ioan olah (detalii numai pentru membrii conectaţi)
23028. Postat la 16/04/2013 12:39 - 4400z11h31m
beyond a scris :
"Numele scris, pe care nimeni nu-l știe, decât numai El singur." (Apoc.19.12)
daca e asa cum spui,atunci nu e valabil nici unul,nici Isus nici Yahshua,Nu vi se pare la amandoi ca sunteti afara din Topic ?,nu ma mira ca daca sunteti contra cuiva care sustine numele adevarat,sunteti buni si voi cu orice verset aruncat,doar sa treaca puntea cu voi .
Pui de naparci, cum ati putea voi sa spuneti lucruri bune, cand voi sunteti rai? Caci din prisosul inimii vorbeste gura. (Mat.12:34)
AVERTISMENT
ioan olah, dacă tu crezi că pe forum se pot folosi versete biblice ca să vă jigniți și înjosiți unii pe alții, te înșeli! Biblia conține și versete de blestem de exemplu. Ce ar fi dacă ți-ar răspunde și ceilalți cu aceeași monedă?
Te rog să te abții de la asemenea catalogări până ce nu vor apărea sancțiunile.
Moderator6
De aceea poporul Meu va cunoaște Numele Meu; de aceea va ști in ziua aceea că Eu vorbesc și zic: "Iată-Mă!" (Isa.52:6)
Deconectat
RE: Isus este Yahushua, sau Yahushua este Isus?
Moderator2 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
23139. Postat la 19/04/2013 21:14 - 4397z2h55m
Postarea utilizatoarei Lavi a fost ștearsă, deoarece nu era la subiect. Aici se discută de, "Isus este Yahushua, sau Yahushua este Isus?", iar, povești și întâmplări din viața voastră se pot discuta la subiectul deja deschis.
Vă rog să căutați să fiți mai atenți la ceea vreți să scrieți ca să se încadreze în subiectul discutat.
avodah a scris:
Pedro .
Spre exemplu .Daca tu mergi in orice alta tara straina , in toate documentele care o sa ti se dea in aceea tara ,numele tau nu se va schimba va fi exact la fel.
Deci poti vorbi in romaneste si numele personajelor din scriptura trebuiau sa ramana respectiv la fel sau o forma foarte asemanatoare de cea originala.
Restul numelor nu au aceasi semnificatie spirituala ca cea a Tatalui si a fiului.
Nu poti sa ii spui la Yahweh - Mircea nu?
si atunci daca nu poti face lucrul acesta ,de ce sa facut totusi?
nu a fost Mircea ci D-zeu
La fel nu poti sa ii spui la Yahushua -Ieremia care este totusi un nume evreesc.
El a trimis ingerul cu instructiuni clare.
inteleg idea ta ca de fapt numele acestea Isus si D-zeu
-reprezinta Tatal si Fiul, dar nu am inteles pana nu de mult, de ce au trebuit sa fie schimbate ca doar Isaia, ieremia, zacharia, sunt nume tot evreesti dar acestea au ramas.
Le-au schimbat catolicii , pentru ca nu puteau sa accepte un D-zeu cu nume evreisc , si la fel un Mesia cu nume evreiesc.Antisemitism
Atunci le-au dat nume grecesti -latine. Alin.
Da ai dreptate pe vremea mantuitorului se vorbea aramaica,
Cum pe vremea noastra engleza este o limba vorbita in multe regiuni , asa era pe vremea aceea aramaica,
dar cand Yahushua a citit din cartea IsaYah , el a citit ebraica, bineinteles .
Aici este un link la Noul testament tradus direct din manuscrise aramaice http://www.aent.org/
o sa observi in aramaica numele au ramas nealterate.
zero influenta catolica
Nu este doar incredintarea mea, ci este o trezire globala ,peste tot .
Am fost recent in Israel, si am intalnit oameni care folosesc scripturi in limba engleza cu numele lor nealterate.
Am fost si in Romania , si am intalnit oameni , care folosesc numele adevarate , si am ramas foarte surprins.
Sincer nu ma astepatam sa gasesc asa ceva in Romania.
Aici in America peste tot intalnesti oameni care au ajuns la aceasi concluzie.
De ce sa urmam hotararea Catolicilor ,cand am ajuns sa descoperim adevarul ?
De ce putem rosti Isayah si nu putem rosti Yahweh?
Numele lui nu a fost menit sa fie schimbat dupa fiecare limba
Pe mine ma cheama Daniel si in Engleza si in ebraica, si in aramaica tot asa m-ar striga oameni, sau cel putin asemanator.
Ierem.23 :27
Cred ei oare că pot face pe poporul Meu să uite Numele Meu prin visurile pe care le istorisește fiecare din ei aproapelui său, cum Mi-au uitat părinții lor Numele din pricina lui Baal?
Catolici au vrut ca numele lor sa fie uitate. Si se pare ca au facut un job bun
P.S.
In engleza Baal=Lord
De la bun inceput am observat lupta ta pentru ADEVAR ,vad ca te-ai retras de multa vreme.
Insa,daca citesti cumva pe aici,as vrea sa iti transmit ,frate Daniele ca nu degeaba te-ai zbatut pentru a scoate in evidenta atatatea lucruri.
Este atat de adevarat ca trebuie cautate cararile vechi si Numele nealterate,decat sa slujim orbeste ,,dumnezeilor veniti de curand''sau mai grav ,,dumnezeului acestui veac''!Dupa cum spunea Shaul.
O persoana draga mie ,mi-a spus nu demult cam asa:,,Culmea este, ca oamenii au ajuns sa citeasca atat de mult biblia,incat au ajuns sa retina multe versete ,sa le memoreze.
