Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 6
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Tineret | Adevărat sau fals?
Pagina 1 din 2 1 2 >
Deconectat Curiozități din domeniul biblic
Lavi
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
20065. Postat la 25/10/2012 08:00 - 4573z15h44m
Mă gândeam ....unde să pun această întrebare..având în vedere unele chestiuni din biblie ,cărora ,dacă s-ar da importanță ,am descoperii si alte lucruri.
Putem scrie fiecare din ce am citit si din diverse documente pe care le detinem,ca să scoatem in evidentă anumite aspecte si tot o dată să scriem si sursa de unde avem documentele respective. .
De exemplu ,eu as dorii sa scriu despre ....Cine era ,,comandatul garzii de la templu'' si care erau responsabilitatiile lui?
Printre conducătorii religiosi iudei care au dispus arestarea apostolilor Petru si Ioan deoarece predicau a fost si ,,comandantul gărzii de la templu'' (Fapte 4:1-3).
Biblia nu dă detalii despre responsabilitatile acestuia ,insă unele surse istorice oferă informatii interesante.
Se pare că pe timpul lui Isus această functie oficială era ocupată de un preot,al doilea ca autoritate după marele preot .
Comandantul gărzii asigura ordinea in perimetrul templului si in zona dinprejur.
El supraveghea inchinarea de la templu si ,de asemenea, gărzile ce actionau ca un fel de politie a templului.
Comandatii ce se aflau in subordinea sa supravegheau activitatea străjerilor.
Acestia deschideau portile templului dimineata si le inchideau seara ,păzeau tezaurul templului si se asigurau că in zonele cu acces restrictionat nu intrau decat cei ce aveau dreptul.
Preotii si levitii care slujeau la templu erau organizati în 24 de grupuri,care slujeau prin rotatie,câte o săptămână,de două ori pe an.
Se pare că fiecare grup avea propriul comandat ( 1cronici 24:1-18).
Comandatii de la templu erau oameni influenti.
Biblia arată că ei erau impreună cu preotii principali care au pus la cale uciderea lui Isus si că au trimis oameni inarmati,din subordinea lor,ca să-l aresteze ( Luca 22:4,52).
Sursa .revista turnul de veghe 1 octombrie 2009.
Ce spuneti?
Eu, sincer, astept si alte comentarii ,multumesc.

Deconectat RE: V-ați întrebat vreodată?
Michael Roman
20067. Postat la 25/10/2012 10:09 - 4573z13h35m
În ebraică, un asemenea comandant se numea sagan.

Urmașii comandanților Templului trăiesc și astăzi. Prin anii 1980 a fost un tip sclipitor, astronom și astrofizician care a făcut un serial despre Cosmos (Cosmos: A Personal Voyage). Serialul era superb și avea muzica transcendentală a lui Jean-Michel Jarre... Îl vizionam absolut transportat smiley

Tipul se numea Carl Sagan, era evreu și filmul acela MANIPULA CU UN SUCCES GROZAV mințile ateilor și ale celor slabi în credință, declarând teoria Big Bang, apariția Terrei, a vieții, a animalelor și a omului...

În fine, nenea ăla, care L-a respins pe Dumnezeu până și pe patul de moarte, era un urmaș al sagan-ilor de la Templu.

Nu toți sagan-ii erau credincioși, cei mai mulți erau slugi politice.

Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.

Romani 11:36
Lavi
20083. Postat la 26/10/2012 06:32 - 4572z17h12m
Dacă urmasii comandantiilor Templului trăiesc si astăzi ...la care Templu slujesc?
Despre teoria Big Bang am citit si eu ,nu am văzut filmul ... ( interesant regizat de un evreu )....dar se pare că teoria big...bang cade -...deci doar teorii.
Tot teoreticieniii spun că nu mai este big bang ci....este posibil ca Universul să se fi dezvoltat nu in urma unei explozii (Big Bang), ci ca urmare a unei implozii (denumita de către cercetatori Big Bounce), urmată de o explozie, toate sub puterea unui cuantum de efecte gravitationale.
Mă rog stiinta .....o teorie urmată de alta teorie si tot asa...

Nica Schirod
20138. Postat la 31/10/2012 04:20 - 4567z18h24m
Și eu aș dorii să știu, cine ar trebui să știe, ce trebuie să fac eu ca să pot ajunge mântuit, pentru că din experiența mea, câte am văzut și văd, noi vrem să știm ca de pildă curiozitatea din acest topic.
Acuma permiteți-mi să pun și eu o întrebare; dacă știu răspunsul la această întrebare despre comandantul gărzii de la Templu, cât de neprihănit am să fiu?, dar dacă doamne ferește nu știu, cât de păcătos am să fiu?

