Portal melhisedec.ro
- Marţi - Ziua a III-a - 3 Iunie 2025 - 7 Sivan 5785 - Londra 10:37:40CB - Ierusalim 12:37:40CB -

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii ştiri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Binecuvântat este Împăratul care vine în Numele Domnului! Pace în cer, şi slavă în locurile prea înalte!"
Luca 19:38

Cugetarea zilei
"Cel mai bun mod de a dovedi că un băţ este strâmb, nu este cearta de vorbe, ci să pui alături de el un băţ drept."

Moody

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 5
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banaţi: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Tineret | Adevărat sau fals?
Pagina 11 din 17 << < 8 9 10 11 12 13 14 > >>
Deconectat RE: Isus este Yahushua, sau Yahushua este Isus?
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
20723. Postat la 04/12/2012 15:56 - 4564z0h40m
Misionare, te-am înţeles. Şi pentru că simt că ai viţă de russmileysmiley, apropo, în limba rusă, Numele Lor cum sunt scrise, cum sunt pronunţate? În limba română , sunt mulţi care scriu că denumesc zei, animale, sunt babiloniene. etc. etc.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
misionar
20725. Postat la 04/12/2012 19:26 - 4563z21h11m
ADEVĂR S -AU TRADIȚII SĂGEȚIILE LUI EFRAIM
POȚI SĂ FII ÎN SLUJBA DUHULUI, DAR SE NU TRĂEȘTI ADEVĂRUL
POȚI SĂ TE ÎNCHINI NI ÎN DUH DAR FĂRĂ ADEVĂR

Numele lui YAHWEH YAHUȘHUA este un turn tare; cel neprihănit fuge în el, şi stă la adăpost.
Pro 18:10.

O pronunțare greșită no poți compora cu un cuvînt interzis de Yahweh ,hai să nu lucrăm la greșel, dar la ce e păcat,și Duhul cfînt ne va lumina și în altele.De a dori să pronunțez numele correct, e un centiment bun ,e rău cînd nu căutăm să împărțim bucuria cu cei însetați după neprihănire. Orce nume ar avia mai multe variante sinonime În locul de trai și cultură fie russă ,dar însămnătatia rămîne aceeaș. E îportant să scrim nu numai ce știm ,dar și ce trăim ,și cercetările noastre vor atinge scopul și vor fi de fără folos.ȘHALOMr30;r30;r30;
Iov34 :4. Să alegem ce este drept, să vedem între noi ce este bun.
În russă se spune:Numai cercetînd analizînd lucrurile, vom cunoaște ce este bun .
fullban10
20726. Postat la 05/12/2012 05:35 - 4563z11h2m
Poate nu m-am făcut bineînţeleasă.
În limba română, Dumnezeu, Numele care defineşte numele Tatălui, scriu unii fraţi că denumeşte un zeu păgân, deci pronunţându-L sau scriindu-L, noi facem un păcat.
Numele pe care poporul rus Îl foloseşte pentru al numi pe Tatăl, are aceleaşi conotaţii?
Şi aş putea continua cu întrebarea, către cei care cunosc, Numele care defineşte pe Tatăl, în germană de exemplu, sau engleză, sau chineză, mongolă, suedeză, are conotaţii păgâne, aşa cum scriu fraţii noştrii că se întâmplă în limba română?

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Aurelc
20754. Postat la 05/12/2012 23:11 - 4562z17h26m
Aş vrea să aduc în discuţie două chestiuni aici:

1. N-am reuşit să-i înţeleg (şi încă nu reuşesc nici azi), pe cei care spun că Domnul Iisus nu este Ieşua din Nazaret ( sau cum se chinuie unii să silabisească "Yeshua", "Yahshuah", etc...) pentru că mi se pare o afirmaţie lipsită de orice logică. Sau cum să înţeleg asta? Că apostolul Pavel e un anticrist şi reb ( sau rabbi) Şaul e un apostol adevărat? Sau că apostolul Petru e un eretic, dar reb Chifa e un sfânt? Fraţilor, voi aţi auzit de vestirea evangheliei mântuirii la orice naţiune sau de propovăduirea unor expresii evreieşti care vă dau impresia că ar schimba radical lucrarea? Oare mântuirea se capătă pentru că El a murit, sau pentru că pe El îl cheamă Yeşua sau Iisus, sau Jesus?

2. Când citesc afirmaţii de genul: "cine rosteşte cuvântul păgân Isus sau Jesus sau Domnul Dumnezeu face un păcat, pentru că rosteşte nume de zeităţi străine şi trebuie neaparat să-şi schimbe limbajul " vă spun sincer că mă gândesc în sinea mea " Doamne, nu le ţine asta drept păcat" pentru că mă tem că asemenea afirmaţii pot fi o blasfemie la adresa Celui Sfânt... Tocmai am citit aici mai sus un exemplu similar:
misionar a scris:Naș dori să mai aduc argumente la tema Dumneazeu sau YHWEH ? Isus sau YAHUȘHA ? căci pentru mine însemna de a alege între acești doi Baraba ucigașul și YEȘUA care mîntuește .