Dar doua nume Sfinte in limba ebraica nu le pot memora li se pare prea mult,prea greu.....ce este mult este mult''...si totusi, Numele Tatalui si al Fiului... in care este SALVARE este prea greu, ca sa fie memorate din pacate!''
Fii binecuvantat!
Sora Lavi. Eu, multumesc Domnului, am invatat cateva nume in limba ebraica si le pot folosi si le folosesc la nevoie. Problema pentru mine este insa asa cum am mai spus:
Pana si titlul acestui subiect mi se pare aberant deoarece de fapt este vorba deuna si aceeasi persoana. Cei care insista pe denumirea in ebraica tind sa uite acest lucru (nu stiu de ce aceasta vine la pachet)...
Iar un al doilea lucru este tot referitor la acel pachet care include practici din iudaism pe care pana si iudeul le recunoaste ca fiind parte din traditie insa sambatarul nostru le include in Biblie pentru ca el...stie. Si asa avem si noi talmudul nostru...care este legea adaugata si care tare mult incurca intelesul Noului Testament...(aluatul fariseilor mai precis)
Toti suntem deacord ca numele lui Isus in limba ebraica este Yeshua. Nu aceasta este problema...si cred ca nu doar pentru mine!
Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
Deconectat
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
24230. Postat la 27/07/2013 19:23 - 4298z4h46m
Toti suntem deacord ca numele lui Isus in limba ebraica este Yeshua. Nu aceasta este problema...si cred ca nu doar pentru mine!
Cu siguranta nu doar pentru tine frate Lica....
Cine vrea sa creada in acest nume in care este mantuire , asa cum a fost dat de ingerul acela Mariei sa-l spuna asa.
Cine nu, sa-i spuna asa cum a primit si mai departe ,decizia fiecarui om in parte este hotarat in mod individual, nimeni nu impune aceasta.
Insa ,chiar daca subiectul acestui topic ,poarta denumirea de ,,Isus este Yahushua, sau Yahushua este Isus?''
Totusi....de ce acest subiect este asezat la sectiunea Adevarat sau fals?
Nu tocmai pentru a scoate un adevar in relief?
Mai degraba , eu as raspunde ca este vorba despre acelasi personaj cu acelasi nume biblic...nu?
De ce ?
Pentru ca aceeasi persoana are acelasi nume nemodificat de oamenii natiunilor.
Totusi , El Yașua a fost evreu si inainte de moarte si dupa inviere tot evreu a ramas , deci ,prin urmare si numele Lui a ramas un nume pur evreesc .
Si daca credinta ta , este asezata pe temeia si marturia prorocilor si a apostolilor trimisi de evreul Yașua , atunci , ai intradevar o credinta de nezdruncinat!
De altfel , sta scris ca atat numele Creatorului a fost pangarit printre neamuri zis si pagani cu cat mai mult si al trimesului Lui ...nu? ...poti citii ce frumos este consemnat in profetul Ezechel 36 cu 23.
Poate data viitoare vom analiza putin numele Sefardite ,pe care unii dintre neamuri/natiuni le poarta si care este de fapt rolul acestor nume si ce radacini au?
Deoarece unii dintre neamuri ,chiar poarta astfel de nume (nu prenume) ..nume.
Multumesc pentru intelegere.
Citind afirmatia ta (bazata pe textul din Apocalipsa banuiesc) cum ca Isus (Yeshua) a fost si este evreu imi amintesc de ce a spus Petre Tutea "Dumnezeu este roman, sau daca nu sunt impotriva Lui" dar ceea ce a spus poate cel mai mare filozof roman nu are relevanta la acest subiect..insa te rog sa iei in considerare ce a spus deoarece stia el ceva. Sper ca acum nu voi fi inteles gresit.
Acum daca mergem mai departe ne lovim de scrierea Noului Testament. Te intreb deci de ce numele apar in limba greaca? ...sau crezi ca originalul nu a fost scris in limba greaca? Putem sustine asta dar fara dovezi...poate cateva dovezi cum ca ar fi fost in limba aramaica mai degraba dar sunt cateva probleme si acolo.
Da ! .....afirmatia mea este bazata pe Apocalipsa , ai banuit bine.
Stia sigur ceva acest Petre Tutea....Sa stii ca are relevanta la acest subiect si am inteles destul de clar ce ai vrut sa spui.
Iti multumesc frate Lica pentru ceea ce ai scos in relief !
Lica intreaba:Te intreb deci de ce numele apar in limba greaca?
Sunt sigura ca ai idee de ce apare in limba greaca , astept raspunsul tau mai intai.
Am sa-ti spun doar atat :Yașua este viu , noi nu urmam un ,,dumnezeu Grec''nici nu avem de aface cu ,,dumnezei Greci''...cu atat mai mult , al poporului Grec , noi aveam de a face cu Sfantul lui Israel al poporului respectv -Israel.
Lica intreaba:Sau crezi ca originalul nu a fost scris in limba greaca?
La vremea aceea care era cea mai vorbita si raspandita limba ?
In zilele noastre nu este la fel?
Nu se vorbeste limba care are cei mai multi vorbitori nativi?
Dar sa stii , ca evreul credincios chiar daca ar locuii in mijlocul altui popor el nu-si uita propria limba , limba tarii lui...
Mai sunt si exceptii/cazuri care si-au uitat si limba si obiceiul , mai exact , traesc dupa obiceiurile oamenilor din poporul respectiv.
Dar, cand un astfel de evreu isi vine in fire ...se intoarce acasa in tara lui ,pentru ca destul a ratacit printre popoare slujind ,,dumnezeeilor poporului respectiv''...nu ?
