Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 10
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Tineret | Adevărat sau fals?
Pagina 7 din 17 << < 4 5 6 7 8 9 10 > >>
Deconectat RE: Isus este Yahushua, sau Yahushua este Isus?
Lucia
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
4849. Postat la 26/11/2010 18:50 - 5272z4h52m
Am cateva intrebari:Unde se gasesc Bibliile in care NUMELE LUI ISUS SI A TATALUI CERESC sunt scrise in evreieste in Romania?
Ce se intampla cu fratii nostrii batrani care nu au ajuns la cunostinta aceasta si au trecut din viata, ce se intampla cu noi care consideram ca Dumnezeu este NUMELE ADEVARAT IN LIMBA ROMANA?As dori un frate care a ajuns sa inteleaga ca NUMELE DOMNULUI SE SPUNE IN EVREIESTE sa ne marturiseasca cum a ajuns sa inteleaga acest lucru?

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
avodah
4865. Postat la 27/11/2010 09:01 - 5271z14h41m
avodah a scris:
Frate Ovi si sora Lucia cum de Numele lui Joshua ,in Biblie nu s-a schimbat si el in Jesus, pentru ca aveau aveau acelasi nume?
Numele nu trebuiesc traduse ci transliterate.

Regula asta de unde ai scos-o frate Dani ? De la tine sau din vre-un manual de specialitate ? Ți-am dat câteva exemple care dovedesc contrariul. Nu cred că ar avea sens să umplu o pagină întreagă cu exemple, atât biblice cât și contemporane. Cine vrea să înțeleagă o va face și din 2-3 câte am dat eu, sau va căuta singur câteva și va găsi repede
.

Si eu ti-am dat exemplu Rosu Trandafir ,daca merge in orice tara din lume tot asa o sa il cheme. Nu se translateaza in engleza Red Roze,in germana Rode Roos, etc, ci se translitereaza.
Explica-mi cum se face ca in Engleza la Iosua ii spune Jeshua , si cand e vorba de Mantuitor care are exact acelasi nume , a trebuit sa il schimbe in Jesus?
Obs. Litera "J" in engleza veche se pronunta Y sau i

(KJV) And all the congregation of them that were come again out of the captivity made booths, and sat under the booths: for since the days of Jeshua the son of Nun unto that day had not the children of Israel done so. And there was very great gladness. Neemia 8:17
In alta traducere:
(The Scriptures 1998+) And the entire assembly of those who had come back from the captivity made booths and sat under the booths, for since the days of Yeshua son of Nun until that day the children of Yisrar17;ĕl had not done so. And there was very great rejoicing.
Credem ca in mia de ani va fi utopie, adica o lume perfecta, care pana ce va venii Mesia este imposibil, dar cel putin trebuie sa tindem spre acea lume perfecta .
Și va fi YHVH Împărat peste tot pământul; în vremea aceea va fi YHVH unul singur și tot așa și numele Său unul singur. Zah,12:9

Eu stiu ca pe tine nu te deranjeaza ,ca Numele "Domnul Dumnezeu" a fost folosit in incantatii pagane, dar pentru altii acest nume il considera nepotrivit pentru a ne adresa Tatalui.
Ce faci acum cu acesti oameni care au ajuns la aceasta incredintare, ii consideri aberati, sau ii accepti ca fratii tai, care mai devreme sau mai tarziu este inevitabil sa nu-si exprime punctul de vedere.
Prin aceasta exprimare, voi cei care nu sunteti de aceiasi parere , nu trebuie sa-i invinuiti ca ei impun, acestea altor frati.
Ei nu impun , ci isi exprima punctul de vedere cu ingrijorarea aferenta.
Ca or mai fi din ei care si impun, vedem ca sunt si in opozitie care impun ca doar in Numele Isus Hristos este mantuire smiley .
Nu putem impune la nimeni, si asta ar trebuii sa fie clar pentru toti.

