Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 7
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Tineret | Adevărat sau fals?
Pagina 12 din 17 << < 9 10 11 12 13 14 15 > >>
Deconectat RE: Isus este Yahushua, sau Yahushua este Isus?
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
21788. Postat la 24/02/2013 16:56 - 4451z6h23m
Nu am înțeles P.S-ul . Eu sun pentru Isus și Dumnezeu, iar în topic se recomandă ( ca să nu zic se forțează) folosirea Numelor Lor.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
beyond
21794. Postat la 24/02/2013 18:27 - 4451z4h52m
valentina a scris:
Eu am o teorie pe care o tot postez acolo unde frații scriu că unii frați din biserică (se înțelege că nu eismiley), fac dezbinare, ...folosesc în vorbire Isus și Dumnezeu păcătuind, ...să știe că toate se rezolvă dacă aplică etalonul: ÎNCEPÂND CU MINE.
Deci , TU, fi primul de care Isus să nu se rușineze, apoi ceilalți te vor urma . Nu azi, nu mâine , dar sigur, TU, vei fi cărbunii aprinși pe capul celorlalți.

valentina, scriind "Isus" în loc de "Yahushua", automat îți precizezi fără să vrei tabăra în care te situezi: cea despre care ziceai că e acuzată de dezbinare.

Teoria ta era aceea cu cărbunii aprinși - așa ai scris. Bănuiesc că te-ai inspirat din contextul de la Rom.12.20, unde e vorba de binefaceri față de vrăjmași:
"dacă îi este foame vrăjmașului tău, dă-i să mănânce; dacă-i este sete, dă-i să bea, căci dacă vei face astfel, vei grămădi cărbuni aprinși pe capul lui."

Deci, frații cu care ești în opoziție ar împlini, conform teoriei tale, două condiții:
- teoria ta îi consideră vrăjmași (ceea ce, după părerea mea, nu este neapărat necesar);
- nu s-ar putea turna cărbuni aprinși, nici tu lor, nici ei ție, deoarece nu văd cum s-ar putea face binefaceri cu apă și cu pâine (sau cu altceva literal) pe un forum unde tot ceea ce se poate face este a transmite informații prin intermediul tastaturii.

Din pricina celor două condiții de mai sus, nu se poate rezolva satisfăcător problematica ridicată de teoria ta. Deci, volens nolens, nici măcar tu nu poți să-ți respecți propria teorie. Fiindcă fiind pe un forum, ești în contact virtual-informațional cu oamenii, nu în contact personal.
Dar... deși teoria ta nu se poate verifica pe un forum de discuții, totuși ea este foarte corectă și prețioasă în condiții de contact relațional nemijlocit.
Nica Schirod
22463. Postat la 31/03/2013 18:34 - 4416z5h45m
Am zis minții mele, să nu mai comenteze la acest topic, dar când văd că se întrece chiar și decența firii pământești, și bunul simț care face parte din legea pietonului, am trecut peste ce am zis și uite că am de gând să zic, dar zic cam apăsat.
Scumpii moșului, în politica actualei discuții, regula jocului, decența omului citit, apoi dacă ne mai aducem aminte și zicem că suntem pocăiți, ar trebui să știm că nu intră în fișa postului, IMPUNEREA sau JUDECATA.

Scumpul moșului Petrică V. uite ce și cum te-ai exprimat ca răspuns la expunerea unei doamne, apoi țin să-ți fac de cunoscut că este și soră dea noastră și este și sinceră și nu este chiar de doi bani și încă un lucru mai știu că tu ai și o facultate, apoi te lauzi că pui mare preț pe călăuzirea Duhului Sfânt și încă un lucru, nimeni nu ți-a impus nimic, ci fiecare avem dreptul să ne spunem părerea, cum înțelegem noi și cum credem noi fiecare, putem să împărtășim unii cu alții dacă se cere, convingerile noastre, dar ca să impunem nici de cum!

