Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 8
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Legi scrise în Vechiul Testament | Tora
Pagina 2 din 5 < 1 2 3 4 5 >
Deconectat RE: Tora - Cum înțelegem legea
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
19955. Postat la 18/10/2012 04:54 - 4580z19h44m
Numai că ele au devenit mai importante decât Dătătorul Legii,, și poporul și-a făcut o fală din faptul că ei sunt mai cu , moț, cum zice românul, față de ceilalți.
Mă înțelegi? Adică mândria aceasta: voi sunteți păcătoși păcătoșilor fată de noi care suntem nepăcătoși. Noi, noi, noi, de s-a ajuns să se disprețuiască semenii între ei.
Mă repet, aceasta ne comunică Efeseni. De asta a venit Domnul Isus: nu-Mi mai plac jertfele voastre. Ele au adus între voi vrășmășie. Am venit să dărâm zidul.
Tema este : cum înțelegem legea, iar eu am scris cum o înțeleg eu și am dat și textul care lămurește acest lucru. Și tu ai dat textele care susțin cum înțelegi, tu, legea, uitând să scrii și textele în care legea de lângă chivot a adus vrășmășie între evrei și supărare în cer. Cum s-a ajuns ca această lege să aducă vrășmășie? MÂNDRIA.

Căci El este pacea noastră care din doi a făcut unul și a surpat zidul de la mijloc care-i despărțea, și, în trupul Lui, a înlăturat vrășmășia dintre ei, Legea poruncilor, în orânduirile ei, ca să facă pe cei doi să fie în El Însuși un singur om nou, făcând astfel pace; și a împăcat pe cei doi cu Dumnezeu întrun singur trup, prin cruce, prin care a nimicit vrășmășia.- Efeseni 2;14-16..

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Lucia
19956. Postat la 18/10/2012 12:53 - 4580z11h45m
Valentina, dupa venirea Mantuitorului, ce a mai ramas de implinit din Tora?
Cum implinesti, si de ce?
Lamurind aceste lucruri clar, ma lamuresti si pe mine cum vezi tu lucrurile, pentru ca ai adus in discutie jertfele, si noi nu credem decat in Isus Hristos, Jertfa- JERTFELOR!
Apoi, explica-mi versetul urmator:
"Cand neamurile, macar ca n-au lege, fac din fire lucrurile Legii, prin aceasta ei care n-au o lege, isi sunt singuri lege; si ei dovedesc ca lucrare LEGII este scrisa in inimile lor; fiindca despre aceasta marturiseste cugetul si gandurile lor, care s-au se invinovatesc sau se dezvinovatesc intre ele. Si aceasta se va vedea cand, ..., Dumnezeu va judeca prin Isus Hristos, lucrurile ascunse ale oamenilor."( Romani 2.14:16)
Te rog... sa nu dai bir cu fugitii, si de aici! smiley

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
fullban10
19957. Postat la 18/10/2012 17:48 - 4580z6h50m
Sigur Lucia că din fire fac lucrurile cerute de lege deoarece legea e în noi așa cum puiul e în ou. El nu va fi pui dacă nu-i pus sub găină.
Nici nu se dăduse legea și oamenii știau că a omorî e păcat, a fura asemenea și aveau grijă de părinți. Se închinau unui singur Dumnezeu și se odihneau în Sabat. Și aceasta înainte de potop, când toți erau neamuri.
Iar în ceeace privește împlinirea, avem de împlinit, ce Domnul Isus a venit să ne spună. A venit Personal pentru aceasta. Avem în Noul Testament cuvintele Lui. De ce nu luăm seama la ele?

Lucia
19958. Postat la 18/10/2012 22:54 - 4580z1h44m
Sigur, Valentina, din fire neamurile fac lucrurile Legii lui Dumnezeu, este bine ca ai recunoscut, vezi noi doua ne intelegem bine.smiley
Si nu stiu cum, dar ai ajuns sa intelegi ca...smiley...chiar daca nu ai o lege, poti sa implinesti Legea, dar cum, draga mea, ai putea sa ne spui?

