fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
20705. Postat la 03/12/2012 17:07 - 4534z6h37m
Dar ce mănâncă găina ai observat: râme. Și totuși e o pasăre curată.
Nu ce mănâncă , face diferența. Rața are pielița aceea la labe de aceea nu face parte din păsările curate.
Da ..asa este si găina mănâncă râme...si altele ,dacă stăm si ne gândim bine.Dar hrana ratelor ca fiind melcii de exemplu ma dat gata.
Dar stii care e culmea culmilor ...referitor la melci ...?
Melcul este o specie hermafrodită ,stiai?
De fapt unele specii sunt hermafrodite....adică au ambele aparate reproducătoare femeiesc si masculin( intr-un melc)..eu nu am stiut acest lucru despre melci...si mai sunt si delicatese prin marile restaorante...nu?
Nici nu mă mir ,că este scris să privim ca necurate aceste specii ... melcul,broasca, broasca testoasă,camelionul....etc.
Unele persoane le tin in casă sau in acvariu ,de exemplu in cazul broastei testoase -...cică ,,animale de companie'',sau ca decor.....mă rog,alegerea fiecaruia nu se comentează,dar asa ca idee..
Deconectat
RE: Cu ce ne hrănim ?
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
21377. Postat la 23/01/2013 09:44 - 4483z14h0m
Cine mănâncă să nu disprețuiască pe cine nu mănâncă- Romani 14: 3
Ciupercile!?
Una dintre marile probleme pe care le întâmpinăm la taberele de supraviețuire este, bineînțeles, lipsa de mâncare sau insuficiența ei. Și chiar dacă reușim să preparăm anumite mâncăruri din ceea ce ne oferă natura, ne izbim de o altă piedică majoră: gustul neplăcut al preparatului sau prejudecata, adică ,moftul. Cred că nu doar părinții s-au săturat de expresia: eu nu mănânc (pe care copiii o folosesc destul de des). Am auzit-o și eu pe la congrese, festivaluri, nunți, mese festive, dar și prin tabere, iar tabăra de supraviețuire nu face excepție.
Era cea de a doua zi a taberei de supraviețuire. Ne era o foame cumplită. Trebuia să avem momentele de devoțiune și apoi să mâncăm. Întrebarea era: ce avem la masă?. Ceai de cimbru de câmp, o fiertură de afine și salată de ștevie cu măcriș sălbatic. Asta era tot ceea ce ne-a oferit natura. Botanistul Gary Johnson, care era cu noi, ne-a asigurat că salata este comestibilă. Dar avea un gust!!!!!!
În timp ce toți ceilalți s-au dus după apă, căutând lemne împrejurul corturilor, am găsit câteva ciuperci din familia Licoperdacee (ciuperci cu formă aproape sferică, de culoare albă, care la maturitate se sparg și elimină un praf brun deschis, adică sporii). Denumirile populare ale ciupercilor din această familie sunt: bășica porcului, cașul ciorii, buretele iepurilor etc. Știam că sunt comestibile doar când sunt tinere și au carnea albă, dar nu am mâncat niciodată. Le-am cules, le-am curățat și le-am pus la fiert cu puțină sare. După ce s-au fi ert, le-am gustat cu prudență. Gustul și mirosul erau excelente. Când s-au întors ceilalți, le-am prezentat preparatul. Cei mai mulți au fost sceptici, s-au uitat, au mirosit și au spus că nu mănâncă așa ceva. Unii au gustat și le-a plăcut foarte mult. În foarte scurt timp, fiertura de bureți s-a terminat. Deși am mai căutat și după aceea, nu prea am mai găsit decât câțiva pe care i-am fript la foc. Au fost foarte buni. Există situații în care suntem circumspecți cu privire la ceea ce este bun.
Am citit acest material în revista Respiro și m-am gâmdit să vorbim și noi despre ciuperci. Despre ciuperca aceasta eu știam că e nesănătoasă. Cănd mergeam după ciuperci și dădeam peste ea, o ocoleam. Dar uite că oamenii o mănâncă și e bună. Cine cunoaște ciupercile să ne vorbească despre ele .
Am primit un e-mail ,pe care l-am urmatit in totalitate are 90 de min.
Merita sa va faceti timp,sa-l vedeti!
Crunta realitate americana care ne va lovi in foarte scurt timp si pe noi, daca nu cumva suntem deja victimele acestui sistem. Toate scrierile SF din anii '60, '70... despre alimentele sintetice si despre cine conduce cu adevarat lumea sunt pur si simplu infantilisme pe linga aceasta socanta, halucinanta realitate.
Probabil ati vazut si ati citit multe filme si scenarii despre diverse teorii conspirationiste si altele de acest gen. ACEST FILM ESTE DUREROS DE REAL. Dureaza 90 de minute - adica o ora si jumatate -, dar sunt ferm convins ca va va putea schimba viata dupa ce-l vizionati si veti CUMPARA ALTFEL, cu mult mai multa atentie si DISCERNAMINT ALIMENTELE DIN SUPERMARKET.
NU E NIMIC INVENTAT, NU E NIMIC INOCULAT SUBLIMINAL. ESTE O HALUCINANT DE DUREROASA REALITATE!
Sa mai mancati la McDonalds's...
Filmul trebuie vazut. Nu stiu care este situatia la noi, dar ideea ramane. Mancand mancare industriala nu vorbim despre sanatate, ci - asa cum veti vedea in film - despre viata.
http://www.jurnaltv.ro/video/Food_Inc
Multumesc fratelui care mi-a trimis e-mailul si trebuie sa recunosc ca nu am putut sa-l pastrez doar pentru mine,m-am gandit si la voi!
Fiti binecuvantati.