Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 12
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Tineret | Adevărat sau fals?
Pagina 12 din 18 << < 9 10 11 12 13 14 15 > >>
Deconectat RE: Dumnezeu sau YHWH?
Nica Schirod
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
20918. Postat la 20/12/2012 07:59 - 4517z15h33m
Și pe mine mă interesează o astfel de Biblie, în care numele sfinte, să se găsească așa cum sunt *originale* după versetul acesta:

Voi vă închinați la ce nu cunoașteți; noi ne închinăm la ce cunoaștem, căci Mântuirea vine de la Iudei. Ioan 4:22.

Frate misionar, sau oricine poate să-mi dea o adresă, urgent, de unde pot procura o astfel de Biblie, tradusă în românește, nu contează cât costă, vreau să o am.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Nelutu
20943. Postat la 21/12/2012 17:53 - 4516z5h40m
Frate Misionar doar nu ne lasati fara sa ne spune-ti unde gasim aceasta biblie in Romania despre a-ti vorbit. smiley

Pazeste-ma ca lumina ochiului ,ocroteste-ma la umbra aripilor Tale..!
ioan olah
20944. Postat la 21/12/2012 20:55 - 4516z2h37m
Pace !!!

Am primit Biblia tradusa care inca este in faza de corectare a eventualelor greseli de scris,peste cateva luni va iesi tiparita si in tip Carte,daca doreste cineva pot sa va trimit prin Yahoo messenger.

ex.cum arata scrierea :

EVANGHELIA DUPĂ MATEI- MATTITHYAH

Capitolul 1

Cartea neamului lui
Yașua haMașiya

1. Cartea neamului* lui Yașua
haMașiya, fiul** lui David, fiul lui
Avraam.
*Luc. 3:23. **Ps. 132:11; Isa. 11:1; Ier. 23:5; Mat. 22:42;
Ioan 7:42; Fap. 2:30; Fap. 13:23; Rom. 1:3. Gen. 12:3;
Gen. 22:18; Gal. 3:16

De aceea poporul Meu va cunoaște Numele Meu; de aceea va ști in ziua aceea că Eu vorbesc și zic: "Iată-Mă!" (Isa.52:6)
misionar
20945. Postat la 21/12/2012 22:17 - 4516z1h15m

SCRIPTURA CU NUMELE SFINTE
Pentru ce-i doritori YAUĂ al MINUNILOR , va veni în curînd în ajutor, la cei însetați să triască tot adevărul , și primii doritori vor fi scriș pe primile rînduri ca să prmiască această binecuvîntare . Atunci toți cei ce se încred în Tine, se vor bucura, se vor înveseli totdeauna, căci Tu îi vei ocroti. Tu vei fi bucuria celor ce iubesc Numele Tău. Psal 5:11.

David a zis filisteanului: rTu vii împotriva mea cu sabie, cu
suliță și cu pavăză; iar* eu vin împotriva ta în Numele lui
YAUE al oștirilor, în Numele lui YAUE Eylohim al oștirii lui
Israel, pe care ai** ocărât-o.1-Samuil17:45.

Apoi voi să chemați numele dumnezeului vostru; și eu voi
chema Numele lui YAUE. Cine va răspunde prin* foc, acela să
fie Eylohim. Și tot poporul a răspuns și a zis: rBine!r1;
În clipa când se aducea jertfa de seară, prorocul Ilie s-a
apropiat și a zis: rYAUE Eylohim al lui Avraam, Isaac și Israel!
Fă să se** știe astăzi că Tu ești Eylohim în Israel, că eu sunt
slujitorul Tău și că toate aceste lucruri le-am făcutr4; după
Porunca Ta.1-Împărați18:24-36.

A dărâmat și altarul de la Betel și înălțimea* făcută de
Ieroboam, fiul lui Nebat, care făcuse pe Israel să păcătuiască; a
ars înălțimea și a prefăcut-o în țărână și a ars idolul Astarteii.
Iosia a mai înlăturat toate templele idolești ale înălțimilor
care se aflau în cetățile* Samariei și pe care le făcuseră
împărații lui Israel ca să mânie pe YAUE; a făcut cu ele
întocmai cum făcuse în Betel. 2-ÎmpărațI 23:15-19.
YAUE a zis lui Iehu: rPentru că ai adus bine la îndeplinire ce
este plăcut înaintea Mea și ai făcut casei lui Ahab tot ce era
după voia Mea, fiii tăi* până la al patrulea neam vor ședea pe2-ÎmpărațI 10:30.

