Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 9
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Tineret | Adevărat sau fals?
Pagina 2 din 17 < 1 2 3 4 5 > >>
Deconectat RE: Isus este Yahushua, sau Yahushua este Isus?
avodah
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
1660. Postat la 29/11/2009 19:46 - 5634z3h36m
Asi dori sa aud si opinia altora . Fratilor asi dori sa aflu daca imi dati dreptate in inimile voastre sau nu.
Daca va e jena sa va expuneti ce aveti in inima, puteti sa imi scrieti personal si va promit ca nu voi publica parerile voastre .
>>adresa mea : avodadaniel@gmail.com

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
alin
1664. Postat la 30/11/2009 06:02 - 5633z17h21m
Ioan 4:23 Dar vine ceasul, și acum a și venit, când închinătorii adevărați se vor închina Tatălui în duh și în adevăr; fiindcă astfel de închinători dorește și Tatăl.
Ioan 4:24 Dumnezeu este Duh; și cine se închină Lui, trebuie să I se închine în duh și în adevăr."

alin
1742. Postat la 13/12/2009 21:28 - 5620z1h54m
Daniel:
Tatal mi-a facut de cunoscut unele lucruri prin Duhul Lui cel Sfant si tot El este acela care ma impinge sa prezint aceste lucruri.

Daca tot te chinui sa pronunti numele lui Isus sau a lui Dumnezeu in ebraica, atunci de ce nu pronunti si numele Duhului Sfant tot in ebraica? De ce l-ai pronuntat in limba romana?

avodah
1744. Postat la 14/12/2009 02:39 - 5619z20h43m
alin a scris:
Daniel:
Tatal mi-a facut de cunoscut unele lucruri prin Duhul Lui cel Sfant si tot El este acela care ma impinge sa prezint aceste lucruri.

Daca tot te chinui sa pronunti numele lui Isus sau a lui Dumnezeu in ebraica, atunci de ce nu pronunti si numele Duhului Sfant tot in ebraica? De ce l-ai pronuntat in limba romana?

Frate Alin sa sti ca ma rog pentru tine. YHWH sa te binecuvinteze.Mi-ar placea sa aud ca si tu faci la fel pentru mine.
Nu cred ca m-ai inteles in totalmente.Eu am incetat sa mai folosesc Isus si Dumnezeu, cand am aflat cat de patate sunt aceste forme.
Am aflat ca numele : ''Dumnezeu'' este o veche invocatie pagana , si am aflat ca Isus nu numai ca reduce la zero semnificatia numelui ce Tatal specific a trimis un inger ,ci si ar avea legaturi pe ici colo cu zeitati egiptene .
Atunci am fost nevoit sa caut alta forma de a ma adresa Lor , si care ar fi cea mai buna decat cea adevarata.
Cred ca si tu sti acum ca Iosif nu i-o dat numele Isus, si ca Tatal nu I-a spus la Moise in rugul aprins ca numele Lui e Dumnezeu.
Atunci de ce sa nu cautam adevarul?
Duhul Sfant in romaneste este o traducere din ebrica Ruach Hacodesh.
Cea ce nu este gresit.
Pe cand Numele Sacru YHWH nu se traduce , nici nu se inlocuieste cu invocatii pagane .
La fel Yahushua daca s-ar fi tradus ar insemna Yah salveaza=El (Tatal) Salveaza, dar Numele nu se traduc ci trebuie lasate in forma primara.
Uite un exemplu : sa zicem ca pe tine te cheama Rosu Trandafir.
In orice tara mergi numele acesta o sa iti ramana la fel .
Daca vi in America nu o sa iti traduca numele Rosu Trandafir=Red Rose, ci o sa iti ramana la fel.
Si apoi cate versete am redat care toate se refera la numele Tatalui si a Fiului.Duhul Sfant este o putere , prin care ne rugam dar nu ne adresam ei, cum te adresezi Tatalui si inchei cerand in Numele Fiului.
Inchei cu Apoc14:1
...144.000 care aveau scris pe frunte Numele Sau si Numele Tatalui Sau

De numele Duhului Sfant nu pomineste ,nu inseamna ca nu este prezent .
Ce nume crezi ca suta patruzeci si patru de mii poarta ?
Cred ca toti trebuie macar sa le recunoastem :
YHWH יהוה se pronunta Yahuwah
יהושׁע se pronuta Yahushua
AleluYah= lauadaLUI(Yah)

alin
1752. Postat la 15/12/2009 15:10 - 5618z8h13m
Ce nume crezi ca suta patruzeci si patru de mii poarta?

