Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 8
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Tineret | Adevărat sau fals?
Pagina 2 din 2 < 1 2
Deconectat RE: Frecventarea unei biserici a Domnului...
danut_calimanescu
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
2636. Postat la 24/03/2010 13:38 - 5519z9h33m
Viata unei adunari se imparte pe doua planuri, un prim plan vizibil reprezentind ceea ce vede ochiul in timpul actului de slujire (inchinare), si un plan nevazut, putem spune spiritual, format prin contributia nevazuta fiecarui suflet ce participa la inchinare. Faptic se poate verifica daca prezenta elementelor constituive a actului de cult sunt, sau cum sunt facute, dindune posibilitatea la o opinie. Un alt atribut e blindetea trupului, adunari, se vede chipul Domnului Isus Hristos pe fata lor, dragoste, sau in concluzie cit de profunda e roada Duhului Sfint in adunarea noastra? Si daca totul s-ar limita aici putem zice ca am obtinut jaloanele sau sablonul prin care trebuie sa treaca o adunare.
Dar nu e asa, versetele din Mat.7:21-23 imi imfirma aceasta baza spirituala vazind nulitatea faptica a unor oameni, care au facut lucrari mult mai mari decit cele vazute astazi, dar nerecunoscuti de Domnul Isus.Implinirea voi Tatalui este pasaportul meu de intrare in Casa Sa. Care este voia Tatalui ? Ne raspunde tot Scriptura prin versetele din pasajele Mat.22:37-40 sau Marc.12:29-31. Cred ca atunci cind caut sa ma inchin lui Dumnezeu cu toata inima, El se lasa gasit. Am scris aceste rinduri cu intentia de a va fi de ajutor in dragoste si cu nadejdea ca intr-o zi ne vom bucura impreuna de roada cunoasterii depline.

Am uitat sa mai vorbesc despre Mat.28:19, ce ziceti lipsa acestui verset din viata adunarii o poate condamna? Unde am pierdut noi acest verset in viata noastra sau daca constatam ca l-am pierdut ce e de facut ? Versetele din Filipeni 4:1 sau 1Tesaloniceni 2:19 vorbesc despre o cununa, e si a noastra ? Apocalipsa 3:11 e o promisiune da si o intarire in nadejdea revenirii Domnului, ce am eu de pastrat pentru acea zi ? Ce am de lepadat pentru acea zi ?
Dani
2830. Postat la 10/04/2010 12:44 - 5502z11h26m
valentina a scris:
S-o tin tot asa - zice Pavel
Dar sunteti deosebiti, vorbiti altfel, si nu stiu de unde sa va iau. Am intrebat la adunare, ieri, si nu stie nimeni de voi. In Bacau aveti adunare ? Aveti si voi studiul biblic ?. Saptamana aceasta avem in studiu : Roada Duhului este adevarul. De fapt tot trimestrul am studiat : Roada Duhului (Galateni 5; 22), si le-am luat pe toate la rand. Multe nu inteleg. Vorbiti de luna noua, de azimi, de paste............?

Valentina chiar asa de greu este sa găsesti o biserică de a noastră ,dacă vrei noi iți putem pune la dispozitie cîteva adrese ,binenteles dacă esti intersată să sti mai multe despre noi ,asta nu inseamnă ca dacă nu este în Bacau biserică suntem ai nimanui ,chiar dacă sunteti numeric mai multi decit noi nu înseamnă ca sunteti mai aproape de adevăr decît noi.SA STI CĂ OMUL SFINTESTE LOCUL INTR-O BISERICĂ si nu clădirea bisericii sfințește omul. Cu certitudine nu suntem atăt de puțini cum îți imaginezi tu."'Domnul să te binecuvinteze in sion,,

Fiti binecuvantati!
abdon
4303. Postat la 16/11/2010 00:36 - 5282z22h35m
Michael Roman a scris:

"Dar in definitiv, care sunt elementele pe baza carora se poate identifica o biserica sau o adunare a DOMNULUI?... Te invit sa-ti pui aceste intrebari, sa te framinti si sa cauti raspunsurile biblice care definesc o adunare a DOMNULUI, impreuna cu mine."

