 1 Samuel cap 16

Iubitii mei, datoria noastra este sa-l laudam pe Domnul, si totodata prin cantecul nostru melodios si duios inimile oamenilor sa se deschida pentru a primi cercetarea lui Dumnezeu in fiinta lor. Poate cu o alta ocazie ar fi bine sa insistam asupra acestui aspect: ROLUL CANTARILOR, STILURILE FOLOSITE si care sunt aceste ocazii.

Acordeonul e un instrument complex. El era facut pentru a se canta in acorduri asemenea chitarei, si doar uneori la clape separat (atunci cand se fac floricele). In general aproape toti pocaitii nu cantam in acorduri, decat partial. Asta e , suntem amatori. Am fost odata cu acordeonul in Austria, si un austriac mi-a zis ca noi romanii cantam ca rusii la acordeon si bem vodca. Atata m-am distrat. Nemtii canta la armonica, ceva asemanator ca evreii, bat din palmi si se leagana in lateral. Am cantat atunci acolo, si mi-a dat un acordeon gratis, .... l-am dat la o adunare din Poienile de Sub Munte.

Bine fratilor, pana la intalnirea din vara pe care o vistati, pregatiti-va bine: compuneti cantari noi (versuri si melodii), cumparati-va acordeoane bune, ...etc, ca poate se da ceva premiu mare celui care va castiga simpozionul. Pana atunci rugati-va Domnului, laudati-l in Adunarile in care sunteti, si cine stie poate fratele OVIDIU ne va include si pe noi in lista conferintelor ce v-or avea loc la vara. Cei casatoriti cu familiile tinere, iar ceilalti in adunarile de tineret. Dar cine stie? poate va casatoriti toti pana la vara! Succes!

Rugati-va Domnului, ca fratii din comunitatea noastra sa-si deschida inimile ca sa dea ,,darurile de buna voie" sau ,,zeciuielile" in contul comunitatii noastre, apoi fratii prezbiteri s-ar putea sa aloce ceva suma de bani si acestor intruniri atat de necesare. Bineanteles cei mai bulti bani v-or fi folositi pentru vestirea Cuvantului sau pentru ajutorarea bolnavilor, a batranilor si copiilor orfani.

Fie ca viata ta si a mea, sa fie un cantec de lauda la adresa lui Dumnezeu!

,,Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui" Proverbe 19:22
abdon
7034. Postat la 17/01/2011 22:05 - 5220z1h22m
Frate Dinu, cam multe pe umerii lui Ovidiu, cred ca mai sunt si altii capabili de asa ceva, iar in simpozion nu ma exprimam la un concurs, asta ar fi o discriminare, iar o perosana ar fi prea ..., si altele prea ..., eu ma refer ca intr-un decurs de "n" minute, sa cante fiecare pe rand, pentru a se face o evaluare de catre ceilalti acordionisti, sa vada ce stil foloseste fiecare, si de la care are ceva de invatat. Dupa care se poate trece la partea de impletire a teoriei cu pracitca, a diverselor stiluri de atacuri la clape, de batai, de accentuari pe game, sincronizare de basi cu clape, determinarea stilurilor, idei de solistica, ritornele, si stiluri de armonii, si acorduri la cantari crestine, in fine, organizatorii, ca si de pilda Ovidiu, stie ce sa faca , off ... .

Nu e nevoie de nici un ban alocat din partea comunitatii, si de nici un prezbiter la asa ceva, nu e studiu Biblic, nici Scoala de Sabat, e nevoie de un loc unde sa nu ploaie si sa nu fie frig, asa ca acordionistii trebuie pregatiti de pe acum, ca la asa zisa vara sa fie pregatiti pentru misiuni.

Fiecare isi va plati drumul, si sa aiba ceva in straita, de pilda o pita ( paine ) cu ceapa, muzicantii se hranesc cu muzica.