Pedro V. a zis cu răutate: NUMAI bateti campii in afara Cuvantului Domnului,veniti-va in fire,si credeti Cuvantul pentru a va mantui sufletele.
Caci s-au strecurat printre voi unii oameni, scrisi demult pentru osanda aceasta, oameni neevlaviosi, care schimba in desfranare harul Dumnezeului nostru si tagaduiesc pe singurul nostru Stapan si Domn, Isus Hristos. (Iuda.1:4)

Scumpul moșului și scumpii moșului, de data asta nu vă permit să mă criticați, pentru că scriu cu durere când văd atâta răutate și deoparte și de alta, am să vă zic cu AMEN părerea și credința mea; Eu cred că numele lui Isus, este Yah,Shuach, vă mărturisesc în fața Domnului, că de câte ori aud pomenindu-se de Isus, eu nu mă gândesc la alt ceva decât la Fiul Lui YaHVeH, Yah,Shuach, oare de ce voi nu vreți, mai ales cei ce vă bateți și cu pumnul și cu cărămida în piept, că sunteți călăuziți de Marea Putere a Duhului Sfânt, atunci când cineva crede așa cum am arătat mai sus și pomenește Numele Sfânt Yah,Shuach, tu/voi să știți că despre Isus este vorba?
Demn de luat aminte și cred că sunt cuvinte mai prețioase decât aurul, este ce a zis, cine credeți că a zis?

beyond a zis! De aceea, iată că tot Noul Testament este scris în greacă, iar Numele Lui este scris: "Iesous", nu "Yahshua".
Și oare nu crezi că apostolii sunt cei ce L-au cinstit pe Iisus foarte mult?
Cum, dar, să fi permis ei să apară cărțile nou testamentare cu "stâlcirea" Numelui din Yahshua în Iesous?

Dar Pavel nu le vorbea și nu le scria grecilor despre Yahshua, ci despre Iesous; după cum nici evreilor nu le vorbea despre Iesous, ci despre Yahshua (sau cum s-o fi zis în aramaică).

Acuma dacă eu trăiesc ce scrie în Sfânta Scriptură, adică ce citești tu acum: 16. Iar dacă cele dintâi roade sunt sfinte, și plămădeala este sfântă; și dacă rădăcina este sfântă, și ramurile sunt sfinte.
17. Iar dacă unele din ramuri au fost tăiate, și dacă tu, care erai un măslin sălbatic, ai fost altoit între ei, și ai fost făcut părtaș rădăcinii și grăsimii măslinului, .....
Romani 11.

Țin să vă anunț, că mlădița mea s-a prins și eu îmi trag seva, hrana Duhovnicească, din poporul Lui YaHVeH și nu din credința Greacă, nici din obiceiurile grecești, cred că ați înțeles ce vreau să zic!!!

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
beyond
22466. Postat la 31/03/2013 20:11 - 4416z4h8m
Felicitări preiubite Nica dacă-ți tragi seva din poporul lui Yahweh.

Dar poporul acesta are ca Rădăcină pe Iisus Hristos/Yahshuah Ha'Mashiach.
Deci nu dintr-un popor îți tragi seva, ci din Cel care a zis:

"Mai înainte ca să se nască Avraam, EU SUNT".

Așa că credința nu e xenofobă. Credința nu disprețuiește nici pe grec, nici pe evreu, nici pe român, nici pe american. Ea nu disprețuiește pe nimeni care "păzește poruncile lui Dumnezeu și credința lui Iisus." (Apoc.14.12).

Mai ales că noi nu vorbeam aici despre "OBICEIURI GRECEȘTI" mai mult sau mai puțin păgâne, ci despre "LIMBA GREACĂ". Ea nu este un "obicei grecesc" cu accente religioase, ci reflectă datul care i-a fost atribuit de Dumnezeu încă de la turnul Babel de când s-au despărțit popoarele după limba lor.
Pedro V
22467. Postat la 31/03/2013 20:13 - 4416z4h7m
Daca vorbeste cineva, sa vorbeasca cuvintele lui Dumnezeu. Daca slujeste cineva, sa slujeasca dupa puterea pe care i-o da Dumnezeu: pentru ca in toate lucrurile sa fie slavit Dumnezeu prin Isus Hristos, a caruia este slava si puterea in vecii vecilor! Amin. (1Pet.4:11)

Frate Nica eu nu am scris nimic de sora Lavi,nici din rautate,dar cine nu vorbeste dupa cum sta scris bate campii DEGEABA,doar adaugand si scotand din CUvant.
Mergeti si hraniti-va pe pasunea Pastorului,nu pe pasunile pastorilor firesti.
Cine crede si vorbeste ce nu ii scris,isi atrage doar osanda si pacat.

Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
Moderator6
22556. Postat la 02/04/2013 23:53 - 4414z0h26m
Am fost nevoit să mut aici niște postări de la alt subiect.
Vă avertizez că dacă veți continua să scrieți offtopic, se va putea trece și la aplicarea de sancțiuni. Atât în dreptul celui ce începe să amestece subiectele sau să scrie cu totul altceva cât și în dreptul celui ce continuă discuția care iese din subiectul discutat. - Regulament, A, a, 9.

(dacă cineva a scris ceva offtopic și altcineva nu se poate răbda ca să nu dezbată acele lucruri offtopic scrise acolo, să le preia cu citat și să le discute acolo unde le este locul, la subiectul potrivit)

Lavi a scris la Dumnezeu sau YHVH?:[/b

]Yahshuah( Yașua ),este Mântuitorul ,ingerul i-a vorbit in limba ei,in limba pe care o vorbea Miriam ( in aramaica veche ,cu sigurantă).
Cei ce vin in acest nume (Yașua) ,ne binecuvintează si ne face de cunoscut semnificatia numelui in limba lui, acest nume are o insemnătate in limba ebraică.

Insă noi ( ex din Romania)trebuie să mai atipim nitel si să nu ii primim ,spunandu-le celor ce vin in acest nume : Vorbeste in limba noastră!In Română!
Si uite asa majoritatea dintre oameni spun că, Nu!
[b]Numele lui nu este Yașua
,numele lui este Isus,Iesous..etc,majoritatea dintre ei spun:Vorbeste-mi limba!
Asa, ca să se spună pe limba lor, nu vorbi in altă limbă ,vorbeste-mi limba mea!
De ce vorbesti in alta limbă?
Atunci ,numele lui Isus ( este asa in limba ta ,are o altă semnificatie).Dar numele lui nu este Isus,numele lui este Yașua,Isus nu este o traducere corectă. Să nu se inteleagă gresit ...este vorba de talmacirea numelui.
Atunci ,eu ( din ce am invatat cu privire la acest nume)vă dau un exemplu: Dacă o persoană de exemplu, spune că, numele lui este Isus si o spune in limba ta,( romană) ,tu poti să-l intrebi acest lucru:Cine a fost fostul conducator al Statelor Unite ?
Si cu sigurantă el iti va spune :George Bush!
Atunci d-voastră ii veti spune : Nu! Spune-mi in limba mea?
De ce imi vorbesti in engleză?
Nu cred!
Atunci ,ideea este aceasta: Dacă, pentru un om isi face efortul să pronunte un nume in limba engleză ,rusă sau franceză?
De ce,să nu se forteze ,pentru a pronunta numele corect al Mantuitorului al lui Israel si al lumii intregi...nu?
Numele lui este Yașua ce nimeni nu-l poate schimba!
Binecuvantat este El si Vesnic este El!
Yașua a spun : In Numele meu o să scoată demoni!
Si vor venii multi si vor spune că si in numele lui Isus sau scos si se scot demoni...si care este diferenta ?
Dar eu am să vă spun o intâmplare ,care va fi un semn mare de intrebare,pentru multi.
Dar nu este topicul potrivit pentru aceasta.

beyond a scris la Dumnezeu sau YHVH?:

Lavi, mântuirea nu vine prin pronunție sonoră, ci prin relația personală cu Acel Fiu al Omului al cărui caracter ni se descrie în Noul Testament și, de fapt, în întreaga Scriptură.
Oricine ascultă de El și Îl ia ca model de comportament, devine un cunoscător al Numelui Lui.
Oricine se umple de Duhul Lui și aduce roada păcii, acela Îi cunoaște Numele.

Dar oricine se cramponează de formalisme de genul pronunției sonore, acela va începe mai devreme, sau mai târziu să judece pe frați și să se creadă mai "special".
Cu alte cuvinte va deveni exclusivist, și va spune că nu sunt mântuiți decât cei ce pronunță sonor corect.

De aceea, iată că tot Noul Testament este scris în greacă, iar Numele Lui este scris: "Iesous", nu "Yahshua".
Și oare nu crezi că apostolii sunt cei ce L-au cinstit pe Iisus foarte mult?
Cum, dar, să fi permis ei să apară cărțile nou testamentare cu "stâlcirea" Numelui din Yahshua în Iesous?

