Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 7
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Tineret | Adevărat sau fals?
Pagina 1 din 17 1 2 3 4 > >>
Deconectat Isus este Yahushua, sau Yahushua este Isus?
avodah
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
1561. Postat la 16/11/2009 02:48 - 5647z20h1m
Fratilor va salut din nou cu Shalom. Stiu ca si acest subiect va strica pacea unora, dar in acelasi timp cred ca va aduce binecuvantare altora.
Ma rog ca voia Lui se se faca privitoare la fiecare individ in parte.
Daca aceste lucruri sunt adevar, vor ramanea in picioare si Numele Tatalui sa fie glorificat.
Daca aceste lucruri sunt neadevar , ele vor piere de la sine.

Fratilor suntem in majoritate de acelasi crez, va rog sa nu ma considerati ca unul care nu este de-al vostru.
Tatal mi-a facut de cunoscut unele lucruri prin Duhul Lui cel Sfant si tot El este acela care ma impinge sa prezint aceste lucruri.
Ramane la atitudinea fiecaruia sa cerceteze si sa ceara de la El lumina si adevar referitor la acest subiect sensibil, si sa nu judecam in pripeala , sa nu ne trezim ca lupatam impotriva Lui.

Trebuie sa ne intoarcem putin in urma sa vedem daca acest Nume ''ISUS''este intradevar numele Fiului Lui , si daca are sau nu importanta?

Un inger apare lui Iosif si ii da instructiuni clare:
Matei 1 :21
Ea va naște un Fiu, și-i vei pune numele Yhaushua יהושׁע, pentru că El va mântui pe poporul Lui de păcatele sale."

Cred ca este clar pentru toti , ca ingerul nu i-a iar fi putut da numele Isus ,Iosua , sau altul, decat acel nume care Tatal ceresc i-a ordonat<<Yahushua>>
Yah-weh =numele tatalui
Yah-ushua= Contine numele tatalui(El salveaza)

Deci a doua varianta :Yahushua este Isus - nu poate fi corecta
-sa cercetam prima varianta:Isus este Yahushua
inteleg ca multi ar vrea sa spuna :noi suntem romani, de ce trebuie sa il chemam in ebraica , ca doar El ne aude si stie caci pe El il chemam cand ne rugam si rostim Isus.
Trebuie sa cercetam lucrurile si sa nu le luam ca doar asa le-am primit sau: mie imi ajunge ca doar El ne asculta.
El ne-o ascultat rugaciunile si cand poate unii dintre noi inca nu tine-am Shabatul. Dar acum cand cunosti voia Lui referitore la Shabat, ai mai putea sa il mai incalci?
La fel , poate EL vrea sa-si reverse binecuvantarile Lui peste noi intr-o mai mare si diferita masura , tocmai prin acceptarea acestui adevar referitor la numele Lui , care a fost din nou spun ,ascuns de veacuri la fel ca multe alte taine, tocmai pentru acest timp ca acea din(efes .3:9) de reinstaurare a Shabatului, sarbatorilor si poruncilor sale, facand circumcizia in inima noastra de a le accepta si pazi ca prin urmare El sa ne poata binecuvanta cu tot mai multa itelegere a planurilor Lui.

Daca ne uitam in urma, pentru cei ce cunosc engleza cand au timp pot sa citeasca putina prezentare cum era vazut Yahushua (jesus, isus)pana nu demult de catolici , si scolari lumilor trecute http://www.leaderu.com/theology/jesusjew.html
Aici este doar o particica din text, doar ca sa va creeze curiositatea
The Jewish scholar, Geza Vermes, was reprimanded by the chaplaincy at an English University for suggesting that Jesus was a Jew. American films have had the phrase, "Moses was an Hebrew, Jesus was a Christian". Friedrich Delitzsch (son of Franz, the evangelical scholar) said Jesus was a Gentile. Another German, Queen Victoria's grandson, Kaiser Wilhelm II, accepted the Germanophile Houston Stewart Chamberlain's idea that Jesus was an Aryan.(15) Pre-Hitler anti-Semitism was rife in England and Germany at the end of the nineteenth century. In the middle of this century Pope Pius XII and the Catholic church said little or nothing about the holocaust and a Catholic theologian(16)proclaimed that Jesus was a Gentile based upon the immaculate conception of Mary because his "mother Mary had no physical and moral connection with those ugly dispositions and powers which we condemn in those who are full-blooded Jews".(17)

