Deconectat |
Vocea, instrumentul cel mai important |
Aurelc (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
5692. Postat la 13/12/2010 08:39 - 5255z14h33m |
|
|
Aici putem discuta despre aspectele ce țin de cântatul cu vocea.
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P. |
|
Deconectat |
RE: Vocea, instrumentul cel mai important |
abdon (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
5697. Postat la 13/12/2010 09:31 - 5255z13h41m |
|
|
Cred ca am sa sar cu ideea de la incepator, intr-ale vocii, direct la profesionisti, un lucru legat de voce , o clapa specializata pe asa ceva http://www.youtube.com/watch?gl=FR&feature=related&hl=fr&v=RBG8T2f3uBE |
|
Deconectat |
pop jeniffer (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
5714. Postat la 13/12/2010 15:27 - 5255z7h44m |
|
|
Eu as dori un sfat practic (daca exista) vocea mea find asa mai ciudata zic eu , i-mi este greu sa pastrez gama in care cant defapt cant mai mult intre game unele cantari mai merg cum merg dar chiar si la Aceasta e ziua Domnului Iacob (sotul meu) mi-a zis ca la chitara o cant bine doar ca vocea lasa de dorit , deci imaginativa .
,,Eu-zice Domnul-te voi invata,si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi,te voi sfatui si voi avea privirea indreptata asupra ta."
psalmul 32,8 |
|
Deconectat |
5730. Postat la 13/12/2010 22:30 - 5255z0h41m |
|
|
Un sfat simplu e să încerci să cânți cu vocea cântări în timp ce le asculți cântate de alții la CD Player sau ce-o fi... Laptop, MP3 Player, etc.
Așa ți se cam formează vocea și dacă încerci să-i imiți, progresezi 
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P. |
|
Deconectat |
5732. Postat la 13/12/2010 23:36 - 5254z23h35m |
|
|
Un alt lucru care e un pic caraghios, sunt acele exercitii de "solfegiu", am vazut si in cartea de muzica a fetitei mele, si anume
se canta in toate gamele , in scara , urci si cobori
ta to ti to ta to ti to
sau
ma mo mi mo ma mo mi mo
sau
co ca co la co ca co la
Lucram la o fabrica intr-o galagie insuportabila, si faceam solfegii dinastea ca nustia nimeni ce vorbesc 
Tot astea le-am vazut si auzit la corul din Hunedoara atat la Bisericii Baptiste cat si Penticostale, asa faceau incalzire de voce, cu formulele de mai de sus.
Un alt lucru daca ti mult la voce , trebuie sa fi atenta la alimentatie, indeosebi inainte de a canta, sa nu fi consumat bauturi "acide", "gazoase", care zgaraie corzile vocale, si tot odata nu se consuma seminte de floarea soarelui, nici alune, cojile lor iti "infunda" corzile vocale, si ai sa te ineci atunci cand ai sa canti, ti se ia aerul. E bine sa ai acel falcon de apa plata langa tine cand canti, ajuta.
Nu se zbiara la o cantare, se aleg game potrivite, pentru a putea urca si cobora cu vocea, daca e prea sus, nu o sa mai ai unde ridica, dulce, si vor iesi niste efecte deosebite, daca ai sa incepi o cantare prea jos, nu vei mai fi inteleasa de nimeni ce vrei sa zici, li se vor parea ca , canti in canal , vor crede ca vrei sa ii sperii. Alege gama bine, repetitia e mama invataturii, canta o cantare acasa in mai multe game, in diverse, si alege-o pe cea pe care ti se pare ca e mai potrivita , nici prea sus, nici prea jos.
Bag de seama ca ai un prieten de nadejde in barbatul tau, e bine ca ti-a zis adevarul, si daca vei exersa, te va ajuta , daca simti si tu, inregistreaza-te, si asculta , da-ti o nota, si din nou la treaba.
Faza cu inregistrul totusi sa nu o faci, ca ai sa te lasi de muzica, ca si mine, cand am auzit ce voce am , am dat pe spate, si asa am ramas, pe spate, nu m-am mai ridicat. |
|
Deconectat |
symy (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
5773. Postat la 15/12/2010 19:13 - 5253z3h59m |
|
|
Multumim fratilor pentru sfaturi,Domnul sa va binecuvinteze! :)
Am inceput cu vocaliza : "co ca co la co ca co la" . . . si merge tare bine,dar daca fac prea multe . . . nu mai pot dormi noaptea . . . :D
O fi importanta vocea ,dar daca nu este ureche muzicala ,ce poti face?
Ma voi lasa influentata numai de Dumnezeu si . . .voi invata numai de la Hristos! |
|
Deconectat |
pop jeniffer (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
5780. Postat la 15/12/2010 22:03 - 5253z1h9m |
|
|
Multumesc fratilor si eu pt sfaturi, eu mi-am auzit deja vocea din pacate :o si nu prea mi-am dorit sa o mai aud si nici macar nu cantam ci recitam o poezie :(
Eu apreciez mult cei cu talent muzical dar uneor cred ca este important dor sa Il lauzi pe El si sa nu mai tii cont de talente ci sa o faci cu o inima sincera
(nu am facut referire la nimeni sa nu ma intelegeti gresit) este frumos sa Il laudam si frumos
,,Eu-zice Domnul-te voi invata,si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi,te voi sfatui si voi avea privirea indreptata asupra ta."
psalmul 32,8 |
|
Deconectat |
5788. Postat la 16/12/2010 08:35 - 5252z14h36m |
|
|
Frate sâmbătaru, ești sigur că nu ai participat la un spot publicitar pentru " The Coca Cola Company" ?? 
