Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă



Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery


Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 6
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Tineret | Adevărat sau fals?
Pagina 2 din 2 < 1 2
Deconectat RE: V-ați întrebat vreodată?
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
20583. Postat la 23/11/2012 18:14 - 4544z4h53m
Dacă ai avut ocazia să mănânci rodia la ea acasă, poți să ne spui și cum se mănâncă?


Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat RE: v-ați întrebat vreodată?
fullban8
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
20589. Postat la 23/11/2012 21:12 - 4544z1h55m
Nu este nici o inginerie! ...te obișnuiești precum copilul la supt!

La masă în familie, într-o familie din înalta societate, ori la o festivitate (în sărbătoare), primești o rodie medie (funcție de nivelul de trai al familiei sau de nivelul festivității ori sărbătorii), un cuțit ca pentru pește (cu vârful rotund și câțiva dinți, mai mult să rupă - să nu taie ca o lamă), o linguriță și o cupă ca pentru înghețată (un pahar larg și adânc - asemenea unei jumătăți de sferă cu diametrul cam de 10 cm - cu picior), pe o farfurie întinsă (de dimensiune mai mare - aproape ca cele pentru tort.
Se taie pe jumătatea laturilor, de la floare spre coadă, pentru ca tăietura să nu pice direct pe boabe (ca să nu te murdărești de sucul boabelor, cu atât mai colorat, cu cât rodia este mai trecută din copt).
Cu ajutorul cuțitașului (ca să nu te folosești de unghii) despici rodia (nu tăiată să curgă mustul pe tine) în 4, 5 sau 6 felii, pe care le decojești (descuamezi) pe rând de coajă (câte puțin, cât să descoperi primul rând de boabe, pe care le disloci cu vârful rotund al cuțitului (care nu taie), punându-le în cupă... rând, pe rând, după care le savurezi în tihnă cu lingurița. Coaja și suportul fibros (alb-gălbui), se lasă pe farfuia pe care pui cuțitul după ce ai ales boabele și cupa cu lingurița după ce ai terminat de mâncat boabele.

Este un deliciu când ești servit cu o cupă de boabe de rodie (ținută câteva ore la frigider), deasupra căreia s-au pus câteva rondele f.f. subțiri de citrice (lămâie, portocală sau mandarină) peste care se presară zahăr tos (dacă se poate brun), peste care se stoarce zeama citricului folosit ca garnitură.
Pentru cei din lume se poate servi cu whiski, cu vodcă, sau lichioruri; pentru cei religioși cu Kiduș (vin roșu-dacă se poate coșer).

Rodia este grozavă și sub formă de salată cu citrice, ananas, banane, smochine și alte fructe parfumate (struguri hamburg sau muscat otonel, caise, piersici, gutui și zmeură sau căpșuni).
Cu cât cineva se obișnuiește cu rodia, va ajunge la concluzia că orice combinație este mai bună ca cele dinainte, ...și orice faci, ...și orice pui în combinație sau simplă, orice rodie este mai bună ca toate
cele dinainte. Dacă de orice fruct te saturi, de rodie te saturi doar când nu mai poți mânca (am înțeles că la diabetici nu le crește glicemia).

Mâncată într-o manieră mai populară ,,la botul calului,, (culeasă din rodier sau într-un parc), se decojește cu mâna (începând de la floare, dezgolindu-se boabele cam tot pe felii); se mănâncă nutur dislocându-se boabele cu dinții-este mai greu și necesită puțină experiență, ...sau se dislocă boabele cu degetele în podul palmei în care ți rodia, până se strânge ca o lingură-cât poți lua în gură; boabele le mănânci, în timp ce coaja și partea fibroasă o arunci...straturi, ...straturi!

Se poate mânca și cu pâine! Poftă bună!


<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
Deconectat RE: V-ați întrebat vreodată?
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
20591. Postat la 24/11/2012 06:19 - 4543z16h48m
Ce pot spune? Mulțumesc ! Acum că știm cum se mănâncă o rodie, să mâncăm cât mai multe. Am scăpat de stresul sucului care ne curgea pe mână.
Ce faci cu sâmburii?


Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat RE: v-ați întrebat vreodată?
fullban8
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
20592. Postat la 24/11/2012 09:26 - 4543z13h41m
Problema murdăritului pe mâini, este de neluat în seamă pe lângă plăcerea gustului și rezultatul în sine al mâncatului (savurării) unui fruct din care muști... ținându-l cu mâna, care... nu se poate compara cu nici o altă tehnică mondenă - atenția trebuie să fie să nu ne murdărim pe haine!
Orice fruct și orice friptură (în mod deosebit peștele și pasărea), ca și mierea, niciodată nu este mai bună ca atunci când te lingi pe degete! Naturalul este sfânt - moderni,,Z,,mul este profan!

Îmi cer iertare pentru scăparea păcătoasă! ...CE TREBUIE FĂCUT cu sâmburii de rodie (nu... ce fac eu, sau altcineva, ...aproape distrus dacă încă nu a fost distrus de viața modernă... a omului modernizat spre nenorocirea lui).

Pentru a nu da un răspuns care să fie uitat la bătaia oricărui vânt care se poate abate asupra multora dintre noi (în deprecierea timpului în care trăim), încerc să edificăm împreună o judecată, o înțelegere fără echivoc a unei legi veșnic neschimbătoare, spre Slava și mărirea Nemărginitului nostru Arhitect Atotștiutor, începând cu Genesa 1.29 (Iată că v-am dat orice iarbă care face sămânță și care este pe fața întregului pământ și orice pom care are în el rod cu sămânță: aceasta să fie hrana voastră.), și terminând cu Apocalipsa 22.2 (În mijlocul pieței cetății și pe cele două maluri ale râului era pomul vieții, rodind douăsprezece feluri de rod și dând rod în fiecare lună; și frunzele pomului slujesc la vindecarea neamurilor.)

Ce înțelegem noi din aceste 2 versete, și mai ales din ultimile 2 propoziții, ale celor 2 versete?

La primul verset (aceasta să fie hrana voastră): ...care să fie hrana noastră? ...iarba cu frunza ei (eludând sămânța) ? ...pomul cu frunzele lui (eludând rodul-sămânța)? ...sau rodul (sămânța) lor (cu GERMNUL de VIAȚĂ???
La al doilea verset (și frunzele pomului slujesc la vindecarea neamurilor.) - aici este clar, fără nici un dubiu - frunzele slujesc la vindecare... dar rodul?
Organismul uman are nevoie de HRĂNIRE pentru a trăi, și de VINDECARE pentru a trăi bine! ...întâi trebuie să ai viață, și apoi sănătate. Trăind în lumea și Împărăția Păcatului (și cu binele și cu răul), ne putem păcăli ușor - nu tot ce ne apare bun este bun, și tot ce ne apare rău, este rău.

Unele fructe sunt dulci... sunt bune! ...altele sunt amare... sunt rele! ...fructele mai frumoase... sunt bune! ...cele mai urâte, sunt rele? Vin cu 2 exemple: 1 măr frumos, și unul viermănos; o ciupercă obișnuită-comestibilă (unicolor care la maturitate face viermi) și alta frumos și viu colorată-otrăvitoare (care se usucă fără a se atinge de ea nici o vietate)!

Scurtând periplul explicațiilor și întrebărilor (sprijin), fructul (carnea și mai ales coaja) conține substanțele hrănitoare (mineralele, enzimele și vitaminele) pentru viața omului; miezul seminței (germenul de viață al plantei sau pomului - fătul - conține viața în sine iar frunzele, conțin substanele active pentru sănătate!

Astfel, ce trebuie să facem cu semințele oricărei plante sau pom hrănitor??? ...la strugure, la rodie, la mere, la lere, la pepene, la nucă, la alune, la migdale, la dovleac, ...la caise? ...unele sunt amare! ...acelea sunt cele mai folositoare!
Atenție! ...nu tot ce place limbii, face bine la organism, precum nici tot ce nu place limbii, face rău!

Sâmburele de rodie dă vitalitate organismului omului, în timp ce sucul și fibra fructului, ...asigură doar o hrană mai mult decât corespunzătoare; ...plăcerea gustului ne încununează viața (este ca sâmburele de pepene verde sau roșu, ori ca sâmburele de strugure) - mulți se fandosesc alegând semințele de pepene, de strugure (chiar și coaja unor struguri) - nu știu ce fac (sper că nu se gândește nimeni la mâncatul strugurilor sălbatici, al cărui vin (must fermentat în amestec cu cel de strugure negru de soi) reprezintă unul dintre cele mai complexe tratamente-panaceu universal.