Pentru aceia care nu iteleg ,engleza:
doar foarte sumar , acestia sunt scolari care ar fi vrut cu tot dinadinsul sa-l prezinte pe "jesus"ca crestin, gentile=neevreu, chiar pana acolo sa-l numeasca Aryan , adica facand parte din rasa pura alba, proclamand ca "Jesusa fost neevreu,basanduse spun ei pe imaculata conceptie a Mariei, pentru ca :<<Mama Maria nu a avut nici o conectie fizica si morala cu aceste urate dispuneri si puteri care noi condamnam pe aceia care sunt in totalmente sange evreu>>.
wow!!!
Nu e de mirare caci Hitler a facut ce a facut , vreeind sa elimine pe evreii, caci doar ei l-au omorat pe Jesus a lui-" Arianul"neevreu
Fratilor ne mai intrebam atunci de unde a aparut Isus la noi in scripturi. De unde credeti ca s-au hranit acesti scolari?. De la inaintasii lor , unul dintre ei fiind Martin Luter , marele reformator, dar putin stim ca el de altfel a fost unul dintre cei mai mari antisemiti.
Pentru cei nelamuriti, sau care doresc a fi shocati va rog sa cititi unele din scrisorile lui aflate la dispoziti oricui pe internet:
http://www.humanitas-international.org/showcase/chronography/documents/luther-jews.htm
-va dau doar o mica parte din scrisoarea 11 , ca sa va starnesc curiositatea:
sa nu uitam acest om a fost crestin:
What shall we Christians do with this rejected and condemned people, the Jews? Since they live among us, we dare not tolerate their conduct, now that we are aware of their lying and reviling and blaspheming. If we do, we become sharers in their lies, cursing and blasphemy. Thus we cannot extinguish the unquenchable fire of divine wrath, of which the prophets speak, nor can we convert the Jews. With prayer and the fear of God we must practice a sharp mercy to see whether we might save at least a few from the glowing flames. We dare not avenge ourselves. Vengeance a thousand times worse than we could wish them already has them by the throat. I shall give you my sincere advice:

First, to set fire to their synagogues or schools and to bury and cover with dirt whatever will not burn, so that no man will ever again see a stone or cinder of them. This is to be done in honor of our Lord and of Christendom, so that God might see that we are Christians, and do not condone or knowingly tolerate such public lying, cursing, and blaspheming of his Son and of his Christians. For whatever we tolerated in the past unknowingly_and I myself was unaware of it_will be pardoned by God. But if we, now that we are informed, were to protect and shield such a house for the Jews, existing right before our very nose, in which they lie about, blaspheme, curse, vilify, and defame Christ and us (as was heard above), it would be the same as if we were doing all this and even worse ourselves, as we very well know.

Luther spune lucruri oribile ,baza actiunilor lui Hitler, mai pe urma.
Sfatul lui este :"
sa le arda sinagogile,scolile, sa acopere cu pamant tot ce nu arde, asa ca nici un om sa nu mai vada vreodata o piatra sau vreo urma dea lor.Aceasta sa se faca in onoarea Domnului si a Crestinatatii , asa ca Dumnezeu sa vada caci suntem crestini.sa nu mai toleram cum am facut pana acum. Sa nu ii mai protejam lasandui sa traiasca ca vecini ai nostrii , caci ei bleastema, injura ,defaima Cristosul, si pe noi."

Adevaraul va iesii intotdeauna la iveala, despre lucrurile ascunse si cele pe fata.
Mandru o sa fie acest Frate Luther de cele spuse de el la infatisarea inaintea marelui judecator Yahushua il va chema atunci intreaga omenire.
No more lies abouth His Name.(nu mai minciuni in legatura cu numele lui)
- pana in ziua de azi catolici tot nu ar vrea sa renunte la idee, dar vedem caci li s-a scurs vremea :
The most recent definition to come out is that of the 1993 edition New Shorter Oxford English Dictionary which redresses the balance and calls Jesus a "Jewish preacher", though this caused an outcry and a member of the General Synod described this as "a rather derogatory term".

Pentru cei ce nu inteleg engleza-
textul spune ca cea mai recenta definitie care a iesit in 1993 editia Noul Oxfortd English Dictionar care readreseaza balanta numindul Jesus "evanghelistul evreu", aceasta afirmare ducand la o rasculare iar un membru al Generalului Synod descie aceasta ca "avand un sens dispretuitor"
fratilor suntem in 2009 si mentalitatea tot nu s-a schimbat.
Ei nu pot sa-l numeasca nicodata >Yahweh , sau pe fiul Yahushua, pentru ca pentru ei aceste nume reprezinta pe Yahushua ca evreu , cea ce ei inca dispretuiesc pana in zile noastre.
-e de necrezut
parca nu au citit niciodata romani 3 si rom. 11:, in special vs.12 ,sau 28
1Întreb dar: "A lepădat Yahweh pe poporul Său?" Nicidecum! Căci și eu sunt Israelit, din sămânța lui Avraam, din seminția lui Beniamin.