Avem ca pilda fiul risipitor...
Te-ai intrebat vreodata de ce Imperiul Roman, dominatorul lui Israel, distrugătorul Ierusalimului si inamic al Evreilor,a aderat la "credința" lui Yahshua Evreul ?
Mai multe aici pentru curiosi:http://israel-shabbat-shalom.blogspot.ro/2013/03/cum-aderat-imperiul-roman-la-credinta.html#comment-form
..................
Scriam de nume Sefardite-Safarazi ca sa intelegem mai bine trebuie sa deschidem biblia la profetul Obadia vers.20:,, Dar prinșii de război ai acestei oștiri a copiilor lui Israel, vor stăpâni țara Canaaniților până la Sarepta, și prinșii de război ai Ierusalimului, care sunt la Sefarad, vor stăpâni cetățile de miază-zi.
Prin acest pasaj, frate Lica ...pentru ca ai potential ..tu , personal cum intelegi?
Nu cumva vorbeste aici despre mileniu? Aici este o profetie...nu ?
Vorbeste despre Franta =Sarepta si Spania ...stiai ca majoritatea dintre spanioli au sange de evreu ?
Deci, sugerarea mea este ca sa relationam numele dar si prenumele ...cu numele de sefardit cu numele pe care le avem si unii dintre noi.
(As dorii sa corectez referitor la ultima postare , ca am gresit putin.....este vorba si de prenume,nu doar de nume).
Chiar as putea da exemple , sper sa nu se supere fratele Abdon...care are un prenume evreesc.:)
Mai este un frate aici pe portal care are un nume ,repet nume care nu este romanesc ....dar va las pe voi sa descoperiti care este.
Multi dintre noi le dam copilasiilor nostrii prenume evreesc sau cum spun unii , nume din biblie...Sara, Debora,Rebeca,Ionatan,Iosif ,David...etc..acestea nu sunt nume dintre popoare ci evreesti din cartea vietii-scriptura.
Si bine fac fratii si surorile!
Cu cat mai mult , evreul care s-a adus ca jertfa nu merita sa ne amintim de numele pe care l-a strigat Miriam mama lui ?
Deci , pana si copiilor nostrii le dam prenume evreesc,sarbatorim sarbatorile date acestui popor si sa nu iubim Numele Sfinte?
Intrebare:Iubiti Numele Sfinte?
Iubiti , pentru ca in voi este ceva Sfant de aceea si cea ce este in voi , este atras de radacina din care va trageti seva.
Evreii au fost persecutati pe vremuri , au fost fortati sa se dea( in crestianism) si de nu vroiau ,erau arsi in foc cu biblia cu sotia si copii,deci acei evrei care sau dat la catolicism,iar pe ascuns respectau Shabatul,Sarbatorile, deci , la acei evrei le-a fost schimbate numele de catre Catolici.
De aceea apar nume ca :Râu, Codru,caracteristici despre corpul omenesc,Barbă,...(de genul acesta|),Urât,Slab...toate acestea sunt prenume sefardite.
Deci , toate aceste nume care au fost schimbate au sange evreesc.
Astazi traim un timp de reitoarcere la cararile vechi la Sfantul lui Israel ,ori unde ne-am afla in ce tara de pe acest pamant , avem o singura alternativa ,sa lasam in urma ,,dumnezeii poporului in care ne aflam sau ne-am nascut sa incetam in a le mai pronunta numele''.
Si sa intelegem ce i s-a spus patriarhului Avraam :,,Iesi din tara ta, din rudenia ta si din casa tatalui tau si vino in tara pe care ti-o voi arata. Voi face din tine un neam mare si te voi binecuvanta; iti voi face un nume mare si vei fi o binecuvantare. Voi binecuvanta pe cei ce te vor binecuvanta si voi blestema pe cei ce te vor blestema; si toate familiile pamantului vor fi binecuvantate in tine.''
Sper ca nu am intristat pe careva, va multumesc si va doresc multa binecuvantare.
Sa o luam mai usor sa nu ne pierdem. . Cred ca urmatoarea mentiune pe care o vei face este cu referire la "doctrina celor doua case"...daca ai auzit de ea. Daca nu...vei auzi curand . Sau...o stii insa nu o agreezi.
Potrivit dovezile existente (punand deoparte textele care am auzit ca a auzit cineva ca ar exista) Noul Testament a fost scris in limba greaca si se pare ca nici un scriitor nu a simtit o retinere in a fososi nume grecesti. De ce as avea eu o retinere in a folosi nume romanesti...doar sunt roman.
La partea cu vorbitorii nativi trebuie sa recunosc ca m-ai pierdut putin ...Nu ar fi fost frumos atunci sa avem Epistola catre evrei in...ebraica. Sau?
Putem continua discutia insa te rog sa ramai pe o linie cu tema deoarece mi se pare ca ne pierdem in evenimente si detalii din care incercam sa scoatem ce avem nevoie cam...fara sa existe o legatura viabila intre ele.
In Faptele apostolilor 4:12 În nimeni altul nu este mântuire: căci nu este sub cer nici un alt Nume dat oamenilor, în care trebuie să fim mântuiți."
Tocmai numele dat evreului Yahsuhah are insemnatatea de YaHVeH Mantuitorul.
Yahshuah a purtat si-L mai poarta ...pentru ca El este Viu si in numele Lui este mantuire!
Draga Marcella nustiu daca ai idee , dar poate ai cunostiinta ca numele evreesti au insemnatate ...daca citim in biblie observama ca asa este.