Găsesc și eu o curiozitate pe care o aduc în fața domniilor voastre și tot mă întreb și vă întreb și pe voi; ce trebuie să mai facem ca să putem ajunge mântuiți?
De pildă v-ați întrebat vreodată, dacă vom auzi: La miezul nopții, s-a auzit o strigare: ,Iată mirele, ieșiți-i în întâmpinare!'

Acum pe bune, întreb și eu, ne va interesa ce culoare are uleiul altuia?, sau dacă avem noi ulei de ajuns.
Mă mai întreb; cum de acum nu este interes, să învățăm măcar câte un verset din Biblie pe săptămână pe de rost, și încă mai întreb; de ce nu mai știm cântări fără harfe să cântăm, și încă mai întreb, ați mai văzut în ziua de astăzi, să se spuie o poezie pe de rost? La modă este să se citească și dacă este mai lungă, să se facă și câteva greșeli în citire.
După ce îmi veți răspunde la curiozitățile mele, la care nu le dau de capăt, dacă aveți inimă bună și vreți să mă ajutați, mai am întrebări la care tot mă întreb.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Lavi
20144. Postat la 31/10/2012 10:25 - 4567z12h19m
Frate Nica, bine punctat ..nu contrazic,in privinta culorii altui ulei ..sa nu uitam ca multe alte scrieri istorice scot in evidenta faptul ,ca, Scriptura este adevarata ( cu unele modificari ,ca sa sustina o doctrina ,din multele care sunt in aceste vremuri din urma ), important este ,ca ,in ea gasim adevarul ,cu privire la mantuire.
Nu la voia intamplarii am si pus aceasta intrebare (intrebata de altii) aici la capitolul ,,Adevarat sau fals?''.
Pe acest portal s-au scos in evidenta bazele ,crezuri,doctrinare ale catorva denominatiuni ,insa ,multi s-ar putea sa ne intrebe si pe noi ...,,Voi cine sunteti?'' si unde va putem gasii?
La acesta intrebare ,eu ,personal vreau sa dau raspunsul corect celor care ma va intreba,si un verset imi vine in minte ,chiar acum...,,1 Corinteni 1:10 Vă îndemn, fraților, pentru Numele Domnului nostru Isus Hristos, să aveți toți același fel de vorbire, să n-aveți dezbinări între voi, ci să fiți uniți în chip desăvârșit într-un gând și o simțire.
In privinta celorlante lucruri pe care le-ati generalizat ( sa inteleg?) astept si eu lamuriri ...de ce?

Nica Schirod
20151. Postat la 01/11/2012 02:51 - 4566z19h53m
Problema cu s-ar putea întâmpla ca muți să ne întrebe și pe noi, ......, voi cine sunteți și unde vă putem găsi?, - este un fel de a mă ascunde în dosul degetului.
Dacă îl interesează pe cineva cine sunt, să ști că nu mă va întreba, se va uita la comportamentul meu în societate, la vorba mea, la îmbrăcămintea mea, la familia mea, la ce fac în Sabat, ori vrem noi ori nu vrem, suntem epistole scrise de sinceritatea și caracterul nostru, și citite de toți oamenii, că de alt fel nu ar întreba mulți; ăla îi pocăit, sau tu ești pocăit și dacă îi voi spune da, atunci îmi va zice de ce faci așa, că tu nu ai avea voie să faci așa!, asta ar trebui să ne gândim, ce răspundem?

În privința celorlalte lucruri pe care le-am generalizat (da!, poți să înțelegi!) Normal aștept eu lămuriri ... de ce?

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

Michael Roman
20155. Postat la 01/11/2012 06:07 - 4566z16h37m
Dacă cei din jurul meu mă întreabă cine sunt, ce cred și cum trăiesc, și eu le dau răspunsuri, răspunsurile acelea vor fi primite doar de ei.
În ce mă privește, eu nu mi-am asumat o viziune pentru un sătuc, Mesia a slujit în cetăți și în aer liber, ci mi-am asumat o VIZIUNE NAȚIONALĂ: vreau, la fel ca Mesia și ucenicii, SĂ RĂSTORN LUMEA CU SUSUL ÎN JOS, și asta cu atât mai mult cu cât Mesia e cu mâna pe zăvor!
Eu știu cine sunt și ce cred, iar prin intermediul Internetului pot ajunge la capătul Pământului...dar nu mi s-a dat să fac aceasta singur, ci cu confrații mei, într-o lucrare comună.

Binecuvântări!

Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.