<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
Deconectat RE: V-ați întrebat vreodată?
Lavi
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
20600. Postat la 24/11/2012 19:36 - 4543z3h31m
Eu mănânc rodia cu tot cu semintele tari , indepartand coaja si partile albe aleg frumos bobitele.
Intradevăr Frate George ,in coajă sunt vitaminele ...nu ?
Multumesc mult pentru toate informatiile scrise .
Binecuvântări!.


Deconectat RE: v-ați întrebat vreodată?
fullban8
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
20601. Postat la 24/11/2012 19:58 - 4543z3h10m
Nuuuuuuuu!

Coaja rodiei nu se mănâncă! ...în general COAJA FRUCTELOR SIMPLE (...cum să le spun??? ...unice!!! ...mărul, para, strugurele).
Rodia este un fruct compus din mai multe boabe cu un singur sâmbure (sămânță); doar boabele se aleg și se mănâncă împreună cu semințele boabelor, ca strugurii noștri (se sfarmă în gură doar boaba de rodie ca și cea de strugure, fără a se mesteca sâmburii).
Sâmburii (sămânța) rodiei, ai strugurilor și ai pepenelui roșu (sau verde cum le spun unii) se înghit împreună cu pulpa fructului sfărâmată și savurată ca atare (nu mestecată în măsele).

Coaja EXTERIOARĂ nu se folosește - se aruncă împreună cu suportul boabelor!


<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
Deconectat RE: v-ați întrebat vreodată?
fullban8
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
20609. Postat la 24/11/2012 21:43 - 4543z1h24m
Pentru ca să nu pară o întrebare ironică, cineva m-a întrebat pe Mesaj Privat dacă nu cumva... sâmburele de rodie este periculos pentru a provoca APENDICITA (imflamarea țesutului limfatic al apendicelui-organ cavitar atașat la începutul colonului (prima porțiune a intestinului gros).
Considerând întrebarea ca o necunoaștere firească și sinceră - în nici un chip ironică, poate fi de bun augur pentru oricine nu cunoaște mici secrete fiziologice (procese ce au loc în organismele vii).

Se poate consulta orice medic de la care se poate afla că în cazul ingurgitării (ingerării, înghițirii) sâmburilor de rodii, NU ESTE NICI UN PERICOL, ci numai beneficii.

Apendicita poate fi provocată de orice rest alimentar solid (nedigerabil de către sucul gastric, la nivelul stomacului și intestinului subțire)! ...poate fi orice material anorganic și semințe nedigerabile (în zona noastră, știu 2): semințele de cireșe și vișine, nepericuloase pentru că datorită nărimii lor, nu pot pătrunde în structura tubulară a apendicelui vermiform, unde poate infecta și inflama țesutul linfatic, ...și semințele de ardei (în special coapte) care pot fi periculoase (dar nu neapărat).
Un acid în combinație cu o bază, dă o sare; ...cu ceva neutru, nu reacționează!
Sucul gastric (acid) dizolvă și sticlă, sâmburii de măsline, și în general toți sâmburii cu caracter bazic, fie ei ai tuturor fructelor acide (citrice), neutre (pepene roșu), bazice (cireșele fructe, ardeiul legumă), dar... semințele crude de cireșe și vișine, și cele de ardei copt (de natură neutră), ...nu se digeră, și ca atare, ...ies întregi pe partea cealaltă (în masa materiei fecale)!
Sâmburii de rodii, de struguri, de smochine, și multe altele (ca baze care sunt digerate de acizii gastrici - cu rezultatul e săruri), nu afectează, chiar sunt benefice, asemenea tărâței (boabelor de grâu), a cărei fibră este UN adevărat MĂTUROI al stomacului și intestinelor!

Așadar, nimeni să nu-și facă probleme, că sâmburii de rodii ar putea provoca APENDICITA!


<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
Deconectat RE: V-ați întrebat vreodată?
Lavi
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
20612. Postat la 25/11/2012 13:13 - 4542z9h54m
ELIAHU777 a scris:
Nuuuuuuuu!

Coaja rodiei nu se mănâncă! ...în general COAJA FRUCTELOR SIMPLE (...cum să le spun??? ...unice!!! ...mărul, para, strugurele).

Coaja EXTERIOARĂ nu se folosește - se aruncă împreună cu suportul boabelor!

