Am deschis acest subiect unde se poate discuta diferite aspecte a hranei ce o consumam in ziua de azi si cum acestea ne pot sau nu afecta.
Spre exemplu daca citesti instructiunile de pe eticheta produsului ce l-ai cumparat, ca sa-l mananci o sa vezi numele unor diferite chimicale. Toate aceste chimicale sunt facute de om si sunt periculoase organismului.. Sunt otravuri. Daca ar fi sa iei o doza mai mare, odata, a unuia din acele chimicale ai putea chiar sa mori. Deci in realitate sunt otravuri. Pe langa chimicalele care sunt obligatori sa fie scrise pe eticheta , mai sunt in jur de 15,000 mii de chimicale care nu sunt obligatori pentru furnizori de a se afisa pe eticheta.
Sa ne amintim poti sa ajungi bolnav din 2 motive:
1 Preiei de la o alta persoana boala (corpul nostru este destinat sa lupte acestea)
2 Developezi tu insuti boala.
O alta problema este cea ce bem.
Putem incepe cu apa ca sa nu incepem cu Coca Cola
1 Oameni in general nu consuma apa suficienta.
2 Apa ce o consumam este incredibil de toxica
Primul caz este dezhidratarea. Aceasta cauzeaza celule sa nu aiba suficient liqid. Ne afecteaza energia,somnul,poate cauza astma,artrita , dar cel mai mare efect este cel de neeliminare a toxinelor din corp.
Celule constant se regenereaza, eliminand toxinele din corpul nostru. daca in corpul nostru nu este suficient liqid aceste celule imbatranesc, iar corpul nostru acumuleaza aceste toxine, in loc sa le elimine, acesta ducand la boli.
Cel de al 2-lea caz toxicitatea apei.
Apa de la robinet este cea mai rea optiune , din cauza ca contine clor, si in cea mai mare parte si fluor. Fluorul este unul din cele mai toxice chimicale din lume. Este produsul ce vine in urma manufacturari fertilizantilor superphospici, si este asa de toxic ca nu poate fi aruncat nicaieri. Este o minciuna ca este bun pentru dinti , iar municipalitatile au cumparat aceasta ajungand la o intelegere ca acest toxic sa fie aruncat in pompele de alimentare cu apa a populatiei. Acest chimical este foarte periculos si nu ar trebui consumat nici in cantitati reduse sau diluate asa cum apa de robinet este.
Clorul in schimb omoara orice bacterie. In apa de la robinet nu exista nici o bacterie, dar in acelasi timp in organismul uman sunt diferite tipuri de bacteri care sunt absolut necesare , si care sunt in pericol din cauza clorului care il absorbim in sistem prin urmatoarele cai:
>>Bem apa
>> Mancam sau bem orice facut cu apa
>>Consumand orice product care a fost crescuta cu apa
>> Mancand pesti sau alte carnuri , unde animalele au baut o astfel de apa.
>> Facand dus, baie sau inotand in bazine cu astfel de apa, prin piele se absoarbe cel mai usor si repede aceste toxine.
Va urez sanatate !!!si va invit la conversatii
BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39
Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
Deconectat
RE: Cu ce ne hrănim ?
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
3139. Postat la 07/05/2010 12:06 - 5475z12h8m
Iata ca v-am dat orice iarba care face samanta si care este pe fata intregului pamant, si orice pom, care are in el rod cu samanta ; aceasta sa fie hrana voastra = este ceea ce ne-a dat Dumnezeu in ziua a sasea.
Secole de-a randul El a deschis mana si tot ce are viata s-a hranit. Cand n-a fost nimic, nimic, a hranit poporul Sau cu mana. Fratilor sa nu ne descurajam, avem atatea fagaduinte in care Dumnezeu ne spune : NU VA INGRIJORATI. Este adevarat ca toate s-au stricat, dar sa nu cadem in capcana celui rau si sa ne descurajam si sa batjocorim Numele Domnului nostru, zicand ca eretici ca ne-a creat , ne-a aruncat pe pamant si ne-a zis descurcati-va.