Romani 11:36
Nica Schirod
20167. Postat la 02/11/2012 03:08 - 4565z19h36m
Stau și mă întreb, pe bune, când voi înțelege conținutului, pe care îl aduc spre contrazicere/păreri, dar mi-ași dori să înțelegem și să trăim, iată testul:

15. Și cu faptul acesta se potrivesc cuvintele proorocilor, după cum este scris:
16. ,După aceea, Mă voi întoarce, și voi ridica din nou cortul lui David din prăbușirea lui, îi voi zidi dărâmăturile, și-l voi înălța din nou:
17. pentru ca rămășița de oameni să caute pe Domnul, ca și toate Neamurile peste care este chemat Numele Meu,
18. zice Domnul, care face aceste lucruri, și căruia Îi sunt cunoscute din veșnicie.' Fapt. Ap. 15.

Stau și mă întreb și acuma vă întreb, de pilda la rubrica "păcat de moarte" sunt cel puțin 1001 de păreri, în felul acesta, cum vom ajunge ca, rămășița de oameni (Iudei), să caute pe Domnul, ca și toate neamurile.

Deci să înțeleg că; voia Lui YHWH - Dumnezeu, este ca fie Iudeu, fie Grec, să-l caute pe Domnul la fel, să înțeleagă la fel, și trăiască la fel.
No, merită să ne întrebăm; CÂND ???

Lavi
20399. Postat la 14/11/2012 07:29 - 4553z15h15m

Câtă vreme se zice: "Astăzi, dacă auziți glasul Lui, nu vă împietriți inimile, ca în ziua răzvrătirii."

costy
20446. Postat la 15/11/2012 17:01 - 4552z5h43m
Citind Scriptura m-am lovit de un cuvant care se chem-a invatatura nicolaitilor , la un studiu asupra acestui subiect am gasit ca aceasta grupare desi se numea Crestina traiau in pacate foarte mari si grele, si tot ei afirmau ca ca faptele facute cat traiau in trup nu aveau nimic cu puritatea Sufletului .De asemenea erezia Nicolaiților a fost înființată fie de Nicolae (menționat ca fiind unul din primii diaconi ai bisericii primare, Fapte 6:5)

Deci in final Oricare ar fi adevărul, după părerea comună a mai multor părinți ai bisericii, această sectă a transforma libertatea în -dezmăț-. Fără îndoială, ; acum trăim ei argumentau: S-a terminat cu Legea, în har și aveam libertatea de a face ceea ce dorim. ( CE VA SPUNE ACEST LUCRU )-->>Rezultatul acestei credințe a fost dezmățul și necurăția.
De asemenea am mai gasit scris citez :

Comentatorul William Barclay rezumă foarte bine învățăturile lor, pe baza părinților bisericii: Irenaeus spune că Nicolaiții duceau o viață foarte permisivă cu ei înșiși (Împotriva ereziilor, 1.26.3). Hipolit spune că el era unul din cei șapte care s-au îndepărtat de învățătura corectă și avea obiceiul de a transmite indiferența în ceea ce privește mâncarea și viața (Respingerea ereziilor, 7:24). Constituțiile apostolice (6:8) îi descriu pe Nicolaiți ca fiind nerușinați în necurăție.

Clement din Alexandria spune că ei se dedau plăcerilor precum caprele. . . ducând o viață de desfrâu. Dar el îl absolvă pe Nicolae de orice vină și spune că aceștia au pervertit învățătura și declarația lui că trupul trebuie abuzat.

Nicolae a vrut să spună că trebuie să ne purtăm aspru cu trupul; ereticii au pervertit declarația lui dându-i înțelesul că trupul poate fi folosit cu nerușinare așa cum orice om dorește (Miscelanii, 2:20) Iată ce propovăduiau, fără îndoială, nicolaiții.

Bineînțeles, oricine crede în acest desfrâu nu este un creștin adevărat. Totuși, mulți creștini de astăzi, deși nu cred în desfrâu, duc libertatea prea departe gândind că pot face ceea ce doresc, chiar dacă aceasta duce la poticnirea unui alt credincios. Însă, Pavel denunță cu claritate această atitudine în 1 Corinteni 8:4-13. Noi trebuie întotdeauna să luăm seama ca nu cumva această slobozenie a noastră să ajungă o piatră de poticnire pentru cei slabi. (1 Corinteni 8:9)

Sa ne feresaca Domnul pe totii de asfel de fapte urate .

Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Lavi
20466. Postat la 16/11/2012 09:36 - 4551z13h8m
Da frate Costi ,sa fim feriti.
Va-ti intrbat vreodată de ce fructul,, rodie'' pe hainele preotilor?
Rodiile și simbolismul.