In priviinta evreilor de azi ...ma mai informez...bine ?
De exemplu si numele pe care l-a avut si( inca il are) evreul adica Fiul omului care n-a venit să I se slujească, ci El să slujească și să-Și dea viața ca răscumpărare pentru mulți ,a purtat un nume de mare insemnatate :Yah = יהוה YaHVeH : Shua = Mîntuire ...Yah-Shua este יהוה YaHVeH Mîntuitorul, se pronunță יהושע Yașua .
Si Lumina Lumii consta in acest nume (Yahshuah) nu in altul dat de oamenii dintre natiuni dupa bunul lor plac ca sa se potriveasca doctrinei lor.
Nu am idee daca ma intelegi.
......
Frate Lica....sunt tare curioasa sa aud curand despre ,,cele doua case''....eu personal studiez aceasta problema de mult...
Dar ,totusi ....raspunde-mi la o intrebare :Nu tii se pare interesant ca si fratii români pun prenume evreesti fetelor sau baietilor pe care Cel Sfant ii da ca binecuvantari?
Fratele Lica scrie :
Potrivit dovezile existente (punand deoparte textele care am auzit ca a auzit cineva ca ar exista) Noul Testament a fost scris in limba greaca si se pare ca nici un scriitor nu a simtit o retinere in a folosi nume grecesti. De ce as avea eu o retinere in a folosi nume romanesti...doar sunt român.
Frate Lica eu inteleg ca tu esti român si eu sunt româncă dar Cel in care crezi a fost este si va fii acelasi.
Tu (un român) ai fost rastignit impreuna cu Yahshuah (un evreu) , fara pacat si traiesti... dar nu mai traiesti tu ...atunci cine traeste in tine ...?
Si care ii este numele?
Raspunde tu , pentru ca ai potential.
..........
Teologia modernă ne învață că Noul Testament a fost scris în limba greacă. In Credinta data Sfintilor odata pentru totdeauna, principalul argument și respingerea acestei baze ar trebuii sa fie cea ce ne arata Scripturile originale si istoria prin descoperirile arheologice.
Eroarea cea mai mare este ...Teologia modernă afirma ca cele mai vechi Manuscrise sunt grecesti .
De fapt, Manuscrisele cele mai în vârstă sunt in Ebraica și datarea este înainte de Evul Mediu.
Trebuie să înțelegem că descoperirea Manuscriselor de la Marea Moartă în 1947, sunt de fapt cele mai vechi din Tanakh (Vechiul Testament) și datează cu mult înainte de Evul Mediu.
Creatorul a facut astfel ca odata cu Nasterea statului Israel conform Ezechiel si a altor carti Scripturale,sa fie descoperite si cele mai vechi Manuscrise in acelasi timp,care dau peste cap toata mostenirea Crestineasca.
Creștinismul de astăzi nu are nimic de-a face cu iudaismul primului secol din Nazaret,la fel si tot sistemul Crestinesc Greco-Roman, care imita mesianismul si care a introdus sistemul pagan de inchinare, inclusiv modificarea Numelui care viza disparitia totala a Iudaismului din Religia Crestina.
In Bisericile Crestine de astazi de departe se vad radacinile pagane prin cultura si tradiția lor.
Este clar că limbajul biblic vorbit și scris de apostoli a fost in aramaica si ebraică și nu greacă .
Multumesc.
Atunci poate ma lamuriti si cu acest NUME care este a Domnului Isus Hristos(greceste)...Yahushua (evreieste).
"Iata, fecioara va fi insarcinata, va naste un fiu si-I vor pune numele "Emanuel", care tradus inseamna Dumnezeu este cu noi."(Mat.1-23)
Pana la urma care este numele Mantuitorului, pentru ca aici este scris cu totul altceva , ba mai mult este tradus?
Te-am rugat sa ramai pe o linie dar nu m-ai ascultat asa ca trebuie sa ma lamuresti lucruri precum:
1. Interpretezi Scriptura literal? - de ex. dinte pentru dinte inseama sa scoti dintele celui care te-a lipsit de un dinte?
si intrebarea legata este: Crezi ca numele aduce mantuire sau persoana?
2. Traieste Hristos Isus sau daca insisti Yeshua (ori Yahsuhah). in grecii convertiti a trait Iesous. Dar am cazut deacor ca este vorba de aceeasi persoana...sau nu?
3. Eu vorbeam de Noul Testament! Vechiul testament nici nu are rost sa demonstrezi ca a fost scris in ebraica (cu mici exceptii)...asta toata lumea o stie. Deci in ce limba a fost scris Noul Testament? In ce limba sunt manuscrisele Noului Testament?
Referitor la "cele doua case" exista destul materian pe internet scris de oameni care au studiat mai mult problema. Eu nu o stapanesc prea bine si nici nu sunt un adept al ei incat sa pot scrie despre ea.
Marcela numele care nu fac parte din limbile cu caractere latine nu beneficiaza de traducere beneficiaza ci de transliterare. Celelalte se iau ca atare. Exceptie fac numele a caror forma s-a impus prin uz.
Poate... este de folos! ...pentru cineva!
Cu sentimentul că Duhul Adevărului a liniștit apele, ...sau că A VENIT TIMPUL din : - Apocalipsa 22.11: Cine este nedrept să fie nedrept și mai departe; cine este întinat să se întineze și mai departe; cine este fără prihană să trăiască și mai departe fără prihană. Și cine este sfânt să se sfințească și mai departe!
- Proverbe 19.16: Cine păzește porunca, își păzește sufletul; cine nu veghează asupra căii sale, va muri.
