Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 8
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Diverse | Sănătate
Pagina 3 din 4 < 1 2 3 4 >
Deconectat RE: Cu ce ne hrănim ?
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
8706. Postat la 24/02/2011 15:52 - 5182z8h3m
Totusi, cand vei dori, vei putea sa injunghii vite si sa mananci carne in toate cetatile tale, cat iti va fi dat prin binecuvantarea Domnului , Dumnezeului tau; cel ce va fi necurat si cel ce va fi curat vor putea sa mananca din ea, cum se mananca din caprioara si din cerb. ( Deuteronom 12;15)
- deci vom putea manca carne, cat iti va fi dat - am inteles
- si cel necurat si cel curat vor putea manca- cine e cel necurat?
- cum se mananca din caprioara si din cerb?- n-am inteles

Biblia are răspuns la toate intrebările.
fullban4
13720. Postat la 11/09/2011 17:39 - 4983z7h16m
Omul nu a fost creat pentru a minca carne de animale moarte,i s-a permis acesta dupa potop cu restrictiile:animale curate,fara singe,fara grasime.Daca ar fi fost buna carnea YHWH ar fi dat-o ca hrana la creatiune ! A fost permisa de Creator pentru micsorarea longevitati oamenilor .A se vedea cit se traia inainte de potop,dupa potop si treptat pina astazi .Omul are intestinul f. lung in comparatie cu animalele carnivore de acea sta acolo 12 ore la 37 grade celsius! Carnea este f.acida in metabolismul ei iar omul ar trebui sa consume 20% acizi si 80% alcali(baze).Carnea de orice animal este responsabila de f.mule boli si suferinte . Bine ca in cer n-o sa manince nimeni carne.
Lavi
17820. Postat la 09/04/2012 12:39 - 4772z12h15m
Pentru ca se tot aude pe ici pe colo cum ca rata si gasca nu sut pasari cuser (curate)...iata ce am gasit pe un forum despre retete culinare evreesti ...
Pasari salbatice si de curte : Biblia nu stipuleaza caracteristicile de identificare pentru pasari , dar Misna spune ca o pasare care isi prinde hrana cu ghearele este necurata , pe cand cea care are o gheara in plus si a carei pipota poate fi curatata de pielita este curata .( Hulin 3:6 ) Pasarile caser includ puiul , rata , gasca , porumbelul , fazanul , prepelita , si curcanul .

Pe forum mai scrie si despre insectele coser cam asa.....
In sfarsit , desi pare dezgustator si greu de crezut , lacustele , greierii si cosasii sunt considerati caser .

Nica Schirod
17832. Postat la 11/04/2012 03:30 - 4770z21h24m
Sora valentina a scris: - deci vom putea manca carne, cat iti va fi dat - am inteles
- si cel necurat si cel curat vor putea manca- cine e cel necurat?
- cum se mananca din caprioara si din cerb?- n-am inteles.

Soră Valentina mă îndoiesc că la punctul doi nu ști despre ce necurăție se face vorbire, dar hai să încerc să expun doar 3 feluri de necurăție:
1) - Ambele sexe, - când se atinge de un mort. Numeri 19:16.
2) - Bărbat, - prin lepădare de sămânță prin somn. Leviticul 22:4.
3) - Femeie, - când va avea o scurgere ... Leviticul 15:19.

În ce privește căprioara și cerbul, trebuie să avem în vedere, ce mijloace de vânătoare aveau oamenii atunci când fusese dată această poruncă, noi facem foarte multe greșeli că uităm să vedem tehnica de atunci, analizăm prin mijloacele și dotările actuale și nu le mai putem scoate la capăt.
Atunci o căprioară sau un cerb, când se reușea să fie vânat era o delicatese și cred că se mânca cu multă cumpătare, nici vorbă cum se mănâncă carnea acum.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
gershom
18084. Postat la 22/04/2012 07:54 - 4759z17h1m
Dacă lecturați postările anterioare la acest subiect, puteți distinge nedumeriri asupra consumului cărnii de rață sau gâscă din partea mai multor forumiști. Biblia nu dă detalii despre aceste păsări, dar nedumeririle se întind și se leagă în parte, de cuvântul "lebădă" menționat la Levetic 11:18 cu privire la păsările interzise de a fi consumate ca hrană.