Dar Pavel nu le vorbea și nu le scria grecilor despre Yahshua, ci despre Iesous; după cum nici evreilor nu le vorbea despre Iesous, ci despre Yahshua (sau cum s-o fi zis în aramaică).

Așa că lasă-l pe Gheorghe Tufiș - George Bush, căci pe vremea lui Iisus nu erau mulți creștini "așa de emancipați" ca azi.
Ba mai mult, nici astăzi nu orice român mai simplu ar putea rosti corect nume englezești. Ci le-ar stâlci de mama focului.
Ai vedea tu, de exemplu, un țăran de la câmp rostind corect și cursiv: "Michelle Monaghan"? Sau "Leicester Leighton"? Sau "Lindsey Cunningham"?
Sau țăranul acela n-are voie să fie creștin decât dacă pronunță toate numele din lume în limba lor de proveniență? Așa că, dacă nu pronunță "Giorgi Buș" cu scrântirea limbii în stil anglo-saxon, n-are voie să fie credincios în Numele mai presus de orice nume?
_______

De ce trebuie să impunem reguli în privința sonorizării?
Unde anume în Biblie scrie că mântuirea depinde de asta??
Porunca a 3-a din Decalog se referă la luarea în deșert a Numelui lui Dumnezeu, în sensul de a nu-I face Numele de rușine PRIN FAPTELE NOASTRE, ale celor ce spunem că suntem copii ai Lui.

Ia privește unul din lucrurile care conduc la "luarea în deșert a Numelui Lui":
"Sau ca nu cumva în sărăcie, să fur, și să iau în deșert (să profanez) Numele Dumnezeului meu." (Prov.30.9).

Se referă cumva la o profanare a Numelui Său prin pronunție sonoră? Sau printr-o faptă dezonorantă?

Moderator
Lavi
22935. Postat la 13/04/2013 14:40 - 4403z9h39m
Beyon a scris:
Așa că lasă-l pe Gheorghe Tufiș - George Bush, căci pe vremea lui Iisus nu erau mulți creștini "așa de emancipați" ca azi.

Nu erau crestini acolo ,erau credinciosi si anume cei 12 ucenici care nu l-au parasit din pricina cuvintelor lui Yașua:Ioan 6:68 "Doamne", I-a răspuns Simon Petru, "la cine să ne ducem? Tu ai cuvintele vieții veșnice.
In traducerea pe care o am eu scrie asa:. ,,Stăpîne'', I-a răspuns Simon Petru,,la cine să ne ducem? Tu ai cuvintele* vieții veșnice.''
Presedintele ,are idee ce semnifică numele lui in altă limbă si chiar in limba lui?
Un american când spune ,,Bush'' se referă la tufiș..o tufă..ceva?
Am mai auzit nume de genul ,,Buruiană''...si nu mai are rost... că sunt destule...
Si grecul poate sa pronunte acest nume, Yașua nu este un nume greu de pronuntat.

Nu asta este idea,beyond ( dincolo de...) orice aparenă, nu ai argumente suficiente ca să imi exlici mie cum stă treaba cu Numele.
Să nu te superi ,eu nu vreau să supăr pe nimeni.

Dani
22936. Postat la 13/04/2013 15:12 - 4403z9h8m
Lavinia a scris:
Nu erau creștini acolo, erau credincioși si anume cei 12 ucenici care nu l-au părăsit din pricina cuvintelor lui Yașua.

Soră Lavinia afirmația ta nu este corectă, citește la Ioan tot cap.6 și vei constata că nu lau părăsit din pricina numelui, acolo vorbește despre trupul lui și de aceia lau părăsit, dar să nu ne abatem de la subiect, riscăm să primim off topic, deci preiau o vorbă a lui Pedro, chiar ne place să batem câmpi degeaba, când noi în conștiința noastră știm că Yașua în ebraică este Iisus în latină, deci haideți să nu dramatizăm atât de mult acest subiect că tare mă tem că va veni mânia lui Dumnezeu peste noi din cauză că vrem să dovedim ceva dar nu știm ce vrem să dovedim.