Avem la Dumnezeu un Tata, si un Tata nu-si va abandona niciodata fiii. Nu stim cum , dar stim ca de copiii Lui se ocupa personal. Niciunul nu e uitat. Mai mult ca altadata, acum cand stim ca hrana e plina de toxine sa venim la El si sa-L rugam sa ne ocroteasca aruncand faina in oala cu curcubetele otravitor, si hrana se va face sanatoasa.
Mai bine sa alegem o zi de post si rugaciune, si oriunde-am fi sa ne smerim in sac si cenusa. Fratilor, in asta vad eu singura salvare.
Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat
RE: Cu ce ne hrănim ?
emanolake (detalii numai pentru membrii conectaţi)
3144. Postat la 07/05/2010 12:49 - 5475z11h25m
Categoria Chimie
Lista de aditivi alimentari (E-uri) periculosi
- celebrele E-uri -
http://curcubeu.ro/index.php?artid=46
Aveti grija ce mancati!
Aditivii alimentari sunt substante chimice adaugate in diverse produse alimentare pentru a le imbunatati aspectul, gustul sau a le prelungi termenul de valabilitate. Litera "E" simbolizeaza faptul ca au fost testate minim 6 ani si atestate la nivel european. Cu toate astea cititi cu atentie ce scrie mai jos ..s-ar putea sa va uitati de mai multe ori la ambalaj inainte sa mancati ceva!
Aditivii alimentari sunt impartiti in 24 de categorii dintre care enumeram pe cele mai raspandite:
edulcorantii - pentru indulcit
colorantii - pentru a schimba sau a da culoare (E100-E180)
acidifiantii - dau un gust usor acid
corectorii de aciditate - cresc sau diminueaza aciditatea
emulgatorii - asigura un amestec omogen intre apa si grasimile alimentare (E400-E500)
conservantii - Intarzie sau impiedica alterarea alimentelor. (E200-E290)
corectorii de gust si de miros - schimba/imbunatatesc mirosul si gustul alimentelor
propulsorii - unele gaze care servesc la expulzarea alimentelor din ambalaje
gaze de ambalaj - asemanatoare aerului
antioxidanti - limiteaza oxidarea alimentelor sensibile la contactul cu aerul (E300-E337)
E-uri periculoase
E123 ...E239 - sunt posibili cancerigeni
E 621 - glutamat de sodiu , se gaseste in supele instant concentrate, mezeluri, si unele condimente. Are efecte neurotoxice si poate provoca migrene si crampe
E320 - E321, E211 - acidul benzoic si derivatii sai, cancerigeni
E251 - nitrat de sodiu, cancerigen
E252 - nitrat de potasiu, cancerigen
E120, E127, E141, E160 - alergici
E127 - eritrozina, colorant rosu pentru compoturi si alte alimente, provoaca mutatii genetice
E102 - tratrazina, colorant galben pentru bauturi , mustar si gem, poate genera tumori tiroidiene sau crize de astm bronsic
Vitamina C din unele produse,foarte multe, e de fapt acid ascorbic de sinteza si nu este acelasi lucru cu vitamina C naturala. (mai bine luati o lamaie!)
E120: Carmin, Acid carminic, Coșenilă
E120 (i) Carmin
E120 (ii) Extract de coșenilă
CI 75470
Origine:
Colorant natural roșu izolat din insecta Coccus cacti , care trăiește pe diferite specii de produse suculente. E120 (i) este colorantul pur, în timp ce E120 (ii) este extractul brut.
Funcții & caracteristici:
Colorant alimentar roșu. Foarte solubil în apă.
Produse:
Multe produse.
Doza zilnică:
Pâna la 5 mg/kg corp.
Efecte secundare:
Nu se cunosc efecte secundare în concentrațiile utilizate în alimente. S-a constatat o creștere a hiperactivității în câteva cazuri. Alergia de contact este bine cunoscută în cazul utilizării în produse cosmetice.