Datele științei (Biologie/Ornitologie) numesc lebăda, gâsca și rața, ca aparținând familiei "ANATIDAE". Deci de aici, semnele de întrebare asupra consumului de carne de gâscă și rață, dacă ele sunt înrudite cu lebădă, deoarece lebăda este menționată de unele traduceri biblice ca aparținând păsărilor interzise pentru hrană.

După cât am studiat eu un pic la acest subiect, (postarea 8455) pentru cuvântul "lebădă", în unele scrieri ebraice religioase/Biblie, este folosit cuvântul "תנשמת" [tradus "tan-sheh'-meth"], acest cuvânt însemnând mai degrabă un fel de bufniță, (deci o pasăre răpitoare), decât lebăda. Menționam în acea postare, căci am căutat în traducerile bibliilor englezești, și din paisprezece traduceri, am găsit opt traduceri care folosesc cuvântul bufniță (owl), și șase traduceri cu cuvântul lebădă (swan), deci două variante.
Interesant, căci în limba ebraică de azi, cuvântul "lebădă" se scrie ברבור(pronunție: barbur), deci diferit de scrierile teologice/Biblie.

Pentru că nu mă descurc, în limba ebraică (încă), aș ruga pe cunoscătorii cât de cât a limbii ebraice, dacă pot da ceva detalii mai multe asupra denumirii păsărilor din Lev 11:18, scrise în documente/traduceri religioase [în special, "lebăda"]. Poate frații, Michael Roman, Avodah, Eliahu,(și alții cunoscători ai limbii sau textelor în ebraică) să ne dea o mână de ajutor într-o înțelegere mai bună a acestui verset. De asemeni, ar fi interesant de aflat cum este tradus cuvântul "lebădă" de la Lev. 11:18 și în alte limbi, cum ar fi: maghiara, germana, spaniola, italiana, portugheza, etc, [aștept participare și de la cunoscătorii acestor limbi smiley].
Și bineînțeles ceva păreri la înțelegerea acestui verset nu ar strica din partea mai multor, sau chiar o analiză mai aprofundată.
Cu aportul mai multor, cred că vom putea aduce o rezolvare și acestei dileme.

Fiind conștient căci acum se dezbat pe Forum subiecte mult mai importante, aștept ceva păreri, în timp, când se poate.

Șalom și Șavu'a Tov (Pace și să aveți o săptămână bună)

Căutați pe Domnul câtă vreme se poate găsi; chemați-L, câtă vreme este aproape - Isaia 55:6
Lavi
18113. Postat la 23/04/2012 08:40 - 4758z16h15m
Fratele Roman Michael si alti frati cunoscatori ai limbii ebraice , sariti dati o mana de ajutor si sa nu zicem cam asa ,,poporul piere din lipsa de cunostinta....'', daca cunoasteti aceasta limba ,din cate am inteles ...deci cum stau lucrurile referitor la ,,Lebada '' aceasta ?Cum este cris in Lev 11:18,in original?Poate fii o eroare de traducere?
Si copiii la scoala prin clasa a sasea..... daca nu ma insel.. au invatat ca ,gasca si rata fac parte din soiul Lebedei .
Totusi eu stiu ca evreii consuma carne de gasca si rata ,astept si eu o CONCLUZIE FINALA.

Deconectat RE: cu ce ne hrănim
fullban8
18128. Postat la 23/04/2012 23:14 - 4758z1h41m
Da surioară Lavinia 1 - ca un începător.. copăcel, copăcel!
Vaicra 11.18: Uet_hatinașemet = lebăda; uet_haqaat = pelicanul; uet_haraham = nu știu cuvântul expres = treducerea ,,corb de mare,, cred că este o interpretare ; Mare = heiat (aș înclina să cred că este vorba de pescărușii noștri - nu știu) - se trece la versetul 19 (cu barza), fără a se specifica la sfârșitul versetului 18 ca la versetul 15 .. lămiinu = ai soiurilor noastre (mai românește = cu soiurile noastre - ale lui); lă = ai (al) r11; un fel de lăFar_O = ai Faraonului.
După toate cunoștințele mele zoo-avicole (de aproape 50 de ani), fără să verific, gâsca și rața, face parte din specia lebedei și pelicanului - pescărușul este puțin diferit. În ESENȚĂ noi nu avem nevoie (și voie) să ne luam după oameni - cât putem, să verificăm totul - evreii sunt oameni - eu nu mă iau nici un pic după evrei, decât călăuzit de DUH - deși îi iubesc până la moarte, indiferent ce fac ei (nu ca alții care îi urăsc.. de moarte dar, Biblia spune că sunt cele mai ticăloase oi din turmă (și cred că la ei se referă dar, nu este turma mea) - eu sunt una din oi, mult mai ticăloasă decât cele mai ticăloase!
Cu mulțumiri pentru ocazie - nevoia voastră = ocazia mea!
M-am grăbit cu răspunsul, ca să pot primi o eventuală corectură de la fratele Michael!
Shalom uvraha!