Fratele meu, cu tot respectul. Tu te gândeşti serios în timp ce faci asemenea afirmaţii ? Am văzut că-l tot acuzăm pe D.Cornilescu cum că a introdus termeni păgâni în Biblie, şi nu numai el ci şi alţii. Dar limba română s-a format încă din secolul întâi-doi. Iar istoriile bisericeşti par să spună că prin Tracia a ajuns apostolul Andrei ( aproppos, poate pentru voi nici apostolul Andrei nu există, ci un alt nume evreiesc..) or, cuvintele şi expresiile ce le-a folosit evanghelistul - într-o limbă pe care băştinaşii traci şi daci trebuiau s-o înţeleagă, că altfel ar fi vorbit în gol- s-au încetăţenit în limba română cu timpul şi poate că au suferit modificări la fel ca mulţi alţi termeni ( am mai spus pe undeva că mai demult la ruşine i se spunea scârbă dar acum scârbă nu mai prea înseamnă numai greaţă). Şi apoi nu în ultimul rând, evreii din România folosesc cuvintele Dumnezeu şi Iisus Christos fără să aibă teama că încalcă vreo poruncă. Pentru că ei au înţeles că fiecare limbă îşi are termenii ei. De pildă, putem analiza un discurs al lui Pavel apostolul ce l-a ţinut în auzul unor greci şi vă las să constataţi în ce limbă a vorbit Pavel ca să poată fi înţeles:
Citat: VDC Fapt. 17:18. Unii din filosofii epicurieni şi stoici au intrat în vorbă cu el. Şi unii ziceau: "Ce vrea să spună palavragiul acesta?" Alţii, când l-au auzit că vesteşte pe Isus şi învierea, ziceau: "Pare că vesteşte nişte dumnezei străini."
19. Atunci l-au luat, l-au dus la Areopag, şi au zis: "Putem să ştim care este această învăţătură nouă, pe care o vesteşti tu?
20. Fiindcă tu ne aduci ceva ciudat la auz. Am vrea dar să ştim ce vrea să zică aceasta."
21. Căci toţi Atenienii şi străinii, care stăteau în Atena, nu-şi petreceau vremea cu nimic altceva decât să spună sau să asculte ceva nou.
22. Pavel a stat în picioare în mijlocul Areopagului, şi a zis: "Bărbaţi Atenieni! În toate privinţele vă găsesc foarte religioşi.
23. Căci, pe când străbăteam cetatea voastră şi mă uitam de aproape la lucrurile la care vă închinaţi voi, am descoperit chiar şi un altar, pe care este scris: ,Unui Dumnezeu necunoscut!' Ei bine, ceea ce voi cinstiţi, fără să cunoaşteţi, aceea vă vestesc eu.
24. Dumnezeu, care a făcut lumea şi tot ce este în ea, este Domnul cerului şi al pământului, şi nu locuieşte în temple făcute de mâini.
25. El nu este slujit de mâini omeneşti, ca şi când ar avea trebuinţă de ceva, El, care dă tuturor viaţa, suflarea şi toate lucrurile.
26. El a făcut ca toţi oamenii, ieşiţi dintr-unul singur, să locuiască pe toată faţa pământului; le-a aşezat anumite vremuri şi a pus anumite hotare locuinţei lor,
27. ca ei să caute pe Dumnezeu, şi să se silească să-L găsească bâjbâind, măcar că nu este departe de fiecare din noi.
.
Şi cam în acelaşi fel îmi închipui toate discursurile apostolilor printre neamuri. Deoarece pe ei îi interesa să le vorbească oamenilor în aşa fel încât să fie percepuţi, oamenii să creadă şi să fie mântuiţi. Nu să scoată în evidenţă nişte expresii evreieşti.
Deci fraţii mei, vă rog mult de tot, aveţi grijă ce afirmaţii faceţi ca să nu fiţi vinovaţi de hulă sau de încălcarea poruncii a III-a pentru că vorbiţi cu atâta uşurinţă de nişte Nume care au adus mântuirea atâtor oameni.
Vă mulţumesc

Am învăţat că este prea greu să-ţi dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni şi a-ţi susţine părerile. - O.P.
costy
20756. Postat la 06/12/2012 07:08 - 4562z9h29m
Tin sa a-ti multumesc frate Ovidiu pentru postarea de mai sus este bine venită, sincer eu nu am nimic impotriva celor care rostesc alte nume in afara de ISUS că si eu in rugaciuni ma rog si spun Yeshua sau YHWH sau Sfantul Lui Israel , dar si numele care sunt in Biblie . Eu nu gasesc ca faci un pacat afirmand intr-un nume sau altul fiecare sa se roage si să pronunte cum este indemnat de inima lui .
Intr-o predica un frate spunea : oameni spun despre alti la ce nu este pacat ca este Pacat , si la ce este cu adevarat pacat ca este Pacat .
Ma intreb acum cei batrani care au fost inaintea noastră si au adormit , si au folosit Numele care sunt in Biblie adica ISUS si Dumnezeu au murit Nemantuiti? Desi au dus o viata in Sfintenie in posturi , in ascultare si implinire a Cuvantului Celui Preinalt .Oare nu asta este important Implinirea Cuvantului, de ce ne preocupam de nume cand avem multe de implinit pe Calea Ascultarii.
Cu atat mai mult Crezul Biserici noastre am vazut ca se foloseste Numele Evreiesti nu am nimic impotrivă Domnul sa-i Binecuvinteze pe totii Fratii si Surorile , voi reda putin din Crezul Cel Adevarat al Biserici Lui Hristos Domnul (si nu a unui cult sau organizatii de pe acest pămant )

1. Noi credem în YHWH ca fiind Unic şi Singur Dumnezeu adevărat, fără
început şi fără sfârşit, care are viaţă în Sine, este atotputernic, omniscient,
omniprezent, plin de bunătate dar şi caracterizat de sursa şi esenţa dreptăţii pe
care ne-o prezintă prin Legea Sa.
2. Credem că Ieşua Mesia Isus Chistos, Unsul lui Dumnezeu este Unicul şi
Singurul Fiu născut din Tatăl înainte de veşnicii şi de tot ce a fost creat, iar ca
om prin fecioara Maria. În El locuieşte toată plinătatea Dumnezeirii şi a fost
făcut de Tatăl Domn şi Mântuitor pentru întreg neamul omenesc.
3. Credem că Duhul Sfânt - Ruach HaKodeş este Mângâitorul, Călăuza şi
Puterea pe care Dumnezeu a dat-o poporului Său

Dorinta mea din inimă fratilor si surorilor este sa aratăm prin Viata noastră si prin Ascultare ca suntem cu adevarati Pocăiti inaintea Tatalui Ceresc, Domnul Fie Laudat .Binecuvintat sa Fie Cel ce se Numeste ,, EU SUNT " in veci de veci si in veci vecilor .AMIN

Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare şi un scut, Domnul dă îndurare şi slavă, şi nu lipseşte de nici un bine pe cei ce duc o viaţă fără prihană.
Doamne al oştirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
misionar
20776. Postat la 07/12/2012 07:10 - 4561z9h27m
ADEVĂR S -AU TRADIȚII SĂGEȚIILE LUI EFRAIM

Numele lui YAHWEH YAHUȘHUA este un turn tare; cel neprihănit fuge în el, şi stă la
adăpost.
Pentru un copi orfan nu e atît de împortant cine îi este tată,princepalul e bineficul, cînd se află în nevoe . Dar pentru copilul de sîge ,nimic nu poate săl disparte de Tatăl de corp . De exzemplusmileyacă în pruncie lam numit pe tată-l cu nume de buda , fapta acasta nu-l făce pe tată-l ca săși schmbe atetudenia față de copil său, dar dacă copilul încăpăținat și nuș îndreaptă purtaria, tatăl ramîne bun, dar copilul singur își risepește binecuvîntaria .Aurelic îți mulțumesc pentru sinciretate și înțelejere Yahweh prin Yeshua să vă înmulțască multă, și pacea să fie peste tot niamul vostru, așa să fie. Pentru cei ce cunosc russa puteți să vă folosi de noul testament trădus din evreești cu exsplicație , de Dăvid stern.SHALOM....... http://kifa.kz/bible/stern/