Pot fi enumerate elementele mai substantial?

emanolake a scris: "Dar in mare parte eu asa as defini o adunare care din momentul de fata se respecta Poruncile, Legile si Randuielile dupa cum ne invata scriptura si le inplinim cum se cuvine acea e o adunare vie"

valentina a scris:Randuieli ?. Care sunt ?

avram a scris: Randuielile sunt tocmai cele amintite de tine, Valentina: Poruncile lui Dumnezeu, marturia lui Isus si, credinta lui Isus.Aceste trei elemente sunt elementele care nu dau gres in identificarea "bisericii

Si eu scriu: Legile sunt una, poruncile sunt alta, iar randuielile sunt sarbatorile.

Elelmentele de baza dupa care se poate identifica adunarea Domnului, sunt urmatoarele:

Nasterea din nou
Botezul
Credinta in Isus, ca este fiul lui Dumnezeu, si credinta in Duhul Sfant, ca venind de la la Hristos, ca Mangaietor si ... .
Marturisirea credintei, prin vorbe si fapte
Lauda
Rugaciunea
Postul
Semnele Duhului Sfant

Va las, sa continuati

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

izreelpop
9648. Postat la 22/03/2011 21:32 - 5156z1h38m
frate ROMAN LA POSTAREA 1965 ai promis ca esti dispus sa slujesti DIVINITATII acolo unde este nevoie ;
Ma bucur de dumneta si pentru ca esti atit de dispus si hotarit TE INVIT LA BECLEAN.
motivul;la BECLEAN este singurul loc din ROMANIA unde se pun bazele sistemului de slujba IUDEO MESIANICE acum daca te rasgindesti la vorba ce ai promiso ;sau ramii evreu decidete ca NOI te asteptam
Michael Roman
9649. Postat la 22/03/2011 22:06 - 5156z1h4m
Shalom!
Multumesc pentru invitatie. IN PRINCIPIU, accept, ramane sa discutam detaliile in privat.

Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.

Romani 11:36
Lucia
9706. Postat la 24/03/2011 18:16 - 5154z4h54m
Biserica lui Dumnezeu este formata din numarul de persoane Nascute din nou de la Cinzecime pana la revenirea Domnului Isus, noi suntem un singur trup, iar Hristos este Capul.Prima referire la aceasta Biserica se gaseste in Matei 16:18 unde spune:,,Tu esti Petru si pe aceasta stanca voi zidi Biserica Mea..."Stanca este Hristos, pe ea este zidita Biserica!Este una cu El.Care este Biserica ADEVARATA?,,care este trupul, plinatatea Celui ce implineste totul in toti"(Efeseni 1.22-23).Apostolii se adresau astfel: ,catre adunarea lui Dumnezeu care este in Corint(1 Corineni 1.2)Ce observam?Adunarea lui Dumnezeu reprezinta Biserica Domnului ,dar reprezinta totalitatea persoanelor credincioase in Hristos din Corint, deci o Biserica locala, as putea spune ca totalitatea bisericilor locale in Hristos de pe intreg pamantul formeaza ca intreg Biserica lui Dumnezeu.Daca privim in Apocalipsa cap 1 si 2 vom constata ca toate din cele 7 Biserici sunt bisericile Domnului si totusi sunt diferente intre ele,de ce?
Ramane sa raspundeti voi...Pace!