<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
Lucia
18135. Postat la 24/04/2012 22:30 - 4757z2h24m
Draga Lavinia, timpurile de nestiinta Dumnezeu le iarta, insa atunci cand in mintea noastra se creeaza dubii este mai bine sa ne ferim sa mancam, pentru ca tot ce nu vine din incredintare este pacat.
Gasca seamana foarte bine cu lebada, asa ca nu stiu daca mai trebuie sa ne convinga cineva ca nu face parte din neamul ei...
Daca pana acum nu s-a dat nici un raspuns elocvent, as dori macar sa ne spuna cineva deosebirile fizice dintre lebada si gasca, va rog!

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Michael Roman
18140. Postat la 25/04/2012 06:21 - 4756z18h33m
Șalom, chaverim!

Interesant subiect, nu m-am luat la trântă cu așa ceva, păcătosul de mine, care consum carne de pasăre din magazin, omorâtă fără a se respecta nici cea mai mică prevedere ritualică (kașrut)...

Termenul tanșemeth nu este deloc ușor de tradus. Despre acest termen, pe care savantul Strong l-a înseriat în monumentala sa Concordanța Strong la nr. H 8580, el opina că ar putea fi fie un animal amfibiu arborescent cu ventuze la degete (Hylidae sp.), fie găinușă de baltă (Gallinula chloropus), fie lebădă (Cygnidae sp.)

Cea mai bună traducere în limba română este versiunea Noua Traducere Română (NTR) http://www.bibleserver.com/text/NTR/Leviticul11 , unde versetul 18 este tradus ca fiind "ciuful de pădure, ciușul, uliganul pescar". Conform DEX, ciufii sau ciuhurezii sunt păsări răpitoare de noapte din familia bufnițelor, cu două smocuri de pene deasupra ochilor.

Acum după toate aceste date tehnice, eu aș cred că tanșemeth este ciuful respectiv, dar oricum m-aș abține de la a consuma atât bufnițe cât și lebede.

Nădăjduind că v-am putut sluji,

Berakhoth!

Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.

Romani 11:36
Lucia
18143. Postat la 25/04/2012 08:19 - 4756z16h36m
Si pana la urma se mananca gasca?

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Lavi
18149. Postat la 25/04/2012 09:39 - 4756z15h15m
Dar rata ?...
Stiti ce este interenant la aceste pasari fratilor?
Ca sunt migratoare.Si au grija de oua, atat ratoiul cat si gascanul ,clocesc pe rand ,deci isi ajuta partenerele.smiley
Cunosc frati care nu mai cresc astfel de pasari ,tocmai pentru acest fapt ca sunt din soiul Lebedei (care la randul ei este protejata de lege),si frica de vers.din lev.11cu18.
Se stie despre ele ca plutesc deasupra apei , datorita grasimii de pe pene,nu se pot scufunda .
Am cautat pe siteul ,,Rodul Pamantului'' si am gasit acest articol:
la Rata sau gasca?Dar, în timp ce noi, românii, preferam să creștem rațe, în Franța, Ungaria sau Israel se creșteau în mod prioritar gâște, pentru că acestea necesitau condiții mai rustice și mai ieftine de adăpost și furajare, și, pe deasupra, furnizau un ficat gras net superior celui de rață. Ulterior, situația s-a echilibrat oarecum: multe firme străine, în special din Franța, au acordat o importanță din ce în ce mai mare creșterii rațelor pentru ficat gras, realizând mularzi din ce în ce mai grei și, bineînțeles, din ce în ce mai competitivi comparativ cu gâștele.