Dacă nu e ascultare, atunci vine tulburare.
Dacă nu trăiești iubirea, grabnic vine despărțirea.
Și atunci al tău aproape tot rămâne mai departe.
Dacă ești plin de trufie, toate merg spre nimicire.
fullban8
20783. Postat la 07/12/2012 19:23 - 4560z21h13m
Dragă frate Misionar!
Deși, nu mi-aș permite în nici un caz să fiu pervers față de nimeni (pentru că vreau să mor pe calea dreptății, nu pe calea silniciei - din cartea lui Enoh), îmi cer scuze pentru mixajul (amestecul) limbilor, pe care mă simt dator să-l utilizez din respect pentru membrii Forumului (dintre care), cu siguranță, nu sunt mulți care cunosc alfabetul rus, ca să nu vorbim de citit-scris-tradus.

Mulțumind și binecuvântând pe cei care ne-au oferit posibilitatea dialogului (pe organizatorii Forumului), personal, îți mulțumesc mult frate Misionar (Mnogo spasibo moy brat Misionar), pentru Site-ul cu traducerea Noului Legământ care, ...în ceea ce mă privește pe mine, ...strălucește în privința Numelor Sacre și... deși este într-o limbă a neamurilor (ca și limba română), constat că este o traducere mai fidelă care... din punct de vedere religios, respectă mai mult ca altele 2 mari calități:
1. este atinsă de sfințenia Cerului (Heba);
2. asigură respectarea NUMELOR PROPRII, care... cu durere,limba română (la fel ca toate celelalte limbi), DOAR ÎN DOMENIUL RELIGIOS duce MARE lipsă (de unde se poate înțelege INTERESUL meschin de îndobitocire a maselor de laici, din partea celor care... spre veșnica lor pieire, se îngrămădesc în clasa clericală).
Cu alte cuvinte, această traducere, ESTE... tot varianta creștină, AȘA CUM (în cel mai rău caz) AR FI TREBUIT SĂ FIE TOATE TRADUCERILE CREȘTINE.

NUMELE PROPRIU NU SE SCHIMBĂ INDIFERENT PRIN CE ȚARĂ AR MERGE UN om (Ion), câinele (Grivei), calul (Mișu) sau papagalul (Kiki) care, ...născuți în România, cu nume românești, ... mor, și aceste nume le rămân în toată istoria vieții lor.
Numele lui Nero, Traian și Burebista, lui Ștefan cel Mare, Mihai Viteazul, ...niște oameni, ca și mulți dintre noi (care am înțeles că trăiesc prin străinătățuri... Ovidiu, Lucia, Ion Olah, și alții), nu le schimbă nimeni numele de Botez, ...în orice țară s-ar vorbi de ei.
Numele proprii ale munților Everest, Bucegi, Alpi sau Kilimanjaro NU SE SCHIMBĂ (se pronunță în orice țară la fel, fără să le schimbe nimeni numele) dar, SINGURELE NUME PROPRII și SACRE-SFINTE, ale Creatorului Mântuitor date de El Însuși și înregistrate în ebraică, se schimbă în fiecare limbă, ca orice NUME COMUNE: de șosete, de scaun, de pantalon, și de altele.
Deci, numele propriu al unui om, câine sau pisică, nu se schimbă, dar Numele Propriu al Creatorului Mântuitor r11; Yashuah = Eu sunt YHVH, se schimbă! ... atenție! ...doar în greacă, latină, slavă și în euro-americană (Iasous - Isus, Iisus, Jesus), din care... APOI, nu le mai schimbă nimeni!
Poate să creadă toată lumea că așa este bine, IUBIND PE TOATĂ LUMEA (cu toate că Biblia creștină îmi spune că... să nu iubesc lumea - nici asta nu pot să cred - Biblia se contrazice - cum să-mi iubesc vrăjmașul, dacă sunt învățat să urăsc lumea - creștinismul incită mai rău decât islamismul la crimiminalitate) - NU POT SĂ JUDEC pe nimeni de ceea ce crede, dar... eu nu pot să cred așa!

Ceea ce nu am înțeles în această traducere (frate Misionar), este:
1. dacă se respectă la virgulă Numele lui Yashuah Messia, YHVH și altele (după SEMNIFICAȚIA IUDAICĂ), de ce nu se se respectă semnificația și la ATRIBUTELE DATE Creatorului (Căpetenia oștirilor-țăvaot, Atotputernic-Shaday, înlocuite cu dumnezei, domni, și alte divinități); de ce pe o latură se respectă un principiu, și pe altă latură se respectă un alt principiu???
2. mi se pare corect (adică bate cu ce este scris în Vechiul Legământ) dar... m-ar interesa... după ce material (sursă) este traducerea! ...urmărește prea mult firul (scrierea) Noului Legământ biblic creștin (deci, sursa este tot origenită și dioclețian-Niceo-Trentistă).

Știu bine că în toate variantele Bibliilor creștine, orice om de bună credință (român, german, rus, chinez sau african în limba lui) poate să vadă... (???) ...O GREȘEALĂ??? ...NU! ...vede O INTENȚIE !!!
La Genesa 1.1, unde... Cornilescu (masoretica) zice: La început Dumnezeu a făcut cerurile și pământul, Biblia ortodoxă (septuaginta)zice: La început a făcut Dumnezeu cerul și pământul (adică, numai ce se vede deasupra pământului r11; cerul ca frontispiciu), în timp ce variantele ebraice postbabiloniene zic: La început Dumnezei A CREAT cerurile, precum și pământul... în loc de a spune: La început YHVH A CREAT și cerurile, precum și pământul (bara = a crea, este radical diferit de... lă asot = a face)- cine crede că este bine cum scrie oficial, este treaba lui - eu nu pot să eludez Psalmii 31.10.

Apreciez această traducere în limba rusă - chiar am tradus câteva versete dar, în afara Numelor Sfinte (corecte față de traducerile obișnuite bisericești), nu mi se pare a fi deosebiri de esență față de limba română:
Iată cum am tradus eu!
De la Marcu - Legământul Nou evreiesc, cu comentarii, traducerea lui David Stern
Capitolul 1.
1.Începutul Bunăvoinței Conducerii lui Yeshua Mesia, Fiul lui Dumnezeu.
2.Scris de prorocul Yesha_iahu: Iată, eu trimit mesagerul Meu înaintea ta; El pre_gătește calea înaintea ta (bate cu Maleahi 3.1).
3.Exprimă-te strigând tare: În deșert (în pustiu) pregătește calea lui Adonay. Îndrepta (netezește) calea pentru acesta (El).
4.Și iată aici, în pustie a apărut Yohanan cufundătorul, care proclamă imersiunea în apă, ca simbol pentru abandonarea păcatelor și să se întoarcă la Dumnezeu pentru obținerea scuzei (iertării).