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
izreelpop
9853. Postat la 28/03/2011 20:42 - 5150z3h28m
Înainte de cinzecime nu era biserica??probabil era un hauuuus!
Lucia
9856. Postat la 28/03/2011 20:51 - 5150z3h20m
Cred ca va puteti raspunde singur la aceasta intrebare.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
fullban10
9860. Postat la 28/03/2011 21:06 - 5150z3h5m
Era Templu.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
izreelpop
10018. Postat la 02/04/2011 15:56 - 5145z8h14m
A fercventa o religie alta de cit IUDAISMUL ESTE curvie
Lica
10026. Postat la 02/04/2011 18:37 - 5145z5h33m
Frate izreelpop te rog să dezvolți afirmația ta în contextul istoric și geografic al evoluției lucrurilor de la ucenici până la noi.

Cer acest lucru deoarece ceea ce spui tu este foarte grav: IUDAISMUL este străin de Cel pe care tu îl consideri pe bună dreptate ca fiind Meisa și anume Yeshua! Ucenicii erau considerați ca formând o sectă a iudaismului....dar între iudaism și ei nu era deloc semnul de egalitete!

Ba aș îndrăzni să precizez faptul că iudaismul așa cum îl cunoștem acum este o religie mai nouă decât creștinismul (pentru aceasta verificați Talmudul)!

Deci între iudaism și sâmbătarul de mine este o diferență enormă deoarece iudeul spune "Cred cu o credință desăvârșită că Mesia va veni" iar eu spun...că Mesia va REVENI!

Deci pentru a nu creea off-topic întrebarea este sinagogă (adunare, biserică) fără sau cu Yeshua?

Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
Lavi
17127. Postat la 27/02/2012 11:02 - 4814z12h9m
As dorii sa fac o completare frate Lica la ce ai scris mai sus si sustin cele mentionate de tine ,aducand cateva argumente din scrieri si traduceri dupa original din carti de istorie despre inceputul crestinismului ,deoarece se face multa confuzie intre crestinism si iudaism .
Dupa parerea mea este vorba de Iudei credinciosi si Iudei necredinciosi .

In Fapte cap.24 cu vers...
1. După cinci zile, a venit marele preot Anania cu unii din bătrâni și cu un vorbitor, numit Tertul. Au adus înaintea dregătorului plângere împotriva lui Pavel.
2. Pavel a fost chemat, și Tertul a început să-l pârască astfel: "Prea alesule Felix, tu ne faci să ne bucurăm de o pace mare; și neamul acesta a căpătat îmbunătățiri sănătoase prin îngrijirile tale.
3. Lucrul acesta îl mărturisim cu toată mulțumirea, în toată vremea și în tot locul.
4. Dar, ca să nu te țin prea mult, te rog să asculți, în bunătatea ta, câteva cuvinte.
5. Am găsit pe omul acesta, care este o ciumă: pune la cale răzvrătiri printre toți Iudeii de pe tot pământul, este mai marele partidei Nazarinenilor,
6. și a încercat să spurce chiar și Templul. Și am pus mână pe el. Am vrut să-l judecăm după Legea noastră:........

.......10. După ce i-a făcut dregătorul semn să vorbească, Pavel a răspuns: "Fiindcă știu că de mulți ani ești judecătorul neamului acestuia, voi răspunde cu încredere pentru apărarea mea.
11. Nu sunt mai mult de douăsprezece zile, - te poți încredința de lucrul acesta - de când m-am suit să mă închin la Ierusalim.
12. Nu m-au găsit nici în Templu, nici în sinagogi, nici în cetate, stând de vorbă cu cineva, sau făcând răscoală de norod.
13. Așa că n-ar putea dovedi lucrurile de care mă pârăsc acum.
14. Îți mărturisesc că slujesc Dumnezeului părinților mei după Calea, pe care ei o numesc partidă; eu cred tot ce este scris în Lege și în Prooroci,

Apostolul Saul(Pavel) a facut de cunoscut cea mai stramta Cale ,pe care iudeii din timpul lui o numeau partida (secta).
Adunarea sau sinagoga (biserica) ,celor putini pe calea cea stramta erau pastratori ai Sabatului si sarbatorilor Domnului Dumnezeului lui Israel.

