Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă



Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery


Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 6
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Diverse | Sănătate
Deconectat Rețete de mâncare vegetariene
Aurelc
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
8498. Postat la 16/02/2011 16:37 - 5190z6h30m
La acest topic sunt invitați toți cei ce vor să dea o mână de ajutor în vederea postării rețetelor vegetariene. Vă asigur că sunt mulți care se vor bucura de rețetele pe care le scrieți, așa că nu vă sfiițismiley


Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Deconectat RE: Rețete de mâncare vegetariene
Lucia
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
8510. Postat la 16/02/2011 19:12 - 5190z3h55m
PATEU DE CIUPERCI
Un pateu delicios se poate obtine astfel:
Se amesteca:
-ciuperci fierte,
-boabe de soia fierte,
-bucati de masline curatite de coaja, toate date prin masina de tocat.
Se potriveste dupa gust cu ulei, sare, lamaie si usturoi.
POFTA BUNA!



Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat RE: Rețete de mâncare vegetariene
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
8511. Postat la 16/02/2011 19:49 - 5190z3h18m
Pate de soia:
- soia 400 gr
- 4 morcovi
- 2 rad. pastarnac
- 2 rad. patrunjel
- o telina potrivita
- o sfecla rosie ( numai daca vrei sa fie de culoare rozie)
- o ceapa
- 5,6 catei de usturoi
- mirodenii dupa gust
- 4 linguri de ulei de masline
- sare



Soia se pune la inmuiat 24 de ore.
Se scurge apa si se clatesc boabele. Se pun la fiert, in apa suficienta, pentru 2 ore. Dupa o ora de fiert se pun radacinoasele, cand mai e jumatate de ora pune ceapa si usturoiul, potriveste de sare si mirodenii. Cand s-a terminat de fiert, scurgi lichidul intr-un vas separat ( o sa-ti foloseasca). Daca ai blender, sau robot, foloseste-l pentru a face o pasta din toate, adaugand din lichidul pastrat , daca e prea consistenta , si uleiul. Daca nu ai , lasa-le sa se raceasca si da-le prin masina de tocat carne, folosind o sita deasa, apoi cu mixterul omogenizeaza, punand uleiul. Daca pasta e prea consistenta, pune in ea, din lichidul care l-ai pastrat. Orice varianta ai folosi, trebuie sa rezulte o pasta fina si gustoasa . La mic dejun, sau cina e destul sa o intinzi pe felii de paine si nu iti mai trebuie altceva, deoarece e foarte hranitoare.


Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat RE: Rețete de mâncare vegetariene
ioan olah
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
8523. Postat la 17/02/2011 00:31 - 5189z22h36m
Sopa Portuguesa de legumes

200 grame de varza proaspata;
500 grame cartofi;
o ceapa;
doi catei de usturoi;
2-3 fire de patrunjel;
3 linguri de ulei de masline extravirgin;
sare

Dati la o parte frunzele exterioare ale verzei, scoateti mijlocul si taiati baza tare a verzei. Spalati apoi restul verzei. Curatati de coaja cartofii si ceapa, taiati-le apoi bucati mici si puneti-le intr-un vas cu apa (cam un litru, maxim un litru si jumatate), la fiert, alaturi de 3 linguri de ulei de masline si de cateii de usturoi, pisati. Acoperiti totul cu un capac si lasati sa fiarba la foc mic pentru 15 minute.

Intre timp, taiati varza spalata in fasii subtiri. Dupa ce cartofii si ceapa s-au fiert, strecurati partea lichida de ingrediente, punand deoparte zeama scursa. Cu un mixer faceti ca un piure din, ceapa si usturoiul si cartofi care s-au fiert. Dupa ce piureul este gata, adaugati deasupra zeama scursa inainte, varza taiata fasii, sare dupa gust si amestecati un pic toate aceste ingrediente. Puneti iar la fiert acest amestec, la foc mic, si lasati-l sa fiarba timp de 15 minute. La final, cand puneti supa in farfurii, presarati pe fiecare portie patrunjel maruntit si putin ulei de masline extravirgin. Pofta buna!


