Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă



Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery


Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 10
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Diverse | Sănătate
Pagina 2 din 4 < 1 2 3 4 >
Deconectat RE: Cu ce ne hrănim ?
CorneliuS
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
6469. Postat la 03/01/2011 16:33 - 5234z7h20m
Dupa cum ati observat, eu am lansat doar intrebarea, iar daca imi cereti un raspuns, sa stiti ca nu-l am.smiley

Ceea ce a spus fratele DANY, aflasem si eu cu cativa ani in urma si de atunci am inceput sa nu mai consum carne de gasca si rata, dar nu pentru ca sunt apsolut convins ca nu e kosher, ci pentru ca e ceva inca neclar pentru mine si daca nu mananc si e kosher nu am gresit cu nimicsmiley

Sa mai cercetam.




"Răsplata smereniei, a fricii de Domnul, este bogăția, slava și viața"
Deconectat RE: Cu ce ne hrănim ?
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
6495. Postat la 03/01/2011 20:10 - 5234z3h43m
Carora le sucesti gatul?


Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat RE: Cu ce ne hrănim ?
gershom
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
6573. Postat la 05/01/2011 19:23 - 5232z4h30m
Dacă la categoria animale și pești, Biblia menționează o distincție între cele curate și necurate (unghia despicată, copita despărțită, rumegă, respectiv aripi/înotătoare și solzi), la categoria păsări, nu există o asemenea distincție. Păsările sunt enumerate in Levetic 11 individual sau cu terminația "tot ce este din neamul lor" sau "și toate soiurile". Sunt enumerate vreo douăzeci de păsări.

Și dacă în dreptul unor păsări este specificat "și tot ce este din neamul lor" sau "și toate soiurile" (ceea ce dă de înțeles că ar mai fi și altele înrudite cu ele care să nu se consume), în dreptul lebedei nu este specificat aceasta. Dacă gâsca ar face parte din păsările interzise și ar fi din neamul lebedei, întrebarea ar fi, de ce nu este specificat "si toate din neamul lui " în dreptul lebedei?

Am citit prin mai multe locuri despre acest subiect și se pare căci cei mai mulți sunt de acord cu părerea și practica evreilor care folosesc gâsca, rața, curca. Și eu cam așa tind să cred, pe moment ce la ei a fost Legea și o cunosc mai bine decât neamurile deoarece au studiat-o în mai multă amănunțime de-a lungul veacurilor.

Iar dacă citești părerea celor care cred căci nu trebuie consumată gâsca, te pierzi în părerile și argumentele lor. Ba că e din familia lebedei, ba că tot ce are pieliță printre degete unindu-le, nu e curat, ba că păsările cu ciocul lat nu sunt curate, ba că numai acele păsări sunt curate care "scurmă", etc., etc.

Dacă aceste distincții ar fi valabile, ar fi fost scrise în Biblie alături de cele cu privire la animale și pești.

Deocamdată nu am găsit nimic biblic, concret, împotriva consumului gâștei, raței sau a curcii, iar evreii cred că ar fi primii să contesteze întrebuințarea unui animal, pește sau pasăre care ar fi cu semnul întrebării.

Totuși,...mai studiem. smiley


Căutați pe Domnul câtă vreme se poate găsi; chemați-L, câtă vreme este aproape - Isaia 55:6
Deconectat RE: Cu ce ne hrănim ?
Dani
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
6601. Postat la 06/01/2011 11:02 - 5231z12h51m
Frate Gershom, mă bucur de aceste sugestii pe care le prezinți, dar cum ai spus mai studiemsmiley.
Baza cunoștinței o găsim în scripturi, aici trebuie să studiem dacă am găsi dovezi mai concrete asupra acestui subiect, nu putem să ne bazăm întotdeauna pe un popor, căci și ei au multe datini și obiceiuri care nu corespunde cu legea lui Dumnezeu, înțelegi?


Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
Deconectat RE: Cu ce ne hrănim ?
emanolake
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
6655. Postat la 06/01/2011 22:42 - 5231z1h10m
Shalom..nu vreau sa ma inplic prea mult dar am cercetat si eu cu privinta aceasta cu neamul lebedelor si am gasit ca o clasa de rata este mama lebedelor,gastelor si altor soiuri care mai sint. Un lucru ma remarcat ca multi zic ca evrei au gaste si manca da asai dar am gasit doar cinci soiuri de gaste care una facea parte din egipt si nu din israel deoarece evrei nu veau acest soi de gaste..Ramane de cercetat acest subiect?
Deconectat RE: Cu ce ne hrănim ?
emanolake
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
7132. Postat la 19/01/2011 16:33 - 5218z7h20m
Câte chimicale conține hrana noastră?

http://www.ecomagazin.ro/info/e-uri/
Deconectat RE: Cu ce ne hrănim ?
costy
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
7136. Postat la 19/01/2011 18:01 - 5218z5h52m
Oameni de știință israelieni: sănătate obținută prin legume, fructe, lapte și ulei de măsline

Creștinii știu că binecuvântarea lui Dumnezeu înseamnă totul. O inimă își găsește liniștea când Îi este dăruită lui Dumnezeu. Următorul articol este foarte interesant. Dumnezeu a creat totul perfect, inclusiv ceea ce este în folosul sănătății omului. Adesea uităm lucrul acesta și preferăm să luăm medicamente, în loc să căutăm alternative în natura creată de Dumnezeu. Desigur, medicamentele pot fi o binecuvântare, deoarece Dumnezeu a făcut posibile și progresele din domeniul medicinei. Există însă câteva exemple biblice de la care avem multe de învățat. Astfel Daniel și prietenii lui au mâncat timp de zece zile doar legume și au băut doar apă. Ei au refuzat să guste din mâncărurile alese ale împăratului. Rezultatul a fost că Daniel și prietenii lui au arătat mult mai bine și păreau mai bine hrăniți decât toți ceilalți tineri de la curtea împărătească, astfel încât au continuat să mănânce doar legume (vezi Dan. 1,11-14). Pavel l-a sfătuit pe fiul său spiritual Timotei să bea puțin vin din cauza problemelor de stomac (vezi 1 Tim 5,23). În textul din Apocalipsa 22,2 citim despre copacii din Împărăția de o mie de ani, ale căror frunze vor servi la însănătoșirea omenirii. Mai sunt și alte remedii biblice pentru sănătate ce nu trebuie să rămână neamintite. Acestea se găsesc în două pasaje din Proverbe 3,7-8 și 4,22, care vorbesc despre teama de Domnul și fuga de rău, remedii sănătoase pentru trupul nostru. Avem un exemplu și în Noul Testament; textul din 1 Petru 3,10-11 promite o viață lungă celui care își păzește limba, se îndepărtează de rău și caută pacea. Citiți în acest sens următorul articol. Conno Malgo

REZULTAT INTERESANT

Laptele ajută la pierderea greutății


Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Deconectat RE: Cu ce ne hrănim ?
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
7154. Postat la 20/01/2011 17:47 - 5217z6h6m
Cu laptele e o mare problema.
Toti copilasi: de animale, de pesti, de oameni, beau laptic, pana se fac mari, de la tata mamei lor. Numai omul, dupa ce s-a facut mare, inca mai bea lapte. Numai noi nu suntem inca intarcati. In Studiul China, dr. Colin Campbell, atrage atentia tuturor ce inseamna sa consumam lapte si produsele lui. Boala curata.



Laptele ajuta la pierderea greutatii? Mai sa fie. Laptele il face pe vitel sa se faca mare, numai pe om il face sa piarda din greutate. Straniu rationament.


Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat RE: Cu ce ne hrănim ?
gershom
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
7166. Postat la 20/01/2011 21:38 - 5217z2h15m
valentina a scris:
Cu laptele e o mare problema.....
.... In Studiul China, dr. Colin Campbell, atrage atentia tuturor ce inseamna sa consumam lapte si produsele lui. Boala curata.


Sora Valentina, dacă laptele e așa de rău cum susțineți, hai să vedem ce spune Biblia despre el și produsele lui. Eu nu am găsit nimic negativ despre lapte, ci dimpotrivă, pozitiv. Dacă găsiți versete care ar indica contrariu, aș vrea să le știu.
...Dar fiecare să judece și să facă după cum crede.

Biblia totuși, scoate în relief valoare bună a laptelui.smiley Iată câteva citate:

Numeri 13:27
27. Iată ce au istorisit lui Moise: "Ne-am dus în țara în care ne-ai trimis. Cu adevărat, este o țară în care curge lapte și miere, și iată-i roadele

Genesa 18:8.
7. Și Avraam a alergat la vite, a luat un vițel tânăr și bun, și l-a dat unei slugi să-l gătească în grabă.
8. Apoi a luat unt și lapte, împreună cu vițelul pe care-l gătise, și l-a pus înaintea lor. El însuși a stat lângă ei, sub copac, și le-a slujit până ce au mâncat.

Judecători 5:25
24. Binecuvântată să fie între femei Iael, Nevasta lui Heber, Chenitul! Binecuvântată să fie ea între femeile care locuiesc în corturi!
25. El a cerut apă, și ea i-a a dat lapte; În pahar împărătesc i-a adus unt

Deut. 32:14
13. L-a suit pe înălțimile țării, Și Israel a mâncat roadele câmpului, I-a dat să sugă miere din stâncă, Untdelemnul care iese din stânca cea mai tare,
14. Untul de la vaci și laptele oilor, Cu grăsimea mieilor, A berbecilor din Basan și a țapilor, Cu grăsimea grâului, Și ai băut vinul, sângele strugurelui

Prov 27:27
26. Mieii sunt pentru îmbrăcăminte, și țapii pentru plata ogorului;
27. laptele caprelor ți-ajunge pentru hrana ta, a casei tale, și pentru întreținerea slujnicelor tale.

Prov 30:33
33. căci baterea laptelui dă smântână, scărpinarea nasului dă sânge, și stoarcerea mâniei dă certuri.

Iov10:10
8. Mâinile Tale m-au făcut și m-au zidit, ele m-au întocmit în întregime... Și Tu să mă nimicești!
9. Adu-Ți aminte că Tu m-ai lucrat ca lutul; și vrei din nou să mă prefaci în țărână?
10. Nu m-ai muls ca laptele? Nu m-ai închegat ca brânza?

Judecători. 4:19
19. El i-a zis: "Dă-mi te rog, puțină apă să beau, căci mi-e sete". Ea a deschis burduful cu lapte, i-a dat să bea, și l-a acoperit.

Isaia 55:1
1. "Voi toți cei însetați, veniți la ape, chiar și cel ce n-are bani! Veniți și cumpărați bucate, veniți și cumpărați vin și lapte, fără bani și fără plată!



Căutați pe Domnul câtă vreme se poate găsi; chemați-L, câtă vreme este aproape - Isaia 55:6
Deconectat RE: Cu ce ne hrănim ?
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
7177. Postat la 21/01/2011 10:49 - 5216z13h4m
Numai ca atunci animalele se hraneau cu iarba.
Si azi........................? Cu hormoni, faina de oase de la Protan, si mai adauga tu.


Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat RE: Cu ce ne hrănim ?
Avram_76
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
7207. Postat la 22/01/2011 19:19 - 5215z4h33m
Unde-s versete clare din Scriptura nu mai incape prea multa discutie, trebuie sa acceptam si gata.Este adevarat si ce spui tu, valentina, ca alimentatia animalelor este f. importanta.De ex. eu iau lapte de la "momarlani" (momarlanii = bastinasii ce locuiesc intre Hateg si Petrosani".Acestea nici vorba sa le dea la vite hormoni si alte prostii, vara la pasunile montane si iarna le daau fanul obtinut cu multa truda (coasa).De 9 luni am reusit, cu ajutorul Domnului, sa-mi iau o casuta in Petrosani, intre "momarlani" si, am deja 51 de gaini hranite natural, oua proaspete si bune.Ideea este sa tinem porunca cu privire la ce se poate manca si ce nu si sa tindem spre bucatele naturale.

gershom, multumim pt. referintele biblice smiley


Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!!
Deconectat RE: Cu ce ne hrănim ?
Iosif
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
7213. Postat la 22/01/2011 19:53 - 5215z4h0m
Sper sa fie un articol util.

Laptele ajută la pierderea greutății

Oamenii de știință de la Universitatea Ben Gurion din Neghev au obținut un rezultat surprinzător care ne dezvăluie câteva lucruri interesante despre metabolismul nostru.

Dr. Danit Șahar de la Centrul pentru Sănătate și Alimentație al Universității Ben Gurion din Neghev, cu sediul la Beerșeba, a încercat timp de doi ani să afle răspunsul la întrebarea: ce influență are consumul de lapte asupra metabolismului nostru? Conform rezultatelor studiului publicat în revista de specialitate American Journal of Clinical Nutrition, s-a constatat că persoanele supraponderale pot beneficia de pe urma unui consum ridicat de lapte.

În cadrul studiului a fost verificată compoziția sângelui în cazul a sute de persoane. Acestea erau în marea lor majoritate persoane supraponderale, cu vârste cuprinse între 40 și 60 de ani, care țin dietă, în general dieta în cadrul căreia este redus consumul de grăsimi sau de carbohidrați. După doi ani de monitorizare atentă a voluntarilor, s-a constatat faptul că o persoană care consumă zilnic în jur de 335 de mililitri de lapte sau o cantitate asemănătoare de produse lactate va beneficia de o pierdere a greutății corporale cu 6 kilograme. Persoanele testate, care în schimb au băut doar un pahar de lapte pe zi, au realizat în aceeași perioadă de timp o pierdere mult mai mică în greutate, și anume de 3,5 kg.

Oamenii de știință israelieni au descoperit că sângele persoanelor testate care au băut mai mult lapte este mai bogat în vitamina D. Dr. Șahar a declarat în cadrul unui comunicat de presă emis de Universitatea Ben Gurion: r0;Se știe că persoanele supraponderale suferă în general de o deficiență de vitamina D în sânge. Acesta este primul studiu care dovedește că nivelul de vitamină D crește la persoanele care țin o dietă și beau mai mult lapte. Cei care au făcut acest lucru au pierdut mai mult în greutate pe durata de doi ani cât a ținut studiul. Mai trebuie menționat faptul că nu contează ce fel de dietă țin persoanele testate, singura condiție fiind ca aceasta să fie bazată pe o alimentație sănătoasăr1;.

Vitamina D înlesnește asimilarea calciului în organism. Un consum ridicat de calciu duce mai departe la o creștere a nivelului vitaminei D din sânge, a cărei valoare este de obicei prea redusă în cazul persoanelor supraponderale. Calciul este un mineral important pentru corpurile noastre. 99% din calciu se află în oase și în dinți. În același timp, această substanță este importantă pentru mușchi și nervi și contribuie la activarea anumitor enzime și hormoni. Vitamina D nu este de fapt o vitamină, ci mai degrabă un stadiu preliminar al hormonilor. În cazul unei expuneri potrivite la soare, corpul își produce singur vitamina D într-o cantitate care îi acoperă necesarul. În același timp, putem reține faptul că alimentele nu sunt neapărat cea mai bună sursă pentru a ne întări corpul cu vitamina D, deoarece un conținut cu adevărat ridicat de vitamina D se găsește doar în câteva sortimente de pește și în fructul avocado.

