Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 8
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Tineret | Adevărat sau fals?
Pagina 6 din 17 << < 3 4 5 6 7 8 9 > >>
Deconectat RE: Isus este Yahushua, sau Yahushua este Isus?
alin
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
4569. Postat la 21/11/2010 13:01 - 5277z9h58m
Romani 3:29 Sau, poate, Dumnezeu este numai Dumnezeul Iudeilor? Nu este și al Neamurilor? Da, este și al Neamurilor;

Ovi sunt deacord cu tine in cea ce spui, indiferent cum ii pronunti numele el este UNUL si acelasi, dar problema e ca vin si impun acest lucru, spun ca e incalcarea porunci, desi gresesc ..pana la urma fac din asta principiu de mantuire

de ce nu te lasi calauzit de Duhul , care ti-a descoperit ca Numele Lui nu este Isus ci Yahshua?
Si oprestete a -ti mai pune intrebari

Esti foarte sigur de lucru asta? Crezi ca tie sau la alti va descoperit adevarul cu privire la lucrul asta? Vezi sa nu va inselati
Daca vreti sa faceti acest lucru, facetil pentru voi,,nu propovaduiti lucrul acesta..ISUS HRISTOS sa fie singurul propovaduit in mijlocul nostru

Intodeuna o sa ma intreb..pana unde vreu uni sa ajunga?Cum de amestecam lucruri din cultura mesianica in credinta asta?

Numa bine
Lucia
4587. Postat la 21/11/2010 18:53 - 5277z4h7m
Fratiilor,as vrea sa cititi Geneza 11:1-9 si vreau sa-mi raspundeti la aceste intrebari:
1.Cine a incurcat limbile,facand dintr-una singura mai multe?
2.Atunci nu a tradus din acea limba(primara) numele lui Dumnezeu in fiecare din celelalte limbi formate?

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
abdon
4590. Postat la 21/11/2010 19:07 - 5277z3h52m
Asta ar da de inteles, ca Domnul Dumnezeu e intr-un totul de acord ca numele Lui sa fie pronuntat in toate limbile pe care le-a incalcit !?

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

avodah
4606. Postat la 22/11/2010 00:29 - 5276z22h31m
Sora Lucia porunca sa nu iei in desert Numele Lui a fost data doar poporului evreu mult mai tarziu.
Aceasta porunca o avem si noi astazi valabila tot atat de mult cat este pentru evrei astazi.
Aceasta nu a fost o problema oamenilor din vremea turnului Babel, dar este problema noastra in ziua de azi.
Am mai spus in ebraica a nu lua in desert=a nu il aduce la valoare nula, fara valoare.
Ramane la atitudinea fiecaruia , ce valoare vrea sa dea Numelui YHVH, si cel al fiului Yahshua,
FRATE ALIN da sunt foarte sigur ca Ingerul nu i-a poruncit Mariei sa ii dea Numele Isus.,
Sau tu nu crezi lucrul acesta?

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
Lucia
4635. Postat la 22/11/2010 20:18 - 5276z2h41m
Frate Avodah,vreti sa fiti mai explicit,eu va voi da un exemplu pentru a ma face inteleasa ce am vrut sa spun,pe mine ma cheama in mod normal sau in romaneste Lucica,da?In italiana,numele meu se traduce Lucia si asa ma cheama toti,eu raspund la acest nume pentru ca il inteleg.Eu am vrut sa intelegeti ca Dumnezeu a creat toate limbile si El a tradus in fiecare limba pamanteasca NUMELE SAU.Dvs.stiti cate nume i se atribuie D-lui ISUS ?Si va enumar cateva:APA VIETI,PAINE,VIERUL,MANTUITORUL.....Eu in momentele cele mai profunde,,de apropiere de Dumezeu,il chem astfel:Taticutul meu scump si drag!Ce ziceti,nu ma intelege?Apoi o fi dat PORUNCA lui Israel,Insa si Avram parintele nostru,a slujit Domnului,oare cum il chema pe DUMNEZEU?Si este imposibil ca numele LUI sa vina de la um zeu,ci oamenii si-au facut alti dumnezei,deci,dupa cum observam,mai intai DUMNEZEU,apoi imitatiile,ALTI....