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
Lica
4867. Postat la 27/11/2010 09:34 - 5271z14h8m
Transliterarea Yeshua -> Iisus

Ebraică/ Aramaică Ye-sh-ua
Greacă Ie-s-ous
Engleză Je-s-us
Latină Ie-s-us
Română Ii-s-us

Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
avodah
4868. Postat la 27/11/2010 09:50 - 5271z13h52m
Lucia a scris:
Am cateva intrebari:Unde se gasesc Bibliile in care NUMELE LUI ISUS SI A TATALUI CERESC sunt scrise in evreieste in Romania?

In limba Romana nu sunt inca Biblii cu numele in ebraica.
Dar daca destui de multi oameni folosesc in vorbire si citire, la un moment dat o sa se traduca.
Principiul :Cerere si oferta. In engleza sunt deja Biblii cu Numele restorate
Ce se intampla cu fratii nostrii batrani care nu au ajuns la cunostinta aceasta si au trecut din viata, ce se intampla cu noi care consideram ca Dumnezeu este NUMELE ADEVARAT IN LIMBA ROMANA?As dori un frate care a ajuns sa inteleaga ca NUMELE DOMNULUI SE SPUNE IN EVREIESTE sa ne marturiseasca cum a ajuns sa inteleaga acest lucru?

Fiecare va fi judecat in functie de cat i s-a dat.Tie astazi ti se da mai mult ca si lor. Bineinteles prima data trebuie sa ajungi tu insuti la concluzia ca Dumnezeu nu este numele adevarat.
Pe ce baza consideri ca Numele Dumnezeu este Numele adevarat in limba romana?
Ai studiat tu insuti, sau ai mostenit aceasta considerare.
Depinde cat de departe vrei sa ajungi in Tot Adevarul.Pentru uni fratii , considera aceste cautari si cercetari, o pierdere de timp,si ca de fapt nu conteaza, atunci nu cred ca ei vor fi trasi la raspundere, pentru ca atat li s-a dat.
E ca si cum i-ai trage la raspundere pe majoritatea crestinilor nascuti acum cateva sute de ani , de ce nu au pazit Shabatul.
Poi saracii pe vremea lor le era interzis sa citeasca scriptura, de unde sa stie de Shabat?
Personal am ajuns sa inteleg ca Numele Tatalui si al fiului este mai bine pronuntat in evreiste, atunci cand am aflat urmatorul lucru:
Etimologia cuvantului Domnul Dumnezeu
În limba română termenul este un împrumut de la păgânism, el provenind din latinescul rDomine Deusr1;, mai exact din forma sa populară fără "i " ( "Domne Deus" ) , "veche invocație păgână adoptată și de creștini pentru unicul lor Dumnezeu."

http://ro.wikipedia.org/wiki/Dumnezeu
M-a tulburat aceasta veste, si am fost nevoit sa -i caut care este de fapt Numele Sau adevarat.
Ce am aflat este ca evreii , cu cateva sute de ani inainte de Mesia au oprit populatia de rand a mai folosi Numele Tatalui in public,sau in privat, pe motivul ca oamenii nu mai sunt vrednici de pronuntia Numelui., si iar ca neamurile sa nu-l batjocoreasca.
Au facut o regula ca doar preotii aveau voie de 10 ori sa pronunte numele la Yom Kippur.
Pe urma au facut o regula si mai mare , in care era considerat Blasfemie daca cineva pronunta Numele.
Bineinteles Mesia nu s-a supus regulilor pamantesti, si in Ioan 17spune exact aceasta:
Am facut cunoscut Numele Tau oamenilor , pe cari tu mi i-ai dat din lume.

si in vs 26:
Zice si li-L voi mai face cunoscut
care eu cred ca se refera la noi astazi.
Am studiat cat mi-a stat in putinta, care ar fi pronuntia corecta, dar nu neg sau disconsider celelate pareri.
Accept ca nu toti frati inteleg la fel , cand vine vorba de Numele lor, si incerc sa nu fac mare zarva din intelegerea ce o am .
La inceput am fost mai zelos, si dornic sa impartasesc cu cat mai multa lume, dar m-am mai linistit smiley.
Ma rog pt. duhul blandetii, si rabdarii