Restricții dietetice:
Deoarece este extras din insecte, E 120 nu poate fi consumat de către vegani, vegetarieni și nici de unele grupări religioase.
Laptele pasteurizat si omogenizat.
Pasteurizarea este metoda simpla de fierbere a laptelui la temperaturi foarte inalte sa omoare orice bacterie. Problema majora ce o creaza este faptul ca prin acest proces se distrug si enzimele care se afla in lapte facand mult mai grea digestia in corp , ca urmare facand din lapte un produs nenatural.
Omogenizarea este si mai periculoasa decat pasteurizarea.
Consta in invartirea laptelui la rate foarte mari facand o separare in grupurile de molecule , cea ce face posibil pastrarea laptelui pe perioade indelungate fara sa se strice.
Acestea intr-un fel ne ajuta sa pastram laptele cat mai mult , dar in acelasi timp creaza alte probleme organismului nostru.
Aceste modificari a laptelui il schimba din starea sa naturala in una nenaturala.
Grupurile de molecule (cluster) sunt asa de mici asa incat atunci cand consumam laptele respectiv , la nivel microscopic aceste molecule irita arterele.
Aceasta poate duce la LDL Colesterol sa se atasaze arterelor iritate, care este una din cauzele cele mai majore de boli la inima.
Toti oameni au colesterol, singura problema este sa nu ingaduim ca acesta sa se depuna pe arterele noastre , iar prin procesul de omogenizare se creaza posibil exact acest pericol.
Cel mai indicat ar fi sa cumparam lapte direct de la un fermier cunoscut , care nu hraneste vaca cu concentrate ci cu ierburi si fan.
Margarina . Citeam undeva ca margarinei ii lipseste cateva elemente , care daca ar fi adaugate s-ar ajunge exact la compozitia plasticului.
Probabil din aceasta cauza nici macar soareci nu vor sa se atinga de margarina.
Este una din produse care este foarte nesanatose pentru noi.
Margarina este produsa din ulei hydrogenat. Inseamna ca uleiul este invartit pana ce devine solid. Problema ce o cauzeaza uleiul hidrogenat este aceiasi ca irita ( zgarieturi fine) arterele cauzand boli de inima.
Sucurile in conserve, sticle sau carton. Oameni in general cand beau suc nu stiu cum acest produs este facut. Totul se rezuma la bani. Producatori incearca sa faca aceste produse cat mai ieftin ca si cost pentru ei .
Sa luam ca exemplu sucul de portocala.
Producatori cauta sa cumpere cele mai iftine portocale, si de obicei sunt cele care nu se mai pot vinde (din cauza alterari deja a portocalei).
Bineinteles ca aceste portocale sunt crescute in modul conventional si nu organic, adica cu fertilizatori chimicali, pesticide, ierbicide si GMO(modificari genetice)
In ziua de astazi acestea se numesc conventional. Bizar , ciudat si gresit.
Deci cumpara portocale care nu se mai pot vinde si fac din acestea sucul.
Legea ii obliga ca sucul sa fie pasteurizat spre a elimmina orice posibilitate de bacterii vi, productul fiind incalzit la temperaturi inalte . Impreuna cu bacteriile sunt omorate si enzimile naturale , de care avem nevoie prin acest proces de pasteurizare.
Pe urma este filtrat , adugat zahar pentru a face produsul mai dulce, decat este el natural.
Deci pana la urma bem suc de portocale dar care nu mai are enzimele vi de care avem nevoie , din cauza procesului de pasteurizare, dar in schimb beneficiem de otravurile ce se afla in chimicalele care fructul in sine le-a absorbit prin fertilizatori si ierbicidari chimice.
Nu cumparati vitamine in forma de tablete.
In general sunt prefabricate chimic si nu sunt naturale.Majoritatea tabletelor au supradoza de minerale care nu se intampla in cazul natural in fructe.
Nu folositi crema de soare.