Si totusi in Israel este o afacere ,desii cunosc si sunt sigura ....ca asa este, nu tot evreul mananca ,,cașer''
Deci poate mai apar lamuriri concrete pentru consum sau impotriva conumului...eu una deocamdata sunt NEUTRA ,pana la o precizare CLARA.

lisha
18166. Postat la 26/04/2012 18:47 - 4755z6h8m
Lavinia1 a scris:
Stiti ce este interenant la aceste pasari fratilor?
Ca sunt migratoare.Si au grija de oua, atat ratoiul cat si gascanul ,clocesc pe rand ,deci isi ajuta partenerele.smiley

eu inca nu am vazut rate si gaste migratoare si nici ratoi sau gascani sa cloceasca....oi fi eu inapoiata la capitolul asta?

fiecare face dupa incredintarea lui.... eu nu am gasit nimic concret

"...iarta-ma ca vin prea des in fata Ta pentru a cere....si prea rar pentru a da..."
Lavi
18173. Postat la 27/04/2012 07:43 - 4754z17h12m
Sora Lisa : De clocit cloceste gasca si rata ... dupa un numar de oua.... ele incep sa cloceasca ,dar din cate stiu nu-si lasa cuibarul gol ca sa se raceasca ouale ...cred... din cate imi amintesc eu (poate oi fi uitat.... in copilarie ai mei cresteau foarte multe rate si gaste si din cate imi amintesc , mai ales gascanul avea si el grija de cuibar de oua sa fie pe intelesul tau) dar de boboci ...vai.... sare ca un puternic in apararea lor ...ciupeste daca te apropii de bobocei atat el cat si gasca .
Uite cateva soiuri de rate...
1. Rata Baikal Anas formosa
2. Rate caroline Aix spons
3. Rața cu aripi verzi Anas sp.
4. Rața cu cioc galben Anas undulata
5. Rața cu cioc roșu Anas sp.
6. Rața cu cioc lat Anas sp.
7. Rațe decor Anas platyrincos
8. Rața fluierătoare Anas penelope
9. Rața hawaiana Anas wyvilliana
10. Rațe mandarine Aix galericulata
11. Rața Micul Atlantis Anas sp.
12. Rața pieptene Sarkidiornis melanotos
13. Rața Puna Anas puna
14 Rața bahama Anas bahamensis

Si de gasca...
1. Gâsca de Anzi Chloephaga melanoptera
2 Gâsca Barnacle Branta leucopsis
3 Gâsca Barren Cereopsis novaehollandiae
4. Gâsca Hawaiană Branta sandvicensis
5 Gâște imperiale Anser canagicus
6 Gâsca de Nil Alopochen aegyptiaens
7 Gâsca de Canada Branta canadensis
8 Gâsca Ross Anser rossi
Si de lebada am gasit trei soiuri...

1.. Lebada albă Cygnus olor
2. Lebada cu gât negru Cygnus melanocoriphus
3. Lebada neagră Cygnus atratus

1.Gâsca domestică Anser anser (pentru consum hrana)
2. Rața domestică Anas platyrhynchos domesticus (pentru consum hrana)
Acestea sun domestice .

Si aceste pasari daca nu stiai si-au pastrat instictul de a migra ...dar fiind domesticite de om ele nu mai migreaza dar cele salbatice cauta si vei gasi ca ele au instincutul de pasari migratoare.

Pasarile migratoare au fascinat dintotdeauna oamenii de stiinta care au studiat comportamentul lor cel mai interesant: migratia. Bioritmul natural al pasarilor calatoare le indica an de an cand este momentul sa caute hrana mai variata, cel celui mai potrivit loc pentru cuibarit si cel mai adecvat mediu climatic.

Din instinct, dar si ghidate de repere de pe harta cerului si a pamantului, pasarile migratoare se orienteaza perfect in calatoria lor de sute sau chiar mii de kilometri.
Astfel, toamna, odata cu sezonul rece, zburatoarele se deplaseaza catre sud, pentru a reveni acasa la primele semne ale primaverii.

Durata si distanta parcursa cu ocazia migrarii este insa diferita. Unele pasari migreaza zilnic: noptile si le petrec in centrul orasului, unde este mai cald decat la periferie. Altele trebuie sa strabata fara oprire distante de aproape 1000 de km in trecerea lor peste ocean sau peste munti.
Multe pasari migreaza in stoluri in care fiecare rol este bine stabilit: pasarile mai in varsta si mai experimentate zboara in fruntea grupului, pentru a le arata drumul celor mai tinere.