Acum, hai, sa vedem ce ne invata Domnul Isus, si sa luam seama...

Vedeti si paziti-va de orice lacomie de bani. Luca 12:15
Orisicine se manie...va cadea sub pedeapsa judecatii. Matei 5:22
Nici o sluga nu poate sluji la doi stapani. Luca 16:13
Dumnezeului tau sa te inchini si numai Lui sa-I slujesti. Matei 4:10
Cine se uita la o femeie ca sa o pofteasca, a si preacurvit cu ea in inima lui. Matei 5:28
Valentina, nu am timp sa insir mai multe referinte, insa te rog pe tine sa cauti" referintele surori " in Legea lui Dumnezeu, vrei?
Toate principiile de etica izvorasc din TOATA LEGEA lui Dumnezeu data prin Moise.
Harul nu a desfiintat Legea lui Dumnezeu , ci puterea legislativa, care dadea dreptul sa se i-a masuri si sa se pedepseasca si chiar sa se omoare prin aceasta lege.(omorarea cu pietre, legea contra imoralitatii e.t.c...)
Legea cerea sa facem, harul ne daruie faptele legii (Isus prin Duhul Sfant face pentru noi)ca sa umblam in ele, nu putem cunoaste adevarul, daca nu suntem convinsi ca fundamentul credintei noastre se bazeaza pe o mantuire care se capata prin Hristos, si care implineste in noi Legea lui Dumnezeu.
SI pentru o intelegere mai buna, sa zicem ca Legea lui Dumnezeu data prin Moise se gaseste intrun "vas"a venit Hristos si in acest vas a introdus HARUL, reactia de acolo a fost de a dizolva prin dragoste toate legile care aveau putere pamanteasca sa pedepseasca, cum de altfel Jertfa lui Hristos a dizolvat legea jertfelor, dar Legea lui Dumnezeu a ramas in vas, si va ramane vesnic!

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
fullban10
19959. Postat la 19/10/2012 05:51 - 4579z18h47m
Adevărata libertate se găsește în Isus.
Toate sunt acolo Lucia, toate. A trebuit să vină ca să ne spună: Dumnezeu nu este un Dumnezeu al celor morți, ci al celor vii/ ei leagă sarcini grele și cu anevoie de purtat și le pun pe umerii oamenilor/ nebuni și orbi/ dreptatea mila și credincioșia, pe acestea trebuie să le faceți/cartea de despărțire/ povățuitori orbi care strecurați țânțarul și înghițiți cămila/ Ierusalime, Ierusalime..........
Mai rămâne să spui în ce contă ce a rămas în vas după reacție?
Eu zic că legea rămasă este legea celor zece porunci.

Lucia
19960. Postat la 19/10/2012 10:02 - 4579z14h36m
Dupa ce tu imi vei gasi versetele surori, atunci iti voi raspunde si eu...

costy
19962. Postat la 19/10/2012 11:35 - 4579z13h3m
Valentina a scris --
,,Eu zic că legea rămasă este legea celor zece porunci."
--afirmatia si parerea unui om pamantesc smiley

Domnul zice :Romani 8. 7 Fiindcă umblarea după lucrurile firii pământești este vrăjmășie împotriva lui Dumnezeu, căci ea nu se supune Legii lui Dumnezeu și nici nu poate să se supună.

Atentie mare de ce fire suntem condusi , si de multe ori ma intreb ce este omul - Barbatul si Femeia sa desfinteze Legea Sfantului Lui ISRAEL cand ea este Vesnică, iar omul are indrazneala si curajul sa taie si sa desfinteze dupa Bunul plac ce nu-i APARTINE. Domnul sa se indure de noi .

Romani 1 . 18 Mânia lui Dumnezeu se descoperă din cer împotriva oricărei necinstiri a lui Dumnezeu și împotriva oricărei nelegiuiri a oamenilor care înăbușă adevărul în nelegiuirea lor.
19. Fiindcă ce se poate cunoaște despre Dumnezeu le este descoperit în ei, căci le-a fost arătat de Dumnezeu.