E nevoie ca o Biserica din tara, sa cedeze pentru o Duminica , locul , casa de rugaciune, in care sa poata veni acrodionistii sa se "intareasca", sa se incarce cu idei noi, sa mearga cu desaga cunostintelor mai bogata. Oricum nu poate sa se prezinte toti din lista respectiva, dar cei care vor veni, vor avea ceva de castigat, cred eu, experineta.

Dupa cate am remarcat, cei mai multi acordionisti din credinta noastra, sunt din Ardeal, Timis, Arad si Alba Iulia, dar cel mai, este din Bihor - Claudiu. Ar trebui ultima Duminica din luna asta sa trecem la o intalnire, numai ca e scurt timpul,atunci sa alegem prima Duminica, din luna Februarie, si sa anuntam, pe toti?

Frate Dinu, deocamdata, poate ar fi o idee sa va adunati acordionistii pe zona de Nord a Romaniei, pentru un schimb de pareri, ai acolo din Recea, Suceava, Satu Mare, si apoi, om face o reuniune peste vreo doua luni, cu totii !?
Dinu
7097. Postat la 18/01/2011 21:24 - 5219z2h4m
Frate Abdon noi cei din Recea si Tauti Magherus suntem in jur de 7 acordeonisti, iar vara cand vin cei din strainatate suntem in jur de 10. Bineanteles ii luam pe toti si mai batrani dar si pe surori acordeoniste.
Deci noi daca ne adunam iarasi impreuna facem in fiecare sabat cate un simpozion.

Va fi frumos asa cum ziceam ca aceasta intalnire sa aibe loc intr-un cadru mai oficial, unde sa cantam, sa ne rugam, si sa ne invatam inpreuna. Mai mult cei care nu stiu sa cante le place sa ma asculte.

Apropo mi-aduc aminte cand eram copil, fratele meu mai mare cu un an ,cel care nu canta la acordeon, lucra in locul meu cu conditia ca eu sa-i cant.
Multor persoane si azi le place sa ne asculte cantand, iar noi trebuie sa le umplem sufletul de bucurie cu imnuri de Slava Domnului.

Vis-a-vis de slujba lui Ovidiu, trebuie sa fim intelepti in toate si sa le facem toate cu randuiala, altfel face fiecare cum ii taie capul. Tu Abdoane cel care de fapt ai fost propus sa fi liderul cantaretilor din comunitatea noastra pe viitor, trebuie sa-ti spui dorinta lui Ovidiu, cu siguranta la vara v-om fi bagati si noi cantaretii in seama, ca altfel intram in greva foamei si nu mai cantam.smiley

Succes cantaretilor! Apropoo, va amintesc regula de aur a cantaretilor: ,,O inima buna! " Amin

abdon
7131. Postat la 19/01/2011 14:57 - 5218z8h30m
Catre acordionistii incepatori, si chiar cei interesati, ceva notiuni de baza, descarcati acest fisier de aici http://www.muzicanti.ro/download.php?view.10498 dupa care dezarhivati fiserul pdf, si se intelege destul de bine ideea, plus ca imaginile din fisier sunt video, mai discutam, asupra subiectului.
Pedro V
7186. Postat la 21/01/2011 19:14 - 5216z4h14m
Dinu a scris:

Rugati-va Domnului, ca fratii din comunitatea noastra sa-si deschida inimile ca sa dea ,,darurile de buna voie" sau ,,zeciuielile" in contul comunitatii noastre, apoi fratii prezbiteri s-ar putea sa aloce ceva suma de bani si acestor intruniri atat de necesare. Bineanteles cei mai bulti bani v-or fi folositi pentru vestirea Cuvantului sau pentru ajutorarea bolnavilor, a batranilor si copiilor orfani.

Sa ai Pace frate Dinu.

Ce vrei sa zici cu datul zeciuieli si darurilor de buna voie?
In ce cont?

Sa ai pace

Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
Dinu
7192. Postat la 21/01/2011 19:51 - 5216z3h36m
Multumesc frate Pedro, pentru salutul tau de pace pe care m-i l-ai adresat. Sa sti ca este foarte important sa avem pace in suflet in mijlocul furtunii!