La fel se intampla si in cazul pasarilor de balta nou venite in familia de la Zoo Bucuresti. Desi nu mai au nevoie sa isi caute hrana sau sa isi gaseasca un cuib mai bun, ratele si gastele si-au pastrat acelasi instinct. Daca vreti sa aflati mai multe despre ele, cautati in vizita voastra de la zoo Gasca Barnacle, Rata Fluieratoare si Gasca Imperiala.
https://digitalzoo.kappa.ro/pelicanul
Sper ca acum ai inteles sora Lisa ca sunt totusi pasari cu instinct migrator.

flower
18228. Postat la 29/04/2012 22:22 - 4752z2h33m
shalom! am văzut așa fugitiv că s-a discutat despre rață și gâscă și cam același lucru ca și voi l-am aflat, că aceste păsări ar face parte din categoria lebedei. Dar nu vreau să mă implic eu prea mult la subiectul ăsta...mă gândeam doar că, dacă suntem la capitolul sănătate, să aduc și eu minime informații despre uleiuri. Știți prea bine că există mai multe tipuri de uleiuri, unele rele, altele mai puțin rele, altele bune iar altele foarte bune.
Cel mai rău tip de ulei este cel de Floarea Soarelui, deși acesta este cel mai consumat.
Cel mai bun ar fi uleiul de in, pentru că acesta e bogat în Omega3.
alte tipuri de uleiuri bune ar fi: uleiul de măsline, uleiul de nucă și chiar uleiul de palmier.
-vă recomand să renunțați la uleiul de Floarea Soarelui pentru că este foarte nociv, mai ales dacă este folosit la temperaturi ridicate.
- despre uleiul de in vă pot spune că se poate consuma și în cereale (o linguriță la o porție de cereale cu iaurt) și acesta ne ajută creierul să funcționeze mai bine.

în afară de uleiuri vreau să recomand celor care au diverse boli, dar mai ales cei care poartă ochelari, drojdia de bere (câte o linguriță amestecată cu miere de 3 ori pe zi).
cam atât am avut de spus deocamdată...
vă doresc multă sănătate...leacul este la îndemâna noastră și în niciun caz nu stă în medicamente, tot ce avem nevoie a lăsat Tatăl să existe în mediul înconjurător.
fiți binecuvântați!
Deconectat RE: cu ce ne hrănim
fullban8
18245. Postat la 01/05/2012 11:16 - 4750z13h39m
Nu abordez subiectul ca fiind mai competent; chiar apreciez sincer sfaturile ca bune (și foarte bune), numai că... este o mică problemă la ULEIUL (?) de floarea soarelui!
Doar untdelemnul de floarea soarelui DISTILAT și DUBLU DISTILATeste ,,nociv prin definiție,, fiind distilat prin prelucrarea cu benzină, și curățat (limpezit pentru aspect comercial cu sodă caustică asemenea cu zahărul tos) - am avut ocazia să aflu ,,multe,, când am intrat în fabrica de ulei de la Slobozia, și în cea de la Buzău.
Uleiul de flarea soarelui presat la rece, pe care îl foloseau bunii și străbunii noștrii, era foarte bun, și încă mai este, cu toate modificările genetice aduse plantei (ca și grâului), pentru producție! Aceasta nu înseamnă că uleiul presat la rece să-l folosim la prăjit (la temperaturi de peste 200-300 grade) - în general este bine a se evita prăjitul (fără apă)!
Mai este puțin, și după ce va reveni Mesia (ca un hoț), se va întoarce cu Împărăția în care nu vom mai fi batjocoriți de propriile noastre pofte!
Poftă bună la mese fără prăjeli!
Har și Pace sfântă!

<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
emanolake
19101. Postat la 02/07/2012 18:46 - 4688z6h9m
De multe ori multe emprese ca sa-si faca vinzarea,asi fac publicitatea si incerc ca sa expuna produsul cat mai original si natural....dar ramine o intrebare? oare chiar sint ele 100% la 100% original?...In ultimu timp am fost socat ca sa aud ca uleiul de masline contine o propotie de 20% de untura de porc smiley : da poate multi nu cred sau se intreaba e imposibil...dar chiar asa este multi producatori de uleiuri adauga o proportie de untura pentru a mari cantitatea produsului si a nu-si pierde producatori. La urma urmei cei sanatos e cea ce faci cu mainile tale...
gershom
19107. Postat la 04/07/2012 16:40 - 4686z8h14m
Frate Emanolake,

Sunt de acord cu ce a-ți scris despre publicitatea unui produs ca să arate cât mai original și natural, și 100%... dar cu privire la uleiul de măslină...că ar fi băgat untură de porc în el, trebuie să veniți cu ceva dovezi, documente, căci numai din ''auzite'' nu cred că este suficient pentru o asemenea știre (de o importanță majora pentru dieta multora, și mai ales a sâmbătarilor). Să nu cumva să speriem lumea prematur.