Lucia
4871. Postat la 27/11/2010 11:36 - 5271z12h6m
FRATE AVODAH,eu cu BIBLIA va dau traducerea NUMELUI lui DUMNEZEU in romaneste,Matei 27 cu 46 spune:Si pe la ceasul al noualea,Isus a strigat cu glas tare:Eli,Eli,Lama Sabactani?adica : Dumnezeul meu,Dumnezeul meu,pentru ce mai parasit?Nu pot sa cred ca Dumnezeu atunci cand a creat mai multe limbi,nu a putut sa-si traduca NUMELE in toate limbile pamantului.Pentru noi care suntem ca nisipul marii poate nu concepem sa ni se traduca numele care dupa cum stim mai pot fi sute de persoane cu acelas nume pamantesc,uitati-va intr-o carte de telefoane,dar tocmai UNICITATEA DUMNEZEULUI NOSTRU ii da o nota INCOFUNDABILA.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Pedro V
4887. Postat la 27/11/2010 19:04 - 5271z4h38m
Sora Lucia pai daca nu cred Biblia nu ai ce sa le faci.
Ii o obinuinta sa numai credem in Noul Testament ,sa nu zic de Pavel.
Sambatari de astazi se cred mai puternici decat CUvantul si DUhul Sfant care a in Numele lui Isus Hristos a vindecat,minuni,semne ,bucurie in Duhul Sfant, cantari in limbi straine, botezat cu DUhul Sfant si alte lucrari.
Asa ca fratilor:NU treceti peste ce ii scris,caci Sfantul lui Israel NU se schimba si nu ii filosof deoarece El ii Dumnezeul Puteri ,NU al vorbelor.

Sa aveti Pace

Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
alin
4889. Postat la 27/11/2010 19:12 - 5271z4h30m
Fratilor treaba e in felul urmator: Haideti sa lasam fleacurile astea, si lucrurile astea ce nu ajuta la nimik, ce nici nu mantuie si nici nu au vreo putere asupra credinciosior, Cea ce ar trebuie sa ne preocupe pe noi in zilele astea si in vremurile pe care traim sunt staruinta dupa Duhul Sfant si dupa Darurile Duhului Sfant.

INtro vreme ca aceasta biserica are o mare nevoie de Darurile Duhului Sfant, darul cuostintei, darul deosebiri duhurilor, darul descoperiri,etc.
Duhul Sfant este singura putere care sustine biserica intro vreme ca aceasta, si e nevoie de mai multa staruinta,pt ca din ce in ce bisericile falimenteaza una cate una,sunt ca un cal fara frau in gura, se racesc din zi in zi mai mult...

Dar pe noi ne preocupa alte lucruri, incercam sa punem juguri pe capul fratilor, ce nici macar nu sunt biblice...

Zice si li-L voi mai face cunoscut
care eu cred ca se refera la noi astazi.

Amin frate avodah, trebuie sal facem de cunoscut oamenilor, ca nu este al nume in care sa avem mantuire decat in numle lui Isus...

Dar as vrea sati pun niste intrebari la care nu trebuie sa imi raspunzi ci raspundeti tie personal:

Tu l-ai facut de cunoscut la cei din lume numele lui Isus, asa cum susti tu? Si cati dintre acestia sau intors? Sau tu il faci de cunoscut doar celor care deja l-au cunoscut si il faci doar aici pe forum?

Fi sigur ca Dumnezeu la judecata nu te va intreba: La cati le-ai spus ca asa trebuie sa se pronunte si asa trebuie sa se scrie numele meu? Ci te va intreba astfel: Cati oameni sau intors la mine,( prin tine) prin vestirea evangheliei, prin purtarea ta de zi cu zi, prin faptele atle pe care le faci?

Caci daca incepem sa punem jug pe capul fratilor,sa venim cu filosofi fel de fel, atunci ei in loc sa se intoarca se poticnesc mai rau..