Acest spatiu este destinat discutiilor despre acordeonisti, iar eu am facut o referire la modul de organizare a unei eventuale intalniri a acordeonistilor.
Discutia pe care o deschizi tu, este una sensibila, dar in acelasi timp si biblica. Pentru unii poate sa-i deranjeze cuvantul ,,cont", acestora le spun ca este vorba de a da in ,, contul Domnului", ca sa avem ca rod viata vesnica. Prin astfel de strangere de ajutoare si date celor nevoiasi, de fapt il imprumutam pe Dumnezeu.

Referitor la acest subiect voi reveni cu un articol in spatiul potrivit. Fiindca sunt imputernicit din partea celor 7 prezbiteri sa coordonez aceasta slujba impreuna cu fr. Muresan Florin, va v-om pune la dispozitie toate informatiile cuvenite.
Rog pe toti fratii si surorile, sa se lase intrutotul calauziti de puterea Tatalui Ceresc, ca nu numva sa ne trezim ca luptam contra lucrarii Domnului.

Stiu frate Pedro ca tu nu ai pus aceasta intrebare cu gand rau. Sti? Numai atunci cand suntem in necaz si-n suferinta, intelegem ce inseamna ajutorul. Sa dea Domnul sa fim sanatosi, sa nu avem nevoie de bani pentru operatii, incendii...etc. Apoi daca ai avut harul sa te nasti intr-o familie binecuvantata, multumeste-i Domnului, dar sa sti ca sunt tineri care ar vrea sa se duca la astfel de intalniri de tineret, dar nu pot s-o faca din lipsa de bani. In acelasi timp la vremuri de bine, sa fim intelepti in toate, si sa dam dovada ca suntem cu adevarat robii Domnului.

Frate Pedro, te chem pe tine si pe totii cititorii acestei postari, sa ne fiti alaturi sa fim cu adevarat ,,copii ai Domnului", si sa sustinem lucrarea Lui, chear si numai cu rugaciuni si incurajari.... Si aceasta este o slujba dumnezeiasca! Te astept cu mare drag!

Si fiindca suntem la rubrica cantareti, amintesc versurile binecunoscutei cantari:
,,Sa nu-ti pierzi la necaz credinta,
Si nici nadejdea cand ti-e greu.
Nici dragostea cand esti la bine,
Ca-n ele pierzi pe Dumnezeu !"
Dumnezeu sa ne ajute sa fim credinciosi Lui si la bine si la greu.

Fitii binecuvantati de Domnul, cantaretilor!
,,Cantati cu toti, va bucurati, putin a mai ramas ... " ALELUIA ! Nu uitati: Inima buna da farmec unui cantaret! V-o doresc din plin!

ady
7235. Postat la 23/01/2011 12:24 - 5214z11h4m
pacea Domnului......e foarte frumoasa ideea.....si cred ca....ar fi bine ca noi acodionisti sa ne suportam cheltuielile..........oricum cineva tr sa se ocupe de o organizare..........,eu abea as astepta asa ceva.......si daca ne vom ruga.....toti poate va face D-l o minune si va acorda D-l \acordionisti si acordionelesmiley
Dinu
7244. Postat la 23/01/2011 14:24 - 5214z9h3m
Intrebare: Daca eu sau un alt acordeonist nu are bani de transport, mancare sau cazare, cine ii ajuta cu aceasta suma de bani, ca acel acordeonist sa fie si el prezent la acest simpozion?

O astfel de intrunire importanta necesita multa atentie, trebuie o noapte de cazare de pe drum obosit si transpitat, cantari de acomodare in comun, lectiuni biblice despre importanta unui cantaret in Adunari, lectiuni muzicale despre stiluri, game ...etc, apoi exemplificari prin cantatul separat a acordeonistilor si a face o analiza despre stilul acelui cantaret .....etc.