Deci ceva dovezi, sau asta se practică numai în România? Spun asta pentru că uleiul de măslină, și mai ales cel pur, din prima presă la rece, este un produs foarte important, recomandat și folosit de mai toată lumea pentru propietățile lui benefice sănătătii, față de alte uleiuri. Aș avea dubii serioase dacă marile țări producătoare (Grecia, Italia, Spania, etc) s-ar compromite cu asemenea metode de adaosuri, în special grăsime animală, ...și încă de porc.

Ceva foarte greu de crezut, dar dacă sunt dovezi, să le auzim.

Multă pace

Căutați pe Domnul câtă vreme se poate găsi; chemați-L, câtă vreme este aproape - Isaia 55:6
emanolake
19110. Postat la 04/07/2012 17:47 - 4686z7h8m
Sint diferite compani care produc uleiul de masline dar nu toate fac aceas productie, poate in alte tari au alte forme dar in ultimu timp productia a scazut si multe compani au contrat cu anumite tari concurenta este mare intre emprese si multe ca sa nu piarda afacerea au gasit o modalitate de a nu pierde afacerea, nu vreau sa zic ca toate companiile fac acest lucru de a completa, dar care cunosc eu intradevar cu parere de rau au gasit o modalitate de trece prin anumite transformari grasimie ca nici nu ati dai seama si nici nu se simnte la gust. Frate Ghersom nu stiu daca cu romani au contrat dar cu anumite tari din zona suediei,norvegia sau altele din partile acelea se distribuie acest ulei, si sa nu credem ca daca o fi italia sau spania sau grecia sau alta tara nu fac acest gest de a asi continua afacerea pentru ca concurenta este mare si fiecare trebuie sa faca ceva ca sa nu piarda, iar cea ce am adus eu in evidenta niciodata no sa fie expus in masmedia ce se intampla in unele fabrici de productie si nu numai de uleiuri ci in comformitate cu multe alte produse ce se vind pe piata....eu doar am zis ca am ramas socat sa aud cea ce se face dar nu vreau sa zic ca toate uleiurile ar contine untura...asta numai Domnul stie cum se fac produsele in zilele de astazi si din ce?
fullban10
19111. Postat la 04/07/2012 19:41 - 4686z5h13m
Fata ascunsa a industriei uleiului de masline in 20 de istorioare