Este foarte probabil ca Fructul oprit să fi fost mai degrabă o rodie decât un măr, ( eu ,cel putin mă gândeam mereu că nu la un măr se referă ...deoarece nici nu specifică denumirea fructului) dată fiind etimologia sa și presupusul habitat precizat de Geneză.cap3cu...2. Femeia a răspuns șarpelui: "Putem să mâncăm din rodul tuturor pomilor din grădină." ( deci din pomi fructiferi care aveau sămanta in ei ca roade..nu?)
3. Dar despre rodul pomului din mijlocul grădinii ( adică din rodiu???), Dumnezeu a zis: "Să nu mâncați din el, și nici să nu vă atingeți de el, ca să nu muriți."
Parantezele imi apartin ..cu privire la pomi si fructe .

Exodul capitolul 28:33-34 îndemna ca rodiile să fie reprezentate pe robele preoților evrei. 1 Regii capitolul 7:13-22 descrie rodiile zugrăvite în Templul Regelui Solomon din Ierusalim. Tradiția evreiască spune că rodiile sunt un simbol al virtuții, pentru că se spune că are 613 semințe care corespund cu cele 613 mitzvot sau porunci ale Torei. Din această cauză și altele, mulți evrei mănâncă rodii cu ocazia sărbătorii Roș Hașana.

Tot din aceste considerente, rodia este un motiv întâlnit și în decorațiile religioase creștine. De obicei, sunt cusute pe materialul de pe veșminte sau pe hainele folosite de preoți la liturghie sau incrustate în metal.

Rodierul sălbatic nu creștea în mod natural în zona egeeană în vremurile neolitice. El își are originea în Iranul de Est și a intrat în lumea egeeană de-a lungul acelorași rețele culturale care au adus și zeița pe care o adorau anatolienii sub numele de cybele, iar mesopotamienii sub numele de ishtar.
....................

Sursa :Wikipedia.
.................
Rodia
ivrit : Rimon- רימון

Este a saptea binecuvantarea la masa de Rosh haShana si nelipsita de la sarbatoare,simbol al Anului Nou
De ce tocmai ea? Este fructul ce creste in ajunul Anului Nou (Rosh haShana) ceea ce ne face sa-i cerem lui Dumnezeu virtuti multe ca si seminte de rodie. Unii spun ca indiferent de marime ,rodia are acelasi numar de seminte, fix 613, exact numarul Mitzvot-urilor(poruncile).

Rodia se mananca doar in a doua zi de Anul Nou, si in anul ala prima data din an .Cand evreii au fost in exod ,pentru ca nu se stia sigur cand va fi Erev Hag(seara de sarbatoare) s-a convenit ca Rosh ha Shana sa tina 2 zile , si pentru mai multa siguranta ca mananci rodie prima data de Anul Nou si nu inainte se mananca doar in a doua zi .

Inainte Anul Nou se sarbatoarea pe baza marturiei :un martor mergea la Ierusalim ,vedea ca e luna noua si se intorcea sa dea de veste ca a inceput luna Tishrei, deci si Noul An. Cei aflati in afara tarii neavand martor si ca sa fie siguri ca nu gresesc au stabilit regula de a sarbatori Rosh haShana 2 zile ,obicei ce s-a pastrat chiar si cand s-a trecut la calendrul fix.
...............
Sunt curioasă să numar semintelele unei rodii luate la intamplare ...să văd ..chiar are 613.. seminte?smiley

Sursa :un blog cu retete.

Lucia
20468. Postat la 16/11/2012 10:16 - 4551z12h28m
Si eu sunt curioasa, asa ca o sa-ti urmez exemplu!smiley

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Lavi
20499. Postat la 17/11/2012 20:31 - 4550z2h13m
Păi ...ce să-ti spun spor la numărat.smiley
Să stii că...în emisfera nordică, fructul este în sezon din septembrie până în ianuarie..., iar în emisfera sudică din martie până în mai.
Fructele se vor coace la sfârsitul lui August, inceputul lui Septembrie.
Exact gata de consumat la sarbatoarea Rosh ha Shana..interesant evreii nu mâncau acest fruct inainte de sărbatoarea din luna nouă ci după intrarea in sărbatoare.
Din câte am studiat si eu de prin cultura acestui popor deosebit...intodeauna se aduc multumiri Creatorului fructului pomului si binecuvântarea propriuzisă si deabea după multumirea pentru fructul sau fructele respective se consuma cu bucurie .
Rodia este plina de vitamine si s-a constat de către cercetători că este bună si pentru vindecarea unor boli .

Nica Schirod
20544. Postat la 21/11/2012 05:29 - 4546z17h14m
Hmmm! Am trăit și am mai văzut/auzit și asta.

