Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă



Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery


Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 9
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Diverse | Sănătate
Deconectat Secrete culinare de care trebuie sa tii cont
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
8529. Postat la 17/02/2011 10:03 - 5189z13h0m
Ceapa si usturoiul va pot face viata un chin daca nu tineti cont ca ele sunt ca un burete pentru germeni, microbi si virusi.
Ceapa si usturoiul, le sta foarte bine in "camasile", si "mustatile" care le-au fost date. Orice taietura care le strapunge "armatura" e o cale prin care sunt absorbiti microbii, virusii sau germenii. Cand v-ati hotarat sa puneti ceapa sau usturoi in vreun preparat, curatati-le, spalati-le si imediat puneti-le in mancare. Niciodata nu puneti ceapa si usturoi crud in salatele pa care le veti manca peste ore sau zile de la pregatire. Asa gresim cand facem icre, salata orientala de cartofi, salata de vinete etc. Nici macar in punga ermetic inchisa si pusa in frigider, cele doua nu sunt cuminti. Cele mai multe infectii alimentare nu se datoreaza, salmonelei sau oualelor ci cepei crude din preparatul care nu se consuma imediat dupa terminare.
De ce ? : s-a verificat ca o ceapa curatata si pusa pe-o farfurie la capul unui bolnav de gripa, asm, de plamani, de inima sau ciroza, il va vindeca. Ceapa absoarbe boala in ea, ca un burete apa. Usturoiul se comporta la fel. Amandoua lasate la capataiul bolnavului, vor avea a doua zi o culoare neagra, pamantie, semn ca si-au facut din plin treaba pentru care au fost puse s-o faca.


Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat RE: Secrete culinare de care trebuie sa tii cont
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
20620. Postat la 26/11/2012 07:04 - 4541z15h59m
Idei de retinut

Furnicilor nu le plac castravetii. Inconjurati ascunzisurile acestora cu coji de castravete.
Daca vrei sa obtii un cub transparent de gheata, fierbe apa inainte.

Oglinda ta va straluci, daca o cureti cu White Spirt (diluant de vopsele).
S-a imprimat o guma de mestecat in materialul hainelor tale ? Pune-le pentru o ora in congelator.
Parul tau nu are luciu suficient? Umezeste-ti parul cu o lingurita de otet, si pe urma sa-l speli.
Hainele tale albe nu sunt suficient de albe ? Inmoaie-le in apa calda timp de 10 minute, impreuna cu o felie de lamaie.
Ca sa reusesti sa storci integral zeama lamailor, tine-le o ora in apa calda inainte de a le stoarce.

Pentru a evita mirosul neplacut la fierberea verzei, pune o felie de paine pe varza. Pentru a nu amesteca painea cu varza, felia se introduce intr-o punga de panza rara.
Lacrimezi, daca tai ceapa, - mesteca o guma de mestecat.
Pentru a fierbe mai repede cartofii, decojeste-i numai pe o parte.

Pata de cerneala pe haine ? Pune un strat gros de pasta de dinti pe pata, lasa-l sa se usuce si numai dupa aceea sa-o speli.

Vrei sa scapi de soareci si sobolani, presara praf de piper negru in zona unde se ascund. Se vor duce in alta parte !

Proverb chinezesc:
Daca tu poti profita de un lucru, ce ti-a fost impartasit de altii, la randul tau ai si tu obligatia, de a-l impartasi cu altii !


Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat RE: Secrete culinare de care trebuie sa tii cont
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
21394. Postat la 24/01/2013 09:29 - 4482z13h34m
CUM SA ELIMINI GRASIMEA DIN MINCARE
Pentru cine vrea sa experimenteze Daca trebuie sa faci o mancare gatita, un curcan la cuptor sau altceva... Pune o portocala cu tot cu coaja, dar spalata, in mancare, in carnea la cuptor. Chiar functioneaza, chiar pare un miracol, grasimea se aduna toata in portocala, suficient s-o tai ca sa ai confirmarea. Portocala nu modifica de loc gustul mancarii , nici al carnii la cuptor si raman super light ! Experimenteaza cu o bucata de carnat sau salam, pune apa la fiert, inteapa salamul cu furculita, pune portocala in oala si apoi salamul.... Verifica, in 5 minute grasimea intra toata in portocala ! Apoi gateste carnatul si vezi ce delicios ramane....si oala fara grasime.


Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat RE: Secrete culinare de care trebuie sa tii cont
Lucia
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
21400. Postat la 24/01/2013 19:23 - 4482z3h40m
Foarte interesant, sa stii ca voi incerca ...absorbitorul de grasimi...smiley


Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat RE: Secrete culinare de care trebuie sa tii cont
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
21544. Postat la 05/02/2013 07:51 - 4470z15h12m
Plăcerea de a mânca!?smileysmiley