O mare lumină văd eu în dreptul denumirii de Noul Legământ, ...cum (așa) apreciez de mult: - una este Legământ, alta este Testament... valabil după moartea... cui???
LEGĂMn44;NT, legăminte, s.n. 1. Promisiune solemnă, angajament de a face ceva. 2. Învoială, convenție. r11; Lat.ligamentum.
TESTAMÉNT, testamente, s.n. 1. Act juridic unilateral, revocabil cât timp testatorul este în viață, prin care cineva își exprimă dorințele ce urmează a-i fi împlinite după moarte, mai cu seamă în legătură cu transmiterea averii sale. b26;

Concluzia mea este că cine caută găsește! ...cine nu, ...să fie sănătos, ...cum crede !!!

<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNŞELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
misionar
20786. Postat la 08/12/2012 08:09 - 4560z8h27m

Numele lui YAHWEH YAHUȘHUA este un turn tare; cel neprihănit fuge în el, şi stă la adăpost.

Fratele ELIANU mă bucur că pe portal sunt și frați care cunosc și russa ,și în timp scurt ai observat că trăducera lui David Stern evreu și el e om și nu poate să cuprindă tot adevrul sfînt ,el scrie : că numele Isus-corespunde cu original Ieșua, dar are minusuri ,de exzemplu:Bojă r11;Doamne, Bog- Dumneazeu, Gaspodi-Domnul ,aceste nu sunt nume,de nume nu sa atins.

Tatăl adevărului descoperă voia Sa la ce-i smeriți,dar îțelepții viacului ce poticnesc și cad in viclenia lor.
Ca să fim cei ce dezliagăm nodurile ,e corect să începem cu cel mai mari și cele de mai puțină însămnătate vor despărea de la sine.
Să nu să primiască că uni încearcă săl descopere pe satana ,dar alții îl acopire.
Unii se străduesc să ajungă la mal ,dar alții le stă impotrivă . E foarte împortant cînd să da mai puține întrebări ,dar primim mai multe răspunsuri. Un prieten evreu, trecînd de la penticostali la miccianici avîând o rîvnă foarte aprinsă că să covingă că isus nui Yeșua , și foarte repede o decedat , Eu aș avia părere so facem mai moale și cu duhul blîndeții , vă mulțumesc SHALOM........
Dani
20787. Postat la 08/12/2012 10:35 - 4560z6h1m
Citind la acest subiect cum trebuie să pronunțăm numele lui Isus sau mai bine zis cum ar fi corect, analizând comentariile fratelui ELIAHU777 și a lui misionar, am observat dorința utilizatorului misionar de a cerceta diferite traduceri printre care una dintre traduceri aleasă de misionar a fost limba Rusă, am observat că a dat câteva cuvinte din rusă în română, frate misionar cuvintele sunt greșit traduse, de exemplu cuvântul mântuieşte-mă este tradus greșit: în română mergea spasi și nu spasiba, cuvântul spasiba înseamnă - mulţumesc: -Dumnezeu (boje) și nu bojă, cam atât cum se scrie corect în altă limbă, dar să nu deviem de la subiect, vreau să spun că sunt de-acord cu fratele ELIAHU777.

Traducerile din rusă în romană nu aduce prea multă lumină, toate bibliile în limba rusă este scris Isus, este la fel ca și în limba română, deci frate misionar iată că avem câteva exemple cu privire la traducători, fiecare traduce în felul lui, mă întreb dacă ne luăm după toată lumea unde ajungem, important este să credem în El mai puțin contează cum pronunțăm numele lui în română, rusă sau ebraică etc. dacă cineva poate aduce argumente cu biblia că acest subiect ce este în discuție este un punct de mântuire atunci aștept argumente solide pe marginea lui.

Fiţi şi voi îndelung răbdători, întăriţi-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
fullban8
20792. Postat la 08/12/2012 22:03 - 4559z18h34m
Dragă și scumpe frate Misionar!
...până la proba contrarie, nu vreau să te ispitesc prin a te ruga să mă crezi pe cuvânt, dar... acordă-mi prezumția de nevinovăție, că SINGURUL MEU INTERES în restul de viață pe care îl mai am până... (???), este să fiu DREPT, să merg, și să fiu găsit pe CALEA DREPTĂȚII.
Pentru aceasta știu că Cel mai Veritabil VRĂJMAȘ a tot ce este bine, nu doarme ba chiar m-a îmbrobodit (spurcatul) să cred că fratele Dany a atacat exprimarea mea (nu pe mine, pentru că nu mi-a artribuit nimic mie... ca fapte sau lucruri din viața mea particulară dar, ... după ce am văzut că fr. Dany s-a referit la posterea ta, ...m-ai băgat rău de tot în ceață cu rusa mea (uitată prin nefolosire de 15 ani).
Cu sentimentul evident că ești străin (de limba și de cultura poporului român - cu multă apreciere pentru că stăpânești destul de bine limba română, sincer, îmi placi tare mult ca trăsătură de caracter pentru că ți cont de CELE MAI MICI AMĂNUNTE dar... dacă nu înțeleg... ca tine, să nu mă consideri că o neînțelegere (de orice natură ar fi) m-ar întoarce împotriva ta... emoțional (sentimental).

- din ,,mnogo spasiBA,, te rog să mă ierți - știu că în limba rusă mulțumirea este... MARE, și nu MULTĂ, iar la școală se spune că este... NU DEPARTE, ...în loc de APROAPE, ...
Cu toată sinceritatea, am și sentimentul că ești evreu, ceea ce mă determină și declar fără nici o reținere că îți acord toată considerația și dragostea pe care (EU) o pot purta NEAMULUI Celui care și-a dat Viața pentru mine (la Golgota) dar... există un MARE ,,DAR,,!
Apoi, ...cred că după cum s-a referit și fr. Dany la pasajul următor, ...pe mine, ...m-ai băgat la mare încurcătură cu AFIRMAȚIA... spasiba- spasi-ba mîntuește-mă; idolul BAMA.