Deci cantaretilor trebuie, ODIHNA (cazare si mancare), LINISTE (sa fie si sotiile noastre prezente), si BUNA DISPOZITIE ..........
Imi mentin ideia, ca aceasta intrunire sa fie cuplata cu o Adunare a Tinerelor Familii, sau o Adunare de Tineret.

Scuzati-ma. Va rog sa va reluati cantecul .... Eu cant acum in MI MINOR in ritm linistit de romancier. Nu stiu de ce mioarlaie pisica .... O sa incerc si un ritm mai rapid sa vad ce reactii are .... smileysmileysmiley

Fiti binecuvantati de Domnul cantaretilor!

liviu
7257. Postat la 23/01/2011 16:37 - 5214z6h51m
Scuze ca intervin si eu asa.

Dar toate oare se invart in jurul lor? A banilor?

Eu cred ca daca cineva ar dori cu adevarat sa ia parte la intrunire ar gasi cu siguranta resurse sa isi asigure drumul si ceva merinde. Ca de dormit nu cred ca se poate pune problema. Cred ca se gaseste la frati in orice loc. Si e vb doar de o noapte.

Tot ce trebuie este bunavointa si deschidere din partea noasta.

MULTA PACE LA TOTI ACORDEONISTII.smileysmileysmiley

Cantati Domnului caci a facut lucruri stralucite:sa fie cunoscute in tot pamantul.
costy
7676. Postat la 30/01/2011 20:26 - 5207z3h2m
Ceva frumos http://www.youtube.com/watch?v=7e01g3RNuSI smiley

Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
liviu
7687. Postat la 30/01/2011 21:29 - 5207z1h58m
Da de asta ce ziceti?

http://www.youtube.com/watch?v=FQU_t5dH62I

Cantati Domnului caci a facut lucruri stralucite:sa fie cunoscute in tot pamantul.
abdon
7702. Postat la 31/01/2011 06:58 - 5206z16h29m
Bag de seama ca timpul trece si noi nu facem nimic, doar teorie, pentru cei din zona Ardealului, putem face o intalnire, ultima duminica din luna februarie? Eu va invit la Hunedoara, dar va fi greu pentru multi dintre voi, de atat spuneam sa ne intalnim intr-o zona, care sa fie convenabil si pentru cei mai din sus, si pentru cei mai din jos, si din est si din vest. Nu ma contactat nimeni care ar fi dispus, la fel ca si claparii, cat de interesanti sunteti, fratii penticostali insista sa le arat la acordion, si eu trebuie sa insist de voi.

Cat despre cazare, mancare si dormit, nu imi fac grija, si nu voi sta pe capul nimanui, sunt transporturi in comun, masini , autobuze, trenur, eu sunt somer, si as fi dispus sa ma imprumut ca sa merg sa ma intalnesc cu voi, oriunde ar fi, daca fratii penticostali, baptisi, fac sacrificii pentru prosperitatea Bisericii, cred ca trebuie si eu, si voi, toti sa sacrificam ceva de la noi, of, deja parca as face propaganda comunista... .
abdon
7801. Postat la 01/02/2011 20:45 - 5205z2h43m
Am postat la anunturi o invitatie in legatura cu intrunirea acordeonistilor din 27 februarie. Intalnirea are loc in Casa de rugaciune a Bisericii din Barna TM, la ora 10 ( dimineata )

Cine doreste sa vina, o va face pe contul sau, e bine sa aiba acordionul personal, caiet de cantari, sau carte de cantari, un creion, pix, caiet, sau o hartie pentru notite, si poate un telefon cu camera video, sau chiar camera video.

As dori ca fiecare sa pregateasca o cantare, pe care o va canta, pentru a ne cunoaste mai bine smiley
abdon a ataşat următoarea imagine:

costy
7833. Postat la 02/02/2011 09:48 - 5204z13h39m
WOAU asta da prezentare , a-ti uram suces in continuare frate abdon Domnul cu tine in tot cea ce facismiley

Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
abdon
7934. Postat la 03/02/2011 22:27 - 5203z1h1m
frate Costel, intra in contact, legatura cu fratele Agenor, si vino cu el , si poate ai sa inveti gamele, e un pas inainte pentru orga, gamele, stilul de prindere este identic, la acorodeon ca si la orga.