Numa bine!
dumitruh
4891. Postat la 27/11/2010 19:59 - 5271z3h43m
Frate alin aici iti dau dreptate. La tot tot ce ai scris DOMNUL se te bine cuvinteze. Si sa te intareasca cu intelepciune caci ai scris un subiect forte bun. Sa fim o lumina pe pamant!

Isus este Domn
avodah
4898. Postat la 28/11/2010 02:58 - 5270z20h44m
Frate Alin eu dimpotiva sunt indignat , de atitudinea ta fata de Numele Dumnezeului lui Israel.
Te rog sa ai respect cel putin pentru cei care acorda respect acestui Nume, daca pentru tine insusti nu are nici o valoare.
Aceste "fleacuri" cum tu le numesti s-ar putea scrie intr-o carte de aducere aminte.
Atunci și cei ce se tem de YHVH au vorbit adesea unul cu altul; YHVH a luat aminte la lucrul acesta, și a ascultat; și o carte de aducere aminte a fost scrisă înaintea Lui, pentru cei ce se tem de YHVH, și cinstesc Numele Lui.
Maleahi 3
Nu necinsti prin vorbele tale Numele Sau, ci da dovada de Duhul Sfant insusi si in cuvintele tale.
Acesta este un forum. Rolul lui este tocmai sa discutam despre ce ne intereseaza.
Daca pe tine nu te intereseaza acest subiect, nu e nici o problema, sunt atatea alte subiecte unde poti sa participi, in loc sa vi aici si sa scrii ca acestea sunt "flecarii".

Sora Lucia
O sa iti redau un verset unde ai sa observi ca Moise vorbeste cu Dumnezeu, si il intreaba care este Numele Lui.Exod 3:13
Moise a zis lui Dumnezeu: "Iată, când mă voi duce la copiii lui Israel, și le voi spune: ,Dumnezeul părinților voștri m-a trimis la voi'; și mă vor întreba: ,Care este Numele Lui?' ce le voi răspunde?"

Adica tocmai le spune copiilor lui Israel ,ca Dumnezeu l-a trimis , si ei il intreaba care este Numele Lui?Daca Dumnezeu i-ar fi fost Numele asa cum tu ai concluzionat, pentru ce l-ar intreba oameni care Ii este numele , daca tocmai l-a pomenit?
Ei vroiau sa afle care este Numele acestui Dumnezeu a lui Avraam .
In vs 15 ii da raspunsul lui Moise :
Dumnezeu a mai zis lui Moise: "Așa să vorbești copiilor lui Israel: ,Domnul, Dumnezeul părinților voștri, Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac și Dumnezeul lui Iacov, m-a trimis la voi. Acesta este Numele Meu pentru veșnicie, acesta este Numele Meu din neam în neam.

Deci si Moise si Yahshua vorbeau cu Dumnezeu, dar nu poti sa spui ca Dumnezeu este Numele Lui.
In romaneste Numele Lui s-a tradus Domnul, care provine din latina.Unele Biblii la prefata iti si spune , ca oriunde apare DOMNUL cu caractere mari , in original apare YHVH.
In ebraica acest verset spune :
Elohim a mai zis lui Moise: "Așa să vorbești copiilor lui Israel: YHVH, Elohim al părinților voștri, Elohim al lui Avraam, Elohim al lui Isaac și Elohim al lui Iacov, m-a trimis la voi. Acesta este Numele Meu pentru veșnicie, acesta este Numele Meu din neam în neam.

Eli, Eli este prescurtarea a cuvantului Elohim=Dumnezeu, si nu este numele Tatalui.
Numele Sau i l-a spus lui Moise ,cand el L-a intrebat exact aceasta intrebare , la care dmv. incercati sa aflati raspuns.
Isaia 42 :8 confirma aceasta:
Eu sunt YHVH (Domnul) , acesta este Numele Meu;

restul acestui verset m-a pus pe ganduri cand am aflat ca numele " Domnul Dumnezeu" a fost folosit in cinstea altor dumnezei pagani sau idoli.
Eu sunt YHVH (Domnul) , acesta este Numele Meu; si slava Mea n-o voi da altuia, nici cinstea Mea idolilor