In sec unu si doi ,anii 30-132 d.H.
Efes este vrednica de dorit ,este sinagoga lucratoare sau Adunarea (biserica)
,

Denumirea biblica este de Nazarineni,fapte 24 cu 5.
Numele de Nazarineni se da la inceput tuturor crestinilor-Istoria bisericeasca pana la 1054 de I. Mihailescu,Bucuresti1911,pag 78.
,,Caci am aflat pe omul acesta ca o ciuma si urzitor de razvratiri printre toti iudeii din lume ,fiind capetenia eresului nazaritenilor((asa era considerat apostolul Pavel si urmasii lui Hristos care vor fi numiti eretici in toate timpurile)Fapte 24 cu 5.

In cartea Importanta Sinodului I .Ecumenic de preotul Iulian M.Constantinescu ,Constanta 1926 ,pag.8.Scrie,,Noi stim ca,crestinismul a fost cunoscut de imperiul roman ca o secta iudaica .....(pentru ca ei tineau Sambata;denumirea de secta si erezie o vom intalnii des in dreptul crestinilor de pe calea cea stramta)

Secolele 2 si 4 anii 132-313d.H.
Smirna=amaraciune -adunarea (sinagoga)resp.biserica intristata.
Denumirea biblica si istorica -Nazarineni Ebioniti.
,,....numele de Ebioniti care inseamna saraci...''Istoria universala pana la1054.
Apoc 2cu 9 face referire la aceasta adunare .
Iudeii au persecutat crunt pe nazarinenii -ebioniti care asa cum am vazut in fapte 24 cu 5 pastrau credinta apostolica cu Ap.Pavel in frunte .

In anul 132 se interzice pazirea zilei Sabatului in timpului imparatului Adrian si studierea Bibliei sub amenintarea pedepsei cu moartea.
Nazarinenii-ebioniti observau legea mozaica (Decalogul)si alimente curate si necurate cum scrie apos.Pavel in 2 Corinteni 6 ci 17.
Acesti Nazarineni il iubeau pe Mantuitor iar pe apostol Pavel nu-l socoteau eretic deoarece el era seful lor al nazarinenilor numiti asa de iudeii care nu-l primisesera pe Yesua cum vedem in fapte 24 cu 5.
Pavel nu a fost un -Adept sau propovăduitor al unei erezii ci facea de cunoscut calea cea stramta, el insusi era din partida sau secta cea mai stramta numita a Nazarineilor dupa Isus Nazarineanul,iudeii din timpul lui il invinovateau de profanare a Templului ,cea ce nu era adevarat.

In 132 Nazarinenii traira despartiti de Biserica (celor multi, adica catolica) ,formand o secta (SEPARARE)aparte sub numele ( de la inceput) de Ebioniti Nazarineni cum apare in fapte 24 cu 5),observam cuvantul crestinilor alaturi de cuvantul erezie ,cuvantul grecesc care inseamna alegere,altfel decat ,,cei multi,,.
Cuvantul alegere =greceste hairesis (se citeste eresis)-erezie (in Biblia Latina Vulgata e tradus cu termenul secta)
Traducere dupa originalul din 1896 de B.Grecian si A. Berar,Bucuresti,pag2.

Eu de aici inteleg ca hairesis este de fapt alegere si este vorba de secta iudeilor care creadeau in Mantuitor si staruiau in invataturile lui Pavel urmand partida dupa invatatura Nazarineanului Yesua,care arata clar care este calea si adevarul si mai cu seama Adunarea Sfintilor in sarbatoare.