Nica Schirod
20963. Postat la 24/12/2012 11:45 - 4513z11h47m
Așa cum vreau și susțin, că sunt un moș timid și ascultător, mai ales dacă țin la cineva, atunci și mai tare ascult, de pildă ca acum, Fratele Cornel-uț Sofronie, mia sugerat că argumentul adus în susținerea numelui Lui Yahshua - Isus, dar iată și sugestia:

Cornel Sofronie a scris: Frate Nica, in porunca aIII-a, nu cred ca este vorba despre Isus (Yeshua) ci de Dumnezeu Tatal si nu poate fi considerat un argument si o dovada solida la acest subiect.
Postarea se potriveste la topicul "Dumnezeu sau YaHVeH" mai mult decat aici.

Iată că l-am ascultat și am adus acest argument spre contrazicere la acest topic.

Să nu iei în deșert Numele Domnului, Dumnezeului tău; căci Domnul nu va lăsa nepedepsit pe cel ce va lua în deșert Numele Lui. Exod 20: 7.

No aici acest argument este destul?, este valabil?, are valoare?!

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
ioan olah
20964. Postat la 24/12/2012 12:22 - 4513z11h11m
Acest raspuns seamana tipic celor care spun : era pentru Evreii,stiti anume despre ce si cine este vorba,sa luam dar in considerare ce scrie Scriptura:

Să nu iei în deșert Numele lui YHVH, Creatorul tău; căci YHVH nu va lăsa nepedepsit pe cel ce va lua în deșert Numele Lui. (Exod 20:7)

YHVH a mai zis lui Moise: ,,Așa să vorbești copiilor lui Israel: ,YHVH, Elohim al părinților voștri, YHVH a lui Avraam, YHVH a lui Isaac și YHVH a lui Iacov, m'a trimes la voi. Acesta este Numele Meu pentru vecinicie, acesta este Numele Meu din neam în neam. (Exod 3:15)

ma trimis --- cine e trimis de Tatal ? si numele lui este din neam in neam si pentru vesnicie !!!

Eu si Tatal una suntem." (Ioan.10:30)

De aceea poporul Meu va cunoaște Numele Meu; de aceea va ști in ziua aceea că Eu vorbesc și zic: "Iată-Mă!" (Isa.52:6)
CorneliuS
21648. Postat la 14/02/2013 17:49 - 4461z5h43m
Ce parere aveti despre acest citat din "Enciclopedia Iudaismului" publicata la Ierusalim in 1989 :

"Talmudul, mentioneaza unele restrictii de pronuntare cu privire la numele YHVH, aratand ca numai Marele Preot era autorizat sa-l rosteasca si trebuia sa-l spuna cu intonatia corecta, numai in Sfanta Sfintelor si numai de Iom Kipur. ...

Este interzisa distrugerea textelor sau documentelor ebraice care contin numele lui Dumnezeu."

"Răsplata smereniei, a fricii de Domnul, este bogăția, slava și viața"
alin
21739. Postat la 22/02/2013 18:53 - 4453z4h39m
Cornel cu acest text le-ai inchis gura la "evreii" nostri...smiley
Lavi
21741. Postat la 22/02/2013 19:22 - 4453z4h11m
Este adevarat că si cuvântul -TELEFON -fără vocale va arăta asa- TLFN si nu ai cum să-l pronunti...dar fratilor ,vă inselati in priviinta numelui că nu poate fi pronuntat .

Dani
21755. Postat la 23/02/2013 12:38 - 4452z10h55m
Soră Lavinia nu știu dacă ne înșelăm ținând cont de argumentele ce le-a adus Cornel cu privire la evrei, deci dacă ei se feresc să pronunțe din motive bine știute de ei , atunci noi pe ce ne bazăm?, avem argumente potivit cu scrisul cum să-l pronunțăm sau așa ne place nouă să fim mai evrei decât evrei.

Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
Lavi
21765. Postat la 23/02/2013 19:54 - 4452z3h39m
Referitor la evrei ar cam fi cateva clarificari cu privire la folosirea termenilor si eu ma refer la numele de evreu ,de unde vine si cine l-a dat?
Ar trebuii sa inteleg si sa invat ca sa inteleg ce inseamnă evreu in primul rand si apoi sa inteleg pe ce nume..atunci cand s-a rugat,acest evreu si cum a chemat pe Cel nevazut ..nu ?
Haideti sa vedem cat de mult conteaza clarificarea unor lucruri.
Evreu ,Israel,Israelian: Auzim adeseori termeni care desemneaza poporul sau membrii care-l formeaza.
Este important sa cunoastem originea si semnificatia acestor termeni pentru a-i folosii corect,asa cum au aparut in cursul istoriei
Evreu.Cuvantul evreu in ebraica ivri este intalnit in VT ( gen 14:13) cand se face referire la Avram Evreul,lau numit Avram evreul=Avram de dincolo,cuvantul ever insemnand de dincolo de raul Eufrat.
Numele acesta a fost atribuit si descendentiilor lui Avram,precum si limbii ebraice ivrit.
Comentariile din carte Midraș sustin si intregesc explicatia privitoare la cuvantul evreu =ivri.
,,Toata lumea pagana de o parte iar el ( A vraam ) de cealalta parte''=,,Kol Ha -Olam Kulo Mei - Eiver-Ehad''
Avraam va fi intodeauna un credincios care a adoptat credinta monoteista ,el va fi de dincolo,un evreu =ivri.Cu alte cuvinte Avraam si descendentii lui sunt evrei.
Israel.Cuvantul Israel este intalnit in cartea geneza 35 :10,Fiii lui Iacov si familiile lor au format cele 12 triburi care au constituit nucleul si radaciniile poporului Israel .De aici si cuvantul Zera Israel =Semintiia lui Israel sau Beit Israel = Casa lui Israel ,precum si numele istoric Ereț Israel =Tara Sfanta.
Iudeu.Cuvantul Iudeu provine de la al patrulea fiu al lui Iacov,numit Iuda,nume atribuit si descendentilor din tribul lui Iuda.
Dupa moartea lui Solomon in anul 930 im. de Hr..Israel s-a scindat,devenind doua regate: Regatul lui Iuda si Regatul lui Israel .
In partea de nord ,zece triburi s-au constituit in Regatul Israel cu capitala la Samron-Samaria.In anul 722 in.Hr.regatul de Nord a fost cucerit si distrus de asirieni.
Popolatia a fost deportata si mai apoi a disparut.In sud raman triburile lui Iuda ,cu capitala la Ierusalim.Locuitorii acestui stat se numeau iudei ,nume pe care l-au purtat si in exilul babilonian.Cartea Esterei ne aminteste de numele Mardoheu iudeul.Dupa intoartoarcerea din exilul babilonian statul primeste denumirea de Iuda ,iar locuitorii lui sunt numiti Iudei=Iehudim.
Israelian.Cuvantul Israelian apare numai dupa 1948 ,odata cu proclamarea statului Israel modern ai carui locuitori au primit denumirea de israelieni.
Se pot face greseli mari,folosind denumiri care nici pe departe nu corespund perioadelor istorice la care ne referin.Spre exemplu ,Avraam sau Isac,nici o data nu ar putea numiti iudei sau israeliti,deoarece aceste denumiri inca nu erau date in vremea lor...!?!
Am scris toate acestea dintr-o carte pe care o studiez personal si pe mine ma intereseaza ce este de fapt un evreu un iudeu si un israelian...si care este diferenta intre aceste denumiri...cati au plecat din tinutul Gosen spre Tara promisa si cati au ajuns acolo....?
Cati au chemat numele Sfant si au putut sa faca diferenta ?
Si cati nu au chemat numele si cum au facut diferenta ,fata de atatea mii de ,,dumnezei'' si de ce si Cel ce i-a scos din egipt poarta tot un titlu de ,,dumnezeu''...mie personal nu-mi iese proba.
Cu multumire.

Lica
21768. Postat la 23/02/2013 21:13 - 4452z2h20m
Intervin cu o intrebare scurta:

Pentru ca multi am devenit experti in lingvistica...atat de mult incat nici nu mai stim in ce limba este mai bine sa ne exprimam si ajungem sa ne punem problema daca sa ne cumparam un telefon sau un cellphone...eu aleg cellphone pentru ca nu romanii au inventat telefonul deci ei sigur au o copie smiley). Glumesc...e acelasi lucru doar noi suntem diferiti...

Deci intrebarea este ce inseamna si in cel limba este propozitia bine cunoscuta: "Eli Eli lama Sabactani"?

Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
Lavi
21774. Postat la 24/02/2013 07:46 - 4451z15h46m
Marcu 15:34 Și în ceasul al nouălea, Isus a strigat cu glas tare: "Eloi, Eloi, lama sabactani" care, tălmăcit, înseamnă: "Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai părăsit?"
Mantuitorul a cunoscut bine Numele Tatalui sau ...pentru ca era iudeu si iudeii stiau la ce se inchinau...Ioan 4:22 Voi vă închinați la ce nu cunoașteți; noi ne închinăm la ce cunoaștem, căci Mântuirea vine de la Iudei.
Dar ce spuneti despre Terafimii despre care cartea sfanta ne descopera atatea...?
Judecatorii 18:17 Și cei cinci oameni care se duseseră să iscodească țara, s-au suit și au intrat în casă; au luat chipul cioplit, efodul, terafimii, și chipul turnat, în timp ce preotul era la intrarea porții cu cei șase sute de oameni, încinși cu armele lor de război.
Judecatorii 18:18 Când au intrat în casa lui Mica, și au luat chipul cioplit, efodul, terafimii, și chipul turnat, preotul le-a zis: "Ce faceți?"
Judecatorii 18:20 Preotul s-a bucurat în inima lui; a luat efodul, terafimii, și chipul cioplit, și s-a unit cu ceata poporului.
1 Samuel 15:23 Căci neascultarea este tot atât de vinovată ca ghicirea, și împotrivirea nu este mai puțin vinovată decât închinarea la idoli și terafimii. Fiindcă ai lepădat cuvântul Domnului, te leapădă și El ca împărat".
2 Imparati 23:24 Mai mult, Iosia a stârpit pe cei ce chemau duhurile, pe cei ce spuneau viitorul, terafimii, idolii, și toate urâciunile care se vedeau în țara lui Iuda și la Ierusalim, ca să împlinească astfel cuvintele legii, scrise în cartea pe care o găsise preotul Hilchia în Casa -YHVH. (DOMNULUI)
Ezechiel 21:21 Căci împăratul Babilonului stă la răscruce, la capătul celor două drumuri, ca să dea cu bobii; el scutură săgețile, întreabă terafimii, și cercetează ficatul.
Zaharia 10:2 Căci terafimii vorbesc nimicuri, ghicitorii prorocesc minciuni, visurile mint și mângâie cu deșertăciuni. De aceea, ei rătăcesc ca o turmă, sunt nenorociți, pentru că n-au păstor.
Ce inseamnă un terafim?
Nu ,cumva o imagine ,idol,chip?
Altarele la care ne-am inchinat inainte ,atat noi cat si parintii nostrii trebuie daramate... vorbesc in dreptul meu...parintii mei au avut idoli,icoane ,cruci....of,of,of...toate acestea au fost numite ca ,,dumnezei''.
???

Lica
21811. Postat la 25/02/2013 20:10 - 4450z3h22m
Sora sa nu uitam ca eu vrut sa scot in evidenta o alta limba folosita si acceptata chiar cand se facea referire prin ea la Divinitate - Tatal.

Insa dvs mi-ati raspuns facand o deosebire intre idoli si Dumnezeu. Dupa parerea mea raspunsul dvs vrea sa spuna ca terafim (ro) este ceva....iar teraphim (ebr.) este altceva....pe cand eu tind sa observ ca este acelasi lucru.

Mergand mai departe spun ca eu nu sunt impotriva cunoasterii sau chiar rostirii numelui YHWH insa sunt total in dezacord cu cei care nu vreau sa faca diferenta dintre limba romana si limba ebraica (desi nici macar biblia nu a fost scrisa toata in ebraica...).

Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
looky
21813. Postat la 26/02/2013 06:48 - 4449z16h45m
Lica a scris:
...diferenta dintre limba romana si limba ebraica (desi nici macar biblia nu a fost scrisa toata in ebraica...).

Adevarat!
Dacă avem limba romînă, de ce am încerca să pronunțăm ceva ce este impropriu limbii noastre?
Numele Domnului nu poate să fie cunoscut de noi oamenii, de aceea este numit simplu Numele Domnului sau alte apelative care se raportează la atributele divine.

Domnul Dumnezeu (Adonai Yahve) nu a impus oamenilor să aibă același nume pe care să Il acorde atunci cînd se referă la El.
De ce am da noi dovadă de ceva legalism și bigotism pentru a transforma o formă într-un principiu?

---------------------------------------------------------------------
Dacă judeci un pește după abilitatea de a se cățăra în copac, va trăi toată viața fiind convins că nu este capabil de nimic.
CorneliuS
21840. Postat la 27/02/2013 18:12 - 4448z5h21m
Lica a scris:
Intervin cu o intrebare scurta:
Deci intrebarea este ce inseamna si in cel limba este propozitia bine cunoscuta: "Eli Eli lama Sabactani"?