Sper ca am fost de ajutor.

abdon
4902. Postat la 28/11/2010 08:11 - 5270z15h30m
A dreptate unii, ca voi numa din Biblie nu cititi, nu in afara de Biblia Martorilor lui Yehova, aparuta dupa revolutie, nu am mai intalnit alta Biblie sa scrie cum scri tu avidah. Chiar nu se poate sa il lasa-ti in pace si pe avodah, si pe geana, sau numai subiectul asta e pe forum? Valentina a deschis un subiect frumos, sa postatm ce am inteles din predia, sau studiul de Sabat, sau sunt suiecte in care poti descrie ce anume ai inteles dintr-un verset , sau text, capitol din Biblie ( Cum am scris eu Apocalipsa 1:10 , am dat o pilda ), sunt multe alte, chiar ca a ajuns un forum de cearta, fratilor, fiecare cum e incredintat, sa ii spuna Domnului cum simte, suntem constienti ca El ne va raspunde, accentul se pune cum ii slujim acestui Nume.
alin
5505. Postat la 09/12/2010 23:39 - 5259z0h3m
Pace frate Dani...

Aceste "fleacuri" cum tu le numesti s-ar putea scrie intr-o carte de aducere aminte.

Putem fi siguri, caci orice cuvant pe care il scoatem din gura se va scrie intro carte de aducere aminte. Dar din cea am spus eu in postarea de mai in sus, nu prea vad ceva nou...aceleasi lucruri le spune si biblia..

Frate citeste atent aceste versete: (1Timotei cap 1)

3. După cum te-am rugat la plecarea mea în Macedonia, să rămâi în Efes, ca să poruncești unora să nu învețe pe alții altă învățătură,
4. și să nu se țină de basme și de înșirări de neamuri fără sfârșit, care dau naștere mai mult la certuri de vorbe, decât fac să înainteze lucrul lui Dumnezeu prin credință, așa fac și acum.
5. Ținta poruncii este dragostea, care vine dintr-o inimă curată, dintr-un cuget bun, și dintr-o credință neprefăcută.
6. Unii, fiindcă s-au depărtat de aceste lucruri, au rătăcit și s-au apucat de flecării.
7. Ei vor să fie învățători ai Legii, și nu știu nici măcar ce spun, nici ce urmăresc.

Cutreierați ulițele Ierusalimului, uitați-vă, întrebați și căutați în piețe, dacă se găsește un om, dacă este vreunul care să înfăptuiască ce este drept, care să se țină de adevăr, și voi ierta Ierusalimul

Fratilor, ori de cate ori citesc acet verset imi vin multe intrebari in minte si totodata si raspunsuri... Aceleasi cuvinte care au iesit din gura lui Dumnezeu akum mai bine de 2000 de ani, aceleasi cuvinte, ne trag si noua semnale...

Dumnezeu priveste si in ziua de azi spre Bisericile din intreaga lume, cu un sigur scop: Sa caute oameni care sa infaptuiasca binele, oameni care sa stea in spartura pt biserica lui, oameni care sa caute fata Domnului la fel cum a facut-o si Ezechiel, cautandu-l prin rugaciune postind in sac si cenusa, oameni care sa infaptuiasca dreptatea, oameni plini de Duhul lui Dumnezeu...

Acela care a turnat ape peste pamantul uscat, acela toarna si in ziua de azi,daca cautam sfintirea si apropierea de Dumnezeu, pt ca cine se sfinteste este un vas de cinste folositor si destoinic Tatalui pt ori ce lucrare buna...

De ce spun toate acestea? Pt ca privesc printre biserici, si in loc sa ne ocupam de lucruri care zidesc biserica ne ocupam de filosofi, flecari, si alte lucruri..ne tinem de basme și de înșirări de neamuri fără sfârșit, decât sa facem să înainteze lucrul lui Dumnezeu prin credință

Biserica din ziua de azi are foarte mare nevoie de oameni destoinici,care sa fie oricand gata sa stea in spartura, in post si rugaciune, sa fim stalpi ai biserici, pietre vi zidite pe temelia apostolilor si prorocilor...