Studiul a fost realizat în colaborare cu cercetători de la Universitatea Harvard din SUA și de la Universitatea Western Ontario din Canada. Au participat și oameni de știință de la Universitatea Leipzig din Germania. Israelienii testați în cadrul studiului lucrează la centrul nuclear de cercetare din Dimona și participă de câțiva ani la un studiu de alimentație la scară largă. Acest studiu a fost susținut financiar de Ministerul israelian al Sănătății, de Comisia israeliană a producătorilor de lapte, precum și de alte fundații private.
Deconectat RE: Cu ce ne hrănim ?
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
7240. Postat la 23/01/2011 12:59 - 5214z10h54m
Frate Avram: si noi astilalti care luam lapte de la "cutie" a caror termen de valabilitate este de 3 ani? Asa spune si E.W. ca in timpul de pe urma hrana oraselor va fi nesanatoasa si recomanda sa ne retragem la tara. Tu esti unul din fericiti.
Frate Iosif, daca nu te superi, scrie sit-ul de unde ai informatia ca sa o dau mai departe, doctorilor nostri, care ne spun ca laptele si produsele lactate nu sunt sanatoase.


Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat RE: Cu ce ne hrănim ?
Iosif
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
7252. Postat la 23/01/2011 15:29 - 5214z8h24m
Sora Valentina: am gasit articolul pe site-ul www.resursecrestine.ro, categoria stiri crestine(Stiri din Israel). Lectura placuta!
Deconectat RE: Cu ce ne hrănim ?
costy
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
7268. Postat la 23/01/2011 19:10 - 5214z4h43m
Mancarea ca mancarea dar mai este si aerul poluat care al aspiram zii de zii mai ales cei care stau la oras , mancarea o mai fentam dar aerul smileyDar a-mi place mult versetele din cantarea aceasta //////////: A noastră cetate nu e pe pământ
Este sus în ceruri, e la Tatăl sfânt. :////////



Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Deconectat RE: Cu ce ne hrănim ?
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
7275. Postat la 23/01/2011 20:32 - 5214z3h20m
Da. Si luam cu noi doar caracterul.


Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat RE: Cu ce ne hrănim ?
Michael Roman
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
7402. Postat la 26/01/2011 02:39 - 5211z21h14m
Shalom! Puteti cauta pe net o carte cu titlul ceva de genul "Alimentatia in functie de cel patru grupe de sange". Am vazut-o o data, nu am aprofundat-o, dar astept opiniile voastre.
Baruch ha-ba!


Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.

Romani 11:36
Deconectat RE: Cu ce ne hrănim ?
gershom
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
7444. Postat la 27/01/2011 14:47 - 5210z9h6m
Interesantă informație - despre alimentația pe bază de grupă de sânge. Nu am auzit de așa ceva până acum. M-am uitat puțin pe net dupa cartea amintită și am gasit vreo două cu acest subiect. Prima are titlul " Alimentația adecvată celor 4 grupe sanguine" editura Roata, și a doua " Alimentatia dupa grupa sancvina" editura Niculescu.
Dar, în lipsa cărtilor, m-am uitat la alte informații pe net la acest subiect, si am găsit destule care să dea explicații despre acest concept. După cele citite până acum, s-ar părea că fiecare grupă de sânge necesită diferite diete și exerciții fizice (diferite particularități ale metabolismului). Văd că au și alte denumiri în funcție de caracteristici. Grupa "0" este "vânătorul"; grupa "A" - agricultorul; grupa "B" - nomadul și grupa "AB" - enigmaticul. De exemplu, la grupa mea (zero), a "vânătorului" se recomandă mult consum de carne (pui, vită, pește), toate legumele, cât mai multe fructe, produse lactate în moderație, fasole uscata deasemeni în moderație iar pâine sau produse din grâu cat mai putin posibil, etc..