Din umilele mele cunoștințe de limbă rusă (fără falsă modestie, recunosc faptul că nicicum nu pot trece peste acest nivel-stachetă) dar, fără... cel puțin două argumente, NU POT TRECE NICI PESTE ceea ce... cred că mintea mea nu-mi dă rateuri.
Nu te contrazic, pentru că nu stăpânesc limba rusă (nu umblu cu speculații) - consider subiectul... de MAXIMĂ IMPORTANȚĂ - dacă nici Mântuirea nu mă interesează, înseamnă că sunt printre voi (Forum), ...un Nicolait sau un Simonit (magul), ...un demon ca oricare om care este călăuzit de interese (de orice natură).
Limba rusă este o limbă de precizie, ca și germana; greaca este o limbă filozofică; ebraica este limba semnificațiilor... a mișcării (a vieții), iar româna... english-hispano-italo... latine, sunt limbile poeziei, ale interpretării (limbi șerpești - și da, și nu; da, ...când zici nu, și nu, ...când zici da!)

Astfel, cu toate că doar intuiesc (tangențial) faptul că ești de acord cu mine că SCHIMBAREA NUMELUI PROPRIU al Mântuitorului aș fi fost mulțumit, să-mi spui DIRECT... AȘA sau INVERS - oricum ai crede, ...eu tot te iubesc frățește - eu nu am nici un interes ca să te forțez să-mi dai dreptate mie (eu NU AM NIMIC - aș putea face și un păcat dacă nu aș avea dreptate... luându-te după mine, dacă eu aș fi greșit, eu aș muri pentru greșeala mea, dar sângele tău ar fi pe mâinile mele) - în cultura budistă, chinezeul nu își atribuie nici visele (el nu zice că a avut un vis, ci... că a primit un vis - chinezul zice, că dormim împreună, și visăm diferit).

Ce m-a impresionat profund frate Misionar în expunerea ta, sunt 2 idei (PROFUNDE) în următoarele 2 fraze (în care scriu cu majuscule, ceea ce m-a frapat - izbit, m-a șocat):

1. afirmi: Eu foarte mult compatizăz, pe toți credinceoșii de orce nivel cînd lucrăm la unicul scop,răspîndind împărăția păcii pentru cei nemîntuit.
...credincioșii DE ORICE NIVEL - mă frămână mult această afirmație, caut răspunsuri și păreri inspirate duhovnicește, nu păreri teologice demonești pentru a mă prosti (să mi se creeze impresia că știu, și eu să știu o prostie, un fals înșelător). Eu am ajuns la ipoteza că în lumea aceasta a celor 6000 de ani, în special în ultimi 2000 de ani, cele 7 așa zise biserici, sunt de fapt 7 niveluri de cunoaștere, cu 7 etape de dezvoltare... pe calea dreptății (pentru viață veșnică, din treaptă în treaptă, din bine... în mai bine, ...până la sfințire), și 7 etape de regres... pe calea silniciei (pentru moartea veșnică, din rău... în mai rău, ...pănă la demență).

2. afirmi: Un prieten evreu, trecînd de la penticostali la mesianici având o rîvnă foarte aprinsă că să covingă că isus nui Yeșua , și foarte repede o decedat , Eu aș avia părere so facem mai moale și cu duhul blîndeții...
...ai părerea s-o facem = s-o lăsăm mai moale, și cu duhul blândeții... pentru ce ???
...te temi de lume, sau de demoni ???
Aici, eu sunt lămurit - toate religiile de pe fața pământului aparțin RĂULUI în falsitatea lor (cu idolii, cu zeii și cu dumnezei lor, pentru asigurarea traiului liderilor lor) ...în afară de UNA SINGURĂ CARE APARȚINE lui YHVH EHAD, în TABĂRA LUMINII, a BINELUI, o treime din rămășiță (și treimea aceasta va fi trecută prin focul... presecuției, al morții, ???); 1Corinteni 3: (11 Căci nimeni nu poate pune o altă temelie decât cea care a fost pusă şi care este Yahshuah HaMasiach. 12 Iar dacă clădeşte cineva pe această temelie aur, argint, pietre scumpe, lemn, fân, trestie, 13 lucrarea fiecăruia va fi dată pe faţă: ziua Judecății o va face cunoscut, căci se va descoperi în foc. Şi focul va dovedi cum este lucrarea fiecăruia. 14 Dacă lucrarea zidită de cineva pe temelia aceea rămâne în picioare, el va primi o răsplată. 15 Dacă lucrarea lui va fi arsă, îşi va pierde răsplata. Cât despre el, va fi mântuit, dar CA PRIN FOC.) ; Zaharia 13.9 (Dar treimea aceasta din urmă o voi pune în foc şi o voi curăţa cum se curăţă argintul, o voi lămuri cum se lămureşte aurul. EI VOR CHEMA NUMELE MEU, şi îi voi asculta; Eu voi zice: Acesta este poporul Meu! Şi ei vor zice: YHVH este Mântuitorul meu!).
...religiile false simbolizate prin neamuri, popoare și limbi în care este împrăștiat Israelul, și poporul Yehudah căruia i se alipesc toți cei care... până la o vreme au răspuns chemării Celui Prea Înalt, și după acea vreme, cheamă Numele Său!
...Neînțelegerea mea la acest punct fr. Misionar, este de ce... s-o lăsăm mai moale!
1. să nu supărăm frățietatea care nu vor să-L cunoască pe Singurul care ne poare ajuta (Ieremia 9.6: Locuinţa ta este în mijlocul făţărniciei, şi, de făţarnici ce sunt, nu vor să Mă cunoască - zice YHVH.r1;
Vrei să ajungi ca Iona??? Spune iubind, și fi bucuros când ești persecutat - tu să nu persecuți pentru credință r11; eu să nu persecut; în rest... să nu te intereseze de ce fac alții cu tine!
2. să nu crezi că evreul a murit că l-a supărat pe Isus! Nu te-ai gândit niciodată de ce nu mor cei care înjură de toți christoșii și dumnezeii, și bisericile nu știu cui? Ai auzit însă pe cineva înjurând la adresa vreunui Nume Sfânt??? Bunicul meu bolnav pe moarte la 30 și ceva de ani (după ce i-a făcut popa un maslu și i-a sfințit o icoană cu maica Domnului și cu pruncul Isus), s-a vindecat imediat ce i-a căzut icoana într-o găleată cu mizerie, trăind ulterior până la 96 de ani.
Tu dai solia, suni din trâmbiță ca omul din Ezechiel 33.3-6, îți faci datoria și nu te interesează nici de afuriseniile unora, nici de spiritismele altora, nici de hipnoza în masă a altora - eu te asigur că nici un fir de păr nu ți se clintește fără Voia Celui Prea Înalt, cu SINGUGURUL NUME ÎN CARE ESTE MÂNTUIRE - care este acel SINGUR NUME? ...Cel rostit în grădina Ghetsimani, Yahshuah = Eu sunt YHVH, când cei din garda Templului, în loc să-l aresteze, au căzut ca morți! Pînă în anul 321 după Mesia, nu a existat pe fața pământului numele de Isus, sau Jesus.