De aceea poporul Meu va cunoaște Numele Meu; de aceea va ști in ziua aceea că Eu vorbesc și zic: "Iată-Mă!" (Isa.52:6)
Deconectat RE: Rețete de mâncare vegetariene
Aurelia
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
8531. Postat la 17/02/2011 12:56 - 5189z10h11m
CASCAVAL FACUT IN CASA

- 2l lapte
- 2 kg. branza de vaci
- 1 pachet margarina
- 1 lingura sare
- 1 lingurita bicarbonat
- 3 oua
Laptele se fierbe,iar cand se umfla se pune branza,se mesteca.Cand se zaruieste laptele, se ia de pe foc .
Se scurge de zer.Dupa ce s-a scurs bine si s-a racit, se sfarma bine cu mana , alti o dau prin masina de carne .
deci in branza sfarmata si racita se adauga bicarbonatul,sarea si ouale .

Apoi se pune in tigaie,margarina cub Delma sau Bunica taiat cubulete,la foc mic.Se pune banza amestecata cu ingredientele de mai sus,la foc mic timp de 15 min -20 min .
se toarna in cuti de plastic si se da la rece
daca vreti cu masline sau alte ingrediente de care va doreste inimioara,turnati compozitia pe hartie de copt puneti alta peste si intindeti cu sucitorul adaugati repede ce doriti masline sau sunca de pasare taiate marunt ,sa le aveti pregatite ...asa apoi rulati folosindu-va de hartie si apoi repede la rece
daca vreti puteti pune si putin piper dupa gust eu folosesc rosu sau verde ,din greseala am pus piper si acum numai asa vor familionul meu
ce sa va mai spun POFTA BUNA



[img]Uploaded with ImageShack.us[/img]

ASA CASCAVALUL CU MASLINE FACUT ACASA CU LAPTE ORIGINAL smileysmiley
Deconectat RE: Rețete de mâncare vegetariene
Dani
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
8537. Postat la 17/02/2011 16:56 - 5189z6h11m
Tartine cu sos alb cu ciuperci

Ingrediente: 30 g unt, 30 g făină, 150 ml lapte, 10 ml smîntînă, 100 g brînză,
250 g ciuperci.

Mod de preparare:
Se prepară un sos alb mai gros din făină, unt și lapte. Făina
și untul se înfierbîntă într-o cratiță de 1 l, la foc mic, numai un minut,
amestecînd mereu și avînd grijă ca făina să nu se coloreze deloc; apoi se stinge
cu laptele fierbinte, adăugat în 2-3 rînduri, amestecînd de fiecare dată, pînă
cînd se desfac toate cocoloașele formate, ca să rezulte un sos omogen.Se
săreaza și, facultativ, se acrește puțin cu zeamă sau sare de lămîie, numai după
ce s-a luat cratița de pe foc. Se aromează cu pătrunjel sau mărar tăiat mărunt.

Ciupercile tăiate mărunt și bine spălate se trec prin mașina de tocat. Ceapa
tăiata mărunt se călește un minut în untdelemn, apoi se adaugă ciupercile, foaia
de dafin, zeama de lămîie, piper, o linguriță rasă de sare. Se lasă la foc mic
acoperite sa fiarbă circa 30 minute, ca să scadă toată apa ce o lasă și să se
înmoaie. Cînd este gata, se adaugă și smîntînă. Se ung tartinele cu un strat de
3-4 mm. Deasupra, se rade brînză.