Este vreun alt nume in prin care sa vina mantuirea afara de Isus? Este alt Dumnezeu afara de Singurul Dumnezeu Adevarat alaturi de care vom petrece vesnicia?

Indiferent ca noi romani il numin Isus sau ca americani il numesc Jesus,toate aceste nume fac referinta la un singur Fiu de Dumnezeu..

Sa-ti dau un exemplu: Noi romani ,statului german ii dam numele de Germania, spanioli ii dau numele de Alemanya , germani o numesc Deutschland, iar englezii o numesc Germany...

Tu crezi ca un spaniol cand zice Alemanya se refera la Romania? Sau un german cand zice Deutschland se refera la Spania? ..Dimpotriva toate aceste nume vreau sa spuna un singur lucru si au o singura tinta: Statul German.

Tot asa este si cu numele Isus...toate aceste nume au un singur scop si arata un singur lucru adika pe Isus.

Lica
1754. Postat la 15/12/2009 15:55 - 5618z7h28m
Faraților eu zic ca fiecare să încerce să accepte ceea ce este încredințarea celui de lângă noi...

Există în adevăr nume care sunt românești și nume ebraice, franceze, etc... însă niciodată numele unui american, francez, evreu nu este tradus:

Mike de exemplu dacă este american și eu fac referire la el îi voi spune Mike și nu Mihai, pentru că este american și nu român... Mesia a trăit pe pământ ca evreu...nu român

Nu sunt împotriva folosirii numelor din limba română precum: Dumnezeu, Isus etc (pe care și eu le folosesc) atâta timp cât avem un cuget curat, însă trbuie să mergem spre lumină și adevăr...

Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
avodah
1756. Postat la 16/12/2009 02:04 - 5617z21h19m
Lica a scris:
Faraților eu zic ca fiecare să încerce să accepte ceea ce este încredințarea celui de lângă noi...

Există în adevăr nume care sunt românești și nume ebraice, franceze, etc... însă niciodată numele unui american, francez, evreu nu este tradus:

Mike de exemplu dacă este american și eu fac referire la el îi voi spune Mike și nu Mihai, pentru că este american și nu român... Mesia a trăit pe pământ ca evreu...nu român

Nu sunt împotriva folosirii numelor din limba română precum: Dumnezeu, Isus etc (pe care și eu le folosesc) atâta timp cât avem un cuget curat, însă trbuie să mergem spre lumină și adevăr...

Frate Lica si eu sunt de acord ca El nu o sa ne ia la rost cu cele din nestiinta.
Respect parerea ta ca inca folosesti aceste nume, dar in acelasi timp ai spus sa mergem spre lumina si adevar.
Dupa cum ai vazut in alte mesaje cea ce etimologia spune despre aceste nume ar trebui sa ne atraga atentia(vechi invocatii pagane pentru zeii lor , preluate de primii crestini pentru unicul lor D-zeu).
"Dumnezeu"
În limba română termenul este un împrumut de la păgânism, el provenind din latinescul "Domine Deus , mai exact din forma sa populară fără "i" ("Domne Deus" ), "veche invocație păgână adoptată și de creștini pentru unicul lor Dumnezeu

http://ro.wikipedia.org/wiki/Dumnezeu

Deci daca este dovedit , nu este incredintarea mea doar. Nu?

Atunci acest lucru vine in directie direct opusa cuvantului Lui
Exod 23:13

Sa paziti tot ce v-am spus , si sa nu rostiti numele altor dumnezei: numele lor sa nu se auda iesind din gura voastra

Aici apare problema care ma face pe mine sa nu mai rostesc aceste nume care vad ca si tu ai inteles ca ar fi trebuit sa ramana la forma lor, nu sa se inlocuiasca cu unele pagane sau sa se incearce sa se traduca
Daca dorim sa mergem spre adevar atunci de ce sa ne fie frica sa facem o alegere inspre adevar . Stiu ca cei mai multi se opresc a face aceasta alegere din cauza sa nu creeze dezbinare.