Acum intrebarea se pune daca Dumnezeu ne-a descoperit Cuvantul , noi ce facem desfintam si facem ce poftim cu o Lege Sfanta ,Dreapta si Bună care va dainui Vesnic .

Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
fullban10
19967. Postat la 19/10/2012 13:13 - 4579z11h25m
Lucia a scris:

SI pentru o intelegere mai buna, sa zicem ca Legea lui Dumnezeu data prin Moise se gaseste intrun "vas"a venit Hristos si in acest vas a introdus HARUL, reactia de acolo a fost de a dizolva prin dragoste toate legile care aveau putere pamanteasca sa pedepseasca, cum de altfel Jertfa lui Hristos a dizolvat legea jertfelor, dar Legea lui Dumnezeu a ramas in vas, si va ramane vesnic!

Dar Legea lui Dumnezeu a rămas în vas, și va rămăne veșnic. Amin!

Lucia
19988. Postat la 21/10/2012 10:04 - 4577z14h34m
Si pana la urma ai inteles ca Legea lui Dumnezeu este implinita prin Duhul Sfant?

fullban10
19998. Postat la 21/10/2012 17:17 - 4577z7h21m
Da.

Lucia
20001. Postat la 21/10/2012 17:39 - 4577z6h59m
Ma bucur...smiley

emanolake
20003. Postat la 21/10/2012 17:42 - 4577z6h56m
Oricine este născut din Dumnezeu nu păcătuiește, pentru că sămânța Lui rămâne în el; și nu poate păcătui, fiindcă este născut din Dumnezeu, fiindcă ați fost născuți din nou nu dintr-o sămânță care poate putrezi, ci dintr-una care nu poate putrezi, prin Cuvântul lui Dumnezeu, care este viu și care rămâne în veac. Noi însă suntem din Dumnezeu; cine cunoaște pe Dumnezeu ne ascultă; cine nu este din Dumnezeu nu ne ascultă. Prin aceasta cunoaștem Duhul adevărului și duhul rătăcirii.Oricine face păcat face și fărădelege; și păcatul este fărădelege.

Acuma valentina sa analizam avem noi saminta Domnului in noi care este cuvintul sau sau nu? Cind vorbim de legile Domnului r30;tu sub ce forma le categorisesti ca eu unu vad ca ele semnifica ca un legamint intre Dumnezeu si om adica poporul sau, mai e valabil valentina Legamintul Domnului cu poporul sau , sau nu mai e valabil cum spun multi ca harul Domnului a desfinta legile sale si gata ce a fost in vechime a fost pentru Israel pentru noi nu mai e nimica de inplinit, sa avem dragoste de frati si gatar30;.Valentina hai sa citim ce ne spune Duhul Domnului prin prorocul ieremia: Așa vorbește Domnul: Stați în drumuri, uitați-vă și întrebați care sunt cărările cele vechi, care este calea cea bună: umblați pe ea, și veți găsi odihnă pentru sufletele voastre!