Daca va iesi ceva de aici, din intalnirea asta, poate am sa fac o intalnire si cu "clapari", sau cu "organisti" !?
lnedelea
7936. Postat la 03/02/2011 22:41 - 5203z0h46m
Sambatarul, impresionantă fotografia din postarea nr. 7801. Ce marcă este acordeonul din fotografie, că este scris așa de mic?

"Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2
Dinu
7946. Postat la 04/02/2011 09:10 - 5202z14h18m
Liviule, vrei sa faci glume? Daca supara pe cineva acesta marca, se poate lipi un atibild peste.
Dar eu cred ca acel acordeon va fi tinut bine sub control si astfel nu va face scandal. Mai ales ca v-om fi mai multi acordeonisti la acea intalnire.

Acum hai sa revenim la ceva serios, si sa lasam glumele la o parte. ,,Laudati pe Domnul, caci in veac tine indurarea lui!"

Aurelc
7949. Postat la 04/02/2011 09:22 - 5202z14h6m
Nu știu.. mi-a scăpat mie din vedere sau chiar nu există încă o listă a celor care vor participa la această întrunire?... Aș dori să se întocmească una ca să știm, poate că vor fi pregătite niște materiale ajutătoare și nu e tot una să știi că e nevoie de 10 sau de 50... Deci, sunt curios dacă există pe undeva acea listă.

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
abdon
7953. Postat la 04/02/2011 11:15 - 5202z12h13m
Acordeonul, Liviu, e un model italian , Scandalli, cred ca e mai batran ca mine, de fapt este , e de prin 1960, cu 120 basi, suna bine, e laudat de meseriasi ca are tonuri cristaline, si efect de organ, asta lauda unii, pentru mine e un simplu acordeon.

Nu am intocmit, si nu s-a intocmit nici o lista, deocamdata. E suficient anuntul pentru moment, cunosc cateva persoane care vor veni, si cred ca au timp sa se mai gandeasca si ceilalti care pot si care vor, ma gandesc ca daca as intocmi o lista acum, am sa am parte de acele suprize, ca se anunta cu o luna ca vine, si in ultima zi se va razgandi, de atat, inca nu o intocmesc.

Fratele Daniel Bohotici, vad ca este pe metereze, si intr-adevar doreste sa stie numarul de frati, surori, acordionisti, incepatori, medii, si avansati, care vor veni la Barna, pentru ca vor sa pregateasca ceva de mancare, nu m-am asteptat la asemenea gest din partea fratilor din Barna, ca pe langa sala de adunare, sa se pregateasca si cu o masa, asta da frate, daca are scaun, pune si masa =)), Domnul sa il binecuvinteze, pe el si Biserica Domnului din Barna.

Acum daca tot am luat aceasta problema in mana, as spune din propria initiativa, sau poate este indemnul Duhului Sfant, sau raspunsul vocii inimii , a celor care tanjesc sa mai creasca in manuirea acordeonului ..., trebuie sa intocmesc si aceasta lista, nustiu daca are rost sa o fac aici, pe portal, sau e suficient, sa primesc confirmarea celor care vin , pe adresa mea de email - mess: pricopiucabdon@yahoo.com, sau la unul dintre telefoane: 0766538622, sau 0254714409

Vom avea ocazia sa ne cunoastem unii cu altii, sa intarim legaturile dragostei, sa invatam, si sa progresam pentru a il lauda pe Domnul, Domnul e multumit si cu cat stii, dar se bucura daca te ostenesti si mai mult pentru El, sa ne pregatim pentru evanghelizarile care se anunta a fi facute in vara!

Va astept, impreuna cu fratii din Barna!
Pagina 3 din 6 < 1 2 3 4 5 6 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164710 vizite unice Powered by PHP-Fusion