- Ezechiel 3.27: Dar când îți voi vorbi, îți voi deschide gura ca să le spui: ,,Așa vorbește YaHVeH AtotPuternicul: ,,Cine vrea să asculte să asculte; cine nu vrea, să n-asculte!,, Căci sunt o casă de îndărătnici!,,
...văd că au dispărut elementele perturbatoare, lăsate la vremea hotărâtă de Cel PreaÎnalt pentru încercare și lămuirea AURULUI și ARGINTULUI din (de pe, sau... prin) Melhisedec, și se poate purta un dialog civilizat (netendențios) și edificator (constructiv), spre Slava Celui PreaÎnalt (Slăvit să fie El): - Proverbe 17.3: Tigaia lămurește argintul, și cuptorul lămurește aurul; dar Cel ce încearcă inimile este Yahshua (Eu suntYaHVeH Mântuitorul).
- Zaharia 13.9: Dar treimea aceasta din urmă o voi pune în foc și o voi curăța cum se curăță argintul, o voi lămuri cum se lămurește aurul. Ei vor chema Numele Meu, și îi voi asculta; Eu voi zice: ,,Acesta este poporul Meu!,, Și ei vor zice: ,,YaHVeH este Dumnezeul meu!,,
- Maleahi 3.3: El va ședea, va topi și va curăța argintul; va curăța pe fiii lui Levi, îi va lămuri cum se lămurește aurul și argintul, și vor aduce Mântuitorului daruri neprihănite.
...mai văd că dintre cei chemați (și binevoitori) fără putere (fr. Nica, Lavi, și cine o mai fi din cei care tac), și dintre cei care (cel puțin mie) îmi păreau împotrivitori cu putere (fr. Lică), au trecut sau trec prin situația lui Moise (Exod 3.3: am să mă întorc să văd de ce nu se mistuie rugul).
Spre rușinea mea, trebuie să recunosc și să pălesc în fața Celui Veșnic Viu, că prin simțurile mele îl vedeam pe fr. Lică, în poziția de părtinitor dogmatic-doctrinar și împotrivitor la Adevărul care (cel puțin mie) mi se părea Clar!
Te rog să mă ierți fr. Lică pentru gândurile și aprecierile mele pe care (cel puțin deocamdată), mi le-ai spulberat.
Pentru a lăsa Cuvântul Sfânt să vorbească (să se exprime) în locul meu, postez cele mai relevante versete care (cel puțin mie) mi-au deschis ochii minții într-un anume fel, pe care nu-l expun, ca să nu influențez în vreun fel lucrarea Duhului Adevărului Sfânt, care se pare că se pregătește să se ridice de la noi pentru a merge la cei de la care a venit (Isaia 65.1: ,,Eram gata să răspund celor ce nu întrebau de Mine, eram gata să fiu găsit de cei ce nu Mă căutau; am zis: ,,Iată-Mă, iată-Mă!,, către un neam care nu chema Numele Meu.).
Deci, ...adrsându-se s. Lavinia, fr. Lică zice:
1. Interpretezi Scriptura literal? ...si intrebarea legata este: Crezi ca numele aduce mantuire sau persoana?
Răspunsul meu, susținut cu argumente biblice:
1. Numele nu poate fi rupt (detașat) de persoană și orice modificare a oricărui nume, aduce schimbare și persoanei! Cu toată seriozitatea, ...Gică este unul; George este altul, Gheorghe este cu totul altul, și Georgian este cu totul și cu totul altul! Eu am un fost coleg și prieten Liță (nu Liță Culiță), ...necredincios fanatic, împotriva oricărei entități celeste! ...dar, cu tot respectul, nu-l pot compara sub nici o formă cu fr. Lică!
2. Cel puțin în lumea aceasta, Creatorul Mântuitor nu este și nu poate fi ,,persoană,, ... identificată prin simțurile umane (văz, auz, pipăit) - YHVH este TOTUL TOTULUI TOT, care nu poate fi cuprins în noțiunea (termenul) limitată de ,,persoană,,!
...YaHVeH este DUH (Ioan 4.22); chiar și Cuvântul care s-a făcut Trup, ...ca FIU al OMULUI, acum nu mai este materie terestră (acum este Duh-eteric, care poate lua orice formă, de orice natură).
3. Mântuirea vine DOAR prin credință! ...Marcu 5.34; 10.52; Luca 7.50; 8.44; 17.19, ...și așa mai departe!
4. Orice acțiune, orice lucrare, orice credință, orice..., orice..., există, ființează și se desfășoară NUMAI și NUMAI prin NUMELE SFÂNT care ÎL REPREZINTĂ în Totul și în Toate pe Cel de NECUPRINS și de NEVĂZUT!
Răspunsuri biblice... de meditat:
- Leviticul 22.32: Să nu necinstiți Numele Meu cel sfânt, ca să fiu sfințit în mijlocul copiilor lui Yahuda. Eu sunt YaHVeH care vă sfințesc.
- Deuteronomul 18.20: Dar prorocul care va avea îndrăzneala să spună în Numele Meu UN CUVÂNT pe care nu-i voi porunci să-l spună, sau care va vorbi în numele altor dumnezei, prorocul acela să fie pedepsit cu moartea.
- Isaia 42.8: Eu sunt YaHVeH, acesta este Numele Meu; și slava Mea n-o voi da altuia, nici cinstea Mea, IDOLILOR.