Acum, dacă veți asculta glasul Meu și dacă veți păzi legământul Meu, veți fi ai Mei dintre toate popoarele, căci tot pământul este al Meu; Iată cuvintele legământului, să asculți de glasul Domnului Dumnezeului tău și să împlinești poruncile și legile Lui pe care ți le dau astăzi. Vei fi pentru Domnul un popor sfânt, cum ți-a jurat El, dacă vei păzi poruncile Domnului Dumnezeului tău și vei umbla pe căile Lui. Să le păziți și să le împliniți; căci aceasta va fi înțelepciunea și priceperea voastră înaintea popoarelor care vor auzi vorbindu-se de toate aceste legi și vor zice: Acest neam mare este un popor cu totul înțelept și priceput! Păzește dar legile și poruncile Lui, pe care ți le dau azi, ca să fii fericit, tu și copiii tăi după tine, și să ai zile multe în țara pe care ți-o dă Domnul Dumnezeul tău pe vecie. Luați seama, dar, să faceți așa cum v-a poruncit Domnul Dumnezeul vostru; să nu vă abateți de la cele ce a poruncit El nici la dreapta, nici la stânga. Să urmați în totul calea pe care v-a poruncit Domnul Dumnezeul vostru să umblați, ca să trăiți și să fiți fericiți și să aveți zile multe în țara pe care o veți lua în stăpânire. Căci tu ești un popor sfânt pentru Domnul Dumnezeul tău; Domnul Dumnezeul tău te-a ales, ca să fii un popor al Lui dintre toate popoarele de pe fața pământului. Să păziți, dar, cuvintele legământului acestuia și să le împliniți, ca să izbutiți în tot ce veți face. Nu numai cu voi închei legământul acesta încheiat cu jurământ, ci atât cu cei ce sunt aici printre noi de față în ziua aceasta, înaintea Domnului Dumnezeului nostru, cât și cu cei ce nu sunt aici printre noi în ziua aceasta. Să fie o singură lege pentru toată adunarea, atât pentru voi, cât și pentru străinul care locuiește în mijlocul vostru; aceasta să fie o lege necurmată printre urmașii voștri: cu străinul să fie ca și cu voi, înaintea Domnului. O singură lege și o singură poruncă să fie atât pentru voi, cât și pentru străinul care locuiește printre voi. Vegheați asupra voastră, ca să nu dați uitării legământul pe care l-a încheiat cu voi Domnul Dumnezeul vostrur30;..Dar dacă nu Mă ascultați și nu împliniți toate aceste porunci, dacă nesocotiți legile Mele și dacă sufletul vostru urăște rânduielile Mele, așa încât să nu împliniți toate poruncile Mele și să rupeți legământul Meu, Blestemat să fie cine nu va împlini cuvintele Legii acesteia și cine nu le va face! Dacă, cu toate acestea, nu Mă veți asculta, vă voi pedepsi de șapte ori mai mult pentru păcatele voastre. Dar dacă cineva, fie băștinaș, fie străin, păcătuiește cu voie, hulește pe Domnul: acela va fi nimicit din mijlocul poporului său, căci a nesocotit cuvântul Domnului și a călcat porunca Lui; va fi nimicit și își va lua astfel pedeapsa pentru nelegiuirea lui.Pe cel ce a păcătuit împotriva Mea, pe acela îl voi șterge din cartea Mea. Voi să vă sfințiți și să fiți sfinți, căci Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru. Să păziți legile Mele și să le împliniți. Eu sunt Domnul care vă sfințesc. Voi să-Mi fiți sfinți, căci Eu sunt sfânt, Eu, Domnul; Eu v-am pus deoparte dintre popoare ca să fiți ai Mei. De aceea păzește poruncile, legile și rânduielile pe care ți le dau azi și împlinește-le. Să ascultăm, dar, încheierea tuturor învățăturilor: Teme-te de Dumnezeu și păzește poruncile Lui. Aceasta este datoria oricărui om. Căci Dumnezeu va aduce orice faptă la judecată, și judecata aceasta se va face cu privire la tot ce este ascuns, fie bine, fie rău.

De acea draga valentina trebuie stim si sa facem diferenta pentru ce a fost aplicata Legea Domnului si pentru cine? ca ea este vesnica si nu sa desfintat pentru ca LEGEA, PORUNCILE SI RINDUIERILE fac parte din Legamintul Domnului cu poporul sau carea a fost si vor mai fi si in viitor in zilele noastre valabile ca sint vesnice pina va veni Mesia dupa poporul sau, sau mireasa care au ascultat de glasul Domnului si a inplinit cuvintele sale care sint cuvintele vietii.