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
geana
4709. Postat la 24/11/2010 08:52 - 5274z14h8m
As da la Sora Lucia un raspuns tot cu o intrebare vine presedintele americi la noi al mari britaniei al italiei la bucuresti te rog sam spui cum ii numesc ziaristi cind ii iau un interviu,si cu aceasta cred ca am si eu un raspuns

Shalom Tuturor celor care tin ADEVARUL curat
abdon
4747. Postat la 24/11/2010 18:19 - 5274z4h41m
Tu de ce spui la Marea Britanie asa? Ca de fapt are alta denumire, si America e un continent, ba chiar trei, dar daca te referi la ce ma gandesc eu, atunci ii se zice nu SUA, ci USA, oare pentru aceasta, un englez nustie , sau american, ca ai ceva cu el?

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

alin
4749. Postat la 24/11/2010 18:41 - 5274z4h19m
De exemplu la fel se intampla si cand ne referim la statul German

Un roman numeste tara Germania, Un englez Germany, Un spaniol Alemania, un german isi numeste tara Deutschland...

Toate aceste nume scot in vedere o singura tara, GERMANIA...eu cand spun alemania nu ma refer la austria...nici cand spun Deutschland nu ma refer la romania.

Unul care spune Jesus se referala acelasi Isus pe care il spun eu..Toate aceste nume se indreapta spre piatra din capul unghiului, ISUS HRISTOS.

geana
4775. Postat la 25/11/2010 07:38 - 5273z15h22m
Eu m-am referit la Nume de Persoane nu de tari de ce intentionat fugiti de raspuns

Shalom Tuturor celor care tin ADEVARUL curat
Aurelc
4779. Postat la 25/11/2010 08:52 - 5273z14h7m
Dragul meu , nu există reguli după care un nume propriu, indiferent că e nume de persoană, de localitate, de mașini sau de orice altceva să fie sau nu tradus într-o altă limbă. Acest lucru se încetățenește de la sine, tocmai deaceea limbile și limbajele sunt într-o continuă schimbare.

Vrei să zici că așa slabe cunoștințe lingvistice ai încât să nu cunoști nume proprii de persoane care sunt traduse în diferite limbi ?... Hai să luăm niște exemple simple din limbile cu care avem mai toți a face:

Ioan-românește, Janoș-maghiară, John-engleză, Johann- germană și pe ebraică nu știu cum îi spune, dar ne putem interesa dacă asta e important.

Luca- română, Luke- engleză, Lukas- germană, pe maghiară poate e Layos, nu-s sigur. Pe ebraică e altfel.

Sunt și nume care și-au păstrat și forma și pronunția relativ identică. De exemplu David.

Dar asta nu am hotărât eu că David să se numească tot așa și în română ca în ebraică, la fel cum nu am hotărât să se numească Pavel în română evreiescul Șaul. Eu le iau așa cum sunt scrise în Cuvânt și slăvesc pe Domnul că prin ei mi-a arătat calea Sa.
Nu te mira că-și pun oamenii mâna în cap când aud asemenea teorii. Cine vrea să facă pe lingvistul, să înceapă cu chestiile elementare și dupaia să se lege de cele complicate. De exemplu dacă vine un copil de 5 ani să-mi spună din ce e compus un tranzistor și cum funcționează riscă să nu-l iau în seamă. Se subînțelege de ce. Eu nu desconsider pe nimeni pentru că nu are școală multă. Nici eu nu am prea multă, dar dacă cineva vrea să facă pe profesorul, trebuie să demonstreze că e profesor dacă vrea să fie tratat ca atare. Până și limba română e grea pentru unii din noi, decum să începem să facem pe specialiștii în alte limbi.