11Întreb dar: "S-au poticnit ei ca să cadă? Nicidecum! Ci, prin alunecarea lor, s-a făcut cu putință mântuirea Neamurilor, ca să facă pe Israel gelos;

12dacă, deci, alunecarea lor a fost o bogăție pentru lume, și paguba lor a fost o bogăție pentru Neamuri, ce va fi plinătatea întoarcerii lor?

Fratilor ar mai fi multe daca am cerceta , doar o idee asi mai dori sa introduc : daca puteti observa o legatura intre zeul Isis si Isus.
sa nu uitam Roma a fost pagana si in totdeauna a fost atrasa a introduce in crestinism paganatatea: a sluji pe Maria, Petru , alti sfinti, craciunul ,si easter(pastile) , in toate acestea si multe altele in spatele lor au fost alte zeitati pagane.
Ce iar fi oprit sa incerce si la Yahushua sa ii dea un nume pagan,? nu prea vad de ce nu.
studiati pentru voi si din nou spun :
nu va pripiti sa raspundeti , ci cereti ca Duhul adevarului sa ne lumineze si referitor la acest subiect .
Eu am redat cateva surse care le-am gasit ,in abilitatea mea de om simplu nescholat, dar daca fiecare ar cerceta din dorinta de mai mult adevar , poate chiar sunt printre noi studenti avansati ,care ar avea acces la mai multe informatii, cate altele nu am putea afla.
Sa nu ne fie frica de mai mult adevar caci fricosii nu vor imparatii cu El. Cred ca se refera exact la aceasta frica, care o vedem la multi crestini cand incerci sa le explici de shabat cum s-a schimbat si sarbatori,etc.
Daca le dai sa citeasca ceva in legatura cu acestea lucruri nu vor ca le este frica ca vor afla adevar si va trebuii sa iasa din zona lui de confort
http://en.wikipedia.org/wiki/Isis
Parallels in Catholicism and Orthodoxy

On the left is a bronze statue of Isis nursing Horus dating from the Ptolemaic dynasty of Egypt; on the right is a famous medieval icon of Mary and JesusScholars have made comparisons with Isis worship in late Roman times and the cult of the Blessed Virgin Mary. After the Christian religion gained popularity and started dispersing into Europe and then throughout Rome, the Christians converted an Isis shrine in Egypt into one for Mary and in other ways "deliberately took images from the pagan world"[18]

Historian Will Durant wrote that "Early Christians sometimes worshipped before the statues of Isis suckling the infant Horus, seeing in them another form of the ancient and noble myth by which woman (i.e., the female principle), creating all things, becomes at last the Mother of God." [19] Horus, in this juvenile aspect, was named Harpocrates by the Greeks. Though the Virgin Mary is not worshipped (she is venerated) in Catholicism and Orthodoxy, her role as a merciful mother figure has parallels with the figure of Isis. [18]

This is the result of early Christian exposure to Egyptian art. In a survey of "twenty leading Egyptologists" by Dr. W. Ward Gasque, a Christian scholar, found that all who responded recognised "that the image of the baby Horus and Isis has influenced the Christian iconography of Madonna and Child" but that there were no other similarities, eg no evidence that Horus was born of a virgin, had twelve followers, etc

Pe la inceputuri primi crestini , uneori slujeau statuii Isis hranind copilul ei Horus, vazand in ei o alta forma antica nobila in care femeia creeind toate lucrurile ,devine Mama lui Dumnezeu.Ashadar Virgina Maria nu este slujita ,este venerata in Catolicism si Orthodoxism , rolul ei ca o mama miloasa are paralela cu cea a imagini Isis.Acesta este rezultarea a expunerii primilor Crestini la arta Egipeana. Intr-un sondaj , s-a dovedit ca" Imaginea bebelusului Horus si Isis a influentat iconografia Crestinilor a Mariei si Copilul"
Oameni buni, cred ca a venit timpul sa ne trezim, si sa vedem de unde ne hranim.
Alegerea e individuala a fiecaruia
Vreti sa va hraniti in continuare din aceiasi sursa sau vreti sa va cautati radacinile la care ati fost altoiti
-nici variata Isus este Yahushua nu poate fi corecta, daca cercetam originile si sursele de unde avem aceste nume in scripturile noastre
Numele Lui este unul Yahushua- El este salvarea noastra, acel nume care ingerul i l-a spus la Iosif
-si cred ca oricine poate sa il pronunte,daca il repeta de 2, 3 ori

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
Deconectat RE: Isus este Yahushua, sau Yahushua este Isus?
Pedro V
1577. Postat la 17/11/2009 14:22 - 5646z8h28m
Isus Hristos este DOmnul Amin!

Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
avodah
1587. Postat la 18/11/2009 07:54 - 5645z14h55m
wow!!! . Ma intreb daca macar ai citit, ceva din ce am scris !!!
Un lucru e sigur > Iubesti tare mult aceste nume Isus,si D-zeu

isaYah 56:6
Și pe străinii, care se vor lipi de Yahweh ca să-I slujească, și să iubească Numele Yahweh, pentru ca să fie slujitorii Lui, și pe toți cei ce vor păzi Sabatul, ca să nu-l pângărească, și vor stărui în legământul Meu,

Cand IsaYah a scris cartea aceasta a scris Numele Yahweh, ca el nu a stiut de alte nume straine, ca ilocuitoare a acestuia, si asa ar fi trebuit sa si ramana ,dar cineva s-a incumetat sa schimbe,sa scoata si sa aduge la cele ce au fost scrise, si stim cine , dar vad ca unii prefera sa continue sa ignore adevarul

-A spus destul de clar care nume sa iubeasca strainii
Nu D-zeu, God,Gott,Dieu,Isten,sau stiu eu ce alta varianta straina lui Isaia si Tatalui

Pedro V
1590. Postat la 18/11/2009 10:11 - 5645z12h39m
In fiecare limba numele , NU conteaza ce nume se scrie si pronunta altfel!

Ce folos ca ma chinui sa zic in alta limba cand sunt in biserica romana?Numai se incurca limba in gura!

Stii diavolul incearca sa scoata din Biserici Numele DOmnului Isus(care pana in prezent a fost bun si nea ascultat,si sa prezentat prin DUhul Sfant),lucarea DUhului Sfant si Impartasirea cu trupul si sangele Domnului!
TOate fiind legate de Domnul Isus!

Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
avodah
1600. Postat la 19/11/2009 04:25 - 5644z18h25m
pedro a scris:
In fiecare limba numele , NU conteaza ce nume se scrie si pronunta altfel!

-Cum sa nu conteze numele, daca Tatal i l-a dat ?
Iti recomand sa ai grija ce vorbesti,Nu din rautate , ci ca avertizare.
S-ar putea sa inveti gresit pe altii, si sa fi tras la raspundere.
Eu ce am vorbit am incercat sa si argumentez, dar tu imi spui doar cea ce crezi tu,
Numele Yahushua inseamna :El salveaza sau El mantuie
Numele Isus inseamna nimica
-este plina scriptura cu versete care sa ateste aceasta
Fapte apost. 4 :12
In nimeni altul nu este mantuire: caci nu este sub cer nici un alt Nume dat oamenilor in care trebuie sa fim mantuiti.

Tu tocmai contrariu il spui , si zici ca nu conteaza ce nume , sau si mai rau crezi ca Isus de fapt e numele .
Daca nu este sub cer alt nume de ce nu vrem sa aflam care este acela ?
Isus nu inseamna nimic
Tatal i-a dat un nume care inseamna ceva.
Eu din contra cred ca diavolul se lupta din rasputeri ca sa nu ajungem sa intelegem acest adevar.
Te-a ascultat bineinteles, ca nu ai avut de unde sa stii, si el nu tine seama vremurile de nestiinta, dar El vrea sa ne dea mai mult.
Daca tu nu vrei sa cresti mai mult ,zici la fel ca alti crestini :" ca doar ne asculta si fara sa pazim Shabatul"
Nu vor sa creasca mai mult, si El nu ii poate binecuvanta in plinatatea care El ar vrea sa ne-o dea la toti.
depinde de noi.

Pedro V
1602. Postat la 19/11/2009 10:51 - 5644z11h58m
Deci cand folosesc Mantuitorul,Fiul lui Dumnezeu,Emanuel,Isus ,DOmnul Ostirilor,Vlastaru,Apa Vie, etc nu se refera la Fiul LUI Dumnezeu!

Stii ce acestea sunt povesti cu numele!

II imposibil ca in toate tarile un nume sa se pronunte la fel!