Sa nu confundam Legamintul cel nou cu cel vechi, Legamintul cel nou nu desfinteaza Legamintul cel vechi, Legamintul cel vechi ramine in picioare caci Duhul Domnului vorbeste poporului: Voi să mergeți după Domnul Dumnezeul vostru și de El să vă temeți; poruncile Lui să le păziți; de glasul Lui să ascultați; Lui să-I slujiți și de El să vă alipiți. Iar Legamintul cel nou il intareste mai mult cu trupul si singele Domnului care da viata vesnica: Pe când mâncau ei, Isus a luat o pâine; și, după ce a binecuvântat, a frânt-o și a dat-o ucenicilor, zicând: Luați, mâncați; acesta este trupul Meu. Eu sunt Pâinea vie care s-a coborât din cer. Dacă mănâncă cineva din pâinea aceasta, va trăi în veac; și pâinea pe care o voi da Eu este trupul Meu pe care Îl voi da pentru viața lumii. Apoi a luat un pahar și, după ce a mulțumit lui Dumnezeu, li l-a dat, zicând: Beți toți din el; căci acesta este sângele Meu, sângele legământului celui nou, care se varsă pentru mulți, spre iertarea păcatelor. Cine mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu are viața veșnică; și Eu îl voi învia în ziua de apoi.

Deci in comformitate legamintul cel vechi draga valentina ne invata sa o rupem cu paganitatea cu poftele cu pacatul si cu alte lucruri, apoi ne invata cum sa ne traim viata in sfintenie in smerenie in umilinta in umblarea pe acest pamint si tóate aceste lucruri vor fi datorita ascultari de Domnul si Legamintul sau ce a rinduit poporului de pe muntele Horeb, iar Legamintul cel nou care este Domnul,mintuitorul si rascumparatorul sufletelor noastre este viata vesnica deci legamintul cel vechi si cu cel nou sint una, cum si tatal cu fiul sint una si inplinindule doar atunci vom putea spune si noi la sfirsitul vieti m-am luptat lupta cea buna ca sa primesc cununa vieti, nu cum o si avem de acuma ci ne dam silinta si ambitia de a cistigao si de a ne bucura sus in cer inpreuna cu sfinti si martiri care au murit pentru ISUS.
fullban10
20007. Postat la 21/10/2012 19:53 - 4577z4h45m
Căci El este pacea noastră care din doi a făcut unul și a surpat zidul de la mijloc care-i despărțea, și, în trupul Lui, a înlăturat vrășmășia dintre ei, Legea poruncilor, în orânduirile ei, ca să facă pe cei doi să fie în El Însuși un singur om nou, făcând astfel pace; și a împăcat pe cei doi cu Dumnezeu întrun singur trup, prin cruce, prin care a nimicit vrășmășia.- Efeseni 2;14-16..

Ce scrii tu nu se regăsește aici în acest text.
Eu pentru asta Îl iubesc și vreau să fac voia Lui . Pentru că El ne-a vrut pacea, pentru că din doi a dorit să fie unul, pentru că în El Însuși vrea să fim un singur om, pentru că prin cruce, pentru noi, în trupul Lui a înlăturat vrășmășia.
Mă doare că nu se-nțelege strigătul de la Golgota, perdeaua ruptă de la Templu, mesajele epistolelor..........
"cei doi" sunt legea poruncilor și a orânduielilior? Nu despre ele se face referire aici în acest mesaj? De ce nu e pace atunci, dacă pentru asta a venit Domnul Isus? Mă-nțelegi ?

costy
20008. Postat la 21/10/2012 21:43 - 4577z2h55m
Faptele Apostolilor 10.28 Știți, le-a zis el, că nu este îngăduit de Lege unui iudeu să se însoțească împreună cu unul de alt neam sau să vină la el; dar Dumnezeu mi-a arătat să nu numesc pe niciun om spurcat sau necurat.

Dumnezeu si-a ales Poporul Israel ca mostenire , si EL Cel Preainalt a poruncit ca ei Poporul Sfant sa nu aibe nici o legatura cu celelalte popoare , acum pentru toti care nu intelegeti noi prin jerfa Domnului ISUS am fost altoiti in Poporul EVREU Popor Sfant si Binecuvintat

Romani 11,si Efeseni 3. 6 Că, adică, Neamurile sunt împreună moștenitoare cu noi, alcătuiesc un singur trup cu noi și iau parte cu noi la aceeași făgăduință în Hristos Isus, prin Evanghelia aceea. Lamuresc totul in ce priveste acest lucru.