Lucia
24409. Postat la 20/08/2013 21:51 - 4274z2h20m
Am ramas cu o intrebare pusa, si fara un raspuns...
S-a deschis acest subiect cu scopul "de a descoperi"locul unde am putea frecventa o adunare.
Eu am intrebat:
In cartea Apocalipsei capitolul unu si doi, Dumnezeu se adreseaza celor sapte biserici sau adunari, cum vreti sa le spuneti.
Niciuna dintre ele nu era perfecta...
Se pare ca azi istoria se repeta.De ce atatea diferente intre adunari azi?
Ce credeti, sora Lavi si frate Nica, ca abandonarea unei adunari, sau nefrecventarea ei pe o perioada mai lunga... este o metoda de rezolvare a problemelor , sau credeti ca prin aceasta metoda se poate face ca cineva sa accepte punctele de vedere a celor suparati, si chiar sa le puna in practica?
Sau mai grav, atitudinea lor poate RUPE ADUNAREA in doua...este bine acest lucru, ce ziceti?

fullban10
24411. Postat la 21/08/2013 16:07 - 4273z8h4m
.De ce atatea diferente intre adunari azi?

Nu sunt printre cei enumerati de tine sa raspund, in schimb am gasit cel mai bun raspuns la intrebarea ta:

Toți aceia care caută cârlige de care să-și agațe îndoielile le vor găsi.
Ellen White.

Iar plecarea din biserica? Trebuie sa nu uitam ca Dumnezeu atrage. Ca oameni poti sa te zbati, sa mergi, sa daruiesti, sa duci apa si sa imbraci, daca nu atrage Dumnezeu, degeaba. Cand ai sa vezi un ortodox ca vine la adventisti, sa stii ca Dumnezeu l-a atras acolo. Si asa as putea continua cu alte exemple. Sa ne gandim : cum am ajuns noi in biserica in care suntem? Noi am plecat dintr-o biserica. Nu?. Cine a facut posibila iesirea?
Nu-i asa ca , daca ne intoarcem cu ani in urma si ne-amintim , nici prin cap nu ne trecea ca vom frecventa o alta biserica.

costy
24412. Postat la 21/08/2013 17:14 - 4273z6h57m
valentina a scris :Cand ai sa vezi un ortodox ca vine la adventisti, sa stii ca Dumnezeu l-a atras acolo.

Bietul ortodox cand va intra acolo si pe treptele anvonului nu va mai vedea barbatul adica (popa) si vede o femeie predicandsmiley, cred ca face o piruieta si pe aici ti-e drumul, pentru ca acea persoana vine cu inima schimbata de Domnul si are ceva cunostinte Biblice.

Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Lica
24413. Postat la 21/08/2013 18:10 - 4273z6h0m
Va rog un singur lucru si anuma atunci cand postati sa va asigurati ca inainte v-ati gandit daca postarea voastra nu are sa se transforme doar intr-o sageata indreptata inspre o alta comunitate sau chiar persoana. In concluzie o biserica poate exista doar cand exista si dragoste si unde exista dragoste exista si...loc. Pentru probleme doctrinale avem timp, loc si spatiu special pus deoparte.

Lavi acum vad postarea ta referitoare la biserica si apartenenta sa in ce priveste radacina in iudaism. Crestinismul sau ucenicia sau cum vrei sa ii spui la biserica vine din iudaism dar asta nu inseamna ca si merge in iudaism deoarece are ca baza invatatura apostolilor si nu iudaismul care are multe lucruri care nu trebuie practicate de cela care frecventeaza biserica in calitate ce credincios in Isus

Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
fullban10
24419. Postat la 21/08/2013 19:52 - 4273z4h19m
Bietul ortodox cand va intra acolo si pe treptele anvonului nu va mai vedea barbatul adica (popa) si vede o femeie predicandsmiley, cred ca face o piruieta si pe aici ti-e drumul, pentru ca acea persoana vine cu inima schimbata de Domnul si are ceva cunostinte Biblice.

Esti sigur?
Poate explici atragerea care o efectuiaza Dumnezeu si da si textul ca momentan nu-l gasesc.

