Deconectat |
Chitări, chitariști și ceea ce ține de acestea |
Aurelc (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
3018. Postat la 26/04/2010 23:15 - 5486z0h26m |
|
|
De multă vreme îmi stătea în gând ideea unei categorii de Muzică pe forum, și iată că acum a adus Domnul ocazia. Aici de exemplu vom discuta despre to ce ține de chitări și cântat la ele. Tipuri, tehnici și genuri muzicale ce se pot cânta cu chitara. Deci vă invit să începeți discuția cu ceea ce vreți.
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P. |
|
Deconectat |
RE: Chitări, chitariști și ceea ce ține de acestea |
rachel (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
3177. Postat la 09/05/2010 16:04 - 5473z7h37m |
|
|
pace.. .. ma bucur k exista si categoria aceasta pentru chitara .. ...
... am o intrebare .. unde as putea sa gasesc tabulaturi pentru chitara .. in afara de acest site http://www.tabulaturi.ro/categorii.php?id=29 |
|
Deconectat |
3188. Postat la 09/05/2010 23:34 - 5473z0h7m |
|
|
Personal nu am căutat pe net tare mult, pentru că am prea multe cărți cu ele, și mi-e rușine de mine însumi să mai caut altele atâta vreme cât am atâtea pe care nu le cânt. Dar am ceva tabulaturi și în format electronic, și când mă vezi vre-odată online pe mess, să-mi amintești și o să-ți dau.
Clar că vă dau și tuturor celorlalți care aveți nevoie de ele Dacă nu aveți ID-ul meu de mess, uitați-vă la mine în profil sau scrieți-mi un Mesaj Privat. Să fiți binecuvântați și spor la învățat acorduri !
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P. |
|
Deconectat |
abdon (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
4296. Postat la 15/11/2010 23:39 - 5282z23h2m |
|
|
Ovidiu, o problema cu care se confrunta majoritatea tinerilor chitaristi, sunt stilurile de armonie, bataia pe strune, ar trebui ceva sfaturi, ori adrese, unde se poate invata stiluri de ciupit strunele, nu doar zdranga zdranga
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
|
|
Deconectat |
4858. Postat la 26/11/2010 20:22 - 5272z2h19m |
|
|
Rahela, ma bucur mult de initiativa si ideea ta, de curaj si ravna, care eu spun ca este cu pricepere, Domnul sa te binecuvinteze si pe sora ta "La cat mai multe postari pe youtube!"
Daca nu gresesc, cantarea este minora, si voi o cantati in majora, suna un pic fals , ceea ce nu ma deranjeaza, in primul rand sunteti surorile mele, si eu vreau sa va ajut, si sa va incurajez.
O alta idee, exista pe resurse crestine o carte cu acorduri, facuta de Anca Purice, ca si nota: bunicica, daca nu aveti deloc.
Dar declarandu-ma ca fiind un frate de al vostru, daca aveti nevoie de game, pentru cantari, va sunt la dispozitie.
Mult succes in continuare, Domnul sa va umple de har si putere!
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
|
|
Deconectat |
Lucia (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
4860. Postat la 26/11/2010 20:39 - 5272z2h2m |
|
|
Iata ce minunat lucreaza Dumnezeu,la noi la ROMA,la grupa mare s-a initiat un curs de chitara in care toti copii s-au implicat,mai mult,toti si-au cumparat instrumente si in scurt timp(o luna)au invatat cateva game si ne bucuram vazandu-i pe toti cum se silesc sa de-a slava lui Dumnezeu in acest mod.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau. |
|
Deconectat |
4861. Postat la 26/11/2010 20:59 - 5272z1h42m |
|
|
Ne bucuram Soro, sa-i vedem pe youtube: grupul de tineri sambatari din Roma!
|
|
Deconectat |
4877. Postat la 27/11/2010 17:41 - 5271z5h0m |
|
|
.. .. .. ... multumim foarte mult pentru sfat.. .. de problema asta incep sa imi dau si eu seama... si ma deranjeaza si pe mine.. ca mi s-a mai intamplat sa cant cu chitara o gama si cu vocea alta.. si nu imi dadeam seama de ce mi se parea ca suna fals.... |
|
Deconectat |
dumitruh (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
4880. Postat la 27/11/2010 18:06 - 5271z4h35m |
|
|
Daca Ovidiu, sau eu, nu sunt in raza de cautare a ta, cand ai nevoie, cauta-l pe Levi, baiatul meu, si cere-i o parere asupra gamelor unei cantari, si cu drag Rahela, vei primi, ca esti sora noastra. Scuze mesajul e normal din partea lui Abdon
Isus este Domn |
|
Deconectat |
4929. Postat la 28/11/2010 18:01 - 5270z4h40m |
|
|
.. cu gamele cantarilor . ma mai descurc...cred ca la mine problema e la voce.. oricum.. nu o sa ezit sa va cer ajutorul cand am nevoie. .. |
|
Deconectat |
4985. Postat la 29/11/2010 12:00 - 5269z10h41m |
|
|
sambataru a scris:
Ovidiu, o problema cu care se confrunta majoritatea tinerilor chitaristi, sunt stilurile de armonie, bataia pe strune, ar trebui ceva sfaturi, ori adrese, unde se poate invata stiluri de ciupit strunele, nu doar zdranga zdranga
Sfaturile pentru început sunt următoarele. La genurile de muzică ce se cântă pe la noi prin adunări, primul lucru pe care trebuie să-l știe un chitarist e să prindă niște acorduri ( game) și să lovească corzile într-un ritm pe care-l pricepe. Important e pentru început să sune toate corzile ce trebuie să sune, nu să vibreze doar înfundat... Apoi următoarea fază e să învețe să schimbe gamele suficient de repede între ele , încât să nu întrerupă ritmul. După ce reușește astea două, poate să crească viteza de execuție, deci să cânte tot mai repede acele melodii pe care le-au învățat.