Este una din cele mai mari fraude . Soarele nu cauzeaza cancer. Cremele ce se folosesc pentru protectie s-au dovedit ca ele cauzeaza cancerul, fiind numarul 1 cauza cancerului de piele. In Africa nu se afla cancer de piele. S-au facut teste si s-a dovedit ca africani care au emigrat in America si au inceput sa foloseasca aceste creme au developat cancer de piele .
Soarele este chiar recomandat pentru noi , bineinteles nu este indicata expunerea la orele de varf pentru a evita arsuri.
Un alt proces ce afecteaza mancarea care nu este organica sunt iradiatiile. Microundele. In general cand cumparam vegetali si fructe produse in cantiati mari , cum ar fi merele , perele , struguri, morcovii , majoritatea dintre acestea trec prin procesul de iradiere(cel putin in USA). Aceste iradiati (asemanatoare cuptorului cu microunde )folosesc la omorarea oricarei bacteri si virusuri. Problema este ca odata cu aceste bacteri se extermineaza si enzimele , afectand structura moleculara radical.
Deci pe langa ca sunt spreiate cu unele dintre cele mai puternice spreiuri otravitoare impotriva insectelor , pe urma spreiuri ierbicide, fungicide .
Daca consideram si fertilizatori ,care fac ca aceste vegetale si fructe sa creasca, este un adevarat arsenal de chimicale si otravuri care ajung in corpurile noastre.
Pe langa acestea mai este si inevitabilul GMO (modificarile genetice)
Spre exemplu majoriatea produselor vegetale ce se gasesc in magazine (neorganice) nu au puterea de a se reproduce.
Adica sunt crescute din samante HIBRID(modificate genetic).
Samantele acestor vegetale si fructe nu mai au puterea de germinare.
Sau produs modificari genetice asa incat fructul nici sa nu mai produca samanta deloc. Astfel astzi poti sa cumperi portocale, struguri, etc in care nu o sa gasesti un sambure.(Nici nu mai stiu daca sunt in aliniament cu scriptura unde ne spune sa mancam din cele ce face samanta)Eu unul refuz sa cumpar astfel de produse .
Nu este de mirare Cancerul in cativa ani va ajunge cauza nr. 1 a decesurilor.
Toate acestea modificari genetice si nr. mare de toxine ajung sa afecteze corpurile noastre.
In cativa ani studiile spun ca tot al doile barbat ar fi predispus la cancer , iar la femei 1 din 3.
Cauza principala mancarea.
Daca aveti posibilitate este faorte indicat sa cumparati produse organice , sau de la fiermieri pe care ii cunoasteti, si care stiti ca nu folosesc aceste otravuri
Faptul ca cumparati din piata nu este neaparat mai bine , pentru ca si tarani folosesc multe din aceste chimicale , pentru a scoate o productie cat mai rapida si mai mare .
Asi dori sa aud si parerile voastre , sau indicati , sfaturi , etc ... cel putin sa nu am impresia ca tastez aici pe degeaba, singur sau pentru mine.
Aceste informati ce le redau dintr-o carte , poate multi din voi le stiti deja , dar consider ca sunt bune de stiut , pentru a ne feri atat cat putem si ne sta in putinta.
Asa cum avem grija sa nu mancam decat bucate curate, la fel cred ca in ziua de azi trebuie sa dam importanta si la aceste lucruri.
Va urez Sanatate si Pace .
BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39
Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
Deconectat
RE: Cu ce ne hrănim ?
emanolake (detalii numai pentru membrii conectaţi)
3299. Postat la 10/06/2010 20:02 - 5441z4h12m
Zahărul: este unul dintre alimentele cele mai controversate. Fiind deosebit de concentrat, el lezează organele digestive, pe care le obliga sa prelucreze o cantitate de energie ce nu o pot suporta. Astfel, el trece imediat în sânge - prin intestinul subțire - provoacă hiperglicemie, ceea ce obliga pancreasul sa producă în exces insulina, organismul fiind dereglat, iar efectul fizic fiind invers celui așteptat, în sensul ca omul devine obosit sau agitat din pricina luptelor din interiorul organismului. Consumul în exces de zahar expune la gripă, boli de plămâni, infecții urinare și intestinale. Evident, ne referim la zaharul obținut din sfecla sau trestia de zahar. Culmea este ca producătorii au inventat și substituenți ai zahărului, dintre care cel mai nociv este aspartamul (E 950 și E 951), care provoacă peste 70 de tipuri de boli mortale.