Am inteles ,frate George...ha ,ha ,ha...la fructele cum ar fi strugurele ,mărul ,para, caisa,pruna,cirese,visine...etc...m-am referit eu ,că, vitaminele sunt in coajă,nu la rodie smiley.
Cât despre rodie, nu stiam că nu se mestecă sămanta din bobită smiley eu le mestec de obicei...nu stiam că e gresit...sory.
Nu cred, că,sunt singura,care procedeaza asa.
Dar am cunoscut un om ...a murit săracul ,nu a stiut că banana se decojeste si a mâncat banana cu coajă cu tot ,strâmbându-sesmiley ...
Săracul om ,mâncase pentru prima data un astfel de fruct...deci...trage-ti concluzia ce gust a avut coaja ...nu?


Deconectat RE: V-ați întrebat vreodată?
Lucia
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
20615. Postat la 25/11/2012 15:25 - 4542z7h42m
Cand am cunoscut eu acest fruct-rodia, eram la Sarbatoarea Cincizecimii, la Ploiesti, la sora noastra Lidia(au trecut mai mult de 10 ani) , am luat o rodie in mana, am intors-o pe toate partile si pentru ca nu stiam cum se curata si se mananca, am fost amabila si am rugat un tanar sa o imparta ...
Uneori ma gandesc, ce s-ar fi intamplat daca as fi muscat din ea ca dintr-un mar?smiley
Cata veselie ar fi fost in randul tinerilor... smiley
Uite, ca acum cei ce nu cunosc arta desfacutului si mancatului dintr-o rodie, afla de aici.
Cat de util este portalul, nu?


Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat RE: V-ați întrebat vreodată?
Lavi
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
20621. Postat la 26/11/2012 08:47 - 4541z14h20m
Da, asa este soră Lucia, sunt utile sfaturile .
Ooo!...sora Lucia i-ai fi stropit pe cei din apropiere cu sucul rosu al rodiei pe fețe si haine smiley.
Eu, după ce am desfăcut rodia ,intr-un bol si incă cu grijă ...copiii mi-au zis că am picătele rosii pe fată si ochelari ,nici nu am băgat de seamă ,dar ei s-au amuzat pe seama mea smiley.
Si eu am văzut pentru prima dată o portocală când eram la generală si mă miram impreună cu fratii mei, ce frumos miroase si toată camera s-a umplut de mirosul portocalei ,tatăl meu a impartit-o la fecare câte o felie si un pic...era atât de bună si zemoasă.
Mama nu aruncase cojile, ci, ne-a făcut o citronadă cu apa si zahăr...acum mă intreb câtă bucurie la vederea unui fruct exotic ,noi eram sătui in schimb ,de... nuci ,prune,mere ...etc fructe românesti.
Imi plac tare mult smochinele si curmalele .


Deconectat RE: V-ați întrebat vreodată?
Lucia
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
20624. Postat la 26/11/2012 11:04 - 4541z12h3m
Dar, sa trecem mai departe!

V-ati intrebat vreodata, ce calitati si beneficii ne aduc gutuile?
Mereu in aceasta perioada...gandul meu se duce la casuta stra-bunicii, unde gaseam gutui pe toate dulapurile...mirosul lor imbietor, focul aprins si tavalitul in patul cu saltea din paie, ma fac sa intrezaresc ...cateva clipe de odihna si fericire din copilaria mea. (poate ca este uimitor sa crezi in ziua de azi ca asa ceva , te mai poate bucura)
Deci, hai, sa vorbim de acest ROD, ce ziceti?


Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat RE: V-ați întrebat vreodată?
Moderator4
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
20631. Postat la 26/11/2012 19:21 - 4541z3h47m
Din câte se poate observa cel care a deschis acest subiect nu a intenționat să facă o clonă a subiectului "sănătate" deși se pare că așa se tinde. Vă rog ca orice discuție referitoare la fructe și beneficiile aduse de ele să le postați acolo. Aici se discută subiecte biblice și teologice.
Numele topcului a fost schimbat în: Curiozități din domeniul biblic



Moderator
Deconectat RE: V-ați întrebat vreodată?
Lica
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
20632. Postat la 26/11/2012 19:25 - 4541z3h42m
Lavinia1 a scris în prima postare:
Preotii si levitii care slujeau la templu erau organizati în 24 de grupuri,care slujeau prin rotatie,câte o săptămână,de două ori pe an.