Degeaba ne legam de interpretari si adaugaturi personale la Biblie!
Acestea nu ma mantuie ci Isus Hristos care ma asculta!

Nu stiu cum frati nostri din Credinta si prooroci toti ziceau si zic Isus Hristos si ei se bucurau si se mai bucura in Duhul Sfant si era opus celor din ziua de azi care au scos NUmele DOmnului ,Duhul Sfant si Impartasirea din biserica!

Cei din ziua de azi avem impresia ca DUmnezeu se schimba asa cum vrem noi!
Cred ca mantuirea noastra va fi cu cantec daca nu ne pocaim dupa DUmnezeu,Isus si DUhul Sfant !

abdon
1607. Postat la 19/11/2009 21:11 - 5644z1h38m
Catre "avodah", Isus - in limba romana, inseamna ca doar Unul singur e vrednic de Numele acesta, si Acela este Fiul lui Dumnezeu.

Imi pare rau, ca pentru tine, inseamna nimic, tu sa aduci asemenea argumente unuia din afara mediului nostru, l-ai speria, ca numele Isus, inseamna nimic, este ca si cum ai zice arabilor, ca a nu manca carne de porc, inseamna nimic. Adica ai atrage asupra ta un atentat sinucigas ( cu o vesta exploziva ), din partea unuia ... etc.

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

avodah
1612. Postat la 20/11/2009 03:05 - 5643z19h44m
Frate sambatare. Ai putea sa imi si argumentezi cumva cea ce tu crezi ca inseamna Isus,?
Frate cum am mai spus :care este adevarul ?
ce nume i-a dat Tatal prin inger la Iosif sa dea copilului
Isus sau Yahushua?
- si tocmai de aceea eu nu trambitez celor care nici macar nu tin Sarbatorile,Shabatul mancare curata, pentru ca nu sunt nici macar la primele trepte.
Dar noua care El ne-a descoperit atatea deja ,nu cred ca ar fi o problema.
Eu vreau ca voi sa cititi si sa imi spuneti daca ce am scris chiar la inceputul subiectului, e minciuna sau adevar
citeste te rog prima mea postare la acest subiect si da-mi un raspuns
Daca e minciuna atunci ma retrag spre rusinea mea.
Dar daca este adevar voi ce o sa faceti cu acest adevar?
-aceasta ramane intrebarea frate.

Pedro V
1613. Postat la 20/11/2009 05:53 - 5643z16h56m
Avodah nimeni nu zice ca il limba ebraica nu asa se scrie Dumnezeu sau Isus sau DUhul Sfant!

Dar atunci de ce nu scrie toate cuvintele in ebraica ?, NU numai un cuvant!
Pai scrie si vorbeste numai in ebraica si atunci ii ok!

Dar nu poti vorbi un cuvant in ebraica si restu in romana!

Dece nu folosesti si la restu numele numele lor din ebraica?

In fiecare limba un nume ii scris si pronuntat diferit DAR se refera la aceeasi nume de persoana sau chiar la aceasi persoana(cazul nostru Isus Hristos)!

Cum Dumnezeu ne-a descoperit toate Randuielile lui si din Vechiul si Noul tot asa el cand vorbeste prin DUhul Sfant in biserica zice:Isus Hristos sa pogorat in trup!(asa cum si scrie in 1 Ioan 4:2)!!!

Numai Bine !!!

alin
1614. Postat la 20/11/2009 14:19 - 5643z8h31m
Avodah cred ca sti ca Isus nu vorbea ebraica ci aramaica...

Dar daca este adevar voi ce o sa faceti cu acest adevar?

Dar daca asta e o incredintare de-a ta..atunci de ce faci din ea principiu?