Dar fratilor noi intotdeauna trebuie sa alegem adevarul chiar daca nu suntem bine primiti.
La fel cum un catolic spre exemplu , daca alege sa pazeasca Sabatul va avea multa impotrivire din partea semenilor sai , dar va avea o mare Binecuvantare din partea Lui.
Asa e si in cazul nostru si sper sa putem accepta ca nu Il cunoastem in Totalitate , dar fiecare din noi sa ne putem lauda ca atat cat tine de noi --Cautam acea Toatalitate si alegerile noastre sa reflecte aceasta.

Este un adevar si eu doar vreau sa vestesc acest adevar cu aceste NUME.

Respect pe aceii ce nu au inteles inca , dar si ei trebuie sa ma respecte pe mine si pe altii care nu mai pot rosti aceste NUME din cauza Cuvantului :
Exod 23:13

Sa paziti tot ce v-am spus , si sa nu rostiti numele altor dumnezei: numele lor sa nu se auda iesind din gura voastra

Nu intentionez nici o dezbinare, desi sunt sigur ca va crea, dar nu pot sa ignor acest cuvant acum cand el ne-a descoperit provenienta acestor Nume.

Pedro V
1759. Postat la 16/12/2009 07:15 - 5617z16h7m
Asa iti place tie sa intorci Cuvantul frate Avodah?

Ce tot bagi versetul din exod caci nu scrie nici unde de Yeshua si YHWH?
Acolo vorbeste clar de dumnezei paganilor din vremea aceea!

Nu ai nici o sustinere caci DUmnezeu sau Isus nu se refera la numele Yeshua si YHWH in evreieste!
Nici o sustinere in Biblie!

Tocmai ai dat sa citim un site si acolo scrie clar:În iudaism și religia creștină, Dumnezeu, YHWH, este văzut ca fiind creatorul Pământului și al Lumii.

Dumnezeu sau Yhwh UNA SI ACEASI PERSOANA!
Yeshua sau Isus UNA SI ACEASI PERSOANA!

Nu o lua inaintea Cuvantului!

Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
danut_calimanescu
1761. Postat la 16/12/2009 13:50 - 5617z9h33m
Pace am citit si foarte obositoare logica cu care vrei sa sustii numele Domnului. Te-as ruga daca e posibil sa ne aducem aminte de ziua cinzecimi cind la coborirea Duhului Sfint ucenici vorbeau in diferite limbi ce erau la acea vreme. Acum te rog spunemi numele Domnului care era, cum il pronuntau ucenicii. Vezi tu noi oameni nu ne putem trai viata paminteasca la dimensiunile lui Dumnezeu,nu din cauza pacatului, ci pentru ca nu am fost proiectati pentru asta(Geneza). Noi am fost proiectati pentru gradina Eden si dupa cadere pentru gradina Tera, unde si ne aflam si azi. Pentru ca limitele noastre sunt mici ni s-a dat paminutul in stapinire si ca sa facem putina ordina am inceput sa stabilim repere ,relative la ceva constant, si aceste repere au inceput sa descrie viata de zi cu zi a omului. Iti dau un exemplu de ce azi aproximativ 6 miliarde de oameni considera cerul parte de sus si pamintul partea de jos,imi poti demonstra, sau la fel de bine cum ramine cu drepta si stinga, baze de numerotatie, fondul lexical,toata matematica e construita in jurul lui zero, dar care nu poate fi reprezentat fizic. Traim intr-un sistem relativ cu care ne putem organiza viata spre un mod mai evolutiv. Toate aceste elemete reletative sunt completate cu prenumele ce ne indentifica ca si persoana umana printre umani. Acum numele Isus indentifica persoana mantuitorului, Fiul lui Dumnezeu, dar aceasta pesnoana si-a demonstrat valabilitatea numelui cu lucrarea Sa. Insasi Tatal recunoste ca El este fiul Lui prea iubit in care isi gaseste toata placerea. In acea zi Dumnezu cu ce nume a facut referite la persoana Domnului Isus. Dar cred ca credinta ce o porti in inima este cea care te va purta spre cerurile parintesti si te va apropia de Dumnezeu.
danut_calimanescu
1762. Postat la 16/12/2009 14:02 - 5617z9h21m
Pentru Avodah, cei 144000 sunt frati evrei si vor purta numele Domnului si a lui Dumnezu poate in limba evreiasca. Zic poate ca nimeni nu imi poate confirma ca ceva lasat omului pentru un timp,in cazul asta limba si ceea ce deriva din limbaj adica alfabetul, va fi luat si in ceruri. Hai sa patrundem dincolo de Babilon cind se vorbea doar o limba si se scria cu siguranta doar cu alfabet, intrebarea mea este un care limba se comunica. In Geneza Dumnezeu in ce limba comunica cu Adam si Eva. Abel ,Cain si toti aceia ce au ajuns pina la evenimentul Babel, cum comunicau si in care limba, cum faceau referire la Dumnezeu si ce nume folosea pentru El, ce spui de numele acesta pe care si-L insuseste Dumnezeu " Eu sunt cel ce sunt".
alin
1778. Postat la 17/12/2009 09:18 - 5616z14h5m
Lica a spus:

Atata timp cat incredintarea pe care o are(fara suport biblic) o tine pentru el...atunci nu e nici o problema,pt ca e incredintarea lui ...dar cand vine si ne spune ca a lua numele lui Dumnezeu in desert inseamna a pronunta numele de Isus, a mers prea departe....si pe langa asta face din incredintarea lui si principiu...

Avodah daca nu ai nici o sustinere biblica atunci nu mai interpreta versetele,si incerca sa le interpretezi in asa fel sa se potriveasca cu incredintarea ta!

avodah
1802. Postat la 18/12/2009 10:12 - 5615z13h11m
Fratilor Eu am cautat de unde provin aceste Nume in Limba Romana.
Ce am gasit m-a tulburat , si m-a facut sa gandesc ce El ar fi ales daca ar fi fost in Locul Meu.
Ar fi zis nu conteaza ?
Ar fi continuat El sa le rosteasca daca au legaturi pagane?
Fratilor eu va respect si daca rostiti aceste Nume , dar va rog sa ne respectati alegerea si voi pe noi acestia care ne-am hotarat sa nu le mai pronuntam .
Pentru mine acest verset inseamna ceva , dar daca pentru voi nu inseamna la fel , va rog nu ma mai condamnati :
Filipeni 2 :9
Deaceea si YHWH L-a inaltat nespus de mult , si I-a dat Numele care este mai pe sus de orice Nume
;
I-a dat un Nume care vad ca multi nici nu vor sa-l auda decum sa incerce sa-l pronunte.
Sincer sunt trist

danut_calimanescu
1810. Postat la 18/12/2009 12:30 - 5615z10h53m
Avodah draga, civintele in sine nu au nci o incarcatura,sunt simboluri pentru comunicare, te intreb dar zei pagini de unde provin, exista cu adevarat vreun zeu pagin,cred ca cuvintul e curat dar inima pacatoasa a omului si indepartarea de Dumnezeu a facut ca el, omul, sa isi faca zei care in viata lor erau defapt echivalentul lui Dumnezeu, dar modul de slujire acestor zei il hotara omul. Tu cum vezi lucrurile din acest punct de vedere.
avodah
1829. Postat la 20/12/2009 05:05 - 5613z18h18m
Nu stiu daca ai dreptate in legatura cu ''cuvintele in sine nu au nici o incarcatura''
Stiu ca nu exista alt Zeii, dar exista Satan si ingerii lui care vor sa fie slujiti.
Un exemplu: In Yoga se practica anumite incantatii, cu anumite Nume
Daca credem intr-o lume spirituala , atunci nu crezi ca aceste incantatii au conotatii in aceea lume?.Eu cred ca au un efect asupra celor ce cheama aceste nume .
In vrajitorie se cheama anumite nume , si anumite formule de magie.
In vodoo , exorcism, satanism se invoca anumite Nume.
Din aceasta cauza cand am descoperit ca Numele care le folosim :
DumneZeu >din latina ''Domne Deus''-veche invocatie pagana,