Mă interesează sincer, ...părerea sinceră a oricărui om, nu pentru a-l (sau a te contrazice), cât pentru a-mi completa lipsurile, sau limpezi neclaritățile!

SHALOM RAV!

<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNŞELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
Aurelc
20795. Postat la 09/12/2012 00:00 - 4559z16h37m
ELIAHU777 a scris:NUMELE PROPRIU NU SE SCHIMBĂ INDIFERENT PRIN CE ȚARĂ AR MERGE UN om (Ion), câinele (Grivei), calul (Mișu) sau papagalul (Kiki) care, ...născuți în România, cu nume românești, ... mor, și aceste nume le rămân în toată istoria vieții lor.
Numele lui Nero, Traian și Burebista, lui Ștefan cel Mare, Mihai Viteazul, ...niște oameni, ca și mulți dintre noi (care am înțeles că trăiesc prin străinătățuri... Ovidiu, Lucia, Ion Olah, și alții), nu le schimbă nimeni numele de Botez, ...în orice țară s-ar vorbi de ei.
Numele proprii ale munților Everest, Bucegi, Alpi sau Kilimanjaro NU SE SCHIMBĂ (se pronunță în orice țară la fel, fără să le schimbe nimeni numele) dar, SINGURELE NUME PROPRII și SACRE-SFINTE, ale Creatorului Mântuitor date de El Însuși și înregistrate în ebraică, se schimbă în fiecare limbă, ca orice NUME COMUNE: de șosete, de scaun, de pantalon, și de altele.
Deci, numele propriu al unui om, câine sau pisică, nu se schimbă, dar Numele Propriu al Creatorului Mântuitor r11; Yashuah = Eu sunt YHVH, se schimbă! ... atenție! ...doar în greacă, latină, slavă și în euro-americană (Iasous - Isus, Iisus, Jesus), din care... APOI, nu le mai schimbă nimeni!

Dragă frate ELIAHU777, deoarece spuneaţi că doriţi să aflaţi părerea sinceră a cuiva, încerc să vă spun câteva cuvinte din ceea ce cunosc în legătură cu textul ce l-am citat aici mai sus.
În primul rând deoarece trăiesc prin străinătăţi am tangenţă cu unele aspecte legate de nume. Vă pot spune că aici şi acum numele proprii nu se mai schimbă ÎN ACTELE OFICIALE, însă aş vrea să nu uitaţi că discuţia noastră nu este cu privire la un nume acum şi aici, ci la o cu totul altă situaţie. De exemplu, prin străinătate, majoritatea numelor proprii sunt adaptate atunci când sunt transmise oral. Am colegi de muncă ce nici după 10 ani nu reuşesc să-mi spună corect pe nume. Datorită acestui fapt, procedez în 2 feluri.
1. Mi-am ales prenumele cel mai scurt şi mai uşor de pronunţat de către ei ( de la o vreme am putut să observ care dintre ele le e mai uşor să-l folosească)
2. ... deoarece nici unul din prenumele mele, chiar şi prescurtate, de genul "Ovi" nu prea le pot reţine oamenii de aici, mi-am căutat un echivalent de nume nemţesc, pe care bineînţeles că-l reţin şi folosesc fără probleme.

Acum, ce-am vrut să spun cu asta este că mai întâi, în majoritatea cazurilor Numele Mântuitorului a fost TRANSMIS ORAL prin propovăduirea Evangheliei de către Apostoli şi ucenicii lor, deoarece canonizarea şi multiplicarea Bibliei a avut loc extrem de târziu. Cunoscând exemplul meu personal de aici, sunt foarte înţelegător cu cei care vestind mântuirea, nu s-au împiedicat deloc în barierele acestea lingvistice pe care uni le fac demonice şi în toate felurile...

În plus de asta, în funcţie de cât de pregnantă şi de radicală a fost cultura popoarelor dominante, atât NUMELE PROPRII ale persoanelor cât şi cele ale localităţilor AU FOST SCHIMBATE FĂRĂ PROBLEME. Să nu merg prea departe cu amintirile, vă recomand să faceţi apel la memorie şi să vă amintiţi de maghiarizarea tuturor numelor româneşti din perioada ocupaţiei maghiare de pe teritoriul româniei!...
E prea puţin atât? Atunci o să vă dau câteva exemple şi mai concrete. Oricine circulă prin Ungaria înspre Austria, nu va întâlni indicatoare de Viena, ci de Becs ! Şi vreţi să ştiţi cum se numeşte Cluj Napoca pentru Austrieci? - Klausenburg. Dar Târgu-Mureş? - Neumarkt. Munţii Carpaţi? - Die Karpaten... să mai continui? Nu cred că are rost pentru că cine pricepe, va pricepe din aceste exemple simple şi sincere.

De ce au rămas apoi în fiecare naţiune numele acestea odată încetăţenite neschimbate ( Iisus, Jesus, Dumnezeu, God, etc)? Simplu. După ce s-au stabilit deja în cadrul limbii, a fost mai uşor să fie păstrate şi eventual cu mici ajustări de-a lungul timpului. De exemplu în Bibliile mai vechi scrie "Iisus" iar în cele mai noi e "Isus". Chiar dacă s-a modificat ceva, atâta vreme cât românii înţeleg despre cine e vorba, eu zic că nu e rău. Mult mai rău văd cearta asta de cuvinte, unul mai evreiesc decât celălalt, şi care-i face pe oameni să se dezguste mai degrabă decât să primească o învăţătură cu bucurie. Unul zice că Ieşua, altul spune Ioşua. Unul spune "Yahuşua", altul spune "Yashuech" etc şi care mai de care vine cu argumente...

Nu mă chinui să fac pe cineva să înţeleagă ceea ce nu vrea să înţeleagă ci doar am vrut să vă amintesc că teoria şi practica nu e acelaşi lucru. Şi dacă citiţi pe undeva că numele proprii nu se schimbă, ar fi bine să vă asiguraţi că e aşa, şi că a fost aşa şi de-a lungul a 2000 de ani. ( mă tem că mulţi dintre noi nici nu vom putea pricepe cumsecade câte s-au schimbat de-alungul a câteva zeci sau sute de ani, nu 2000!)