De ce nu? Mancatul este o placere si putini sunt dispusi sa renunte. La placere, nu la mancat.
In primul rand avem tendinta de a manca pentru gust si cu cat este mai bun, cu atat mai mult mancam. Apoi, uitam adesea, poate nu am stiut niciodata, sa tinem legatura cu corpul nostru, sa fim deschisi in a-i interpreta semnalele. Asa cum corpul trimite semnalul de foame, la fel il trimite si pe cel de satietate.
Si cum ai putea sa-i auzi semnalul? Cateva sfaturi ar fi:
- mancam pentru a trai, deci hrana este importanta primordial pentru supravietuirea noastra. Asta inseamna ca atentia noastra este asupra sinelui, corpului, a actului de a manca efectiv, si abia apoi asupra ei. Aportul nutritiv este mai important decat gustul asa cum atunci cand e frig, grosimea unei haine prevaleaza design-ul ei.
- suntem sclavii gustului? Daca atunci cand mananci te intereseaza doar gustul, aspectul mancarii si mai putin ce contine si ce valoare are alimentul, atunci probabil ca da, ai atentia indreptata la aspectul superficial, distractiv al mancarii.
Sa ne intelegem, placerea gustului, placerea de a manca ceva bun, nu sunt gresite. Gustul in sine nu a fost inventat de un expert in marketing care a facut o tona de bani din asta. Asa am fost creati, organismul a fost inzestrat cu acest simt al gustului, deci ne putem bucura de el fara probleme, fara rusine, fara vina de a fi facut ceva gresit sau superficial. Aspectul important este ca avem intelepciunea de a alege intre alimente gustoase sanatoase si cele care se dovedesc a fi nocive pe termen mediu si lung. Nu moare nimeni din cauza unei ciocolate, portii de cartofi prajiti, dar o poate face dupa abuzul acestora.
Mancam atunci cand ne este foame. Foamea este un instinct innascut si fiziologic si este perceputa ca o experienta negativa. Gustul (pofta) insa este o experienta invatata , educabila si pozitiva!
Ne este adesa pofta (de cele mai multe ori) fara a ne fi foame. As manca ceva bun. Ceva bun inseamna o anume preferinta si adesea este printe alimentele -rele-, gen ciocolata, inghetatar30;
Din nou, ce inseamna ceva bun? Inseamna placere. Cand avem mai mare nevoie sa simtim placere? Atunci cand starea noastra de spirit nu este foarte buna, cand ne lipseste ceva.
Puneti-va aceasta intebare de fiecare data cand vreti ceva bun: ce imi lipseste, ce ma nemultumeste, daca simt nevoia de a ma recompensa cumva prin placerea gustului?
Stiintific, exista o explicatie. Mihaela Bilic, in -Traiesc, deci ma abtin- spune:
- Stresul, anxietatea, depresiile, nemultumirile, insatisfactiile, dezamagirile r11; toate au ca rezultat scaderea serotoninei la nivel central, asa ca este foarte usor sa apelam la mancare pentru rezolvarea dezechilibrului, in loc sa alegem ceva sanatos precum dezamorsarea conflictelor, intelegerea lucrurilor care ne-au adus frustrarile.
Din fericire, sunt multe lucruri care ne fac placere si ar fi potrivite intr-un moment de tristete, dezamagire sau pur si simplu de plictiseala. De ce nu , as face ceva bun, in loc de , as manca ceva bun ?
Intrebarea este, potrivit logicii de bun simt a fiecaruia, poate o placere fizica sa vindece o durere emotionala, a sufletului? Nu, dar uiti de ea pentru cateva minute cat simturile sunt excitate de gusturi diverse. Si aici intervine pacaleala.
Aici vorbesc din experienta, -ceva bun- a fost leit-motiv al copilariei mele: de fiecare data cand ajungea mama acasa, o intampinam cu, -ai adus ceva bun? . Cand am crescut, mi l-am procurat singura. Acum este momentul sa fac schimbarea,- ce pot face bun?. Ceva bun si dulce nu va rezolva niciodata pe deplin problema care a generat nevoia unei compensatii pentru faptul ca ma simt - low- si va avea si consecinte negative si pentru sanatate si r30;aripioare.
Am ales sa scriu despre acest subiect pentru ca o prietena de suflet nu se poate abtine de la Kinder Bueno. Si de la alte dulciuri si cartofi prajiti si chiftele. Pentru ca sunt bune. Si pentru ca m-a rugat sa o ajut. Si pentru ca puterea si intelepciunea se afla in noi. Si pentru ca trebuie doar sa accesam acel loc din noi care se numeste iubirea de sine. Si pentru ca pentru unii dintre noi Biblia ar trebui sa spuna : iubeste-te pe tine asa cum iti iubesti aproapele (adesea suntem atenti sa-i hranim pe cei dragi cu alimente bune, dar nu si pe noi insine).
Asadar, alegem cu totii BINELE mai mare sau binele mai mic?
In loc de incheiere va spun ce am hotarat eu, nu ca ar fi ideal, dar pentru mine functioneaza:
1. Nu renunt total la ceva bun, insa aleg "- pacatele-" mai mici, hipocalorice, dar bune. Aici, fiecare dupa gust.
2. Nu am reguli fixe, batute in cuie, la incalcarea carora se aplica pedeapsa cu moartea. Exceptiile sunt acceptate. O pizza pe luna intra in codul meu personal.
3. Nu judec pe nimeni pentru obiceiurile alimentare, nici verbal, nici in sinea mea, asa cum nu ma judec aspru atunci cand o -comit-. Stiu ca data viitoare voi fi mai inteleapta.
4. Stiu ca echilibrul interior nu poate fi cautat in afara, iar in caz de dezechilibru, inerent de altfel, doar nu suntem toti Buddha sau maestri Zen, armonia o gasesti in acceptare, intelegere, actiune sau asteptare, depinde de situatie. Frigiderul, ca refugiu fata de probleme, este doar un truc care costa. Problemele se aduna si se amplifica, iar sanatatea sufera.
5. Mancatul sanatos este un prim pas. Corpul sanatos trebuie sa aiba si o minte sanatoasa si un suflet implinit. Acestea nu sunt un motiv de vanitate, nu este un trend, dar cine cauta, gaseste.

Mihaela Bilic


Biblia are răspuns la toate intrebările.
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164560 vizite unice Powered by PHP-Fusion