Scumpa moșului Lavinia, tu te-ai întrebat vreodată că ce zici/scrii s-ar putea să nu fie adevărat?
Tu ai văzut vreo dată un pom care se numește scoruș, iar roadele se numesc scorușe, scorușele sun comestibile, numai că atunci când le mănânci, ți se face gura așa cum ar trebui să fie a femeilor, adică gura mică, ca să nu zic *ciocul mic*.
Ca să interpretezi/traduci în românește un cuvânt românesc, te face să o ei - *pe lângă drum pe lângă șanț*, acuma ajută-mă și pe mine , chiar dacă am atâția ani, și mă fălesc că știu românește, ei uite că acum nu mai pot traduce ce ai scris tu mai sus, lasă-mă să redau o bucățică din conținutul care pe mine ma lăsat cu gura ca la dentist, ca să nu zic, căscată.

Autor Lavinia: Femeia a răspuns șarpelui: "Putem să mâncăm din rodul tuturor pomilor din grădină." ( deci din pomi fructiferi care aveau sămanta in ei ca roade..nu?)
3. Dar despre rodul pomului din mijlocul grădinii ( adică din rodiu???),

Țin să precizez că, eu încă nu am văzut pom roditor care în loc de rod să aibă sămânță, știu că sămânța este în rod, care se mai numește și fruct, mai apoi, femeia (Eva) a zis: Putem să mâncăm din rodul tuturor pomilor, să înțeleg atunci că la toți pomii fructul se numește rodiu, rodii???

Uite ce mă gândesc eu acuma, că de mult tare, când eram și eu odată tânăr ca tine, am auzit o predică de la un frate cam la etatea mea de acum și zicea: Fraților, Țiganii șunt din seminția lui Cain, pentru că lui Cain i s-a dat un semn ca toți să îl cunoască și zicea el, că Țiganii au semnul acesta că nu sunt ca noi, sunt mai negrii, el săracul na a văzut nici odată un negru, mie mi s-a părut această predică cam deochiată, m-am dus acasă și am început să cercetez Biblia, să văd dacă are sau nu dreptate, am mers cu cercetarea , până am ajuns la potop și de aici pauza mare, se terminase și cu seminția lui Cain și cu semnul lui.

Te-ai întrebat vreodată că de la potop s-a terminat cu pomul cunoștinței binelui și răului, apoi dacă acest pom se numește rod și face rodii? Atunci dacă acest pom misterios, există și acum, nu vrei să ne descifrez, cam care este pomul vieții, că tare aș vrea să mănânc un fruct din el, măcar o gură!
Mai apoi te-ai gândit vreodată că ar fi foarte periculos să mănânci rodii? Sau nu mai contează ce a zis Dumnezeu, sau că pocăiți care chiar ar trebui să cunoască bine diferența între bine și rău, chiar ar fi indicat să mănânce rodii.

Așa că Lucico, nu știu dacă ar trebui să urmezi tu exemplu și apoi să te eu și pe tine cu: Te-ai întrebat vreodată ce numeri?
Și uite așa stau și mă gândesc, cum de nu am aflat eu mai de mult, dă rodul se numește rodii.
Acum chiar gândiți-vă și voi, cei cu mine și dacă nu vii greu spuneți-mi.

Lavi
20546. Postat la 21/11/2012 07:52 - 4546z14h52m
Frate Nica ,am dorit să aflu dacă traditia evreiască este exactă ,având in vedere că este o ,,traditie'' si eu, nu tin si nici nu mă interesează traditii si obiceiuri chiar dacă sunt evreiesti .
Mă intereseaza sărbatorile care au fost date acestui popor ,care sunt umbra lucrurilor viitoare si dreptarul care ne este pus inaintea ochilor .
Si...ce este rău in a număra semintele unei rodii ?
Am aflat, că, de fapt, acei ,,uni'' ,ori... nu le-au numarat bine ori nu au fost siguri pe ei ,ori sunt doua soiuri de rodii...? ...Adica cu mai mult de 613 seminte ,decât se presupune?
In privinta semintelor să mai spun câte am descoperit?
Se pare că nu are nici un rost ...nu? ...m-am chinuit degeaba..? ( măcar, ca fapt divers..nu stiati că la scoală ,copiilor le place mai mult practica decât teoria? ( nu că teoria nu ar fii bună).
Frate Nică, am mâncat rodii si mi le plac ,sunt gustoase si sănătoase..dar mie mi se pare interesant ,că, evreul, mănăncă acest rod când intră in sărbatoarea de luna nouă ( doar atat ,nimic mai mult).
Referitor la pomul vietii ,vă dau intaietatea ...asa ,ca să mă bucur si eu de matale .

Nica Schirod
20547. Postat la 21/11/2012 08:24 - 4546z14h20m
Ai fugit, căutând să mă îmbeți, te ai întrebat vreodată, ce te-am întrebat eu?, văd că , ai bătut câmpii, dar de răspuns nu mi-ai răspuns.
Mai citește de câte ori vrei, poate vei reuși să înțelegi și să răspunzi nu cantitativ ci calitativ, la obiect, de pildă:

Dacă pentru tine rodul înseamnă - rodie?