Din câte știu eu, dacă ne referim la același lucru, cetele slujeau câte două săptămâni prin rotație!


Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
Deconectat RE: V-ați întrebat vreodată?
Lucia
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
20633. Postat la 26/11/2012 19:28 - 4541z3h40m
Dupa atate rodii, banane, portocale...si fructe de tot felul, am avut senzatia ca despre asta se vorbeste aici...smiley


Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat RE: Curiozități din domeniul biblic
Lavi
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
20637. Postat la 27/11/2012 08:06 - 4540z15h1m
Ai dreptate ,frate Lică ...spre exemplu, despre preotul Zaharia, din ceata lui Abia ,scrie in Luca cap 1 cu 23 ...,,după ce i sau implinit zilele de slujbă,, ,adică cele 14 zile de slujbă cât stătea la Templu ,si după această perioadă sa dus acasă.
In luca nu specifica numarul de zile...de unde putem deduce ,perioada de 14 zile ?
Poti te rog să scrii referinta cu cele 14 zile de slujba a unui preot ,la templu?Multumesc pentru spiritul de observatie.


Deconectat RE: Curiozități din domeniul biblic
fullban8
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
20657. Postat la 27/11/2012 23:34 - 4539z23h33m
Scumpă surioară Lavinia, cred că nu se supără fr. Lică dacă îți răspund eu, ...din dorința de a invita și alți frați și surori la o analiză cu temere față de Cel care mulți zicem că Îl iubim! ...și sunt convins că mărturisim drept dar...??? ...dacă este doar din vorbe??? ...fie ele (vorbele) chiar și spuse din inimă??? ...ce facem fraților... cu PRACTICA ???
DA !!! ...fr. Lică ARE DREPTATE !!! ...SCRIPTURISTIC și biblic !!! ...și SPUNE DREPTATEA Celui Veșnic Drept! ...dar ???

Dacă urmărești trimiterile de la Luca 3, ajungi la 1Cronici 24.10 și 19, ca și la Neemia 12.4 și 17. De la 1Cronici 24.19 te trimite într-adevăr 1Cronici 9.25, unde specifică despre SERVICIUL UȘIERILOR pe timp de 1 (una săptămână) dar... ei slujeau și noaptea.
Dacă analizezi bine 1Cronici 24.1-6, vei înțelege despre cei 24 preoți aleși din fiii lui Eleazar (16) și din fiii lui Itamar (8), la fel ca cele 24 cete de cântăreți (1Cronici cap. 25).
Împărțind cei 24 de preoți în slujba Templului pe timp de un an, ajungem la EXACT la 2 săptămâni de slujbă pentru un preot.

Aceasta însă... nu se poate, decât... după rânduiala cerească de PATRU SĂPTĂMÂNI într-o LUNĂ de 29 și 30 zile (4 săpt.) x (7 zile) = 28 zile (6 zile să lucrezi și a 7-a s-o serbezi) plus ziua de Lună nouă (la luna de 29 zile), plus ajunul de Lună nouă (la luna de 30 zile) - pentru că după rânduiala lumească, săptămâna nu se potrivește în lună, la fel cum luna nu se potrivește exact în an (cu toate reglajele aduse la cele 12 luni de 28, 29, 30 și 31 de zile), diferit de rânduiala cerească (în care unii ani au 12 luni, și alții au 13 luni).
Deci, televiziunea română a prezentat declarația Papei. De anul trecut eu am așteptat calendarul ortodox să înceapă Anul Nou și trimestrele cu DUMINICA - mai este puțin și vom vedea cu ochii noștri !