Sfințește-i prin adevărul Tău: Cuvântul Tău este adevărul.

Numa bine!
avodah
5508. Postat la 10/12/2010 03:50 - 5258z19h52m
Imi este foarte greu sa inteleg cum cineva poate sa ajunga la o asemenea concluzie , si anume sa considere aceste discutii, ca fiind flecari, si basme.
In acelasi timp realizez ca fiecare din noi intelegem unele lucruri diferit ,si incerc sa accept si alt punct de vedere .
Asa ca frate Alin , hai sa ne impacam, si sa ne acceptam unul pe altul ca frati .
Si eu ca si tine incerc sa umblu in sfintire, si dupa Cuvant atat cat inteleg si pot eu mai bine.
Sa ne ajute Tatal ceresc sa fim gasiti vrednici, si sa fim acei oameni dregatori de sparturi.
Un lucru ce l-am citit astazi:
2Petru 1:5
De aceea, dați-vă și voi toate silințele ca să uniți cu credința voastră fapta; cu fapta, cunoștința;
6. cu cunoștința, înfrânarea; cu înfrânarea, răbdarea; cu răbdarea, evlavia;
7. cu evlavia, dragostea de frați; cu dragostea de frați, iubirea de oameni.
8. Căci, dacă aveți din belșug aceste lucruri în voi, ele nu vă vor lăsa să fiți nici leneși, nici neroditori în ce privește deplina cunoștință a Domnului nostru Isus Hristos.

Sa ne ajute Tatal ,si sa nu iti fie frica de mai multa cunostinta.
Cunostinta nu este impotriva Voii Sale, si ea nu sunt basme.
Basmele sunt traditiile omenesti, fie ele Iudaice, fie ele romanesti, si alte invataturi ar fi cele ce sunt in afara Bibliei, cum ar fi spalaturi obligatorii, inainte de masa , sa nu calatoresti in Shabat mai mult decat nu stiu cat , etc., sau oprirea casatoriilor in cap 4, invatatura cum ca invierea a si venit , asa cum Imneu invata in 2 Tim 2 :18, acelasi Imneu la care se referea Pavel in 1 Tim 1 vs 20 , , capitolul de unde tu ai redat.
Acestea sunt alte invataturi in afara Bibliei, cat despre Numele Sau , se intalneste de aproape 7000 de ori in scriptura, si nu cred ca strica mai multa cunostinta despre semnificatia si valoarea lor.
Sa ne respectam unii altora opiniile, si in ce vedem la fel sa umblam , iar in celelate ne rugam si asteptam ziua cand acest in parte se va lua.

izreelpop
9534. Postat la 19/03/2011 20:17 - 5159z3h25m
Salom frate Dan ai inceput bine intradevar frati inca savureza vraja demonica a crestinismului si nu sint interesati ce a practicat MARELE RABIN AL UNIVERSULUI INPREUNA CU CEI 12 RABINI AI NOULUI LEGAMINT

Frate alin te-ai gindit vreo data daca numele ce il are DIVINITATEA este sfint? iar daca este sfint care ii efectul? studiaza credinta data sfintilor odata pentru todeauna si atunci ai sa intelegi valoarea numelui,si motivul pt.care demonii nu vor sa rosteasca numele adevarat
fullban10
9546. Postat la 20/03/2011 07:21 - 5158z16h21m
Am ințeles ca nici poporul Israel nu pronunța Numele Lor, si nu poți sa spui ca, sunt diavoli. Cred ca ai vrut sa scrii altceva. Diavolii pronunțau numele lui Dumnezeu. Ingerii au fost creați de El si-L cunosteau personal. Dupa ce au pacatuit si-au ales pe Lucifer, alungati pe pamant, bineinteles ca nu L-au uitat. Oamenii insa evita, si se folosesc de diferite tertipuri ca sa nu-I pronunțe Numele. Ei uita ca in cer Il vor vedea fața-n fața. Vor face ce fac acum? Nu-I vor pronunta Numele?