Important la silabele ce le cântăm nu sunt cuvintele silabisite ci ca fiecare silabă rostită să conțină o vocală la urmă - aș zice eu...
Mai multe amănunte în următoarele postări.
|
Deconectat |
Lucia (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
5798. Postat la 16/12/2010 16:09 - 5252z7h2m |
|
|
Ce sfaturi utile,Dar cum e sa canti pe GAMA HARULUI?
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau. |
|
Deconectat |
5814. Postat la 16/12/2010 20:34 - 5252z2h37m |
|
|
Deoarece acea gamă nu există, asta înseamnă că nu există nici indicații cum să se cânte din ea:)
Eu aș zice că fiecare cântă cum simte și cum știe ;)
|
Deconectat |
5817. Postat la 16/12/2010 20:50 - 5252z2h21m |
|
|
Spunea Fratele Geana, ca sa imi vad de treaba mea, adica in domeniul muzical, dar vad ca si aici am ratat-o, eu spuneam ceea ce am vazut concret, cred ca nu are rost sa merg si sa mai si filmez, faza cu co ca co la, ca e folosita, desi am incercat sa vin ajutor, nimic multumiri, ci mai degraba dezamagiri, Domnul sa va binecuvinteze! |
|
Deconectat |
5823. Postat la 17/12/2010 07:04 - 5251z16h7m |
|
|
Frate sambataru, tu ori nu știi de glumă, ori nu erai deloc binedispus când ai postat mai sus. Nu prea cred că are relevanță părerea cuiva asupra activității tale pe forum.
Plus de asta eu chiar că am văzut interesul celor care ți-au mulțumit pentru sfaturi, deci nu înțeleg nemulțumirea ta... în fine, eu îmi cer scuze dacă te-am supărat cu gluma mea deși te cred că ai auzit corul cântând "co-ca-co-la". De ce nu te-aș crede ? Doar am crezut că ne putem descreți frunțile pe tema asta.
|
Deconectat |
7117. Postat la 19/01/2011 11:29 - 5218z11h43m |
|
|
Am gasit ceva interesant pentru exercitii de voce, aici
http://www.exponate.ro/blog/?tag=exercitii |
|
Deconectat |
flower (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
8480. Postat la 15/02/2011 16:55 - 5191z6h17m |
|
|
Vocalizele sunt benefice pentru voce, dar și faptul că nu-ți lași corzile vocale să ruginească ci le pui la ,,muncă", e un aspect foarte important! Deci părerea mea e să nu uitați să cântați dacă vreți să vă mențineți vocea, dar nici să nu exagerați! Iar sfaturile lui sambataru sunt foarte utile: cele cu băuturile gazoase etc, iar aici aș mai adăuga protejarea gâtului pe timp de iarnă (cu fular, ceai cu miere etc.)
Spor la cântat spre lauda Celui ce ne-a creat! |
|
Deconectat |
Lucia (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
20672. Postat la 29/11/2012 20:17 - 4538z2h54m |
|
|
Lavinia, ai deschis se pare un subiect despre lauda si inchinarea prin cantare si cine se ascunde in spatele acesteia, se pare ca l-ai sters , desi eu cred ca era foarte interesant.
Aici cred ca poti sa scrii ce doreai, nu?
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau. |
|
Deconectat |
Lavi (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
20712. Postat la 04/12/2012 07:03 - 4533z16h8m |
|
|
Da ,soră Lucia este adevarat că am deschis un subiect ,dar a trebuit sters pentru linistea noastră si a portalului.
Dar se pare că la acest subiect se dezbate discutii despre aspectele ce țin de cântatul cu vocea.
Cred că mai degrabă ar trebuii să ne intereseze de unde vine linia melodică a unor cântări ...dar mă gândesc, că unii dintre frati ar putea gândii cam asa ...,,Dar....chiar contează acest lucru atât de mult?''
Nu vreau să fac pe sora care critică ,nu asta e dorinta mea ci mai degrabă să invătăm să facem diferenta.
Un frate mi-a dat acest indemn spre analiză ,l-am luat ca pe un sfat frătesc ,care ,este mult mai aproape de adevăr, decât teoria conspiratiei,care aduce lovituri unor denominatiuni si am ajuns la concluzia că nu la aceasta suntem chemati ,ci ca să facem pace.
Iată sfatul:Ex. cercetați de unde vine linia melodică a cântării "Fraților credința".
Un alt aspect demn de luat în considerare este că în Biblie chiar apostolii citează din gânditori care nu au avut nici o legătură cu Biserica sau iudaismul și totuși nu au considerat acest lucru ca o problemă în ce privește "în duh si-n adevăr.... sau nu !?"
|
|