In schimb aflam lucruri interesante. Uite unde duce fanatismul.

costy
24422. Postat la 21/08/2013 20:24 - 4273z3h46m
Valentina nu este vorba de nici un fanatism , important este ascultarea de Dumnezeu si sa nu sarim peste cea ce este Scris . La ce am scris sunt foarte sigur pentru ca este Adevarat, nu trebuie sa ne ferim de Adevar cine este nascut din Dumnezeu traieste in Lumina si in Adevar . Cu pacatul nu este de joaca trebuie sa ascultam pentru ca in urma ascultarii vine Binecuvintarea .Cand Domnul cheama un suflet la Mantuire nu-l trimite la o religie sau vreun cult anume , ci este chemat la Sfintire si Ascultare de Cuvantul Scripturii .

Poate explici atragerea care o efectuiaza Dumnezeu si da si textul ca momentan nu-l gasesc.---- La ce fa referiti cu femeia la ... ,sau este vorba despre alceva ? Valentina daca nu gasesti ceva din Cuvant , impreuna rasfoim Biblia si gasim dar sa fie scris negru pe alb . O seara Binecuvintata . Ce parere aveti despre Luna de pe cer in aceasta seara ?smiley bate sau nu bate .

Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Deconectat RE: Frecventarea unei biserici
fullban8
24427. Postat la 22/08/2013 14:12 - 4272z9h58m
Frate Costy, ...m-ai siderat (m-ai stupefiat) cu poziția evidentă în ultimul timp:

Costy zice: Cand Domnul cheama un suflet la Mantuire nu-l trimite la o religie sau vreun cult anume, ci este chemat la Sfintire si Ascultare de Cuvantul Scripturii .

Cu puține corecturi, apreciez punctul de vedere ca atât de Corect, încât prevăd cum îți atragi ura și disprețul celor despre care zici că trimit sufletele la o religie sau la un cult oarecare (mai pe înțeles, ...prozeliți). În această situație, mă alătur și încerc pe cât pot, să mai aduc puțină lumină scripturistică!

- Mântuirea este Viața Veșnică oferită în dar, PRIN CREDINȚĂ (...oricui crede în Creatorul Mântuitor și în Jertfa Sa) - credința ta te-a mântuit (atât, și nimic mai mult - Matei 9.22; Marcu 5.34; 10.52; Luca 7.50; 8.48: 17.19). Mântuirea va fi oferită în timpul Împărăției Păcii de 1.000 de ani, când dracii (cu Șeful lor) vor fi închiși în adânc - acum, și dracii cred, dar nu au fapte - mântuiții au statura și natura lui Adam (cu Viața veșnică menținută prin Pomul Vieții Veșnice)!
- Sfințirea este Gloria Veșnică oferită condiționat celor aleși din cei care răspund la chemarea exprimată de la Exod 19.5 (Acum, dacă veți asculta glasul Meu și dacă veți păzi legământul Meu, veți fi ai Mei dintre toate popoarele, căci tot pământul este al Meu), până la Apocalipsa 3.21 (Celui ce va birui îi voi da să șadă cu Mine pe scaunul Meu de domnie) și 20.4 (Și am văzut niște scaune de domnie; și celor ce au șezut pe ele li s-a dat judecata) - aleșii (Mireasa Mielului - Trupul Celui ce este Cap) au statura și natura Mântuitorului (cu Viața Veșnică în Sine, din Viața Capului care este YHVH = Viață și Dragoste).