Mai am o rugăminte. Vă rog nu tot săriţi de la subiect cu explicaţii deloc importante cum sunt acestea despre cine ştie mai bine rusă. Vă asigur că misionarul ştie cel mai bine dintre voi pentru că a trăit o viaţă în limba şi cultura rusă. El eventual nu se poate exprima bine pe româneşte şi nu-l înţelegeţi voi. Ce să mai zic de cum înţeleg evreii ce spun uni ne-evrei pe ebraică cu atâta convingere? Eu vă spun cum îi aud pe unii ce învaţă germană în România şi vin aici vorbind cu tare multă convingere o germană pe care n-o înţelege nimeni. Dar ei sunt convinşi că noi nu ştim bine şi că ei sunt cunoscătorii...
Ce să facem? lăsăm pe fiecare să creadă ce vrea...

Am învăţat că este prea greu să-ţi dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni şi a-ţi susţine părerile. - O.P.
misionar
20796. Postat la 09/12/2012 01:51 - 4559z14h46m

Ca să fim cei ce dezliagăm nodurile ,e corect să începem cu cele mai mari, și cele de mai puțină însămnătate vor despărea de la sine.
Și Fratele Dany cred că nu a luat aminte ,că sa luat de lucruri mici (de gramatică)

Hai să nu îngițim cămila ,și să strcurăm țințarul.
Cu acestia am vrut să arăt, că idolatria a întrat nu numai în NUMELE cel SFÎNT dar şi în multe cuvinte( spasibo) în biblia russă cuvintul spasibo e înlocuit cu (blagodariu) ce înseamnă mulțumesc.ȘHALOM ........
Frate ELIAHU mai compatizat cu Evreu, și sunt ,am fost pșgîn acum sunt fiul lui AVRAAM și sfătui și pe alți să miargă pe acest bun drum. .ȘHALOM ........
Nica Schirod
20803. Postat la 10/12/2012 07:57 - 4558z8h39m
Scumpul moșului Dănuț (DanY), tu ști că te iubăăăsc mult de tot, mai ales când am nevoie de tine, măcar că,,, câte odată mai intervine câte un spinuț, ..., pentru că pe mine chiar mă interesează această discuție, (pe bune) și cred că poate și pe alții, intervin și eu pentru a menține discuția pe prima pagină, pentru a avea de ce să mă agăț, reiau câteva rânduri din postarea ta de mai sus și încerc să aduc spre contrazicere, o idee, după ce postez câteva rânduri cu pricina:

Dany a scris: fiecare traduce în felul lui, mă întreb dacă ne luăm după toată lumea unde ajungem, important este să credem în El mai puțin contează cum pronunțăm numele lui în română, rusă sau ebraică etc. dacă cineva poate aduce argumente cu biblia că acest subiect ce este în discuție este un punct de mântuire atunci aștept argumente solide pe marginea lui.

Scumpul moșului, de și argumentul pe care încerc să îl aduc, are o conotație cam forțată de *literă* dar este un firicel de argument și de pe cum se zice; mușuroiul mic, răstoarnă carul mare, se poate întâmpla și aici la fel. Iată bucățica de argument:

Exod 20: 7. Să nu iei în deşert Numele Domnului, Dumnezeului tău; căci Domnul nu va lăsa nepedepsit pe cel ce va lua în deşert Numele Lui.

Ce zici, este un argument? , ce zici de soliditatea lui? , rezistă?

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoşi.- Nica Schirod!
Dani
20808. Postat la 10/12/2012 17:21 - 4557z23h16m
Frate Nică referința biblică este bună, dar a lua numele Domnului în deșert se poate lua în mai multe feluri, nu cred că acest verset se referă strict la ce se discută, dacă tot ați adus acest verset ca referință biblică dovediți că dacă nu spunem corect Yahushua sau"Yeshua", luăm numele Domnului în deșert.

Apostoli şi toți discipoli ce au urmat pe apostoli nu au propovăduit cum să pronunțe fiecare în limba lui numele lui Isus, ei l-au făcut de cunoscut lumii cine este el și pentru ce a murit pentru ei, frate Nică astfel de învăţături au fost și în trecut sunt și acuma și probabil că vor mai fi și în viitor, deci după cum este scris nimic nu-i nou sub soare.

Fiţi şi voi îndelung răbdători, întăriţi-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
CorneliuS
20814. Postat la 10/12/2012 21:12 - 4557z19h25m
Nica Schirod a scris:
Exod 20: 7. Să nu iei în deşert Numele Domnului, Dumnezeului tău; căci Domnul nu va lăsa nepedepsit pe cel ce va lua în deşert Numele Lui.

Ce zici, este un argument? , ce zici de soliditatea lui? , rezistă?

Frate Nica, in porunca aIII-a, nu cred ca este vorba despre Isus (Yeshua) ci de Dumnezeu Tatal si nu poate fi considerat un argument si o dovada solida la acest subiect.

Postarea se potriveste la topicul "Dumnezeu sau YaHVeH" mai mult decat aici.

"Răsplata smereniei, a fricii de Domnul, este bogăţia, slava şi viaţa"
Lavi
20921. Postat la 20/12/2012 10:55 - 4548z5h42m
Si prenumele tatălui meu a fost scris altfel pe livretul militar, fată de buletin,din Ostoin Vitomir -Ostoin Victor,( tatălui meu nu-i conveni-se acest lucru...spunea el.... că, i-au dat nume românesc ,desii el avea nume sârbesc).
Desi este vorba de prenume...este o diferentă intre nume si prenume.
Ce spuneti...Victor este prenume românesc?
Din câte inteleg eu ,,pre'' inseamnă,spune dexul expl. al limbii române.. Element de compunere care înseamnă ,,înainte'', ,,anterior'' și care servește la formarea unor substantive, a unor verbe, a unor adverbe și a unor adjective.
Dar cu privire la Ismael ,este scris despre el că va fi ca un măgar sălbatic:Geneza 16:12 El va fi ca un măgar sălbatic printre oameni; mâna lui va fi împotriva tuturor oamenilor, şi mâna tuturor oamenilor va fi împotriva lui; şi va locui în faţa tuturor fraţilor lui." Scrie clar ...,,printre oameni'' , nu printre măgari (animale).

Dar să stiti că oamenii au nume de animale ,reptile si păsari ...eu am avut in clasă la liceu, fete care au purtat numele de Şarpe Mariana si Răţoi Lavinia... (vedeti, nume de reptilă si pasăre)mai sunt exempe ,de ex Lupu Florin,Graur Ana..si ex pot continua ..dar sunt nume nu prenume...ce om poate pune copilului un nume de animal?..nu ?