Dacă fructul însemnă - sămânță?

Dacă sămânța înseamnă - Fruct?

Dacă pomul cunoștinței binelui și răului se numește rod și fructul lui se numește rodii?

Dacă acest pom este și astăzi printre pomii din care mâncăm ?

Dacă există astăzi, care este, că ar trebui să existe și pomul vieții aici!

Dacă nu cumva supozițiile făcute, sunt departe de adevăr?

Aștept cu nerăbdare să-mi răspunzi cam așa; M-am întrebat pentru prima dată, dacă pot să răspund corect, fără abureli.
Tu ști că eu țin la tine și te vreau cu picioarele pe pământ și cu capul pe umeri, nu cred că ai motivul să te superi pe mine, pentru că tu mă cunoști, nu-mi place să vorbesc răutăcios, ci mai degrabă umoristic, ca acum.
Dar aștept un răspuns serios și la obiect.
Ca să fiu în interiorul topicului, mă întreb: De data asta , măcar, îmi vei răspunde cu răspundere???

De ce ai tăiat postarea de mai sus???

Lavi
20549. Postat la 21/11/2012 11:47 - 4546z10h57m
Frate Nica ...acum nu prea am timp să răspund la toate intrebarile matale, bunicutule ,spun asa, că sar putea ca cineva , care nu ne cunoaste să creadă că eu cu matale ne contrazicem in privinta acestor lucruri.
A ..si de ce am tăiat postarea de mai sus ...adică o parte din continuarea de mai sus ,mi-am zis să nu fie prea lungă si să nu plictisească pe careva...(matale nu a-ti tăiat nici o dată o postare scrisă?).
Răspund simplu... EDENUL a fost pe pământ .
In priviinta pomilor răspund cu :Gen 1 cu11. Apoi Dumnezeu a zis: "Să dea pământul verdeață, iarbă cu sămânță, pomi roditori, care să facă rod după soiul lor și care să aibă în ei sămânța lor pe pământ." Și așa a fost.
12. Pământul a dat verdeață, iarbă cu sămânță după soiul ei, și pomi care fac rod și care își au sămânța în ei, după soiul lor. Dumnezeu a văzut că lucrul acesta era bun.
Deci este clar ca si pomul roditor numit rodiu a fost făcut ca să fie mâncat ,deoarece este un pom fructifer si ale carui roade sunt bune dupa cum vedem de la geneza...,,si Dumnezeu a văzut că este bun...eu ce as mai putea complecta la ce a făcut El?
Pe curând,deocamdată!

Lucia
20553. Postat la 21/11/2012 22:36 - 4546z0h8m
Frate Nica, din toate comentariile de mai sus, as putea sa va pun si eu o intrebare?
De ce mi-ati pus aceasta intrebare?
Eu, cu toata STIMA ve-o returnez:
"Te-ai intrebat vreodata ce numeri?"
Se pare ca nu cunoasteti ce este o RODIE.
In Cantarea Cantarilor se vorbeste de acest fruct:
"...obrazul tau este ca o jumatate de rodie..."(cap 4.3)
..................
Lavinia nu a spus ca aceasta rodie a fost fructul oprit, ci a presupus dupa informatiile din traditiile evreesti, ba chiar la fiecare afirmatie a pus semnul intrebarii, va rog sa-i recititi cu atentie postarile.

.........................
Frate Nica, V-ATI INTREBAT VREODATA, ca limbajul dvs. UMORISTIC, ar putea pune intr-o situatie penibila sau josnica pe sora noastra scumpa Lavinia?
Nici nu-mi vine sa cred ca dvs. ati scris aceste cuvinte:
"ciocul mic...,smiley pe langa drum, pe langa sant...,smiley ai fugit cautand sa ma imbeti...smiley vad ca ai batut campiismiley fara aburelismiley "

Credeti ca le putem folosi si noi?