Uleiul de masline a jucat un rol remarcabil in cultura mediteraneana de peste 2.000 de ani, fiind iubit de gurmanzii din toata lumea.
Cu toate acestea, industria are secretele ei. Business Insider a rezumat fata intunecata a acesteia in 20 de exemple graitoare.
Cea mai mare parte din mult uzitatul rulei de masline extravirgin original din Italiar1; nu e ceea ce pretinde eticheta.
Cateodata, acesta nu este extravirgin, cateodata nici italian, iar alteori, nici macar facut din masline.
Iata ce trebuie sa stii despre una dintre cele mai profitabile afaceri din lume, care se poate compara usor cu industria drogurilor:
1. Uleiul de masline este mult mai scump decat alte soiuri de ulei, dar in mod surprinzator, este foarte usor de falsificat.
2. Industria falsa uleiului de masline pare a fi tot atat de veche ca si cea adevarata. In trecut, comerciantii amestecau uleiul cu untura.
3. In Roma antica, consumul de ulei de masline pe cap de locuitor era de 50 de litri pe an, datorita valorii mare a acestuia, oamenii fiind pregatiti atunci sa cheltuiasca aceeasi cantitate de bani care se da astazi pe petrol.
4. Romanii luau mult mai in serios problema uleiului de masline fals decat se face astazi. Containerele erau marcate cu greutatea uleiului, numele fermei unde s-au presat maslinele, comerciantul care a transportat uleiul si numele celui care a verificat aceste informatii.
5. Industria falsa a continuat in timpurile moderne. In romanul original rGodfatherr1;, personajul Vito Corleone s-a bazat pe povestea unui mafiot adevarat din industria uleiului de masline, pe nume Joe Profaci.
6. Domenico Ribatti, odata cel mai mare dealer din lume in domeniu, a fost condamnat la 13 ani de inchisoare in anii '90.
7. Odata cu subventiile Uniunii Europe, o dimensiune complet noua s-a adaugat fraudei din industrie. Curtea Europeana a Auditorilor a raportat faptul ca 87% din cazurile de delapidare a fondurile UE acordate pentru aceasta industrie s-au inregistrat in Italia, in perioada 1985-2000.
8. In paralel, consumul de ulei de masline creste constant r11; cu 37% in sudul Europei si cu 100% in America de Nord.
9. Se crede ca acesti factori au dus la infiltrarea membrilor din organizatii mafiote in industrie, din cauza ca pedepsele pentru falsificare in domeniul food sunt pe jumatatea celor din business-urile cu droguri.
10. Profiturile sunt comparabile cu cele din contrabanda cu droguri.
11. In 2005, autoritatile italiene au spart o organizatie criminala care detinea 100.000 de litri de ulei de masline fals, valorand aproape 8 milioane de dolari.
12. Mafia din domeniu a dezvoltat metode prin care uleiul fals trecea usor de testele chimice. Testul gustului este mai greu de pacalit, dar metoda a fost foarte putin sustinuta de Uniunea Europeana, din cauza costurilor ridicate.
13. In aprilie 2007, ministrul agriculturii din Italia a recunoscut ca a investigat 787 de producatori din bransa, dintre care 205 au fost gasiti vinovati de falsificare, etichetare falsa si alte infractiuni.
14. In 2007, s-a raportat faptul ca doar 4% din uleiul de masline pe care il exporta Italia era ulei de masline pur italienesc.
15. Italia vinde de trei ori mai mult ulei de masline decat produce.
16. 70% din ruleiul de masline extravirginr1; care se comercializeaza este probabil fals.
17. In SUA, o mare cantitate de ulei de masline a carui eticheta spune ca este importat din Italia nu a fost facut din masline din Italia.
18. SUA s-a aliniat standardelor de verificare in domeniu abia anul trecut.
19. De aceea, 50% din uleiul de masline prezent in magazinele din SUA este rezultatul unor fraude.
20. Problema este una serioasa, avand in vedere ca in 1981, nu mai putin de 600 de persoane au murit si alte 25.000 au fost spitalizate in urma cazului denumit rsindromul uleiului toxicr1;.
Citeste pe larg explicatiile acestor lucruri prin intermediul Business Insider.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Lavi
20701. Postat la 03/12/2012 12:53 - 4534z11h1m
Fratilor ,contează doar cu ce ne hrănim noi ?
Dar ,păsarile ....cum ar fi rata de exemplu, cu se hrăneste când este la baltă?
Rața este numele atribuit unei varietăți de specii din familia Anatidae. Sunt păsări de apă, mai mici decât rudele lor, lebedele și gâștele și pot fi găsite atât în apa dulce cât și în cea sărată.
Majoritatea rațelor au un cioc lung și lat, folosit la săpat. Rațele au un meniu divers; pot consuma ierburi, plante acvatice, pești, insecte, amfibieni mici, viermi și moluște mici.
Multe rațe nu pot zbura în timpul năpârlirii. În timpul năpârlirii, se retrag în medii protejate, unde există destulă hrană pentru ele. De obicei, năpârlirea are loc înaintea începerii migrației.
..............
Am rămas uimită de cea ce consumă rata ,anume ,,moluște'' ce sunt moluștele?
Molustele sunt animale care au corpul moale, protejat de o cochilie calcaroasă.
Reprezentanti: melci, scoici si cefalopode.
..............
In lev .cap11... 29. Iată, din vietățile care se târăsc pe pământ, cele pe care le veți privi ca necurate: cârtița, șoarecele și șopârla, după soiurile lor;
30. ariciul, broasca, broasca țestoasă, melcul și cameleonul.
Am tresăltat si m-am cutremurat ,deoarece eu consum rată si rata consumă.... ,melci???
Oau !Ce să mai comentez?
Deci ,dacă nu avem voie să consumam melci ...atunci , cum putem crede că avem voie să consumăm o pasăre care se hrăneste cu melci?
Cum răspundem, la această intrebare?
Ajutor !

Pagina 3 din 4 < 1 2 3 4 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164915 vizite unice Powered by PHP-Fusion