Nu sa desfintat Legea si oranduirile ci sa desfintat acel pasaj din Lege care interzicea ca EVREII sa se insoteasca cu noi neamurile .Pentru ca noi cu Poporul ISRAEL alcatuim un singur trup in Hristos Isus . Cata lume se rataceste in acest aspect pentru ca Biblia trebuie inteleasa Duhovniceste .Doamne ajuta-ne .

Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
emanolake
20013. Postat la 22/10/2012 01:20 - 4576z23h18m
Căci El este pacea noastră care din doi a făcut unul și a surpat zidul de la mijloc care-i despărțea, Nu mai este nici iudeu, nici grec; nu mai este nici rob, nici slobod; nu mai este nici parte bărbătească, nici parte femeiască, fiindcă toți sunteți una în Hristos Isus.Deci fiindcă suntem socotiți neprihăniți, prin credință, avema pace cu Dumnezeu, prin Domnul nostru Isus Hristos. Lui Îi datorăm faptul că, prin credință, am intrat în această stare de har în care suntem; și ne bucurăm în nădejdea slavei lui Dumnezeu.

Si, în trupul Lui, a înlăturat vrăjmășia dintre ei, Legea poruncilor, în orânduirile ei, ca să facă pe cei doi să fie în El însuși un singur om nou, făcând astfel pace; și a împăcat pe cei doi cu Dumnezeu într-un singur trup, prin cruce, prin care a nimicit vrăjmășia.Căci Dumnezeu a vrut ca toată plinătatea să locuiască în El și să împace totul cu Sine prin El, atât ce este pe pământ, cât și ce este în ceruri, făcând pace prin sângele crucii Lui. Și pe voi, care odinioară erați străini și vrăjmași prin gândurile și prin faptele voastre rele, El v-a împăcat acum prin trupul Lui de carne, prin moarte, ca să vă facă să vă înfățișați înaintea Lui sfinți, fără prihană și fără vină; Vreau să zic: taina ținută ascunsă din veșnicii și în toate veacurile, dar descoperită acum sfinților Lui, cărora Dumnezeu a voit să le facă cunoscut care este bogăția slavei tainei acesteia între Neamuri, și anume: Hristos în voi, nădejdea slavei.

El a venit astfel să aducă vestea bună a păcii vouă, celor ce erați departe, și pace celor ce erau aproape. Căci, prin El, și unii și alții avem intrare la Tatăl, într-un Duh.Dumnezeu este Duh; și cine se închină Lui trebuie să I se închine în duh și în adevăr. Duhul este acela care dă viață, carnea nu folosește la nimic; cuvintele pe care vi le-am spus Eu sunt duh și viață. Dacă aude cineva cuvintele Mele, și nu le păzește, nu Eu îl judec; căci Eu n-am venit să judec lumea, ci să mântuiesc lumea. Pe cine Mă nesocotește și nu primește cuvintele Mele, are cine-l osândi: Cuvântul pe care l-am vestit Eu, acela îl va osândi în ziua de apoi. Căci Eu n-am vorbit de la Mine însumi, ci Tatăl, care M-a trimis, El însuși Mi-a poruncit ce trebuie să spun și cum trebuie să vorbesc. Și știu că porunca Lui este viața veșnică. De aceea lucrurile pe care le spun, le spun așa cum Mi le-a spus Tatăl.
fullban10
20015. Postat la 22/10/2012 05:41 - 4576z18h57m
Și zidul , și pacea, și vrășmășia?
Îndreptățirea noastră nu vrea să se micșoreze, și să lăsăm îndreptățirea lui Dumnezeu, să crească.