Mă întreb strămoși noștri care au au păzit tot ce o știut să păzească după cuvânt nu se vor mântui că nu au pronunțat în ebraică Numele Lui, sau noi care am trecut douăzeci de ani de credință am săvârșit un păcat că nu am pronunțat în ebraică Numele de Yașua, sau cei ce nu vor să pronunțe în continuare Numele Lui în Ebraică sunt lepădați de Domnul.

Lavinia a scris: Nu erau creștini acolo, erau credincioșii si anume cei 12 ucenici care nu l-au părăsit

Lavi vreau să te contrazic cu un cuvânt din Fapte.11; 26.

20. Totuși printre ei au fost câțiva oameni din Cipru și din Cirena, care au venit în Antiohia, au vorbit și Grecilor, și le-au propovăduit Evanghelia Domnului Isus.

21. Mâna Domnului era cu ei, și un mare număr de oameni au crezut și s-au întors la Domnul.

22. Vestea despre ei a ajuns la urechile Bisericii din Ierusalim, și au trimis pe Barnaba până la Antiohia.

23. Când a ajuns el, și a văzut harul lui Dumnezeu, s-a bucurat, și i-a îndemnat pe toți să rămână cu inimă hotărâtă alipiți de Domnul.

24. Căci Barnaba era un om de bine, plin de Duhul Sfânt și de credință. Și destul de mult norod s-a adăugat la Domnul.

25. Barnaba s-a dus apoi la Tars, ca să caute pe Saul;

26. Și, când l-a găsit, l-a adus la Antiohia. Un an întreg, au luat parte la adunările Bisericii, și au învățat pe mulți oameni. Pentru întâiași dată, ucenicilor li s-a dat numele de creștini în Antiohia.

Deci lor în acelea vremuri li s-a dat numele de creștini, cei 12 credincioși au primit numele de creștini, și tare m-aș bucura să fiu și eu un creștin cum au fost ucenici Domnului, dar se pare că există un curent mai nou ce nu suportă numele de creștin, este adevărat că mulți se pretind că sunt creștini, dar sunt și creștini falși ce nu vor să păzească legile și poruncile lui Dumnezeu, dar adevăratul creștin este cel ce face voia Tatălui, nici evreul și nici creștinul nu vor vedea împărăția lui Dumnezeu dacă nu vor asculta de adevăratul Iisus (Yașua).

Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
Lavi
22939. Postat la 13/04/2013 18:39 - 4403z5h40m
Frate Dani intre religie si credinta e o mare diferenta ,paratoxal religia este asta ce sune Iacov:Iacov 1:26 Dacă crede cineva că este religios, și nu-și înfrânează limba, ci își înșeală inima, religia unui astfel de om este zadarnică.
Si asta :Coloseni 3:11 Aici nu mai este nici Grec, nici Iudeu, nici tăiere împrejur, nici netăiere împrejur, nici Barbar, nici Schit, nici rob, nici slobod, ci Hristos este totul și în toți.
Acest :Aici nu mai este ... in ce ? In Crestinism? nu mai este nici Grec...nici iudeu...
Cine le-a dat numele de crestini?
Sau in poporul sfintilor Avram,Isac si Iacov?
Ce religie au avut acestia din urma?
Eu cred ca ei au avut aceasta :Evrei 11:1 Și credința este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredințare despre lucrurile care nu se văd.

Pe mine ma intereseaza un singur lucru ...ce aleg ,credinta sau religia?
Eu am avut ca religie ,crestinismul parintilor mei ,care acum sunt morti dar eu vreau sa stau la masa cu Avram ,Isac si Iacov care au fost credinciosi.Rabuni a fost evreu,a trait ca un evreu ,a murit in locul meu si pentru faradelegile mele si a inviat si tot evreu a ramas si mi-a facut de cunoscut calea pe care trebuie sa umblu si iubesc din toata inima mea numele lui ,mai presus de orice nume in singurul lui nume este Salvare si El imi este Stapan nu doar Salvator.
Multi oameni il vreau doar ca Salvator dar din pacate nu-l vor ca si Stapan.
Fiti binecuvantati,fratii mei.

fullban10
22943. Postat la 13/04/2013 19:56 - 4403z4h23m
Si totusi Ioan 13, Matei 24; 38, sau alte si alte cuvinte spuse de Isus in Noul Legamant, ce loc ocupa in dragostea fata de Isus? Ori mai important e sa-L numim , Yasua, decat sa-I urmam invatatura?