Nu scrie in geneza că toate animalele au fost trecute prin fata omului si ce nume i-a dat omul animalelor, acela i-a rămas numele?...Păi ,animale au nume pe când omul are si un prenume -deci,prenumele este inainte de numele mare al tatălui si nu invers.
Mai este si o diferentă intre prenume si pronume..adică prenumele - Lavinia si pronumele personal adică,,Eu''-persoana intâia,singular ...din câtă gramatică mai stiu si eu- pe când numele,..mostenit de la tatăl nu se schimbă..in cazul meu ( căsătorită)..am mostenit numele sotului,adică -Cohuţ- care ,este numele tatălui si a bunicului ...si stră ,stră..bunicului,sotului meu.Dacă, numele sotului ar fi fost Lupu ...nu mă numeam,, eu'' acum,Lupu Lavinia?
Deci,as fi purtat nume de animal sălbatic ..nu?
Insă..pe certificatul meu de nastere apare- Ostoin- insă, in buletin -adică identitatea-Cohuţ -nume primit printr-o legatură de căsatorie.

Pe om nu avem voie să-l numim spurcat sau necurat ,dacă se curăteste si isi vine in ,,fire'' este primit si nu alungat ca pe un animal necurat,chiar dacă poartă un nume de animal,după cum sunt atâtea exemple.
Omul este om si animalul isi are locul lui in grajdi sau pe câmp si păduri.
Numele Ismael are o mare insemnătate si se pare că din cauza numelui său va fii el ca un ,,măgar sălbatic''...nu?
Si numele lui inseamnă-Dumnezeu aude sau Elohim aude...nu?
Mă gândeam si eu asa..deoarece am trait niste momente cu privire la numele Isus...si să ne amintim că semnul după care a fost cunoscut din fasă..a fost ieslea din care mâncau animalele...ca toti să se coboare la iesle..unde mănâncă : vaca ,măgarul,mieii,iezii....animalele de jertfa si cele de povară.Desigur parerea mea personală...dacă este gresit vazut ...se accepta scuzele ...nu ?
Multumesc.

beyond
21766. Postat la 23/02/2013 20:41 - 4482z19h55m
Interesant!
Încă un topic în care se dezbate foarte aprins cum s-ar putea face ca din Unul Singur, să se facă doi: Yahushua şi Iisus.
Adică, ca şi cum Iisus în ebraică (Yahushua) n-ar semnifica în mintea noastră aceeaşi Persoană cu Yahushua în română (Iisus).

Încă o mare durere pentru un apostol care a scris:
"El este pacea noastră, care din doi a făcut unul, şi a surpat zidul de la mijloc care-i despărţea" (Efeseni 2.14).

P.S.:
Cred că fiind echivalat cu "pacea noastră", următoarele dezbateri vor fi: "pace este shalom, sau shalom este pace?"

Sau poate că se va încerca aflarea NUMELUI pe care nu-L ştie nimeni:
"şi purta un nume scris, pe care nimeni nu-l ştie, decât numai El singur." (Apoc. 19.12).
alin
21769. Postat la 23/02/2013 21:13 - 4482z19h24m
beyond din pacate asta e, e multa ravna dar fara scop, multa teorie dar fara practica, multii care incearca sa fie invataori ai legi dar nici macar ei nu stiu ce zic, mult fariseism in toate partile, si mai avem curaju de a ne intreba de ce sunt atatea dezbinari in biserica? de ce bserica e asa rece? oare mai este sfesnicul in mijlocul nostru? Multi suntem in stare sa calcam in picioare pe frati, dar incredintarea noastra sa fie sus si tare, sa punem juguri pe frati si nici macar noi nu suntem in stare sal ducem...

Tie Duhul mahnit cand vezi asemenea lucruri si te intrebi cateodata oare mai au valoare cuvintele scripturi care spun: Mila voiesc si nu jertfe?

Teorie peste teorie si dragoste cat ii negru sub unghie...pana unde vrem sa ajungem? Pana unde?
beyond
21770. Postat la 23/02/2013 21:37 - 4482z19h0m
alin, apreciez rândurile tale.
Legat de dezbinările despre care ai scris, ele nu sunt decât o consecinţă.
E tragic că oamenii sunt dezbinaţi, dar Emanuel nu poate fi dezbinat. Şi nici cei ai Săi.
De aceea se zice, din câte îmi amintesc: "Δοξα εν υψιστοις θεω, και επι γης ειρηνη εν ανθρωποις ευδοκια" (Luca 2.14)
beyond
21782. Postat la 24/02/2013 10:37 - 4482z6h0m
Da, El nu va striga pe uliţe, dar CU MOTIVUL DE A NU SE LUA LA CEARTĂ:
"El nu Se va lua la ceartă, nici nu va striga. Şi nimeni nu-I va auzi glasul pe uliţe." (Mat.12.19)
Cu toate astea, El strigă pe uliţe ca să înveţe pe norod: "înţelepciunea strigă pe uliţe, îşi înalţă glasul în pieţe" (Prov.1.20), adică Acea Înţelepciune care este Mesia: "Domnul m-a făcut cea dintâi dintre lucrările Lui, înaintea celor mai vechi lucrări ale Lui. Eu am fost aşezată din veşnicie, înainte de orice început" (Prov.8.22,23)
"A făcut un bici de ştreanguri, şi i-a scos pe toţi afară din Templu, împreună cu oile şi boii; a vărsat banii schimbătorilor, şi le-a răsturnat mesele." (Ioan 2.15)

P.S. Vezi, valentina, că scriind "Isus", în loc de "Yahushua", tocmai îţi încalci propria teorie şi nu arunci niciun cărbune, fiindcă te poziţionezi într-o anumită tabără. Deci, ÎNCEPÂND CU TINE, propria-ţi teorie dă greş; căci pe un forum de DISCUŢII, nu de FAPTE, teoria respectivă nu se poate aplica. Oricum sfatul tău este preţios, dar pentru FAPTE, nu pentru LITERE scrise pe un forum.
Teoria era: "Dă-i apă literală să bea, în timp ce-i dai apă spirituală fără a coborî ştacheta adevărului; dă-i pâine literală să mănânce, în timp ce-i dai şi pâine spirituală, chiar dacă se supără de aceasta de la urmă."
Totuşi, pe un forum de vorbe, nu poţi a le da decât pe cele din urmă (cele spirituale), nu şi pe cele dintâi (literale).
Pagina 11 din 17 << < 8 9 10 11 12 13 14 > >>
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19393926 vizite unice Powered by PHP-Fusion