avodah
1616. Postat la 21/11/2009 03:37 - 5642z19h12m
Pedro .
Spre exemplu .Daca tu mergi in orice alta tara straina , in toate documentele care o sa ti se dea in aceea tara ,numele tau nu se va schimba va fi exact la fel.
deci poti vorbi in romaneste si numele personajelor din scriptura trebuiau sa ramana respectiv la fel sau o forma foarte asemanatoare de cea originala.
Restul numelor nu au aceasi semnificatie spirituala ca cea a Tatalui si a fiului.
Nu poti sa ii spui la Yahweh - Mircea nu?
si atunci daca nu poti face lucrul acesta ,de ce sa facut totusi?
nu a fost Mircea ci D-zeu
La fel nu poti sa ii spui la Yahushua -Ieremia care este totusi un nume evreesc.
El a trimis ingerul cu instructiuni clare.
inteleg idea ta ca de fapt numele acestea Isus si D-zeu
-reprezinta Tatal si Fiul, dar nu am inteles pana nu de mult, de ce au trebuit sa fie schimbate ca doar Isaia, ieremia, zacharia, sunt nume tot evreesti dar acestea au ramas.
Le-au schimbat catolicii , pentru ca nu puteau sa accepte un D-zeu cu nume evreisc , si la fel un Mesia cu nume evreiesc.Antisemitism
Atunci le-au dat nume grecesti -latine.
Alin.
Da ai dreptate pe vremea mantuitorului se vorbea aramaica,
Cum pe vremea noastra engleza este o limba vorbita in multe regiuni , asa era pe vremea aceea aramaica,
dar cand Yahushua a citit din cartea IsaYah , el a citit ebraica, bineinteles .
Aici este un link la Noul testament tradus direct din manuscrise aramaice
http://www.aent.org/
o sa observi in aramaica numele au ramas nealterate.
zero influenta catolica
Nu este doar incredintarea mea, ci este o trezire globala ,peste tot .
Am fost recent in Israel, si am intalnit oameni care folosesc scripturi in limba engleza cu numele lor nealterate.
Am fost si in Romania , si am intalnit oameni , care folosesc numele adevarate , si am ramas foarte surprins.
Sincer nu ma astepatam sa gasesc asa ceva in Romania.
Aici in America peste tot intalnesti oameni care au ajuns la aceasi concluzie.
De ce sa urmam hotararea Catolicilor ,cand am ajuns sa descoperim adevarul ?
De ce putem rosti Isayah si nu putem rosti Yahweh?
Numele lui nu a fost menit sa fie schimbat dupa fiecare limba
Pe mine ma cheama Daniel si in Engleza si in ebraica, si in aramaica tot asa m-ar striga oameni, sau cel putin asemanator.
Ierem.23 :27
Cred ei oare că pot face pe poporul Meu să uite Numele Meu prin visurile pe care le istorisește fiecare din ei aproapelui său, cum Mi-au uitat părinții lor Numele din pricina lui Baal?

Catolici au vrut ca numele lor sa fie uitate. Si se pare ca au facut un job bun
P.S.
In engleza Baal=Lord

Pedro V
1617. Postat la 21/11/2009 06:37 - 5642z16h12m
Curios lucru ca vorbesti de evrei care nici macar nu cred in Isus!
Doar nu ai vrea ca evrei sa zica Mesia ii Mantuitorul!
II Imposibil ca un nume sa se scrie si pronunta la fel in orice tara!
Cum ii in chineza,japoneza?

Degeaba le da-i cu filozofia caci cum scrie in Biblie,cum zice DUmnezeu Isus si DUhul Sfant ramane!

Cum de Duhul Sfant cand se coboara in biserica zice :Isus Hristos sa coborat in trup?

Poti sa pronunti cum vrei daca nu il simti si stai de vorba cu El!

Macar vorbeste toate cuvintele in ebraica nu doar unu singur !

avodah
1619. Postat la 21/11/2009 18:19 - 5642z4h30m
Frate pedro.
Imi pare rau ca, nu poti sa primesti aceste lucruri inca ,dar daca El va voii o sa ti le descopere probabil mai tarziu.
Frate intelegem in parte. Si tu si eu.
Aceii Evrei de care ziceam erau evrei care credeau in Yahushua, care a murit pe cruce, si a inviat a 3-a zi ,a fost si este Mesiah
-si sa stii ca nu este imposibil sa spui Yahushua in chineza sau japoneza , la fel cum numele tau se poate rosti in aceste limbi
Aici in Honolulu sunt foarte multi japonezi , si chiar suntem prieteni cu o familie japonezi mai in varsta, si ei pronunta numele Yahushua , doar se scrie diferit bineinteles ,dar cand il striga(in rugaciune) il striga la fel イエスキリスト.