copy/paste Lavi
Eu am avut ca religie ,crestinismul parintilor mei ,care acum sunt morti dar eu vreau sa stau la masa cu Avram ,Isac si Iacov care au fost credinciosi.Rabuni a fost evreu,a trait ca un evreu ,a murit in locul meu si pentru faradelegile mele si a inviat si tot evreu a ramas si mi-a facut de cunoscut calea pe care trebuie sa umblu si iubesc din toata inima mea numele lui ,mai presus de orice nume in singurul lui nume este Salvare si El imi este Stapan nu doar Salvator.

Isus a venit, sa-Si vanda hainele albe sa ne acopere rusinea , aurul curatit prin foc ca sa ne imbogateasca, doftorie pentru ochi ca sa vedem si noi ? ne intoarcem la cele care nu ne dau viata vesnica. Cine, sau ce da viata vesnica? Numele?

Lavi
22952. Postat la 13/04/2013 20:55 - 4403z3h25m
Tocmai cunostinta despre Numele Lui ca sa avem certitudine prin cine implorm mila!
Exodul 23:21 Fii cu ochii în patru înaintea Lui, și ascultă glasul Lui; să nu te împotrivești Lui, pentru că nu vă va ierta păcatele, căci Numele Meu este în El.
Poate multi dintre voi, nu ma intelegeti dar pentru mine este extrem de greu si dureros ,cand vad impotrivire.
Cu privire la numele Sfant Yashua... care a venit in Numele Tatalui ,multe natiuni uraste pe acest popor ,nu-si da seama ca il uraste pe insusi Yashua ha Mashia din acest motiv i-au si schimbat numele ,ca sa nu mai auda nimica despre el, la ei prin case de iudeu,numele lui Yashua ha Mashia le aduce aminte de iudeu.Multa lume cred ca,.... cum ii spune pe nume in limba lor ,cred ca El a fost american sau grec sau roman sau spaniol....etc.
Nu este adevarat ,El a fost evreu!
Este totul posibil dragilor(oameni buni) pentru ca si o minciuna spusa de mai multe ori ,devine in mintea oamenilor adevar.Este trist dar,asa este.

ioan olah
22962. Postat la 13/04/2013 23:17 - 4403z1h2m
Lavi a scris :
Cine le-a dat numele de crestini?

Acest Nume de Crestinii este un titlu de batjocură dat de oameni, același titlu folosit în iudaismul ortodox. Dar Yahveh ne cheamă pe toți credincioșii lui Yahshuah in Adunarea copiilor lui Yisra'el.

si, cand l-a gasit, l-a adus la Antiohia. Un an intreg au luat parte la adunarile bisericii si au invatat pe multi oameni. Pentru intaia data, ucenicilor li s-a dat numele de crestini in Antiohia. (Fapt.11:26)

Numele de Crestinii, inventat de Origene si oficializati de Constantin ! insa dupa alte traduceri rezulta : Credinciosii(Urmasii Nazarineanului) Yahshuah HaMashiach = Mesianici=Mesianites.

SCRIPTURES

The Acts of the Apostles [Ma'aseh Shlichim]

Chapter 11 Acts-of Apostles

26 and when he had found him, he brought him unto Antioch. And it came to pass, that even for a whole year they were gathered together with the assembly, and taught many people, and that the disciples were called Messianics first in Antioch.

Scriptures-Sacred-Name-Edition
This is a revision of the Complete Jewish Bible withupdates and revisions from the earlier Syriac Peshitta

Act 11:26
and when he found him, he brought him to Antioch. They met with the congregationthere for a whole year and taught a sizeable crowd. Also it was in Antioch that the [talmidim] forthe first time were called "Messianic."

thescriptures ACTS 11

26 and having found him, he brought himto Antioch. And it came to be that for anentire year they came together in theassembly and taught large numbers. Andthe taught ones were called Messianites first in Antioch.