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
alin
4781. Postat la 25/11/2010 10:57 - 5273z12h2m
eu mam referit la Nume de Persoane nu de tari de ce intentionat fugiti de raspuns

Tiam dat doar un exemplu... Frate geana eu nu incerc sa fug de raspuns, incerc sa fug de pacat si de rastalmacirea Biblie, care uni o fac spre pierzarea lor.

Numa bine!
Pedro V
4785. Postat la 25/11/2010 12:27 - 5273z10h32m
Frate Geana cum se scrie Dumnezeu sau Isus Hristos Mesia in chineza?

Invatati sa nu treceti peste ce ii scris zicea Pavel,dar sambatarii de astazi se cred mai intelepti ca si Cuvantul lui Dumnezeu ,sa nu zic de Pavel caci daca astazi exista NU era primit in biserici si urat de acei care zic ca tin Credinta Sfintilor,dar mai mult 5 carti din BIblie ,alea sunt baza.

Sa ai Pace

Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
avodah
4804. Postat la 25/11/2010 17:56 - 5273z5h3m
Frate Ovi si sora Lucia cum de Numele lui Joshua ,in Biblie nu s-a schimbat si el in Jesus, pentru ca aveau aveau acelasi nume?
Numele nu trebuiesc traduse ci transliterate.
Daca eu sunt autorul unei carti, si aceasta carte ajunge in China , si acolo numele meu va ramanea Daniel , nu se va schimba frate Pedro.
Daca pe mine ma cheama Rosu Trandafir , in engleza nu mi se spune Red Roze,
Nu inteleg cum acelasi nume in Vechiul s-a scris intr-un fel si in Noul in alt fel?

JOSHUA

Usage: English, Biblical

Other Scripts: יְהוֹשֻׁעַ (Ancient Hebrew)

Pronounced: JAH-shə-wə (English), JAW-shwə (English) [key]

From the Hebrew name יְהוֹשֻׁעַ (Yehoshu'a) meaning "YAHWEH is salvation". Joshua was one of the twelve spies sent into Canaan by Moses in the Old Testament.
The name Jesus comes from a Greek translation of the Aramaic short form יֵשׁוּעַ (Yeshu'a), which was the real name of Jesus.
Numele nu trebuiesc translatate, ci transliterate, altfel se creeaza confuzie.
Isus se putea foarte simplu translitera in romaneste Iahushua, sau forma scurta Ieshua.
Bine ca Numele celui rau a putut ramane neschimbat in toate tarile , iar cand vine vorba de Mantuitorul nostru il numim in toate felurile , doar asa cum ingerul a poruncit Mariei nu vrem. smiley

emanolake
4814. Postat la 25/11/2010 19:34 - 5273z3h26m
Fratele meu dacă pentru un nume se poticnesc uni ce să mai zic de alte lucruri mai adânci ale cuvîntului. Zice Domnul oare voi mai găsi credintă pe pământ?smiley
alin
4815. Postat la 25/11/2010 19:42 - 5273z3h17m
Zice Domnul oare voi mai găsi credintă pe pământ?

Aici este problema Manu, oare mai gaseste Domnul credinta pe Pamant? Ce Credinta? Credinta Sfintilor, credinta propovaduita de Pavel si in care au fost si apostoli.

Atata timp cat venim cu Idei sustinute de noi, Idei ce ne vin peste noapte, ce inainte nici nu erau, dar mirare ca Domnul ni "le-a descoperit" tocmai noua, in zilele noastre, ca poate suntem mai sfinti ca ceilalti din trecut...acestea nu au ce cauta in credinta propovaduita de Isus...

