Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 9
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Diverse | Sănătate
Deconectat Cum pastram ce avem
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
3336. Postat la 01/07/2010 20:52 - 5420z3h7m
-100 gr. de ulei folosit in bucatarie, si aruncat in canalizare, distruge iremediabil 10.000 l de apa. Mai bine filtrati-l si folositi-l ca biodisel. Pe internet gasesti " retete" de facut biodisel.
-

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat RE: Cum pastram ce avem
Aurelc
3374. Postat la 16/07/2010 13:47 - 5405z10h13m
He he, îndrăzneață recomandare faci soră aicismiley Când te gândești că asta ar însemna să ne apucăm de preparat combustibil care costă să zicem 10 RON și dacă ceva nu e în ordine, riscăm să stricăm motorul unei mașini ce costă câteva mii sau zeci de mii de Euro...

Pff eu unul aș recomanda mai degrabă colectarea lui în bidoane și predarea la stații de colectare. Poate costă un leu în plus dar ai și inima împăcată că nu ai murdărit mediul cu substanțe foarte greu de extras apoi din apă și cei de la centrul de colectare știu ei cum și ce să facă cu el.

Oricum, eu de când mă știu nu am agreat metoda de a arunca ulei sau mâncare uleioasă în WC sau în canalizare...
Pentru mâncare se mai găsesc animale de casă sau poate au vecinii iar uleiul din fritoze și motor poate fi adunat împreună și predat celor de la reciclare.

Cred că ar mai fi o soluție dacă fiecare gospodină și-ar gestiona rațional uleiul, să nu-l țină prea mult în fritoză și să-l folosească apoi la mâncare ce se consumă cu tot cu ulei. În felul ăsta am putea poate scăpa de aruncatul uleiului din fritoze sau tigăi unde se frige ceva în mult ulei.

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
fullban10
3377. Postat la 16/07/2010 15:25 - 5405z8h35m
Cand vorbeste un barbat,........................ se vede. Ok!

Biblia are răspuns la toate intrebările.
dana_p
3511. Postat la 20/08/2010 11:34 - 5370z12h25m
Fara ulei e mult mai sanatos, daca ne vrem corpul curat si fara de boli.

un bob de roua
abdon
4294. Postat la 15/11/2010 23:33 - 5282z23h26m
Mda valentina, noi barbatii, va lasam pe voi femeile sa reprati motoarele auto, si noi va ducem la picnic !?

Totusi, pentru a nu fi sarcastic, cu ce se manaca subiectul acesta? Poti fi mai explicita?

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

Hadassa
7967. Postat la 04/02/2011 16:58 - 5202z6h1m
Cel mai sanatos este uleiul de palmier ...nu contine colesterol ..si nu se arde ,precul cel de floarea soarelui smiley
Lucia
7968. Postat la 04/02/2011 17:02 - 5202z5h58m
Si cat costa un litru?

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Hadassa
7969. Postat la 04/02/2011 17:08 - 5202z5h52m
Pai ....acum depinde din ce magazin il cumparam....dar nu e foarte scump .....smiley
Lucia
7972. Postat la 04/02/2011 17:13 - 5202z5h46m
Atunci o sa-l folosesc si eu...

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
eben-ezer
13371. Postat la 27/08/2011 10:32 - 4998z13h27m
consider ca ceea ce zice sora cu privire la ulei e un lucru destul de real,fiindca oare stim cat e de daunator uleiul prajit sa.l refolosim a 2.a oara?!noi mai radem si glumim dar unele au de.a face direct cu sanatatea noastra si ceea ce ne.a fost incredintat nu ne.a fost dat ca sa risipim..dar nu se prea tine cont de asta,nu.i asa?si pt asta vom da socoteala....smiley
fullban4
13793. Postat la 13/09/2011 20:53 - 4981z3h6m
uleiul de parmier e asemanator in compozitia grasimi cu grasimea de cocos si gasimea animala adica cantitate mare de acizi grasi saturati .Pina sa ajunga in magazine suporta multe etape de prelucrare si rafinare Sanatos nu e in nici un caz ! Partea pozitiva la el e ca este stabil,oxideaza mai greu in comparatie cu gasimile mono si polinesaturate , rezista la temperaturi mari in comparatie cu aceste(cu cit e mai fluid un ulei,grasime cu atit e mai instabil ,oxidabil si cancerigen) Are si negative : distrugerea sa in procesele de fabricatie se digera greu,se depune f.usor pe corp ! Cel mai bun ulei e nici unul ,al doilea cel de in presat la "rece"(f. mult omega 3) iar din restul e de ales cel de masline presat la rece .Uleiurile devin toxice la procesul de fabricare si cancerigene la procesul termic de gatire deoarece isi scimba structura chimica si devine altceva !
fullban3
13814. Postat la 13/09/2011 22:23 - 4981z1h37m
Avem posibilitatea sa procuram ulei presat la rece, nerafinat, cum este uleiul extravirgin de masline sau uleiul de seminte (nuci, floarea soarelui)
gershom
14014. Postat la 18/09/2011 15:02 - 4976z8h58m
Așa este, dintre toate uleiurile, cel de măsline le cam întrece pe toate. De asemenea, Biblia când menționează "ulei" cred că se referă la cel de măsline, măslina în Orientul mijlociu fiind materia primă de produs a uleiul de mii de ani. Chiar și acum in Israel, se produce ulei din măsline în cantități.

Așa, căci e bine în a ne mări consumul lui, mai ales cel din prima presă, produs la rece (extra virgin) - cum a menționat mai sus și Stefan Sebesan - este foarte benefic.

Aici pun și un link cu un articol despre efectele uleiului de măsline:

http://gastronomie.ele.ro/Binefacerile_uleiului_de_masline_si_dieta_mediteraneana_--a39.html

Spre, și pentru păstrarea unei sănătăți cât mai bune smiley

Căutați pe Domnul câtă vreme se poate găsi; chemați-L, câtă vreme este aproape - Isaia 55:6
Nica Schirod
14045. Postat la 19/09/2011 04:13 - 4975z19h46m
Tot bună dimineașa și Pace.

Interesant subtitlu; cum păstrăm ce avem, dar mi se pare mai interesantă o discuție, pe marginea acestui topic; cum nu păstrăm ce avem.
Discuția de acum, o fac mai ales cu cei tineri; scumpii moșului când eram ca voi, adică aveam sănătate cu carul, nu o prețuiam, pentru că nu știam cum este să fii bolnav, mâncam și gras, și sărat foarte tare, și dulce foarte tare și acru și mult și pipărat tare și aveam mai ales o lozincă: Dintre toate legumele și zarzavaturile, eu iubesc mai mult carnea.

Acuma când nu mai sunt sănătos și sigur 99% este din cauza abuzurilor, să vedeți cum mănânc de pe cartelă, să vedeți cum îmi caut de sănătate, dar care sănătate, aia de 1% care a mai rămas, că dacă atunci când o aveam, o prețuiam, o respectam, o întrețineam, o aveam.

Acuma închei tot cu o lozincă, care se practica ca pedeapsă pe vremea când mama mea era tânără. Când prindea un hoț, în primul rând îl plimba prin sat cu două cartoane scrise, unul în față si celălalt în spate, și cu ce furase în mîini și striga cât îl ține gura, așa cum fac eu acuma: Cine face ca mine, ca mine o să pățească !!!

O zi bună și multă Pace.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164534 vizite unice Powered by PHP-Fusion