Răspunsuri biblice... care pe mine m-au trezit din somnul rațiunii: - 1 Împărați 8.16: Din ziua când am scos din Egipt pe poporul Meu, Israel, n-am ales nicio cetate dintre toate semințiile lui Israel ca să Mi se zidească în ea o Casă unde să locuiască Numele Meu, ci am ales pe David să împărățească peste poporul Meu, Israel!r1;
- 2 Împărați 23.27: Și a zis YaHVeH: ,,VOI LEPĂDA ȘI PE Yahuda dinaintea Mea, CUM AM LEPĂDAT pe Israel , ȘI VOI LEPĂDA CETATEA ACEASTA a Ierusalimului, PE CARE O ALESESEM, ȘI casa DESPRE CARE ZISESEM: Acolo va fi Numele Meu.,,
- Isaia 41.25: Am sculat pe cineva de la miazănoapte, și vine de la răsărit; el cheamă Numele Meu; trece peste voievozi ca pe noroi și-i calcă în picioare cum calcă olarul lutul.
- Ieremia 7.11: Este Casa aceasta peste care este chemat Numele Meu o peșteră de tâlhari înaintea voastră? Eu însumi văd lucrul acesta, zice YaHVeH! - Matei 24.5: Fiindcă vor veni mulți în Numele Meu și vor zice: ,,Eu sunt Hristosul!,, Și vor înșela pe mulți.
Răspunsuri care... pentru mine, susțin Adevărul: - Psalmi 89.24: Credincioșia și bunătatea Mea vor fi cu el, și tăria lui se va înălța prin Numele Meu.
- Psalmi 91.14: Fiindcă Mă iubește (zice YaHVeH) - de aceea îl voi izbăvi; îl voi ocroti, CĂCI CUNOAȘTE Numele Meu.
- Ezechiel 20.44: Și veți ști că Eu sunt YaHVeH, când Mă voi purta cu voi AVÂND în VEDERE Numele Meu și NICIDECUM DUPĂ purtarea voastră rea, NICI DUPĂ faptele voastre stricate, casa lui Israel, zice YaHVeH AtotPuternicul.
Răspunsuri biblice care... pe mine m-au pironit în Adevăr: - Isaia 43.7: pe toți cei ce poartă Numele Meu și pe care I-AM FĂCUT (nici nu i-a creat, nici nu i-a născut) spre slava Mea, pe care i-am întocmit și i-am alcătuit. - De aceea POPORUL MEU va cunoaște Numele Meu; de aceea va ști ÎN ZIUA ACEEA că Eu vorbesc și zic: ,,Iată-Mă!,, (nu când vreau eu sau altul... să fac, să evanghelizez, ...pentru slava mea confesională și nenorocită). - Ieremia 12.16: Și DACĂ VOR ÎNVĂȚA (sau...cine va învăța) căile poporului Meu, DACĂ VOR JURA pe Numele Meu ZICÂND: ,,Viu este YaHVeH!,, , AȘA CUM AU ÎNVĂȚAT pe poporul Meu SĂ JURE pe Baal = Domnul = Stăpân = dumneZeu (http://ro.wikipedia.org/wiki/Baal), atunci vor fi fericiți în mijlocul poporului Meu. - Ezechiel 20.22: Dar Mi-am tras mâna înapoi și am avut în vedere Numele Meu, CA SĂ NU FIE PÂNGĂRIT ÎNAINTEA NEAMURILOR în fața cărora îi scosesem din Egipt. - Ezechiel 36.23: DE ACEEA VOI SFINȚI Numele Meu CEL MARE care a fost pângărit printre neamuri, pe care l-ați pângărit în mijlocul lor (cu Brahma, cu Buda, cu Domnul DumneZeu, cu HrisosTeos-Zeu de aur). Și neamurile vor cunoaște că Eu sunt YaHVeH, zice YaHVeH AtotPuternicul, când voi fi sfințit în voi sub ochii lor. - Ezechiel 39.7: Îmi voi face cunoscut Numele Meu cel sfânt ÎN MIJOCUL POPORULUI Meu, Yahuda (ai lui YaHVeH, după Exodul 19.5 - Poporul Mireasă = Trupul, mântuit pentru Gloria Veșnică, asemeneaa lui Yahshua = Capul), și nu-i voi mai lăsa să-Mi pângărească Numele Meu cel sfânt; ci vor ști neamurile (Mântuiții pentru Viața Veșnică, asemenea lui Adam) că Eu sunt YaHVeH , Sfântul lui Yahuda! - Zaharia 13.9: Dar TREIMEA ACEASTA aceasta din urmă (înlocuitorii îngerilor căzuți) o voi pune în foc și o voi curăța cum se curăță argintul, o voi lămuri cum se lămurește aurul. Ei VOR CHEMA Numele Meu, și ÎI VOI ASCULTA; Eu voi zice: ,,Acesta este poporul Meu!,, Și ei vor zice: ,,YaHVeH este ATOTPUTERNICUL (Suveranul) meu!
- Maleahi 4.2: Dar pentru VOI, CARE VĂ TEMEȚI de Numele Meu, VA RĂSĂRI Soarele neprihănirii, ȘI TĂMĂDUIREA VA FI sub aripile Lui; veți ieși și veți sări ca vițeii din grajd.
Berakot gadol = binecuvântări din belșug!
<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
Am sa intervin si eu la acest subiect, de foarte mult timp stau pe margine si cu frica si cutremur am meditat la Dumnezeul Atotputernic sa ma lumineze prin Duhul Sfant si in aceasta privinta.
Am ceva vreme de cand cunosc pe Dumnezeul-Dumnezeilor si pe Domnul-Domnilor.
Am primit de curand o Biblie cu NUMELE scrise in ebraica si cu cat citeam, cu atat mai greu imi era sa pronunt NUMELE acesta, nu pentru ca nu vreau, ci pentru ca imi este foarte usor sa zic: Tata din ceruri; Dumnezeul lui Avram, Isac si Iacov ; Iubire Sfanta si Dreapta...!