Daca nu ma insel, aceasta expresie, este in limba aramaica, limba vorbita pe vremea Mantuitorului in Israel si se pare ca Mesia, se adreseaza lui Dumnezeu in alta limba decat cea ebraica.

Nu vreau sa fiu inteles gresit, eu nu sunt contra folosirii numelui lui Dumnezeu, dar ma tem sa nu pronunt gresit un nume atat de sfant...

"Răsplata smereniei, a fricii de Domnul, este bogăția, slava și viața"
looky
21849. Postat la 28/02/2013 06:58 - 4447z16h35m
Ce/Cine este mai SFÎNT: numele cuiva sau persoana care are numele respectiv?

Gîndiți, nu mai presupuneți...

---------------------------------------------------------------------
Dacă judeci un pește după abilitatea de a se cățăra în copac, va trăi toată viața fiind convins că nu este capabil de nimic.
ioan olah
21850. Postat la 28/02/2013 08:43 - 4447z14h50m
Să nu iei în deșert Numele Êxodo 20:7

Creatorul are un nume care este recunoscut si de cei care l-au schimbat,am o Biblie Catolica care spune in explicatii ca ei au schimbat numele din YHVH Elohim in Deus=Zeus.

Comunitatile de Credinciosi care tin Poruncile si Sarbatorile Creatorului, vorbitori de Limba Spaniola si Portugheza in marea lor majoritate folosesc numele Creatorului YHVH ,numele de Deus este considerat ca provenienta de la Zeu ,si ca dovada dau citate din Biblia Romana ,adica Domnu = ZEU.

Creatorul este Creator,Zeul este o facatura umana.
Creatorul nu este Domnul Zeilor

beyond
21851. Postat la 28/02/2013 10:38 - 4447z12h54m
Ioan Olah, fără a înțelege că Decalogul are o natură spirituală și că poate fi înțeles și împlinit doar prin Duhul lui Dumnezeu, tu te prevalezi de porunca a 3-a din Decalog (Ex.20.7) ca să spui că Numele lui Dumnezeu este DOAR UN NUME AD-LITTERAM.
Tratezi astfel foarte pământește lucrurile.

Atunci, dă-mi voie să te întreb: în prima dintre cele 10 porunci, oare nu știi că Yahweh este Dumnezeul doar al celor pe care i-a scos din Egipt?
"Eu sunt Yahweh, Dumnezeul tău, care te-a scos din țara Egiptului, din casa robiei.
Să nu ai alți dumnezei afară de Mine." - aceasta este porunca întâi.

Dar tu cum se face că Îl ai ca Domn al vieții tale chiar pe Yahweh, din moment ce tu n-ai fost scos de către El niciodată în viața ta din vreun EGIPT AD-LITTERAM?

Cu respect, îți doresc toate cele bune!
ioan olah
21852. Postat la 28/02/2013 12:33 - 4447z11h0m
Numele din Porunca inseamna toata inchinarea in duh,implicit numele de cind l-ai aflat.

Yahveh este Elohimul Evreilor si al meu din moment ce l-am cunoscut si ma(scos din Lume-Egipt)si ma rascumparat Yahshuah adica (YAH) Yahveh (Shuah) Mantuitorul.

aduceți-vă aminte că în vremea aceea erați fără Yahshuah, fără drept de cetățenie în Israel, străini de legămintele făgăduinței, fără nădejde și fără Yahveh în lume. (Eféseni 2:12)

insusi cuvantul Aleluia care din fericire a lasat o urma nealterata din original in Scriptura arata numele Creatorului si anume :Hallelu-Yah=Slava si cinste lui Yah.

Incearca sa studiezi mai mult cum s-au alterat multe prin traducerea din originalul Scrierilor Evreiesti ale Scripturii.si cum Teologii si Teologia de Inlocuire incearca sa demonstreze ca inainte Scriptura era scrisa in Greaca sau Latina,avind in vedere ca originalul descoperit in Pesterile din Qumram si din alte locuri,arata clar ca erau scrise de Evrei mai intaia oara si dupa aia copiate si traduse de altii.Avind in vedere Inchinarea la Zei a Grecilor si Romanilor,prin traducere au transferat numele pagane si a zeilor,in cazul de fata D-ZEU,astfel pangarind adevarul.

Pagina 12 din 18 << < 9 10 11 12 13 14 15 > >>
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164750 vizite unice Powered by PHP-Fusion