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Nica Schirod
9558. Postat la 20/03/2011 12:20 - 5158z11h22m
Shalom.

Cred că a venit timpul ca să îmi dau și eu cu părerea la acest topic, dar îmi cer scuze anticipat, înainte de ami da cu părerea, că dacă cineva crede că am greșit în expunerea mea, să de-a vina pe piticuții din capul meu, că după atât de mulți ani de când îi solicit, au obosit săracii, bine?

Voi începe cu numele meu., pe mine mă chiamă: SCHIROD (Șirod), în România mă strigă; Șirod, dacă mă voi duce în Germania, crede-ți că mă va striga; doriȘ?, nu tot Șirod, dar în Anglia, dar în America, dar în ...... nu tot Șirod îi numele meu?

Odată și odată, va trebui, dacă în adevăr suntem copii Lui Yahveh (Dumnezeu), să pronunțăm corect numele pe care l-a pus El, pe care Îl are El, sau vrem cu tot din-adinsul să se împlinească ,, cu noi un verset din Biblie:
Luca 16: ....... Căci fiii veacului acestuia, față de semenii lor, sunt mai înțelepți decât fiii luminii.

Folosind-u-mă de acest verset, revin la numele meu, nimeni nu a schimbat încă de când sunt pe lume, numele meu, nici nu poate!!
Dacă ași zice că părerea mea, cred că aș fugi de răspundere și, uite că de data asta nu zic; părerea mea, zic comvingerea!!, mea este că numele adevărat este acel nume, pe care l-a pus îngerul înainte de a fi zămislit.

Yahveh, (Dumnezeu) nea binecuvântat cu oameni care au posibilitatea să caute, să scormonească, cu dorința de a afla adevărul cu privie la numele carea fost dat de Yahveh Fiului Său și, după ce îl află, îl împărtășesc și cu noi nu ar trebui să fim și noi, măcar la nivelul fiilor veacului acestuia, în ce privește numele ?
Dacă numele nostru, care este temporar, în orice limbă este acela-și, cum de un nume SACRU ,VEȘNIC, îi acceptăm atât de ușor schimbarea și chiar ne supărăm pe cineva care scoate la lumină o mare înșelătorie, pe care din păcate o practicăm și noi de când ne știm.

Și acuma, pentru numele Lui Yahveh, (Dumnezeu) cum rămâne cu numele Fiului Său, numele spus de înger: Yahshua? sau numele pus de oameni Isus, va trebiu să decidem, pe cine credem, pe oameni sau pe înger.

Mai am de zis in continuare încă niște puncte importante, dar ca să nu fie prea lungă expunerea, zic pe curând.

Acuma semnătura mea de mai jos, se potrivește ca o mănușă la acest topic.

Șalom.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
fullban10
9572. Postat la 20/03/2011 19:03 - 5158z4h39m
Ce zici frate? Nu prea cred. Mult m-am mirat si eu cand a venit in Romania, (va aduceti aminte?) Biblia scrisa in toate limbile pamantului. Fiecare carte era scrisa intr-o limba. Epistola apostolului Pavel catre Filimon, era scrisa in romaneste. Acolo am vazut scris numele apostolilor, al lui Dumnezeu, al lui Isus, al Duhului Sfant: in rusa, in maghiara, in chineza sau indiana intr-alt fel. Foarte diferit de la un popor la altul.

Nica Schirod
9574. Postat la 20/03/2011 20:06 - 5158z3h35m
Shalom, Pace.

Soră Valentina, cu respectul față de dumneavoastră, dar nu în cele din urmă față de dreptatea divină, vă întreb foarte sincer, să îmi răspundeți tot sincer, nu să apărați o doctrină, ...., numele despre care ați vorbit mai sus, este dat de îngeri, de Domnul, sau de oameni?