Isus >care s-a transliterat din latina ''Iesous'' credeti ca e doar o coincidenta ''Ieso'' -zeul vindecarii la Greci, fica zeului Zeus

Chiar daca nu au nici un efect pronuntarea Lor ,nu stiu daca chiar ii face placere sa ii numim asa ,acum cand in aceste timpuri e asa de usor de a afla adevarul despre aceste Nume , radacinile de unde provin.

Eu unul prefer sa raman la cuvant si sa nu incerc sa spun ca de fapt nu conteaza.
Ma simt dator sa exprim aceste lucruri cu voi , acum ramanane la alegerea voastra daca vreti sa cautati sau va simtiti confortabili in continuare cu aceste nume. E alegerea fiecaruia.

In legatura cu 144 000 ei fac parte din cele 12 semintii ,care zece din ele au fost dispersate in toate marginile pamantului.
Foarte simplu tu sau eu am putea face parte chiar din cele 10 triburi la care li s-au pirdut urma.
In Romania inainte de Holocaust au fost peste 700,000 de evrei inregistrati, deci sansele sunt mari, chiar daca suntem romani si nu vorbim evreiste(frate Pedro)
Am putea cel putin sa nu condamnam pe cei care s-au decis sa foloseasca aceste Nume care acei 144 le vor purta, daca inca nu ati facut aceasta decizie.

Pedro V
1830. Postat la 20/12/2009 09:48 - 5613z13h35m
1--Cum poate cineva sa zica caci in ebraica Yeshua nu ii Isus?
Nu a vorbit nimeni contra Lui sau Numelui Lui,ci din contra am vorbit clar Yeshua ii in ebraica si Isus in romaneste!
Problema ii caci voi cereti lucruri pe care NU le cere Dumnezeu,Isus,Duhul Sfant si Biblia!
Puneti sarcini care nu le cere nimeni!

2--Ce treaba are Isus cu greci? Pai ce era grec Isus? Sau era fiu de zeu?
Si NU exista nici un zeu cu numele Isus!

Sa imi arati in Biblie cati Dumnezei sau zei exista adevarati,afara de Dumnezeul lui Israel ! Sunt zero barat orice chip etc care il numesc oameni zeu sau Dumnezeu!

3--Am ascultat pe David Nagy care conduce in Romania pe evrei si a zis foarte clar ca Isus in romaneste este Yeshua in ebraica!

4--NU ai dat inca unde scrie de Yeshua sau Yhwh in Biblie!

5--Tine minte asta:nu as dori sa ajungi sa fi tu unu din ei!Esti frate cu mine si nu as vrea!

Cine este mincinosul, daca nu cel ce tagaduieste ca Isus este Hristosul?(1Ioan.2:22)

Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
danut_calimanescu
1831. Postat la 20/12/2009 11:42 - 5613z11h41m
Vrajile si toate incantatiile au loc prin puterile inturicului ce sunt lasate sa stapineasca inima practicantului nu cred ca datorita cuvintelor se intimpla ceea ce se intimpla, o inima cucerita de dragostea lui Dumnezeu e o inima libera a carei nadejde e locuirea cu Tatal, Fiul si Sfantul in corturile ceresti. Lumea intunericului birueste prin slabiciunile noastre, fie ca bunul Dumnezeu sa faca ca dragostea Sa sa ne intareasca si sa uneasca sufletele placute Lui.
avodah
1832. Postat la 20/12/2009 17:41 - 5613z5h42m
Pedro V a scris:
1--Cum poate cineva sa zica caci in ebraica Yeshua nu ii Isus?
Nu a vorbit nimeni contra Lui sau Numelui Lui,ci din contra am vorbit clar Yeshua ii in ebraica si Isus in romaneste!
Problema ii caci voi cereti lucruri pe care NU le cere Dumnezeu,Isus,Duhul Sfant si Biblia!
Puneti sarcini care nu le cere nimeni!