Vă doresc pofta bună!smiley


Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
Deconectat RE: Rețete de mâncare vegetariene
viorica
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
8568. Postat la 19/02/2011 17:58 - 5187z5h9m
Salata cu fasole neagra

Ingrediente:


- 425 gr. fasole neagra din conserva
- 1 cana de porumb
- 8 rosii cherry (taiate sferturi)
- 1/2 cana de ceapa (taiata marunt)
- 2 catei de usturoi (pisati)
- 1/2 cana de ardei gras rosu (cubulete)
- 2 linguri de seminte de dovleac
- 2 linguri de ulei de masline
- 3 linguri suc de lamaie
- sare si piper dupa gust

preparare:

- mai intai marunteste usturoiul si taie ceapa si lasa-le 5 minute dupa care amesteca toate ingredientele si serveste salata
- pentru mai multa savoare, lasa salata un pic la frigider
- un mix de culori pentru o masa pe cinste

pofta bunasmiley
Deconectat RE: Rețete de mâncare vegetariene
monica
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
9337. Postat la 13/03/2011 19:31 - 5165z3h36m
Shaorma vegetariana smiley


Ingrediente:

1/4 de varza mica
3 cartofi
sos (de oricare r11; de usturoi, tzatziki, de marar)
ketchup si mustar
1 castravete murat taiat bucati
1/2 de ceapa taiata marunt
sare (sau vegeta)

Mod de preparare:
Se prajesc cartofii.
Se intinde pe lipie sosul, se rade varza (sau se taie marunt) si se imprastie deasupra de sos, se adauga castravetele taiat, ceapa maruntita, pestele si deasupra de tot se pun cartofii prajiti.
Se sareaza si se pune deasupra ketchup si mustar.
Sa aveti pofta!smiley


"Adevarul.. n-are nevoie de aparare. Cum n-ai sa invelesti soarele intr-o patura ca sa-l feresti, tot asa si adevarul. Lasa-l sa lumineze." Richard.W
Deconectat RE: Rețete de mâncare vegetariene
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
9338. Postat la 13/03/2011 19:44 - 5165z3h23m
Poate din greseala, apare- pește- in preparat.


Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat RE: Rețete de mâncare vegetariene
costy
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
9341. Postat la 13/03/2011 19:46 - 5165z3h21m
Daca tot vine primavara o sa va fac cunoscut o reteta buna de tot IAM, IAM smiley


Ingrediente
Urzici, o ceapa, usturoi, leustean, ulei, malai , o lingura de faina

Mod de preparare
1. Am pus urzicile la fiert cu o crenguta de leustean si o ceapa taiata in doua 2. Cand am considerat ca sunt fierte, am scos urzicile din apa, am aruncat ceapa si am pastrat apa in care au fiert. 3. Într-un castron, urzicilor le-am adaugat 3 linguri cu faina de malai si o lingura faina de grau. 4. Cu o lingura de lemn se toaca bine urzicile cu cele adaugate, pana se face pasta. 5. Între timp am taiat marunt un catel de usturoi, leustean si am pregatit apa in care au fiert urzicile. 5.Compozitia de urzici se subtiaza cu apa in care au fiert urzicile. 6. Într-o craticioara se incalzeste un pic de ulei (eu am pus de masline) si se adauga compozitia subtiata de urzici: 7. Se mai fierbe un pic, pana se fierbe malaiul. Inainte cu 5 minute de a fi gata se adauga usturoiul si leusteanul. 8. Între timp faci si o mamaliguta ÅŸi rezultatul final care este mai mult gustos decat aspectuos, ca sa nu mai zic de sanatos.




Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Deconectat RE: Rețete de mâncare vegetariene
emanolake
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
9361. Postat la 14/03/2011 14:56 - 5164z8h11m
Piure de mazare verde

1 kg mazare verde, 2-3 morcovi, 1/2 kg cartofi, 3 ling ulei, 1 leg. marar, 1 pahar lapte de soia sau zeama in care au fiert legumele, 1 l-ta sare, 1/2 l-ta boia de ardei dulce.

Se curata si se spala legumele. Se pun apoi la fiert in 2 l apa clocotita. In 25 min. sunt gata. Apoi se paseaza toate bine, adaugandu-se uleiul, sarea, boiaua, mararul tocat fin si lichidul. Se omogenizeaza bine. Este un piure foarte gustos. Se serveste cu chiftelute de legume si salata verde.