Astea le-am bagat noi, leam adaugat, incercam sa fim invatatori ai legi, si de multe ori nici macar nu stim ce zicem

emanolake
4817. Postat la 25/11/2010 20:57 - 5273z2h2m
Da Aline eu te înteleg ce vrei sa te referi dar daca asteas vremurile de acuma si multi au început să înteleagă mai multe din cuvîntul Domnului cea ce batrani nostri nu prea au avut atata cunostinta de a studia in vremurile grele si nici accesuri la atîtea informati care le culegi în zilele de astăzi că nu sti de pe unde apar si multe duc si la adevar dar si la rătăcire, ceom zice noi daca copii si copiii de la copi nostri vor descoperi lucruri care noi încă nu le cunoastem si nu le stim cear zice ei ca atuncea noi am fi încuiati la minte de nu am stiut, hai frate sa nu ne înpotrivim dacă cineva vorbeste numele Yahweh sau Yahushua sau altă denumire pentru Domnul o face că nu cred ca cineva prefera sa zică numele ca asa vrea el ci e cu un scop si acel scop o are pentru ca asa simnte persoana în inima sa.
alin
4819. Postat la 25/11/2010 21:22 - 5273z1h38m
ea ce batrani nostri nu prea au avut atata cunostinta de a studia in vremurile grele si nici accesuri la atîtea informati care le culegi în zilele de astăzi

O mare greseala facem daca gandim in felul asta...de multe ori noi cei din generatia noastra, parca ii privim pe cei mai batrani de pe o scara mai inalta,ca vezi Doamne noi avem clasa, avem scoala...

Dar nui asa cum credem, chiar daca ei nu au avut parte de scoala, sa stie sa citeasca, ei aveau firul de legatura neintrerupt cu Dumnezeu, Duhul Lui Dumnezeu ii calauzea in tot adevarul,Duhul Sfant le descoperea ce trebuie sa faca si ce nu trebuie...

Cati dintre apostoli lui Dumnezeu aveau Scoala? Foarte putini
Dar de unde aveau ei cunostinta? Fratilor, cunostinta nu o dau filosofi din ziua de azi, nici informatiile care circula pe net, Cunostinta o da Dumnezeu prin Duhul Sfant...Intelepciunea nu vine de la oameni,ci vine de la Dumnezeu

Personal am cuoscut persoane fara carte, dar Duhul lui Dumnezeu ia invatat sa citeasca pe BIBLIE...

Cu toate informatiile pe care le avem azi, crezand ca le studiem si luam tot cei bun, aceptam filosofi fara nici o putere in bisericile noastre, filosofi peste filosofi. Si cand vedem ca se contrazic cu biblia ma intreb: De ce nu ne oprim?

hai frate sa nu ne înpotrivim dacă cineva vorbeste numele Yahweh sau Yahushua sau altă denumire pentru Domnul o face că nu cred ca cineva prefera sa zică numele ca asa vrea el ci e cu un scop si acel scop o are pentru ca asa simnte persoana în inima sa

Frate Manu, ce bine daca ei sar opri numa la asta, sa fie incredintarea lor si atat, pt ca e incredintarea lor , sa zicem

Dar problema e alta, sustin ca daca nu pronunti numele lui Isus in ebraica atunci incalci porunca a 3a. Acum ce zici Manu?
avodah
4828. Postat la 26/11/2010 03:18 - 5272z19h42m
emanolake a scris:
Da Aline eu te înteleg ce vrei sa te referi dar daca asteas vremurile de acuma si multi au început să înteleagă mai multe din cuvîntul Domnului cea ce batrani nostri nu prea au avut atata cunostinta de a studia in vremurile grele si nici accesuri la atîtea informati care le culegi în zilele de astăzi că nu sti de pe unde apar si multe duc si la adevar dar si la rătăcire, ceom zice noi daca copii si copiii de la copi nostri vor descoperi lucruri care noi încă nu le cunoastem si nu le stim cear zice ei ca atuncea noi am fi încuiati la minte de nu am stiut, hai frate sa nu ne înpotrivim dacă cineva vorbeste numele Yahweh sau Yahushua sau altă denumire pentru Domnul o face că nu cred ca cineva prefera sa zică numele ca asa vrea el ci e cu un scop si acel scop o are pentru ca asa simnte persoana în inima sa.