Eu știu că dumneavoastră ați studiat foarte mult, cartea lui Daniel, și mai știu că nu sunteți străină, de versetul care zice, că se va încumeta, să schimbe timpurile și Legea, nu credeți că un interes și mai mare a avut ca să schimbe chiar și numele sfinte, sacre?

Întrebarea mea era, pe cine credem, pe înger care venea din partea Domnului, sau pe oamenii care au fost și sunt dispuși să schimbe.
Am vorbit cu reținere ca să nu lovesc pe cine-va.
Mai am o întrebare la dumneavoastră, credeți în semnătura de mai jos?

Șalom. cu mult respect moșu Nică.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
fullban10
9588. Postat la 20/03/2011 22:37 - 5158z1h5m
Nu apar nimic. Aici nu-i vorba de doctrina. Eu spun ce-am vazut. Erau acolo. Le-am vazut cu ochii mei si astfel mi-am venit in fire. Ca si pe mine ma bantuiau ganduri de zei si dumnezei. Deci fac parte dintrun popor ( roman) care nu-i mai cu mot decat altul. I-am numit Dumnezeu, Isus Hristos, Duhul Sfant, Domn, dupa limba noastra, asa cum rusul L-a numit, Gaspadin ( ca sa dau un exemplu pe care-l cunosc), dupa sufletul lui. Noi L-am numit Domn deoarece la noi e rangul cel mai inalt, iar rusul L-a numit Gospodar, ca el a vazut in Isus un gospodar. Nu cred ca e suparare in cer ca oamenii I-au numit dupa inima lor asa cum au simtit, cum e pentru ei Dumnezeu. Si rugaciunile sunt ascultate deoarece Duhul stie la Cine sa le duca. Asa gandesc eu. Ca e bine sau rau, am sa primesc, odata, lamurire. Iubesc pe Isus. Pe El L-am primit la botez, cu El m-am trezit la viata. Cand vin "noutati" din astea mi se par straine, deoarece nu-s pe limba mea. Si crezi ca Duhul Sfant care e cu noi decand Domnul Isus, Sa urcat la cer , nu ar fi intervenit daca dacii , sau stiu eu cine a stabilit inca de la inceput, Numele, ca e gresit?

izreelpop
9607. Postat la 21/03/2011 19:54 - 5157z3h47m
isus nu este MASIA
YAHUSHUA ESTE MASIA
Ingerul GARIEL a vorbit cu Maria in limba EBRAICA in dialectul din timpul acela nu in limba greaca caci cuvintul isus este slavon ,grecesc si reprezinta o zeitate greaca ............................nume pagin,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
YAHUSHUA ESTE SFINT numele lui este SFINT in ceruri,jos pe pamant,si in veci fie binecuvintat acest nume in care am primit infiere caci nu exista sub soare alt NUME in care se poate cistiga mintuirea,
FITI BINECUVINTATI FRATILOR CARE IUBITI ACEST NUME MARE si care luptati pt, cauza DIVINA si voi care inca vorbiti in lipsa de cunostinta YAHUSHUA SA AIBA MILA DE VOI pt.ca lati bajocorit destul chemindul cu un nume de idol lumea pagina deasemenea il bajocureste cu privire la nume
iesiti din lume poporul meu,,,,,si nici un nume de idol sa nu se auda pe buzele voastre ....dear fi tate femeile ca RUTH,,,,,,,,,,,,
gershom
9614. Postat la 21/03/2011 21:24 - 5157z2h18m
Întreabă pe oricare român "care sună mai românește, Isus sau Yahușua" ?
Și acum un verset dintr-o cântare:

Ce dulce-i Numele Isus,
Slăvit de îngeri veșnic, sus,
În suflet pace mi-a adus
Scump Numele lui Isus.

Î-ți mulțumesc Isuse căci ți-ai dat viața pentru un păcătos ca mine.

Căutați pe Domnul câtă vreme se poate găsi; chemați-L, câtă vreme este aproape - Isaia 55:6
Pagina 7 din 17 << < 4 5 6 7 8 9 10 > >>
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164822 vizite unice Powered by PHP-Fusion