Ma rog pentru toti fratii sa nu le fie jena , sau frica , pentru ca atata timp nu s-au stiut unele lucruri.
Fratilor ce pierdeti daca il chemati cum apostolii l-au chemat?
La fel cum vedem o renastere a Shabatului, pretutindenea oameni se intreaba de ce totusi ne strangem intr-o zi de duminica,
oameni se trezesc ca au fost inselati, la fel eu cred ca a venit timpul si toti mai multi oameni se trezesc , si la acest capitol si recunosc care de fapt este adevarul privitor la numele sfinte, care au fost aduse la formele acestea ,unele foarte asemanatoare cu cele pagane.
Care a fost scopul ?
La fel care a fost scopul a nu se aduna crestinii in Shabat?
La fel care a fost scopul a nu sarbatorii sarbatorile care le serbeaza evreii , si nicidecum sa nu cada deodata cu ale lor, ba mai mult inlocuirea lor cu altele pe placul paganilor de pe vremea primilor crestini?
Care a fost scopul teoriei putem manca orice ,
Care a fost scopul inlaturari Numelor sfinte, si inlocuirea lor cu nume date de oameni influentati de culturile mistice grecesti,etc

Cine este in spatele acestor schimbari?
Aceiasi Fiara din Daniel , cu acest spirit antisemit.
Oricealta forma , doar cum a fost in originalul sa nu fie
in legatura la tot ce se gaseste in scriptura(Shabat, Sarbatori, Mancaruri, Numele lor,si altele)
Sa aveti pace

Pedro V
1626. Postat la 22/11/2009 12:11 - 5641z10h38m
Eu sunt de acord cu tine caci asa se scrie in ebraica sau aramaica numele lui Dumnezeu Isus si Duhul Sfant!

Dar nu sunt evreu! Nu pot vorbi doar un cuvant in alta limba!Nu imi cere nimeni!

Sunt de acord caci au schimbat sarbatorile,sabatul si legile lui DUmnezeu dar numele nu am cum sa il spun in ebraica,pentru ca nu sunt evreu si vorbesc ebraica!

Nu am auzit nici un prooroc sa zica Yeshua sau Yahve!
Toate Numele existente se refera DOAR la Dumnezeu Isus si DUhul Sfant!

avodah
1645. Postat la 26/11/2009 05:23 - 5637z17h27m
Fr. Pedro
Ma bucur ca esti de acord cu mine,
Dar de ce nu esti de acord ca aceste nume a Tatalui si a Fiului trebuiau lasate in forma lor originala sau cat de posibil de aceasta , la fel cum unele nume au ramas neschimbate chiar daca erau in ebraica: ex. Isaia, ieremia osea,etc.
De ce poti sa rostesti pe acestea si nu ai putea sa rostesti Yahweh respectiv Yahushua.
Cum ei au schimbat Legile la fel au schimbat Numele,
cea mai mare parte are a face cu acest spirit antisemit care exista chiar pe vremea Mantuitorului
El nu trebuie sa te instiiteze neaparat printr-un proroc.
Majoritatea celor ce au primit Shabatul si sarbatorile, pe aceii care ii cunosc eu nu au trecut la acestea in urma unei Prororcii, ci Duhul Sfant a inceput sa lucreze in vietile lor , si de obicei a fost un proce uneori mai lung uneori mai scurt.
Nu neaparat ca asa trebuie sa fie .
Uite un verst interesant prin care o situatie de genul respectiv o evreica de aici , care nu credea in Mesia ca deja a venit , a ajuns sa creada.
iov 33
14Yhwh vorbește însă, când într-un fel, când într-altul. dar omul nu ia seama.

15El vorbește prin visuri, prin vedenii de noapte, când oamenii sunt cufundați într-un somn adânc, când dorm în patul lor.

16Atunci El le dă înștiințări, și le întipărește învățăturile Lui,
29Iată, acestea le face Yhwh, de două ori, de trei ori, omului,

30ca să-l ridice din groapă, ca să-l lumineze cu lumina celor vii

Pedro V
1649. Postat la 27/11/2009 20:12 - 5636z2h38m
Nu vorbesc in ebraica cuvintele ca le pronunt si scriu!
Nu sunt evreu!
Nu ai cum si nu ai sustinere din Cuvant pentru ce afirmati faci cu numele!
Numai se incalce limba in gura !

Eu cunosc pe mai multi care Duhul Sfant le-a descoperit Adevarul prin vise,proorocii,vedeni,descoperiri!

Dumnezeu Isus si Duhul Sfant sa fie proslavit !
Ajuta-ne Doamne!!!

avodah
1651. Postat la 28/11/2009 03:13 - 5635z19h36m
Wow. Sunt fara cuvinte la cata impotrivire ,din partea ta .
Ma intreb uneori ce spirit se opune cu atata inversunare, si vrea sa tina asa de mult la aceste nume, care le folosim.
Daca este adevar in cea ce am spus , atunci e usor de recunoscut cine se impotriveste.
Daca este minciuna si intradevar doar prin acest nume Isus vom capata mantuirea atunci , vai de mine sunt pirdut cum tu sustii.