Chiar am avut zile de tristete si m-am gandit:
Doamne, doua mii de ani s-au scurs , si mosii si sramosii nostrii care au auzit Cuvantul Evangheliei si au crezut, nu sunt mantuiti pentru ca numele Isus Hristos nu a fost chemat Yahshua?
Apoi, citind mai pe indelete Biblia cu NUME EVREIESTI, am vazut ca de fapt toate NUMELE evreilor au fost scrise ca si in Bibliile normale, de ce nu-s in ebraica, daca se pune atat accent pe nume?
Am constatat ca de fapt ELOHIM tradus inseamna Dumnezeu, ca este un NUME atribuit dintotdeauna CREATORULUI nostru suprem.(patriarhii)
Sa nu-ti faci ALTI DUMNEZEI afara de Mine, sublinieaza ca TATAL DIN CERURI este UNICUL DUMNEZEU ADEVARAT.
Isus ne invata cum sa chemam NUMELE lui Dumnezeu, si cred ca este cel mai potrivit NUME:"
"Tatal nostru care esti in ceruri!"
Duhul striga:"AVA!" care talmacit inseamna Tata.(Romani 8-15)
Iata, ca prin Fiul ne-am apropiat de Tatal si ne da dreptul sa ne numim copiii Sai.
Dumnezeu are un NUME MARE, prin multitudinea de NUME pe care il putem chema.
Daca crede cineva ca ISUS-YAHSHUA are un singur NUME se inseala, multitudinea de nume acordata acestui Unic si Mare Fiu, dovedeste ca El este TOTUL IN TOATE.
DOMN, STAPAN, INVATATOR, UNSUL, MANTUITORUL, FIUL, MESIA, JERTFA, DRAGOSTEA, IUBIREA, MIELUL, STANCA, PAINEA, APA...CREATORUL, ALFA, OMEGA, CEL DINTAI, CEL DE PE URMA...
.............
Acum ma voi intoarce la numele omenesti, numele lui Isus il mai poarta si alti oameni, ce Il deosebeste de celelalte este ca El este HRISTOSUL (greceste) MESIA (evreiaste) , adica UNSUL.
Am mai descoperit in BIBLIILE cu numele scrise in evreieste schimbare, "nume deserte"nu sa ei NUMELE lui Dumnezeu in desert, daca este cineva sa ne explice diferenta dintre aceste doua expresii:
- "nume deserte";
- "sa nu ei in desert numele", nu inteleg, de ce s-a modificat intelesul poruncii?
Eu sunt Staicu Lucica, nu?
Copii mei, ma cheama pe numele de MAMA.
Mi-am insusit acest NUME pentru ca am nascut sapte copii, dar tot eu sunt, Staicu Lucica.
Profesorii ma cheama, PARINTE, un nume care imi atribuie responsabilitati.
Vecinii imi spun vecina, sunt si sora si cumnata si soacra si...o, cate NUME am!
Dar tot eu sunt, Staicu Lucica, schimbarea NUMELUI meu pe portal, nu m-a modificat in nici un fel!
Cat despre cei care considera NUMELE PROPRII(numele si prenumele de familie) ca sunt punctul forte de a identifica o persoana, am sa-i spun, ca se inseala.
Mai intai, numele meu il mai poarta sute, poate mii de femei, pe actul de identitate a fiecaruia dintre noi exista o fotografie, semnatura, un codice numeric personal, seria actului, si termen de expirare,( cip, si chiar amprente, in unele cazuri).
Numele nu face doi bani, daca nu exista aceste informatii in plus de identificare.
Numele Yauhsua-Isus, il mai poarta multi, insa unul este Fiu de Dumnezeu, unul s-a jertfit, unul este Unsul-Hristosul-Mesia, noi in acesta credem, care este identificat in aceiasi persoana, chiar daca strigam: Isus, Fiul lui David, ai mila de mine!
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
24283. Postat la 06/08/2013 19:28 - 4288z4h42m
Oare pe tot pamantul se poarta discutia aceasta , sau Satana doar noua romanilor ne-a intins aceasta capcana pentru a ne tine departe de adevarurile care deschid portile Imparatiei cerurilor? Nicaieri in Biblie, fie cu Nume scris in ebraica, fie fara Nume scris in ebraica, nu scrie ca in cer vor fi primiti doar cei care se chinuiesc sa pronunte sau sa scrie, Numele. Ba din contra scrie ca nimeni nu-I stie Numele, decat numai El singur. Ap. 19;12.
El nu a dorit ca lumea sa-I stie adevaratul Nume, pentru ca ea, lumea, sa nu-si faca chip cioplit din Numele Lui.
Satana iata a reusit si in aceasta privinta sa amageasca Adami si Eve, introducand o noua moda in materie de fanatism religios.
Sora Lucia , acolo in exod cap.20 versetul 7 scrie mult mai clar in editia noua ...,,sa nu iei un nume desertdreptNumele Lui YaHVeH ,acum se naste o intrebare ( daca-mi este cu ingaduinta)...
Daca eu , pana nu de mult , i-am atribuit un nume/titlu fals Celui Sfant , dar o data cu descoperirea Numelui Sfant , pe care am primit-o cu drag ...ce sa fac?
Sa merg inainte cu un titlu/titluri- atribuite oamenilor cu functii inalte si chipurilor facute de mani omenesti?
Domnul ,doamne,dumnezei...?