Pentru a evita efectele nocive ale zaharului, specialiștii recomanda consumul de fructe și miere, pe care organismul le asimilează fără probleme.
Guma de mestecat: este aproape de neînțeles cum fabricanții de gumă de mestecat, destinată în special copiilor, găsesc necesar să introducă în ingrediente nu mai puțin de șapte - opt tipuri de substanțe chimice, multe fiind pe lista celor suspecte sau nocive. Intr-o pastiluță de gumă, cât unghia, găsim: E 171, E 320, E330, E 420, E421, E422, E 950, E 951, E 967 și alte asemenea chimicale. Mestecând regulat guma, vă expuneți următoarelor afecțiuni: colesterol (E320), boli ale aparatului bucal (E 330) și cancer (E 950 și E 951).
Băuturi: chiar dacă producătorii se lauda, care mai de care, ca produsul lor este natural, în realitate, băuturile lor răcoritoare mustesc de aditivi nocivi, cel mai folosit fiind acidul citric (E 330) sau sarea de lămâie. Aditivii E 110 și E 123, precum și înlocuitorii de zahăr mai sus amintiți produc efectele amintite. Evitați să beți băuturile cu arome de citrice, acestea fiind dintre cele mai dăunătoare. Coloranții folosiți, E 102 și E110, sunt declarați periculoși.
Cu fructe si legume poti trai foarte bine. E cel mai sanatos.
Mananci ca sa traiesti sau traiesti ca sa mananci?
un bob de roua
Deconectat
RE: Cu ce ne hrănim ?
emanolake (detalii numai pentru membrii conectaţi)
3517. Postat la 20/08/2010 18:28 - 5370z5h46m
Așai Dana că cel mai sănătos e fructele si legume, dar nu toti pot sa mănînce numai astea, la o măncare mai bagi și altele cum sînt de exemplu condimentele sau un copil pofteste ceva dulce că acuma sînt pline magazinele cu tot felul de dulciuri, de acea noi incercam sa aducem aicia unele produse care dăunează corpului sau este interzis ca tip religic, de acea dacă privesti pe ambalajele produselor arată en si en de euri problema e că noi nu luăm seama la astea si din ce se fac sau de unde provin, ne ferim sa măncam cărnuri necurate sau băuturi pe căd lăsăm corpul să se umple de produse chimice si ne trezim cu feluri de boli la care nu stim ce sa mai facem, de acea este bine ca fiecare ce cunoște sau știe să pozteze ca să luăm aminte și să cunoaștem cea ce măncăm...
Cu ce ne hranim? Pestele Ton, Hering, se poate consuma?
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
sambataru a scris:
Cu ce ne hranim? Pestele Ton, Hering, se poate consuma?
Da. Întrebări bune.
Peștele Ton (Tuna - eng; atun - in spaniolă).
Potrivit mai multor saituri/surse evreiești despre peștii kosher, peștele ton (tuna) este pus în categoria peștilor kosher, buni de consumat. Este pusă în categoria macroului (mackerel - eng.) O singură specie din această categorie nu se califică - ea este macroul șarpe.
Sunt multe soiuri de pește ton. Dintre ele, cele mai cunoscute sunt "Albacore, yellow fin, blue fin"
Iar dupa sursa "Wikipedia" la subiectul : "canned tuna"- eng. tradus "ton in conserve", In Statele Unite numai specia Albacore se vinde în conserve , iar in alte țări și "yellow fin" sunt acceptate. Ambele, dar și alte specii de ton, (cu excepția macroului șarpe) au solzi și înotătoare.