Emanolake Tatal ceresc sa te binecuvinteze.
Aceasta este starea unde asi dori din fundul inimii mele ca toti sambatari sa ajunga , unde acest fratiuc smiley a ajuns.
A ajuns sa ne inteleaga , ca aceasta decizie sa folosim aceste nume , pleaca din inima.
Chiar daca fratele Emanolake nu foloseste numele ebraice, a ajuns sa inteleaga, sa nu se impotriveasca celor ce o fac.
Asta numesc eu sa te lasi condus de Duhul Sfant.
La fel dorinta inimii mele este ca fratii care au ajuns la acesta cunostinta si decizie a folosii numele corecte, sa nu se impotriveasca celor ce nu au ajuns la aceaisi concluzie.
Faptul ca pronuntam numele lor adevarate nu ne face cu nimic mai sfinti sau mai buni , ci bucurativa de bunatatea Lui aratata fata de noi pentru orice strop de lumina adusa in viata noastra.
Frate Alin nu cred ca nimeni spune ca daca nu pronunti Yahshua incalci porunca 3-a.
Cand e vorba de a numele Tatalui , bineinteles opiniile difera.
Este normal sa avem opinii diferite.Sa luam ce ni se pare bun. Poti sa analizezi lucrurile si sa iei o decizie in dreptul tau.Important este sa nu ne vedem mai presus ca fratele nostru indeferent ce optiune alegi, si sa nu-l judecam pe fratele celalat de concluzia la care el a ajuns.
Si mi-o spun mie in primul rand.
Sa ne ajute Tatal , sa ne ingaduim, ca nu stim noi ce zace in inima omului, singurul este El care stie.

abdon
4830. Postat la 26/11/2010 06:14 - 5272z16h46m
Mai fratilor, pe cand vesteau martorii lui Yefova ce stit voi acuma ... .
Sunte-ti multi caposi, deoarece de atatea ori s-a pomenit ca nu avem nimic contra Numelui, dar avem contra impunerii, parca ati forta sa il spunem, ca de nu pierdem mantuirea.

Daca ai fi in Romania, frate avodah, ai sa auzi ca majoritatea fratilor il rostesc, dar cand simt, nu cand este impus

Aurelc
4832. Postat la 26/11/2010 06:41 - 5272z16h18m
avodah a scris:
Frate Ovi si sora Lucia cum de Numele lui Joshua ,in Biblie nu s-a schimbat si el in Jesus, pentru ca aveau aveau acelasi nume?
Numele nu trebuiesc traduse ci transliterate.

Regula asta de unde ai scos-o frate Dani ? De la tine sau din vre-un manual de specialitate ? Ți-am dat câteva exemple care dovedesc contrariul. Nu cred că ar avea sens să umplu o pagină întreagă cu exemple, atât biblice cât și contemporane. Cine vrea să înțeleagă o va face și din 2-3 câte am dat eu, sau va căuta singur câteva și va găsi repede.

Tu știi, și de fapt toți știți deoarece am scris și pe forum că și eu sunt cum zicea Sambataru: Nu sunt împotriva folosirii versiunilor evreiești, mai ales dacă sunt corecte, atâta timp cât sunt folosite și cele uzuale din limba în care se vorbește ( în cazul nostru româna). Însă, DA, sunt împotriva ideii că pronunția cuvintelor românești Dumnezeu, Domnul, Isus Hristos, etc ar fi o greșeală, sau și mai grav, ar reprezenta încălcarea poruncii a III-a. Îmi cer scuze, dar asta mi se pare o utopie.

Și la noi la Câmpia sau în altă parte se folosesc toate terminologiile și românești și evreiești, și nu are nimeni nimic de obiectat ( aproape) dar de la asta până să ajungi să spui că termenii românești înseamnă rostirea numelor idolești și că nu avem voie să pronunțăm cuvintele astea e cale lungă.

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Pagina 6 din 17 << < 3 4 5 6 7 8 9 > >>
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164533 vizite unice Powered by PHP-Fusion