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Lavi
20570. Postat la 23/11/2012 08:07 - 4544z14h36m
Fratii mei scumpi ,sora Lucia si frate Nica ,nu vreau ca eu să fie un ,,mar al discordiei ''.
As dorii, să mă fac inteleasă ,cu privire la ce este COMUNICAREA?
Comunicarea este procesul de transmitere al unui mesaj de la sursă la destinatie ,folosind un anumit cod si un anumit canal.
Ce este codul?
Ce este canalul?
Codul = limba.
Canalul=oral sau scris.
Acum, eu, as dorii din toată inima să nu iasă cu,, scânteiute'' vă apreciez in mod egal pe amandoi si vă iubesc din toata inima .
Pentru ,că, eu sunt autoarea topicului respectiv ,am să explic si de ce l-am deschis.
Prin urmare... veti vedea ,că este deschis sub un titlu,numit TINERET,sub acest titlu mai sunt si alte sectiuni sau ,,directori '',eu am ales sectiunea ADEVARAT SAU FALS.
Dacă, este o astfel de sectiune ( si nu eu am deschis-o ,ci portalul are astfel de sectiuni, pentru o bună partajare a subiectelor ..nu?).
Atunci, eu, ca o soră a voastră, am ales sectiune potrivită ...nu ?
.................................
Referitor la intrebarile ,fratelui Nica ,am să răspund simplu si la obiect :
1.Eu cunosc pomul după roade.
2.Eu cunosc omul după fapte.
Am scris in ultima postare o continuare si cred ca am intristat fata fratelui mei ,pentru că am sters-o.
Am să mă repet cât pot să scriu din nou.
.....................................
Cât despre mine ,eu ,intind mâna, ca să mănânc Pastele ,care este o dată pe an si care este simbolul mielului vechi testamental si nou azima si rodul vitei si simbolizeaza trupul lui Mesia ,care s-a frânt pentru mine ,ca eu să am viată.
El, a fost un exemplu de urmat si prin faptele lui a demonstrat că este Unsul sau Mesia ,căci după faptele lui si roadele lui a fost descoperit ca fiind Fiul celui Preainalt.
Am mai adus in discutie versetele din exod cu privire la rodiile care erau pe vesmintele preotului Aron...si faptul ca preotii ( zilelor noastre numiti,, crestini ''ar avea si ei astfel de rodii pe vesminte ...nu am idee daca este asa ...eu asa am gasit pe wikipedia).
Dacă acest fapt este adevarat sau fals se va venii cu argumente.
..............................
Ref la pomul ,,cunostintei binelui si a răului din mijlocul gradinii Edenului'' in scriptură ,nu specifică denumirea pomului respectiv.
Voi analiza si eu intrebarile mele ,impreună cu voi ( dacă mai doriti ,evident...să mă ajutati).

Autor Lavinia: Femeia a răspuns șarpelui: "Putem să mâncăm din rodul tuturor pomilor din grădină." ( deci din pomi fructiferi care aveau sămanta in ei ca roade..nu?)
3. Dar despre rodul pomului din mijlocul grădinii ( adică din rodiu???),

Aici ...frate Nica ,sunt doar simple intrebări.
Am vrut să scot in evidenta dacă este adevarat sau fals ,problema rodiei si dacă are intradevar 613 seminte.
...............................
Am constatat cu stupoare si mare mi-a fost mirarea ,când, am numărat semintele unei rodii luate la intamplare ( am ales-o pe cea mai mică )si am numarat 883 de seminte...mare diferentă...nu?
...............................
Prin studiu aprofundat si cu ajutorul bunului meu frate Nică ,( el ,bătrânul frate, mi-a deschis ochii, ca să inteleg, ce, a adaugat femeia in conversatia ei cu sarpele)...să vedem....
Prima minciună spusă de femeie o găsim ,comparand capitolul din geneza 2 cu 16 si 17 si cap.3 vers.2si 3 .
Gen cap2...
16. Domnul Dumnezeu a dat omului porunca aceasta: "Poți să mănânci după plăcere din orice pom din grădină; 17. dar din pomul cunoștinței binelui și răului să nu mănânci, căci în ziua în care vei mânca din el, vei muri negreșit."

Gen cap2. Femeia a răspuns șarpelui: "Putem să mâncăm din rodul tuturor pomilor din grădină."
3. Dar despre rodul pomului din mijlocul grădinii, Dumnezeu a zis: "Să nu mâncați din el, și nici să nu vă atingeți de el, ca să nu muriți."

Observati ce a adaugat femeia?
Da ! ea ,a adaugat la cuvintele lui Dumnezeu ..acestea:și nici să nu vă atingeți de el, ca să nu muriți
Dumnezeu nu a spus să nu se atingă...ci, doar să nu mănânce.
.................................
După cum am observat de la geneza cap 1 cu 11...Dumnezeu a văzut că lucru acesta era bun ( ref. la pomi ,iarbă cu sămantă in ele).
Deci, tot ce a crescut din pământ si ce are rod cu sămantă ,ne este arătat pentru hrana noastră ce trebuie să mâncăm si este prima poruncă dată de Divinitate.
Geneza 1:29 Și Dumnezeu a zis: "Iată că v-am dat orice iarbă care face sămânță și care este pe fața întregului pământ, și orice pom, care are în el rod cu sămânță: aceasta să fie hrana voastră."
Sper că nu am plictisit...daca da ...scuzele se acceptă? Multumesc.