Așadar se pare căci peștele ton din conserve este bun de consumat. Dar asta este părerea mea.
Heringa
De asemenea, după aceleași surse evreiești heringa este pusă în categoria peștilor kosher. Și dacă la categoria ton/macrou, specia macrou șarpe este pusa ca fiind singura care nu este kosher , la categoria heringă nu am observat nici un alt fel de heringă care nu ar fi kosher . De fapt, evreii consumă foarte mult peștele heringă.
Se pare că și acest soi de pește se poate consuma. Dar din nou, aceasta este părerea mea. Fiecare să facă după încredințarea lui.
Iar dacă cineva are alte informații, pro sau contra, m-aș bucura să le aflu. Cred căci cu toții dorim să umblăm după cuvântul lui Dumnezeu și în felul în care ne hrănim (căci El este Cel care ne-a creeat și știe mai bine ce este bun pentru corpul și sănătatea noastră).
Eu îmi amintesc doar așa, vag că am citit odată pe net , probabil tot pe la Wikipedia că există și un anume fel de pește Ton/Tuna/Tonno/ Tuhnfisch care nu are solzi și el este de fapt acea specie care crește foarte mare și este pescuit în largul oceanelor sau mărilor.( Deci riscul ca acest soi de pește să ajungă în conserve este foarte mare! ...) Totuși recunosc că deși uneori mă gândesc de mai multe ori când consum pește Ton, totuși o mai fac. ( de exemplu când ajung pe la o pizzeria...) Dar încă subiectul îmi dă de gândit și nu l-am calificat nici eu ca fiind definitiv așa sau așa.
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Deconectat
RE: Cu ce ne hrănim ?
CorneliuS (detalii numai pentru membrii conectaţi)
5576. Postat la 11/12/2010 17:51 - 5257z5h23m
Despre gasca, rata, ce stiti, sunt kosher?
Ar avea vreo legatura cu lebada?
"Răsplata smereniei, a fricii de Domnul, este bogăția, slava și viața"
Deconectat
RE: Cu ce ne hrănim ?
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
5593. Postat la 11/12/2010 20:16 - 5257z2h58m
Sunt din specia lebedelor, si am auzit ca aceasta carne, care e foarte consumata, in Ardeal, e raspunzatoare de bolile de plaman.
nu cred ca doar in Ardeal se consuma in toata tara se consuma dar predomina BANATUL SI Sudul tarii in consumul gastelor iar ratele mai mult prin Ardeal ...dar asa cum a spus si Valentina stiu si eu ca e din specia lebedelor
Chiar nu m-am gândit că gașca ar face parte din specia lebedelor, dacă este așa atunci este o problemă, întreb de ce abia acuma să descoperit că nu ar fi kasher gâsca, oare în Israel nu se consumă carnea de gâscă? Trebuie cercetat aceste lucruri să avem cunoștință de acest lucru.
Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
Fratele Cornel a postat o întrebare și nu o aformație! De aceea cred că ar trebui să aducem argumente la ceea scriem.
Ceea ce vă pot spune este că iudaismul consideră carnea de gâscă koșer (dacă, desigur, este preparată și consumată corespunzător). Dacă aveți curiozitatea de a căuta tabele cu animale koșer veți putea foarte ușor sp găsiți la o simplă căutare pe google.
Rămâne deci să cercetăm dacă Biblic (nu iudaic) este nu o pasăre permiă pentru consum.
Așteptăm postări și din partea unor frați care s-au mai lovit deja de această problemă și, poate, au deja răspunsuri...
Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
Am intrat puțin să văd din ce neam se trage gâsca, conform Levitic 11; 18este din neamul lebedelor, așa reiese enciclopedia păsărilor că ar face parte din familia
anatidae
Levetic 11;18 lebăda, pelicanul și corbul de mare;
Gâștele (Anserinae) sunt păsări migratoare, acvatice care fac parte din familia Anatidae.
Interesant ca Rața, Gâsca si Lebăda face parte din aceasta familie.
Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7