Am afirmat că este DREPT AȘA !!! ...dar, ...ARITMETIC, ...nu se potrivește DE LOC !!!
Și aceasta, ...nu O SPUN EU, CI O SPUNE ARITMETICA (de clasele generale... 5-8) - la îndemâna oricui este bine intenționat!!!
După cum nu înțelege sora Valentina despre adăugarea și scoaterea unor zile în (și din) săptămâna nelegiuită (de 7 zile scoase din cadrul lunii de 29 sau 30 zile - fie ea și de 31 zile impuse de creștinismul papal), săptămâna de 7 zile nu este compatibilă cu zilele lunii (29, 30 sau 31), și nici ale anului (365 sau 364):
- 29 zile : 7 zile/săptămână = 4 săptămâni plus 1 zi... rest;
- 30 zile : 7 zile/săptămână = 4 săptămâni plus 2 zile rest;
- 31zile : 7 zile/săptămână = 4 săptămâni plus 3 zile rest;
Cu toate acestea, chiar dacă lunile nu se potrivesc în an, Pământul, Luna și Soarele nu se ciocnesc deloc, ...nicidecum!
Deși lunația este de 29,5 zile, creștinismul a preluat de la păgânul egiptean Thot (zeificat)... luna de 30 și 31 de zile, de 28 și 29 de zile.
Orice calcul MATEMATIC am face (cu ORICE doctor ori savant în MATEMATICĂ), săptămâna nelegiuită... continuă și succesivă (7, 7, 7, 7, ...), nu se potrivește NICI... în nici O LUNĂ, și NICI... în nici UN AN.
- 365 zile : 12 luni = 30 de zile plus 4 zile rest (explicate de cartea lui Enoh, ca fiind zilele de echinocțiu și de solstițiu.
Că nu se potrivește cuvântul Bibliei creștine cu nici unul din calendarele creștine, este problema teologilor dar... să trecem peste aceasta, și vedem cum... cam toți dintre noi am văzut cu ochii și nu am înțeles nici măcar cu mintea, ca să mai vorbim de inimă (de câțiva ani, eu am zărit o mică lumină).
Deci, ...s-a recunoscut de Papa că este o eroare în calendarul CREȘTIN - din 1950 este în discuție noul calendar (evident tot FALS, dar un fals mai aproape de Adevăr).
Rezolvarea problemei ne-a dat-o Cel Atotputernic, ...prin Soare, Lună și astre, cel mai PERFECT OROLOGIU al universului (Genesa 1.14).
Mai am să pun orele și minutele răsăritului și apusului de Soare și Lună (din ianuarie, ...până în octombrie 2013) în calendarul calculat de mine, ca să-l pot da (întreg) fraților din administrație, și sper (spre Slava Celui Prea Înalt)... calendarul să răspundă la orice verset biblic și SCRIPTURISTIC (și creștin, și Iudaic).


<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
Deconectat RE: Curiozități din domeniul biblic
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
20658. Postat la 28/11/2012 06:21 - 4539z16h46m
Săptămâna creației trebuie să se vadă în calendar. Cănd porunca zice să lucrezi 6 zile și a 7-a te odihnești , eu, nu pot să mă abat nici la stânga nici la dreapta. Nu e corect că Dumnezeu a creat lumea în 6 zile? și în a 7-a S-a odihnit?. Răspunde-mi de ce nu mergem după zilele creației Lui? De ce ?
El cu mâna Lui a scris pe tabla de piatră : Adu-ți aminte- se pare că nu mai vrem să ne amintim ceeace El zice, adu-ți aminte de ziua de odihnă, ca să o sfințești.
Să lucrezi șase zile, și să-ți faci lucrul tău. Tu adaugi încă o zi , sau două, la hotărârea Lui. Cu ce drept? Ale cui sunt zilele acelea despre care tu zici, înafară de ..... Ale cui? Pot fi zile despre care să spui în afară? Să fi creat Dumnezeu zile care să fie , în afară? Poți adăuga din mers 24sau 48 de ore? Sunt ale Lunii? Sunt curioasă ce faci tu în zilele care le adaugi din mersul creației? Zilele acelea nu sunt ale lui Dumnezeu?
Dar ziua a șaptea este ziua de odihnă închinată Domnului , Dumnezeului tău. Deci după 6 zile vine a șaptea. De ce la tine nu vine după 6 zile, a 7-a?
Răspunde-mi?. Cum să fie rânduială lumească? Dumnezeu zice :6 zile să lucrezi iar a 7-a nu.

Am afirmat că este DREPT AȘA !!! ...dar, ...ARITMETIC, ...nu se potrivește DE LOC !!!
Și aceasta, ...nu O SPUN EU, CI O SPUNE ARITMETICA (de clasele generale... 5-8) - la îndemâna oricui este bine intenționat!!!


Aritimetica oamenilor nu e aritimetica lui Dumnezeu.

De aceea îmi doresc foarte mult să se posteze calendarul pentru a vedea toată lumea cum a creat Dumnezeu lumea în 6 zile iar în a 7-a S-a odihnit.


Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat RE: Curiozități din domeniul biblic
Lica
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
20662. Postat la 28/11/2012 18:35 - 4539z4h33m
Informația referitoare la cele 2 săptămâni de slujire a unei cete nu este una foarte relevantă însă pentru cei care doresc să știe ea se găsește în scrieri extrabiblice ale iudaismului si cred ca si in Enciclopedia iudaismului.


Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
Deconectat RE: Curiozități din domeniul biblic
costy
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
20697. Postat la 02/12/2012 06:53 - 4535z16h15m
Fiind deschis acest subiect numit ,, Curiozitati din domeniul Biblic " as vrea sa arat o mica prezentare a discurslui pe care Apostolul Pavel la avut in Atena.
In Biblia pe care o am si o citesc cu mare drag , pe o pagina este prezentată niste indemnuri separate de Cuvantul Evangheliei si anume :

La nord de Acropole se afla vestitul centru civic si piata numita si Agora , unde oameni se adunau nu numai sa faca negot , ci sa discute problemele de interes ale vremii.La nord -vest de Acropole se intinde un deal stancos numit Areopagus ( Dealul lui Ares )sau Campul lui marte . Aici se intruneau consiliul orasanesc si curtea suprema .
Se pare ca Pavel cunostea foarte bine cele doua locuri vestite .In piata statea de vorba in fiecare zi cu aceia pe care îi intalnea (Fapte 17.17), printre care se aflau si niste epicurieni si stoici. Acestia îl priveau pe Pavel cu neincredere , deoarece ,, vesteste niste dumnezei straini ".
Prin urmare , l-au luat pe Pavel si l-au dus la Aeropag ca sa vorbeasca despre ,, Un Dumnezeu necunoscut " si a rostit unul dintre cele mai dinamice discursuri de oratorie din intreaga istorie .
As vrea sa prezint un verset minunat cand Apostolul Pavel La Provaduit pe Domnul Isus :

Faptele apostolilor 17. 28 Căci în El avem viața, mișcarea și ființa, după cum au zis și unii din poeții voștri: Suntem din neamul Lui


Domnul Sa Fie Slavit si Binecuvintat in veci de veci .Amin


Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Deconectat RE: Curiozități din domeniul biblic
ioan olah
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
20990. Postat la 26/12/2012 14:37 - 4511z8h30m
Pace !!!

Citind Scriptura am gasit aceste versete,unde spune astfel:

Noe, la varsta de cinci sute de ani, a nascut pe Sem, Ham si Iafet. (Fac.5:32)

La varsta de 500 ani,Noe a nascut pe Sem.

In anul sase sute unu, in luna intai, in ziua intai a lunii, apele secasera pe pamant. Noe a ridicat invelitoarea corabiei: s-a uitat si iata ca fata pamantului se uscase. (Fac.8:13)

Potopul se termina cind Noe avea 601 de ani.

la varsta de 601 ani ai lui Noe,in prima zi a primei luni din acest an,apele secasera si pamantul se uscase,deci sa terminat Potopul.

La varsta de 100 ani Sem a nascut pe Arpacsad.

Iata spita neamului lui Sem: La varsta de o suta de ani, Sem a nascut pe Arpacsad, la doi ani dupa potop.(Geneza 11:10)

asta inseamna ca 500 de ani ai lui Noe plus 100 de ani ai lui Sem la nasterea lui Arpacsad ne da 600 de ani.

Concluzie:

intre nasterea lui Arpacsad (ani lui Noe , 600)si terminarea potopului in anul 601 al vietii lui Noe este o diferenta de un an,si astfel rezulta ca Arpacsad sa nascut inainte de Potop.

Arpacsad sa nascut cind Noe avea 600 de ani ( 500+100 ).

versetul din Geneza ne spune ca Arpacsad sa nascut la doi ani dupa Potop.

La varsta de o suta de ani, Sem a nascut pe Arpacsad, la doi ani dupa potop.(Geneza 11:10)

Intrebarea este : Este o adaugatura in timpul traducerii ? acest scris (la doi ani dupa potop),sau calculele nu sunt bune ?


De aceea poporul Meu va cunoaște Numele Meu; de aceea va ști in ziua aceea că Eu vorbesc și zic: "Iată-Mă!" (Isa.52:6)
Pagina 2 din 2 < 1 2
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164586 vizite unice Powered by PHP-Fusion