Pofta buna!
Deconectat RE: Rețete de mâncare vegetariene
Aurelia
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
11422. Postat la 25/05/2011 21:12 - 5092z2h55m
Salată grecească (I)
Ingrediente si cantitati:

1 salata verde creata
1 ceapa rosie, taiata felii
1 ceasca de masline negre
1 ardei gras, taiat fasii
1 gogosar, taiat fasii
2 rosii mari, feliate
1 castravete, taiat rondele
1 ceasca de cubulete feta
6 linguri cu ulei de masline
1 lingurita cu oregano
zeama de la o lamaie
piper negru, dupa gust
Mod de preparare:
1. Amesteca intr-un bol salata, ceapa, maslinele, ardeii, rosiile, castravetele si feta.
2. Amesteca uleiul cu oregano, zeama de lamaie si piperul intr-un vas separat, apoi adauga sosul astfel format peste amestecul din bol. Amesteca bine si serveste.

Salată grecească (II)


(Pentru 4 persoane - Timp de preparare: 15 minute)
Ingrediente:
2 castraveti mari
2-3 rosii tari
1 ceapa
1 ardei iute verde sau galben
2 salate verzi
200 g branza Feta
50 g de masline negre
Sosul:
patrunjel verde
2 linguri de zeama de lamaie
2 linguri de otet
5 linguri de ulei de masline
sare si piper
un fir de maghiran
Mod de preparare:
1. Taiati castravetii in patru pe lungime, apoi taiati-i felii ceva mai groase
2. Taiati rosiile in felii, ardeiul in fasii, ceapa in rondele.
3. Salata va fi taiata in fasii potrivite.
4. Branza Feta trebuie taiata cubulete.
5. Amestecati toate ingredientele cu maslinele si asezati totul pe farfurii.
6. Maruntiti fin patrunjelul si amestecati-l cu ingredientele pentru sos.
7. Stropiti salata cu sosul obtinut si presarati frunzulite de maghiran.


POFTA BUNA
Deconectat RE: Rețete de mâncare vegetariene
costy
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
11424. Postat la 25/05/2011 21:40 - 5092z2h27m
Daca tot e vara e si sezonul Salatelor