Așa da! recomandare - cât mai puțină pâine și cât mai multă carne smiley acum î-mi dau seama de ce î-mi place carnea smiley ...Și pe când mă gândeam să mă cam las de ea smiley.

Și acum lăsând glumele la o parte, cred că merită studiate și aceste informații dacă au vreo valoare pentru sănătatea noastră. Iar alimentele dacă sunt și mai naturale (așa cum a menționat un frate, caci se aprovizionează direct de la tărani băstinași) atunci e cel mai bine.


Căutați pe Domnul câtă vreme se poate găsi; chemați-L, câtă vreme este aproape - Isaia 55:6
Deconectat RE: Cu ce ne hrănim ?
fullban2
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
7447. Postat la 27/01/2011 17:12 - 5210z6h41m
eu cred mai mult ce spune Pavel in romani 14 ca este BINE SA NU maninci Carne ;sa nu bei VIN si sa te ferest de orice este pentru aproapele (fratele ) o pricine de Pacatuire ,slabire ( nu in greutate) poticnire - eu nu mininc carne si nu beau vin - nu fac din asta o lege...Pentru ca in LEGE( a lui Dumnezeu) avem dreptarul cunostintei


Deconectat RE: Cu ce ne hrănim ?
gershom
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
8455. Postat la 14/02/2011 18:48 - 5192z5h5m
DANY CRESTINUL a scris:
Frate Gershom, ma bucur de aceste sugesti pe care le prezinti ,dar cum ai spus mai studiemsmiley

După cum se vede, a rămas să mai studiem cu privire la consumul cărnii de gâscă sau rață.
Aș vrea să mai "arunc" în "bătaia" studierii și alte lucruri care cred că merită cercetate. Cum am mai menționat, la animale și pești sunt specificate lucruri distincte ca să le deosebească între cele curate și necurate.
La păsări, deși nu sunt menționate elemente de distingere, ele ar avea caracteristici distincte: ori sunt păsări de pradă, ori se hrănesc cu hoituri, și păsările de apă, vânează și î-și omoară hrana. Păsările curate, nu sunt păsări de pradă și nu se hrănesc cu carne, ci sunt păsări pașnice și se hrănesc în majoritate cu semințe, plante și insecte.

Altceva ce vreau să aduc în discuție este chiar traducerea versetului Lev. 11:18. După comentarii citite, versiunea King James ar fi translatat greșit cuvântul lebădă. Translatarea cuvântului הַתִּנְשֶׁמֶׁת (tan-sheh'-meth) nu înseamnă lebădă, ci mai degrabă un soi de bufniță sau vultur. În vreo patrusprezece traduceri căutate de mine (de pe net în engleză), opt mentioneaza cuvântul bufniță (owl), iar șase cuvântul lebădă. (swan)

Acum, aș fi curios dacă puteți căuta în traducerile biblice disponibile vouă, încluzând diferite limbi, și să vedem cum este tradus cuvântul lebădă din Lev 11:18.

Am mai dat și peste un articol pe net cu explicații de ce gâsca și rața sunt bune/kosher de consumat. Articolul este foarte detaliat și lung, (diferite traduceri, comentarii, surse, anatomia aparatului digestiv al păsărilor, rezultate experiment farmacologic - aprecierea Leveticului 11 si Deut 14 etc,). Dezavantajul este căci studiul e în engleză smiley dar poate ca este ajutător pentru cunoscătorii de engleză.

[url] http://theassemblyofyahowahtheeternal.com/printerversion/the+laws/Are%20Ducks%20and%20Geese%20Clean%20to%20Eat%20Study.pdf [/url]

Până data viitoare.


Căutați pe Domnul câtă vreme se poate găsi; chemați-L, câtă vreme este aproape - Isaia 55:6
Pagina 2 din 4 < 1 2 3 4 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164902 vizite unice Powered by PHP-Fusion