De aceea poporul Meu va cunoaște Numele Meu; de aceea va ști in ziua aceea că Eu vorbesc și zic: "Iată-Mă!" (Isa.52:6)
Pedro V
22964. Postat la 14/04/2013 06:47 - 4402z17h32m
si, cand l-a gasit, l-a adus la Antiohia. Un an intreg au luat parte la adunarile bisericii si au invatat pe multi oameni. Pentru intaia data, ucenicilor li s-a dat numele de crestini in Antiohia. (Fapt.11:26)

Si Agripa a zis lui Pavel: "Curand mai vrei tu sa ma indupleci sa ma fac crestin!" (Fapt.26:28)

Dimpotriva, daca sufera pentru ca este crestin, sa nu-i fie rusine, ci sa proslaveasca pe Dumnezeu pentru numele acesta. (1Pet.4:1)

Ce ii scris ii scris,si asa ramane.
Hraniti-va doar din Cuvantul Domnului,nu din lintea si roscovele oamenilor.
Credinta sfanta este bazata DOAR pe ce scrie in Biblie si punct,nici o slova de adaugare sau de scoatere din Cuvant.
Cand nu este frica de Domnul oamenii fac ce vor din Cuvantul Dumnezelui Celui Viu,dar de fapt savarsesc pacate care duc la osanda candva si mai rau scoatere din Imparatia Cerului.

Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
Lavi
22965. Postat la 14/04/2013 08:29 - 4402z15h50m
Cu siguranta s-au numit credinciosi !
Sa trecem la subiect.

Dani
22968. Postat la 14/04/2013 09:10 - 4402z15h10m
Lavinia mă așteptam să vorbim doar la subiect, de ce fugi la credință și religie când noi aici discutăm strict despre numele Lui, despre credință și religie putem discuta separat soră dragă, deci eu nu înțeleg de ce tot timpul fugim de la subiect, am venit cu dovezi biblice că ei au fost numiți creștini și nu am găsit scris prin Noul testament că le-ar deranja că le-au numit creștini dar nu am găsit nici o dovadă biblică că în batjocură au fost numiți creștini.

Frate Ivan te rog să vii cu argumente biblice și nu cu tot ce este pe internet, iar pe de altă parte ar fi de preferat ca postările să fie traduse din engleză în în limba română că nu toți cunosc engleza, deci să ne facem înțeleși fraților nimeni nu contestă numele mântuitorului, Yașua este în ebraică iar în latină este Isus deci nu sunt două persoane cum vreți voi să scoateți în evidență că numele de Isus este un nume păgân, prin urmare s-ar traduce că și noi suntem la fel, este destul de grav când frați de credința noastră fac această spărtură, ce Dumnezeu a unit omul încearcă să despartă.

Nu pot să cred ce afirmați se aduc, păi noi vorbim de acei creștini adevărați ce au păzit legile și poruncile lui Dumnezeu, nu am eu treabă cu acei creștini ce atărnă prin mașini iconițe cu Isus, noi discutăm strict legat de noi cei ce păzesc și ascultă de Domnul în totalitate.

Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
Pedro V
22973. Postat la 14/04/2013 11:06 - 4402z13h14m
Ei NU se numeau credinciosi,ci ERAU credinciosi lui Dumnezeu,Isus si Duhului Sfant care le vorbea,ii calauzea si intarea prin semne si minuni marturisirea credintei lor in Isus Hristos.
Doar despre Isus Hristos este scris Martorul Cel Credincios,noi oamenii care credem in Biblie TREBUIE sa dovedim ca suntem credinciosi prin fapte,vorba este zadarnica fara fapta si mai ales ,sa fie dupa Cuvantul Scripturi.

As vrea totusi sa imi ziceti sa inteleg ,de ce la unii dintre noi pe biserici sau cand suntem intrebati din ce biserica facem parte,raspundem asa: biserica apostolica de ziua a 7? iudeo-crestini? penticostali de ziua a 7? biserica lui Dumnezeu de ziua a 7 cu sarbatori? si mai sunt sigur...
Astea nu sunt in Cuvant scrise asa ,dar se folosesc ? Cum se poate ?