2--Ce treaba are Isus cu greci? Pai ce era grec Isus? Sau era fiu de zeu?
Si NU exista nici un zeu cu numele Isus!

Sa imi arati in Biblie cati Dumnezei sau zei exista adevarati,afara de Dumnezeul lui Israel ! Sunt zero barat orice chip etc care il numesc oameni zeu sau Dumnezeu!

3--Am ascultat pe David Nagy care conduce in Romania pe evrei si a zis foarte clar ca Isus in romaneste este Yeshua in ebraica!

4--NU ai dat inca unde scrie de Yeshua sau Yhwh in Biblie!

5--Tine minte asta:nu as dori sa ajungi sa fi tu unu din ei!Esti frate cu mine si nu as vrea!

Cine este mincinosul, daca nu cel ce tagaduieste ca Isus este Hristosul?(1Ioan.2:22)

Frate Pedro. Te rog citeste atent ca aproape la toate aceste intrebari ti-am raspuns anterior, si nu vreau sa ma tot repet.
1- Daca traduci din ebraica in romaneste Yeshua=Salvatorul (nu Isus)
Isus provine din latinescul Iesous
Eu nu pun sarcini doar prezint cum stau lucrurile si tu faci alegerea

2-Pavel a ajuns sa predice vestea buna pana pe la greci si Invatati teologi aproape toti spun ca prima Traducere sau primele scrieri a scrisorilor lui au fost in greaca.Greaca la ora aceea era precum Engleza astazi in aceea regiune.
Este un singur Creator dar sunt muti diavoli care s-au rasculat.Cei ce se inchinau lui Baal,Murdoc,etc, de fapt slujeau unor puteri ale intunericului .
Toate Zeitatile pagane inclusiv Zeus si Iesous au ca capatai acesti demoni .

3- Daca il intrebi pe David Nagy daca se cade sa pazesti poruncile iti va spune nu, ci doar cele date lui Noah. Atunci asculti de el?
Daca il intrebi care este numele tatalui in ebraica ? Iti va raspunde probabil Adonai chiar daca in ebraica scrie יהוה YHWH se pronunta Yahuwah.

Raspunsul corect:
Yeshua=Salvare
Yahushua=El salveaza

4-Ti-am raspuns anterior , scrie chiar in prima pagina la multe biblii la prefata :
In original YHWH , respectiv Yeshua

5-Apreciez ingrijoararea ta , si cred si eu ca Yahushua este Mesia.

Cautati cararile cele vechi si umblati pe ele

Pace

avodah
1833. Postat la 20/12/2009 18:14 - 5613z5h9m
danut_calimanescu a scris:
Vrajile si toate incantatiile au loc prin puterile inturicului ce sunt lasate sa stapineasca inima practicantului nu cred ca datorita cuvintelor se intimpla ceea ce se intimpla, o inima cucerita de dragostea lui Dumnezeu e o inima libera a carei nadejde e locuirea cu Tatal, Fiul si Sfantul in corturile ceresti. Lumea intunericului birueste prin slabiciunile noastre, fie ca bunul Dumnezeu sa faca ca dragostea Sa sa ne intareasca si sa uneasca sufletele placute Lui.

Prin incantatiile unor nume ei cheama aceste spirite in mijlocul lor ,cheama prezenta entitatilor, la fel cum prin scriptura deseori intalnim: atunci ....x... a chemat Numele YHWH.
cum adica a chemat? eu cred ca tocmai la asta se refera : Invocat , chemi prezenta Creatorului .
La ce crezi ca se refera Ieremia23:27
Cred ei ca pot face pe poporul meu sa uite Numele Meu...?

La ce crezi tu ca se refera Yahushua in Ioan 17:26
Eu le-am facut cunoscut Numele Tau , si li-L voi mai face cunoscut..?