costy
20023. Postat la 22/10/2012 18:29 - 4576z6h9m
Zidul exista la Ierusalim , zilnic mii de oameni vin si il viziteaza si se inchina Celui Preainalt , Pace si ea exista doar am fost altoitii in EI in Poporul ISRAEL, ai iubim ca sunt frati si surorile noastre , Vrăsmasie asta este de la cel rau nu ne intereseaza pe noi .smileysmiley

Lucia
20025. Postat la 22/10/2012 21:57 - 4576z2h41m
Frate emanolake, eu vreau sa aduc in discutie doua versete pe care te rog sa le explici.
8."Caci ca o mustrare a zis Dumnezeu lui Israel: "Iata, vin zile, zice Domnul, cand voi face cu casa lui Israel si cu casa lui Iuda un legamant nou;

9.nu ca legamantul pe care l-am facut cu parintii lor , in ziua cand i-am apucat de mana , ca sa-i scot din tara Egiptului..
Pentru ca n-au ramas in legamantul Meu, si nici Mie nu Mi-a pasat de ei, zice Domnul."Evrei

Pentru ca nu sunt de acord cu sustinerea ta: "Legamantul cel vechi ramane in picioare,..., iar Legamantul cel nou il intareste mai mult cu Trupul si Sangele Domnului...ele sunt una."(spicuiri)
Daca vrei sa-ti sustii afirmatiile ar trebui sa ne spui ce continea primul legamant sau Legea lui Moise si apoi sa-l compari cu Noul legamant.

fullban10
20026. Postat la 23/10/2012 04:52 - 4575z19h46m
Costy, faină rezolvare: ne-nchinăm la ziduri, pacea e îndestulătoare, pe pat de flori, și vrășmășia nu ne interesează. Ce ne frământăm atâta! Doamne pot să vi, noi suntem gata.smiley

costy
20030. Postat la 23/10/2012 10:46 - 4575z13h52m
Sora valentina eu credeam ca Dvs cunoasteti bine Scriptura , dar se pare ca mai trebuie sa cunostem mai mult si eu va invit sa invatam impreuna chiar daca eu de vreo 2 ani am inceput studiul, multumesc Domnului pentru darul de a cunoaste Scriptura cat de cat , Glorie LUI.

In primul rand Poporul ISRAEL nu se inchina la ziduri ci se inchina acolo pentru ca acolo a fost Templul Domnului une se mergea sa se inchine ori ce om indiferent de natie si popor , chiar daca a mai ramas doar o parte din Templu imreuna cu zidul care il inconjura , apoi gasim in Sfanta Scriptura dupa ce Solomon Imparatul lui ISRAEL termină templul Domnului spune niste cuvinte minunate in Rugăciunea de final a Sfintiri Templului si anume :
2 Cronici 6. 32 Când străinul care nu este din poporul Tău, Israel, va veni dintr-o țară depărtată, din pricina Numelui Tău celui mare, din pricina mâinii Tale celei tari și din pricina brațului Tău întins, când va veni să se roage în Casa acesta

33 ascultă-l din ceruri, din locul locuinței Tale, și dă străinului aceluia tot ce-Ți va cere, pentru ca toate popoarele pământului să cunoască Numele Tău, să se teamă de Tine ca poporul Tău, Israel, și să știe că Numele Tău este chemat peste Casa aceasta pe care am zidit-o!

Pace este draga sora atat cat iubim pe Domnul si pazim Cuvantul Sau si iata si Dovada :

Psalmul 119.165 Multă pace au cei ce iubesc Legea Ta și nu li se întâmplă nicio nenorocire.

Cat despre vrasmasie nici nu vreau sa ma gandesc nu este pentru noi ,ea este in inimile tuturor celor care urasc pe Domnul si nu fac voia Lui , pentru ca EL ai lasa in voia pornirilor lor pentru ca nu au primit Dragostea Adevarului .

O zi Binecuvintata va doresc si multă pace .

Pagina 2 din 5 < 1 2 3 4 5 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164788 vizite unice Powered by PHP-Fusion