SALATA DIN ROSII SI CASTRAVETI

INGREDIENTE:
- castraveti
- rosii
- cepa(de preferinta verde sau rosie, dar merge cu ori si care)
- frunze de patrnjel, telina, usturo, snitling(ceapa ciorii)i...
~~~marinada~~~
- zahar
- sare
- piper
- otet(eu prefer otetul de vin alb )/zeama de lamiie
- ulei (de preferinta de masline)
MOD PREPARARE:
Se pegateste marinada punind intr.un pachar ceva apa urmata de zahar , oetet, sare, piper si se amesteca bine pina ce zaharul si sarea se topesc.Se adaoga si ulei si se amesteca bine totul degustind si eventual adaougind cite ceva dupa gustul individual.
Legumele se spala si se taie fielii.
Vedeturule se spala , zvinta si toaca marunt.
Intr-un castron potrivit cantitatilor de legumelor din care doriti sa faceti salata, se pune o parte din verdeturi peste ele se aseaza un rind de catraveti, iar peste castraveti se pesara iarasi verdeturi,iar deasupra se pun2-3 ls dn marinada.
Urmeaza un rind de rosii , peste care se presara la fel verdeturi si 2-3 ls din marinada.Astfel se procedeaza pina ce legumele, vedeturile si marinada sint toate asezate in castron.
Evetual deasupra se poate turna/picura ceva ulei de masline si orna si cu citeva masline.



Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Deconectat RE: Rețete de mâncare vegetariene
lnedelea
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
12350. Postat la 30/06/2011 13:57 - 5056z10h10m
Masline și Praz în ... Pilaf

Preparare 1/2 oră la aragaz.
Ustensile: tigaie, ustensile din lemn pentru amestecat în pilaf
Ingrediente: 1 ceapă, 2-3 bucați de praz (partea alba), 1/2 cană orez, 200 g măsline (negre sau verzi), ulei (pentru calit ceapa), sare și piper.

Pași preparare: se pune orezul în apă cu jumatate de ora înainte pentru înmoiere. Apoi se spală prazul și se curăță, dând la o parte frunzele exterioare. Se alege numai partea alba și se taie bucăți de 5-6 cm lungi. Ceapa se tocă mărunt.

Ceapa se călește câteva minute, atât cât să devină translucidă, într-o tigaie pe aragaz. Se adaugă bucațile de praz și se călesc 2-3 minute, după care se adaugă orezul iar apoi se acoperă cu apă. Proporția orez/apă ar trebui să fie de 1/4 pentru a permite orezului să își marească volumul și să îmflorească frumos.
Se lasă tigaia acoperită pe aragaz, la foc mic, amestecând des cu o lingură de lemn, ca să nu se lipească orezul. Numai când orezul este aproape fiert, se adaugă maslinele.
Când orezul este fiert se ridică tigaia de pe aragaz.


"Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2
Deconectat RE: Rețete de mâncare vegetariene
costy
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
15143. Postat la 20/11/2011 14:45 - 4913z8h22m
Daca tot este sezonul rece va invit la o zacusca Romaneasca facuta la cazansmiley

Preparare:

Curatam ceapa si o macinam. Punem intr-o cratita 1/2 l ulei si calim ceapa cu un pic de sare pana aceasta se inmoaie.

Gogosarii ii curatam de samburi, ii spalam apoi ii macinam si ii calim separat pe 1/2 l ulei cu un pic de sare pana pasta se ingroasa (circa 1 ora ii lasam la calit ).

Vinetele le coacem apoi le curatam si le lasam la scurs. Le macinam si pe acestea.

Dupa ce am terminat de calit ceapa si gogosarii intr-o alta cratita mai mare punem restul de ulei, 1 l, adaugam ceapa si gogosarii caliti in prealabil apoi adaugam si vinetele macinate si lasam sa fiarba impreuna circa 30 minute (timp in care vom amesteca continu), dupa care adaugam cei 750 ml bulion si sare daca mai e nevoie.

Dupa ce am adaugat bulionul lasam sa mai fiarba aproximativ 40 minute dupa care adaugam 1 lingura salicil.

Asezam zacusca in borcane, le capsam si le dam la dust uscat (in paturi ) pana a doua zi.



Cine vine primu la Resita are un borcan gratis din partea casei smileysmileysmiley


Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Deconectat RE: Rețete de mâncare vegetariene
Lucia
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
21468. Postat la 29/01/2013 12:13 - 4477z10h54m
SPAGHETE CU SOS DE ROSII SI MASLINE NEGRE

Ce ne trebuie pentru patru portii?

1.Un pachet de spaghete de 500 g.

Se pune intr-o oala (de 5l )apa asa incat sa o cuprinda trei sferturi , si o lingura de sare, se lasa la foc mare pana incepe sa fiarba, apoi se introduc spaghetele, le lasam sa fiarba minutele scrise pe pachet.
Totusi pentru cei ce nu vor sa se ingrase, pasta este bine sa se fiarba cat mai putin, adica, daca timpul de fierbere este de 10 minute, noi o fierbem 8, oprind focul, si lasand-o un minut in apa fiarta, apoi o scurgem.

2.Sosul

Se pune intr-o tigaie medie doua linguri de ulei de masline, se lasa la foc potrivit pana se incinge, apoi se pune o ceapa taiata marunt si un catel de usturoi zdrobit, se lasa pana se inmoaie, mestecand mereu.Se pune apoi 200 g de rosii taiate marunte si se lasa sa clocoteasca cateva minute pana devin o pasta, se toarna apoi 400g suc de rosii, o lingurita de zahar si sare dupa gust.
Se lasa sa fiarba mestecand mereu, apoi se da la foc mic, se introduc 300 g de masline negre fara samburi si taiate marunt, se acopera lasandu-le sa fiarba incet 20 minute, mestecand din cand in cand.
Dupa, se i-a dupa foc si se pune piper, oregan si basilico.

Acest sos se toarna peste spaghete, se mesteca pentru omogenizare si se servesc cu salata verde.
Pofta buna!
Lavi , sper sa-ti iasa, pastele romanesti , nu sunt atat de bune.


Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164586 vizite unice Powered by PHP-Fusion