Evrei pe acea vreme si pana in ziua de azi in loc de YHWH pronunta Adonai(Master)
Daca studiezi vei afla ca pe vremea lor era considerat Blasfemie sa pronunti YHWH , pentru ca cu 500 de ani inainte cand erau in robie s-a scris Talmudul care interzicea prontarea numelei , din cauza ca popoarele din jur sa nu isi bata joc de El. Si tot atunci s-a scris in Talmud sa nu scuipi in Shabat ca daca va fi o samanta tu o faci sa creasca si ca atare ai lucrat.
Tot atunci s-a scris sa nu faci namol (tina) in ziua Shabatului, si multe altele.
Yahushua nu a calcat Shabatul dar a dat peste nas invataturilor oamenilor .
Iti recomand sa asculti aici cand ai placerea:
http://www.youtube.com/watch?v=0AkWmZq1FR8&feature=related
Astept raspunsul tau. Pace tie.

Pedro V
1834. Postat la 20/12/2009 19:05 - 5613z4h18m
Frate Avodah din discutii pana acuma nu ai gasit nici un zeu nu Numele Isus!
Nu ma intereseaza Iesos sau altele apropiate!
In nici o Biblie,Dumnezeu,Isus sau Duhul Sfant nu scrie ca pronunt Yeshua si Ywhw!

Lasa jocul de cuvinte caci uiti esentialul ,adica traire si relatia cu El prin Duhul Sfant!

Vedeti sa nu iesiti din Biblia caci despariti de Domnul bajbai numai!

Curios lucru dar Isus ,Dumnezeu si Duhul Sfant au descoperit Credinta Sfintilor,au facut vindecari, au botezat cu Duhul Sfant,au scos demoni,lucreaza minunat,se prezinta in adunare,descopera gandurile inimi,descopera taine, spun pacatul pe fata, cei care cred in Domnul se bucura cu El in cantare,rugaciune,predica,Duhul Sfant,Cina,Cuvant!

Iti zic atat:
Aduceti-va aminte de cele petrecute in vremurile strabune; caci Eu sunt Dumnezeu, si nu este altul, Eu sunt Dumnezeu, si nu este niciunul ca Mine. (Isa.46:9)

Sa stiti, dar, ca Eu sunt Dumnezeu si ca nu este alt dumnezeu afara de Mine; Eu dau viata si Eu omor, Eu ranesc si Eu tamaduiesc, si nimeni nu poate scoate pe cineva din mana Mea.
Caci Imi ridic mana spre cer si zic: rCat este de adevarat ca traiesc in veci,
(Deut.32:39,40)

NU exista alti zei sau dumnezei!!!

avodah
1841. Postat la 23/12/2009 07:20 - 5610z16h2m
Frate Pedro. Eu respect hotararea ta , vreau doar sa iti recomand sa te rogi in legatura cu aceste subiecte.
Eu am cercetat putin radacinile , si am luat hotararea sa caut Numele lor originale care Apostolii le foloseau chiar daca calatoreau prin diferite tari ,si daca Andrei fratele lui Petru a ajuns pana in fosta Dacia, sunt sigur ca ei nu schimbau aceste nume care le provaduiau , si nu l-a botezat pe Yahushua cu numele Isus.

Vreau sa iti spun ca in engleza de ceva vreame sunt deja Biblii care contin adevaratele lor nume , si ca atare nu sunt in afara Biblie cum ai spus.
Sunt curios cand o sa apara in Romania biblia cu Numele Corecte daca o sa o refuzi.?
Pedro a scris:
Lasa jocul de cuvinte caci uiti esentialul ,adica traire si relatia cu El prin Duhul Sfant!

Ce te face sa crezi ca eu nu am traire si relatie cu El. Faptul ca ma intereseaza adevarul in legatura cu anumite lucruri , si daca prezint ce aflu nu inseamna ca sunt ratacit .
Am deja pe Mesia ca Mantuitorul meu , acum caut sa las tot ce este patat in urma, si aceste nume "Dumezeu si Isus" nu le-am gasit chiar desavarsite.
Pedro a scris:
NU exista alti zei sau dumnezei!!!

>> exista alte Duhuri

Pagina 2 din 17 < 1 2 3 4 5 > >>
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164681 vizite unice Powered by PHP-Fusion