Apoi să cânte aceleași melodii dar din altă gamă . ( și din moment ce schimbă gama, toate le va lua de la început: sunete corecte, cântat rar, apoi mai repede. etc).
După ce reușiți asta, îmi mai puteți scrie unde întâmpinați următoarele probleme
|
Deconectat |
4996. Postat la 29/11/2010 17:54 - 5269z4h47m |
|
|
... si pentru inceput ce recomanzi sa se invete sa cante cu peninta sau cu degetele... |
|
Deconectat |
5025. Postat la 30/11/2010 08:19 - 5268z14h22m |
|
|
Dacă chitaristul cântă numai acasă pentru ca să se învețe, e indiferent. (oricum, plectrul incomodează la început și sustrage atenția de la concentrarea la mâna stângă). Dar dacă deja se bizuie să cânte ceva și la biserică, e necesar să folosească plectru (peniță cum scrie rachel aici) că altfel dacă mai cântă unul sau 2 cu el nu se mai aude chitara lovită cu degetele.
Deci cel mai ușor e fără plectru, dar nu e de durată... 
|
Deconectat |
Avram_76 (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
5030. Postat la 30/11/2010 12:43 - 5268z9h58m |
|
|
Ovidiu, am zis ca in momentul in care gasesc un pic de liniste in viata (nu stiu cand va fi aia) ... am sa incerc sa invat sa cant la chitara, stiu ca nu o sa ajung niciodata un virtuos dar imi doresc sa pot sa reproduc anumite melodii mai usoare.Ce zici?Este imposibil de realizat "visul" meu?
Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!! |
|
Deconectat |
5052. Postat la 30/11/2010 19:55 - 5268z2h46m |
|
|
Domnul Isus a spus că "Toate lucrurile sunt cu putință celui ce crede " . De ce aă fie imposibil, mai ales dacă ți-ai propus încă din start o ștafetă mai joasă? O să te ajut cu mare plăcere, numai să-mi spui când ( sper să fiu și eu pe atunci mai liber decât acum , că în ultima vreme numai cu " ordonanțe de urgență" îmi rezolv anumite probleme .
|
Deconectat |
pop jeniffer (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
5144. Postat la 02/12/2010 17:36 - 5266z5h5m |
|
|
Ma straduiesc si eu de o vreme cu chitara ce sa zic stiu sa prind destul de multe note dar trecerea de la o nota la alta mai lasa mullllt de dorit
Va rog spuneti-mi ca asa e oricine la inceput si ca cu timpul va merge mai bine
,,Eu-zice Domnul-te voi invata,si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi,te voi sfatui si voi avea privirea indreptata asupra ta."
psalmul 32,8 |
|
Deconectat |
Lucia (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
5145. Postat la 02/12/2010 17:52 - 5266z4h49m |
|
|
Jeni,daca doresti asa mult sa inveti la chitara,i-a legatura cu Simona sau Ramona,si cu siguranta vei progresa ,,LA SCHIMBAREA GAMELOR".PACE SFANTA SA AI!
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau. |
|
Deconectat |
5165. Postat la 03/12/2010 07:45 - 5265z14h56m |
|
|
Jenny, curaj soro! Nu a devenit nimeni peste noapte chitarist de viteză... Practică, practică, practică.... Știi și tu bine cunoscuta vorbă: teoria ca teoria... dar practica!... 
|
Deconectat |
pop jeniffer (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
5231. Postat la 05/12/2010 11:46 - 5263z10h55m |
|
|
Multumesc pentru incurajare , chiar am nevoie fiind lipsita total de talent singurul lucru care i-mi mai ramane este cum ai zis tu "practica" si cred ca mai am nevoie si de un pachet enorm de rabdare
Multa pace la toate surorile si toti fratii!!
,,Eu-zice Domnul-te voi invata,si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi,te voi sfatui si voi avea privirea indreptata asupra ta."
psalmul 32,8 |
|
Deconectat |
5234. Postat la 05/12/2010 18:24 - 5263z4h17m |
|
|
... sti cum se zice jeny.."cu rabdarea treci si marea "... .. ..spor la invatat  |
|