Mai mult decat atat ...cum intelegeti cea ce scrie in Exod 3:14-15-Acesta este Numele Meu pentru veșnicie, acesta este Numele Meu din neam în neam?
Adica Domnul...Dumnezeu?bine' , inteleg.... dar care Domn?Care Nume?...Este vorba de Nume in aceasta porunca ...ce facem cu ea?
Pentru ca domni si dumnezei sunt multi . Lica intreaba :1.
Interpretezi Scriptura literal? - de ex. dinte pentru dinte inseama sa scoti dintele celui care te-a lipsit de un dinte?
Incerc din rasputeri sa o inteleg duhovniceste nu literal ,deoarece , este scris in :2 Corinteni 3:6 ...scrie ca... destoinicia apostolilor ,dimpotriva ,venea de la YaHVeH -(nu de la vreun om sau de la idoli...),care i-a facut in stare sa fie niste slujitori ai unui Legamant inoit, nu al slovei , ci al Duhului ,caci slova (litera) omoara ,dar Duhul da viata.
Si eu aceasta vreau sa inteleg .... Lica intreaba :2
Crezi ca numele aduce mantuire sau persoana?
Cred ca atat jertfa /trupul fiului omului fara pacat , cat si credinta in numele evreului jertfitor aduce salvare .
Mai cred ca ucenicii care marturiseau credinta, ca , in NUMELE lui este salvare , nu i-au stâlcit numele ca sa placa neamurilor si au venit intr-un nume clar si ei marturiseau ,despre ce au vazut si auzit. Lica intreaba :3
Dar am cazut deacord ca este vorba de aceeasi persoana...sau nu?
Este vorba despre aceiasi persoana daca-i spui pe nume ... mai exact , despre numele trimisului la oile ratacite ale casei lui Israel.
El a mai spus foarte clar in :Ioan 5:39 Cercetați Scripturile, pentru că socotiți că în ele aveți viața veșnică , dar tocmai ele mărturisesc despre Mine
Si cred ca trimisii lui , mai ales Chifa/Petru a spus clar in Faptele apostolilor 3:6 le-a demonstrat tuturor care era adevaratul argint si aur curatit ...Atunci Petru i-a zis: "Argint și aur, n-am; dar ce am, îți dau: În Numele lui Yahshuah din Nazaret, scoală-te și umblă!" Credinta in numele persoanei cunoscute de ucenici asta au avut!
Numele Lui era aur curatit si in numele acela era si este vindecare totala.
Chifa ( care s-a lepadat la un moment dat de El ca persoana si evident si de numele lui) pentru ca a spus cu un jurământ, și a zis: "Nu cunosc pe omul acesta!" ...dar nu l-a cunoscut pe nume , personal ?
Chifa /Petru l-a cunoscut personal pe mai Marele rabinilor din timpul lui si el s-a cait profund pentru ca se lepada-se de Yahshuah , de omul Yahshuah ,de invatatorul Yahshuah....
Si eu cunosc niste oameni , vad niste oameni si mai cunosc ca acesti oameni poarta niste nume :Staicu , Dolceanu ,Schirod ,Teodorescu , Olah ...pe tine Lica...etc vad ca trebuie numaidecat sa va asociez numele , deoarece , altfel nu v-as cunoaste .
Daca ar trebuii sa ma ''lepad''(ca si Chifa) de voi , nu m-as lepada doar de niste persoane ci si de numele pe care le purtati.
Nu este logic? Lica intreaba:4.
. Deci in ce limba a fost scris Noul Testament? In ce limba sunt manuscrisele Noului Testament?
Scuza-ma , dar tu crezi ca primii credinciosi si anume , iudeii .... chiar si-au uitat alfabetul?
Shalom!
Lavi, stii cat tin la tine...stiu si dragostea ta si sinceritatea ta.
Vreau sa-ti spun ca CENTRUL SI INIMA BIBLIEI ESTE FIUL LUI DUMNEZEU.
Nu putem tagadui acest lucru.
Vechiul Testament este istoria unui popor in jurul caruia planeaza UNICUL DUMNEZEU ADEVARAT si profetiile despre venirea MANTUITORULUI.
Noul Testament este ISTORIA UNUI OM- ISUS HRISTOS-UNICUL FIU DE DUMNEZEU-YAHUSUA, cum il numesc evreii.
Draga mea, cuvantul dumnezei vine de la Dumnezeul adevarat.
Atunci cand spun in NUMELE FIULUI, deja imi dau seama ca vorbesc despre Isus-Yahusua.
Un titlu este tot un NUME, daca traiesti dupa Legea lui Dumnezeu, vei avea un nume bun, sa zicem ca nu te cunoaste nimeni dupa nume, atunci ti se va spune "o sora plina de dragoste", acest NUME l-ai capatat in urma faptelor tale.
Asa si cu Isus, pentru mine este Mantuitorul, Medicul suprem, Ocrotitorul, Salvatorul...daca ma adresez Lui in oricare din aceste NUME, ma intelege.
Cand eram doar un copil, erau atatea restrictii cu privire la procurarea unei Bibli, cei care le aduceau si le distribuiau, riscau inchisoare.
Bisericile traditionale ascundeau aceste Bibli, si propagau ideea ca este pacat sa le atingi ca sa le citesti, oare de ce?Ca sa nu aflam ADEVARUL!
Azi, pentru ca este atata libertate, Satana incearca sa ne ratacim cu Biblia in mana.
Mantuitorul- Fiul lui Dumnezeu-Isus-Yahushua, este POARTA prin care intram la Tatal, pe oricare din aceste NUME l-am chema, El ne intelege!
Deci, Yahushua este Isus, una si aceiasi persoana!
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.