...după un algoritm simplu: auzire și credință (pentru Mântuire), ...ascultare, împlinire cu înfăptuire și sfințire (pentru Alegere).
- Romani 10.17: Astfel, credința vine în urma auzirii; iar auzirea vine prin Cuvântul Mântuitorului.
- 2Petru 1.5-7: De aceea, dați-vă și voi toate silințele ca să uniți cu credința voastră fapta; cu fapta, cunoștința; cu cunoștința, înfrânarea; cu înfrânarea, răbdarea; cu răbdarea, evlavia; cu evlavia, dragostea de frați; cu dragostea de frați, iubirea de oameni.
- Iacov 2.20: Vrei, dar, să înțelegi, om nesocotit, că credința fără fapte este zadarnică?
- Iacov 2.26: După cum trupul fără duh este mort, tot așa și credința fără fapte este moartă.
- 1Timotei 4.5: pentru că este sfințit prin Cuvântul lui YHVH și prin rugăciune.
- Ioan 17.19: Și Eu însumi Mă sfințesc pentru ei, ca și ei să fie sfințiți prin Adevăr.
- Ioan 17.17: Sfințește-i prin adevărul Tău: Cuvântul Tău este Adevărul.

Marea problemă, rămâne... care este Cuvântul, și unde găsim Cuvântul care să reprezinte Adevărul. Eu am în jur de 20 de Biblii și un Coran - toate spun că reprezintă Cuvântul (care prezintă Adevărul), în paralel cu ce se prezintă în fiecare sinagogă, în fiecare biserică sau în fiecare moscheie unde se pretinde că se află Adevărul. La fel spune și fiecare confesiune, care asigură că acoliții ei (plătitori) de la botez la înmormântare, ...ajung în Cer (la Domnul ei).

În problema femeii învățător și conducător spiritual Cuvântul este CLAR, ...fără echivoc: 1 Timotei 2.12: Femeii nu-i dau voie să învețe pe alții, nici să se ridice mai presus de bărbat, ci să stea în tăcere.
Faptul că unele anvoane (amvoane) sunt transformate în Pomul din care a vorbit Șarpele (Genesa 3.4-6: Atunci șarpele a zis femeii: Hotărât, că nu veți muri, dar AtotPuternicul știe că, în ziua când veți mânca din el, vi se vor deschide ochii și veți fi ca Cel PreaÎnalt, cunoscând binele și răul. Femeia a văzut că pomul era bun de mâncat și plăcut de privit și că pomul era de dorit ca să deschidă cuiva mintea. A luat deci din rodul lui și a mâncat; a dat și bărbatului ei, care era lângă ea, și bărbatul a mâncat și el).
Totul este ca să se împlinească Cuvântul:
- Isaia 3.12: Poporul meu este asuprit de niște copii și-l stăpânesc niște femei! Poporul meu, cârmuitorii tăi te duc în rătăcire și pustiesc calea pe care umbli!
- Ieremia 16.12: Și voi ați făcut și mai rău decât părinții voștri; căci iată că fiecare umblați după pornirile inimii voastre rele și nu M-ascultați.
- Ieremia 2.33: Ce bine știi să-ți întocmești căile când este vorba să cauți ce iubești! Chiar și la nelegiuire te deprinzi.
Cei care pun femeile să predice, sunt pe drumul celor ce GRĂBESC venirea zilei Mâniei (2Petru 3.12); autointitulați AȘTEPTĂTORI.
Femeile predicatori sunt fiicele fiicelor femeii din Apocalipsa 17.4.

<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
fullban10
24428. Postat la 22/08/2013 15:09 - 4272z9h1m
Costy, iata am gasit textul: Ioan 6;44 " Nimeni nu poate veni la Mine, daca nu-l atrage Tatal, care M-a trimis; si Eu i voi invia in ziua de apoi."

La acest text am facut referire. De aici inteleg ca nu noi, ci Dumnezeu atrage pe cei care cauta pe Hristos.

Cealalta problema cu fanatismul ? exemplu de la Varas.

Luna e ok. Inca de acum trei zile e plina, plinuta si continua sa fie plina, plinuta. Ochiul e inselator. Doar cei cu ochii buni se pot lauda ca observa ca lipseste ceva.

Barbatii sunt de vina ca femeile vorbesc in adunare. Nu ne lasati sa vorbim acasasmiley

Pagina 2 din 2 < 1 2
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164604 vizite unice Powered by PHP-Fusion