Deconectat RE: v-ați întrebat vreodată?
fullban8
20580. Postat la 23/11/2012 17:58 - 4544z4h46m
Scumpii mei Frate Nică și soră Lavinia! ...nu cred este cazul să ne facem probleme cu privire la RODII!

Din tot ceea ce știu (din nemărginita mea curiozitate față de fructul NEPERECHE și evidențiat biblic), de la bătrâni români și evrei cu o pregătire demnă de invidiat față de umilele mele cunoștințe, eu cred cu toată convingerea că RODIILE nu au nici o legătură cu fructul oprit sau, ...dacă cineva le judecă alături de clopoțeii de aur de pe marginea mantiei Marelui Consacrat (corespondentul noțiunii păgâne de preot), o face ca pur divertisment (RODIILE indică viața, și clopoțeii care încetau a mai suna când Marele Preot intra și nu mai ieșea de după a doua perdea-de la CHIVOT, indicau MOARTEA).
Dacă RODIERUL ar fi fost POMUL CUNOȘTINȚEI BINELUI și RĂULUI, trebuia ca FRUCTUL lui (sau fructele lui... și RODII și CLOPOȚEI), să facă... ȘI BINE, ...ȘI RĂU dar, ...în situația RODIERULUI cu RODII, nu există cunoscută nici o contraindicație.

...cu recunoștința că doar Cel Prea Înalt m-a dus (aproape de Afganistan), la mama RODIILOR, ...de la Himalaya până aproape de Mediterana (unde au fost adaptate), în situația de a mânca RODII (fructul RODIERULUI) la discreție (ca pe mere, prune sau cireșe în Romania), unde... ca beneficiar al excursiilor intreprinse în majoritatea concediilor de odihnă dintre anii cu misiuni, am cunoscut ineditul zonelor deșertice, unde... am avut nesperata ocazie de a vedea pe viu inegalabila asemănare din Cântarea cântărilor 6.7, POMETUL OBRAZULUI unei adolescente sau al unui adolescent... după un efort mare sau după o fugă de câteva sute de metri... în forță, cu COAJA fructului de RODIE COAPTĂ la maturitate (fără a fi trecută) și pot spune (de la băștinași) că în zona ei, RODIA este ELIXIRUL SĂNĂTĂȚII pentru o vitalitate în longevitate, ...cu o virilitate și capacitate de muncă, de excepție (oameni de 70-80 de ani ca cei de 40-50 la noi).
Am văzut RODII de la 250 grame, ...până la peste 1 Kg.; ținând cont că boabele nu sunt direct proporționale cu mărimea fructului (cu mici diferențe între ele), înseamnă (fără a le număra) că numărul boabelor dintr-o RODIE este cuprins între 300 și peste 1000 semințe, exact ca numărul divers al boabelor strugurilor noștri (ca rândurile și boabele de pe știuletele de porumb, ...sau ale spicului de grâu sau orz).

Pot spune că băștinașii zonelor cultivatorilor de RODII fac în mod curent și firesc acele cure cu RODII, în timpul coacerii și culesului lor (septembrie-noiembrie), iar evreii (din câte știu) folosesc RODIILE ca fructe semnicative pentru BUCURIA stângerii roadelor la SĂRBĂTOAREA de ROȘ HAȘANA.

Frate Nică, nu văd rostul unui stres religios pe fondul interpretării nevinovate (cred eu, ...de către sora Lavinia și Lucia), de a asemăna RODIERUL cu POMUL CUNOȘTINȚEI BINELUI și RĂULUI, pus alături de POMUL VIEȚII, care... știm că rodește douăsprezece feluri de rod, dând rod în fiecare lună, frunzele pomului slujind la vindecarea mântuiților (nu cum scrie Biblia creștină... la vindecarea neamurilor).
Personal cred că POMUL CUNOȘTINȚEI aparține NU doar începutului EDENIC, din care întreaga omenire a rămas doar cu URMĂRILE nefaste ale CURIOZITĂȚII PATOLOGICE pe fondul POFTELOR și PLĂCERILOR caracteristice unui EGOISM NESTĂVILIT, ...și nu pot spune mai mult.

Problema POMULUI CUNOȘTINȚEI din care a mâncat Eva după ce s-a ATINS de el, eu cred că este altul, despre care îmi este greu să vorbesc; pot să afirm doar că în cartea lui Enoh se vorbește despre aventurile ei cu taurul negru (născut de ea - Cain, cu care a avut copii), și sunt convins că Eva a vrut CUNOASCĂ BINELE ȘI RĂUL cu ȘARPELE care i-a vorbit din POMUL CUNOȘTINȚEI BINELUI... care a fost mai mult RĂU!

<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
Pagina 1 din 2 1 2 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164433 vizite unice Powered by PHP-Fusion