Fapte apost. 4 :12
In nimeni altul nu este mantuire: caci nu este sub cer nici un alt Nume dat oamenilor in care trebuie sa fim mantuiti.

Frate pedro
dute si cauta tu pentru tine si intereseazate ce Nume invoci cand te adresezi celui Prea Inalt:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Dumnezeu

Etimologie
Dumnezeu>>
În limba română termenul este un împrumut de la păgânism, el provenind din latinescul "Domine Deus, mai exact din forma sa populară fără "i" ("Domne Deus"smiley, "veche invocație păgână adoptată și de creștini pentru unicul lor Dumnezeu

Daca asta nu trebuie sa ne traga un semnal de alarma atunci suntem de piatra.
El ne-a indurat si ne ascultat, ca nu am stiut de mai bine.
Dar cand avem asa de clar in fata noastra , si sa nu dam importanta, ce duh invocam?
Veche invocatie pagana adoptata de crestini in primele secole. doar pentru ca in liturgia Catolica Yahweh nu a fost acceptabil.
A fost prea evreiesc pentru ei.si vedem ce alegere buna au facut

Pedro V
1652. Postat la 28/11/2009 16:36 - 5635z6h14m
Cred ca tuh te impotrivesti Cuvantului si Duhului Sfant!

Sau ai impresia cumva caci exista alt nume sub soare in care ii mantuirea decat Isus????
Ori Isus,Yeshua,Jesus, si alte NUme ii UNA SI ACEASI PERSOANA ISUS HRISTOS DOMNUL!

Vezi caci si farisei ii interesau mai mult izma,marurul si lucrurile slabe si saracioase !

Macar vorbeste numai in ebraica si nu se mai incurca limba in gura si ai asculta de Biblia,Isus,Dumnezeu si DUhul Sfant caci ascultarea face mai mult ca jertfele!
Poti zice ce nume vrei daca suntem straini de lucrarile Sale sfinte prin DUhul Sfant!
Poti zice ce nume vrei daca nu il urmam si ne lasam carmuiti de DUhul nu noi sa avem impresia ca suntem calauziti de duhul firii binenteles!

alin
1655. Postat la 29/11/2009 14:35 - 5634z8h15m
Atata timp cat Sfanta Scriptura ne dovedeste prin apostolul Pavel si despre el ca fiind apostol al neamurilor si noi tot odata fiind neamuri cu un limbaj si dialect diferit de cel al lui Israel sunt convins ca indiferent de tinut,regiune sau zona geografica ne-am afla sustinem ka numele lui Dumnezeu adevarat este unul singur Yehova, neavand importanta forma de pronuntare vizavi de limbajul care este diferit.

La fel si numele Domnului Isus Hristos care este Mesia, este unul singur indiferent de forma de pronuntare diferita dar care are ca drept scop si tinta la cel care a fost rastignit la Golgota si care ne-a rascumparat din felul desert de vietuire.

Modul de adresare in rugaciunea "Tatal Nostru" nu scoate in relief un nume sau o pronuntare la nivel mondial ci "Tatal" care este Dumnezeu adevarat, si caruia ne inchinam in Duh si adevar, dovedeste un raspuns pozitiv in urma rugaciuni facute din inima.

Nu vrem sa ramanem doar la cea ce este fariseism cu obiceiuri, datini sau traditi care au limite ci vrem sa trecem dincolo ajungand in postura de a avea o tangenta directa cu Cel caruia ii cerem ajutor.

avodah
1659. Postat la 29/11/2009 19:33 - 5634z3h16m
Frate Alin. Bine ai spus despre Pavel , el pe unde a umblat toti l-au stiut ca Pavel nu alt nume , la fel el cand vorbea scriptura si se referea la Numele Sfinte le pronuta la fel , nu le traducea in stiu eu ce zeitati pagane. Nu avea dreptul sa ii spuna tatalui altfel .
alin a scris:
La fel si numele Domnului Isus Hristos care este Mesia,...

Frate Alin .Hristos inseamna Mesia in greaca , nu este un nume.
Cred ca nu mai inteles complet:
Eu nu am problema daca il chemi Tata sau Abba , Creatorule, Atotputernicule,etc
Toate acestea sunt atributii , nu sunt nume , problema este cand spui ca Numele Lui e prea de putina importanta , si il inlocuim cu altele, unele care paganii le chemau.

Pagina 1 din 17 1 2 3 4 > >>
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164467 vizite unice Powered by PHP-Fusion