Lavi
22989. Postat la 14/04/2013 20:00 - 4402z4h20m
Frate Dani ,stiu si eu de cine facem discutie de adevaratii urmasi ai mantuitorului.
Sa nu va suparati pe mine ,vad si eu ca prin scris ( fac sa para ca sunt excentrica) ..dar nu asta este dorinta mea ci asa cum scrie la semnatura mea.
Va multumesc si pentru mustrare, eu oricum am crescut spiritual mai mult din mustrari si ma bucur ca nu le-am ignorat nici o data ,mai ales de la cei mai batraini.
Sanatate,frate Pedro!

ioan olah
23009. Postat la 15/04/2013 17:34 - 4401z6h46m
Daniele Pace tie ! ce era de tradus in acele versete era numele care le-a fost dat si l-am tradus explicat, iar acolo unde nu l-am tradus e ingrosat cu negru si se intelege de la sine.

Cat priveste dovezi ca si cum ar fi de pe net,ei Dane nu e asa cum spui, deorece din ce am postat este tiparit Scriptura,la fel cum postam versete din Biblia Ro online.

Daniele, cand ne vom intalnii am sa ti arat dovada chiar din Biblia tiparita,dupa editia 1560 din traducerea Hebraica in Limba Spaniola .

Daniele frate de credinta si prieten bun din copilarie,daca m-ai ti minte Predicile Fratelui Titus, despre numele Mantuitorului,el ne-a spus de multi ani inainte, Adevarul, despre cum Mantuitorului i sa dat o Porecla in loc sa i se translitereze sau sa se scrie corect prin traducere,deacea nu este corect sa numesti ca noi am fi acei care aducem aceasta Spartura.

Daniel numele tau in orice tara te-ai duce si ati faci un act in acea tara, tot Daniel te vei numii,deci Mesia poti intelege ca e Mashiach,dupa cum inteleg ca Dani e Daniel,pentru ca ai pomenit ca din Latina Iisus inseamna Yasua,te rog sa intri pe Google traductor si sa pui sa-ti traduca din Latina numele Iisus in Romana : pune prima data I mare,--- si vezi ce ati da
dupa aia : pune i mic, si vezi ce ati da
dupa aia : pune sus, si vezi ce ati da

Numele Mantuitorului are semnificatie, pentru aceasta nu putem sa-l numim cu o porecla adusa prin traducere de cei care au dorit sa paganizeze tot ce era Radacina Adevarului.Eu stiu ca Resursele Biblice pe care le am primit in Romania apar cu aceste nume,si ca este greu de schimbat deorece implica multe: Scriptura tradusa in Romana,Cantari si alte lucruri.

Fratii nostri de peste hotare si in special vorbitori de Spaniola,Engleza si Portugheza cu Sarbatori si Orinduieli ,al cheama pe nume si nu pe Porecla,avind in vedere ca au avut mai repede acces la Arhive ca sa poata sa vada Originalul Scripturilor.

De aceea poporul Meu va cunoaște Numele Meu; de aceea va ști in ziua aceea că Eu vorbesc și zic: "Iată-Mă!" (Isa.52:6)
beyond
23014. Postat la 15/04/2013 20:11 - 4401z4h8m
Cred că dacă o să stăm strâmb și o să judecăm drept, vom vedea că "sfântul" Google s-ar putea să nu ne arate decât o mare pustie de idei dacă-l întrebăm care o fi "Numele scris, pe care nimeni nu-l știe, decât numai El singur." (Apoc.19.12)
fullban10
23015. Postat la 15/04/2013 20:23 - 4401z3h57m
Ioan Olah: scrie
...te rog sa intri pe Google traductor si sa pui sa-ti traduca din Latina numele Iisus in Romana : pune prima data I mare,--- si vezi ce ati da
dupa aia : pune i mic, si vezi ce ati da
dupa aia : pune sus, si vezi ce ati da

Google? Era ultimul " om" la care ma asteptam sa raspunda la subiect. Dar uite ca mijloacele de informare in masa sunt in expansiune.

EXPANSIÚNE, expansiuni, s. f. 1. Creștere a volumului unui sistem fizico-chimic; creștere a volumului unui gaz; extindere pe un spațiu a unui gaz; detentă (1). 2. Extindere a influenței și dominației economice și politice a unui stat asupra altuia; acaparare de teritorii străine.  (Impr.) Dezvoltare economică impetuoasă. 3. Fig. Expansivitate, comunicativitate, exuberanță, vioiciune. [Pr.: -si-u-] r11; Din fr. expansion, lat. expansio, -onis.

Pagina 12 din 17 << < 9 10 11 12 13 14 15 > >>
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164657 vizite unice Powered by PHP-Fusion